Mama nori Kalėdoms karšto vyno paruošti svečiams, tai ieško tinkamo recepto. Koks vynas tinka?Ar čia bet koks?Dar žinau, kad dedasi kažkokie tai prieskoniai į jį. Žodžiu, nežinau nieko, bet reikia. Pagelbėkit
Man tai tokiu atveju tinka "Kalėdiniai vynai" - juos reikai tik pakaitinti ir įdėti dėl gražumo citrinos ar apelsino griežinėlį, nes į juos jau buna pridėta tam tinkamų ir reikalingų prieskonių...
Arba... 2 l raudonojo vyno 10 gvazdikėlių 2 cinamono lazdelės 200 ml cukraus 100 g migdolų 100 g razinų apelsino žievelės juostelės 200 ml degtinės (nebūtina) Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę. Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite. Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą.
Ačiū tau, Asta
O vynas koks? Sausas, pusiau, saldus?
QUOTE(Asta @ 2005 11 11, 19:01) Viena iš lengviausių būdų - pasižiūrėti ką rašo etiketėje. Kartais būna parašyta prie ko vynas tinka ir ar tinka kaitinimui. O šiaip dėl saldumo tai pagal skoni, o beto ir cukrumi pareguliuoti saldumą galimą. Vat maciau per telika, per Beatos Kulinarines keliones, kaip tikra karsta vyna pagaminti Tai va kiek pamenu: Vyno nereikia pirkti nei per daug brangaus, nei visai pa pigiai, vidutines kainor ie kokybes, nepamenu, bet berods, kad tinka visokie ir pusiau saldus ir pusiau sausi. Vyo buteli pilti i puoda, kaitinti. I balta vyna dedama: 1. Citrinu, mandarinu, apelsinu dziovintos zieveles 2. Cinamono lazdele 3. Gvazdikeliai (berods malti jie buvo) 4. Uzkaitus vynui ipilti koki 50-60 gr. brendzio 5. Ideti medaus Gal ka ir pamirsau, bet lyg tai taip. I raudona vyna dedama: 1. Mandarinu, apelsinu zieveles (nesideda citrinos!) 2. Cinamonas 3. Gvazdikeliai 4. Imbiero saknis (i balta vynan nededama!) 5. Brendis 6. Medus Tas ekspertas ten sake, kad cia jau tikrieji karsto vyno receptai
Man tai skaniausia paprastai pakaitintas raudonas vynas su gvazdikeliais oi megstu kai jaučiasi stiprokas jų aromatas gerčiau ir gerčiau
QUOTE(Asta @ 2005 11 10, 22:57) Man tai tokiu atveju tinka "Kalėdiniai vynai" - juos reikai tik pakaitinti ir įdėti dėl gražumo citrinos ar apelsino griežinėlį, nes į juos jau buna pridėta tam tinkamų ir reikalingų prieskonių... Arba... 2 l raudonojo vyno 10 gvazdikėlių 2 cinamono lazdelės 200 ml cukraus 100 g migdolų 100 g razinų apelsino žievelės juostelės 200 ml degtinės (nebūtina) Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę. Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite. Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą. Nu mes tai nenukosiam,o skaniai suryjam tas razinas ir migdolus begerdami vyna.Toks geras skonis buna,tik migdolai turi buti skaldyti
Tiesą pasakius, pirmąkart girdžiu, kad baltą vyną galima kaitint
Šiaip maniau, kad tik raudoną galima, o baltojo skonis atsiskleidžia atšaldžius iki ~5'C tepmeratūros O raudonąjį kaitinu su gvazdikėliais, cinamonu, migdolais, cukrumi ir dziovinta apelsinų žieve PS: tik gvazdikėlių neįdėkit per daug, nes neskanu bus
Vasarą Šventojoj gėriau karštą vyną iš labai simpatiškų puodelių (užeiga "Vyno rūsys" rodos). Tie puodeliai pastatyti ant tokių specialių aukuriukų, kuriuose įstatyta ir dega žvakelė. Taip tas vynas ir neatvėsta- visada karštas. Tokių puodelių Šventojoj ir pirkt radau. Smagus malonumas
QUOTE(Verba @ 2005 12 16, 22:45) Vasarą Šventojoj gėriau karštą vyną iš labai simpatiškų puodelių (užeiga "Vyno rūsys" rodos). Tie puodeliai pastatyti ant tokių specialių aukuriukų, kuriuose įstatyta ir dega žvakelė. Taip tas vynas ir neatvėsta- visada karštas. Tokių puodelių Šventojoj ir pirkt radau. Smagus malonumas O mes Naujus metus sutikinėjom prie eglės mieste, tai vietoj šampano buvom karšto vyno pasiėmę (termose). Buvo
Salciai artinasi, tai tema itin aktuali. Mano patirtis:
1. Musuose labiau iprastas raudonas karstas vynas. Apie baltaji glintveina isgirdau tik is skandinavisku receptu. Patirtis tokia. Skanu ir toks ir toks, bet raudona galit imti bet koki ir pagal skoni saldinti, stiprinti ir t.t. ir t.p., o baltas kaprizingesnis - kartais pasildzius tokius fokusus parodo, kad norisi kriauklen pilt. 2. As pati labiausiai megstu sausa vyna, tai tokio atsargas ir patustinu, kai karsto uzsimanau. Bet, kaip minejau, tinka bet koks, gamybos proceso metu cukraus kieki pareguliuosit. Tikrai neapsimoka "gadinti" brangaus, uz 10-15 lt - pats tas. 3. Mano "greitukas": vynas (puse butelio 2 taurems), vanilinio cukraus saukstelis, 2 gvazdikeliai, citrinos keletas riekeliu. jei citrinos per daug, dar paprasto cukraus, kartais cinamono lazdele. Kartais ipilu brendzio, jei pastarojo netycia per daug isipila - sulciu. Vyno jokiu budu neuzvirinti, gaminti tiek, kiek tam kartui isgersit. 4. Ekskliuzyviniai variantai:Vynas butinai sildomas su cukrumi, cinamonu, gvazdikeliais. Paskaninimui naudojamos apelsinu zieveles, ananasai, riesutai, razinos, slyvos. Ipilama brendzio, citrinu, apelsinu sulciu, stiprios arbatos. 5. Vietoj P.S. Berasydama taip uzsimaniau, kad susiorganizavau karsto vyno vakareli sivakar. Skanaus ir Jums, mergaites ir mamytes..
man irgi, gvazdikeliu skonis sugadina vyna
Neseniai per kulinarijos laida pamaciau, kad i karsta vyna vietoje cukraus deda medu. Pabandziau ir visai patiko (ypac i balta
mano karstas vynas: paprastas pigus sausas raudonas vynas (visokie kalediniai labai tinka!) + medus + specialus prieskoniu misinys raudonam vynui arba gvazdikeliai+muskato riesutas (butinai)+cinamonas+dar ka randu spintelej. ir visai sauniai gaunasi
p.s. o as ir nezinojau kad buna baltas karstas vynas..
o mano receptukas paprastas, bet labai
QUOTE(dzinn @ 2006 01 16, 19:14) o as pakest gvazdikeliu negaliu ,labai jau aitrus ju skonis ir kvapas .Pats slyksciausias yra kaledinis vynas -karstas Kalėdinis vynas tik pas mus šlykštus
Šiandien per televizorių pamačiau receptą, tai susikonspeltavau čia
Vynas imamas sausas, raudonas (užsiminė ir apie baltą aš irgi nustebau:)), 10-11%, jei stipresnis - praskiesti vandeniu, Buteliui vyno: rudas cukrus 60-80g - rudas nes suteikia ir karamelės skonio, vaisinė arbata-arbatžolės, tokia kur įvairių žievelių, uogų ir žiedlapių yra, kalendra, kadagio uogos, rausvieji pipirai žirneliais (galima kvapnieji), žvaigždinis nemaltas anyžius (anyžius džiovintas ir supjaustytas riekelėmis, gaunasi tokios gražios žvaigždutės formos) gvazdikėliai, rožės žiedai, džiovinti grožiui apelsinų žievelės, džiovintos, jas reikia laužyti virš puodo, cinamono lazdelės, smulkintos plaktuku, bet nemaltos. Skanaus
Oi, Papooga, kaip tu mane išgelbėjai... aš irgi tą receptą nusižiūrėjau, tik nespėjau tų žvaigždučių užsirašyti. Ačiū, kad pagelbėjai
Keista kad kai kurie galvoja kad citrinos griezinelis, kuri restoranuose pakabina ant taures krasto yra tik papuosimas, isimeskit i vyna- zymiai skaniau
Kai pirmą (ir vienintelį) kartą gėriau karštą vyną, tai draugė paaiškino, kaip jis gaminamas, ir pusę išgėrusi buvau visiška ekspertė. Bet dabar nieko neatsimenu
QUOTE(Ritka-Banditka @ 2005 11 21, 18:37) I raudona vyna dedama: 1. Mandarinu, apelsinu zieveles (nesideda citrinos!) 2. Cinamonas 3. Gvazdikeliai 4. Imbiero saknis (i balta vynan nededama!) 5. Brendis 6. Medus Tas ekspertas ten sake, kad cia jau tikrieji karsto vyno receptai Oo, mes būtent taip ir gaminamės. Aš saviškį įpratinau karštą vyną pamėgti, jis net nebuvo jo ragavęs Papildyta: QUOTE(fado @ 2006 04 22, 22:22) Kai pirmą (ir vienintelį) kartą gėriau karštą vyną, tai draugė paaiškino, kaip jis gaminamas, ir pusę išgėrusi buvau visiška ekspertė. Bet dabar nieko neatsimenu Atsimeni kaip gera ir tau netgi patiko QUOTE(Rutuliuke @ 2006 04 22, 22:26) Oo, mes būtent taip ir gaminamės. Aš saviškį įpratinau karštą vyną pamėgti, jis net nebuvo jo ragavęs Papildyta: Atsimeni kaip gera ir tau netgi patiko Na, man poveikis tai buvo staigiai patobulėjęs humoro jausmas :lotuliukas Bet šiaip man kakava skaniau
kaitinimui geriausiai tinka kalediniai vynai (mes tai pries kaledas uzsipekam to vyno i prieki, nes veliau jo nebuna) pakaitini, ant taures citrinos grezineli ir gatavas, mums su vyru tai labai patinka, kiek zinau kai kas dar gardina gvazdikeliais arba cinamonu, bet man tai neskanu
QUOTE(erborista @ 2005 11 10, 21:59) Mama nori Kalėdoms karšto vyno paruošti svečiams, tai ieško tinkamo recepto. Koks vynas tinka?Ar čia bet koks?Dar žinau, kad dedasi kažkokie tai prieskoniai į jį. Žodžiu, nežinau nieko, bet reikia. Pagelbėkit as tai esu gerusi kaledinio vyno
aš jau atidariau kalėdinio vyno sezoną
vilniuje anksciau vienoje parduotuveleje pardavinejo vyno prieskonius.
aš irgi mačiau specialius prieskoniu. tai ten visokie pipiriukai, gvazdikėliai.
o vokietijoj tai pirkau specialiai vynui visokius vaisius džiovintus, apelsinai, citrinos su žievelėm, uogos kažkokios ir t.t.
anksciau budavo Vilniuje Vyno klube, bet nezinau ar siemet yra...
Megstamiausias Kaledinis kokteiliukas - karstas vynas+imbieriniai sausainiai
Sveikutes!
Butume labai dekingos, jei turedamos laiko, uzpildytumete sia anketa http://www.apklausa.lt/answerform.php?form=13696 Sia apklausa, skirta issiaiskinti, kokia galimybe Lietuvoje yra isikurti kulinariniam knygynui. Dekui uz jusu atsakymus! Leidybos studentes
aš kiekvieną kartą vis naują vyno karšto receptą iš šio forumo išbandau
Mergaites, ir pas mus buna pirkti vynui prieskoniu rinkinukai, ten atrodo santos marijos prieskoniai
Va, internete radau: Karšto vyno prieskoniai Jums reikės 1 butelio raudonojo vyno, 100 ml cukraus, 1 pakuotės karšto vyno prieskonių SANTA MARIA bei kelių razinų ir migdolų griežinėlių papuošimui. Vyną su cukrumi ir prieskoniais sušildykite iki 80 C ir valandai palikite uždarame inde. Po to nukoškite prieskonius ir prieš patiekdami pašildykite vyną iki norimos temperatūros. Vietoj vyno naudodami vynuogių arba juodųjų serbentų sultis, paruošite puikų Kalėdų gėrimą vaikams! Sudėtis: razinos, imbieras, aitriųjų apelsinų žievelės, cinamonas, kardamonai, gvazdikėliai. Galima įsigyti didesnėje laminuotoje pakuotėje.
Niu teko ir man paragauti to karštojo vyno
mamos, ka galima patiekt prie karsto vyno per vakareli? be imbieriniu sausainiu
Grįžtam prie vynų temos
Vyno kultūra Lietuvoje dar tik formuojasi http://www.verslosavaite.lt/content/view/2202/1/
Na merginos artinasi Kaledos, laikas atidaryti karsto vyno gerimo sezona !
Vis ieskau jau paruosto karstam vynui prieskoniu misinio, bet nerandu
QUOTE(Asta @ 2005 11 10, 22:57) Man tai tokiu atveju tinka "Kalėdiniai vynai" - juos reikai tik pakaitinti ir įdėti dėl gražumo citrinos ar apelsino griežinėlį, nes į juos jau buna pridėta tam tinkamų ir reikalingų prieskonių... Arba... 2 l raudonojo vyno 10 gvazdikėlių 2 cinamono lazdelės 200 ml cukraus 100 g migdolų 100 g razinų apelsino žievelės juostelės 200 ml degtinės (nebūtina) Supilkite vyną į puodą; sudėkite gvazdikėlius, cinamoną, cukrų, migdolus, razinas ir apelsino žievelę. Ant nedidės ugnies įkaitinkite, bet neužvirkite. Jei norite, supilkite degtinę; perkoškite ir patiekite karštą. mėginau šitą daryti QUOTE(MAXIMALISTE @ 2008 12 09, 15:43) Vis ieskau jau paruosto karstam vynui prieskoniu misinio, bet nerandu As pirkau maximoj, prieskoniu skyriuje ieskok, bet is tikro kazkaip nelabai man, skonis tai neblogas, bet ta sakelis 3 lt ir vienam kartui Vakar jau atidarem karsto vyno sezona QUOTE(MAXIMALISTE @ 2008 12 09, 15:43) Vis ieskau jau paruosto karstam vynui prieskoniu misinio, bet nerandu maciau Vilniuje esancioje prieskoniu parduotuveje Delona (http://delona.lt/) bei Gedimino 9 Marks&Spencer, bet pastarojoj parduotuvej tas prieskoniu misinys kad ir kaip graziai atrodo, yra brangokas - 10 lt su kapeikom.. QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 15, 17:16) maciau Vilniuje esancioje prieskoniu parduotuveje Delona (http://delona.lt/) bei Gedimino 9 Marks&Spencer, bet pastarojoj parduotuvej tas prieskoniu misinys kad ir kaip graziai atrodo, yra brangokas - 10 lt su kapeikom.. puiki dovana
Klasikinis "Gluehwein"
Sudėtis: 3/4 stiklinės vandens 3/4 stiklinės cukraus cinamono lazdelė apelsinas 10 gvazdikėlių 1 (750 ml) butelis raudonojo sauso vyno. Gamyba : Puode maišydami pakaitinkite vandenį, cukrų ir cinamoną. Užkaiskite. Aplesiną perpjaukite pusiau ir išspauskite jo sultis į kaitinamą puodą. Gvazdikėlius įbeskite į apelsino žievę ir įmeskite ją į puodą. Kartais pamaišydami kaitinkite puodo turinį apie ~30 min. kol skystis taps klampiu sirupu. Supilkite vyną ir pakaitinkite jį (bet neužvirkite !) uždengus puodo dangtį. Įkaitus vynui nukelkite puodą, išimkite žievelę su gvazdikėliais ir išpilstykite gėrimą. Šitas receptas atrodo neblogas, nors dar pati nebandžiau Viena mano draugė minėjo, kad labai gradu karštas vynas su kriaušėm. Tik dar nespėjau tiksliai iškvosti receptūros. Gal kas ką panašaus esat darę?
sveikutes,
o kuom uzkaudziaujat gerdamos karsta vyna kazkur girdejau kad karstam vynui patiekti yra specialus puodeliai,ar tikrai?kaip jus ji patiekiat?taurese,puodeliuose |