Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sausainiai - receptai, patarimai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
JOLKA999
sausainiai,kaip vaikystej pas mociute wub.gif
Busiukas
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 04 22, 16:42)
user posted image

Kaip gerai kad cia uzsukau,pagaliau radau receptuka siu sausainiu bigsmile.gif ,kaip as jo ieskojau .Aciu mirksiukas.gif .
rugiagele26
QUOTE(Busiukas @ 2010 05 06, 16:01)
Kaip gerai kad cia uzsukau,pagaliau radau receptuka siu sausainiu  bigsmile.gif ,kaip as jo ieskojau .Aciu  mirksiukas.gif  .
*



Prasom wink.gif
irmulia

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
daividija
Sausainiai su sezamo seklomis

100 g sezamo seklu(galima perpus su juodom),
100 g sviesto,
70 g balto cukraus,
85 g sviesaus rudo cukraus,
1 didelis kiausinis,
1 pakelis vanilinio cukraus,
170 g miltu,
1/2 a.s kepimo milteliu,
1/4 a.s. druskos,
1/4 a.s.cinamono,
Sezamo seklas pakepinti sausoje keptuveje apie 5 min,kol prades skaniai kvepeti.sviesta sumaisyti su abieju rusiu cukrumi ir vanilinu.Imusti kiausini.Miltus persijoti su kepimo milteliais,cinamonu,druska ir maisnat supilti i tesla.Sudei puse sezamo seklu.Atsaldyti val saldytuve.

Orkaite ikaitinti 175C.Is teslos daryti rutuliukus,truputi mazesnius n ei graikiskas riesutas,apvolioti likusiose sezamo seklose ir deti i kepimo popieriumi isklotas skardas,kepti 10-15min,kol graziai pagels.
user posted image

Labai patiko sausainiuku skonis,gal kazkiek primena avizinius.
mergaiciukas1
Prisiskaiciau sausainiu receptu, seile pavarvinau, reiks kibt i darba. "Kaimiski", "Naminiai", "Per mesmale" ar kaip kam patinka juosa vadinti - gavosi skanus.

NOriu tik toki kvaila klausima uzduot. Kai kur buna prierasas - atvesinti ant groteliu. Ka tai priduoda?
jurda
Kepiau trapius kokosinius sausainiukus, tie kur dviejų spalvų, tai skanūs gavosi. Taip pat kepiau riestainius, kaip mokykloj kad būna pirkt tokios aštuoniukės. Irgi skanūs gavosi. Dėkui už receptukus 4u.gif
mergaiciukas1
Sonatinos varskiniai rageliai irgi isbandyti thumbup.gif Asmeniskai man skaniau buvo su obuoliu, nei su dzemu ax.gif

Taip pat isbandyti GREITI UOGŲ PYRAGĖLIAI
Irgi patiko, bet keletas nesekmiu unsure.gif Gavosi kiek per trapus (cia turbut idejau per daug miltu ir/ar manu), kita karta desiu maziau cukraus, taip pat darysiu mazesnius (mano akims didoki gavosi) ir i skarda desiu toliau viens nuo kito, nes issipute ir visi sulipo ax.gif
regna
Rugiagele26 4u.gif
Užsukusi į šį puslapį užtikau ilgai ieškotą receptuką.
Aš,jį žinojau,bet buvau pamiršusi produktų kiekius.
Nuoširdžiai dėkoju,už nuorodą ,kepsiu savaitgalį.
skorpiosa
Sveikos mergaitės 4u.gif . Gal galetumete pasakyt kur rasčiau tuos šuniukus ax.gif
Ačiu
Lori
QUOTE(skorpiosa @ 2010 06 08, 10:31)
Sveikos mergaitės 4u.gif . Gal galetumete pasakyt kur rasčiau tuos šuniukus ax.gif
Ačiu
*



Šuniuku receptas
skorpiosa
QUOTE(Lori @ 2010 06 08, 14:28)


Ačiu labai 4u.gif
alexxandra
Mes dabar tokius labai pamėgom beveik morengiukus, su daug riešutų. Labai paprasti bettobulai skanūs:

Brutti ma buoni
16 sausainių

4 kiaušinių baltymai (dideli)
150 g maltų lazdyno riešutų*
200 g cukraus pudros

*Lazdyno riešutus pakepinti orkaitėje: kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, vienu sluoksniu suberti riešutus ir kepti iki 220 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 10 minučių, retkarčiais pamaišant. Kai namai pakvimpa riešutais ir galima matyti, kad luobelė pati atsiskiria nuo riešuto, traukite skardelę lauk, leiskite riešutams pravėsti ir patrinkite riešutus tarp delnų ar pirštų, kol šie gražiai nusilups. Riešutus sumalkite el. maisto trintuve iki vidutinio dydžio grūdelių.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, per kelis kartus suberkite cukraus pudrą (200 g = ~13 v. š.) ir plakite kol masė taps tvirta ir blizgi. Įmaišykite maltus riešutus.

Masę sukrėskite į storadugnį puodą ir kaitinkite ant labai silpnos ugnies, kol paruduos ir sutirštės. Tai užtruks apie 15 - 20 minučių. Nepamirškite nuolat maišyti. Nuolat. Antraip neišvengsite pridegusio puodo. Šis etapas reikalingas tam, kad orkaitėje kepdami sausainiai neprarastų savo formos, t.y. neišsileistų ir netaptų plokščiais blynais.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šaukštu skardoje suformuokite sausainius ir kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol sausainiai gražiai paruduos.

user posted image
mergaiciukas1
Kepejeles, gal kas pasakysit kurioj vietj darau klaida unsure.gif

Jau anksciau rasiau kad kepiau "Greitus uogu pyragelius", o siandien bandziau "kavos pupeles". Abiem kartais tie kepiniai man issiskleide i sonus, o ne i virsu. Tokie kaip blynai gavosi unsure.gif kazi ka blogai darau? Per daug miltu? Per mazai ko nors?
daividija
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2010 06 19, 11:45)
Kepejeles, gal kas pasakysit kurioj vietj darau klaida  unsure.gif

Jau anksciau rasiau kad kepiau "Greitus uogu pyragelius", o siandien bandziau "kavos pupeles". Abiem kartais tie kepiniai man issiskleide i sonus, o ne i virsu. Tokie kaip blynai gavosi  unsure.gif  kazi ka blogai darau? Per daug miltu? Per mazai ko nors?
*


Ar dedi i gerai ikaitinta orkaite?jei orkaite nepilnai ikaitus sausainiukai pleciasi i ploti,ir gal per daug riebalu?Nors jei dari pagal recepta turetu gautis,kalta tik nepilnai ikaitinta orkaite..arba as nezinau unsure.gif
mergaiciukas1
QUOTE(daividija @ 2010 06 19, 17:49)
Ar dedi i gerai ikaitinta orkaite?jei orkaite nepilnai ikaitus sausainiukai pleciasi i ploti,ir gal per daug riebalu?Nors jei dari pagal recepta turetu gautis,kalta tik nepilnai ikaitinta orkaite..arba as nezinau unsure.gif
*



Orkaite tikrai ikaitinu ir dedu i pilnai ikaitusia iki tiek, kiek buvo nurodyta recepte. Viena skarda kepiau be ventiliatoriaus, kita su ventiliatorium. Rezultatas tas pats. tai gal per daug riebalu g.gif Svarstykliu neturiu, bet kitokiais indais matuojuos mazdaug pagal recepta. Tu kavos pupeliu tesla gavosi tokia nelabai vienalyte, is teslos formuojant sausainukus trupejo g.gif
jusku
Radau siandien labai skaniu sausainiu recepta ir kaip mat pasidariau, gavosi - fantastisko skonio ! thumbup.gif Berods nemaciau cia tokio recepto, o jei yra, tai labai atsiprasau uz pasikartojima 4u.gif
Cituoju viska is sio psl: http://irri-style.blogspot.com/2010/04/noc...iesuteliai.html
Nuorodoje viskas su paveiksliukais , galbut aiskiau butu. Tikrai rekomenduoju pabandyti, nesunku, greitia ir skanu ax.gif mirksiukas.gif
"
Noci di cocco - kokoso riešutėliai
Šį kartą paprasti, labai paprasti sausainukai - kokosiukai tiek skoniu tiek savo išvaizda primenantys kokoso riešutus.

Reikės:

* 250 g miltų
* 90 g sviesto
* 90 g cukraus
* 1 kiaušinis
* 3-4 arb. š. kakavos ( nesaldžios)
* 5 val.g. š. kokoso drožlių
* keleto karamelizuotų lazdyno riešutų
* 1/2 - 1 arb.š. kepimo miltelių

į smulkintuvą suberiu cukrų ir įmušu kiaušinį ( galima tiesiog paprastai be jokio smulkintuvo išsukti cukrų su kiaušiniu medinio šaukšto pagalba wink.gif ) - sutrinu iki vientisumo, tada sudedu sviestą ( turi būti minkštas) , vėl pastatau, kad viską sutrintų iki vientisos masės...

dabar supilu miltus bei kepimo miltelius ir vėl pastatau, kad sutrintų iki gan kietos gabalinės masės.

išimu gautą masę iš smulkintuvo, truputį paminkau ir padalinu į dvi dalis : vieną dalį suminkau su kakava ( kad įgautų rudą spalvą) , kitą masės dalį suminkau su kokoso drožlėmis.

tada iš šviesios masės suformuoju mažus kamuoliukus ( reiktų kad rutuliukas būtų kuo mažesnis)

ir šviesius rutuliukus aplipdau tamsia mase ( tamsi masė atstos kevalą smile.gif ) ir suformuoju rutuliukus.

kadangi man pritrūko tamsios masės ( įsitikinau, kad geriau masę dalinti į vieną didesnę ir kitą mažesnę dalį) tai iš likusios šviesios kokosinės masės suformavau kamuoliukus, į vidurį įdėdama po vieną karamelizuotą lazdyno riešutą.
visus kamuoliukus sudėliojau ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepiau ~ 15 minučių 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Manieji kokosai gavosi įtrūkę ( manau ,dėl to kad tamsioji masė buvo kiek pertrapi ir gal vos perdaug kepimo miltelių...) beet skanūs - labai labai trapūs.

įdomiausia, kaip atrodo tokius sausainius-kokosus perpjovus pusiau - smagus spalvų ir skonio ( kokoas+ šokoladas) kontrastas.

o šie dailučiai man mmm pačiausi !

O ypač juos perkandus - šiam kokoso bei karamelės ir lazdyno riešuto deriniui atiduodu visus 10 balų smile.gif

Tokie kokoso riešutėliai kuo puikiausiai tiks prie arbatos ar kavos wink.gif Greitai ir lengvai paruošiami - ir svarbiausia nesugaišite visos dienos smile.gif
"
Pinta
Atrodo labai skaniai, reiks kada nors išbandyti essen.gif
simisimi84
QUOTE(jusku @ 2010 09 02, 22:09)
Radau siandien labai skaniu sausainiu recepta ir kaip mat pasidariau, gavosi - fantastisko skonio !  thumbup.gif  Berods nemaciau cia tokio recepto, o jei yra, tai labai atsiprasau uz pasikartojima  4u.gif 
Cituoju viska is sio psl: http://irri-style.blogspot.com/2010/04/noc...iesuteliai.html
Nuorodoje viskas su paveiksliukais , galbut aiskiau butu. Tikrai rekomenduoju pabandyti, nesunku, greitia ir skanu  ax.gif  mirksiukas.gif
"
Noci di cocco - kokoso riešutėliai

"
*




atrodo gražiai, pati susigundžiau išsikepti, bet man įspūdžio nepadarė. ir MB nevalgė. Ilgai stovėjo, stovėjo virtuvėje ir tada "netyčia" suvalgė šuniukai pas mamą... na, gal jei būtų karamelizuotas riešutas, tai nežinau, gal skaniau būtų, bet aš tokių negaminau 4u.gif
Etama
Sveikos, as ant greituju paklausiu ax.gif gal zinote kokiu paprastu sausainiu receptuku, ant kuriu galima butu deti sokoladinio glajaus? 4u.gif
pienia
Tobula! Aciu 4u.gif



QUOTE(alexxandra @ 2010 06 10, 06:51)
Mes dabar tokius labai pamėgom beveik morengiukus, su daug riešutų. Labai paprasti bettobulai skanūs:
user posted image
*


Etama
Merginos, gal patarsite, kokiu paprastu ir lengvai paruosiamu, bet, zinoma, labai skaniu biggrin.gif sausainuku butu galima issikepti? mirksiukas.gif
VANDA-panda
Sveikos, as nelabai megeja esu sausainiu, kartais prie ju buna daaaug darbo. Bet siandiena susigundziau iskepti sviestinius sausainius (jei buvo sis receptukas tai pasikartosiu) smile.gif

Tešlai:
300 g. miltų;
200 g. sviesto;
100 g. cukraus pudros;
kiaušinis;
vanilinio cukraus.

Eiga:
Kambario temperatūros sviestą gerai išsukti. Kiaušinį išplakti, įberti žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus ir plakant suberti cukraus pudrą.
Šaukštu sukti sviestą ir pamažu pilti kiaušinio plakinį.
Suberti miltus ir išminkykite tešlą. Iškočiokite tešlą, formelėmis iš jos išspauskite įvairias formas.
Dėkite į skartą. kepti 180 laipnių orkaitėje 10 min.
Prieš dedant galima apibarstyti cinamonu, smulkintais riešutais, o aš sugalvojau ant savo sausainiu uždėti šaldytą serbentą smile.gif gavosi gražios gelytės.
ewacka
Labas vakaras. 4u.gif Pasidalinsiu ir as savo paprastu recepteliu. Gal kam patiks ir pasigamins...
Mes juos vadiname chrusciais. Cia net nezinau prie sausainiu ar bulkuciu priskirti...
Dedu apie litra namines grieines( bet gal ir parduotuvines grietines galima), cukraus, kep milteliu, kiausini, ir miltu. Minkau tokia gan kiet tesla, bet ne per kieta. Nu kad prie ranku jau neliptu tai tikrai... Tai vat, iskocioju toki dideli, nei plona nei stora blyna, ir pjaustau ji i staciakampius, mazdaug 2-2,5 cm ant 8cm. kiekvieno staciakampiuko viduryje padarau ipjova, ir viena staciakampio puse kisu i ta skylute i taip gaunasi, kaip kokie kaspineliai. Tada dedu juos i ikaitinta alieju ir kepu, kol pageltonuoja, barstau cukrasu pudra ir viskas. SKANAUS 4u.gif siaip labai greita, paprasta ir skanu 4u.gif

P.S. skaniau gaunasi, kai tesla paguli siek tiek saldytuve.
Letune
QUOTE(ewacka @ 2010 10 11, 20:48)
Mes juos vadiname chrusciais.
*


Tai čia žagarėliai, kaip suprantu biggrin.gif O ar jų nereikia plonai kočioti ir dar padaužyti kočėlu, kad gautųsi pūslelės? Tada nereikia sodos. O čia su soda-tai gaunasi storesni. Į domu koks skonis, gal kas išbandęs parašys? ax.gif
O ar nereikia į juos pilti degtinės, kad mažiau riebalų į save sugertų? Ačiū
ewacka
QUOTE(Letune @ 2010 10 12, 18:28)
Tai  čia žagarėliai, kaip suprantu  biggrin.gif O ar jų nereikia plonai kočioti ir dar padaužyti kočėlu, kad gautųsi pūslelės? Tada nereikia sodos. O čia su soda-tai gaunasi storesni. Į domu koks skonis, gal kas išbandęs parašys?  ax.gif
O ar nereikia į juos pilti degtinės, kad mažiau riebalų į save sugertų? Ačiū
*



Taip zagareliai 4u.gif Na as speciliai darau storesnius, nes mums taip skaniau ax.gif nes kai padarau labai plona tesla, tai gaunasi kazkokie kieti. Dedu ne soda, o kepimo miltelius, ar cia tas pats...? g.gif doh.gif wub.gif zinau, kad degtines galima deti, bet kai jos nera, nebegu i parduotuve jos pirkti, o taip dazniausiai be jos darau. Nepasakyciau, kad jie jau laabaai riebus gaunasi pas mus, jei degtines i tesla nepylame. Mes kai nesiedietinam, tai nebijom tu riebalu daug. Tik faktas, kad laabaai daug aliejaus ir dar kaitinto, labai nesveika, bet... doh.gif
O del padauzymo kocelu - pirma karta girdziu biggrin.gif reiks pabandyti lotuliukas.gif
laurikee
Merginos norejau paklausti ar su konditeriniu svirkstu galima issikepti plikytu sausainiu? Man labai skanus plikyti sausainiai su kremu,gal zinote koki recepta? 4u.gif

succes
QUOTE(laurikee @ 2010 10 15, 14:17)
Merginos norejau paklausti ar su konditeriniu svirkstu galima issikepti plikytu sausainiu? Man labai skanus plikyti sausainiai su kremu,gal zinote koki recepta? 4u.gif
*


Vis atema apie plikyta tesla, daug ten ir receptu
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=2748

As plikytus sausainius kepu pagal Cipciuka, tikrai labai skanus, o krema sdedu visoki koks tik sauna i galva ir plikyta, ir grietineles, ar tiesiog gerai pertrinta varske su uogom.
ingina
sveikos kepejeles 4u.gif ieskau sausainiuku recepto - sveikuoliu ar pan. nusipirkau ir labai patiko, noreciau namie pabandyt pasigamint. sausainio pagrindas, o ant virsaus - sezamo skelos, saulegrazos, riesutai, moliugu seklos ir pan. sausainiukas toks plonas, apie 0.5 cm smile.gif buciau dekinga uz receptuka ar nuoroda i ji 4u.gif ax.gif
icma
QUOTE(ingina @ 2010 10 17, 19:19)
sveikos kepejeles  4u.gif ieskau sausainiuku recepto - sveikuoliu ar pan. nusipirkau ir labai patiko, noreciau namie pabandyt pasigamint. sausainio pagrindas, o ant virsaus - sezamo skelos, saulegrazos, riesutai, moliugu seklos ir pan. sausainiukas toks plonas, apie 0.5 cm  smile.gif buciau dekinga uz receptuka ar nuoroda i ji  4u.gif  ax.gif
*





man sitie panasus i sveikuolisku, ir labai skanus

100 g aliejaus
400g avižinių dribsnių
3 kiaušinių
100g cukraus
po saują riešutų, moliūgų sėklų, dž. razinų, abrikosų, slyvų…Avižinius dribsnius sumaišyt su riešutais ir aliejumi, apkepint 2-3 min. Kiaušinius suplakt su cukrumi. Išpilt į atvėsusius avižinius dribsnius ir gerai išmaišyt. Pridėt sėklų, dž.vaisių. Palaukt 15 minučių. Tešlą sudėt su šaukštu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir truputį prispaust. Kepti apie 15 minučių, esant 180‘ C.
*mamusikas*
Sveikos kepėjėlės

Artėja dukrytės gimtadienis tai noriu vaikučiams prikept sausainiuku ir juos gražiai padekoruot, gal galit papasakot kaip pasidaryt spalvotą glajų nenaudojant maistinių dažų ?
bichter
g.gif Patarkite, is kokios teslos galeciau iskepti sausainiuku- skaiciuku? Ketvirtojo gimtadienio proga noriu padaryti tokiu simboliniu skaiciuku, ir noreciau kad butu tokie kietesni, o ne trapus. Aciu.
Pamaiviuke
Sveikos mamytės ieškau recepto vienų tokių sausainių, bet niekur nerandu. Gal iš čia kas žinos, jie kepami iš skystos tešlos metalines formas į ją pamerkus ir paskui merkiama į puodą su karštu aliejumi. Formos būna gėlyčių, voveruškų ant tokio ilgo metalinio stiebo. Na tikiuosi, kad kas nors supras apie kokius sausainius šneku ir man pagelbės doh.gif
rugiagele26
QUOTE(Pamaiviuke @ 2010 11 05, 22:43)
Sveikos mamytės ieškau recepto vienų tokių sausainių, bet niekur nerandu. Gal iš čia kas žinos, jie kepami iš skystos tešlos metalines formas į ją pamerkus ir paskui merkiama į puodą su karštu aliejumi. Formos būna gėlyčių, voveruškų ant tokio ilgo metalinio stiebo. Na tikiuosi, kad kas nors supras apie kokius sausainius šneku ir man pagelbės  doh.gif
*



Eik i voverusku tema biggrin.gif ten receptu daug... biggrin.gif
Pamaiviuke
tongue.gif
agnera_jewellery
QUOTE(ingina @ 2010 10 17, 19:19)
sveikos kepejeles  4u.gif ieskau sausainiuku recepto - sveikuoliu ar pan. nusipirkau ir labai patiko, noreciau namie pabandyt pasigamint. sausainio pagrindas, o ant virsaus - sezamo skelos, saulegrazos, riesutai, moliugu seklos ir pan. sausainiukas toks plonas, apie 0.5 cm  smile.gif buciau dekinga uz receptuka ar nuoroda i ji  4u.gif  ax.gif
*



is manes tik pradedanti kepeja, bet vienus sausainius savo gyvenime kepiau ir isejo tikrai skanus. Galima drasiai priset riesutu ar dziovintu vaisiu ir iseis sveikuoliai smile.gif Pagal Beatos receptu knyga:

2 stiklines aviziniu dribsniu
2 stiklines kokoso drozliu
1 stikline miltu
1 saukstelis cinamono
150 g sviesto
2 saukstai medaus
1 nepilna stikline cukraus
2 kiausinai

I dubeneli supili avizas, miltus, kokosa ir cinamona.
Istirpini sviesta ir pirmiausiai ji sumaisai su medum. Tada dedi cukru ir kiausinius. Viska ismaisai
Skysta dali uzpili ant avizu, kokosu ir miltu misinio. Ismaisai ir gauni tirsta, beveik minkoma tesla. Is rankos arba saukstu formuoji rutuliukus ir dedi i kepimo skarda, isklota sviestiniu kepimo popierium. Sakute tuos rutuliukus lengvai priploji it kepi 190 laipsniu orkaitej apie 20 min, kol krasteliai paruduos.

sausainiai bus minksti kol karsti, bet vesdami sukietes smile.gif
regna
O,ašateinu su sausainiais,kuriuos vakar kepiau iš avižinių miltų

Tai buvo mano tokia svajonė,kai nusipirkau avižinių miltų.

Ir labai džiaugiuosiu,kad ją pavyko įgyvendinti.

jiems reikėjo:
400g.miltu{200g aviziniai miltai,200g. rupių miltų}
3kiaušiniai,
cukraus reikia 120g{bet dejau maziau}
puse stiklin. aliejaus,
puse pokelio varškės,
pora v.š. kefyro,
pora šaukštų grietinės,

prieskoniai:

vanjilinis cukrus,kardamonas{ašjį dedu ,nes labai mėgsta},

priedai:

sezamo sėklos, linų sėklos,išvalytos saulėgrąžos.


Aš viską dariau su kombainu virtuviniu.

Kiaušinius išplakiau su cukrumi{ašnaudojau cukraus pudra,vanilinį cukrų.
Suplakiau aliejų,vėliau grietinė kefyrą,varškę

Supyliau visus priedus.
Supyliau miltus sumaišytus su druska kardamonu,

Virtuviniu šaukštu ir rankų pagalba formavau, sausainiukus.

Sudėjau į blėkutę ištiestą kepimo forma.

Kepiau kol gražiai parudavo.

P.S.

Šis receptas,man gimė,tuomet,kai reikėjo sunaudoti tokius produktus,kai grietinė,varškės pusė pokelio,kefyras.


Aišku bandysiu dar kepti,su didesniu kiekiu varškės,ir su didesniu kiekiu grietinės,arba kefyru.


Gavosi labai panašūs į parduotuvinius,bet priedai suteikė gana ydomų skonį.






p







laurindre
Gaila, kad be nuotraukos mirksiukas.gif

As vakar irgi sausainiukus kepiau bigsmile.gif

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

200 g tikro sviesto (kambario temperatūros)
100 g cukraus
vieno vid. arba didelio kiaušinio
žiupsnelio druskos
vanilinio cukraus
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
apie 280 g a.r. kvietinių miltų
1/2 puodelio šokolado traškučių arba kapoto šokolado
Sviestą išsukti su cukrumi. Tada įdėti kiaušinį ir vėl gerai išsukti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų ir druską. Viską gerai išmaišyti.
Tešlą suspausti į pailgą dešrą lotuliukas.gif , suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti dešimčiai minučių į šaldiklį. Jei kepsite vėliau, tai galima palikti šaldytuve.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu ištraukti sustingusią tešlą ir supjaustyti nelabai storais gabaliukais. Dėti į kepimo skardą ir kepti 10 - 15 minučių arba kol gražiai paruduos.
Labai skanūs, trapūs sausainiai ir labai greitai pasidaro thumbup.gif
[attachmentid=206208]
Triksi26
sveikutes,
mergaites gal zinot receptuka teslos sausainiukams, kad galima butu panaudoti su va tokiu svirkstu
http://www.baldonesis.lt/shop/user/index.p...&pid=185512

mano svirkstas angliskas ten jokiu receptu nebuvo verysad.gif
savitre
ieškau tarpios tešlos sausainių receptuko gal kuri galit pasiūlyti koki nors? 4u.gif
intentar
Turiu toki klausimuka. Sausainiu recepte buvo parasyta, kad reikia sodos, o jei soda pakeisciau kepimo milteliais rezultatas nuo to nenukentetu?galima taip?
Mader
QUOTE(intentar @ 2011 01 20, 20:36)
Turiu toki klausimuka. Sausainiu recepte buvo parasyta, kad reikia sodos, o jei soda pakeisciau kepimo milteliais rezultatas nuo to nenukentetu?galima taip?
*


zinoma ,kad galima
Reduke27
QUOTE(*mamusikas* @ 2010 10 19, 00:49)
Sveikos kepėjėlės

Artėja dukrytės gimtadienis tai noriu vaikučiams prikept sausainiuku ir juos gražiai padekoruot, gal galit papasakot kaip pasidaryt spalvotą glajų nenaudojant maistinių dažų ?
*


Vietoj vandens i cukraus pudra reikia deti sultis smile.gif
ryto_rasa
QUOTE(daividija @ 2010 04 22, 17:49)
Rugiagele,tau i kompanija isirasau,kepiau ir as sausainius,tik neturejau mesmales,tai vaikai savo formelemis dare,receptas kiek kitoks negu pas tave,bet tokie tikri kaimiski gavosi.
user posted image
150g sviesto,
150g cukraus,
1pakelis vanilinio cukraus,
2 kiausiniai,
500 g miltu,
1 pakelis kepimo milteliu.

Minksta sviesta issukti su cukrumi,sudeti kiausinius,miltus su kepimo milteliais ir uzminkyti tesla.ja padeti valandai i saldytuva.tada per mesmale daryti arba idarbinti vaikus,kaip,kad as padariau lotuliukas.gif
*





4u.gif 4u.gif aciu zu si isbandziau super skanu ir trasku:)
TG*
Mama atsimenu vaikystej kepdavo beprotiskai skanius sausainius, per mesmale darytus.
Aisku senoji mesmale pasimete per kraustymusis, o nusipirkus naujaja nebuvo jokiu antgaliu kitu g.gif
Ir vis as juos prisimenu tuos sausainukus ir taaaip noreciau wub.gif bet kazi buna pirkti antgaliu?
Ir kaip visas procesas vyksta? Kisi tesla i mesmale, sukirankena ir lenda sausainiai??? bigsmile.gif
vivir
QUOTE(convict @ 2011 01 27, 13:55)
Mama atsimenu vaikystej kepdavo beprotiskai skanius sausainius, per mesmale darytus.
Aisku senoji mesmale pasimete per kraustymusis, o nusipirkus naujaja nebuvo jokiu antgaliu kitu g.gif
Ir vis as juos prisimenu tuos sausainukus ir taaaip noreciau wub.gif  bet kazi buna pirkti antgaliu?
Ir kaip visas procesas vyksta? Kisi tesla i mesmale, sukirankena ir lenda sausainiai??? bigsmile.gif
*


Taip Convict thumbup.gif Jei gerai atgaminu tai padarydavo mama tesla, ja biski atsaldydavo, o tada dedavo i mesmale ir per kita gala lysdavo sausainiukas, tik reikdavo atpjaut, kokio ilgio nori. O tu antgaliu gal reiktu prie sendaikciu paieskot g.gif Ale skonis nerealus, mama pries kaledas kepe thumbup.gif
Letune
QUOTE(convict @ 2011 01 27, 14:55)

Aisku senoji mesmale pasimete per kraustymusis, o nusipirkus naujaja nebuvo jokiu antgaliu kitu g.gif
Ir vis as juos prisimenu tuos sausainukus ir taaaip noreciau wub.gif  bet kazi buna pirkti antgaliu?

*




QUOTE(vivir @ 2011 01 27, 15:07)
Taip Convict  thumbup.gif  Jei gerai atgaminu tai padarydavo mama tesla, ja biski atsaldydavo, o tada dedavo i mesmale ir per kita gala lysdavo sausainiukas, tik reikdavo atpjaut, kokio ilgio nori. O tu antgaliu gal reiktu prie sendaikciu paieskot  g.gif  Ale skonis nerealus, mama pries kaledas kepe  thumbup.gif
*


Jūs teisios abi. Tik noriu patikslinti, kad tuos priedus sausainiams gaminti ir sovietmečiu ir dabar reikia pirkti atskirai. Gali pasitaikyti ir sendaikčiuose, bet gal prieš metus buvo užsivežusi ir Maxima. Mačiau užsilikusių ir kainuojančių 1 Lt gal prieš pusmetį Maximoje. Sėkmės randant tongue.gif
laurindre
Pas mane prie mesmales yra antgalis sausainiams, bet jau forma doh.gif Issitraukiau ir noras praejo schmoll.gif
TG*
QUOTE(vivir @ 2011 01 27, 14:07)
Taip Convict  thumbup.gif  Jei gerai atgaminu tai padarydavo mama tesla, ja biski atsaldydavo, o tada dedavo i mesmale ir per kita gala lysdavo sausainiukas, tik reikdavo atpjaut, kokio ilgio nori. O tu antgaliu gal reiktu prie sendaikciu paieskot  g.gif  Ale skonis nerealus, mama pries kaledas kepe  thumbup.gif
*



As kaip prisimenu tuos traskius sviestinius riebius sausainius tai net seiles tysti ima wub.gif ech ir receptu knygos pamestos su visais mamos senais receptais, bet jauciu pritaikyciau ka nors is sios temos rolleyes.gif

Reiks butinai pasieskoti tu antgaliu rolleyes.gif

Zinau kad visokiu tokiu dalyku buna kauno bazej kazkuriam sandely, ir silainiu turguj g.gif
ryto_rasa
QUOTE(convict @ 2011 01 27, 16:10)
As kaip prisimenu tuos traskius sviestinius riebius sausainius tai net seiles tysti ima wub.gif  ech ir receptu knygos pamestos su visais mamos senais receptais, bet jauciu pritaikyciau ka nors is sios temos rolleyes.gif

Reiks butinai pasieskoti tu antgaliu rolleyes.gif

Zinau kad visokiu tokiu dalyku buna kauno bazej kazkuriam sandely, ir silainiu turguj g.gif
*





as irgi kepiau situos sausainiukus, super skanu, vaikyste primena, deja irgi formeles pamestos buvo, tai tetis padare is net nzn kokios medziagos, is gelezeles kazkokios biggrin.gif per 5 min:) vyru paklauskit gal sumeistraus,jei nerasit:)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.