Sveikos  . Tikiuosi, kad šiais naujais 2010 metais mūsų bendravimas bus toks pat produktyvus, kaip ir praėjusiaisiais  .
pinciuke
2010 01 02, 16:00
sveikos, ružava - nu tiesiog nuostbu. ale gi gabi mergiotė
klopedija
2010 01 02, 16:01
QUOTE(klopedija @ 2010 01 02, 16:01) šitas tavo nuorodas pridėjau prie sąrašiuko
klopedija
2010 01 02, 16:18
QUOTE(ruzava @ 2010 01 02, 16:16) šitas tavo nuorodas pridėjau prie sąrašiuko  Turbūt kai redagavai žinutę...
kristute123
2010 01 02, 16:28
SVEIKUTĖS NAUJUOSE 2010-ŲJŲ METŲ NAMUČIUOSE įdomu, keliuose namučiuose gyvenom 2009-aisiais?  gal kuri darėte suvestines?
klopedija
2010 01 02, 16:52
Šitam skyrelyje jau 12 tema. Einu dar kitur paieškoti  . Papildyta:Skyrelyje "Klausimas vaikų logopedei" - 2 temos Papildyta:Skyrelyje "Auklėjimas" - 1 tema Papildyta:Skyrelyje "Darbas" - 1 tema Papildyta:Taigi!
Susumavus būtų 16-tema!
klopedija
2010 01 02, 17:31
Dar truputį "statistikos" ruzava 77 klopedija 74 diasaja 69 pinciuke 61 Vėta 46 kristute123 43 TEATRĖ 33 auksuliukas26 26 rencius 24 sanmara 23 vardė 23 light blue 17 myyylda 16 ramunciukas 10 MAMTE 9 pusniuke 7 &joy 7 daiste 5 Mil@na 5 brasta 4 nija55 4 Rhetta 3 vaivos juosta 3 Kriiste 2 jjjolanta 2 Venecija... 2 kristi_22 2 sirgalė 1 admin*1 1
QUOTE(klopedija @ 2010 01 02, 16:18) Turbūt kai redagavai žinutę...  aha, tada QUOTE(klopedija @ 2010 01 02, 17:31) Dar truputį "statistikos" ruzava 77 sakiau, kad aš daugiausia
kristute123
2010 01 02, 18:14
tema pradėta nuo statistikų  bet tikiuosi, jog vėl tuoj bus tik paplepėjimai apie darbą
diasaja
2010 01 02, 18:37
QUOTE(klopedija @ 2010 01 02, 18:31) admin*1 1  labai išsami statistika
QUOTE(kristute123 @ 2010 01 02, 18:14) tema pradėta nuo statistikų  bet tikiuosi, jog vėl tuoj bus tik paplepėjimai apie darbą  o tau tikrai norisi to, kad būtų tik darbo klausimai aptariami?
kristute123
2010 01 02, 20:32
QUOTE(ruzava @ 2010 01 02, 19:38) o tau tikrai norisi to, kad būtų tik darbo klausimai aptariami?  turbūt esu perdaug mylinti savo darbą  ir per didelė darboholikė, o klausimų vis visokiausių iškyla  čia bebendraujant atrandu kažką naują arba pasikartoju tai, kas primiršta jau  man čia gera su jumis visomis
diasaja
2010 01 02, 20:46
QUOTE(kristute123 @ 2010 01 02, 21:32) man čia gera su jumis visomis 
Na, aš tikrai ne darbaholikė (bent ne šituo klausimu), todėl man labai įdomu ir šiaip pakalbėti, ir statistika įdomi
kristute123
2010 01 02, 23:11
aš tikrai nieko prieš statistiką neturėjau  , man ji irgi įdomi, tik kažkaip tai prisiminiau ir darbo reikaliukus  tad ir toliau plepam apie VISKĄ
Sveikos. Gal kas ką nors girdėjote, ar turite, ar net dirbate su L. Nielsen priemonėmis????
diasaja
2010 01 03, 08:42
QUOTE(Mil@na @ 2010 01 03, 01:02) Sveikos. Gal kas ką nors girdėjote, ar turite, ar net dirbate su L. Nielsen priemonėmis???? nesu girdėjusi  gal kokią nuorodą turi?
O jau ir nauji namai! AČIŪ Ružavai! Žiūriu jau ir į plepučių 10 -tuką patekau  Bet nenoriu būt pirma, nes temos kurti nemoku
pinciuke
2010 01 03, 09:25
ir aš gi kad įsijaučiau  plepė didžiausia............. iš viduriuko šokau į 4 vietą pinciuke 61
kristute123
2010 01 03, 09:48
tiesiog plepasi ir tiek, be perstojo  tai kaip, mergaitės, praėjo šventės?  o gal dar vis tęsiasi?
sanmara
2010 01 03, 11:42
Sveikinuosi naujuose namučiuose  ačiū ružavai Žiūriu šv entės šventės ir jau po švenčių. Ryt į darbus O mes keliaujam į kaimą pasidžiaugti žiemą
QUOTE(kristute123 @ 2010 01 03, 09:48) tiesiog plepasi ir tiek, be perstojo  tai kaip, mergaitės, praėjo šventės?  o gal dar vis tęsiasi?  kalėdų tokių kaip ir nebuvo pas mane, nes labiau koncentravomės į tėčio gimtadienį (antrą kalėdų dieną) o naujus labai smagiai sutikom druskininkuose  buvom keturiese, apsistojom tik įvažiavus į drsukininkus, iki centro gerokas gabažlas kelio. tai prieš 12 išėjom ant pagrindinio kelio, kuris buvo visiškai tuščias ir iš toliau stebėjom įspūdingus fejerverkus , žvygavom o ryt jau į darbą  bet gerai, kad trumpam, vežu mokinius į PPT tik, bet nenoriu anksti keltis
QUOTE(ruzava @ 2010 01 03, 12:57) o ryt jau į darbą  bet gerai, kad trumpam, vežu mokinius į PPT tik, bet nenoriu anksti keltis  O ką trumpai gali daryti PPT mokiniam? Ir kiek vienu kartu veži jų? O gal čia ne tyrimiui
kristute123
2010 01 03, 12:35
mes dar ryt dirbame namuose, į darbą tik antradienį
QUOTE(TEATRĖ @ 2010 01 03, 12:25) O ką trumpai gali daryti PPT mokiniam? Ir kiek vienu kartu veži jų? O gal čia ne tyrimiui  vežu tyrimui 4 mokinius, tyrimas trunka dvi dienas po dvi valandas vat, dabar vešiu du trečiokus ir du aštuntokus. tai, sakė, pirmadienį nuo 9 iki 11 val trečiokus tirs psichologės, o aštuntokus- spec.pedagogė ir logopedė. o trečiadienį vėl vešiu, tada apsikeis- trečiokai eis pas spec ir logo, o aštuntokai pas psichologes. dar trečiadienį juos greitai apžiūri neurologė todėl ir sakau, kad trumpam, nes apie pusę 12 jau esu laisva sakykit, o galima į KITA VEIKLA žymėti, kad lydžiu mokinius į PPT? nes ir keliauju kartu (iki kito miesto) ir ten laukiu, pasirūpinu užkandžiais... paskui namo parlydžiu. viso gaunasi apie 3val
klopedija
2010 01 03, 13:16
QUOTE(ruzava @ 2010 01 03, 13:01) sakykit, o galima į KITA VEIKLA žymėti, kad lydžiu mokinius į PPT? nes ir keliauju kartu (iki kito miesto) ir ten laukiu, pasirūpinu užkandžiais... paskui namo parlydžiu. viso gaunasi apie 3val  Būtinai! Aš iš viso to dar išpeščiau kokį balą atestacijai  , "ant smūgio" sukurpčiau kokį alia projektą apie ugdymą netradicinėse aplinkose  . Tarkim, "Miesto administraciniai vienetai".  Tereiktų po tyrimo nueiti prie merijos, pašto autobusų/geležinkelio stoties, pašnekėti kažką - ir ugdymas įvykęs!
QUOTE(ruzava @ 2010 01 03, 14:01) vežu tyrimui 4 mokinius, tyrimas trunka dvi dienas po dvi valandas vat, dabar vešiu du trečiokus ir du aštuntokus. tai, sakė, pirmadienį nuo 9 iki 11 val trečiokus tirs psichologės, o aštuntokus- spec.pedagogė ir logopedė. o trečiadienį vėl vešiu, tada apsikeis- trečiokai eis pas spec ir logo, o aštuntokai pas psichologes. dar trečiadienį juos greitai apžiūri neurologė todėl ir sakau, kad trumpam, nes apie pusę 12 jau esu laisva sakykit, o galima į KITA VEIKLA žymėti, kad lydžiu mokinius į PPT? nes ir keliauju kartu (iki kito miesto) ir ten laukiu, pasirūpinu užkandžiais... paskui namo parlydžiu. viso gaunasi apie 3val  Viskas aišku! Aš irgi rašyčiau į KITA VEIKLA - tą veiklą  Dar ir "paprojektink: pagal Klopedijos siūlymą ir bus LIUKS Beje dar: ar tie vaikai į PPT pirmą kartą važiuoja, ar čia pakartotinis tyrimas? O kai pakartotinis tyrimas būna ar psichologai visada daro intelekto tyrimą dar kartą?
diasaja
2010 01 03, 16:16
QUOTE(klopedija @ 2010 01 03, 14:16) Aš iš viso to dar išpeščiau kokį balą atestacijai  , "ant smūgio" sukurpčiau kokį alia projektą apie ugdymą netradicinėse aplinkose  . Klopedija tu čia ir "pavarei"
klopedija
2010 01 03, 18:31
Kai pavarau, tai kaip reikiant! Reikia gi iš to ir sau kažką išspausti, o čia kaip tik ir prie ugdymo, ir prie projektinės veiklos  .
auksuliukas26
2010 01 03, 18:34
QUOTE(ruzava @ 2010 01 03, 12:57) kalėdų tokių kaip ir nebuvo pas mane, nes labiau koncentravomės į tėčio gimtadienį (antrą kalėdų dieną) o naujus labai smagiai sutikom druskininkuose  buvom keturiese, apsistojom tik įvažiavus į drsukininkus, iki centro gerokas gabažlas kelio. tai prieš 12 išėjom ant pagrindinio kelio, kuris buvo visiškai tuščias ir iš toliau stebėjom įspūdingus fejerverkus , žvygavom o ryt jau į darbą  bet gerai, kad trumpam, vežu mokinius į PPT tik, bet nenoriu anksti keltis  4 naujakas tai isivaizduoju super pas tave  o tu pati veži vaikus į ppt?
pinciuke
2010 01 03, 19:55
gavau tegiamą recenzija, valio!!! pirmas pliusiukas mano naudai  ir tik su viena pastaba - kad lentelėse yra angliškų terminų. o pasiteisinsiu tuo, kad darbe naudojamos lentelės yra iš SPSS programos, kuri yra anglų kalba. pripažinsiu, kad galėjau tuos kelis žodžius pateikti ir valstybine kalba, bet... o kaip atsakytymėte Jūs?
Aš taip pat atsakyčiau, kad programa naudoja anglų kalba, nors,iš dalies, ir turiu sutikti su pastaba, todėl galėjau pakeisti į lietuvių kalbą.
rencius
2010 01 03, 20:47
Sveikos mielosios, su naujais metais! Labai pasiilgau susirašynėjimų, bendravimo su jumis. Manau, kad kai grįšiu į darbą parašysiu daugiau, dažniau. Šiuo metu dėl taupimo programos, stengiuosi kompiuterį jungti tik dėl būtinybės. Žodžiu didelės permainos mūsų piniginėse, sveikatose, jausmuose tik aišku jos ne į gerąją pusę. Rytoj jau į darbą, bus posėdis. Duos pasirašyti, dėl sumažinto atlyginimo Apie darbą stengiuosi negalvoti  , džiaugiuosi atostogomis, kad galiu su vaikeliu pažaisti, jam savo laiką skirti
QUOTE(klopedija @ 2010 01 03, 13:16) Aš iš viso to dar išpeščiau kokį balą atestacijai  , "ant smūgio" sukurpčiau kokį alia projektą apie ugdymą netradicinėse aplinkose  . Tarkim, "Miesto administraciniai vienetai".  Tereiktų po tyrimo nueiti prie merijos, pašto autobusų/geležinkelio stoties, pašnekėti kažką - ir ugdymas įvykęs!   koks pasiūlymas  reikės kitam vežimui ką nors sugalvoti QUOTE(TEATRĖ @ 2010 01 03, 13:49) Beje dar: ar tie vaikai į PPT pirmą kartą važiuoja, ar čia pakartotinis tyrimas? O kai pakartotinis tyrimas būna ar psichologai visada daro intelekto tyrimą dar kartą? čia dviems bus pirminis, dviems pakartotinis, bet psichologės tiria visada QUOTE(auksuliukas26 @ 2010 01 03, 18:34) o tu pati veži vaikus į ppt? aha, visada pati aš, o tėvai veža tik kai patys užregistruoja slaptai nuo m0kyklos
Sveikos visos šventės baigiasi, ryt į darbą  Truputį liūdna, bet iš kitos pusės jau pasiilgau to "tvarkingo" ritmo, kai viskas vyksta pagal planą. Naujųjų išvakarėse buvom Palangoje. Tai likom laaabai patenkinti, gražiai pasipuošusi Palanga, žmonių daug, žodžiu, gražu. Ir oras geras, norėjosi būti, vaikščioti lauke. Gražūs naujieji buvo ( turiu minty orą, gamtą), gal ir metai gražūs bus  Turėkim vilties
klopedija
2010 01 03, 23:25
QUOTE(pinciuke @ 2010 01 03, 19:55) gavau tegiamą recenzija, valio!!! pirmas pliusiukas mano naudai  *** pripažinsiu, kad galėjau tuos kelis žodžius pateikti ir valstybine kalba, bet... o kaip atsakytymėte Jūs?  Puiku! *** Taip pat prisipažinčiau  . QUOTE(rencius @ 2010 01 03, 20:47) Žodžiu didelės permainos mūsų piniginėse, sveikatose, jausmuose tik aišku jos ne į gerąją pusę. Labai liūdna girdėti tokias naujienas  . Laikykitės!  QUOTE(ruzava @ 2010 01 03, 21:02)  koks pasiūlymas  reikės kitam vežimui ką nors sugalvoti Tai ne kitam kartui, o iš pat ryto šmaukšt-braukšt: Tema, Tikslas, Uždaviniai ir t.t.
Labas rytas. Gal kuri turite kokį sutikimą tėvams dėl vaikų sutikimo filmuoti per užsiėmimus? Nereikėtų kurti pačiai
rencius
2010 01 04, 13:48
[quote=klopedija,2010 01 04, 01:25] Puiku! *** Taip pat prisipažinčiau  . Labai liūdna girdėti tokias naujienas  . Laikykitės!  Ačiū už palaikymą. Papildyta:Turiu mokinį 6 klasėje, kuriam yra PPT tarnybos išvadoje - Raidos sutrikimas: sulėtėjusi psichinė raida. adaptuotos lietuvių k., matematikos Bendrosios programos PPT 2007-12-13 Sausio 13d šį mokinį kviečia pakartotinam įvertinimui. Dar psichologė neatliko testo, tačiau aš nežinau, ką reiks rašyti išvadose.  Nes jis pas mane ateina per matematikos pamokas, o per lietuvių pamokas būna klasėje ir pas mokytojo padėjėją. Dar nepažinau vaiko, nes kartais nesuprantu ar jis nemoka, ar apsimeta. Nesukaupia dėmesio, per pamoką atlieka keletą pratimų iš Bendrojo lavinimo vadovėlio su mano pagalba. Gal galėtumėte man pagelbėti, į kokius punktus jūs kreipiate didžiausia dėmesį, kurie jums padeda apsispręsti dėl išvados rašymo.
rencius
2010 01 04, 14:04
Dar pamiršau pasakyti, kad pas mus algas mažina po 5proc. visiems vienodai. Tai nors tiek  Nes pradžioje kalbėjo, kad mažins iki 20proc. Beje dar noriu paklausti, turiu mokinę 10 kl. ji mokosi liet., mat., užs.klb pagal ad.p. Ji turi sūnelį, todėl mokosi eksternu. Pavaduotoja sakė, kad sudarys grafiką kada jai ateiti atsisaityti. Matematikos mokytoja atsisako su ja "užsiimti" sako aš jos nemačiau, nežinau. O sakykit gal jums buvo tokia situacija. Įdomu kiek moką už valandą, už tą papildomą darbą?
kristute123
2010 01 04, 14:12
QUOTE(ruzava @ 2010 01 03, 22:02) čia dviems bus pirminis, dviems pakartotinis, bet psichologės tiria visada  ?! maniau, kad tik pirminiame tyrime dalyvauja psichologas arba jei buvo įtarimų dėl intelekto įvertinimo
QUOTE(rencius @ 2010 01 04, 13:48) Turiu mokinį 6 klasėje, kuriam yra PPT tarnybos išvadoje - Raidos sutrikimas: sulėtėjusi psichinė raida. adaptuotos lietuvių k., matematikos Bendrosios programos PPT 2007-12-13 Sausio 13d šį mokinį kviečia pakartotinam įvertinimui. Dar psichologė neatliko testo, tačiau aš nežinau, ką reiks rašyti išvadose.  Nes jis pas mane ateina per matematikos pamokas, o per lietuvių pamokas būna klasėje ir pas mokytojo padėjėją. Dar nepažinau vaiko, nes kartais nesuprantu ar jis nemoka, ar apsimeta. Nesukaupia dėmesio, per pamoką atlieka keletą pratimų iš Bendrojo lavinimo vadovėlio su mano pagalba. Gal galėtumėte man pagelbėti, į kokius punktus jūs kreipiate didžiausia dėmesį, kurie jums padeda apsispręsti dėl išvados rašymo. renciau jei vaikas mažai žinomas ir bent truputį dirba su bendru vadovėliu, tai paimu atitinkamos klasės vadovėlį ir paimu keletą užduočių. sakykim, paimi 6 kl. vadovėlį, paklausi mokytojos, iki kur šeštokai yra išėję, paimi užduotį apie daiktavardį, būdvardį, dar ką nors (neturiu šiemet šeštoko, nežinau, apie ką jie eina), dar gali ką nors nesunkaus iš žemesnės klasės (pvz., surasti, kad atsakytų į klausimą koks kokia? ką veikia ir pan). matematikoje visada pasižiūriu sudėtį atimtį (ir eilute, ir stulpeliu, jei vyresnis- peržengiant dešimtį, skaičiai daugiaženkliai), daugybą ir dalybą eilute ir kampu. ir vėl kokia pora užduočių iš vadovėlio. labai daug neapsižioju, nes bent jau pas mus tiems įrašams labai mažai vietos tėra, vos kelios eilutės QUOTE(kristute123 @ 2010 01 04, 14:12)  ?! maniau, kad tik pirminiame tyrime dalyvauja psichologas arba jei buvo įtarimų dėl intelekto įvertinimo  nu bent jau pas mus tai psichologės yra ir pakartotiniam vertinime
myyylda
2010 01 04, 16:17
Sveikos, merginos. Pagaliau ir aš šiaip taip prie kompiuterio atėjau, ligos užpuolė siaubingai..  Atsiprašau, kad pavėluotai, bet visas su praėjusiomis šventėmis noriu pasveikinti QUOTE(pinciuke @ 2010 01 03, 20:55) ir tik su viena pastaba - kad lentelėse yra angliškų terminų. o pasiteisinsiu tuo, kad darbe naudojamos lentelės yra iš SPSS programos, kuri yra anglų kalba. pripažinsiu, kad galėjau tuos kelis žodžius pateikti ir valstybine kalba, bet... o kaip atsakytymėte Jūs?  Aš ir rašau magistro darbą, tyrimo duomenis apdoroju SSPS programa. Mums griežtai nurodė pakeisti visus angliškus pavadinimus į lietuviškus..
pusniuke
2010 01 04, 17:19
Mums griežtai nurodė pakeisti visus angliškus pavadinimus į lietuviškus..  [/quote] Mums irgi reikėjo terminus būtinai keisti į lietuvių kalbą. Paaiškino taip: kai diplominį darbą rašai ne anglų kalba, tai ir terminai atitinkamai turi būti verčiami. Recenzento pastabas visas reikia išsamiai išstudijuoti, nors ir nesąmonių prirašo. Atsimenu, man buvo pastaba, kad visi grafikai kopijuoti. Aš net nepagalvojau, kad negalima kelti iš exelio į wordą. Reikėjo viską iškart worde daryti. Bet paaiškinau, kaip atlikau ir to užteko. PINCIUKE, kada gynimai? Laikysim kumščius, kad būtų
[quote=rencius,2010 01 04, 14:48] [quote=klopedija,2010 01 04, 01:25] Puiku! *** Papildyta:Turiu mokinį 6 klasėje, kuriam yra PPT tarnybos išvadoje - Raidos sutrikimas: sulėtėjusi psichinė raida. adaptuotos lietuvių k., matematikos Bendrosios programos PPT 2007-12-13 Sausio 13d šį mokinį kviečia pakartotinam įvertinimui. Dar psichologė neatliko testo, tačiau aš nežinau, ką reiks rašyti išvadose.  Nes jis pas mane ateina per matematikos pamokas, o per lietuvių pamokas būna klasėje ir pas mokytojo padėjėją. Dar nepažinau vaiko, nes kartais nesuprantu ar jis nemoka, ar apsimeta. Nesukaupia dėmesio, per pamoką atlieka keletą pratimų iš Bendrojo lavinimo vadovėlio su mano pagalba. Gal galėtumėte man pagelbėti, į kokius punktus jūs kreipiate didžiausia dėmesį, kurie jums padeda apsispręsti dėl išvados rašymo. [/quote] Jei turi galvoje pačią išvadą - tai aš rašyčiau tą pačią kaip PPT: Raidos sutrikimas: sulėtėjusi psichinė raida. Dėl to ir siunti pakartotinam vertinimui, kad įvertintų tiksliau. Bent jau pas mus taip yra, nes mokykla neturi psichologo, tai ir labai tiksliai įvertinti nėra galimybių. Kartais būna ir tokių paradoksų, kad aiškiai matai, kad mokinys turi intelekto ir kt. problemų, bet negali rašyti, rašai specifiniai pažinimo sutrikimai (nes tik tokią išvadą gali rašyti spec. pedagogas). Jei kalbi apie pasiekimų, gebėjimų įvertinimą, tai aš darau kaip ružava. Dar prieš vesdama į PPT būtinai prašau mokytojų, kad užpildytų pasiekimų vertinimo lapus. Mokytojų išvadomis irgi remiuosi pildydama savo. Rašau gana konkrečiai - geba atlikti veiksmus (kokius irgi nurodau) 100, 1000 10 000 ribose, moka ar nemoka daugybos lentelę, ar daugina, dalina stulpeliu, kampu; ar pažįsta geom.figūras, apskaič. plotą, perimetrą ir t.t. Dar patikrinu matinius skaičius, veiksmus su jais. Na ir kaip supranta tekstinius uždavinius. Šeštokai dar berods lygtis sprendžia, trupmenas, procentus skaičiuoja, bet mano vaikams tai jau neįkandama. Tas pats su lietuvių k. - pradėk nuo to, kokius garsus painioja (ilgi- trumpi, skardūs- duslūs, kieti-minkšti ir pan.), kaip nurašo, kaip rašo diktantus, kūrybinius darbus (jei tokius duoda mokytoja) ar skiria kalbos dalis, geba iškelti klausimus, ar žino ir ar pritaiko gram.taisykles. Taip pat kokie skaitymo įgūdžiai, kaip supranta tekstą, ar geba atpasakoti, ar tik atsako į klausimus ir t.t. Patariu geriau parašyti mažiau, bet tai, ką pati išsiaiškinai, matei, patikrinai. Aš dar suderinu su mokytojomis, pasitikrinu, ar mūsų nuomonės sutampa.
sanmara
2010 01 04, 18:33
Na mūsų žiūriu vis daugiau sugrįžta po švenčių Aš jau šiandien darželyje dirbau normaliai. Tik va mokyklose dar atostogos, tai su popieriukais reikės pasižaisti
rencius
2010 01 04, 19:52
Patariu geriau parašyti mažiau, bet tai, ką pati išsiaiškinai, matei, patikrinai. Aš dar suderinu su mokytojomis, pasitikrinu, ar mūsų nuomonės sutampa. [/quote] Labai ačiū MAMYTE'i ir ruzava'i už patarimus. Papildyta:QUOTE(rencius @ 2010 01 04, 16:04) Dar pamiršau pasakyti, kad pas mus algas mažina po 5proc. visiems vienodai. Tai nors tiek  Nes pradžioje kalbėjo, kad mažins iki 20proc. Beje dar noriu paklausti, turiu mokinę 10 kl. ji mokosi liet., mat., užs.klb pagal ad.p. Ji turi sūnelį, todėl mokosi eksternu. Pavaduotoja sakė, kad sudarys grafiką kada jai ateiti atsisaityti. Matematikos mokytoja atsisako su ja "užsiimti" sako aš jos nemačiau, nežinau. O sakykit gal jums buvo tokia situacija. Įdomu kiek moką už valandą, už tą papildomą darbą? O GAL ŠIUO KLAUSIMU TURITE PATIRTIES?
QUOTE(rencius @ 2010 01 04, 19:52) O GAL ŠIUO KLAUSIMU TURITE PATIRTIES?  deja, su tokia sutuacija neteko susidurti
pinciuke
2010 01 04, 21:34
[quote=myyylda,2010 01 04, 18:17] Aš ir rašau magistro darbą, tyrimo duomenis apdoroju SSPS programa. Mums griežtai nurodė pakeisti visus angliškus pavadinimus į lietuviškus..  [/quote] [/quote] Mums irgi reikėjo terminus būtinai keisti į lietuvių kalbą. Paaiškino taip: kai diplominį darbą rašai ne anglų kalba, tai ir terminai atitinkamai turi būti verčiami. Recenzento pastabas visas reikia išsamiai išstudijuoti, nors ir nesąmonių prirašo. Atsimenu, man buvo pastaba, kad visi grafikai kopijuoti. Aš net nepagalvojau, kad negalima kelti iš exelio į wordą. Reikėjo viską iškart worde daryti. Bet paaiškinau, kaip atlikau ir to užteko. PINCIUKE, kada gynimai? Laikysim kumščius, kad būtų [/quote] na, aš į recenzentės pastabą atsakiau taip, kaip buvau suplanavusi. sutikau, kad jinai galbūt ir teisinga. tačiau mano darbo vadovas mane apgynė, teigdamas, kad tai labai diskutuotinas klausimas. nors iš tiesų- metodiniuose darbo nurodymuose niekur neradau, kad lenteles BŪTINA rašyti valstybine kalba. nors kitoms, žinoma, patarčiau išversti tuos kelis žodžius, juk nesunku dėl šventos ramybės. nors iš kitos pusės - matyt recenzentė turėjo kažkokią pastabą parašyti. jei nebūtų buvę šios "klaidos" gal būtų atidžiau ieškojusi kitų  žodžiu, apsigyniau sėkmingai, gavau 9. labai tuo džiaugiuosi, nors būčiau buvusi patenkinta bet kokiu įvertinimu. ačiū visoms už patarimus ir palaikymą. o kad jūs žinotumėte, kokią šventę man surengė vyras namie kartu su mano trimis ištikimosiomis draugėmis - vakarėlis "staigmena" su visokiomis dovanomis, kurias. beje, ryt nufotkinisu ir pasirodysiu jums. ir su vaišėmis pačių gamintomis. žodžiu, kol viena draugė vežiojo mane į gynimą ir atgal - josios dukra iškepė kumpius su slyvomis, draugės prigamino visokių mištainių bei užkandžių, vyras nupieko visko, ko dar prireikė.... žodžiu balius kaip reikiant išėjo. o staigmena - nereali, nes niekaip nesitikėjau tokio pagerbimo. jau nebekalbu apie visokeriopą jų visų pagalbą renkant knygas, tekstą, pastabas, klausymą, skaitymą, ieškant klaidų ir moralinį palaikymą. žodžiu kompanija liuks.
|
|