Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šliaužiojimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Luttuke
Mano maziukas irgi jau pasliauzia kai nori kazka pasiekti biggrin.gif Kaip tokiam nemegejui buti ant pilvuko, tai cia jau pasiekimas.
Eureka
Mano mažiukas šlaiužiojo iki 3 mėnesių, kaip ir priklauso vystantis. Paskui "pamiršo" ir tik dar vėl bando prisiminti. Medikai sako, jei kūdikis "nepamiršta" šliaužioti, yra kažkas negerai.
milima
Po truputi sliauzti pradejom nuo 5,5men., dabar beveik 7men - jau pilnai sliauzia, bet idomiau ant keturiu atsistot ir bandyt ropot - rankytes perkelia ir abi kojas vienu metu greit po savim pritraukia , nors jei reikia kazkur greiciau nusigaut tai sliauzia biggrin.gif
Eureka
Mano mažylis šliaužia tik tada, kai būna ant slidaus paviršiaus. Bet šliaužia atbulai. smile.gif Ant kilimo ar ant lovos nemoka.
Aureliza
maniskiui nuo pat gimimo labai patikdavo buti ant pilvo, tai taip begulinedamas sliauziot 6men pradejo smile.gif o beveik 7men atsistojo,tada aplink baldus vaiksciojo smile.gif

kiekvienas vaikas individualus, kiti truputi tinginukai, zinau vaikiuka kuris 9men nei sliauzioja nei atsistoja, nei sedet nemegsta.
dadute
maniskis jau senokai slaiuziojo,tik,kad atbulai gaudavosi,o ropoti pradejo lygiai 7menesiu blush2.gif
wikky2010
QUOTE(Dangiska @ 2009 12 31, 08:57)
Nuo kada Jusu atzalele pradejo sliauzioti? Mano dukrytei jau 9 men., bet ji dar nesliauzia, apsivercia ant pilvo ir mataskuoja kojom, sukiojasi vietoj, pasistumia tik atgal, o i prieki niekaip. Gal jau reiktu sunerimti? O gal tiesiog kiekvienam vaikui savas raidos laikas?
*

mano maziukui taip pat 9 men,bet nei sliauzioja,nei ropoja g.gif jei paguldau ant pilvuko,tai iriasi truputi atbulom biggrin.gif arba atsistoja ant keliu ir linguoja pirmyn ir atgal lotuliukas.gif
vis dar laukiam mirksiukas.gif
chiaushkute
Musu vaikinukui jau 8 men, bet dar nesliauzioja, nors atistojes keturiom bando kazka "organizuot". O noredamas pasiekti zaisliuka mieliau iriasi rankomis, verciasi i sonus ir pan.
ilganose
Musu mazyte pradejo sliauzioti apie 7men., bet tik atbulom, o ropoja jau nuo astunto. Sliauzioti i prieki taip ir neismoko tongue.gif
siemkius
mano mergytei virs 7men , jau sliauzioja atgal, ir sukasi aplink savo asi. i prieki dar nesliauzia bet bando tik nemoka rankyciu deti i prieki thumbup.gif
tikiuosi greitu laiku jau sliaus smile.gif
maidala
QUOTE(siemkius @ 2010 02 24, 22:53)
mano mergytei virs 7men , jau sliauzioja atgal, ir sukasi aplink savo asi. i prieki dar nesliauzia bet bando tik nemoka rankyciu deti i prieki thumbup.gif
tikiuosi greitu laiku jau sliaus  smile.gif
*

va ir pas mus panasiai biggrin.gif
dkiskiene
Mes visai nesliauziojom schmoll.gif Toks lyg ir buvo bandymas, bet atgal kiek rankytem atsispirdavo ir aplink savo asi.Tai taip ir nesliauzioje pradejom ropot 9 menesiu ir tada varo kur akys mato doh.gif
maidala
nu va, o daktare bande sakyt kad negerai kad nesliauziam. Realybe nuo normu matau skiriasi, dauguma vaikiuku sliauzt nenori ax.gif
angelu kalva
QUOTE(siemkius @ 2010 02 24, 21:53)
tikiuosi greitu laiku jau sliaus  smile.gif
*

Maniskis panasiai irgi tokio amziaus budamas eme po trupuuuti pajudeti is vietos, aisku atbulas, nes cia pirmas zingsnis situose reikaluose. Paskui tik vaikai ima ir i prieki pasliauzt, pirma visalaik atbuli. Pastebejau, kad nuo pirmu kazkokio judesio pozymiu (tarkim sliauztelejo kazkiek) praeina minimum menuo, pusantro, kol vaikas normaliai sliauzia. Tas pats su atsistojimu, nuo pirmo savarankisko karto praejo daugiau nei menuo, tik tada normaliai atsistoja visur isikibes (maniskiui tuoj 13 men bus).
Dar kiti vaikai nesliauzia, ropoja iskart. Paskui tik ismoksta sliauzti biggrin.gif .
chiaushkute
Na va, tik pries pora dienau parasiau, kad musiskis dar tik stovi keturiom ir siubuoja prmyn-atgal, o siandien jau ir paropojo keleta kartu po keleta 'zingsneliu' wub.gif

EUROOPA
Mielos mamytės,

Baigėsi ropliukų varžybos, rengtos vaikų pramogų centre EUROOPA. Kviečiame nepasididžiuoti ir apžiūrėti, kaip mums pasisekė www.pramoguimperija.lt/ropliuku_turnyras mirksiukas.gif
Juk ir Jūsų mažuliukai greitai taip ropos biggrin.gif
Lavrynka
QUOTE(EUROOPA @ 2010 01 11, 10:20)
Teks apsimesti, kad vaikščioti dar nemokate  biggrin.gif
*

Apsimesti neteko tongue.gif

Musiškė pradėjo ropoti 6,5 mėnesio , o va 9,5 tapo ropliavimo čempionę, ačiū jums už gražų renginį 4u.gif
edicike
QUOTE(angelu kalva @ 2010 02 26, 13:07)
Maniskis panasiai irgi tokio amziaus budamas eme po trupuuuti pajudeti is vietos, aisku atbulas, nes cia pirmas zingsnis situose reikaluose. Paskui tik vaikai ima ir i prieki pasliauzt, pirma visalaik atbuli. Pastebejau, kad nuo pirmu kazkokio judesio pozymiu (tarkim sliauztelejo kazkiek) praeina minimum menuo, pusantro, kol vaikas normaliai sliauzia. Tas pats su atsistojimu, nuo pirmo savarankisko karto praejo daugiau nei menuo, tik tada normaliai atsistoja visur isikibes (maniskiui tuoj 13 men bus).
Dar kiti vaikai nesliauzia, ropoja iskart. Paskui tik ismoksta sliauzti  biggrin.gif .
*

vj bvkm bk bk vvl lv
;n,nl nl nnbv doh.gif doh.gif
Lavrynka
QUOTE(edicike @ 2010 03 01, 12:31)
vj bvkm bk bk vvl lv
;n,nl nl nnbv doh.gif  doh.gif
*

kas čia tongue.gif lotuliukas.gif
Luttuke
8 men vaikas dar nesliauze ne kiek, na neskaitant to, kad ant nugaros sliauzioja nuo kokiu 6 men. Pries nepilnai 3 sav pradejo po truputi sliauzti, pries pora sav ismoko atsisesti, o pries savaite jau pradejo ropoti. Sliauzimo technikos netobulina, nes nepatinka vaikui ant pilvo. Ropojimas zymiai idomiau smile.gif
Dangiska
smile.gif
Dzolina
Mano sūneliui 7 mėnesiukai ir jam net ant pilvo nepatinka gulėti, o ką jau kalbėti apie šliaužiojimą, jaučiu to ir nesulauksiu doh.gif
Ediredi
Musu grazuole sliauzioja nuo 6 menesiuku. Nuo 6,5 pradejo aiskintis, kam skirtos 2 rankytes ir 2 kojytes: taip besiaiskindama atsistojo ant savo 4 "leteneliu". thumbup.gif Na, o praejus dar 2savaitem, po inirtingu pasisiubavimu pirmyn-atgal, letais bet uztikrintais zingsniais nuropojo per kambari bigsmile.gif dabar mums jau 8men, daug ropojam ir jau mokam atsistoti. 4u.gif
stauskute
Mes šliaužiam nuo 5,5 mėnesio. Rytoj bus 6 mėnesiai, kuo toliau, tuo tolesnius atstumus nušliaužiam ax.gif
skorpe555
suneliui 8 men,tai jau moka ropoti,pats atsistoja isikibes,moka isikibes eiti aplink lovyte.
o taip visada mergaites viska pradeda anksciau,nes musu dukryte 6 men ropojo,o vaikscioti pati, jau be niekeno pagalbos, pradejo vaiskcioti 9 men ir 3 savaiciu 4u.gif
Swetty
mano leliukas 5 menesiu, bet dar net apsiversti nemegina.. g.gif o jau taip laukiu, kada prades ropoti. Stebejau kaip kaimynes vaikas auga, tai is pradziu atbulom kaip vezys varydavo, o po to ir i prieki pradejo sliauzti thumbup.gif laukiu nesulaukiu savo mazylio pasiekimu wub.gif
Busiukas
Ropoti pradejo nuo 7men.dar po keliu dienu savarankiskai atsistojo pirma lovytej,o dabar jau kur tik randa i ka isikibti smile.gif .
Vikiki 28
Mes irgi nesliauziojam visai... sedi tik pats jau ir su vaikstyne duodasi.. Kazin ar beropos gal eiti prades smile.gif o taip laukiu kada bet ropos nes jau ant ranku nesioti ji visur sunku man..
Luttuke
QUOTE(Vikiki 28 @ 2010 03 20, 22:40)
Mes irgi nesliauziojam visai... sedi tik pats jau ir su vaikstyne duodasi.. Kazin ar beropos gal eiti prades smile.gif o taip laukiu kada bet ropos nes jau ant ranku nesioti ji visur sunku man..
*

naudojant vaikstyne vaikai buna, kad ir neropoja visai, o pirma vaikscioti pradeda
lindalyte
aš tai susirūpinau, kad visiškai nemoka ropoti,na, kažkiek pašliaužia į priekį, begt šiaip tai nemato reikalo, matyt, o su vaikštyne tai kaip tankas varinėja g.gif
bvlgari
sliauzioti pradejo-7 men,ropoti-8men,o vaikscioti -11 men.vaikstyne naudojom,nors ir ne per daugiausiai,svarbu joje neuzsibuti,nes tikrai nerodys noro pradet sliauzt ar ropot,tuo labiau vaiksciot smile.gif
_Alba_
Sliauzioti pradejom 4,5 men. I prieki smile.gif
Panelė_Monika*
Nuo 7 mėnesių pradėjo šliaužioti smile.gif
samadeva
sliauzioti pradejom 5,5.i prieki thumbup.gif dabar bandom ropoti ax.gif
Sarkinas
QUOTE(flamencita @ 2010 03 22, 22:58)
sliauzioti pradejom 5,5.i prieki thumbup.gif dabar bandom ropoti ax.gif
*

4u.gif
munita
Mums 8 men dar neropojam, bet labai megstam stovet ir sedet kol rodo filmuka smile.gif
September.
I prieki nuo 4,5 menesio kazkur tai thumbup.gif
langolf
Atgal sliauze 5 men i prieki pradejo sliauzti 5.5men o ropot kokiu 7men mirksiukas.gif
ELE77
8 men...ir dabar jis - nepagaunamas..
Eureka
Mano vyresnėlis pradėjo šliaužioti apie 5 mėn., o ropoti-6,5 mėn. Jaunėlis pradėjo šliaužioti 6 mėn., tačiau dar net nebando ropoti, nors jam jau 8 mėnesiai. Iš ropojimo padėties moka tik atsisėsti. Augam be vaikštynių.
plooke
na bandom kazka panasaus i sliauzima, bet dar neiseina smile.gif mums 4,5 men
zostena
Mums 6 men. ir mes nenorim nei vartytis nei sliauzti. Kazka bande padaryt viena apie 5,5 men. ir vel nustojo. Taip baiminuos, kad kazkas ne taip.
Luttuke
QUOTE(zostena @ 2010 04 20, 22:34)
Mums 6 men. ir mes nenorim nei vartytis nei sliauzti. Kazka bande padaryt viena apie 5,5 men. ir vel nustojo. Taip baiminuos, kad kazkas ne taip.
*

Mano sunelis pradejo sliauzti 8 men. Nesijaudinkit 4u.gif
Boruzele***
Vartesi po visa kambari, budamas 6,5men
Sliauzioja nuo 8men wub.gif
vilira
šliaužioti pradėjo nuo 6,5 mėn. wink.gif
o jūs pabandykit masažiukus pasidaryt, gal padidėjęs raumenų tonusiukas
zostena
Masaziukai pasidarem 4,5men. ir nieko, gal praleisim vartaliojimosi etapa ir pradesim sliauzioti.
Raganaite83
Sveikutes, maniske tai labai megsta kojytemis maskatuotis. biggrin.gif Bando kazka panasaus i sliauzima daryti, bet lieka vietoje ir...tada pasigirsta balsas. lotuliukas.gif Tik pries kelias dienas atrado, kad gali nuo pilvuko apsiversti ant nugarytes, tai dabar vienos nepalieku. Nors mazylei dar tik 1,5 menesio! doh.gif
Mistery
Maniske 7men ir nesliauzioja, vartosi tik ant soniuku. Praejeom masazu ir mankstu kursa, nes raumenu tonusas padidejes, bet vistiek matau kojytes itempus laiko g.gif
*Bitutė*
Visiems vakiukams skirtingai,pirmas sūnus visai nešliaužiojo ir neropojo,antras irgi nešliaužiojo o tik ropoja,8 men vaikščiojo,o va trečias sūnelis nuo 5,5pradėjo bandyti šliaužioti,o dabar 8,5mėn tai jau taip šliaužioja,kad vos spėji bėgti paskui jį biggrin.gif
jankabara
Mūsų mažylis pradėjo šliaužioti atgal 6 mėnesio pabaigoje. Iki šiol nepavyksta jam šliaužti pirmyn, net jei nori pasiekti kokį žaisliuką 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.