Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Spuogeliai ant pirštų
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
taša
Sveikos,
nieko panasaus neradau, tad kuriu nauja tema. Gal pagaliau pavyks issisaiskinti kas tai yra.
Jau keleta metu atsiranda tokiu mazyciu kietu spuogeliu ant pirstu. Is pradziu paprasti iskilimai, paskui buna lyg permatomi. Anksciau maniau kad tai alergija i antibiotikus, pastebedavau kad jie atsiranda kai susiregu ir gydausi antiviotikais. bet jau keleta kartu esu pastebejus kad tai ne nuo ju, o atsuranda pries susergant! ir stai vakar-pamaciau viena ant pirsto-ir siandien jau sergu-karsciuoju, skauda gerkle.
Kas tai gali but? negi cia organizmo reakcija i perslaima/virusa, liga?

Buvau pas dermatologa, jis idomus toks, dako nieko nemato. kad as isisgalvoju..
bet juos mato ir kiti, tad tikrai neisigalvoju:)

Gal kam panasiia buvo?
Jammin1
QUOTE(taša @ 2010 01 03, 00:05)
Sveikos,
nieko panasaus neradau, tad kuriu nauja tema. Gal pagaliau pavyks issisaiskinti kas tai yra.
Jau keleta metu atsiranda tokiu mazyciu kietu spuogeliu ant pirstu. Is pradziu paprasti iskilimai, paskui buna lyg permatomi. Anksciau maniau kad tai alergija i antibiotikus, pastebedavau kad jie atsiranda kai susiregu ir gydausi antiviotikais. bet jau keleta kartu esu pastebejus kad tai ne nuo ju, o atsuranda pries susergant! ir stai vakar-pamaciau viena ant pirsto-ir siandien jau sergu-karsciuoju, skauda gerkle.
Kas tai gali but? negi cia organizmo reakcija i perslaima/virusa, liga?

Buvau pas dermatologa, jis idomus toks, dako nieko nemato. kad as isisgalvoju..
bet juos mato ir kiti, tad tikrai neisigalvoju:)

Gal kam panasiia buvo?
*

Labutis 4u.gif Na, būna labai retai pas mane irgi tokių "spuogelių", bet sąsajos su peršalimu nepastebėjau smile.gif KAip atsiranda-taip ir pranyksta smile.gif Kadangi tai būna labai retai, tai neimu į galvą smile.gif
Ilgakase
man šią vasarą jie dažnai9 iškildavo, o dabar kai šalta nėra....aš maniau kad čia gal alergija kokiekm augalams, nes šiemet į namą įsikėlėm tai nemažai ūkio darbų buvo g.gif
Loram
nematant neaisku kas ten is tikruju yra - gal reikia reumatologo konsultacijos - prie kai kuriu reumatologiniu ligu buna "spuogeliai" ant pirstu
taša
QUOTE(Loram @ 2010 01 03, 12:46)
nematant neaisku kas ten is tikruju yra - gal reikia reumatologo konsultacijos - prie kai kuriu reumatologiniu ligu buna "spuogeliai" ant pirstu
*

hm.. mano mamai raumatinis artritas, girdejau kad gali but paveldimas... g.gif
September_Lady
Man atsiranda spuogeliai/pusleles ant pirstu arba ant delno, jos pasidaro vandeningos, paskui nusilupa ir praeina. Taip pat ir ant koju padu ar pirstu. Pas mane beveik garantuoju 100 proc reakcija i ora ax.gif tiksliau i ziema smile.gif pas dermatologus nebuvau, bet reiktu apsilankyt, bet itariu, kad nusilpes imunitetas kaltas buna g.gif
taša
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 05, 11:17)
Man atsiranda spuogeliai/pusleles ant pirstu arba ant delno, jos pasidaro vandeningos, paskui nusilupa ir praeina. Taip pat ir ant koju padu ar pirstu. Pas mane beveik garantuoju 100 proc reakcija i ora ax.gif tiksliau i ziema smile.gif  pas dermatologus nebuvau, bet reiktu apsilankyt, bet itariu, kad nusilpes imunitetas kaltas buna g.gif
*

hm...o man ir vasara ir ziema, bet kuriuo metu. ant koju ner..
Can
gali būt alergine reakcija pvz dermatitas ..
valencija
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 05, 12:17)
Man atsiranda spuogeliai/pusleles ant pirstu arba ant delno, jos pasidaro vandeningos, paskui nusilupa ir praeina. Taip pat ir ant koju padu ar pirstu. Pas mane beveik garantuoju 100 proc reakcija i ora ax.gif tiksliau i ziema smile.gif  pas dermatologus nebuvau, bet reiktu apsilankyt, bet itariu, kad nusilpes imunitetas kaltas buna g.gif
*

O man kiekviena pavasari tarp pirstu (ranku ir koju) atsiranda vandeningi spuogeliai, o ant delnu tokie poodiniai kieti... kai praeina oda pradeda luptis... zodziu vaizdelis prastas... kazkada buvau pas gydytoja, sake egzema, israse vaistu, kurie nepadejo... daba kol prisiruosiu pas gydytojus, spuogeliu nebelieka blush2.gif taip ir kankinuosi smile.gif
September_Lady
QUOTE(valencija @ 2010 01 22, 15:23)
O man kiekviena pavasari tarp pirstu (ranku ir koju) atsiranda vandeningi spuogeliai, o ant delnu tokie poodiniai kieti... kai praeina oda pradeda luptis... zodziu vaizdelis prastas... kazkada buvau pas gydytoja, sake egzema, israse vaistu, kurie nepadejo... daba kol prisiruosiu pas gydytojus, spuogeliu nebelieka blush2.gif  taip ir kankinuosi smile.gif
*

Na tai cia tas pats manau smile.gif o tavo gimineje panasiu nusiskundimu niekas neturi? Nes pas mane tai broliui/pusbroliui kartais ta pati beda pasireiskia. Dar turejau viena klasioke, kuriai irgi tas pat kankindavo. g.gif
valencija
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 22, 15:38)
Na tai cia tas pats manau smile.gif o tavo gimineje panasiu nusiskundimu niekas neturi? Nes pas mane tai broliui/pusbroliui kartais ta pati beda pasireiskia. Dar turejau viena klasioke, kuriai irgi tas pat kankindavo. g.gif
*

Kiek zinau, niekas giminej tokiu bedu neturi... o tavo giminaicius taip pat ziema tos bedos kankina? gal nuo salcio? mano viena drauge taip pat panasiai paberia, tai ji sake, kad nuo milteliu ir nuo raudonu uogu... manes nuo milteliu tikrai neberia, gal nuo braskiu... pernai viena suvalgiau kazkokiam deserte, veliau atsirado berimas, bet tai gali buti tik sutapimas... as dar galvojau, kad nuo prakaito, nes rankos ir kojos pavasari-vasara ziauriai prakaituoja blush2.gif
tinara26
Labas
mano mamai taip pasireiskia alergija saulei,o man taip pasireiskia salcio alergija.gal ir juokingai skamba tie pavadinimai,bet pirma kart tokia diagnoze suzinojau is normalios gydytojos ir tai tikrai pasitvirtina..tikriausiai dar yra tu alergiju daug kam ir visokiu..o va mano vyrui tai isvis blogai.jam isvis neaisku nuo ko atsiranda tie spuogeliai ant ranku,jie tokie vandeningi buna,paskui prasprogsta,oda lupasi ir itruksta..bet itruksta tikrai tragiskai,kaip ipjauta kad butu ir gali buti betkurioj vietoj..ir palei nagus..skausmas tikrai nepavydetinas,labai gilios tos zaizdos buna...ir kol sugyja paskui..kremus isbande jau visus turbut,ir miegot bande su pirstinem,priteptom kremo..niekas nepadeda.... blink.gif
taša
QUOTE(kristina r. @ 2010 03 10, 16:24)
Labas
mano mamai taip pasireiskia alergija saulei,o man taip pasireiskia salcio alergija.gal ir juokingai skamba tie pavadinimai,bet pirma kart tokia diagnoze suzinojau is normalios gydytojos ir tai tikrai pasitvirtina..tikriausiai dar yra tu alergiju daug kam ir visokiu..o va mano vyrui tai isvis blogai.jam isvis neaisku nuo ko atsiranda tie spuogeliai ant ranku,jie tokie vandeningi buna,paskui prasprogsta,oda lupasi ir itruksta..bet itruksta tikrai tragiskai,kaip ipjauta kad butu ir gali buti betkurioj vietoj..ir palei nagus..skausmas tikrai nepavydetinas,labai gilios tos zaizdos buna...ir kol sugyja paskui..kremus isbande jau visus turbut,ir miegot bande su pirstinem,priteptom kremo..niekas nepadeda.... blink.gif
*

va va, man irgi paskui sauseja rankos, trukineja ir skauda.

o kai prisiruosiu pa daktara - dingsta. nors kai turejau juos ir rodziau vienoj ligoninei - daktaras psisziurejes sak o - nieko nematau.
va db lyg ir pasveikau, nebesergu, bet spuogai nedingsta. net gal dar daugiau atsirado...
o del karscio ar salcio - nzn, nes man visu metu laikais pasireiskia....

verysad.gif
Jurgitele25
man ir taip buvo keleta kartu sy pavasari,kiek sugebejau issiaiskinti tai pusleline,ji rodo imuniteto nusilpima blink.gif
taša
QUOTE(Jurgitele25 @ 2010 06 07, 18:53)
man ir taip buvo keleta kartu sy pavasari,kiek sugebejau issiaiskinti tai pusleline,ji rodo imuniteto nusilpima blink.gif
*

voba! nu man nepanasu i pusleline.. nes tokie atskiri spuogeliai buna. ir skausmingi.hm
<LaPeLis>
pasirodo ne man vienai taip būna, bet aš šitą bėdą jau 10 metelių turiu.. dažniausiai atsiranda vasarą ant delnų kartais ir ant padų, labai panašiai kaip ir anksčiau minėjusioms.. nei vienas daktaras neįvardino kas tai galėtų būti. jokie kremai ir tepalai nepadeda.. tiesiog kaip atsiranda taip ir pranyksta po kurio laiko.. reikia išsiaisškint kas tai ir nuo ko... g.gif
taša
bet sakot kad kaip atsiranda taip ir pradingsta?
o man vat atsiranda pries perslaima. va db vel matau lenda... tai pagal visus pozymius - tureciau susirgti uz keliu dienu- maximum savaites. dar ne karto neapgavo... sad.gif
<LaPeLis>
QUOTE(taša @ 2010 07 15, 16:44)
bet sakot kad kaip atsiranda taip ir pradingsta?
o man vat atsiranda pries perslaima. va db vel matau lenda... tai pagal visus pozymius - tureciau susirgti uz keliu dienu- maximum savaites.  dar ne karto neapgavo... sad.gif
*

oj ne, man tai nepriklauso nuo peršalimo.. vasarą atsiranda, pasibaigus jai dingsta.. g.gif
salunja
sveikos.turiu ir pati tokia beda-nuo ziemos.labai nusalau rankas-nesiau ziema sunkius krepsius,kraujo i plastakas nepateko,o lauke -25.taigi,grizus namo labai skaudejo ir niezejo-galvojau stipriai nusalau,bet praeis. doh.gif kita ryta atsikelus matau visus pirstus nusetus spuogeliais-baltais vidury,raudonais krastais,iskile ir kieti.galvojau,kad pasigavau niezus-gi buvau autobuse be pirstiniu,o visi mes zinom kokie zmones vazineja autobusais...nusipirkau permetrino-nuo niezu.issitepiau-lyg ir pagerejo,ju sumazejo,nebenieztejo.taigi nuo vasario iki geguzes taip ir kankinausi-tai atsirasdavo,tai dingdavo.kas mate-visi sake,jog niezai...prisigalvojus buvau visko.galu gale prisiruosiau nueit pas gydytoja-visgi vaizdas ne koks,o ir paciai nemalonu.nukeliavau ne pas dermatologa,o i odos ir veneros dispanceri-kadangi pasakiau,kad itariu niezus,rado laisva vieta po keliu dienu.taigi...atvaziavus i dispanceri nuejau pas gydytoja,pasisakiau,kad turiu bedu su rankom.ji sako:rodykit.istiesiau rankas,parodziau...ta tik susijuoke-jums,panele,sako,dilgeline.sakau:as galvojau,kad niezai...sako:nieko panasaus.israse kestine 10mg ir hormonini tepala-celestoderm.kai paklausiau,nuo ko gali buti-pasake,kad nuo bet ko.gydymas-po 1 kestino tablete 10 dienu ir 10 dienu neplaut rankas.sake:kaip norit,bet ranku neslapinkit!ir butinai aliejuku tepti-saulegrazu,alyvuogiu ar paprastu kudikiams skirtu.teko sugerti 3 kursus kestino,istepti puse tubeles celestodermo,bet rezultatas pasiektas-rankos jau 2 savaites svarios thumbup.gif tiesa,pastebejau,kad rankos reaguoja i siluma-kai jos perdaug,iskarto vel atsinaujina.su salciais tas pats.tad praustis tik drungnu vandeniu,jokiu mano taip megstamu labai karstu dusu blink.gif verysad.gif uztat rezultatas-dziaugiuos,kad susitvarkiau rankas.tiesa,dar ka turiu paminet-celestoderm parduodamas tik su receptu,nes hormoninis.man sutrykde cikla,praeis kazkiek laiko,kol susireguliuos.tad siulau kreiptis pas gydytoja ir susitvarkyt su savo bedomis smile.gif
<LaPeLis>
QUOTE(salunja @ 2010 07 15, 20:55)
sveikos.turiu ir pati tokia beda-nuo ziemos.labai nusalau rankas-nesiau ziema sunkius krepsius,kraujo i plastakas nepateko,o lauke -25.taigi,grizus namo labai skaudejo ir niezejo-galvojau stipriai nusalau,bet praeis. doh.gif kita ryta atsikelus matau visus pirstus nusetus spuogeliais-baltais vidury,raudonais krastais,iskile ir kieti.galvojau,kad pasigavau niezus-gi buvau autobuse be pirstiniu,o visi mes zinom kokie zmones vazineja autobusais...nusipirkau permetrino-nuo niezu.issitepiau-lyg ir pagerejo,ju sumazejo,nebenieztejo.taigi nuo vasario iki geguzes taip ir kankinausi-tai atsirasdavo,tai dingdavo.kas mate-visi sake,jog niezai...prisigalvojus buvau visko.galu gale prisiruosiau nueit pas gydytoja-visgi vaizdas ne koks,o ir paciai nemalonu.nukeliavau ne pas dermatologa,o i odos ir veneros dispanceri-kadangi pasakiau,kad itariu niezus,rado laisva vieta po keliu dienu.taigi...atvaziavus i dispanceri nuejau pas gydytoja,pasisakiau,kad turiu bedu su rankom.ji sako:rodykit.istiesiau rankas,parodziau...ta tik susijuoke-jums,panele,sako,dilgeline.sakau:as galvojau,kad niezai...sako:nieko panasaus.israse kestine 10mg ir hormonini tepala-celestoderm.kai paklausiau,nuo ko gali buti-pasake,kad nuo bet ko.gydymas-po 1 kestino tablete 10 dienu ir 10 dienu neplaut rankas.sake:kaip norit,bet ranku neslapinkit!ir butinai aliejuku tepti-saulegrazu,alyvuogiu ar paprastu kudikiams skirtu.teko sugerti 3 kursus kestino,istepti puse tubeles celestodermo,bet rezultatas pasiektas-rankos jau 2 savaites svarios thumbup.gif  tiesa,pastebejau,kad rankos reaguoja i siluma-kai jos perdaug,iskarto vel atsinaujina.su salciais tas pats.tad praustis tik drungnu vandeniu,jokiu mano taip megstamu labai karstu dusu blink.gif  verysad.gif uztat rezultatas-dziaugiuos,kad susitvarkiau rankas.tiesa,dar ka turiu paminet-celestoderm parduodamas tik su receptu,nes hormoninis.man sutrykde cikla,praeis kazkiek laiko,kol susireguliuos.tad siulau kreiptis pas gydytoja ir susitvarkyt su savo bedomis smile.gif
*

o einant i venerini dispanceri reikia siuntimo is savo daktaro? kol viska susitvarkyciau sus siuntimais tai man ir prapultu viskas...
salunja
QUOTE(ewe1ina @ 2010 07 15, 21:27)
o einant i venerini dispanceri reikia siuntimo is savo daktaro? kol viska susitvarkyciau sus siuntimais tai man ir prapultu viskas...
*

cia ir buvo svarbiausia-ten nereikia siuntimu!jei eiciau pas paprasta dermatologa,jo reiktu.o ten ne smile.gif tad tai ir nuleme mano apsisprendima 4u.gif biggrin.gif
<LaPeLis>
QUOTE(salunja @ 2010 07 15, 21:32)
cia ir buvo svarbiausia-ten nereikia siuntimu!jei eiciau pas paprasta dermatologa,jo reiktu.o ten ne smile.gif tad tai ir nuleme mano apsisprendima 4u.gif  biggrin.gif
*

o cia kokiam mieste toks randasi?
salunja
QUOTE(ewe1ina @ 2010 07 15, 21:37)
o cia kokiam mieste toks randasi?
*

Vilniuj,Kauno gatve 37 odos ir veneros ligu centras ax.gif registraturos tel.nr. 852332960.buvau pas dermatovenerologe smile.gif
<LaPeLis>
QUOTE(salunja @ 2010 07 15, 23:15)
Vilniuj,Kauno gatve 37 odos ir veneros ligu centras ax.gif  registraturos tel.nr. 852332960.buvau pas dermatovenerologe smile.gif
*

ačiū smile.gif
irutejur
Sveikos.. Ant rankos pirstu atsiranda mazyciai vandens spuogeliai. Po to nusilupa oda toje vietoje ir vaizdelis tampa nekoks verysad.gif Gydytojo paskirtas tepaliukas visiskai nepadejo.. Si problema atsiranda vos atsilus orams. Gal kas zino kas tai,ir kuo butu galima patepti? Aciu labai..
Sangria023
sveika pas mane irgi karts nuo karto atsiranda tokiu spuogeliu tik ne ant pirstu o prie delno, tai patepu su flucinaru ir praeina, man dar jos niezti, cia kaip alergija kaz kam 4u.gif

taša
Zinokit buvau pagaliau pas normalia gydytoja is didziosios G! visiem visiem rekomenduoju Chlivickiene is Veneru ir odos klinikos! Ir ka jus manot – kol laukiau vizito a pie menesi – tai mano spuogai kaip ir isnyko biggrin.gif bet prie tu spuogu prisidejo dar ziaurus odos lupinejimas! Oda sausa sausa, traukia ir serpetoja. Pasirodo man kazkokia liga is D (des…) raides, kuri yra aisku letine ir kuri kazkokiu budu susijusi su … gerkle! Paklause ar neturiu problem su ja? Ogi turiu! doh.gif Ir pati pastebejau kad tik kai pradedu sirgt ar jausti gerkle – tie spuogai issoka! Ja dar paklause aisku ar nieks neserga psoriaze seimoj, bet man nepanasu tai I psoriaze…

Dimeira
Sveikos smile.gif Man kartais ant ranku pirstu ar delnu buna ir tik vasara, kai labai silta. Arba kai koki rubeli skalbiu rankomis (nuo skalbimo milteliu). Tie spuogeliai kaip atsiranda,tai taip ir praeina. Jei uzmatau juos,tai visada knieti juos isspaudineti. Niekaip nepasimokau,nes po tokiu isspaudinejimu skauda.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.