Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sausainiai - receptai, patarimai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4
mikaela
SENOJI TEMA
Renatina
QUOTE(mikaela @ 2009 12 28, 17:41)

mergaitės, o kuo man du sausaininius elementus suklijuot tarpusavyje per jų plokštumą? šokoladu? ar baltymą kokį paplakus? g.gif noriu,kad laikytųsi..

amazing
Prašau pagalbos 4u.gif
Pamečiau persikraustydama, sausainių formeles, kurios naudojamos ant mėsmalės uždėt. Šiandien apėjau kelias parduotuves ir nėra verysad.gif . Gal kas kur užmatėt ?
Renatina
QUOTE(amazing @ 2009 12 28, 20:05)
Prašau pagalbos 4u.gif
Pamečiau persikraustydama, sausainių formeles, kurios naudojamos ant mėsmalės uždėt. Šiandien apėjau kelias parduotuves ir nėra  verysad.gif . Gal kas kur užmatėt ?
*

paieškokit čia forumo išparduotuvėj mirksiukas.gif
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...3441&st=408

amazing
QUOTE(Renatina @ 2009 12 28, 20:08)
paieškokit čia forumo išparduotuvėj mirksiukas.gif
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...3441&st=408
*

ačiū 4u.gif
nihilistė
Sveikos, merginos. Jei kas gaminsit Nerytės šuniukus, pabandykit ausyčių galiukus pamerkt į kaiušinio baltymą, tada kišt į tešlą, žinokit, daug geriau laikosi ir taip neiškrenta. Išbandyta mirksiukas.gif
bonza
merginos gal zinot kur rast riesutiniu sausaineliu recepta, lyg Damu bucinukai vadinos g.gif nu niekaip nerandu doh.gif
RiMami
QUOTE(bonza @ 2009 12 31, 13:35)
merginos gal zinot kur rast riesutiniu sausaineliu recepta, lyg Damu bucinukai vadinos  g.gif nu niekaip nerandu  doh.gif
*

gal tiks šitie Damų būčinukai ax.gif
loremi
Kepiau siandien sausainukus su alum blush2.gif Gavosi visai nieko, bet ne tokie iskile kaip kad mama kepdavo ax.gif Ar cia nuo alaus tai priklauso, ar nuo teslos minkstumo g.gif Gal kas kepete pasidalinkit pairtim.
Citrusinė
Skanu:)
almute80
Pas mus dabar einamiausi sausainiukai su sezamo seklom ir migdolais smile.gif kur kepe mergyte per iki laida
receptas paprastas,produktai paprasti-skanu ir daug iseina,tik labai svarbu neperkept.as vienakarta palaikiau ilgiau nei 10min ir gavosi toookie kieti,kad nors i siena dauzyk smile.gif smile.gif
Nerytė
QUOTE(sphinx @ 2009 12 29, 15:00)
Sveikos, merginos. Jei kas gaminsit Nerytės šuniukus, pabandykit ausyčių galiukus pamerkt į kaiušinio baltymą, tada kišt į tešlą, žinokit, daug geriau laikosi ir taip neiškrenta. Išbandyta  mirksiukas.gif
*

bigsmile.gif geras, aciu uz patarima 4u.gif gal reiks irasyti i bloga prie komentaru, manau mamytems tikrai pravers 4u.gif
loremi
QUOTE(nepalikdama pėdų @ 2010 01 07, 14:32)
Kelios labai paprastos idėjos iš šių bei praeitų metų kalėdinių lauknešėlių wink.gif Gal kam pravers  mirksiukas.gif

thumbup.gif Aciu uz idejas 4u.gif
mimi1
ka tik iskepiau sausainius - labai skanus
http://asmeniskalt.blogas.lt/sausainiu-sir...-dienai-40.html

Sudedamosios dalys
Tešlai
200 g miltų
100 g Demerara cukraus
125 g sviesto
1 kiaušinio trynys
1 šaukštelį vanilės cukraus (su natūralia vanile)

Papuošimui
cukraus milteliai
žiupsnelis raudonų maistinių dažų
vanduo

Sumaišykite visus produktus ir užmaišykite tešlą. Sudėkite tešlą į plastikinį maišelį ir 1 valandai padėkite į šaldiklį.

Iškočiokite tešlą iki 2 mm storio ir išpjaukite širdies formas. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitės viduryje 200°C apie 5 minutes. Po to širdeles ant padėklo atvėsinkite.

Iš cukraus miltelių, sumaišytų su maistiniais dažais, ir vandens pasigaminkite glajų ir juo papuoškite širdis.
daividija
Sausainiai-kavos pupeles[/SIZE]

user posted image
•1.5 puoduko sviesto,
•3/4 puoduko cukraus,
•1/2 a.s. druskos,
•2 v.s. tirpios kavos,
•2 v.s. labai karsto vandens,
•1 v.s. vanilino,
•3 puodukai persijotu miltu,
•3/4 a.s. kajano pipiru,
•1.5 a.s cinamono,
•1/2 a.s meduoliu prieskoniu msinio,
•juodo sokolado(apie 250-300g)

Minksta sviesta issukti su cukrumi iki purumo.
Kava uzpilti karstu vandeniu ir ismaisyti,akd istirptu.tada supilti i sviesto mase,sudeti vanilina,prieskonius ir dar gerai issukti.
Sudeti persijotus miltus ir suminkyti tesla.ja bent porai val arba nakciai padeti i saldytuva.

Is teslo volioti ovalius sausainius,per visuri isilgai ispausti mediniu iesmeliu.
Sudeti i skarda isklota kepimo popieriumi ir kepti 175C 30-35 mi,kol graziai pagels.
Tada isimti ir atvesinti.
Sokolada istirpinti vandens voneleje,merkti sausainius ir palikti,akd apdziutu.

receptas su gaminimo eiga yra cia.

P.S sausainiai primena kaledinius,prieskoniu galima ir nedeti,tik kava.
Bet visumoj skanus ir trapus.
Sokoladu dengiau tik viena puse lotuliukas.gif
Lliucija6
As ir kepiau tuos is iki kovu su migdolais,liuks gavos.
EgiptoKate
QUOTE(almute80 @ 2010 01 05, 15:41)
Pas mus dabar einamiausi sausainiukai su sezamo seklom ir migdolais smile.gif  kur kepe mergyte per iki laida
*

o receptukas?

QUOTE(nepalikdama pėdų @ 2010 01 07, 16:32)
Kelios labai paprastos idėjos iš šių bei praeitų metų kalėdinių lauknešėlių wink.gif Gal kam pravers  mirksiukas.gif
*

man neatidaro

QUOTE(daividija @ 2010 02 09, 18:56)
•1/2 a.s meduoliu prieskoniu msinio,
*

o kur tokio misinio rast??? nu niekaip nerandu doh.gif

ir dar sakykit, uzsimaniau kept meduolinius sausainius,ale namie ne kvapo kepimo milteliu,be ju tikriausiai nieko neiseis??? ar imanoma kazkuopakeist
daividija
QUOTE(meskiniene @ 2010 02 10, 12:40)

ir dar sakykit, uzsimaniau kept meduolinius sausainius,ale namie ne kvapo kepimo milteliu,be ju tikriausiai nieko neiseis??? ar imanoma kazkuopakeist
*

To misinio turetu buti pirkt,o jei ne-tai galima paciom susimalt,truputi gvazdikeliu,imbiero,kardamono,juoduju pipiru.Jei ko ir nera-tai nieko baisaus.

O kokiem cia sausainiams?jei tiems kur parasiau-tai ten nereikia kepimo milteliu.
EgiptoKate
QUOTE(daividija @ 2010 02 10, 16:10)
To misinio turetu buti pirkt,o jei ne-tai galima paciom susimalt,truputi gvazdikeliu,imbiero,kardamono,juoduju pipiru.Jei ko ir nera-tai nieko baisaus.

O kokiem cia sausainiams?jei tiems kur parasiau-tai ten nereikia kepimo milteliu.
*

as cia meduoliniams sausainiams,uzsimaniau labai 4u.gif
bet mb lekia i parduotuve, tai parves
Macarena
Mergaites, kurios kepet Nerytes sausainiukus- suniukus, neturiu namie kukuruzu miltu, ar galima juos pakeisti kukuruzu krakmolu? 4u.gif
Vikucce
QUOTE(Macarena @ 2010 02 11, 14:09)
Mergaites, kurios kepet Nerytes sausainiukus- suniukus, neturiu namie kukuruzu miltu, ar galima juos pakeisti kukuruzu krakmolu? 4u.gif
*

Galima mirksiukas.gif
Macarena
QUOTE(Vikucce @ 2010 02 11, 14:57)
Galima mirksiukas.gif
*

Na as vis tik vakar nusibeldziau iki Maximos tu kukuruzu miltu ax.gif Ir nors bijojau, akd pirmas blynas bus prisviles, suniukai pavyko thumbup.gif Siek tiek gal susiplojo, bet mano mazajai panelei LABAI patiko thumbup.gif
regna
Siūlau sausainėlių receptuką.
reikės:
200g.sviesto,
stiklinės cukraus,
kiaušinio trynio,
1,5stiklines smulkintų lazdyno riešutų,
pusė stiklinės aguonų,
pusė šaukštelio cinamono,
pusė šaukštelio imbiero,
vanilinio cukraus,
druskos,
2,5stiklinės miltų,
Sviestą ir kiaušinio trynį su cukrumi,išsukame,kol pasidaro puri masė.
Suberiama aguonos,visi,prieskoniai,,ir druska.
Išmaišius suberiame susmulkintus riešutus ir po truputį miltus.
Tešla ne minkoma,otik maišoma,kol bus suberti visi miltai.
Tešla suspaudžiama į pailgą volelį,suvyniojama į pergamentinį popierių,ir padedama šaltai į šaldytuvą 3-4val.,kad sustingtų.
Sustingęs tešlos volelis pjaustomas {konditeriniu peiliu} virtuviniu peiliu plonomis riekutėmis.
Dedamos į popieriu išklotą skardą 15-20min.vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus 4u.gif
jegle
Sveikutės aš irgi prie jūsų prisijungsiu jeigu galima.. blush2.gif

va Valentino dienai kepiau SB imbieriniais širdutes, pamiršau nufotografuoti doh.gif buvo likę tešlos ir iš jos vakar pagaminau va tokius (čia kas liko iki tol kol prisiruošiau nufotografuoti biggrin.gif ):
user posted image

Receptuką manau visos žinot, bet jeigu ką tai ėmiau http://www.gaspadine.lt/patiekalas/kaledin...sausainiai.html tik nedėjau gvazdikėlių ir vietoj rudojo cukraus - paprastą. Kepiau pirmą kartą, ir tikrai nepaskutinį.. wub.gif
tesulka
Aš tai užsibrėžiau metų tikslą. Kiekvieną savaitgalį iškepti vis kokiu naujus sausainiukus. Jau iškepiau šešių rūšių. Jei kam įdomu siūlau apsilankyti mano tinklalapyje . Kepinių kategorijoje KEPIMO PASLAPTYS. O čia mano šios savaitės rezultatas.

user posted image
Ingava
Nezinau, gal ir buvo toks receptas, bet sausainiukai tikrai isejo labai skanus, noriu pasidalinti receptu ir su jumis.
Sausainiai "Kapucino"
250 g. miltu
100 g. sviesto
3-4 saukstai cukraus
1 arb. saukst. kepimo milteliu
1 pak.greitai paruosiamos tirpios kapucino kavos
1/2 plytele sokolado
100 gr. riesutu (lazdynu, migdolu ar kt.)

Kambario temperaturos sviesta issukti su cukrumi ir kiausiniu, deti miltus sumaisytus su kep. milteliais, viska issukti. Galiausiai deti smulkitnus riesutus ir smulkinta sokolada. Rankas drekinti vandeniu ir formuoti nedidelius kamuoliukus, deti juos i skarda, siek tiek spustelti ir kepti 180 laipsniu temp. 12-14 min.
As naudojau migdolus ir pieniska sokolada.
Skanaus 4u.gif
kristinaaa
Norėčiau ir aš pasidalinti labai skanių plikytų sausainių receptuku. Gaunasi minkšti, kaip parduotuvėje.

Reikės:

340 g miltų
150 g sviesto
260 g cukraus
6-7 kiaušiniai
700 ml pieno

Iš šios normos išeina 3 blėkutės. Aš darydama ėmiau tik 200 gr cukraus, nes nemėgstu saldžiai smile.gif ir užteko 5 kiaušinių, bet reik žiūrėt pagal situaciją

Pieną ir sviestą užvirinam, nukeliam puodą nuo viryklės ir įmaišom miltus. maišyt reikia tiek, kad tešla taptų vienalytė. Tada Beriam cukrų ir išmaišome. PAliekame tešlą atvėsti. Paskui mušam po vieną kiaušinį ir gerai išsukam. Galutiniam rezultate tešla turi būti standi, blizganti ir suktis kaip kamuoliukas smile.gif. Tada formuojam švirkštu arba šaukšteliu sausainėlius ir kepam. 200 C orkaiteje as kepu 30 min, bet reik ziūrėti, kartais greiciau iškepa. Orkaitės geriau nedarinėti. Sausainiai tikrai skanūs smile.gif. mano mažoji nesitraukia nuo jų, kol yra bigsmile.gif
tesulka
Kristinaa: ooo, labai ačiū už receptą, tikrai bandysiu kitą kartą. Jau seniai ieškojau tokio gero, nes vienus, kuriuos kepiau buvau visai nekokie. O čia mano paskutinis šeštadieninio plano rezultatas tongue.gif Receptą rasite mano Bloge

user posted image

--------------------------------------------------------------------------------------------

Mano darbai
laurindre
Saunuole, dar laikaisi. As jau irgi trecia savaite sausainius kepu lotuliukas.gif Anksciau vis pyragai buvo, dabar ant sausainiu persimeciau mirksiukas.gif
Beje, labai grazios nuotraukos wub.gif Ir ne tik sausainiuku mirksiukas.gif
Dar ne i tema, kur toki inda pirkai, seniai tokio ieskau bigsmile.gif
tesulka
Laurindre: aha , vis dar laikausi sausainių kepimo plano. O indą Maximos parduotuvėje pirkau. Vakar kai buvau, kaip tik mačiau kelių dydžių. Iš kart sakau, pirk didžiausią, nes jei daug sausainių dedi vieną ant kito, tai po to dangtis sunkiai užsidaro blink.gif

--------------------------------------------------------------------------------------------

Mano darbai
laurindre
Dar ir su dangciu g.gif Man jo reikia ne sausainiams, kitiems tikslams as tokio ieskau. Prisikepiau ir as sausainiu thumbup.gif Tik kompas grybauja, nenori nuotrauku priimti. Kai su juo susitarsiu, savo sausainius ikelsiu bigsmile.gif
laurindre
Apelsinu sausainukai
Tešlai
125g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
60g sviesto
60g rudo cukraus ( kepiau su baltu)
1 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
pusė kiaušinio trynio
1 šaukštas skysto medaus

Sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Įtarkuoti sviestą. Sutrinti rankomis iki trupinėlių. Įmaišyti cukrų, apelsino žievelę medų ir kiaušinį. Gerai išsukti peiliu ir minkyti tešlą. Iš tešlos formuoti dešrą, pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą. Paskui pjaustyti tešlą plonais griežinėliais, dėti ant kepimo popieriaus. (Palikti didesnius tarpus tarp griežinėlių). Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 8 minutes. Iškepusiem sausainukam leisti atvėsti ir tik tada nuimti nuo popieriaus, antraip subyrės.
Kita karta bandysiu ipilti pelsinu sulciu. Turetu buti dar skaniau wub.gif
[attachmentid=194842]
laurindre
Datulių sausainiai

200 gr datulių
200 gr graikiškų riešutų
1 kiaušinio baltymas
150 gr cukraus
1 v.š. citrinos sulcių
1 v.š. kakavos

Orkaitę įkaitinti iki 150 -170 laipsnių.
Tuo metu smulkintuve susmulkiname graikiškus riešutus. Tada dedame datules ir cukrų, kakavą dar truputi pamalame. Atskirai išplakame kiaušinio baltymą, atsargiai įmaišome į mase, įpilame citrinos sultis. Gautą masę dviem pašlapintais šaukštais dedame į popieriumi ištiestą skardą. Kepame 25-30
minučių. Ištraukę skardą neskubame nuimti nuo popieriaus, pravėsę jie nusiima geriau.
Tiek gavosi iš pusės normos.
[attachmentid=194843]
Carolinka
Deka jusu visu prisirinkau daug sausainiu receptu ir pradejau po truputi testuoti juos, bet va kilo klausimukas del sito recepto
Obuoliniai sausainiukai
2 dideli obuoliai
1 pak sviesto
2 š grietinės
miltų (kad kočiotųsi)
1 kiaušinis
2 š cukraus
žiupsnelis druskos
vanilės, cinamono

Obuolius nuvalyti, supjaustyti skiltelėmis, užpilti vaniliniu cukrumi ir cinamonu
Tešla: sviestą sutarkuoti, įdėti grietinę, druską, kiaušinį.Miltų tiek , kad tešla kočiotųsi (bet nebūtų labai kieta), tada dedam 10-15 min į šaldymo kamerą
Padaryti juosteles ir vynioti aplink obuolio skiltelę kaip ragelį.Kepti kol apskrus
Jau daug kartų kepiau šiuos sausainiukus.Jie paprastučiai ir greit gaminami.Iš vienos normos jų nedaug gaunasi (bent jau maniškiai labai greit sudoroja ir klausia, kada vėl kepsiu).Darau su geresniu sviestu (82 proc), nes kartą įdėjau sviesto mišinį, tai skonis labai skyrėsi.Paprastai apibarstau cukraus pudra, o vat pastarąjį kartą ištirpdžiau pieniško šokolado plytelę, tai buvo dar skaniau.
P.S. Aš į tešlą dedu nedaug cukraus, nes atvėsusius barstau (gausiai) cukraus pudra, o pastarąjį kartą apliejau išlydytu šokoladu, tai jei tešla būtų saldi, būtų jau per daug.

Kopijuodama receptus as nekopijavau autores vardo, tai negaliu pasiusti jai AZ su mano klausimu. Kiek gramu yra "1 pak. sviesto"? Pamenu tarybiniais laikais sviestas buvo parduodamas 200gr. pakeliais, bet kazkaip skamba per daug ziurint i kitus ingridientus. Gal kas zinot, kiek tureciau deti, o jei ne, tai kokie dabar sviesto standartai LT-je? Gal lazdeles po 113gr?
Dekui is anksto.
laurindre
QUOTE(Carolinka @ 2010 03 18, 15:29)
Deka jusu visu prisirinkau daug sausainiu receptu ir pradejau po truputi testuoti juos, bet va kilo klausimukas del sito recepto

Kopijuodama receptus as nekopijavau autores vardo, tai negaliu pasiusti jai AZ su mano klausimu. Kiek gramu yra "1 pak. sviesto"? Pamenu tarybiniais laikais sviestas buvo parduodamas 200gr. pakeliais, bet kazkaip skamba per daug ziurint i kitus ingridientus. Gal kas zinot, kiek tureciau deti, o jei ne, tai kokie dabar sviesto standartai LT-je? Gal lazdeles po 113gr?
Dekui is anksto.
*

Pakeliai pagrinde 200 gr. Aisku yra ir 100 ir 175. O recepte nenurodytas miltu kiekis. Tai manau, kad vistiek ant tiek sviesto atitinkamai ir miltu kiekis gali buti didokas 4u.gif
As deciau 200 gr. ir bandyciau miltu deti, tiek, kiek ima 4u.gif
tesulka
Oooo, aš čia visa savaitę nebuvau užsukusi ir matau laurinde sausainiukai užderėjo. O aš tai vėl su naujais , čia "tipo" vėlykiniais rodausi. Receptukas mano bloge . Be je reiks pabandyti tuos tavo datulių sausainiukus tongue.gif

user posted image

Tie obuoliniai sausainiai, kuriuos aš kepiau tai žinokite merginos dedam 200 g sviesto , o miltų tiek kad gerai kočiotųsi. Mano mama vėliau juos kepė tai ilgiau laikė orkaitėje, apie 40 min ir plniau nei aš kočiojo tai skonis buvo nerealus.

------------------------------------------------------------------------------------------

Mano darbai, mano blogas
laurindre
Labai spalvingai atrodo tuose krepsiukuose thumbup.gif
As irgi kepu sokoladinius su riesutais is Manovirtuves. bigsmile.gif
tesulka
Laurindre: bet vat pastebėjau, mano mama pvz. deda lygiai tuos pačius produktus kaip ir aš , o vat skoniai visiškai skiriasi... nesakau , kad jos ar mano skanesni, bet skonis kitoks ir nors tu ką. Kažkokia mistika g.gif

-------------------------------------------------------------------------------------------

Mano darbai, mano blogas
laurindre
QUOTE(tesulka @ 2010 03 20, 12:08)
Laurindre: bet vat pastebėjau, mano mama pvz. deda lygiai tuos pačius produktus kaip ir aš , o vat skoniai visiškai skiriasi... nesakau , kad jos ar mano skanesni, bet skonis kitoks ir nors tu ką. Kažkokia mistika  g.gif
-------------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai, mano blogas
*

Dusia kitokia lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Realiai tai tikrai ir paciam visada skirtingai gaunasi g.gif
Skaiiistė
vakar improvizuodama kepiau sausainius,labai skanūs gavosi 4u.gif

1kiausini
isplakiau su 3 kupinais šaukštais medaus , įtarkavau 200g sviesto ir pyliau miltų tiek,kad tešla galėtų kočiotis...
Iškočiojau,supjausčiau kvadratėliais ir kepiau kol paruduos....
Kol kepė išlydžiau šokoladinius saldainius su šokolado ir kakavos įdarais ir ant iškepusių sausainiukų visokiausių grožių išpaišiau smile.gif
kristinaaa
Gal kuri turite varskiniu sausaineliu recepta?Tokiu kaip parduotuveje pasageles formos smile.gif
tesulka
Vėl šeštadienis! Na aš vis dar palaikau kepimo dvasią ir pristatau šį kartą pikantiškus sausainiukus, kurių receptukas mano bloge .

user posted image

Kristinaaa: varškiniai labai labai skanūs yra mano bloge, pavadinimu Berlyno sausainiai. Tikrai verti dėmesio smile.gif

Mano darbai, mano blogas
Edmė
Ruošiuosi kepti Nerytės "šuniukus", bet ten pieno milteliai į receptūrą įeina. Gal kuo kitu juos keitėte ir viskas gavosi? Kažin ką jie priduoda? g.gif Gal nieko neatsiktiks, jei ir neįdėsiu.? Bet tada gali ir nesigauti... smile.gif
rugiagele26
Naminiai sausainiai

As dariau taip:

200 g sviesto,
1,5 stiklines cukraus,
2 kiausiniai,
2 saukstai majonezo,
1 a.s.sodos nugesintos,
miltu (man suejo 5,5 stiklines (nedideles) jei stiklines didesnes, tai uztektu ir 5)

Sviesta sutrinti su cukrumi, ir sudeti visus kitus ingredientus. Sausainius gaminti per spec formele mesmalei. Kepiau 200 laipsniu orkaitej.

Kita karta deciau tik trynius, dar ideciau grietines, siek tiek aliejaus, ir jei tureciau, tai riebalu (anyta sake jie siems sausainiams skoni priduoda gera).

user posted image
daividija
Rugiagele,tau i kompanija isirasau,kepiau ir as sausainius,tik neturejau mesmales,tai vaikai savo formelemis dare,receptas kiek kitoks negu pas tave,bet tokie tikri kaimiski gavosi.
user posted image
150g sviesto,
150g cukraus,
1pakelis vanilinio cukraus,
2 kiausiniai,
500 g miltu,
1 pakelis kepimo milteliu.

Minksta sviesta issukti su cukrumi,sudeti kiausinius,miltus su kepimo milteliais ir uzminkyti tesla.ja padeti valandai i saldytuva.tada per mesmale daryti arba idarbinti vaikus,kaip,kad as padariau lotuliukas.gif
rugiagele26
QUOTE(daividija @ 2010 04 22, 17:49)
Rugiagele,tau i kompanija isirasau,kepiau ir as sausainius,tik neturejau mesmales,tai vaikai savo formelemis dare,receptas kiek kitoks negu pas tave,bet tokie tikri kaimiski gavosi.
user posted image
150g sviesto,
150g cukraus,
1pakelis vanilinio cukraus,
2 kiausiniai,
500 g miltu,
1 pakelis kepimo milteliu.

Minksta sviesta issukti su cukrumi,sudeti kiausinius,miltus su kepimo milteliais ir uzminkyti tesla.ja padeti valandai i saldytuva.tada per mesmale daryti arba idarbinti vaikus,kaip,kad as padariau lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif isnaudotoja lotuliukas.gif
zelviene
Pyragaiciai su datulemis

125 gr sviesto arba aliejaus
250 gr aviziniu dripsniu
250 gr datuliu be kauliuku
2 kiausiniai
100 gr smulkaus cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 sauksteliai kepimo milteliu

puodelyje istirpinkite sviesta ir palaipsniui suberkite avizinius dribsnius. palikite atausti.
datules supjaustykite kubeliais.
kiausinius suplakti i putota misini, plakant suberti cukru, vanilini cukru ir kepimo miltelius.
imaisykite avizinius dribsnius su sviestu ir datules. saukstu isdeliokite teslos gumuliukus ant sviestu pateptos skardos
dekite i orkaite ikaitinta iki 175 laipsniu ir kepkite 15-20 min

Labai skanus gavosi thumbup.gif
zelviene
Trapūs kokosiniai riešutėliai ( receptas)

user posted image
user posted image
*

[/quote]

Na va ir isbandziau sausaunukus. Tikrai labai super thumbup.gif
user posted image

pukiota
Kepem vakar ir mes sausainukus. Receptas Rugiageles ir Daividijos, dejau tai ka namuose turejau. Aciu merginos uz receptukus, kaip tik tokiu sausainuku jau seniai norejom issikepti 4u.gif

user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.