Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: LOGO KLUBAS
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Vėta
Sveikos 4u.gif . Tikiuosi, kad šiais naujais 2010 metais mūsų bendravimas bus toks pat produktyvus, kaip ir praėjusiaisiais 4u.gif .
pinciuke
sveikos,
ružava - nu tiesiog nuostbu. ale gi gabi mergiotė smile.gif
ruzava
QUOTE(klopedija @ 2010 01 02, 16:01)

šitas tavo nuorodas pridėjau prie sąrašiuko 4u.gif
klopedija
QUOTE(ruzava @ 2010 01 02, 16:16)
šitas tavo nuorodas pridėjau prie sąrašiuko  4u.gif
*
Turbūt kai redagavai žinutę... g.gif
kristute123
SVEIKUTĖS NAUJUOSE 2010-ŲJŲ METŲ NAMUČIUOSE mirksiukas.gif
įdomu, keliuose namučiuose gyvenom 2009-aisiais? rolleyes.gif gal kuri darėte suvestines? rolleyes.gif
klopedija
Šitam skyrelyje jau 12 tema. Einu dar kitur paieškoti ax.gif .
Papildyta:
Skyrelyje "Klausimas vaikų logopedei" - 2 temos 4u.gif
Papildyta:
Skyrelyje "Auklėjimas" - 1 tema 4u.gif
Papildyta:
Skyrelyje "Darbas" - 1 tema 4u.gif
Papildyta:

Taigi!

Susumavus būtų 16-tema!
klopedija
Dar truputį "statistikos" mirksiukas.gif

ruzava 77
klopedija 74
diasaja 69
pinciuke 61
Vėta 46
kristute123 43
TEATRĖ 33
auksuliukas26 26
rencius 24
sanmara 23
vardė 23
light blue 17
myyylda 16
ramunciukas 10
MAMTE 9
pusniuke 7
&joy 7
daiste 5
Mil@na 5
brasta 4
nija55 4
Rhetta 3
vaivos juosta 3
Kriiste 2
jjjolanta 2
Venecija... 2
kristi_22 2
sirgalė 1

admin*1 1 hihihi.gif
ruzava
QUOTE(klopedija @ 2010 01 02, 16:18)
Turbūt kai redagavai žinutę...  g.gif
*

aha, tada mirksiukas.gif

QUOTE(klopedija @ 2010 01 02, 17:31)
Dar truputį "statistikos"  mirksiukas.gif

ruzava  77
*

sakiau, kad aš daugiausia doh.gif
kristute123
tema pradėta nuo statistikų rolleyes.gif bet tikiuosi, jog vėl tuoj bus tik paplepėjimai apie darbą mirksiukas.gif
diasaja
QUOTE(klopedija @ 2010 01 02, 18:31)

admin*1  1 hihihi.gif
*

labai išsami statistika lotuliukas.gif
ruzava
QUOTE(kristute123 @ 2010 01 02, 18:14)
tema pradėta nuo statistikų rolleyes.gif bet tikiuosi, jog vėl tuoj bus tik paplepėjimai apie darbą mirksiukas.gif
*

o tau tikrai norisi to, kad būtų tik darbo klausimai aptariami? blush2.gif
kristute123
QUOTE(ruzava @ 2010 01 02, 19:38)
o tau tikrai norisi to, kad būtų tik darbo klausimai aptariami?  blush2.gif
*

turbūt esu perdaug mylinti savo darbą wub.gif ir per didelė darboholikė, o klausimų vis visokiausių iškyla book.gif čia bebendraujant atrandu kažką naują arba pasikartoju tai, kas primiršta jau rolleyes.gif man čia gera su jumis visomis wub.gif
diasaja
QUOTE(kristute123 @ 2010 01 02, 21:32)
man čia gera su jumis visomis wub.gif
*

drinks_cheers.gif
Mil@na
Na, aš tikrai ne darbaholikė (bent ne šituo klausimu), todėl man labai įdomu ir šiaip pakalbėti, ir statistika įdomi
kristute123
aš tikrai nieko prieš statistiką neturėjau mirksiukas.gif , man ji irgi įdomi, tik kažkaip tai prisiminiau ir darbo reikaliukus rolleyes.gif tad ir toliau plepam apie VISKĄ mirksiukas.gif
Mil@na
Sveikos. Gal kas ką nors girdėjote, ar turite, ar net dirbate su L. Nielsen priemonėmis????

diasaja
QUOTE(Mil@na @ 2010 01 03, 01:02)
Sveikos. Gal kas ką nors girdėjote, ar turite, ar net dirbate su L. Nielsen priemonėmis????
*

nesu girdėjusi schmoll.gif gal kokią nuorodą turi? g.gif
TEATRĖ
O jau ir nauji namai! AČIŪ Ružavai! Žiūriu jau ir į plepučių 10 -tuką patekau doh.gif Bet nenoriu būt pirma, nes temos kurti nemoku lotuliukas.gif
pinciuke

ir aš gi kad įsijaučiau smile.gif
plepė didžiausia.............
iš viduriuko šokau į 4 vietą

pinciuke 61
kristute123
tiesiog plepasi ir tiek, be perstojo ax.gif tai kaip, mergaitės, praėjo šventės? mirksiukas.gif o gal dar vis tęsiasi? blush2.gif
sanmara
Sveikinuosi naujuose namučiuose 4u.gif ačiū ružavai 4u.gif
Žiūriu šv entės šventės ir jau po švenčių. Ryt į darbus ax.gif
O mes keliaujam į kaimą pasidžiaugti žiemą cool.gif
ruzava
QUOTE(kristute123 @ 2010 01 03, 09:48)
tiesiog plepasi ir tiek, be perstojo ax.gif  tai kaip, mergaitės, praėjo šventės? mirksiukas.gif  o gal dar vis tęsiasi? blush2.gif
*

kalėdų tokių kaip ir nebuvo pas mane, nes labiau koncentravomės į tėčio gimtadienį (antrą kalėdų dieną) ax.gif
o naujus labai smagiai sutikom druskininkuose bigsmile.gif buvom keturiese, apsistojom tik įvažiavus į drsukininkus, iki centro gerokas gabažlas kelio. tai prieš 12 išėjom ant pagrindinio kelio, kuris buvo visiškai tuščias ir iš toliau stebėjom įspūdingus fejerverkus , žvygavom bigsmile.gif

o ryt jau į darbą verysad.gif bet gerai, kad trumpam, vežu mokinius į PPT tik, bet nenoriu anksti keltis doh.gif
TEATRĖ
QUOTE(ruzava @ 2010 01 03, 12:57)
o ryt jau į darbą  verysad.gif  bet gerai, kad trumpam, vežu mokinius į PPT tik, bet nenoriu anksti keltis  doh.gif
*

O ką trumpai gali daryti PPT mokiniam? Ir kiek vienu kartu veži jų? O gal čia ne tyrimiui g.gif
kristute123
mes dar ryt dirbame namuose, į darbą tik antradienį ax.gif
ruzava
QUOTE(TEATRĖ @ 2010 01 03, 12:25)
O ką trumpai gali daryti PPT mokiniam? Ir kiek vienu kartu veži jų? O gal čia ne tyrimiui  g.gif
*

vežu tyrimui 4 mokinius, tyrimas trunka dvi dienas po dvi valandas ax.gif

vat, dabar vešiu du trečiokus ir du aštuntokus. tai, sakė, pirmadienį nuo 9 iki 11 val trečiokus tirs psichologės, o aštuntokus- spec.pedagogė ir logopedė. o trečiadienį vėl vešiu, tada apsikeis- trečiokai eis pas spec ir logo, o aštuntokai pas psichologes. dar trečiadienį juos greitai apžiūri neurologė ax.gif
todėl ir sakau, kad trumpam, nes apie pusę 12 jau esu laisva ax.gif

sakykit, o galima į KITA VEIKLA žymėti, kad lydžiu mokinius į PPT? nes ir keliauju kartu (iki kito miesto) ir ten laukiu, pasirūpinu užkandžiais... paskui namo parlydžiu. viso gaunasi apie 3val g.gif
klopedija
QUOTE(ruzava @ 2010 01 03, 13:01)
sakykit, o galima į KITA VEIKLA žymėti, kad lydžiu mokinius į PPT? nes ir keliauju kartu (iki kito miesto) ir ten laukiu, pasirūpinu užkandžiais... paskui namo parlydžiu. viso gaunasi apie 3val  g.gif
*
Būtinai!

Aš iš viso to dar išpeščiau kokį balą atestacijai mirksiukas.gif , "ant smūgio" sukurpčiau kokį alia projektą apie ugdymą netradicinėse aplinkose mirksiukas.gif . Tarkim, "Miesto administraciniai vienetai". lotuliukas.gif Tereiktų po tyrimo nueiti prie merijos, pašto autobusų/geležinkelio stoties, pašnekėti kažką - ir ugdymas įvykęs! thumbup.gif lotuliukas.gif
TEATRĖ
QUOTE(ruzava @ 2010 01 03, 14:01)
vežu tyrimui 4 mokinius, tyrimas trunka dvi dienas po dvi valandas  ax.gif

vat, dabar vešiu du trečiokus ir du aštuntokus. tai, sakė, pirmadienį nuo 9 iki 11 val trečiokus tirs psichologės, o aštuntokus- spec.pedagogė ir logopedė. o trečiadienį vėl vešiu, tada apsikeis- trečiokai eis pas spec ir logo, o aštuntokai pas psichologes. dar trečiadienį juos greitai apžiūri neurologė  ax.gif
todėl ir sakau, kad trumpam, nes apie pusę 12 jau esu laisva  ax.gif

sakykit, o galima į KITA VEIKLA žymėti, kad lydžiu mokinius į PPT? nes ir keliauju kartu (iki kito miesto) ir ten laukiu, pasirūpinu užkandžiais... paskui namo parlydžiu. viso gaunasi apie 3val  g.gif
*

Viskas aišku! Aš irgi rašyčiau į KITA VEIKLA - tą veiklą mirksiukas.gif Dar ir "paprojektink: pagal Klopedijos siūlymą ir bus LIUKS thumbup.gif
Beje dar: ar tie vaikai į PPT pirmą kartą važiuoja, ar čia pakartotinis tyrimas? O kai pakartotinis tyrimas būna ar psichologai visada daro intelekto tyrimą dar kartą?
diasaja
QUOTE(klopedija @ 2010 01 03, 14:16)

Aš iš viso to dar išpeščiau kokį balą atestacijai  mirksiukas.gif , "ant smūgio" sukurpčiau kokį alia projektą apie ugdymą netradicinėse aplinkose  mirksiukas.gif .
*

Klopedija tu čia ir "pavarei" lotuliukas.gif
klopedija
Kai pavarau, tai kaip reikiant! lotuliukas.gif

Reikia gi iš to ir sau kažką išspausti, o čia kaip tik ir prie ugdymo, ir prie projektinės veiklos mirksiukas.gif .
auksuliukas26
QUOTE(ruzava @ 2010 01 03, 12:57)
kalėdų tokių kaip ir nebuvo pas mane, nes labiau koncentravomės į tėčio gimtadienį (antrą kalėdų dieną)  ax.gif
o naujus labai smagiai sutikom druskininkuose  bigsmile.gif  buvom keturiese, apsistojom tik įvažiavus į drsukininkus, iki centro gerokas gabažlas kelio. tai prieš 12 išėjom ant pagrindinio kelio, kuris buvo visiškai tuščias ir iš toliau stebėjom įspūdingus fejerverkus , žvygavom  bigsmile.gif
o ryt jau į darbą  verysad.gif  bet gerai, kad trumpam, vežu mokinius į PPT tik, bet nenoriu anksti keltis  doh.gif
*

4

naujakas tai isivaizduoju super pas tave smile.gif o tu pati veži vaikus į ppt?
pinciuke
gavau tegiamą recenzija, valio!!! pirmas pliusiukas mano naudai smile.gif
ir tik su viena pastaba - kad lentelėse yra angliškų terminų. o pasiteisinsiu tuo, kad darbe naudojamos lentelės yra iš SPSS programos, kuri yra anglų kalba. pripažinsiu, kad galėjau tuos kelis žodžius pateikti ir valstybine kalba, bet...
o kaip atsakytymėte Jūs? g.gif
Mil@na
Aš taip pat atsakyčiau, kad programa naudoja anglų kalba, nors,iš dalies, ir turiu sutikti su pastaba, todėl galėjau pakeisti į lietuvių kalbą.
rencius
Sveikos mielosios, su naujais metais! Labai pasiilgau susirašynėjimų, bendravimo su jumis. Manau, kad kai grįšiu į darbą parašysiu daugiau, dažniau. Šiuo metu dėl taupimo programos, stengiuosi kompiuterį jungti tik dėl būtinybės. Žodžiu didelės permainos mūsų piniginėse, sveikatose, jausmuose tik aišku jos ne į gerąją pusę. Rytoj jau į darbą, bus posėdis. Duos pasirašyti, dėl sumažinto atlyginimo doh.gif
Apie darbą stengiuosi negalvoti verysad.gif , džiaugiuosi atostogomis, kad galiu su vaikeliu pažaisti, jam savo laiką skirti wub.gif
ruzava
QUOTE(klopedija @ 2010 01 03, 13:16)
Aš iš viso to dar išpeščiau kokį balą atestacijai  mirksiukas.gif , "ant smūgio" sukurpčiau kokį alia projektą apie ugdymą netradicinėse aplinkose  mirksiukas.gif . Tarkim, "Miesto administraciniai vienetai".  lotuliukas.gif  Tereiktų po tyrimo nueiti prie merijos, pašto autobusų/geležinkelio stoties, pašnekėti kažką - ir ugdymas įvykęs!  thumbup.gif  lotuliukas.gif
*

bigsmile.gif koks pasiūlymas bigsmile.gif reikės kitam vežimui ką nors sugalvoti 4u.gif

QUOTE(TEATRĖ @ 2010 01 03, 13:49)
Beje dar: ar tie vaikai į PPT pirmą kartą važiuoja, ar čia pakartotinis tyrimas? O kai pakartotinis tyrimas būna  ar psichologai visada daro intelekto tyrimą dar kartą?
*

čia dviems bus pirminis, dviems pakartotinis, bet psichologės tiria visada ax.gif

QUOTE(auksuliukas26 @ 2010 01 03, 18:34)
o tu pati veži vaikus į ppt?
*

aha, visada pati aš, o tėvai veža tik kai patys užregistruoja slaptai nuo m0kyklos ax.gif
MAMTE
Sveikos visos 4u.gif

šventės baigiasi, ryt į darbą verysad.gif Truputį liūdna, bet iš kitos pusės jau pasiilgau to "tvarkingo" ritmo, kai viskas vyksta pagal planą.
Naujųjų išvakarėse buvom Palangoje. Tai likom laaabai patenkinti, gražiai pasipuošusi Palanga, žmonių daug, žodžiu, gražu. Ir oras geras, norėjosi būti, vaikščioti lauke. Gražūs naujieji buvo ( turiu minty orą, gamtą), gal ir metai gražūs bus g.gif Turėkim vilties smile.gif
klopedija
QUOTE(pinciuke @ 2010 01 03, 19:55)
gavau tegiamą recenzija, valio!!! pirmas pliusiukas mano naudai smile.gif
pripažinsiu, kad galėjau tuos kelis žodžius pateikti ir valstybine kalba, bet...
*
Puiku! thumbup.gif
Taip pat prisipažinčiau hihihi.gif .

QUOTE(rencius @ 2010 01 03, 20:47)
Žodžiu didelės permainos mūsų piniginėse, sveikatose, jausmuose tik aišku jos ne į gerąją pusę.
*
Labai liūdna girdėti tokias naujienas unsure.gif . Laikykitės! console.gif

QUOTE(ruzava @ 2010 01 03, 21:02)
bigsmile.gif  koks pasiūlymas  bigsmile.gif reikės kitam vežimui ką nors sugalvoti  4u.gif
*
Tai ne kitam kartui, o iš pat ryto šmaukšt-braukšt: Tema, Tikslas, Uždaviniai ir t.t. mirksiukas.gif
Mil@na
Labas rytas. Gal kuri turite kokį sutikimą tėvams dėl vaikų sutikimo filmuoti per užsiėmimus? Nereikėtų kurti pačiai ax.gif
rencius
[quote=klopedija,2010 01 04, 01:25]
Puiku! thumbup.gif
Taip pat prisipažinčiau hihihi.gif .

Labai liūdna girdėti tokias naujienas unsure.gif . Laikykitės! console.gif

Ačiū už palaikymą. 4u.gif
Papildyta:
Turiu mokinį 6 klasėje, kuriam yra PPT tarnybos išvadoje - Raidos sutrikimas: sulėtėjusi psichinė raida. adaptuotos lietuvių k., matematikos Bendrosios programos PPT 2007-12-13

Sausio 13d šį mokinį kviečia pakartotinam įvertinimui. Dar psichologė neatliko testo, tačiau aš nežinau, ką reiks rašyti išvadose. unsure.gif Nes jis pas mane ateina per matematikos pamokas, o per lietuvių pamokas būna klasėje ir pas mokytojo padėjėją. Dar nepažinau vaiko, nes kartais nesuprantu ar jis nemoka, ar apsimeta. Nesukaupia dėmesio, per pamoką atlieka keletą pratimų iš Bendrojo lavinimo vadovėlio su mano pagalba. Gal galėtumėte man pagelbėti, į kokius punktus jūs kreipiate didžiausia dėmesį, kurie jums padeda apsispręsti dėl išvados rašymo.
rencius
Dar pamiršau pasakyti, kad pas mus algas mažina po 5proc. visiems vienodai. Tai nors tiek doh.gif Nes pradžioje kalbėjo, kad mažins iki 20proc. unsure.gif
Beje dar noriu paklausti, turiu mokinę 10 kl. ji mokosi liet., mat., užs.klb pagal ad.p. Ji turi sūnelį, todėl mokosi eksternu. Pavaduotoja sakė, kad sudarys grafiką kada jai ateiti atsisaityti. Matematikos mokytoja atsisako su ja "užsiimti" sako aš jos nemačiau, nežinau. O sakykit gal jums buvo tokia situacija. Įdomu kiek moką už valandą, už tą papildomą darbą?
kristute123
QUOTE(ruzava @ 2010 01 03, 22:02)
čia dviems bus pirminis, dviems pakartotinis, bet psichologės tiria visada ax.gif
*

blink.gif ?! maniau, kad tik pirminiame tyrime dalyvauja psichologas arba jei buvo įtarimų dėl intelekto įvertinimo rolleyes.gif
ruzava
QUOTE(rencius @ 2010 01 04, 13:48)
Turiu mokinį 6 klasėje, kuriam yra PPT tarnybos išvadoje -    Raidos sutrikimas: sulėtėjusi psichinė raida. adaptuotos lietuvių k., matematikos Bendrosios programos PPT 2007-12-13

Sausio 13d šį mokinį kviečia pakartotinam įvertinimui. Dar psichologė neatliko testo, tačiau aš nežinau, ką reiks rašyti išvadose.  unsure.gif  Nes jis pas mane ateina per matematikos pamokas, o per lietuvių pamokas būna klasėje ir pas mokytojo padėjėją. Dar nepažinau vaiko, nes kartais nesuprantu ar jis nemoka, ar apsimeta. Nesukaupia dėmesio, per pamoką atlieka keletą pratimų iš Bendrojo lavinimo vadovėlio su mano pagalba. Gal galėtumėte man pagelbėti, į kokius punktus jūs kreipiate didžiausia dėmesį, kurie jums padeda apsispręsti dėl išvados rašymo.
*

renciau 4u.gif 4u.gif 4u.gif

jei vaikas mažai žinomas ir bent truputį dirba su bendru vadovėliu, tai paimu atitinkamos klasės vadovėlį ir paimu keletą užduočių.
sakykim, paimi 6 kl. vadovėlį, paklausi mokytojos, iki kur šeštokai yra išėję, paimi užduotį apie daiktavardį, būdvardį, dar ką nors (neturiu šiemet šeštoko, nežinau, apie ką jie eina), dar gali ką nors nesunkaus iš žemesnės klasės (pvz., surasti, kad atsakytų į klausimą koks kokia? ką veikia ir pan).
matematikoje visada pasižiūriu sudėtį atimtį (ir eilute, ir stulpeliu, jei vyresnis- peržengiant dešimtį, skaičiai daugiaženkliai), daugybą ir dalybą eilute ir kampu. ir vėl kokia pora užduočių iš vadovėlio.
labai daug neapsižioju, nes bent jau pas mus tiems įrašams labai mažai vietos tėra, vos kelios eilutės ax.gif

QUOTE(kristute123 @ 2010 01 04, 14:12)
blink.gif ?! maniau, kad tik pirminiame tyrime dalyvauja psichologas arba jei buvo įtarimų dėl intelekto įvertinimo rolleyes.gif
*

nu bent jau pas mus tai psichologės yra ir pakartotiniam vertinime ax.gif
myyylda
Sveikos, merginos. Pagaliau ir aš šiaip taip prie kompiuterio atėjau, ligos užpuolė siaubingai.. verysad.gif Atsiprašau, kad pavėluotai, bet visas su praėjusiomis šventėmis noriu pasveikinti smile.gif 000059.gif

QUOTE(pinciuke @ 2010 01 03, 20:55)
ir tik su viena pastaba - kad lentelėse yra angliškų terminų. o pasiteisinsiu tuo, kad darbe naudojamos lentelės yra iš SPSS programos, kuri yra anglų kalba. pripažinsiu, kad galėjau tuos kelis žodžius pateikti ir valstybine kalba, bet...
*

Aš ir rašau magistro darbą, tyrimo duomenis apdoroju SSPS programa. Mums griežtai nurodė pakeisti visus angliškus pavadinimus į lietuviškus.. book.gif
pusniuke
Mums griežtai nurodė pakeisti visus angliškus pavadinimus į lietuviškus.. book.gif
*

[/quote]

Mums irgi reikėjo terminus būtinai keisti į lietuvių kalbą. Paaiškino taip: kai diplominį darbą rašai ne anglų kalba, tai ir terminai atitinkamai turi būti verčiami.
Recenzento pastabas visas reikia išsamiai išstudijuoti, nors ir nesąmonių prirašo. Atsimenu, man buvo pastaba, kad visi grafikai kopijuoti. Aš net nepagalvojau, kad negalima kelti iš exelio į wordą. Reikėjo viską iškart worde daryti. Bet paaiškinau, kaip atlikau ir to užteko.

PINCIUKE, kada gynimai? Laikysim kumščius, kad būtų victory.gif
MAMTE
[quote=rencius,2010 01 04, 14:48]
[quote=klopedija,2010 01 04, 01:25]
Puiku! thumbup.gif

Papildyta:
Turiu mokinį 6 klasėje, kuriam yra PPT tarnybos išvadoje - Raidos sutrikimas: sulėtėjusi psichinė raida. adaptuotos lietuvių k., matematikos Bendrosios programos PPT 2007-12-13

Sausio 13d šį mokinį kviečia pakartotinam įvertinimui. Dar psichologė neatliko testo, tačiau aš nežinau, ką reiks rašyti išvadose. unsure.gif Nes jis pas mane ateina per matematikos pamokas, o per lietuvių pamokas būna klasėje ir pas mokytojo padėjėją. Dar nepažinau vaiko, nes kartais nesuprantu ar jis nemoka, ar apsimeta. Nesukaupia dėmesio, per pamoką atlieka keletą pratimų iš Bendrojo lavinimo vadovėlio su mano pagalba. Gal galėtumėte man pagelbėti, į kokius punktus jūs kreipiate didžiausia dėmesį, kurie jums padeda apsispręsti dėl išvados rašymo.
*

[/quote]

Jei turi galvoje pačią išvadą - tai aš rašyčiau tą pačią kaip PPT: Raidos sutrikimas: sulėtėjusi psichinė raida. Dėl to ir siunti pakartotinam vertinimui, kad įvertintų tiksliau. Bent jau pas mus taip yra, nes mokykla neturi psichologo, tai ir labai tiksliai įvertinti nėra galimybių. Kartais būna ir tokių paradoksų, kad aiškiai matai, kad mokinys turi intelekto ir kt. problemų, bet negali rašyti, rašai specifiniai pažinimo sutrikimai (nes tik tokią išvadą gali rašyti spec. pedagogas).
Jei kalbi apie pasiekimų, gebėjimų įvertinimą, tai aš darau kaip ružava. Dar prieš vesdama į PPT būtinai prašau mokytojų, kad užpildytų pasiekimų vertinimo lapus. Mokytojų išvadomis irgi remiuosi pildydama savo. Rašau gana konkrečiai - geba atlikti veiksmus (kokius irgi nurodau) 100, 1000 10 000 ribose, moka ar nemoka daugybos lentelę, ar daugina, dalina stulpeliu, kampu; ar pažįsta geom.figūras, apskaič. plotą, perimetrą ir t.t. Dar patikrinu matinius skaičius, veiksmus su jais. Na ir kaip supranta tekstinius uždavinius. Šeštokai dar berods lygtis sprendžia, trupmenas, procentus skaičiuoja, bet mano vaikams tai jau neįkandama.
Tas pats su lietuvių k. - pradėk nuo to, kokius garsus painioja (ilgi- trumpi, skardūs- duslūs, kieti-minkšti ir pan.), kaip nurašo, kaip rašo diktantus, kūrybinius darbus (jei tokius duoda mokytoja) ar skiria kalbos dalis, geba iškelti klausimus, ar žino ir ar pritaiko gram.taisykles. Taip pat kokie skaitymo įgūdžiai, kaip supranta tekstą, ar geba atpasakoti, ar tik atsako į klausimus ir t.t.
Patariu geriau parašyti mažiau, bet tai, ką pati išsiaiškinai, matei, patikrinai. Aš dar suderinu su mokytojomis, pasitikrinu, ar mūsų nuomonės sutampa.
sanmara
Na mūsų žiūriu vis daugiau sugrįžta po švenčių thumbup.gif
Aš jau šiandien darželyje dirbau normaliai. Tik va mokyklose dar atostogos, tai su popieriukais reikės pasižaisti ax.gif
rencius
Patariu geriau parašyti mažiau, bet tai, ką pati išsiaiškinai, matei, patikrinai. Aš dar suderinu su mokytojomis, pasitikrinu, ar mūsų nuomonės sutampa.
*

[/quote]

Labai ačiū MAMYTE'i ir ruzava'i už patarimus. group.gif gossip.gif
Papildyta:
QUOTE(rencius @ 2010 01 04, 16:04)
Dar pamiršau pasakyti, kad pas mus algas mažina po 5proc. visiems vienodai. Tai nors tiek doh.gif Nes pradžioje kalbėjo, kad mažins iki 20proc. unsure.gif 
Beje dar noriu paklausti, turiu mokinę 10 kl. ji mokosi liet., mat., užs.klb pagal ad.p. Ji turi sūnelį, todėl mokosi eksternu. Pavaduotoja sakė, kad sudarys grafiką kada jai ateiti atsisaityti. Matematikos mokytoja atsisako su ja "užsiimti" sako aš jos nemačiau, nežinau. O sakykit gal jums buvo tokia situacija. Įdomu kiek moką už valandą, už tą papildomą darbą?
*

O GAL ŠIUO KLAUSIMU TURITE PATIRTIES? unsure.gif
ruzava
QUOTE(rencius @ 2010 01 04, 19:52)

O GAL ŠIUO KLAUSIMU TURITE PATIRTIES? unsure.gif
*

deja, su tokia sutuacija neteko susidurti schmoll.gif
pinciuke
[quote=myyylda,2010 01 04, 18:17]
Aš ir rašau magistro darbą, tyrimo duomenis apdoroju SSPS programa. Mums griežtai nurodė pakeisti visus angliškus pavadinimus į lietuviškus.. book.gif
[/quote]

[/quote]
Mums irgi reikėjo terminus būtinai keisti į lietuvių kalbą. Paaiškino taip: kai diplominį darbą rašai ne anglų kalba, tai ir terminai atitinkamai turi būti verčiami.
Recenzento pastabas visas reikia išsamiai išstudijuoti, nors ir nesąmonių prirašo. Atsimenu, man buvo pastaba, kad visi grafikai kopijuoti. Aš net nepagalvojau, kad negalima kelti iš exelio į wordą. Reikėjo viską iškart worde daryti. Bet paaiškinau, kaip atlikau ir to užteko.
PINCIUKE, kada gynimai? Laikysim kumščius, kad būtų
[/quote]

na, aš į recenzentės pastabą atsakiau taip, kaip buvau suplanavusi. sutikau, kad jinai galbūt ir teisinga. tačiau mano darbo vadovas mane apgynė, teigdamas, kad tai labai diskutuotinas klausimas. nors iš tiesų- metodiniuose darbo nurodymuose niekur neradau, kad lenteles BŪTINA rašyti valstybine kalba. nors kitoms, žinoma, patarčiau išversti tuos kelis žodžius, juk nesunku dėl šventos ramybės. nors iš kitos pusės - matyt recenzentė turėjo kažkokią pastabą parašyti. jei nebūtų buvę šios "klaidos" gal būtų atidžiau ieškojusi kitų smile.gif

žodžiu, apsigyniau sėkmingai, gavau 9. thumbup.gif drinks_cheers.gif
labai tuo džiaugiuosi, nors būčiau buvusi patenkinta bet kokiu įvertinimu. smile.gif
ačiū visoms už patarimus ir palaikymą. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

o kad jūs žinotumėte, kokią šventę man surengė vyras namie kartu su mano trimis ištikimosiomis draugėmis - vakarėlis "staigmena" su visokiomis dovanomis, kurias. beje, ryt nufotkinisu ir pasirodysiu jums. ir su vaišėmis pačių gamintomis. žodžiu, kol viena draugė vežiojo mane į gynimą ir atgal - josios dukra iškepė kumpius su slyvomis, draugės prigamino visokių mištainių bei užkandžių, vyras nupieko visko, ko dar prireikė.... žodžiu balius kaip reikiant išėjo. o staigmena - nereali, nes niekaip nesitikėjau tokio pagerbimo.
jau nebekalbu apie visokeriopą jų visų pagalbą renkant knygas, tekstą, pastabas, klausymą, skaitymą, ieškant klaidų ir moralinį palaikymą. žodžiu kompanija liuks.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.