Mano maziukas irgi jau pasliauzia kai nori kazka pasiekti
Mano mažiukas šlaiužiojo iki 3 mėnesių, kaip ir priklauso vystantis. Paskui "pamiršo" ir tik dar vėl bando prisiminti. Medikai sako, jei kūdikis "nepamiršta" šliaužioti, yra kažkas negerai.
Po truputi sliauzti pradejom nuo 5,5men., dabar beveik 7men - jau pilnai sliauzia, bet idomiau ant keturiu atsistot ir bandyt ropot - rankytes perkelia ir abi kojas vienu metu greit po savim pritraukia , nors jei reikia kazkur greiciau nusigaut tai sliauzia
Mano mažylis šliaužia tik tada, kai būna ant slidaus paviršiaus. Bet šliaužia atbulai.
maniskiui nuo pat gimimo labai patikdavo buti ant pilvo, tai taip begulinedamas sliauziot 6men pradejo
kiekvienas vaikas individualus, kiti truputi tinginukai, zinau vaikiuka kuris 9men nei sliauzioja nei atsistoja, nei sedet nemegsta.
maniskis jau senokai slaiuziojo,tik,kad atbulai gaudavosi,o ropoti pradejo lygiai 7menesiu
QUOTE(Dangiska @ 2009 12 31, 08:57) Nuo kada Jusu atzalele pradejo sliauzioti? Mano dukrytei jau 9 men., bet ji dar nesliauzia, apsivercia ant pilvo ir mataskuoja kojom, sukiojasi vietoj, pasistumia tik atgal, o i prieki niekaip. Gal jau reiktu sunerimti? O gal tiesiog kiekvienam vaikui savas raidos laikas? mano maziukui taip pat 9 men,bet nei sliauzioja,nei ropoja vis dar laukiam
Musu vaikinukui jau 8 men, bet dar nesliauzioja, nors atistojes keturiom bando kazka "organizuot". O noredamas pasiekti zaisliuka mieliau iriasi rankomis, verciasi i sonus ir pan.
Musu mazyte pradejo sliauzioti apie 7men., bet tik atbulom, o ropoja jau nuo astunto. Sliauzioti i prieki taip ir neismoko
mano mergytei virs 7men , jau sliauzioja atgal, ir sukasi aplink savo asi. i prieki dar nesliauzia bet bando tik nemoka rankyciu deti i prieki
tikiuosi greitu laiku jau sliaus
Mes visai nesliauziojom
nu va, o daktare bande sakyt kad negerai kad nesliauziam. Realybe nuo normu matau skiriasi, dauguma vaikiuku sliauzt nenori
QUOTE(siemkius @ 2010 02 24, 21:53) mano mergytei virs 7men , jau sliauzioja atgal, ir sukasi aplink savo asi. i prieki dar nesliauzia bet bando tik nemoka rankyciu deti i prieki tikiuosi greitu laiku jau sliaus Maniskis panasiai irgi tokio amziaus budamas eme po trupuuuti pajudeti is vietos, aisku atbulas, nes cia pirmas zingsnis situose reikaluose. Paskui tik vaikai ima ir i prieki pasliauzt, pirma visalaik atbuli. Pastebejau, kad nuo pirmu kazkokio judesio pozymiu (tarkim sliauztelejo kazkiek) praeina minimum menuo, pusantro, kol vaikas normaliai sliauzia. Tas pats su atsistojimu, nuo pirmo savarankisko karto praejo daugiau nei menuo, tik tada normaliai atsistoja visur isikibes (maniskiui tuoj 13 men bus). Dar kiti vaikai nesliauzia, ropoja iskart. Paskui tik ismoksta sliauzti
Na va, tik pries pora dienau parasiau, kad musiskis dar tik stovi keturiom ir siubuoja prmyn-atgal, o siandien jau ir paropojo keleta kartu po keleta 'zingsneliu'
Mielos mamytės,
Baigėsi ropliukų varžybos, rengtos vaikų pramogų centre EUROOPA. Kviečiame nepasididžiuoti ir apžiūrėti, kaip mums pasisekė www.pramoguimperija.lt/ropliuku_turnyras Juk ir Jūsų mažuliukai greitai taip ropos QUOTE(angelu kalva @ 2010 02 26, 13:07) Maniskis panasiai irgi tokio amziaus budamas eme po trupuuuti pajudeti is vietos, aisku atbulas, nes cia pirmas zingsnis situose reikaluose. Paskui tik vaikai ima ir i prieki pasliauzt, pirma visalaik atbuli. Pastebejau, kad nuo pirmu kazkokio judesio pozymiu (tarkim sliauztelejo kazkiek) praeina minimum menuo, pusantro, kol vaikas normaliai sliauzia. Tas pats su atsistojimu, nuo pirmo savarankisko karto praejo daugiau nei menuo, tik tada normaliai atsistoja visur isikibes (maniskiui tuoj 13 men bus). Dar kiti vaikai nesliauzia, ropoja iskart. Paskui tik ismoksta sliauzti vj bvkm bk bk vvl lv ;n,nl nl nnbv
8 men vaikas dar nesliauze ne kiek, na neskaitant to, kad ant nugaros sliauzioja nuo kokiu 6 men. Pries nepilnai 3 sav pradejo po truputi sliauzti, pries pora sav ismoko atsisesti, o pries savaite jau pradejo ropoti. Sliauzimo technikos netobulina, nes nepatinka vaikui ant pilvo. Ropojimas zymiai idomiau
Mano sūneliui 7 mėnesiukai ir jam net ant pilvo nepatinka gulėti, o ką jau kalbėti apie šliaužiojimą, jaučiu to ir nesulauksiu
Musu grazuole sliauzioja nuo 6 menesiuku. Nuo 6,5 pradejo aiskintis, kam skirtos 2 rankytes ir 2 kojytes: taip besiaiskindama atsistojo ant savo 4 "leteneliu".
Mes šliaužiam nuo 5,5 mėnesio. Rytoj bus 6 mėnesiai, kuo toliau, tuo tolesnius atstumus nušliaužiam
suneliui 8 men,tai jau moka ropoti,pats atsistoja isikibes,moka isikibes eiti aplink lovyte.
o taip visada mergaites viska pradeda anksciau,nes musu dukryte 6 men ropojo,o vaikscioti pati, jau be niekeno pagalbos, pradejo vaiskcioti 9 men ir 3 savaiciu
mano leliukas 5 menesiu, bet dar net apsiversti nemegina..
Ropoti pradejo nuo 7men.dar po keliu dienu savarankiskai atsistojo pirma lovytej,o dabar jau kur tik randa i ka isikibti
Mes irgi nesliauziojam visai... sedi tik pats jau ir su vaikstyne duodasi.. Kazin ar beropos gal eiti prades
QUOTE(Vikiki 28 @ 2010 03 20, 22:40) Mes irgi nesliauziojam visai... sedi tik pats jau ir su vaikstyne duodasi.. Kazin ar beropos gal eiti prades naudojant vaikstyne vaikai buna, kad ir neropoja visai, o pirma vaikscioti pradeda
aš tai susirūpinau, kad visiškai nemoka ropoti,na, kažkiek pašliaužia į priekį, begt šiaip tai nemato reikalo, matyt, o su vaikštyne tai kaip tankas varinėja
sliauzioti pradejo-7 men,ropoti-8men,o vaikscioti -11 men.vaikstyne naudojom,nors ir ne per daugiausiai,svarbu joje neuzsibuti,nes tikrai nerodys noro pradet sliauzt ar ropot,tuo labiau vaiksciot
Sliauzioti pradejom 4,5 men. I prieki
Nuo 7 mėnesių pradėjo šliaužioti
sliauzioti pradejom 5,5.i prieki
Mums 8 men dar neropojam, bet labai megstam stovet ir sedet kol rodo filmuka
I prieki nuo 4,5 menesio kazkur tai
Atgal sliauze 5 men i prieki pradejo sliauzti 5.5men o ropot kokiu 7men
8 men...ir dabar jis - nepagaunamas..
Mano vyresnėlis pradėjo šliaužioti apie 5 mėn., o ropoti-6,5 mėn. Jaunėlis pradėjo šliaužioti 6 mėn., tačiau dar net nebando ropoti, nors jam jau 8 mėnesiai. Iš ropojimo padėties moka tik atsisėsti. Augam be vaikštynių.
na bandom kazka panasaus i sliauzima, bet dar neiseina
Mums 6 men. ir mes nenorim nei vartytis nei sliauzti. Kazka bande padaryt viena apie 5,5 men. ir vel nustojo. Taip baiminuos, kad kazkas ne taip.
Vartesi po visa kambari, budamas 6,5men
Sliauzioja nuo 8men
šliaužioti pradėjo nuo 6,5 mėn.
o jūs pabandykit masažiukus pasidaryt, gal padidėjęs raumenų tonusiukas
Masaziukai pasidarem 4,5men. ir nieko, gal praleisim vartaliojimosi etapa ir pradesim sliauzioti.
Sveikutes, maniske tai labai megsta kojytemis maskatuotis.
Maniske 7men ir nesliauzioja, vartosi tik ant soniuku. Praejeom masazu ir mankstu kursa, nes raumenu tonusas padidejes, bet vistiek matau kojytes itempus laiko
Visiems vakiukams skirtingai,pirmas sūnus visai nešliaužiojo ir neropojo,antras irgi nešliaužiojo o tik ropoja,8 men vaikščiojo,o va trečias sūnelis nuo 5,5pradėjo bandyti šliaužioti,o dabar 8,5mėn tai jau taip šliaužioja,kad vos spėji bėgti paskui jį
Mūsų mažylis pradėjo šliaužioti atgal 6 mėnesio pabaigoje. Iki šiol nepavyksta jam šliaužti pirmyn, net jei nori pasiekti kokį žaisliuką
|