Lygtais tokios temos nebuvo Gal zinote kuo sitie gerimai skiriasi? Dabar parduotuvese toks nemazas ju pasirinkimas... Ar tikrai prideda energijos ir veikia geriau nei kava ar zalia arbata? Kiek girdejau, studentai labai daznai pries egzamina, kada reikia per nakti sedeti ir mokintis, geria situos gerimus. O kur dar visokios sex energijos
pamaivux
2005 11 10, 17:48
Gal kartais ir nieko jie, bet girdėjau bent porą atvejų (ne Lietuvoje), kad dažnai vartojant juos mirė sportininkai
--------
2005 11 10, 18:16
Na, gal tie sportininkai ir nemire butent nuo tu gerimu  Tai butu visiskas apsurdas... Zmones vartoja alkoholi, ruko ir dar velniai žino, kaip nesveikai gyvena, bet ir tai taip jau nemiršta baisiai  Jei kazkoks sportininkas ir numire, tai dažniausiai būna varžybų metu  gal nuo persitempimo  arba nuo per didelio dopingo kiekio O tie visi energetiniai g4rimai -
Shalimar
2005 11 10, 19:42
Red Bull'iui lygiu nera
mergaiciuke30
2005 11 22, 18:37
Siuos gerimus labai daznai vartoja mano vyras, nes jis daug vazineja naktimis. Jam labai padeda, jis geria RedBull.
man tai Burn nepalyginti skanesnis ir maziau sodos jauciasi negu Red Bullyje  seip jie nerealiai nesveika,skaiciau apie juos labai dideli straipsni,todel dabar sau leidziu tik per sesijas isgerti
Vicious Vici
2006 03 22, 00:21
QUOTE(mexxi @ 2006 01 07, 13:54) man tai Burn nepalyginti skanesnis ir maziau sodos jauciasi negu Red Bullyje  seip jie nerealiai nesveika,skaiciau apie juos labai dideli straipsni,todel dabar sau leidziu tik per sesijas isgerti  Jo, jie labai nesveika  aš kai nesu labai stiprios sveikatos, tai organizmas kaip bandomasis triušis viską parodo, jei man po to blogą, tai reiškia tas daiktas nesveika  nes sveikesnis žmogus iš karto taip nepajaučia kaip kad toks kaip aš
Na Redbullui - del poveikio nieko neprikisi  Bet paskanavimui man patinka "seks energija"  super skonis, ir super kaina  o del "prabudinimo" irgi padeda
Vytaute13
2006 04 16, 21:16
Man is ju geriausias yra tas melynas, neprisimenu pavadinimo  kazkaip tikrai nuo jo lygtais tos energijos padaugeja  )
Šiaip aš tų gėrimų nevartoju. Bet po gero vakarėlio, kai ryte reikia į darbą- jie nepakeičiami.
jo-vita7
2006 08 06, 12:51
Joooo RedBull'is tikrai gerai, kai po saunaus vakarelio nera sveikatos, net kojos is lovos iskelti
gintaryte1
2007 01 21, 17:19
aha  energetinis gerimas yra gerai.tikrai padeda jaustis zvalesnei ir jegu suteikia.man geriausias red bull
as tai girdejau kad uzsienyje kazkur, zmogus gere dektine su redbuliu ir numire, ir tuo pilnai tiniu, nes juk dejtine atpalaiduoja o redbulis suteikia jegu taigi varkso zmogelio sirdis nebezinojo ka daryt ir sustojo. Bet as pati kai isgeriu redbulio man irgi pradeda sirdi skaudet (man su ja yra problemu) Bet kai isgeriau kazkokio naujo (zalgirio man rodos) tai nieko nebuvo, o gal tiūk kelis kart sutapo kad kai geriau redbuli skaudejo sirdi, bet tas sutapimas ne viena kart buvo....
Vytautas :)
2007 02 15, 22:01
QUOTE(*bena* @ 2007 02 13, 19:05) Bet as pati kai isgeriu redbulio man irgi pradeda sirdi skaudet (man su ja yra problemu) Bet kai isgeriau kazkokio naujo (zalgirio man rodos) tai nieko nebuvo, o gal tiūk kelis kart sutapo kad kai geriau redbuli skaudejo sirdi, bet tas sutapimas ne viena kart buvo....  Man irgi skaudą širdį nuo tų visų energetinių gėrimų. Jokių poblemų su širdimi lyg ir neturiu.
As tai ruosiuosi i sunkia turistine kelione, tai isisdesiu butinai.Juasmas-kaip po 2 espreso puodeliu, tiesiog paeiti jau nebegali, is karto begti norisi. Geriub selitos gerimus, nes redbulio man atrodo pernelyg didele kaina. Tik tokios indigo melynumo spalvos gerimo neperku, man kazkaip slykstokai atrodo.
Va straipsniukas Delfyje apie energetinius gėrimus. Energetiniai gėrimai yra santykinai naujas žmonijos išradimas, nes atskiri jų komponentai jau ilgą laiką mūsų protėvių naudoti organizmui tonizuoti, rašoma www.womanspassions.com. Tik viena skardinė - ir jau nebeknapsite. Gamintojai tvirtina, kad jų gėrimai teikia tik naudą ir kuria vis naujas gėrimų rūšis. Bet jei viskas taip gražu, kodėl JAV valdininkai bandė įvesti įstatymą, ribojantį šių gėrimų platinimą? Energetinių gėrimų sudėtis:Kofeinas Jo yra visuose energetiniuose gėrimuose. Pasižymi stimuliuojančiu poveikiu. 100 mg kofeino stimuliuoja protinę veiklą, 238 mg padidina širdies veiklą. Norint pasiekti tokį poveikį reikia išgerti bent tris skardines gėrimo per dieną, nors gamintojai nerekomenduoja daugiau nei 1-2. Taurinas Vienoje skardinėje šio junginio būna nuo 400 iki 1000 mg. Tai amino rūgštis, besikaupianti raumenų audinyje. Manoma, kad ji gerina širdies raumens veiklą. Bet visai neseniai medikai pradėjo teigti, kad taurinas žmogaus organizmo niekaip neveikia. Karnitinas Tai yra natūralus žmogaus ląstelių komponentas, greitinantis riebiųjų rūgščių oksidaciją. Karnitinas greitina metabolizmą ir mažina raumenų nuovargį. Guarana ir ženšenis Vaistiniai augalai, pasižymintys tonizuojančiu poveikiu. Guaranos lapai vartojami medicinoje: jie padeda iš raumenų audinio šalinti pieno rūgštį, susikaupiančią po rimto fizinio krūvio ir sukeliančią skausmą. Taip pat ji saugo nuo aterosklerozės ir apvalo kepenis. Bet medikai tvirtina, kad poveikiai, priskiriami guaranai ir ženšeniui, nėra patvirtini moksliškai. B grupės vitaminaiJie yra būtini normaliai nervų sistemos veiklai. Organizmas gali justi šių vitaminų trūkumą, bet jų suvartojimo dozės padidinimas nepadidins mūsų produktyvumo, protinių gebėjimų ar ko nors kito, kaip tvirtina gamintojai. MelatoninasTai yra medžiaga, kurios yra Pietų Ameriko žaliosios arbatos mate sudėtyje. Ilex ParaguarensisŠis ekstraktas padeda pamiršti alkį ir palengvina kūno svorio mažinimą. Privalumai: 1. Jei jums tiesiog reikia prasiblaškyti, padidinti protinės veiklos aktyvumą, tuomet šiam tikslui energetiniai gėrimai puikiai tinka. 2. Parduotuvėse galite rasti gėrimų, tiksliai atitinkančių jūsų poreikius. Energetiniai gėrimai suskirstyti į grupes: kai kuriuose daugiau kofeino, kituose daugiau vitaminų ir angliavandenių. Stipriau kofeinizuoti gėrimai tinka užkietėjusiems darboholikams bei studentams, kurie naktis skiria ne miegui, o protiniam darbui. Gėrimai, kuriuose gausu vitaminų ir angliavandenių, labiau tinka žmonėms, kurie laisvalaikį praleidžia sporto salėse. 3. Energetiniuose gėrimuose yra vitaminų ir gliukozės kompleksų. Vitaminų nauda yra žinoma visiems. Gliukozė greitai patenka į kraują ir dalyvauja oksidaciniuose procesuose, kurie teikia energiją raumenims, smegenims ir kitiems organams. 4. Išgėrus kavos poveikis juntamas 1-2 valandas, o energetinių gėrimų poveikis išlieka 3-4 valandas. Be to, beveik visi energetiniai gėrimai yra prisotinti angliarūgštės, o tai pagreitina jų poveikio pradžią tai trečias jų skirtumas nuo kavos. 5. Dėl patogios pakuotės energetinius gėrimus galima vartoti pačiose įvairiausiose vietose (naktiniuose klubuose, automobilyje). To negalima pasakyti apie kavą ar arbatą. Trūkumai:1. Vartojant šiuos gėrimus būtina griežtai kontroliuoti jų dozavimą. Per dieną galima išgerti ne daugiau 2 skardinių. Jei išgeriate daugiau, tai gali smarkiai padidėti arterinis kraujospūdis ar gliukozės koncentracija kraujyje. 2. Energetinių gėrimų vartojimas griežtai ribojamas Prancūzijoje, Danijoje ir Norvegijoje. Šiose šalyse jie parduodami tik vaistinėse ir yra priskiriami vaistams. Neseniai Švedijos pareigūnai pradėjo 3 žmonių mirties tyrimą manoma, kad jie mirė dėl energetinių gėrimų poveikio. 3. Vitaminai, esantys energetiniuose gėrimuose, negali pakeisti multivitamininių maisto papildų. 4. Esant aukštam kraujospūdžiui ar širdies veiklos sutrikimams, šių gėrimų reikėtų vengti. 5. Teigti, kad energetiniai gėrimai patys teikia energijos, yra neteisinga. Skardinė - tai lyg raktas, atveriantis duris į organizmo energijos rezervus. Kitaip tariant, energetinis gėrimas ne teikia energiją, o padeda ją išsiurbti iš organizmo. Žmogus naudoja savo organizmo išteklius. Be abejo, anksčiau ar vėliau organizmui reikia sugrąžinti tai, kas iš jo atimta. Tuomet žmonės būna pervargę, nervingi, juos kankina nemiga ir depresija. 6. Tonizuojančiuose gėrimuose esantis kofeinas, kaip ir bet kuri kita stimuliuojanti medžiaga, sekina nervinę sistemą. Jo poveikis vidutiniškai trunka nuo 3 iki 5 valandų, po kurių organizmui reikalingas poilsis. Be to, kofeinas sukelia priklausomybę. 7. Energetiniai gėrimai, kuriuose yra cukraus ir kofeino, yra pavojingi jauniems organizmams. 8. Daugelyje energetinių gėrimų yra dideli B grupės vitaminų kiekiai, galintys sukelti juntamai sustiprėjusį širdies plakimą, galūnių drebėjimą. 9. Energetinius gėrimus vartojantiems sportininkams derėtų prisiminti, kad kofeinas pasižymi diuretinėmis savybėmis. O tai reiškia, kad tokių gėrimų nevalia vartoti po treniruotės, per kurią netenkama vandens. 10. Perdozavimo atveju galimi tokie nepageidaujami poveikiai: tachikardija, psichomotorinis sujaudinimas, nervingumas, depresija. 11. Tonizuojančiuose gėrimuose yra taurino ir gliukuronolaktono. Taurino kiekis šiuose gėrimuose yra keletą kartų didesnis nei bet kuriame kitame produkte, o gliukuronolaktono kiekis, esantis 2 skardinėse, dienos normą gali viršyti net 500 kartų. Netgi mokslininkai negali pasakyti kaip šie junginiai veikia mūsų organizmą. Jie nežino ar jie sąveikauja su kofeinu. Dėl to ekspertai tvirtina, kad tokių taurino ir gliukuronolaktono dozių vartojimas yra nesaugus ir turi būti išsamiau ištirtas. Kaip matote, trūkumų išvardinta daugiau nei privalumų. Ir visgi visai įmanoma, kad gyvenime ateis laikas (reikia tikėtis, kad tik kartą), kai bus tiesiog būtina išgerti skardinę energetinio gėrimo. Tokiu atveju perskaitykite energetinių gėrimų vartojimo taisykles, kurios gali padėti apsaugoti jūsų taip branginamą organizmą. Vartojimo taisyklės:- Neviršykite kofeino dienos normos toks kiekis yra vidutiniškai dviejose energetinio gėrimo skardinėse. - Pasibaigus energetinio gėrimo poveikiui organizmui reikia pailsėti, susigrąžinti prarastus resursus. - Negerkite šių gėrimų po treniruočių ir vienas, ir kitas dalykas didina kraujospūdį. - Nėščioms moterims, vaikams, paaugliams, pagyvenusiems asmenims, asmenims su padidintu kraujospūdžiu, asmenims, sergantiems širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis, sergantiems glaukoma, miego sutrikimais, padidėjusiu jautrumu kofeinui šių gėrimų vartoti negalima. - Per 3-5 valandas iš kraujotakos pasišalina pusė joje esančio kofeino. Todėl tuo metu nederėtų maišyti tonizuojančio gėrimo su kitais kofeinizuotais gėrimais (kava, arbata), nes kitaip gali būti viršyta rekomenduojama koncentracija. - Daugelyje gėrimų yra per daug kalorijų. Jei geriate energetinius gėrimus sporto salėje, tuomet darykite tai tik prieš treniruotes. Jei norite tik susigrąžinti jėgas, o ne mesti svorį, tuomet tokius gėrimus galima vartoti ir prieš, ir po treniruočių. - Energetinių gėrimų negalima maišyti su alkoholiu (kaip tai dažniausiai daro naktinių klubų lankytojai). Kofeinas didina kraujospūdį, o derinant su alkoholiu kofeino poveikis yra keletą kartų sustiprinamas. Dėl to labai greitai gali ištikti hipertenzinė krizė. Medicinos ekspertai teigia, kad tonizuojantys gėrimai tėra vitaminizuoti kavos pakaitalai, kurie organizmui yra pavojingesni nei kava. O vaisių sultys bei gliukozė, kurių esama daugelyje kitų produktų, gali lygiai taip pat sužadinti. Taigi, klausimą vartoti energetinį gėrimą ar ne, teks spręsti jums patiems. Bet gal geriau būtų išgerti kavos puodelį užkandant mėgstamu šokoladu?
organizatore
2007 03 06, 13:59
kiek teko gert, nieko ten ypatingo
kucci_kucci
2007 03 07, 15:05
QUOTE(*bena* @ 2007 02 13, 18:05) Bet as pati kai isgeriu redbulio man irgi pradeda sirdi skaudet (man su ja yra problemu) Bet kai isgeriau kazkokio naujo (zalgirio man rodos) tai nieko nebuvo, o gal tiūk kelis kart sutapo kad kai geriau redbuli skaudejo sirdi, bet tas sutapimas ne viena kart buvo....  man tai ne tik sirdis kalatojasi, bet dar ir liezuvis nutirpsta, tai is manes juokiasi tada kam pasakau
LeFlera
2007 03 11, 13:46
seip parduotuviniai energetiniai gerimai yra ZIAURIAI nesveiki. Kai sportavau, geriau BioTech L-carnitine drink. Sie sveikesni, parduodami vaistinese. sis energetinis gerimas padeda pasalinti sukauptus riebalus, jis suteikia energijos nusilpusiems raumenims BioTech energy drink+ taurin +coffein. nuima mieguistuma, suteikia energijos bei padeda sparciau mastyti.
*Violeta*
2007 03 11, 23:10
Skanu jie man  tik gaila kad labai nesveika...
Monika21
2007 03 21, 01:10
as daznai ju negeriu bet kai po gero baliuko tai tikrai labai padeda
aistukke
2007 04 03, 09:46
kiekvieno dalyko perdozavimas yra nesveikas,taip pat ir energetiniu gerimu man is ju skaniausias burn,su redbull nepalyginsi
rudens-vaikas
2007 04 03, 12:23
man tai kažkaip jie neskanūs, o ir poveikio jokio nejaučiu, tai niekad ir negeriu. o mamai tai labiausiai patiko Selitos (toks mėlynas skystis peršviečiamam butely) - tai mes su sese jai per gimtadienį daug tokių padovanojom (po truputį gerdama ilgam užteks)
Enimdreja
2007 04 07, 13:00
mano dukra tai geria tuos, kur Dutti_Kra paminejo, arba "rodeo". sako skanesnis uz redbull, beto pigesnis, o poveikis turbut didesnis...
Oresta3
2007 06 04, 12:37
Man didelio ispudzio jie nedaro  , o va vyras buvo priprates ir kasdien vietoj puodelio kavos isgerdavo skardine Redbul, bet manau cia labiau isitikinimas nei nauda. As kai geriu, tai atrodo poveikio jokio, tik savotiskas skonis
Vėtrūnė
2007 06 12, 12:33
O man tai nei vienas energetinis gėrimas nepadeda...
forever_strange
2007 06 27, 15:49
Negeriu aš jų ir kažkaip jau labai grėsmingai jie man atrodo...
raimonda23
2007 07 09, 11:54
aš negerdavau kol vyras neparnešė Batareikos  nu man ji skani  bet geriu jos nedažnai tik kai reikia jėgu
Tikiu, kad jie sveikatos palaikyti nepadeda, bet kartais, kai prie vairo reikia ilgai sedeti ilgoj kelionej ar mokytis per nakti, tai jie tikrai padeda ...
Paloma:)
2007 07 15, 14:33
O man ju manija,per diena kokius 3 isgeriu  Paskiau skrandi skauda,bet daug energijos turiu  Priklausomybe...
Man tai jie kazkokiais vaistais atsiduoda..Nemaloniai
Taip, tikrai parduotuvese luzta lentynos nuo energetiniu gerimu. Skiriasi tik ju etikete ir kaina. O kas juokingiausia, jie visiskai vienodi - ir skonis, ir kofeino kiekis...
Aš karts nuo karto išgeriu, bet kai sužinojau, kad baisiai kenkia, tai nutariau, kad man geriau ir skaniau šviežių sulčių stiklinė vietoj energetinio
Paloma:)
2007 07 29, 14:27
QUOTE(Miss_V @ 2007 07 23, 15:34) Taip, tikrai parduotuvese luzta lentynos nuo energetiniu gerimu. Skiriasi tik ju etikete ir kaina. O kas juokingiausia, jie visiskai vienodi - ir skonis, ir kofeino kiekis...  Tikrai ne visi vienodi,vienuose maziau,kituose daugiau kofeino... Papildyta:QUOTE(Lenaa @ 2007 07 24, 18:52) Aš karts nuo karto išgeriu, bet kai sužinojau, kad baisiai kenkia, tai nutariau, kad man geriau ir skaniau šviežių sulčių stiklinė vietoj energetinio  O kuo jie kenkia ?
Saulužė
2007 07 29, 23:09
QUOTE(Paloma:) @ 2007 07 29, 15:27) praitam psl parašyta
Auksiukė
2007 08 01, 16:00
Teko ragauti energetinių gėrimų, neskanūs jie man, niekada jų neperku ir ne todėl, kad nesveika, bet neskanu  .
paprastas
2007 09 01, 19:13
As juos geriu tik vairuodamas,jei nakti reikia kur nors vaziuoti. Viena skardine kazkodel niekad ryskesnio poveikio neduoda,todel jei geriu,tai is karto dvi-tda kelios valandos vairavimo be jokiu problemu. Tik po to kartais kamuoja nemiga ir tikrai jauciu,kaip duoda per nervus,lyg nerimas kazkoks (ypac nakti). O siaip atradau daug geresni ir sveikesni buda vairuojant miega iveikt-sustoji,pamiegi 5-15 minuciu,ir vaziuoji toliau.Anksti ryte arba diena uzejus snauduliui tai visada padeda,o vat nakti kartais reik ir redbulio.
European Sources
2008 05 13, 17:45
QUOTE(gintaryte1 @ 2007 01 21, 18:19) aha  energetinis gerimas yra gerai.tikrai padeda jaustis zvalesnei ir jegu suteikia.man geriausias red bull  Energetiniu gerimu karalius - Cocaine Drink! 280mg kofeino vienoj skardinej! daktarai nepataria gerti daugiau nei 2ju skardiniu energetiniu gerimu, nes gali istikti hipervitaminoze, daznai energetiniai gerimai buna prisotinti B grupes vitaminu arba C vitamino, todel nesveika gerti dideli kieki.. Todel geriausias yra Cocaine! vienos skardines uztenka ilgam laikui ir jegu pakanka ir neissenki po to, kaip nuo visokio pigaus slamsto kokio dabar pilnos lentynos parduotuviu.. Ir skonis jo kitoks, ne toks atsibodes ir labai maloniai degina gerkle! Drink COCAINE!
vilma.p
2009 03 02, 20:33
Energetinius gerimukus ir as vartoju tik po gero vakarelio, gerai atgaivina, prajudina organizma
man labai skanu energetiniai gėrimai...gaila, kad daug vartoti negalima
Fortunata
2009 04 05, 15:43
Su saiku manau galima vartoti,tik jau tie alkoholiniai kokteiliai su degtine ir red bull tai kazkaip baisu atrodo,juk vienas atpalaiduoja,o kitas energizuoja,kazkaip jauciu ir kojas galima uzversti tai zaidzdiant su savo organizmu...
miulena
2009 04 19, 15:34
aš tai labai prieš energetinius gėrimus  nes kai mano sese supalerižavo (ačiū dievui viskas baigėsi laimingai) ir tai įtakojo energetiniuose gėrimuose esantys per nelyg didelis kofeino kiekis tai manęs netraukia
Ina_Ina
2009 07 16, 09:27
Syengiuosi tokio slamsto niekada nekisti i save ..
wai2te_m
2009 07 26, 00:59
Man tai skrandi pradeda nuo ju skaudeti, tai negaliu viso isgerti  gerem su draugem red bulli su degtine, bet nieko nebuvo, nu tikriausiai del to, kad nedaug mes ten gerem, po stiklinaite
S.N.A.S
2009 08 04, 23:09
QUOTE(foox @ 2009 03 21, 19:07) man labai skanu energetiniai gėrimai...gaila, kad daug vartoti negalima  man ir skanu. žinau, kad nėr sveika.. ir ant vyro rėkiu kai daug geria.. bet pačiai pastoviai ranka taip ir tysta, ypač kai šalkdytuve guli pora skardinių gerai atšaldyto... o red bulis su degtine- tai išvis rojus.. tik gaila, kad nesveika.. tai dabar jautaip nebežaidžiu.
Stengiuosi nežaist su šiuo gėrimu, nes žiauriai nesveika.
QUOTE(W*S:* @ 2009 08 05, 09:37) Stengiuosi nežaist su šiuo gėrimu, nes žiauriai nesveika.  Vat ir as tokios nuomones. Gal ir skanu, o kas zino kiek chemikalu prikista....
Student3
2009 09 28, 11:16
Negeriu,nes man jie neskanus
mikaela
2009 09 28, 19:04
Negeriu, nes labai nesveika Sunėnas griečiausiai nuo jo akmenis turėjo
|
|