Esu kategoriškai prieš KT, nors teko vartoti beveik metus. Netikiu jokiais ginekologų, reklamuojančių KT, burtažodžiais ir teigiamais privalumais. Kaip gali nekelti jokios žalos moters organizmui kasdienis chemijos naudojimas? Kelintos kartos KT dabar vartojami? Trečios ar velesnes? Dabar mums teigiama, kad pirmos ir antros kartos buvo blogi (didelis šalutinis poveikis, didelė hormonų koncentracija ir pan.) Na bet jau trečios kartos, tai jau tokie geri.... Praeis dar 5- 10 ar 15 metų, atsiras ir ketvirtos , ir penktos kartos KT. Tada teks išgirsti, kad ir trečios kartos KT nebuvo tokios jau tobulos, ir kad mes savo kailiu tai patyreme. Na bet ne apie tai norejau. Yra Vilniuje toks Lazerinės technologijos centras, gaminantis įvairius lazerinius prietaisus. To centro direktorius prof. R.Kanapėnas išrado tokį daikčiuką, kaip minitestometrą vaisingoms ir nevaisingoms dienoms nustatyti. Tai lūpdažio formos testometras, parodantis seilių fizikinių ir cheminių ypatumų pokyčius, pagal kuriuos galima nustatyti vaisingas ir nevaisingas dienas. Kaip žinia, spermatozoidų vidutinė "gyvenimo" trukmė 2-3 paros (retais atvejais ji gali trukti 5-7 paras), o kiaušialąstės gyvavimo trukmė gali siekti 1 parą. Vadinasi, max. vaisingo periodo trukmė yra 5-7 paros + 1 para. Viso labo, tik 8 dienos per mėnesį, kada reikėtų pasisaugoti. Jokių šalutinių pojūčių, jokių įsikišimų į gamtos duotą ir sureguliuotą ciklą. Tiesiog, ryte atsikėlus reikia seilėmis sudrėkinti testometro stikliuką ir palaukti 4-5 min, kol jos ušdžius. Po 5 min. žinome, ar šiandien vaisinga diena, ar ne. Tikrai nieko pažangesnio, ir natūralesnio šiai dienai mokslas negali pasiūlyti. Mes su drauge užsisakėme, ji jau 2 savaitės naudoja, aš dar laukiu kol pagamins. Gal kas iš jūsų bandėte, ar bent girdėjote, kas naudoja. Profesorius sakė, kad patikimumas 99 proc.
As ir naudojausiu kazkokiu prietaisiuku,rasiaus vaisingas ir nevaisingas dienas,vyras save stebejo ir.tt.Rezultatas mano mylima dukra.
Netikiu jokiais naturaus saugojimosi metodais o ipac jeigu menesines nereguliarios.
o kiek sitas prietaisiukas kainuoja
Tas prietaisiukas dabar kiek žinau kainuoja 480 lt. Prieš pora menesiu buvo pigiau. Bet po straipsnio "Ievoje" (8 ar 9 nr.) apie KT žalą moters organizmui įsivaizduoju, kad lazerinės technologijos centrą užvertė užsakymai ir jie užsikėlė kainą. Tai ne komercinė įstaiga, o mokslinis centras, todėl jie neužsiima masine gamyba. Nors buvo bandymų pradėti gaminti masiškai, bet dėl kažkokių kliūčių, jiems tai nepavyko, o jie per daug ir nesistengė. Įsivaizduokit, kokia tai bomba būtų kontraceptikų gamintojams, jei dauguma moterų pradėtų naudoti tokius aparačiukus. Kontraceptikai perkami kas mėnesį, o minitestometras, jei jo nesugadinsi ir nesudaužysi stikliuko ar kitaip nepažeisi, visam gyvenimui.
Svajokliui noriu pasakyti, kad tai ir yra butent patogu todėl, kad tu tiksliai žinai, kada yra vaisingos dienos, kada ne, nesvarbu, ar ciklas reguliarus, ar ne. Svarbu yra žinojimas, kaip ta dieną elgtis -saugotis, ar ne. Nežinau, koki tu apračiuka naudojai ir ka ten stebejai,nes tu ir pati turbut nežinai, bet sitas metodas paremtas butent seilių cheminių savybių pokyčiais, kurie testometro objektyve duoda skirtingą vaizda, esant vaisingoms ir nevaisingoms dienoms.
girdejau kazkur apie toki prietaisiuka, kuriuo seiles tiria - matai tai paparcio lapus, tai pagaliukus ir sprendi ka ta diena daryti, bet girdejau ir apie pastojimus su tokiu prietaisiuku
Pasakysiu vieną pastabą - pati rašai, kad spermatozoidų gyvavimo periodas apie 5-7 paras. Taigi, jei nereguliarus ciklas, kaip sužinot, kada pradėt tas 5-7 paras prieš ovuliaciją saugotis? Sužinai tik tada, kai ovuliacija jau įvyksta. Klausimas: ką daryt, kol ji neįvyko? saugotis nuo mėnesinių iki ovuliacijos? bet tada gali gautis dienų su apsauga nuo 7 iki 20 (priklausomai nuo ciklo ilgio). O jei papuls ciklas su 2 ovuliacijom, o po pirmos nebesisaugodama būsi? Mano požiūriu, čia daug "jeigu". Manau, toks prietaisiukas labiau tiktų norinčioms pastoti, bet vien apsisaugojimui jis tikrai nelabai tinkamas.
Beje, reklamuojama, kad tokią pačia funkciją atlieka mikroskopas, berods "Arbor" - tiesa, jis ne toks kompaktiškas, bet ir kainuoja pigiau. Tiesa, su juo pačiai reikia žiūrėti, o ne automatiškai. Vis tiek, aš tiems prietaisams pinigų neleisčiau
Saves pazinimui tokie aparaciukai yra saunu, bet labiausiai jie tinka planuojanciom pastot. Kai yra hormonines problemos, jie isvis nieko neparodys.
Yra pigesnis toks pats aparatas, kaip mineta - ARBOR, tik kainuoja 5kart maziau, na gal ne toks kompatiskas. Anksciau pardavinejo ir kompatiskus uz 50 Lt is uzsienio, bet jie nebuvo populiarus, todel nebetiekiami. Ir tam paciam reikalui uztenka zaislu parduotuvej nusipirkt 100x didinanti mikroskopa ir naudot ji, pasiskaicius www.arborita.lt.
Absoliuciai tinkamo dalyko visiems gyvenimo atvejams tikriausiai ie nera. As nei uz nei pries kontraceptikus. Visi sie aparatai, aparaciukai, prietaisai, o ir temperaturiniai ar gleiviu stebejimai gerai.
Bet tarkim jei ciklo trukme 16-18 dienu, raudonuju dienu skaicius 8, kas gi tada lieka. O ir skausmas iki alpimo. Jog yra ir tokiu atveju.
Tas testometras mane labai sudomino. Tik neaišku, ar buvo atlikti kokie nors tyrimai jo patikimumui įvertinti? Rosma, o tavo draugė, kuri turi šį daikčiuką, ar tuo pasidomėjo?
Ir šiaip, pamąstymui dar pridursiu: ARBOR mikroskopas veikia panašiu principu ir patys jo gamintojai nerekomenduoja naudoti kaip apsisaugojimo nuo nepageidaujamo nėštumo priemonės, priešingai, jį siūlo naudoti norint pastoti. Na, galbūt minėtas mini testometras yra tobulesnis? Jei ne, tai neverta taip brangiai mokėti (480 LT kaip buvo minėta).
Mielosios, aš vėl čia
Tai va. Vakar išsiunčiau laišką į Lazerinių technologijų centrą. Ką tik gavau atsakymą (pasirašė pats profesoriu R.Kanapėnas). Domėjausi minėtu testometru. Gavau atsakymą, kad testometrai dar gaminami ir parduodami, bet pagrinde tik pagal užsakymus. Kainą nurodė mažesnę nei buvo Rosmos minėta (280 Lt). Patikimumas - 100 proc., jei laikaisi naudojimosi taisyklių. (Na, čia su tuo ,,jei" dar reikėtų išsiaiškinti). Nurodė telefono numerį, kuriuo paskambinus galima daugiau sužinoti. Jei, mielos mamos, susidomėsit, parašysiu. QUOTE(Miglele @ 2005 11 24, 12:35) Mielosios, aš vėl čia Tai va. Vakar išsiunčiau laišką į Lazerinių technologijų centrą. Ką tik gavau atsakymą (pasirašė pats profesoriu R.Kanapėnas). Domėjausi minėtu testometru. Gavau atsakymą, kad testometrai dar gaminami ir parduodami, bet pagrinde tik pagal užsakymus. Kainą nurodė mažesnę nei buvo Rosmos minėta (280 Lt). Patikimumas - 100 proc., jei laikaisi naudojimosi taisyklių. (Na, čia su tuo ,,jei" dar reikėtų išsiaiškinti). Nurodė telefono numerį, kuriuo paskambinus galima daugiau sužinoti. Jei, mielos mamos, susidomėsit, parašysiu. Mano drauge buvo nuvaziavusi pas prof. Kanapena, nes po straipsnio "Ievoje", ji labai susidomejo ir taip pat parase jam laiska, i kuri jis atsake. Nuvaziavus pas ji, viska nuodugniai issiaiskino ir uzsisake. Kaina, kuria ji mokejo buvo 280 lt, bet veliau, kai uzsakinejo man ir sesei, jis pasake kaina 480lt. bet ji nesutiko ir jis nusileido iki 300lt. Idomu, kodel taip skiriasi kainos Sitas testometras galbut pranasesnis uz kitus tokio tipo testometrus, kad jis lupdazio dydzio ir ji galima nesiotis tiesiog kosmetineje. Bet jis jokiu budu nera apsisaugojimo priemone. Tai priemone tiksliam vaisingu dienu nustatymui, nes kaip zinia pastojama, kai dienos vaisingos. O del patikimumo 100 proc. tai kaip cia pasakius. Kontaceptiku patikimumas irgi 100 proc., jei laikaisi naudojimosi taisykliu Gaila, kad neatsiliepia niekas ilgiau naudojancios si daikta QUOTE(rosma @ 2005 11 24, 22:41) Sitas testometras galbut pranasesnis uz kitus tokio tipo testometrus, kad jis lupdazio dydzio ir ji galima nesiotis tiesiog kosmetineje. Bet jis jokiu budu nera apsisaugojimo priemone. Tai priemone tiksliam vaisingu dienu nustatymui, nes kaip zinia pastojama, kai dienos vaisingos. O del patikimumo 100 proc. tai kaip cia pasakius. Kontaceptiku patikimumas irgi 100 proc., jei laikaisi naudojimosi taisykliu jau minejau, gal pries kokius 4-5 m. Lietuvoje buvo vaistinese pardavinejami tokie pat dalykeliai, lupdazio dydzio, kainavo apie 50 LT, vadinos berods MaybeBaby. Bet paskui nustojo juos importuot, nes nebuvo populiarus. O su tuo tiksliu parodymu, velgi visko buna, ypac jei hormonai bent kiek issibalansave, tai nieko nepades tie parodymai. Ir kai ima rodyt vaisingas dienas, geriau but bent pora diena iki ju nesimylejus jau, nes gali ir tada pastot. Kaip cia pasakius kelias dienas saugotis - saugotis reikia kazkur 5 dienas iki ovuliacijos, per ja ir pora dienu po, tai minimum 8 dienas per cikla. Pvz. jei ciklas 21d., menesines 8 d., saugotis 8 d., tai kiek belieka nesisaugant - 5 dieneles, o jei dar per paskutines pora dienu jau ima teliot..., bet ir tai jei ciklas staiga nepakinta. Zinoma, tai geras dalykas saves pazinimui, bet manau, kaina nerealiai uzkelta. Jau geriau tada paprasta mikroskopa pirkt. Kas is to, kad telpa i rankine, vis tiek geriausia daryt testa is pacio ryto, nevalgius ir negerus, kad neissikraipytu rezultatai, tai kam nesiotis ji su savim.
Miela Rosma,
QUOTE(liepsnele @ 2005 11 25, 16:29) jau minejau, gal pries kokius 4-5 m. Lietuvoje buvo vaistinese pardavinejami tokie pat dalykeliai, lupdazio dydzio, kainavo apie 50 LT, vadinos berods MaybeBaby. Bet paskui nustojo juos importuot, nes nebuvo populiarus. O su tuo tiksliu parodymu, velgi visko buna, ypac jei hormonai bent kiek issibalansave, tai nieko nepades tie parodymai. Ir kai ima rodyt vaisingas dienas, geriau but bent pora diena iki ju nesimylejus jau, nes gali ir tada pastot. Kaip cia pasakius kelias dienas saugotis - saugotis reikia kazkur 5 dienas iki ovuliacijos, per ja ir pora dienu po, tai minimum 8 dienas per cikla. Pvz. jei ciklas 21d., menesines 8 d., saugotis 8 d., tai kiek belieka nesisaugant - 5 dieneles, o jei dar per paskutines pora dienu jau ima teliot..., bet ir tai jei ciklas staiga nepakinta. Zinoma, tai geras dalykas saves pazinimui, bet manau, kaina nerealiai uzkelta. Jau geriau tada paprasta mikroskopa pirkt. Kas is to, kad telpa i rankine, vis tiek geriausia daryt testa is pacio ryto, nevalgius ir negerus, kad neissikraipytu rezultatai, tai kam nesiotis ji su savim. Sutinku, kad jei ciklas trumpas, o menesines ilgos, tai sita priemone tikrai nieko gero, na, bet jei ciklas normalus ir reguliarus, tai tos max 8 dienos ne taip ir baisu. Sutinku, kad kaina didoka. Ji tokia turbut del to, kad jie masiskai negaminami. Galima pirkti ir paprasta mikroskopa, bet keliaujant ar atostogaujant turbut juo nelabai dziaugtumemes. QUOTE(Miglele @ 2005 11 25, 16:40) Miela Rosma, Cia ne mano sesuo, o drauge tuo uzsieme, bet ji dabar isvykusi. Kai tik gris, as ja labiau isklausinesiu. Sia tema ir bandziau daryti apklausa forume, bet turbut siuo daikciuku niekas nesinaudoja. O, beje, idomu, kaip tie pigesni MaybeBaby, Abor testometrai? Ar juos nuadojancios, ar naudojusios buvo patenkintos? Merginos, atsiliepkit ir pasidalinkit patirtimi
Mano pažįstama naudojo MaubyBaby, pasekmės - du gražučiai pabiručiai
Is tikrųjų domintų ne alternatyvūs aparačiukai (MaybeBaby, Arbor ar kiti), o būtent
šis Lazerinės technologijos centro sukurtas daikčiukas. Ar naudojasi, kas iš forumiečių? Aš ir draugė, naudojamės pusę metų ir kol kas viskas gerai pfu, pfu pfu. Tiesiog įdomu, gal yra ir kitokių variantų. O kas del nuostabiu netyciuku, tai juk pastojama ir su kontraceptikais QUOTE(rosma @ 2006 08 08, 16:52) Is tikrųjų domintų ne alternatyvūs aparačiukai (MaybeBaby, Arbor ar kiti), o būtent šis Lazerinės technologijos centro sukurtas daikčiukas. Ar naudojasi, kas iš forumiečių? Aš ir draugė, naudojamės pusę metų ir kol kas viskas gerai pfu, pfu pfu. Tiesiog įdomu, gal yra ir kitokių variantų. O kas del nuostabiu netyciuku, tai juk pastojama ir su kontraceptikais O man labai idomu kaip tas jusu aparaciukas veikia? Ar jis rodo automatiskai kokias lemputes ar pacioms reikia tas seiles stebet. As turiu ARBOR bet vis neprisiruosiu naudotis. Kai tik baigiau maitint tai buvo dar hormonai issireguleve ir rode ven tik vaisingas dienas (paparciu lapus).Su temperatura irgi tingiu nes keliuosi vis skirtingu laiku. O del to kad pries ovuliacija reikia kelias dienas saugotis tai tiesa bet as kazkaip galvoju kad nuolat stebedama save kelis menesius ir tu lapeliu pokycius turint mazdaug reguliaru cikla ir dar pritaikant temperaturini ir gleiviu stebejimo metodus patikimumas butu gan aukstas. QUOTE(Ania @ 2006 08 10, 13:37) O man labai idomu kaip tas jusu aparaciukas veikia? Ar jis rodo automatiskai kokias lemputes ar pacioms reikia tas seiles stebet. As turiu ARBOR bet vis neprisiruosiu naudotis. Kai tik baigiau maitint tai buvo dar hormonai issireguleve ir rode ven tik vaisingas dienas (paparciu lapus).Su temperatura irgi tingiu nes keliuosi vis skirtingu laiku. O del to kad pries ovuliacija reikia kelias dienas saugotis tai tiesa bet as kazkaip galvoju kad nuolat stebedama save kelis menesius ir tu lapeliu pokycius turint mazdaug reguliaru cikla ir dar pritaikant temperaturini ir gleiviu stebejimo metodus patikimumas butu gan aukstas. Principas tas pats kaip ir ARBOR. Rodo taip pat paparčio lapus arba taškelius. Tik mano minimas aparačiukas yra kur kas mažesnis.
geras daiktas, tik juo ir naudojuosi
o jis rodo tik vaisinga diena, ar rodo kad vaisingos dienos greitai prasides?
Man idomu Tik kad tema numirusi...Atrodo dar prekiauja jais. Kaina - 380 lt, lyginant su kitais tokiais testometrais - kosmine |