Shpurgius
2009 12 31, 11:24
Esu jau labai nėščia, tiksliau pagal terminą turėčiau gimdyti šiandien  . Vakar užsiminiau savo gydytojai dėl pasikeitusios pažasties formos, tai ji ūmiai mane nusiuntė krūties echoskopui. Rado papildomą pieno liauką pažastyje. Anot echoskopą dariusios daktarės, pradėjusi maitinti turėsiu diiiiiidelę pažastį. Mano akušerė, kai perdaviau naujienas, atrodė gana susirūpinus, kaip supratau, jei bus latakas pienui nubėgti, tai dar pusė velnio (galėsiu maitinti iš dviejų krūtų ir vienos pažasties - juodas humoras), jei latako nebus, o pienas kaupsis - tiesiai šviesiai nepasakė, kad grės mastitas, bet jos subtiliai išreikštą mintį supratau taip. Dabar sėdžiu sudirgus ir pykstu ant savęs, kad anksčiau tos savo pažasties neparodžiau - ji man padidėjus jau pusę nėštumo, bet aš kvailai galvojau, kad jos išvaizda pasikeitusi dėl padidėjusios krūtinės. Velnias, gal anksčiau buvo galima kažką su ta liauka padaryt - pvz. išlupti lauk? Aišku, klausimas jau retorinis. Tai va, labiausiai dabar neramina, kaip seksis žindyti - gal yra kokių būdų sumažinti pieno kaupimąsi toje "pažastinėje liaukoje" ir pan. subtilumų. Bandžiau ieškot apie tai tiek SM, tiek šiaip internete, bet nieko neradau. Jei galit, parašykit su tuo susidūrusios, kaip sekėsi. L. lauksiu greitų atsakymų - kas čia žino, kada mano vaikis sugalvos, kad jau nori mane pamatyt...
*GAILĖ*
2009 12 31, 12:29
jaučiu kad nieko iš anksto padaryt negali. belieka laukt ir tikėtis, kad nutekėjimas iš tos liaukos bus. o realiai tai pamatyt galėsi tik kai pradės gamintis pienas.
Košė-Malošė
2009 12 31, 14:15
Pieno liaukos evoliucijos eigoje išsivystė iš prakaito liaukų. O labiau paieškojus- rastume dar ir kitose vietose Būna, kad mama maitina, o iš pažasties pienukas pavarva. Jokio kriminalo nėra, gal papildomo merliuko reiks Pasidomėsiu. In až parašysiu
*GAILĖ*
2009 12 31, 14:29
aha, esu ir aš girdėjus kad vietoj prakaito pažasty pienas sunkiasi
Rapoliukas
2010 01 04, 14:29
Sveikutes, man buvo atsiradusi papildoma pieno liauka tiek su pirmu vaikeliu tiek su antru vaikeliu. Su pirmu vaikuciu net uzdegima rode ir leido antibiotikus, o su antru - nieko. Zodziu man pasiseke, kad mano gydytoja ir pati tokia pieno liauka turejo ir iskart ji man patare det kompresus i pazasti ant to guzo. O kompresas paprastas - suvilgai degtineje merliuka ir siltai apdengi (zodziu merliukas suvilgytas, paskui pleveles ir tada palute sulanksciusi pailgai, kad surist ar uzkist uz liemeneles sleikuciu butu imanoma) ir viskas, labai greitai issivaikscioja... Su antru vaikeliu kai buvau tai zinojau kad pieno liauka bus, tai tik pradejau jausti ir iskart pradejau deti kompresus. Tai kompresus praktiskai tik ligonineje ir dejau. Dabar dukrytei 2,5 menesio ir nereikejo ne karto pakartot kompresu- maitinu pati. Tiesa, ligonineje dar patare maitinti butent ta kryptim , kad pienas butu traukiamas is pazasties, zodziu vaikelis po pazastimi. Na man tikrai viskas gerai...
Shpurgius
2010 01 11, 13:48
Na va, esu pavyzdys posakiui "Baimės akys didelės". Jau turiu savo žmogutį, ir kol kas tfu tfu tfu (baladoju i medinį stalą), su maitimu viskas gerai, o ta papildoma liauka ramiai sau ir tupi pažastyje. Tą tikriausiai visoms žinomą "ketvirtąją dieną", kai tvinko ir skaudejo krūtinę, maudimas jautėsi ir pažastyje, bet po kelių dienu viskas susitvarkė. Dabar net nepasakyčiau, kad atrodytų kitaip, nei nėštumo metu. KMUK, kur gimdžiau, seselė patarė i kietą rulonėlį suvynioti pvz. pagalvės užvalkalą ir stipriai suspaudus toje pažastyje, karts nuo karto panešioti. Kaip rašė Rapoliukas, aš irgi stengiuosi maitinti iš tos krūties, mažąjį dažniau laikant "kamuolio" pozoj, po pažastimi. Gal nuraminsiu savo postu kokią kitą išsigandusią mamytę, kokia aš buvau prieš porą savaičių.
|
|