Nuo kada Jusu atzalele pradejo sliauzioti? Mano dukrytei jau 9 men., bet ji dar nesliauzia, apsivercia ant pilvo ir mataskuoja kojom, sukiojasi vietoj, pasistumia tik atgal, o i prieki niekaip. Gal jau reiktu sunerimti? O gal tiesiog kiekvienam vaikui savas raidos laikas?
Man atrodo cia individualu, nors pasitart su pediatru vertetu. Maniske sliauziot po lova pradejo apie 6 men. Dabar jau vaiksto biski
QUOTE(Dangiska @ 2009 12 30, 22:57) Nuo kada Jusu atzalele pradejo sliauzioti? Mano dukrytei jau 9 men., bet ji dar nesliauzia, apsivercia ant pilvo ir mataskuoja kojom, sukiojasi vietoj, pasistumia tik atgal, o i prieki niekaip. Gal jau reiktu sunerimti? O gal tiesiog kiekvienam vaikui savas raidos laikas? Musiske 9 men irgi tik aplink sukdavosi arba atgal stumdavosi, bet sulaukus 10 pradejo normaliai sliauzt
o ar vaikstynes naudojat? sako sitie aparatai irgi silpnina vaikucio nora ropoti, mazdaug kam sliauziot jei jau galiu prilaikoma lakstyti. Maniskei guleti tai kaip bausme tapo, kai vaikstuko dziaugsmo paragavo
naudojam vaikstine,bet sliauziot megsta dar labiau
nenaudojam vaikstuku. Kam ju reik? Nereikalingas atributas
o mano mergina metukų pradėjo vakščioti ir tik tada išmoko šliaužioti
sūnus išmoko šliaužioti kažkur 8 mėn.
Mano sunelis vartytis pradejo 6,5, o sliauzti 7
Sliauzioti pradejo 6 men, 7 men graziai ropojo, 8 men atsistojo
Sveikos=]
mums jau puse metu, apsiverst pati mazoji ismoko 4,5 -5 men, Dabar guli ant pilvuko ir spiriasi kojytemis , bando pasispirt, pasliausti. Dar turiu klausimeli, kokiu gal zinote geru pratimuku stiprinti vaikuciui ? QUOTE(Uuoga @ 2010 01 03, 04:43) Sveikos=] mums jau puse metu, apsiverst pati mazoji ismoko 4,5 -5 men, Dabar guli ant pilvuko ir spiriasi kojytemis , bando pasispirt, pasliausti. Dar turiu klausimeli, kokiu gal zinote geru pratimuku stiprinti vaikuciui ? Aš klausiau pas kinezoterapeutę, tai jokių pratimų šliaužiojimui, sėdėjimui, ropojimui ir vaikščiojimui nėra. Reikia laikyti vaiką ant žemės ir viską pradės daryti
sliauziot kaip ir vaikscioti reik mokint vaikus
QUOTE(labukas @ 2010 01 03, 14:40) Aš klausiau pas kinezoterapeutę, tai jokių pratimų šliaužiojimui, sėdėjimui, ropojimui ir vaikščiojimui nėra. Reikia laikyti vaiką ant žemės ir viską pradės daryti
musiskis tai nuo 5men stotis bande ir labai norejo vaikscioti, tai nuo 6,5 pastatem i vaikstukus tai labai labai laimingas dabar duoda lakstyt, kai daugiau juda skatinamas vaiko pazinimas stipriau, todel manau, kad vaikstukai gerai tiems kurie patys nori judeti, o tie kuria labiau megsta slaiuzioti vaikstukuose pradeda greiciau verkti, taip kad kiekvienas kudikis skirtingas ir patys teveliai turi pamatyt kas ju kudikeliui reikalinga, o kas nereikalingas atributas
QUOTE(Dangiska @ 2010 01 01, 15:44) o ar vaikstynes naudojat? sako sitie aparatai irgi silpnina vaikucio nora ropoti, mazdaug kam sliauziot jei jau galiu prilaikoma lakstyti. Maniskei guleti tai kaip bausme tapo, kai vaikstuko dziaugsmo paragavo
mano tai nuo kokiu 5.5 men sliauzia,bet atbulom
Mūsų mažiukė vatytis pradėjo 5mėn., atsisėdo 7 mėn., dabar jau bando stotis pati
QUOTE(ericute @ 2010 01 06, 17:28) mano tai nuo kokiu 5.5 men sliauzia,bet atbulom Maniškis ant žemės nuo 3 mėnesių. Iš pradžių skeptiškai maniau, ką jis ten veiks ant tos žemės, bet dabar manau, kad tai
Mes, galima sakyti, nesliauziojom. Tik pora centimetru ir tai atbulom. Pradejom stotis ant keturiu ir ropoti, sliauziojima praleidome
pas mus tai tokia problemele yra, kad vaikas labai nemegsta ant pilvuko buti. Pats nesivercia, o apverstas kuo greiciau verciasi atgal ant nugaros.
Moka sliauzti atbulas ant nugaros QUOTE(Asstule @ 2010 01 06, 16:58) Mūsų mažiukė vatytis pradėjo 5mėn., atsisėdo 7 mėn., dabar jau bando stotis pati irmaniske tap pat,sliauziojo,atbula ant nugarytes kaip sliekas judedavo pirmyn,dabar siubuoja kuris laikas ant keturiu...
Vaikų pramogų centras EUROOPA Vilniuje kviečia mažuosius ir jų tėvelius bei mamytes, broliukus bei sesutes dalyvauti tikroje šeimos šventėje - ROPLIUKŲ TURNYRE!
Esame tikri, kad mažieji čempionai jau treniruojasi, kaip elgsis prie starto linijos ROPLIUKŲ VARŽYBŲ TAISYKLĖS 1.Varžybose dalyvauja: kūdikis, kuris jau ropoja, bet dar nevaikšto + 2 šeimos nariai (gali būti mamos, tėčiai, broliai, seserys, močiutės, draugės ir pan.) bei jų palaikymo komandos. 2.Varžybų dalyvių tikslas: kuo greičiau varžantis tarpusavyje nuropoti nuo starto iki finišo linijos. Prie starto linijos stovi vienas iš šeimos narių, prie finišo linijos - kitas. 3.Varžybų laikas: vasario 7 d., vasario 14 d., vasario 21 d., laikas - 10:30 - 11:30 val.. Finalas vyks vasario 28d. 10:30 - 11:30 val.. 4.Prizai: savaitės nugalėtojas apdovanojamas VPC EUROOPA diplomu, finalo III ir II vietos nugalėtojai apdovanojami pusės metų abonementais lankytis vaikų pramogų centruose EUROOPA Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. I vietos laimėtojui atitenka VPC EUROOPA metinis abonementas. Finalininkai apdovanojami rėmėjų prizais. 5.Varžybose dalyvauja iš anksto užsiregistravę dalyviai. Jie gali registruotis telefonu, el. paštu, atvykę į VPC EUROOPA arba internetinėje svetainėje. Varžybų dieną vyksta keli turai, kol išsiaiškinami 3 greičiausi ropliukai, kurie ir susikaus finale. Vienu metu ropoti gali ne daugiau 3 dalyvių. 6.Dalyvio mokesčio nėra. 7.Ropliukų skatinimui galima naudoti bet kokius garsus ir visas priemones, kurios nekelia pavojaus savo ir aplinkinių sveikatai, galima skleisti garsus. 8.Iš varžybų pasitraukia kūdikiai, ropojimo metu atsistoję ir žengę nors vieną žingsnį. 9.Būsimi ropliukai turi galimybę treniruotis sausio ir vasario mėnesiais kiekvieną darbo dieną VPC EUROOPA nuo 10val. iki 14 val.. Specialiai jiems bus patiestas turnyro kilimas. 10.Turnyro organizatoriai pasilieka teisę keisti taisykles (pavyzdžiui, varžybų datą), atsižvelgiant į užsiregistravusių turnyro dalyvių skaičių. Registracija vyksta: Telefonu: 5 2387848, 8 618 44918, 8 698 55599 El. paštu: lina@pramoguimperija.lt Apsilankius VPC EUROOPA Ozo g. 25, Vilnius (Akropolis) Internete: http://www.pramoguimperija.lt/ropliuku_turnyras
gaila, kad tik vilniuj, jei butu kaune tai butinai sudalyvautume, nes musiske kai pasijungia "varikliuka" tai tik spek begt is paskos
mes jau turbut busim per dideles ropojimui, jau tikiuos kad greitai pradesim vaiksciot
6 mėn
Būtinai sudalyvausim, tik įdomu jei iki finalo jau vaikščiuot pradės tai diskvalifikuos?>
sliauziot vien tik ranytem tempdama visa kuneli pradejo 7men o ropoti 8-9men
sveikutes.
manio maziukas 5.5 men pradejo ir ropoti, ir sedeti, o jau 6 men pasiremes atsistoja. greitas ir judrus vyrukas labai noretume dalyvauti varzybose bet neesame lt....
musu dukriukas sliauziot pradejo beveik 5menesiu. dabar be savaiteles 6 menesiai ir jau tenka pastoviai stebet
Musu grazuolis jau nuo 5 men laaaabai nori sedet, skandalai didziausi
O mano dukterecia ropojat pradejo tik metuku
QUOTE(amutex @ 2010 01 14, 14:53) O mano dukterecia ropojat pradejo tik metuku Tai tada greiciausiai tu vaikstyniu ir neprireiks, nes ir taip vaikas mokes tiksla pasiekt Musu panele ropuot ismoko kokiu 7 men, tai jai tu vaikstyniu ir nereikejo, nepatinka O sunus su vaikstynem lakste, nes ropot jam nesigavo
Aš jau laukiu, kada mažylis pradės ropot. Dukros jau tokio amžiaus ropodavo. Gal tikrai berniukai viską daro vėliau?
šliaužiot pradėjo 6 mėn
QUOTE(liseklis @ 2010 01 15, 09:40) Tai tada greiciausiai tu vaikstyniu ir neprireiks, nes ir taip vaikas mokes tiksla pasiekt Musu panele ropuot ismoko kokiu 7 men, tai jai tu vaikstyniu ir nereikejo, nepatinka O sunus su vaikstynem lakste, nes ropot jam nesigavo Aš pati 8 mėn. pradėjau vaikščioti, bet visai neropojau. Kai vėliau gimė brolis, su juo ropodavau
6 men jau ropom...
QUOTE(Ajms @ 2010 02 03, 00:19) mums jau 9men. sliauzioti nemokam.Neisivaizduoju kaip ismokint-visiskai nepakencia gulejimo ant pilvo.Pradedam vaikstinet pasilaikant uz rankeliu.Gal mano mazyle ir niekuomet nesliauzios.O jau taip noretusi,kad pradetu judet savarankiskai!Pavydziu mamytem,kuriu vaikiukai ropineja! QUOTE(mari73 @ 2010 02 03, 17:42) mums jau 9men. sliauzioti nemokam.Neisivaizduoju kaip ismokint-visiskai nepakencia gulejimo ant pilvo.Pradedam vaikstinet pasilaikant uz rankeliu.Gal mano mazyle ir niekuomet nesliauzios.O jau taip noretusi,kad pradetu judet savarankiskai!Pavydziu mamytem,kuriu vaikiukai ropineja! Maniškiai nei vienas nešliaužiojo, tik ropojo, o po to jau vaikščiojo
mes 7 men pradejo pilvuku sliazioti atbulinu, tada po poros svaiciu jau i prieki sliazem, o kai liko iki 8 men pora dienu pradejo ropot. ir dabar lbai graziai ropiu=na po kambarius, ir paciam vaikui linksmiau ir idomiau kai gali kur nori pats nuieti
Mano sunulis jau 5 men pradejo sliausti, o dabar jau 6 men ir normaliai ropoja, idomu kada pradesim savarankiskai pirmus zingsnius zengti
jo mes irgi noretumeme taip anksti pradeti sliausti, kolkas mano maziukas net nesistengia.
QUOTE(mari73 @ 2010 02 03, 17:42) mums jau 9men. sliauzioti nemokam.Neisivaizduoju kaip ismokint-visiskai nepakencia gulejimo ant pilvo.Pradedam vaikstinet pasilaikant uz rankeliu.Gal mano mazyle ir niekuomet nesliauzios.O jau taip noretusi,kad pradetu judet savarankiskai!Pavydziu mamytem,kuriu vaikiukai ropineja! Pas mus labai panasi situacija, o priezastis to itariu, kad pilvuko skausmai, kurie dar ir dabar aplanko. Tiesa, mes pries keleta sav nupirkom vaikui toki minksta kilimeli-puzle, labai grazu spalvota. Pradejom deti vaika ant jo. Tai buvo pirma vetau, kur vaikas isgulejo ant ilvo ilgeliau ir nepradejo verkti arba verstis ant nugaros! Praejusia sav dapirkom dar pora kilimeliu, sujungem i viena, kad butu daugiau ploto. Dedam vaika ant to kilimelio zaisti. Pasodinam, padedam zaislu, jis siekdamas ju griuna ant pilvuko, kalbinam, zaidziam kartu. Vaikas pradejo bandyti sliauzti siekdamas zaislo. Siandien davem kamuoliuka maza, tai ji besiekdamas persliauze per visa kilimeli. Reiks ir toliau treniruotis. Gal dasils galu gale mazyliui, kad siauzioti ant pilvo yra praktiskiau negu ant nugaros
Pradejo slauziot 6 men pradzioje, o ropoti 6 men. pabaigoje. o 7 men. pradzioje pasidare visiskai mobilus. ropoja po visus kambarius, net buvo paklydes
OHO kokie cia visi mobilus stipruoliai
Maniske tai sliauzioti pradejo tik 7,5, bet kiekvienam savas laikas....
Na va ir maniske pagaliau sliauziot pradejo... "pats laikas" sakyciau
Mano 4 mėn. jau pradėjo ...
|