Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Klausimai auklei
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3
Izide11
Super super, stai cia radau ko reikejo. Butinai pasinaudosiu patarimais thumbup.gif
Panamira
QUOTE(Ambrozija @ 2008 03 19, 16:21)
Paskaitykit šį straipsnį, kaip ieškotis auklės, ko klaust, gal padės wink.gif
*

dabar galvoju, ir kur aš buvau, kad anksčiau šio straipsnio nemačiau doh.gif na bet geriau vėliau nei niekada 4u.gif dėkoju 4u.gif
Rugsejine
Sveikos mamos. Pati ieskau aukles, susidariau klausimyna, kuria man padejo atsakyti i klausima koks tai zmogus, kokios jo vertybes. Siunciu sarasiuka 20 klausimu:
Papildyta:
Atsakykite iš kart po klausimu:

1. kaip elgtumėtės, ką darytumėte jei vaikas įsiverkė?

2. kaip elgtumėtės jei vaikas stipriai užsigavo?

3. kokių priemonių imtumėtės jei vakas gavo traumą(nukrito nuo aukštai)?

4. kaip migdytumėte vaiką, jei tam atėjo laikas?

5. kas jums atrodo svarbu, norint kokybiskai paruošti vaikui košelę iš daržovių?

6. kaip manote ar gerai duoti vaikui tyrelę, kuri buvo šaldytuve?

7. kokia veikla manote galima užimti 7 mėnesių kūdikį?

8. kokių dalykų visada atsiklaustumėte kūdikio mamos?

9. kas labiausiai trikdytų dirbant šeimoje?

10. apie kokius dalykus manote yra privaloma informuoti tėvelius?

11. kaip jūs suprastumėte, kad jau vaikas nebenori valgyti?

12. ką galvojate apie auklių stebėjimą kameromis?

13. kaip manote ką mamytė turėtų žinoti apie auklės sveikatą?

14. ar jums būtų priimtina, jei jūsų namuose dibanti auklė (tarkim prižiūrėtų jūsų vaiką) leistų sau pavartyti nuotraukų albumą, kuris buvo virtuvėje ant stalo?

15. del ko supyktumėt ant savo vaiko auklės?

16. kokios vertybės yra Jums svarbiausios žmoguje?

17. koks Jūsų gyvenimo tikslas?

18. kokius savo charakterio minusus ir pliusus įvardintumėte?

19. kokie žmonės Jums nepatinka?

20. kokie dalykai svarbiausi Jums šeimoje?

21. kaip apibudintumėte savo mama ir tetį (keletą charakterio bruožų)?

22. kokios jūsų šeimos tradicijos ?

23. kaip galvojate kas yra vaiko lepinimas?

Magnifique
QUOTE(Rugsejine @ 2009 04 06, 13:19)
Sveikos mamos. Pati ieskau aukles, susidariau klausimyna, kuria man padejo atsakyti i klausima koks tai zmogus, kokios jo vertybes. Siunciu sarasiuka 20 klausimu:
Papildyta:
Atsakykite iš kart po klausimu:

1. kaip elgtumėtės, ką darytumėte jei vaikas įsiverkė?
2. kaip elgtumėtės jei vaikas stipriai užsigavo?
3. kokių priemonių imtumėtės jei vakas gavo traumą(nukrito nuo aukštai)?
4. kaip migdytumėte vaiką, jei tam atėjo laikas?
5. kas jums atrodo svarbu, norint kokybiskai paruošti vaikui košelę iš daržovių?
6. kaip manote ar gerai duoti vaikui tyrelę, kuri buvo šaldytuve?
7. kokia veikla manote galima užimti 7 mėnesių kūdikį?
8. kokių dalykų visada atsiklaustumėte kūdikio mamos?
9. kas labiausiai trikdytų dirbant šeimoje?
10. apie kokius dalykus manote yra privaloma informuoti tėvelius?
11. kaip jūs suprastumėte, kad jau vaikas nebenori valgyti?
12. ką galvojate apie auklių stebėjimą kameromis?
13. kaip manote ką mamytė turėtų žinoti apie auklės sveikatą?
14. ar jums būtų priimtina, jei jūsų namuose dibanti auklė (tarkim prižiūrėtų jūsų vaiką) leistų sau pavartyti nuotraukų albumą, kuris buvo virtuvėje ant stalo?
15. del ko supyktumėt ant savo vaiko auklės?
16. kokios vertybės yra Jums svarbiausios žmoguje?
17. koks Jūsų gyvenimo tikslas?
18. kokius savo charakterio minusus ir pliusus įvardintumėte?
19. kokie žmonės Jums nepatinka?
20. kokie dalykai svarbiausi Jums šeimoje?
23. kaip galvojate kas yra vaiko lepinimas?
*

O dabar bandėte patikrinti ar mokam skaičiuoti?O gal ir auklei parašėte,kad duosit 20 klausimų,o davėte 23 ir žiūrėjot ar pastebės,kad ne 20 jų? g.gif hihihi.gif hihihi.gif
deisy
QUOTE(Rugsejine @ 2009 04 06, 13:19)

*

Čia dar reikėtų pridėti, kokios jūsų prosenelių tradicijos, ar jie taisyklingai maitinosi, kokios buvo jų svajonės, kaip jie jas įgyvendino ir ar pavyko
dirol.gif O jei iš tikro, tai nesąmonė yra klausti apie tėvus ir pan. Pažįstu vieną merginą, kurios abu tėvai buvo alkoholikai. Tas lyg mirė, o motina ir dabar konteinerinė. (Nu atsiprašau už tą žodį, bet taip yra). Tuo tarpu jos dukra sėkmingai, giminių padedant, pabaigė mokslus, turi gerą vyrą, du vaikiukus, gražius namus ir stotosi savo nuosavą. Net nepasakytum, kad jos tokia šeima, pati yra be galo mylinti ir rūpestinga. O jei į jūsų užduotus klausimus ji būtų atsakiusi, kad jie tokie yra ir kad jie neturi išvis jokių tikslų, namuose girtaujama ir muštynės, neabejoju, kad jos į darbą nepriimtumėt. O be reikalo irnesakyk.gif
giedrute 99
Na 21 ir 22 klausimai, tai prie ko cia? blink.gif Arba tas, kas svarbu verdant darzoviu kosele. Arba klausimas, su tom nuotraukom... biski kvailoki klausimai. smile.gif
deisy
Man įdomu, kaip pati autorė atsakytų į savo klausimus ax.gif
Monika*
QUOTE(Song @ 2005 02 14, 15:58)
Mano supratimu, zymiai blogiau, kad aukles nelaiko savo darbo kazkokiu ypatingu-argi reikia daug ziniu priziureti vaika? Savo penkis uzauginau, ko ta mamasa nori?
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Man ir tai nesuprantamas dalykas. Turiu pora pažįstamų, kurios į tokį darbą žiūri labai lengvai, lyg čia visai nesunku. O mano akimis jau seniai tai tikrai nelengvas, atsakingas darbas. Man viena kart buvo, jog prižiūrėjau vaikuti, mes lauke žaidėm, o tuo metu mamyte išvažiavo. Tas vaikutis nuėjo prie vartų ir nežmonišku balsu verkė,kai pastebėjo, jis taip prisirišęs prie mamos buvo. Tai tikrai kiekvienas vaikas yra savotiškas, nežinai su kokiu teks susidurt, vieni geri kiti išdykę. Taigi net neįsivaizduoju, kiek patirties reik turėt, jog teigti, kad tai lengvas nereikšmingas darbas. doh.gif
Rugsejine
Na merginos cia jau kaip kiekvienam atrodo. Jei jus tiesmukiskai ziurite i tuos klausimus, tai tikrai jie neduos naudos.
Manau daug ka pasako apie tai koks zmogus, jei zinai kokioje seimoje jis augo, ar ne taip?
O juolabiau labai daug jaunuciu aukliu.
Nenorite - nenaudokite. Man pagelbejo susidaryti ispudi koks tai zmogus.
Kaip intrepretuoti klausimus, tai irgi yra netiesmukiskas reikalas. Cia jau kaip kiekvieno emocinis intelektas leidzia interpretuoti smile.gif
jei tevai alkoholikai, tai tikrai nereiskia, kad zmogus blogas.
Papildyta:
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 04 06, 17:14)
O dabar bandėte patikrinti ar mokam skaičiuoti?O gal ir auklei parašėte,kad duosit 20 klausimų,o davėte 23 ir žiūrėjot ar pastebės,kad ne 20 jų?  g.gif  hihihi.gif  hihihi.gif
*

geras jusu pastabumas! jei netokie dalyviai kaip jus neapsiketume nuo gramatiniu ir visokiu kitu klaidu! smile.gif bravo!
giedrute 99
Na zinokit nesutinku su jumis. Tai jei mano tevai latrai, tai ka reiskia ir as esu tokia? Mano vaikyste buvo labai sunki, tevas gere, motina irgi, harakteris jos tai doh.gif Tai vadinasi palei jusu klausimus, man auklei isidarbinti be sansu. Nors esu tikrai tvarkinga, visiskai be jokiu zalingu iprociu, turiu du vaikus, nuosava suremontuota buta, apynauja masina, ir laimingai istekejus, labai myliu vaikus, tiesiog mano silpna vieta, mazi vaikai. O mano tevai nuo manes skiriasi, kaip diena nuo nakties. Tai viskas pas jus sansu isidarbinti aukle nera. Nesuprantu niekaip, prie ko cia tevai? Juk dirbti tai as einu, o ne jie. Velgi tos tradicijos... man rodos, koks skirtumas jum, kas kokiu laikosi, juk sujumis svenciu nereiketu svesti. Juk dabar tas jaunimas, nei jie laikosi tu tradiciju, nei jie ka. Tikrai atsiprasau, nu bet kai kurie klausimai, tai tikrai kvailoki.Man svarbiausia butu, kad uztikrintai butu saugus vaikas, pamaitintas, pamiegojas. O uz mano namu sienu, po darbo, tegul gyvena kaip ji nori, ir man maziausiai rupetu jos tevai, ir visos jos tos tradicijos.
JM
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 08, 11:09)
O uz mano namu sienu, po darbo, tegul gyvena kaip ji nori, ir man maziausiai rupetu jos tevai, ir visos jos tos tradicijos.
*

is dalies nesutinku....jei pabaigusi darba...aukle eis gerti,linksmintis per nakti arba padaugins alhoholio..o ryte reikes ateiti priziureti vaikucius..kaip ivertintumete jos darbo kokybe,kai auklei pagirios????
Kazkada ziurejau laida..nebeatmenu,net kokia...heroje buvo aukle..priziuredavo 2 mergaites...labai daznai jauna aukle eidavo linksmintis,gerdavo,rukydavo....kita diena i darba eidavo..aukle pasakodavo,kad ryte atejusi i seima,kol mama issiruos privaledavo susiimti save i rankas-atrodyti zvali,linksma,zaisti su vaikais...kai tik teveliai iseidavo..dribsodavo ant lovos,ziuredavo televizoriu,nes nieko kito negaledavo daryti..plysdavo galva,budavo pagirios...pati aukle prisipazino,kad jai buvo gaila priziurimu mergaiciu..zinote,ka jos zaisdavo..iseidavo i lauka ir zaisdavo zaidima..kas ilgiau isbus vienoje vietoje nejudedamas,nelakstydamas ir..net nekalbedamas..toks budavo zaidimas cool.gif
Rugsejine
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 08, 13:09)
Na zinokit nesutinku su jumis. Tai jei mano tevai latrai, tai ka reiskia ir as esu tokia? Mano vaikyste buvo labai sunki, tevas gere, motina irgi, harakteris jos tai doh.gif Tai vadinasi palei jusu klausimus, man auklei isidarbinti be sansu. Nors esu tikrai tvarkinga, visiskai be jokiu zalingu iprociu, turiu du vaikus, nuosava suremontuota buta, apynauja masina, ir laimingai istekejus, labai myliu vaikus, tiesiog mano silpna vieta, mazi vaikai. O mano tevai nuo manes skiriasi, kaip diena nuo nakties. Tai viskas pas jus sansu isidarbinti aukle nera. Nesuprantu niekaip, prie ko cia tevai? Juk dirbti tai as einu, o ne jie. Velgi tos tradicijos... man rodos, koks skirtumas jum, kas kokiu laikosi, juk sujumis svenciu nereiketu svesti. Juk dabar tas jaunimas, nei jie laikosi tu tradiciju, nei jie ka. Tikrai atsiprasau, nu bet kai kurie klausimai, tai tikrai kvailoki.Man svarbiausia butu, kad uztikrintai butu saugus vaikas, pamaitintas, pamiegojas. O uz mano namu sienu, po darbo, tegul gyvena kaip ji nori, ir man maziausiai rupetu jos tevai, ir visos jos tos tradicijos.
*

As tikrai neirodinesiu, ka toks klausimas duoda, ko ne. Sie klausimai sudaryti, pagal vieno amerikieciu psichologo rekomendacija, esu skaiciusi jo straipsni. Kiekvieno teise rinktis. Taciau, paskaicius "juodu" aukliu istorijas, svarbu pasidaro ne tik tai, kad aukle mokes pakeisti pampersa, bet ir tai ar ji neuzvos jam, jei jis jos neklausys. Arba ar pasakys, kad vaikas stipriai uzsigavo...ir t.t.
Kaip tai patikrinti? Tame ir esme, kaip zmogus reguoja i tuos klausimus, jei jis is to daro dideli burbula, tai reiskia, kad kazko bijo...Vat tame ir esme, kad zmogus negali pasikeisti 180 laispniu (jus rasote po darbo gyvena kaip nori), jo budo bruozai atsispindi visame kame.
Nebutina uzdavineti visus klausimus, nebutina uzdavineti is vis!!!!!
Aukles CV jau daug ka pasako ( cia automatiskai reikalingas dalykas). O jei aukles klausi taip:
ar jus zinote kaip kose isvirti? arba ar mokate pampersa pakeisti? tai ji zinoma atsakys, kad taip. Be to vaiko prieziura nera tik roboto veiksmai, asmenybe svarbiausia. Ar paguos vaika, ar mokes zaidimu, daineliu, ar atsiklaus mamos visko ar nelandzios po stalcius ar nevogs ir t.t. Jei Jus zinote buda kaip tai issiaiskinti prie tai, kol isbandyti ant savo kailio, tai as mielai tai isbandysiu.
P.s. visiskai Jus taip at galeciau priimti dirbti aukle, nes jus aiskiai iskomunikuojate kokia esate! Cia ir yra esme.
JM
QUOTE(Rugsejine @ 2009 04 08, 12:27)
Vat tame ir esme, kad zmogus negali pasikeisti 180 laispniu (jus rasote po darbo gyvena kaip nori), jo budo bruozai atsispindi visame kame.

*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif butent
Rugsejine
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 08, 14:23)
is dalies nesutinku....jei pabaigusi darba...aukle eis gerti,linksmintis per nakti arba padaugins alhoholio..o ryte reikes ateiti priziureti vaikucius..kaip ivertintumete jos darbo kokybe,kai auklei  pagirios????
Kazkada ziurejau laida..nebeatmenu,net kokia...heroje buvo aukle..priziuredavo 2 mergaites...labai daznai jauna aukle eidavo linksmintis,gerdavo,rukydavo....kita diena i darba eidavo..aukle pasakodavo,kad ryte atejusi i seima,kol mama issiruos privaledavo susiimti save i rankas-atrodyti zvali,linksma,zaisti su vaikais...kai tik teveliai iseidavo..dribsodavo ant lovos,ziuredavo televizoriu,nes nieko kito negaledavo daryti..plysdavo galva,budavo pagirios...pati aukle prisipazino,kad jai buvo gaila priziurimu mergaiciu..zinote,ka jos zaisdavo..iseidavo i lauka ir zaisdavo zaidima..kas ilgiau isbus vienoje vietoje nejudedamas,nelakstydamas ir..net nekalbedamas..toks budavo zaidimas cool.gif
*

Pilnai sutinku. vat ir norisi kzkaip galeti tokius dalykus nujausti is anksto, nei tada, kai jau aukle dirba. Cia tik vienas ir budu, kuris ne visiems priimtinas - negincijama.... gal yra ir daugiau.
JM
QUOTE(Rugsejine @ 2009 04 08, 12:33)
Pilnai sutinku. vat ir norisi kzkaip galeti tokius dalykus nujausti is anksto, nei tada, kai jau aukle dirba. Cia tik vienas ir budu, kuris ne visiems priimtinas  - negincijama.... gal yra ir daugiau.
*

Man patiko jusu klausymai..... suprantu klausymu esme,ju atsakymai labai informatyvus teveliams.Is atsakymu,galima susidaryti nuomone kaip aukle atliks savo darba,gal auklei reiketu daugiau informacijos duoti,gal reiktu aptarti smulkiau tam tikras vietas.Ir turiu nuomone,nieko nera geriau,kaip pas busima aukle apsilankyti jos namuose 4u.gif
Dar samdant auklyte butu galima paprasyti padeklamuoti eilerastuku,isvardinti idomesnias daineles,zaidimus ax.gif
Manau aukle,kaip ir bet kuris kitas darbuotojas turi irodyti,kad mokes atlikti savo darbeli...ne tik isvirti kosyte,pakeisti pampersiuka,bet svarbiausia bendravimas,mokejimas uzimti vaikuti,pritaikyti pagal situacija eilerastuka,eiliuota pasakyti,dainele 4u.gif
giedrute 99
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 08, 14:23)
is dalies nesutinku....jei pabaigusi darba...aukle eis gerti,linksmintis per nakti arba padaugins alhoholio..o ryte reikes ateiti priziureti vaikucius..kaip ivertintumete jos darbo kokybe,kai auklei  pagirios????
*

Asapie zalingus yprocius net nekalbu. Nes as ir nenoreciau aukles su zalingais yprociais. Turejau omeny kad, po darbo tegul eina, kad ir su draugais susitikti, ar dar koki darbeli uzsiima.O ne koki alkoholi vartoja, man ir asmeniskai nu nepatiktu, kad ateitu pagiringa.
JM
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 08, 13:02)
Asapie zalingus yprocius net nekalbu. Nes as ir nenoreciau aukles su zalingais yprociais. Turejau omeny kad, po darbo tegul eina, kad ir su draugais susitikti, ar dar koki darbeli uzsiima.O ne koki alkoholi vartoja, man ir asmeniskai nu nepatiktu, kad ateitu pagiringa.
*

Tai apie ka jus kalbat ir kokie tie zalingi iprociai...tarkim sokiai per nakti ,isgerimai sestadieni,ieina i zalingus iprocius ???Jei jus negeriate nei laso,tai kitu isgerimas proto ribose yra zalingas iprotis???
Aukle,kaip ir bet kuris kitas darbuotojas turi savo laisvalaiki ir ji leidzia,kaip nori..cia jau SAVAIME AISKU...nemanau,kad kazkas isdristu reguliuoti darbuotoju laisvalaiki.
Bet..as kalbejau apie kitoki laisvalaikio praleidima,kuris pakenktu rytdienos busimam darbui.
O kur eiti,ka veikti,turim kiekvienas teise....todel ir renkasi mamytes aukles tokias,kuriu moraliniai principai,pareigingumas yra proto ribose.Turi atsakomybes ir saiko jausma 4u.gif
Jei jaunas ir protingas zmogus,jis atsipalaiduos,soks per nakti,ar isgers alhoholio savaitgali.....bet ne paprasta diena,kai rydiena turi buti darbinga 4u.gif
giedrute 99
Nu mamos as suprantu jus, aisku kad savo vaikui noris visko ko geriausia. Bet manes paklaustu, to klausimodel nuotrauku, nu zinokit rimtai nezinociau net ka atsakyti, pasimesciau. Mes kai samdeme aukle, tai kazkaip, kai ji atejo, kazkaip daug neklausinejom. Paklausinejom kas svarbiausia, patiko, leta tokia. Dar kazkaip pagalvojau, ar nebus vaidyba. Tai nutaikydavau proga, ir nieko nesakius, vidury baltos dienos, pareidavau namo. Bet viskas tvarkoje, su ja buvo. Tiesa, kai priemem, tai pati kartu buvau, kazkur puse menesio. Tai irgi stebedavau, kokia ateis, ar dienos pabaigoi neprades zvilgcioti i laikrodi, kada gales namo begti, ir labai daug man rodos, parodo patys vaikai. Ar jie noriai eina sutikti prie duru ja.

Jo, ir as paskaitau kartais ta juodaji sarasa, kazkaip kartais, pagalvoju, kad gal kazkiek ir mamos perdeda trupuciuka. Aisku visokiu tu brudziu pasitaiko, kad jas kur, bet geriausias varijantas, kai viena mamyte rase, kur kazkokia beprote, i kriaukle darydavo, paskui dar su ranksluosciu nusivalydavo, ir mazyli nusluostydavo. Nu nezinau, tokiai tai ir i spranda uznesti. Skaiciau ir negalejau suprasti, is kur dar tokiu yra. smile.gif
JM
giedrute99..as pasisakau is kitos puses..esu ne tik 2 vaikuciu mama,bet ir pati dirbu su vaikuciais 4u.gif
Todel as suprantu mamyciu baimes.....ir tie klausymai tarkim manes visiskai nenustebintu,atvirksciai.....as manau,kad mamytes turetu kuo daugiau pabendrauti su busimomis auklytemis,kuo daugiau klausymu uzdavineti,kad veliau ateityje nekiltu jokiu nesusipratimu 4u.gif
giedrute 99
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 08, 15:30)
Tai apie ka jus kalbat ir kokie tie zalingi iprociai...tarkim sokiai per nakti ,isgerimai sestadieni,ieina i zalingus iprocius ???Jei jus negeriate nei laso,tai kitu isgerimas proto ribose yra zalingas iprotis???
Aukle,kaip ir bet kuris kitas darbuotojas turi savo laisvalaiki ir ji leidzia,kaip nori..cia jau SAVAIME AISKU...nemanau,kad kazkas isdristu  reguliuoti darbuotoju laisvalaiki.
Bet..as kalbejau apie kitoki laisvalaikio praleidima,kuris pakenktu rytdienos busimam darbui.
O kur eiti,ka veikti,turim kiekvienas teise....todel ir renkasi mamytes aukles tokias,kuriu moraliniai principai,pareigingumas yra proto ribose.Turi atsakomybes ir saiko jausma 4u.gif
Jei jaunas ir protingas zmogus,jis atsipalaiduos,soks per nakti,ar isgers alhoholio savaitgali.....bet ne paprasta diena,kai rydiena turi buti darbinga 4u.gif
*

Na jus ankstesniame poste rasete; kad po darbo eis gerti. Tai taip ir supratau, kad aukle megeja isgerti. Uztat ir rasau, kad man nepatiktu su zalingais yprociais. O zaligais yprociais laikau, daznus gerimus, rukyma, ir jau nekalbu apie visokius narkotikus. Zinokit, man ir rukanti aukle butu ne prie sirdies.

O kad zmogus, tarkim savaitgali atsipalaiduoja, nu nematau nieko blogo. Kodel po sunkios savaites neatsipalaiduoti su draugais? aisku kad galima. Bet jokiu budu, i mano namus, vaiko priziureti, kad nebutu pagiringa, o daugiau tai irnesakyk.gif koks skirtumas, ar ji laikosi tradiciju arne, ar tevai normalus arne.
JM
QUOTE(giedrute 99 @ 2009 04 08, 13:49)
Na jus ankstesniame poste rasete; kad po darbo eis gerti. Tai taip ir supratau, kad aukle megeja isgerti. Uztat ir rasau, kad man nepatiktu su zalingais yprociais. O zaligais yprociais laikau, daznus gerimus, rukyma, ir jau nekalbu apie visokius narkotikus. Zinokit, man ir rukanti aukle butu ne prie sirdies.

*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
giedrute 99
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 08, 15:47)
giedrute99..as pasisakau is kitos puses..esu ne tik 2 vaikuciu mama,bet ir pati dirbu su vaikuciais 4u.gif
Todel as suprantu mamyciu baimes.....ir tie klausymai tarkim manes visiskai nenustebintu,atvirksciai.....as manau,kad mamytes turetu kuo daugiau pabendrauti su busimomis auklytemis,kuo daugiau klausymu uzdavineti,kad veliau ateityje nekiltu jokiu nesusipratimu 4u.gif
*

Visiskai sutinku su jumis 4u.gif
Tai ir as norejau pasakyti, kad velniop tuos tuos tokius klausimus, daugiau gal pradziai pabuti kartu, visiems trim, ir stebeti akylai jos veiksmus. Nes jei noresiu isidarbinti, as galiu taip graziai i juos atsakyti, kad sakys, nu cia tai aukle auksine radom. Bet tai kas is to.... jei tik grazios kalbos.

Ir as dirbau labai trumpai aukle. Vaikai mano eina i darzeli, nu tai pagalvojau, gal atsiras, kam reikia, na ta prasme, kad man atveztu i namus vaikiuka. I dejau i cia pas mus i foruma skelbimuka, kad ieskau aukles darbelio. Na ir ta pati vakara, paskambino, ir ta pati vakara, visa seima atvazevo pas mus. Dar jie nusistebejo kad, ta mergyte, is karto man ant ranku, nes ji neprisileidzia siaip. Nu ir tvarkoi, viska aptarem, sutarem.Padabojau ta mergaite, kazkur apie dvi savaites. Ir ji susirgo, is pradziu jie galvojo, kad dantukai, bet ten jau rimciau susirga. Po keliu dienu jie paskambino, kad susirgo ir atves tik kai pasveiks. Aisku sakau gerai, jokiu problemu,sveikit. Praejo dar savaite, nesulaukiu. Pati paskmbinau, klausiu ar kas netaip, gal kazka blogai padariau. Uztikrino kad tikrai viskas gerai, ir kai tik pasveiks, tikrai atves. Ir jau antras menuo, kai nepaskambina, ir uz tas kelias dienas, nesumokejo, ir liko tos mazyles daikteliai. Tai va, kartais ir teveliu buna tokiu neatsakingu. Butu bent pasake, nu neitikai kazkuo, kazka blogai padariai,atsiskaitom, ir viskas. Mes sau jus sau, one viskas tvarkoje, kaip jus mum patinkat ir taip toliau.
Rugsejine
Zinoma, kad geriausiai kuo daugiau pabendrauti ir pajausti zmogu. Bet tikrai su visom, kurios atsiliepe su noru dirbti aukle tiek nepabendrausi. Plius reikia zinoti, kaip zmogus isivaizduoja pvz.: elgsias kritinesi situacijose, kuriu labai maza tikimybe, kai vaikutis buna su mama ir aukle. O be to jei kas ir nutiktu tuo metu mama imtusi iniciatyvos. Pateikiu 2 realius pvz. atsakymu i klausimus.
1. kaip manote ką mamytė turėtų žinoti apie auklės sveikatą?
ats.: tai kas tesiogiai sejasi su aukles darbu
kokia veikla manote galima užimti 7 mėnesių kūdikį?
ats.: tokio amžiaus kudikiai jau yra smalsus todel ir žaidima,bendravima, užsiemima galima rasti
2. kaip manote ką mamytė turėtų žinoti apie auklės sveikatą?
ats.: Apie berimus, persalima, apie visus susirgimus kurie gali pakenkti vaikiukui
ats.: Manau galima zaisti zaislais, pazinimo zaidimus (akyte, ausyte), garsu zaidimus (megdzioti gyvunus, masinas), kutuliukais, pasaku sekimas su vaizdavimu.
jau is poros klausimu jauciasi kitokio stiliaus zmones. Be to 1-oji i daug klausimu atsake pora zodziu: tai asmeniska arba tai is kart pastebima ir pan.
Tai tikru dalyku atsakymu nerasi niekur surasytu.
Linkiu visoms mamos geru aukliu.
P.s. labai pritariu, kad renkantis aukle, reiktu, kad ji priimtu pasnekesiui i savo namus. As pati tai isbandziau - labai labai daug ka pasako apie zmogu jo namai.
JM
QUOTE(Rugsejine @ 2009 04 08, 15:48)
Zinoma, kad geriausiai kuo daugiau pabendrauti ir pajausti zmogu. Bet tikrai su visom, kurios atsiliepe su noru dirbti aukle tiek nepabendrausi. Plius reikia zinoti, kaip zmogus isivaizduoja pvz.: elgsias kritinesi situacijose, kuriu labai maza tikimybe, kai vaikutis buna su mama ir aukle. O be to jei kas ir nutiktu tuo metu mama imtusi iniciatyvos. Pateikiu 2 realius pvz. atsakymu i klausimus.
1. kaip manote ką mamytė turėtų žinoti apie auklės sveikatą?
ats.: tai kas tesiogiai sejasi su aukles darbu
ats.: tokio amžiaus kudikiai jau yra smalsus todel ir žaidima,bendravima, užsiemima galima rasti
2. kaip manote ką mamytė turėtų žinoti apie auklės sveikatą?
ats.: Apie berimus, persalima,  apie visus susirgimus kurie gali pakenkti vaikiukui
ats.: Manau galima zaisti zaislais, pazinimo zaidimus (akyte, ausyte), garsu zaidimus (megdzioti gyvunus, masinas), kutuliukais, pasaku sekimas su vaizdavimu.
jau is poros klausimu jauciasi kitokio stiliaus zmones. Be to 1-oji i daug klausimu atsake pora zodziu: tai asmeniska arba tai is kart pastebima ir pan.
Tai tikru dalyku atsakymu nerasi niekur surasytu.
Linkiu visoms mamos geru aukliu.
P.s. labai pritariu, kad renkantis aukle, reiktu, kad ji priimtu pasnekesiui i savo namus. As pati tai isbandziau - labai labai daug ka pasako apie zmogu jo namai.
*

Puikus pavyzdziai thumbup.gif ir didelis skirtumas mirksiukas.gif
Lady Dy
QUOTE(Rugsejine @ 2009 04 08, 17:48)

Gal
Štai jums dvi moterys:Viena namuose begalo tvarkinga,darbe total košmar absoliuti nevala,dirbo virėja,o čia jau švara būtina.
Antra namuose taip sau,o darbe ideali darbuotoja,dirbo viešbutuko valytoja kambarine.
Rinksitės aišku kuri namuose tvarkinga ir galit apsirikt.Namai manau dar ne viskas.
JM
QUOTE(Lady Dy @ 2009 04 09, 14:17)
Gal
Štai jums dvi moterys:Viena namuose begalo tvarkinga,darbe total košmar absoliuti nevala,dirbo virėja,o čia jau švara būtina.
Antra namuose taip sau,o darbe ideali darbuotoja,dirbo viešbutuko valytoja kambarine.
Rinksitės aišku kuri namuose tvarkinga ir galit apsirikt.Namai manau dar ne viskas.
*

manau cia isimtys 4u.gif
Rugsejine
QUOTE(Lady Dy @ 2009 04 09, 16:17)
Gal
*

namuose ne tik i tvarka galima demesi atkreipti. as issirinkau aukle, pas kuria buvau namie.
vaival
ats.: Apie berimus,
O prie ko čia bėrimai? Vienintelis odos grybas (pakankamai retas) ar niežai (vargu ar tokia dama ateis į pokalbį) yra užkrečiami ax.gif , o kitos odos ligos lėtinės ir jokio pavojaus Jūsų vaikui nesukelia (prieš užduodant klausimus, reiktų pasidomėti apie tai ką norite sužinoti).
Ernestyyte

1. Kodel norite dirbti aukle?
2.Papasakokite apie seimas, kuriose esate dirbusi. Koks buvo vaiku amzius?
3.Ar galutimute duoti buvusio darbdavio tel nr.
4.Ar galite parodyti savo asmens dokumentus
5. kokia jusu sveikatos bukle? gal galetumete parodyti sveikatos pazymejima?
6. ar turite zalingu iprociu?
7. kokia jusu seimynine padetis?
8. kaip elgtumetes, jei priziurinciai mano vaika jums paskambintu jusu vyras ir pasakytu kad namie kazkas atsitiko?
9.ar jei reikes, galesite dirbti savaitgaliais, pasilikti virsvalandziu?
10. kaip isivaisduojate savo darbo diena?
11. Kokiu zaidimu , tinkanciu mano vaikui pagal amzi, mokate? Gal galite keleta isvardyti? Parodyti?
11.kuo dar be zaidimu, uzimtumete mano vaika per diena?
12. ar esate keitusi sauskelnes?
13. gal galite papasakoti kaip virtumete mazyliui kose?
14. Kaip elgtumetes, jeigu vaikas: paspringo, nusiplike, jam staiga pakilo temperatura?
ilgairekia be priezasties? man isejus prasideda isterija? susipese su kitu vaiku kieme?
15. kaip sudrausmintumete isisiautujusi mazyli?

astana
QUOTE(Ernestyyte @ 2009 04 16, 16:15)
1. Kodel norite dirbti aukle?
2.Papasakokite apie seimas, kuriose esate dirbusi. Koks buvo vaiku amzius?
3.Ar galutimute duoti buvusio darbdavio tel nr. 
4.Ar galite parodyti savo asmens dokumentus
5. kokia jusu sveikatos bukle? gal galetumete parodyti sveikatos pazymejima?
6. ar turite zalingu iprociu?
7. kokia jusu seimynine padetis?
8. kaip elgtumetes, jei priziurinciai mano vaika jums paskambintu jusu vyras ir pasakytu kad namie kazkas atsitiko?
9.ar jei reikes, galesite dirbti savaitgaliais, pasilikti virsvalandziu?
10. kaip isivaisduojate savo darbo diena?
11. Kokiu zaidimu , tinkanciu mano vaikui pagal amzi, mokate? Gal galite keleta isvardyti? Parodyti?
11.kuo dar be zaidimu, uzimtumete mano vaika per diena?
12. ar esate keitusi sauskelnes?
13. gal galite papasakoti kaip virtumete mazyliui kose?
14. Kaip elgtumetes, jeigu vaikas: paspringo, nusiplike, jam staiga pakilo temperatura?
ilgairekia be priezasties? man isejus prasideda isterija? susipese su kitu vaiku kieme?
15. kaip sudrausmintumete isisiautujusi mazyli?
*

Visi klausimai tinka.Kai darbinausi per aukliu agentura ju buvo ir daugiau.Tik tai viskas teorija,kuria galima ismokti,kad gauti tinkama pazymi per pedagogikos egzamina.Viena tokia mamyte mane egzaminavo mano namuose,tik jos supratime apie vaiku auklejima pastebejau daug man nepriimtinu dalyku pedagogine ir zmogiskaja prasme.Koks buvo jos nustebimas,kad as atsisakiau pas pas juos dirbti,nes puikiai atsakiau i visus jai rupimus klausimus ir labai jiems tikau.Ar visada jaunos mamos gerai zino,kaip vienu,ar kitu atveju pasielgti su vaiku?Kartais tenka seimoje ir taktiskai patarti.
Geriausias patarejas-intuicija.Dirbau(ir dabar dirbu)tik tokiose seimose,kurios mane prieme is pirmo susitikimo.
Gerdagerdagerda
smile.gif Ieškau auklės darbo (su rekomendacijomis)

Esu 20-ies metų būsima teisininkė, studijuoju vakarais, todėl turiu nemažai laisvo laiko. Esu atsakinga, punkluali, nuoširdi. Moku užsiimti su vaikais, lavinti ir susidraugauti. Esu dirbusi 2 metų berniuko aukle (patirtis metai laiko) ir mergaitės 6metų (patirtis virš metų). Turiu rekomendacijas, jei pageidautina galiu rekomendaciją persiųsti į el.paštą, arba duoti telefono nr. žmonių pas kuriuos teko dirbti. Ieškau darbo tik darbo dienomis iki 17h. Gali būti darbas ir kelis kartus per savaitę, nebūtinai pilna darbo savaitė.
Kandangi gyvenu Vilniuje - fabijoniškėse, ieškau darbo arčiau namų. smile.gif thumbup.gif smile.gif
NEIMA
as kaip ieskojau aukes atsiliepe viena moteris kad jos sesuo iesko darbo, sakau tai atvaziuokit pasikalbesim, atvaziavo- o ta sesuo nei zodzio neistare, net vaiko nepakalbino, tik ji pati kalbejo daug. na is mandagumo atsakiau kad paskambinsiu. aisku skambinti nebuvo noro... dar gavau izeidziancia zinute nuo ju kai nesulauke mano skambucio. Dieve gelbek nuo tokiu aukliu schmoll.gif
Rūta Mėta
QUOTE(Noa @ 2004 04 24, 22:27)
Butinai paklausk, kieno dar vaikus yra priziurejusi, ir tu zmoniu telefonu. Ir skambink tais telefonais staigiai, kol nespejo perspet. Rasytinem rekomendacijom netikek - siais laikasi gali zmogus sau nors 50 pasirasyt... Jei vaiku neauklejus, skambink i buvusia darboviete (kaip dirbo, kodel isejo is darbo?).

Man regis, apie ja pacia pasiklausinet, tokiu neesminiu dalyku - kaip gyvena, kuo uzsieme iki siol, kas vaikai, vyras, ka veikia, kokia jos sveikata (o gal kokia dziovininke...) - grynai kad boba issisneketu ir bent kiek atsiskleistu...

Jeigu sake, kad yra priziurejus vaikus, klausk apie ta buvusias seimas. Kaip ten  priziurejo, ka konkreciai veike (smulkiai, kad matytum, jei meluoja), kokie buvo vaikai (jei sakys, kad isterikai, o teveliai - psichai - atsargiai rolleyes.gif ), kiek laiko dirbo, kodel nustojo dirbt.

Reikia issiaiskint, kaip ziuri i alkoholi, tabaka, ar nera teista, ar vaikai ne narkomanai ir kalejime nesedi... Tik nzn kaip tai padaryt.  Vardo, pavardes, asmens kodo klaust ir skambint per narkologinius gal? Biesas zino dry.gif 
Papildyta @ [mergetime]1082835643[/mergetime]
Aha, dar - jei vyras gali dalyvaut pokalby, butinai tegu dalyvauja, is to vieni pliusai. Pirma, jei jam kas nors veliau nepatiks, ne tu viena atsakinga busi, antra, gal jis pastebes ka nors, ko tu viena nepastebesi. Is viso, kuo daugiau zmoniu dalyvauja, tuo geriau, jeikokia mama dar nori dalyvaut - irgi tegu dalyvauja, tik visus reikia perspet, kas pokalbiui vadovauja, kad nepradetu kokia uosviene su busima aukle prisiminimais dalintis... Nes kalbant su keliais zmonem sunkiau manipuliuot. O jeigu pretendentei i aukles nervai nelaiko nuo tokio pkalbio, tai kam tau silpnu nervu aukle?!

Dar - uzduok kokias situacijas, kad jinai papasakotu, kaip jose elgtusi. Pvz., na as cia is lempos - vaikas prarijo saga/apsiplikino/ pakliuvo po dviratininku, ka darot?  Vaikas atsisako valgyt - kokiu priemoniu imates? Tik uzmigdet vaika, skambutis i duris - vaikas pazadintas, ka darot? Vaikas verkia ilga laika be aiskios priezasties - ka darot? Tik pradejus dirbt su vaiku, suskamba telefonas - namie kas nors atsitiko, ka darot? Vaikas smelio dezej susipese su kitu vaiku, ka darot? Na ka nors tokio sad.gif
*

Pirmiausia, tai visus šitus klausimus užduokite pačios sau, tai sužinosite apie save įdomių dalykų, o gal ir tai, kad pas jus iš viso joks žmogus dirbti negalės lotuliukas.gif Skambinti į darbovietę blink.gif Sveikatai patikrinti yra specialus pasas, kurį turi turėti kiekvienas, kas dirba su vaikais.
Papildyta:
QUOTE(Lady Dy @ 2009 04 09, 16:17)
Gal
*

Nu suprantu, jei vaiką vešite į jos namus, bet jeigu ji ateinanti pas jus, tai kurių velnių lysti į jos namus blink.gif Ar kai vaiką vedate į darželį, irgi pas auklytes į namus brautis reikia blink.gif Nereikia perlenkti lazdos, manau, yra gi dar toks dalykas kaip privatumas. Jei jau mane šitaip narstytų po kaulelį ir siūlelį, tai po biesų man toks darbas doh.gif Gerai dar, kad darbinantis į įstaigas ar įmones darbdavys namų patikrinti neateina lotuliukas.gif
Lara22
gera tema, daug naudingu patarimu drinks_cheers.gif
salunja
*

na ne...o gal zmogus nuomojasi busta,pinigai neleidzia issinuomoti kazka geresnio,o sutvarkyti ta buta reikia pinigu ir laiko?o gal zmogus laukia,kad jam reikes kraustytis,ir viskas laikoma dezese,krepsiuose,ir istraukti tik butini daiktai...?jau viskas,nieko gero apie zmogu nepasakysi...?o ir isvis,pagal ka Jus sprendziate,koks yra zmogus,pamate busta?sienu apdaila,daiktu kiekis,dulkiu kiekis...?visiska nesamone...niekada neleisciau zmogaus i savo buta,jei nematyciau butinumo.suprasciau,jei noretu atvesti vaika pas mane-privalu parodyti salygas,kuriuose bus vaikas.bet tikrai ne daugiau.
ramiai
Atsisakyčiau nuo tokios tarnybos, kur darbdavė veržiasi įvertinti mano gyvenimą mano namuose. Dėl kamerų neprieštaraučiau, manau, kad labai dažnai jos įjungiamos bent jau darbo pradžioje.
viliaugis
Pradirbau nemažai metų aukle, bet, kad į namus veržtųsi šeimininkai - tai jau ne schmoll.gif .Pirmiausiai, tai ne viena gyvenu t.y. gal mano vyras ar dukros nenori svetimų žmonių vizitų ir kažkokių apžiūrų bei vertinimų doh.gif . Jeigu tėveliai tokie drąsūs ir samdo savo vaikui auklę, tai tegul viską gerai apgalvoja, o geriausiai ieškoti per pažįstamus arba supermamoj ax.gif
aushra1
labai pritariu, kad renkantis aukle, reiktu, kad ji priimtu pasnekesiui i savo namus. As pati tai isbandziau - labai labai daug ka pasako apie zmogu jo namai.
*

Tokių tėvelių paprašyčiau vizito pas abejus senelius (bei parodyti visų kartų mokslų užbaigimo diplomus), jog įsitikinčiau, kad nors jiems visi namie ir visiškas absurdas nėra perduodamas iš kartos į kartą, nes kai kada prisiimama vaikų auklėjimo ir ugdymo rizika yra per didelė, o už rezultatą nori nenori atsakyti teks. Aišku, absurdizuoju situaciją, kad suprastų ir kita pusė iki kokio absurdo priėjo.

Visiems nepasitikintiems auklėmis vienintelis patarimas - nesamdykite, auklė suras darbą daug greičiau, nei jūs auklę.
margustas
niekada nemanau kad aukles darbas yra kazkoks iskirtinis g.gif isivaizduokit jei norit dirbt kokia buhaltere o koks kandidatas i darbdavius sako:as jum patikiu savo imones buhalterija-visa savo gyvenima jis mano kudikis , noriu paziuret kas jus per zmogus ar neapgausit todel apziuresiu jusu gyvenama vieta,susuitiksiu su jusu draugais ir tada nuspresiu.......... biggrin.gif
prie dubysos
Jei aukle pas save vedasi vaikus- tai reiktu dar paklaust,ar namie nera sunkiomis uzkreciamomis ligomis serganciu namiskiu(kalbu apie TBC,pan)- aisku,gali nuslept g.gif ( pvz,pasakyt,kad serga namiskis ne TBC,o plauciu veziu).
salunja
QUOTE(prie dubysos @ 2012 02 17, 10:34)
Jei aukle pas save vedasi vaikus- tai reiktu dar paklaust,ar namie nera sunkiomis uzkreciamomis ligomis serganciu namiskiu(kalbu apie TBC,pan)- aisku,gali nuslept g.gif ( pvz,pasakyt,kad serga namiskis ne TBC,o plauciu veziu).
*

atvirai pasakius nematau prasmes leist auklei vestis vaika i savo namus.Jusu namai yra jam pritaikyti-apsaugoti kampai,paslepti astrus daiktai,uzrakintos spinteles(dazniausiai),pas aukle tas vargu ar bus.minute nusisuks-ir nezinia ka vaikas pasiciups,namiskiu palikta ne vietoj.na ir zaislai.jei aukle turi panasaus amziaus vaika-dar,dar,nes zaislu bent jau yra ir namai apsaugoti.o kazkokiai mociutei-auklei as net neleisciau vestis vaika i savo namus.yra namai,yra vaikas,mokama uz prieziura-sedek su vaiku ten,kur tam vaikui pritaikyta aplinka ir pazistami daiktai.kiek dirbu aukle,niekad ne minties nebuvau tempti vaika pas save schmoll.gif

asmeniskai mano nuomone,nereikia metyti akmenis smile.gif
♥SL♥
gera ir naudinga tema thumbup.gif
ramiai
O ko klausti? Gal tegu papasakoja apie šeimą, kurioje dirbo, apie vaiką, gal - kas nesisekė, kokių turėjo konfliktų, nesusipratimų, kaip supranta jūsų amžiaus vaiko ugdymą, ką darytų, jei vaikas netikėtai susirgtų, nukristų, labai ilgai verktų, ožiuotųsi... kaip supranta vaiko sulaikymą nuo netinkamo elgesio, ką laiko netinkamu elgesiu, ką galvoja apie pastabas šeimos nariams, apie informacijos skleidimą apie šeimos gyvenimo modelį, ar ruošiasi apsitvarkyti po savęs ir vaiko veiklos, ar suvokia, kad neturi prie savęs "pririšti" vaiko, nevaidinti begalinės meilės svetimam vaikui. nes po metų, o gal ir kur kas anksčiau, su aukle atsisveikinama, tuomet vaikas ir dvasinę (tarsi artimo žmogaus netekties) traumą gali patirti. Tikriausiai verta paklausti, ar galėtų, iš anksto susitarus, o gal ir netikėtai, padirbėti ilgėliau vakare, ateiti anksčiau iš ryto... Ar žino, kad neturi teisės jokių medikamentų duoti svetimam vaikui, prieš tai nepasitarusi su tėvais, ar žino, kad pasivaikščiojimų maršrutas nustatomas tėvų ir t.t. ir pan.
Dabar toks anekdotas, kuris nutiko man - pasikalbėjom telefonu, atvažiuoju susipažinti arčiau, o mama ir sako: bet aš dabar trumpam turiu išvažiuoti su reikalais... (Grįžo po 6 valandų). Išvažiuodama tik parodė, kur yra vaiko buteliukas, mišinukas. Dar bandžiau rodyti savo pasą, bet ji labai nustebo, kam jį rodau... Taip ir "dirbau". Niekuomet nežinojau, ar kviečia valandai, ar visai dienai, nežinojau, ar kitą dieną prireiks. Paskambina ir turi lėkti. Po kelių mėnesių staiga nebepaskambino daugiau... Nors tą paskutinę dieną išsiskyrėm draugiškai, pastabų nė karto negirdėjau...
Jazira
QUOTE(ramiai @ 2012 02 18, 16:22)
Dabar toks anekdotas, kuris nutiko man - pasikalbėjom telefonu, atvažiuoju susipažinti arčiau, o mama ir sako: bet aš dabar trumpam turiu išvažiuoti su reikalais... (Grįžo po 6 valandų). 
*

cia jau buvo signalas nesusidet su tokia...
Kamėja
Šiandien turėjau vieną pokalbį su kandidate į valandines aukles ax.gif
Pokalbį kažkaip sunkoka buvo vesti nes jos kalba vis nukrypdavo pasakojimais apie tai kiek jai moka kita šeima , pasakojo ir apie vaikus kuriuos prižiūri/yra prižiūrėjusi, pasiderėjom dėl atlygio ir galiausiai kaip ir sutarėme dėl priimtino varianto smile.gif
Bet vat mažokai paklausė apie mano vaiką, paminėjo, kad su berniukais sunkiau, nes jie būna judrūs unsure.gif Nors tikino, kad susitvarko, nes vaikai būna paklusnesni nei su tėvais.
Merginos, aišku sunku patarti, bet kaip manot, ar verta ją samdyti?
aushra1
QUOTE(Kamėja @ 2012 02 20, 23:53)
Šiandien turėjau vieną pokalbį su kandidate į valandines aukles  ax.gif
Pokalbį kažkaip sunkoka buvo vesti nes jos kalba vis nukrypdavo pasakojimais apie tai  kiek jai moka kita šeima , pasakojo ir apie vaikus kuriuos prižiūri/yra prižiūrėjusi, pasiderėjom dėl atlygio ir galiausiai kaip ir sutarėme dėl priimtino varianto  smile.gif
Bet vat mažokai paklausė apie mano vaiką, paminėjo, kad su berniukais sunkiau, nes jie būna judrūs  unsure.gif  Nors tikino, kad susitvarko, nes vaikai būna paklusnesni nei su tėvais.
Merginos, aišku sunku patarti, bet kaip manot, ar verta ją samdyti?
*

Kad būtų lengviau priimti sprendimą, susitikite dar bent su 3 kandidatėm, tada bus aiškesnė situacija, pasikvieskite draugę ar kaimynę kad padėtų įvertinti.
Kamėja
QUOTE(aushra1 @ 2012 02 20, 23:05)
Kad būtų lengviau priimti sprendimą, susitikite dar bent su 3 kandidatėm, tada bus aiškesnė situacija, pasikvieskite draugę ar kaimynę kad padėtų įvertinti.
*

Ačiū už patarimą 4u.gif nors auklės reikia gana skubiai, bet paskubėti su sprendimu tikrai nenorėčiau schmoll.gif Gaila, kad kandidačių pokalbiui kolkas daugiau nėra... Na bet tikiuosi vistiek rasim ko ieškom smile.gif

Dar prisiminiau, kad man paprašius , jog duotų tel nr tos šeimos kurioje dirba,ji pasakė kad dabar neturi, nors mobilųjį su savimi turėjo g.gif
lepunele
QUOTE(Kamėja @ 2012 02 20, 23:32)
Ačiū už patarimą  4u.gif  nors auklės reikia gana skubiai, bet paskubėti su sprendimu tikrai nenorėčiau  schmoll.gif Gaila, kad kandidačių pokalbiui kolkas daugiau nėra... Na bet tikiuosi vistiek rasim ko ieškom  smile.gif

Dar prisiminiau, kad man paprašius , jog duotų tel nr tos šeimos kurioje dirba,ji pasakė kad dabar neturi, nors mobilųjį su savimi turėjo  g.gif
*

O koks skirtumas jei duotu NR, juk galima beleko duoti ir apsimsti kad buvo jos aukle. Ziurint kokios aukles jus norit:ar kad tik vaikus priziuretu, ar kad ugdytu? Pensininkes tik priziures, soks pagal vaiko dudele, o jei aukle su issilavinimu turetu kazkiek i jusu vaika ideti ziniu, nors labai vaikai to nenori ax.gif
Kamėja
QUOTE(lepunele @ 2012 02 29, 18:55)
O koks skirtumas jei duotu NR, juk galima beleko duoti ir apsimsti kad buvo jos aukle. Ziurint kokios aukles jus norit:ar kad tik vaikus priziuretu, ar kad ugdytu? Pensininkes tik priziures, soks pagal vaiko dudele, o jei aukle su issilavinimu turetu kazkiek i jusu vaika ideti ziniu, nors labai vaikai to nenori ax.gif
*

Gal ir taip, bet vat pasirodo pravercia tie numeriai smile.gif pasiskambinau del rekomendacijos, o gavau antirekomendacija unsure.gif
Na lavinimo manau uztenka darzelyje jam smile.gif ir kadangi ieskau valandines aukles, tai labiau man reikalingas zmogus, kuriuo tiesiog butu galima pasitiketi, o vaikui butu saugu ir linksma pabuti keleta valandu drauge ax.gif
lepunele
QUOTE(Kamėja @ 2012 02 29, 19:53)
Gal ir taip, bet vat pasirodo pravercia tie numeriai smile.gif pasiskambinau del rekomendacijos, o gavau antirekomendacija  unsure.gif
Na lavinimo manau uztenka darzelyje jam smile.gif ir kadangi ieskau valandines aukles, tai labiau man  reikalingas  zmogus, kuriuo tiesiog butu galima pasitiketi, o vaikui butu saugu ir linksma pabuti keleta valandu drauge  ax.gif
*

Taip sunku su tom auklem, o dar reikia psitiketi, nes kaip bebutu isileidi i namus svetima zmogu, o i vidu neilysi, kas tai per zmogus, nors po savaites pasimatys kas kaip ax.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.