Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šliaužiojimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
Dangiska
Nuo kada Jusu atzalele pradejo sliauzioti? Mano dukrytei jau 9 men., bet ji dar nesliauzia, apsivercia ant pilvo ir mataskuoja kojom, sukiojasi vietoj, pasistumia tik atgal, o i prieki niekaip. Gal jau reiktu sunerimti? O gal tiesiog kiekvienam vaikui savas raidos laikas?
Shatura
Man atrodo cia individualu, nors pasitart su pediatru vertetu. Maniske sliauziot po lova pradejo apie 6 men. Dabar jau vaiksto biski
turtle
QUOTE(Dangiska @ 2009 12 30, 22:57)
Nuo kada Jusu atzalele pradejo sliauzioti? Mano dukrytei jau 9 men., bet ji dar nesliauzia, apsivercia ant pilvo ir mataskuoja kojom, sukiojasi vietoj, pasistumia tik atgal, o i prieki niekaip. Gal jau reiktu sunerimti? O gal tiesiog kiekvienam vaikui savas raidos laikas?
*

Musiske 9 men irgi tik aplink sukdavosi arba atgal stumdavosi, bet sulaukus 10 pradejo normaliai sliauzt mirksiukas.gif is pradziu sunkiai kaip kareivis apkasuose, o dabar jau gaudyt reikia biggrin.gif taip kad manau kiekvienam vaikui savas laikas 4u.gif beje, kai kurie vaikai praleidzia ropojima mirksiukas.gif
Dangiska
o ar vaikstynes naudojat? sako sitie aparatai irgi silpnina vaikucio nora ropoti, mazdaug kam sliauziot jei jau galiu prilaikoma lakstyti. Maniskei guleti tai kaip bausme tapo, kai vaikstuko dziaugsmo paragavo
erikiuxxx
naudojam vaikstine,bet sliauziot megsta dar labiau bigsmile.gif thumbup.gif
Shatura
nenaudojam vaikstuku. Kam ju reik? Nereikalingas atributas biggrin.gif
daivune
o mano mergina metukų pradėjo vakščioti ir tik tada išmoko šliaužioti tongue.gif
sūnus išmoko šliaužioti kažkur 8 mėn. ax.gif
katuksss
Mano sunelis vartytis pradejo 6,5, o sliauzti 7 4u.gif
Lelytes
Sliauzioti pradejo 6 men, 7 men graziai ropojo, 8 men atsistojo thumbup.gif Dabar laukiu savarankisko vaiksciojimo smile.gif
Uuoga
Sveikos=]

mums jau puse metu, apsiverst pati mazoji ismoko 4,5 -5 men, Dabar guli ant pilvuko ir spiriasi kojytemis , bando pasispirt, pasliausti. Dar turiu klausimeli, kokiu gal zinote geru pratimuku stiprinti vaikuciui ? ax.gif
gegne2
QUOTE(Uuoga @ 2010 01 03, 04:43)
Sveikos=]

mums jau puse metu, apsiverst pati mazoji ismoko 4,5 -5 men, Dabar guli ant pilvuko ir spiriasi kojytemis , bando pasispirt, pasliausti. Dar turiu klausimeli, kokiu gal zinote geru pratimuku stiprinti vaikuciui ? ax.gif
*

Aš klausiau pas kinezoterapeutę, tai jokių pratimų šliaužiojimui, sėdėjimui, ropojimui ir vaikščiojimui nėra. Reikia laikyti vaiką ant žemės ir viską pradės daryti
ritule.rita
sliauziot kaip ir vaikscioti reik mokint vaikus smile.gif
milima
QUOTE(labukas @ 2010 01 03, 14:40)
Aš klausiau pas kinezoterapeutę, tai jokių pratimų šliaužiojimui, sėdėjimui, ropojimui ir vaikščiojimui nėra. Reikia laikyti vaiką ant žemės ir viską pradės daryti
*

thumbup.gif , butent, mums 5men su trupuciu, gyvenam ant zemes pleduku prisitiese, jau bandom pasliauzti, primetau zaisliuku per zingsni nuo jo, tai oi kiek turi darbo kol prisikapsto iki tikslo biggrin.gif
aurius
musiskis tai nuo 5men stotis bande ir labai norejo vaikscioti, tai nuo 6,5 pastatem i vaikstukus tai labai labai laimingas dabar duoda lakstyt, kai daugiau juda skatinamas vaiko pazinimas stipriau, todel manau, kad vaikstukai gerai tiems kurie patys nori judeti, o tie kuria labiau megsta slaiuzioti vaikstukuose pradeda greiciau verkti, taip kad kiekvienas kudikis skirtingas ir patys teveliai turi pamatyt kas ju kudikeliui reikalinga, o kas nereikalingas atributas ax.gif
QUOTE(Dangiska @ 2010 01 01, 15:44)
o ar vaikstynes naudojat? sako sitie aparatai irgi silpnina vaikucio nora ropoti, mazdaug kam sliauziot jei jau galiu prilaikoma lakstyti. Maniskei guleti tai kaip bausme tapo, kai vaikstuko dziaugsmo paragavo
*

ericute
mano tai nuo kokiu 5.5 men sliauzia,bet atbulom doh.gif is pradziu pykdavo kad norint pasiekti tiksla ji tik toldavo nuo jo. dabar ismoko kazkaip sukinedamasi priarteti, o siaip jau kokios 2 savaites kai stoja ant keturiu ir siubuoja pirmyn atgal,tai tikiuosi kad greitai ropos blush2.gif ir pritariu kad reikia kuo daugiau vaika ant zemes laikyti drinks_cheers.gif
Asstule
Mūsų mažiukė vatytis pradėjo 5mėn., atsisėdo 7 mėn., dabar jau bando stotis pati thumbup.gif Šliaužiojam jau senokai, bet dar neropojam schmoll.gif
Jurmila
QUOTE(ericute @ 2010 01 06, 17:28)
mano tai nuo kokiu 5.5 men sliauzia,bet atbulom  doh.gif  is pradziu pykdavo kad norint pasiekti tiksla ji tik toldavo nuo jo. dabar ismoko kazkaip sukinedamasi priarteti, o siaip jau kokios 2 savaites kai stoja ant keturiu ir siubuoja pirmyn atgal,tai tikiuosi kad greitai ropos blush2.gif  ir pritariu kad reikia kuo daugiau vaika ant zemes laikyti  drinks_cheers.gif
*

Maniškis ant žemės nuo 3 mėnesių. Iš pradžių skeptiškai maniau, ką jis ten veiks ant tos žemės, bet dabar manau, kad tai thumbup.gif Siūbuot ant keturių pradėjo maždaug 6 mėnesių. MB labai patiko tas veiksmas, sako "šaunuolis, judesiuką nuo mažens atidirbinėja" biggrin.gif Siūbavo ant keturių ilgai, ir žaislus rodydavau, kad ropotų, o jis kaip įbestas. Vieną dieną MB žiūrėjo TV ir padėjo pultelį ant žemės. Neįsivaizduojat, kaip greit, bet drebančiom kojytėm ir rankytėm vaikas atropojo iki to pultelio bigsmile.gif Taip kažkur 7,5 mėn. ir pradėjome ropoti. Dabar pultelis geriausias žaislas. Turi savo, kuris jau nebenaudojamas. Dabar bandome stotis doh.gif Kiek baimės įvaro kiekvieną kartą blink.gif Jau kelis kartus yra skaudžiai kritęs verysad.gif
@Helena@
Mes, galima sakyti, nesliauziojom. Tik pora centimetru ir tai atbulom. Pradejom stotis ant keturiu ir ropoti, sliauziojima praleidome blush2.gif
Luttuke
pas mus tai tokia problemele yra, kad vaikas labai nemegsta ant pilvuko buti. Pats nesivercia, o apverstas kuo greiciau verciasi atgal ant nugaros.
Moka sliauzti atbulas ant nugaros biggrin.gif su pasisokinejimais ant 4 ir tilteliais biggrin.gif
takupaj
QUOTE(Asstule @ 2010 01 06, 16:58)
Mūsų mažiukė vatytis pradėjo 5mėn., atsisėdo 7 mėn., dabar jau bando stotis pati  thumbup.gif  Šliaužiojam jau senokai, bet dar neropojam  schmoll.gif
*

irmaniske tap pat,sliauziojo,atbula ant nugarytes kaip sliekas judedavo pirmyn,dabar siubuoja kuris laikas ant keturiu... doh.gif ji pas mane trecias dziaugsmelis,pirmasis sliauze ant uzpakalio,vidurinioji repliojima irgi praleido,tai tikiuosi gal mazoji kazkaip repliot prades tongue.gif
Vaiva.S
QUOTE(Natalija1 @ 2010 01 08, 00:29)
Mes, galima sakyti, nesliauziojom. Tik pora centimetru ir tai atbulom. Pradejom stotis ant keturiu ir ropoti, sliauziojima praleidome  blush2.gif
*

mes irgi kazkaip sliauziojima praleidome o ropoti pradejom panasiai 6.5 men. biggrin.gif
EUROOPA
Vaikų pramogų centras EUROOPA Vilniuje kviečia mažuosius ir jų tėvelius bei mamytes, broliukus bei sesutes dalyvauti tikroje šeimos šventėje - ROPLIUKŲ TURNYRE! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Esame tikri, kad mažieji čempionai jau treniruojasi, kaip elgsis prie starto linijos 2.gif ir kaip krykštaus prie finišo. bis.gif first.gif Nieko nelaukite ir Jūs, registracija jau prasidėjo! bigsmile.gif Daugiau informacijos apie taisykles ir registracijos būdus rasite žemiau:

ROPLIUKŲ VARŽYBŲ TAISYKLĖS

1.Varžybose dalyvauja: kūdikis, kuris jau ropoja, bet dar nevaikšto + 2 šeimos nariai (gali būti mamos, tėčiai, broliai, seserys, močiutės, draugės ir pan.) bei jų palaikymo komandos.
2.Varžybų dalyvių tikslas: kuo greičiau varžantis tarpusavyje nuropoti nuo starto iki finišo linijos. Prie starto linijos stovi vienas iš šeimos narių, prie finišo linijos - kitas.
3.Varžybų laikas: vasario 7 d., vasario 14 d., vasario 21 d., laikas - 10:30 - 11:30 val.. Finalas vyks vasario 28d. 10:30 - 11:30 val..
4.Prizai: savaitės nugalėtojas apdovanojamas VPC EUROOPA diplomu, finalo III ir II vietos nugalėtojai apdovanojami pusės metų abonementais lankytis vaikų pramogų centruose EUROOPA Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. I vietos laimėtojui atitenka VPC EUROOPA metinis abonementas. Finalininkai apdovanojami rėmėjų prizais.
5.Varžybose dalyvauja iš anksto užsiregistravę dalyviai. Jie gali registruotis telefonu, el. paštu, atvykę į VPC EUROOPA arba internetinėje svetainėje. Varžybų dieną vyksta keli turai, kol išsiaiškinami 3 greičiausi ropliukai, kurie ir susikaus finale. Vienu metu ropoti gali ne daugiau 3 dalyvių.
6.Dalyvio mokesčio nėra.
7.Ropliukų skatinimui galima naudoti bet kokius garsus ir visas priemones, kurios nekelia pavojaus savo ir aplinkinių sveikatai, galima skleisti garsus.
8.Iš varžybų pasitraukia kūdikiai, ropojimo metu atsistoję ir žengę nors vieną žingsnį.
9.Būsimi ropliukai turi galimybę treniruotis sausio ir vasario mėnesiais kiekvieną darbo dieną VPC EUROOPA nuo 10val. iki 14 val.. Specialiai jiems bus patiestas turnyro kilimas.
10.Turnyro organizatoriai pasilieka teisę keisti taisykles (pavyzdžiui, varžybų datą), atsižvelgiant į užsiregistravusių turnyro dalyvių skaičių.

Registracija vyksta:

Telefonu: 5 2387848, 8 618 44918, 8 698 55599
El. paštu: lina@pramoguimperija.lt
Apsilankius VPC EUROOPA Ozo g. 25, Vilnius (Akropolis)
Internete: http://www.pramoguimperija.lt/ropliuku_turnyras
Vaiva.S
gaila, kad tik vilniuj, jei butu kaune tai butinai sudalyvautume, nes musiske kai pasijungia "varikliuka" tai tik spek begt is paskos lotuliukas.gif
EUROOPA
QUOTE(Vaiva.S @ 2010 01 09, 01:06)
gaila, kad tik vilniuj, jei butu kaune tai butinai sudalyvautume, nes musiske kai pasijungia "varikliuka" tai tik spek begt is paskos  lotuliukas.gif
*

Gal kitą sezoną atvyksime ir į Kauną mirksiukas.gif
ADREV
QUOTE(EUROOPA @ 2010 01 09, 19:01)
Gal kitą sezoną atvyksime ir į Kauną  mirksiukas.gif
*

o kada bus klaipedoje?
Vaiva.S
mes jau turbut busim per dideles ropojimui, jau tikiuos kad greitai pradesim vaiksciot wub.gif
Madmuazel
6 mėn
Lavrynka
Būtinai sudalyvausim, tik įdomu jei iki finalo jau vaikščiuot pradės tai diskvalifikuos?> lotuliukas.gif
EUROOPA
QUOTE(Lavrynka @ 2010 01 10, 19:45)
Būtinai sudalyvausim, tik įdomu jei iki finalo jau vaikščiuot pradės tai diskvalifikuos?>  lotuliukas.gif
*

Teks apsimesti, kad vaikščioti dar nemokate biggrin.gif
Sandra_I
sliauziot vien tik ranytem tempdama visa kuneli pradejo 7men o ropoti 8-9men smile.gif
Jestea
sveikutes.
manio maziukas 5.5 men pradejo ir ropoti, ir sedeti, o jau 6 men pasiremes atsistoja.
greitas ir judrus vyrukas lotuliukas.gif

labai noretume dalyvauti varzybose bet neesame lt.... unsure.gif verysad.gif
*justice*
musu dukriukas sliauziot pradejo beveik 5menesiu. dabar be savaiteles 6 menesiai ir jau tenka pastoviai stebet smile.gif nes tik paguldom ant zemes, tai jau ka nors uzmacius nuo dekucio ant grindu nusliauzia smile.gif thumbup.gif tikra spartuole thumbup.gif
Asterija
Musu grazuolis jau nuo 5 men laaaabai nori sedet, skandalai didziausi doh.gif o sliauzti jau seniai nori, tik vis dar iesko i ka atsispirti, o tada jau lekia kaip kulka smile.gif
amutex
O mano dukterecia ropojat pradejo tik metuku 4u.gif nes pirmiau vaiksciot ismoko, o ne ropot - viso to pasekme - vaikstyne 4u.gif Taip, kad saviski pradziai ropot ismokinsiu, o po to tik i vaikstyne desiu
liseklis
QUOTE(amutex @ 2010 01 14, 14:53)
O mano dukterecia ropojat pradejo tik metuku  4u.gif nes pirmiau vaiksciot ismoko, o ne ropot - viso to pasekme - vaikstyne  4u.gif  Taip, kad saviski pradziai ropot ismokinsiu, o po to tik i vaikstyne desiu
*

Tai tada greiciausiai tu vaikstyniu ir neprireiks, nes ir taip vaikas mokes tiksla pasiekt 4u.gif

Musu panele ropuot ismoko kokiu 7 men, tai jai tu vaikstyniu ir nereikejo, nepatinka schmoll.gif
O sunus su vaikstynem lakste, nes ropot jam nesigavo tongue.gif , o kai pradejo vaikscioti, tai is mazesniu pusbroliu ismoko ropavimo meno lotuliukas.gif
jurda
Aš jau laukiu, kada mažylis pradės ropot. Dukros jau tokio amžiaus ropodavo. Gal tikrai berniukai viską daro vėliau?
Dangiska
QUOTE(liseklis @ 2010 01 15, 10:40)

O sunus su vaikstynem lakste, nes ropot jam nesigavo tongue.gif , o kai pradejo vaikscioti, tai is mazesniu pusbroliu ismoko ropavimo meno lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif thumbup.gif
l-aura
šliaužiot pradėjo 6 mėn smile.gif
ingridita
QUOTE(liseklis @ 2010 01 15, 09:40)
Tai tada greiciausiai tu vaikstyniu ir neprireiks, nes ir taip vaikas mokes tiksla pasiekt 4u.gif
Musu panele ropuot ismoko kokiu 7 men, tai jai tu vaikstyniu ir nereikejo, nepatinka schmoll.gif
*

Aš pati 8 mėn. pradėjau vaikščioti, bet visai neropojau. Kai vėliau gimė brolis, su juo ropodavau lotuliukas.gif Mėgdžiojau lotuliukas.gif O mano sūnus kol kas būdamas 6 mėnesių šliaužioja tik atbulai ir visai neropoja ax.gif
Ajms
6 men jau ropom... thumbup.gif
mari73
QUOTE(Ajms @ 2010 02 03, 00:19)
6 men jau ropom... thumbup.gif
*

mums jau 9men. sliauzioti nemokam.Neisivaizduoju kaip ismokint-visiskai nepakencia gulejimo ant pilvo.Pradedam vaikstinet pasilaikant uz rankeliu.Gal mano mazyle ir niekuomet nesliauzios.O jau taip noretusi,kad pradetu judet savarankiskai!Pavydziu mamytem,kuriu vaikiukai ropineja! 4u.gif
jurgytia
QUOTE(mari73 @ 2010 02 03, 17:42)
mums jau 9men. sliauzioti nemokam.Neisivaizduoju kaip ismokint-visiskai nepakencia gulejimo ant pilvo.Pradedam vaikstinet pasilaikant uz rankeliu.Gal mano mazyle ir niekuomet nesliauzios.O jau taip noretusi,kad pradetu judet savarankiskai!Pavydziu mamytem,kuriu vaikiukai ropineja! 4u.gif
*

Maniškiai nei vienas nešliaužiojo, tik ropojo, o po to jau vaikščiojo 4u.gif
dorme
mes 7 men pradejo pilvuku sliazioti atbulinu, tada po poros svaiciu jau i prieki sliazem, o kai liko iki 8 men pora dienu pradejo ropot. ir dabar lbai graziai ropiu=na po kambarius, ir paciam vaikui linksmiau ir idomiau kai gali kur nori pats nuieti thumbup.gif
inga325
Mano sunulis jau 5 men pradejo sliausti, o dabar jau 6 men ir normaliai ropoja, idomu kada pradesim savarankiskai pirmus zingsnius zengti g.gif
matautas
jo mes irgi noretumeme taip anksti pradeti sliausti, kolkas mano maziukas net nesistengia. 4u.gif
Luttuke
QUOTE(mari73 @ 2010 02 03, 17:42)
*

Pas mus labai panasi situacija, o priezastis to itariu, kad pilvuko skausmai, kurie dar ir dabar aplanko. Tiesa, mes pries keleta sav nupirkom vaikui toki minksta kilimeli-puzle, labai grazu spalvota. Pradejom deti vaika ant jo. Tai buvo pirma vetau, kur vaikas isgulejo ant ilvo ilgeliau ir nepradejo verkti arba verstis ant nugaros! Praejusia sav dapirkom dar pora kilimeliu, sujungem i viena, kad butu daugiau ploto. Dedam vaika ant to kilimelio zaisti. Pasodinam, padedam zaislu, jis siekdamas ju griuna ant pilvuko, kalbinam, zaidziam kartu. Vaikas pradejo bandyti sliauzti siekdamas zaislo. Siandien davem kamuoliuka maza, tai ji besiekdamas persliauze per visa kilimeli. Reiks ir toliau treniruotis. Gal dasils galu gale mazyliui, kad siauzioti ant pilvo yra praktiskiau negu ant nugaros biggrin.gif
DievoUola
Pradejo slauziot 6 men pradzioje, o ropoti 6 men. pabaigoje. o 7 men. pradzioje pasidare visiskai mobilus. ropoja po visus kambarius, net buvo paklydes smile.gif svarbiausia ropojimui suteikti erdves....
LaNinja
OHO kokie cia visi mobilus stipruoliai thumbup.gif
Maniske tai sliauzioti pradejo tik 7,5, bet kiekvienam savas laikas....
lincia_pincia
Na va ir maniske pagaliau sliauziot pradejo... "pats laikas" sakyciau biggrin.gif doh.gif
_Foxy_
Mano 4 mėn. jau pradėjo ... ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.