Papildyta:
beje, aukles dar neturiu
Ar prasete kuri savo aukliu pristatyti medicinine pazyma? Manau tai yra logiska, dirbant su mazais vaikais. tas privaloma visoms darzeliu darbuotojoms. Labai noriu ta padaryti. Idomu, kokia reakcija bus. Islaidas apmokesiu as.
Papildyta: beje, aukles dar neturiu Sekmės
Su tom pagyvenusiom tai visai blogai. Tai jos nepaeina, tai nepasilenkia - o vaikus "aukleti " verziasi..Ai, kaip nors - sako.
Sakiau, kai vaikai isaugs is "aukliu turejimo" amziaus - knyga apie jas parasysiu. Vienai kai pasakiau, kad pazymos noreciau, aisku uz ja apmokant, paklause ar nuo AIDS irgi "tikrinsit"...Juokas pro asaras. Kazka reikia daryti - chaosas totalus. Daryti valstybes lygiu
Jo, as irgi pradejau vargi su aukliu paieskomis, tai aciu
QUOTE(Geikutux @ 2006 11 30, 16:17) Ar prasete kuri savo aukliu pristatyti medicinine pazyma? Manau tai yra logiska, dirbant su mazais vaikais. tas privaloma visoms darzeliu darbuotojoms. Labai noriu ta padaryti. Idomu, kokia reakcija bus. Islaidas apmokesiu as. Papildyta: beje, aukles dar neturiu Realiai pažyma duoda ypač mažai. Ar kada tikrinotės sveikatą poliklinikoje, pvz. teisėms? Kai kurie gydytojai į mane net nepasižiūrėjo, užteko mano atsakymo "taip, sveika"... Ir plaučių juk nešviečia, kitų ligų neieško, o laiko sugaištama nemažai. Agentūroje turime šį klausimą anketoje, ar sutiktų atnešti pažymą tėvams pareikalavus, tačiau iškart to nereikalaujame. Beje, kad išlaidas apmokėsite irgi labai sveikintinas dalykas, auklėms tai svarbu. Sėkmės paieškose!
mano mama sugalvojo pora kart i savaitele priziuret vaikiuka 4men. tai apie kambariu tvarkymus net kalbos nebuvo, bet po poros dieneliu ta mama pradejo brukt siurbli i rankas, kad eitu i antra auksta ju miegamaji pasiurbt, nors ji su vaiku ten isvis nebudavo ir padedavo kruva vyrisku marskiniu islyginti
Na, as irgi manau, kad aukle namuose neturetu tvarkyt seimininku miegamojo (nebent taip sutarta buvo), bet vaiko zaislus sutvarkyti galetu, ir indus isplauti, kuriuos naudojo. Ir zinoma, likviduoti kokiu nelaimingu atsitikimu pasekmes, pvz. ispiltas kruopas ar miltus arba islieta arbata. Bet ko gero del kiekvienos smulkmenos reikia tartis ir pasibaigus darbo dienai aptarti, kas ta diena nutiko, kaip reikejo elgtis ir t.t. Tada butu ispresta is karto nemazai nesusipratimu.
QUOTE(Geikutux @ 2006 11 30, 16:17) Ar prasete kuri savo aukliu pristatyti medicinine pazyma? Manau tai yra logiska, dirbant su mazais vaikais. tas privaloma visoms darzeliu darbuotojoms. Labai noriu ta padaryti. Idomu, kokia reakcija bus. Islaidas apmokesiu as. Papildyta: Medicinine pazyma? Man tokios i darba reikejo, tai gydytojas tik israse ir net akiu i mane nepakele (jau nekalbu apie kraujo tyrimus ar bent kraujo spaudimo pamatavima). QUOTE(Aušrinė @ 2004 06 03, 18:38) Ne, nepersigalvosiu Man patiko mano išsirinkta auklė, tikiuosi gerai sutarsim. O kas dėl to intensyvaus rinkimosi ir testų, tai mano pasirinktoji auklė klausimų man daugiau turėjo nei aš jai.... Labas, merginos, ruošiuosi susitikinėt su potencialiomis auklėmis. Nustebau, kad kalbat apie testus - kokie tai testai, ar galit pasidalint? Ar moterys neisižeidžia, kai paprašai atsakyt į testų klausimus?
oi kokia gera tema.... aciu uz patarimus ir senus ir naujesnius.... pavydziu, nes kai kuriu vaikai jau isaugo is aukliu amzaius... na o manes laukia dushna ateinati savaitele.... rinksimes svetima bobute:)
Sveikos,
pamazu vis kas savaitgali susitinku su viena, kita moteriske, kuri skambino pagal mano skelbima. Kadangi man reikes aukles tik vasara, labai skubet nera kur, bet ir issirinkt sunkiau, nes ieskau visai mazam leliukui. Buvau sekmadieni susitikus su tokia viena, kuri net telefonu nepatiko, o kai nuvaziavau i namus, tai net nusipurciau.... Dar panika neima, bet nerimas vistik yra - kaip cia man pavyks susirast patikima miela zmogu, kad ramiai galeciau palikt savo kudiki...
issirinkau aukle:)
prisirasiau, kausimu kruvas ir ka jus manot, aisku, kad puses nepaklausiau, nes kazkaip neprireike. Miela moteriske, viska ispasakojo. kai isejo suvedziau galus, kad ji lyg mano pazistamos vaika saugo.... tai dabar ji man visai ne miela atrodo. tfu tfu, gal tik taip atrodo.... vaidenasi ir visa kita laukiu savaites pradzios, matysim kaip ten bus
O as buvau susitikus su viena labai miela moteriške: ji šiuo metu prižiūri berniuką, kurį vasarą tėvai planuoja išleist į darželį. Tai man būtų
Būtų liux, jei niekas nepasikeistų, bet bijau net planuot taip toli - būna, kad palnuoji, planuoji, o Dievas tik pasijuokia iš tavo planų...
Mamytes, tikrai neverta nerimauti ir pergyventi
Visu pirma, patarciau nustatyti sau, ko reikalausite is aukles? kokios butu jusu salygos? kas jums tiktu? ir tada rinktis Antra, esu isitikinus, kad kiekviena mama sirdele jaucia, ar tas zmogus tinka jos vaikeliui,ar ne Daugiau kantrybes ir nepulkite nerimauti - iseitis visada yra
prasidėjo ir man košmarai su auklių paieška
jau tuoj už kelių savaičių turiu sugrįžti į darbą, bet auklės dar neturiu nos paieškas pradėjau gerokai iš anksto, ir jau balandžio mėn. buvau susitarusi su viena moteriške (pažįstamų rekomenduota) ji darbą baigė balandžio mėn, ir sutarėm, kad palauks iki birželio, kai jai paskambinau gegužės gale, pasakė kad jau dirba kitur prikabinėjome skelbimų, bet iš atsiliepusiųjų tinkamos kandidatės neradau, tada kaimynė rekomendavo auklę, su ja susitikau, pasikalbėjome, tiko jai ir siūloma alga, ir davė žmonių pas kuriuos dirbo telefonus, pasirodė visai miela moteriškė, pasakiau jai kad pasitarsiu su vyru ir paskambinsiu. Dar pasiskambinau ankstesniems jos darbdaviams išgirdau gerų atsiliepimų, ir nusprendžiau nedelsti, bet kai paskambinau auklei ji pasakė, kad apsigalvojo tai ar aš čia kažką darau netaip ir kur man dabar tos auklės ieškoti tikra velniava
Perskaiciau visa tema, prisidariau 3 lapus copy-paste ivairiu kalusimu, reikes pasiruosti is ju klausimyna kandidatems... Mums aukles reikes rudeni, bet jau po truputi reikia judinti ledus, manau. Nes trubut greit nerasim - yra viena didele blogybe, kuri galbut daugeli atpurtys - as dirbu slenkamu grafiku, aukles reikes ne kasdien, kiekviena menesi pateiksiu jai savo darbo grafika, pagal kuri ji taip pat dirbs... Oij, kaip nelaukiu
Manau tai labai atsakingas dalykas, priimti aukle i savo namus, leisti svetimam zmogui priziuret savo vaikiuka.
Manau pries priimdami toki sprendima, leiskit keliom auklem(skirtingom dienom) paziuret Jusu vaikiuka ir stebekit kaip bendrauja, veliau palikit ir gryskit ir stebekit tada vaikiuka kaip elgesi,ka sneka, ar verkia, nes pokalbis yra tik pokalbis, net jei isidarbinam kazkur duoda bandomaji laikotarpi... Vaikas-Jusu turtas,saugokim JI
Nežinau ar toks klausimas jau buvo rašytas, bet visada pasiklausiu kaip auklė elgtųsi nelaimingo atsitikimo metu, pavyzdžiui, vaikui užspringus. iš viso, ar ji įsivaizuoja kaip ir ką reikia daryti. Arba, ką darytų jei vaikas nusidegintų ir pan. Juk nuo to net geriausiai prižiūrintis žmogus nėra apsaugotas, visko gali nutikti ir nebūtinai dėl nepriežiūros. Buvo auklių, kurios nelabai žinojo, aiškinau joms ką ir kaip daryti susiklosčius tokiai situacijai. tačiau buvo ir tokių, kurios pareiškdavo, kad niekas nebuvo užspringęs ir neužsprings ir net nutraukdavo mane kai bandydavau paaiškint kaip reiktų elgtis. Tokios kandidatūros iš karto atsisakydavau, nenorėčiau palikti savo vaiko žmogui, kuris nežinia ar mokės elgtis ekstrinės situacijos metu.
QUOTE(stebukliuke @ 2007 06 30, 22:30) Nežinau ar toks klausimas jau buvo rašytas, bet visada pasiklausiu kaip auklė elgtųsi nelaimingo atsitikimo metu, pavyzdžiui, vaikui užspringus. iš viso, ar ji įsivaizuoja kaip ir ką reikia daryti. Arba, ką darytų jei vaikas nusidegintų ir pan. .................. Tokios kandidatūros iš karto atsisakydavau, nenorėčiau palikti savo vaiko žmogui, kuris nežinia ar mokės elgtis ekstrinės situacijos metu. Labai gudrus klausimas, ir vietoj Ko gero, ne iš vieno susitikimo išsirenkama auklė. Patiko, dar kartą susitinka, dar kartą, aptaria detales vis smulkyn ir smulkyn. Bent aš tai taip žadu daryt.
Susitariau dėl susitikimo su pirmąja mano gyvenime kandidate į aukles. Tik nesugalvoju, kokia vieta susitikimui geriausiai tinkama? Turbūt daugiausia informacijos gaučiau, jei atvažiuotume pas auklę. Bet įsiprašyti pas visai nepažįstamą žmogų, su kuriuo galbūt išsiskirsiu po vienintelio pokalbio, gal ir ne visai padoru? Kažkaip kavinė ir auklė taip pat nesiderina. Kviestis pas save?
aš tai tik už susitikimą pas auklę namuose, nes manau, kad namai labai daug pasako apie žmogų. O dėl to kad jei auklė nepatiks ir išsisikirsi po vieno karto tai visai nepergyvenk, nes tu juk planuoji įsileisti auklę į savo namus ir dar palikti ją vieną bei patikėti patį brangiausią turtą - vaikutį, todėl manau, kad auklė turėtų įsileisti ir į savo namus. Kai rinkausi auklę, pati važiavau pas kandidates į namus, o tos kurios nesutiko priimti savo namuose iš karto buvo atmestos. Sėkmės
QUOTE(stebukliuke @ 2007 06 30, 21:30) Nežinau ar toks klausimas jau buvo rašytas, bet visada pasiklausiu kaip auklė elgtųsi nelaimingo atsitikimo metu, pavyzdžiui, vaikui užspringus. iš viso, ar ji įsivaizuoja kaip ir ką reikia daryti. iš tiesų tai dar kai susitinki akis į akį, kyla kitokie klausimai.. nors ir pagalvojau mūsų lietuvos mamytės atidžiau renkasi aukles. o užsienyje atiduoda lengvai. mano antroji seimyna nei mano pavardės neklausė, nei paso kopijos prašė, na po mėn sugalvojo. iš kart pirmą dieną durų kodus, signalizacijos pasakė, ir drąsiai su vaikais paliko. o ką jie žinojo kas aš tokia per atvykėlė pavyzdžiui.. jei pakliūtų ant kokios aferistės, šakės..
dėl vietos- kur geriausia susitikt su aukle:
pirmam pokalbiui vis išeinu su vaiku į lauką prie savo namų, kartu su aukle vaikštinėjam ar žiūrim kaip žaidžia vaikas ir pabendraujam, pasiklausinėjam viena kitos apie rūpimus dalykus. Jei žmogus tinka ir patinka- kviečiuos į namus arbatos (tą pačią ar kitą dieną). Atsisveikinom su savo gera auklyte, kuri gavo kitą darbą, dabar vyksta antrosios auklės paieškos. Visai sklandžiai sėkmės visoms QUOTE(Tukana @ 2007 07 04, 19:54) aš tai tik už susitikimą pas auklę namuose, nes manau, kad namai labai daug pasako apie žmogų. O dėl to kad jei auklė nepatiks ir išsisikirsi po vieno karto tai visai nepergyvenk, nes tu juk planuoji įsileisti auklę į savo namus ir dar palikti ją vieną bei patikėti patį brangiausią turtą - vaikutį, todėl manau, kad auklė turėtų įsileisti ir į savo namus. Kai rinkausi auklę, pati važiavau pas kandidates į namus, o tos kurios nesutiko priimti savo namuose iš karto buvo atmestos. Sėkmės man net idomu, kokie gal but aukles namai, kas atbaidytu, nu suprantu netvarka (bet kartais ji pas visus buna na jauciu ir pagal zmogu iskarto pamatytumeme, nes man jei zmogus bendraudamas nesisypso, balso tonas yra per zemas kaip moteriai, man ir netiktu, nes girdejau viena moteri kalbancia su vaiku tokiu balsu, kad o Dieve pagalvojau, net man kazkaip nemalonu pasidare dar kas nepatiktu nepasitikejimas savimi gal, bet gal... kas dar Papildyta: pats geraiusias budas pamatyti kaip auklyte bendrauja su vaiku, kaip vaikas reaguoja.
Ar jums teko susidurti su tokia situacija - kol nebuvome prieje iki sito klausimo, aukle man pasirode visai nieko, nei save labai girianti, nei aisku peikianti, nieko blogo tikrai negaleciau pasakyti, kad kazkas nepatiko. Nu bet kai tik paprasiau buvusios seimos tel. nr, ji pasimete ir pasake, kad neduos, nes tipo jie nenori, kad jiems kas nors skambinetu ir pan., gal but kada nors veliau ir duos.
Kaip man dabar reaguoti ir ka galvoti, nes kaip supratau, tai su seima tikrai nesusipyko?
labai jau itartinai atrodo, manau reiketu pasikalbeti su ta seima, kurioje aukle pries tai dirbo...
turėjau auklytę (15m) ateidavo vasarą pabūti su sunum, aš namie dirbau. Dabar ji eina mokytis, o aš ieškau žmogaus... patarimai ir klausimai pateikti aukščiau
Aš truputį pasižiurėjau ir reikėjo pastabų (gerai kad jauna, tai klausėsi) - jei maitini vaiką ir gauni sms - pabaik mainti, paskui atsakysi. Jei eini su vaiku į lauką - tei eik su JUO, ne su drauge, arba į parduotuvė ar pan. Ateik laiku, nesvarbu, tai kad aš esu namie ir niekur nevažiuoju - punktualumas yra svarbu. ir manau klausimai (o jei nieko nežino - pamokymai) apie pirmąją pagalbą yra butini, tiek kaip suteikti, tiek kam skambinti ir ką daryti išviso.
As irgi dirbau aukle, tai is vienos puses galiu pasakyt, kad pries pokalbi kai kurios labai jaudinasi, tai jei del kazko sutriktu tai nereik per daug smerkt.
Tema sena ir aktuali kaip pasaulis, zinau kad Kaune, Dainavos rajone, prie Sauletekio parduotuves, mama su suaugusia dukra, na ta dukra pati savo vaikus jau uzauginus, priima 4-5 vaikucius i savo namus, kai jus esate darbe, jei kas susidometu, rasykit i az, duosiu tel. nr. zinau kad darbo val. bus nuo 7-17.45, veliausiai vaikai turi buti paimti iki 18 valandos, manau kad kartu vaikuciai ismoks laisviau bendrauti, dukra yra isradinga, nusimano medicinoje, savo sunu isaugino, taip kad jie greiciau yra draugai, o ne mama ir sunus, sekmes
QUOTE(Noa @ 2004 04 24, 22:27) Dar - uzduok kokias situacijas, kad jinai papasakotu, kaip jose elgtusi. Pvz., na as cia is lempos - vaikas prarijo saga/apsiplikino/ pakliuvo po dviratininku, ka darot? Vaikas atsisako valgyt - kokiu priemoniu imates? Tik uzmigdet vaika, skambutis i duris - vaikas pazadintas, ka darot? Vaikas verkia ilga laika be aiskios priezasties - ka darot? Tik pradejus dirbt su vaiku, suskamba telefonas - namie kas nors atsitiko, ka darot? Vaikas smelio dezej susipese su kitu vaiku, ka darot? Na ka nors tokio Labai geros Noa idejos. aciu
Oj moterys. As tai net iki pokalbio dar negaliu prieiti. Nera aukliu
QUOTE(ugniukas1 @ 2007 12 09, 09:02) Oj moterys. As tai net iki pokalbio dar negaliu prieiti. Nera aukliu Linkiu kad Kaledu Senelis visoms ieskancioms aukliu mamytems padovanotu po Super Auklyte
Mamos patarkit
kaip elgtis tokioj situacijoj: telefonu sutarem su aukle kad ji ateis pirmam pokalbiui, kaip ir viskas tiko - vaikas, vieta, atlyginimas. bet ji neatejo!!! nei paskambino, nei perspejo... Ar skambint jai mums patiems ar mest ja per borta? Asmeniskai man toks elgesys visiskai nepriimtinas QUOTE(Trumpute @ 2007 12 09, 11:35) Mamos patarkit kaip elgtis tokioj situacijoj: telefonu sutarem su aukle kad ji ateis pirmam pokalbiui, kaip ir viskas tiko - vaikas, vieta, atlyginimas. bet ji neatejo!!! nei paskambino, nei perspejo... Ar skambint jai mums patiems ar mest ja per borta? Asmeniskai man toks elgesys visiskai nepriimtinas Atsiprasau, isikisu, jei taip padare - nepatikima kaip zmogus. O jei vaika paliks kita karta ir iseis neispejus? Girdejau, buna uzgerianciu aukliu QUOTE(Trumpute @ 2007 12 09, 11:35) Mamos patarkit kaip elgtis tokioj situacijoj: telefonu sutarem su aukle kad ji ateis pirmam pokalbiui, kaip ir viskas tiko - vaikas, vieta, atlyginimas. bet ji neatejo!!! nei paskambino, nei perspejo... Ar skambint jai mums patiems ar mest ja per borta? Asmeniskai man toks elgesys visiskai nepriimtinas o kodėl turi jos ieškot, juk tai ji neatėjo
tai va, ir neskambinau jai, pagalvojau apie nepasitikejima ateity vistiek. dabar ieskom is naujo
QUOTE(ugniukas1 @ 2007 12 09, 08:02) Oj moterys. As tai net iki pokalbio dar negaliu prieiti. Nera aukliu Na, ar normali ir šeimai priimtina, tai galima ir iš pirmo ar antro susitikimo išsiaiškinti. Buvo pas mus kelios atėjusios, tai toks vaizdas, kad skirtingom kalbom šnekam O šiaip tai patarčiau paklausti, ką ji mano apie auklės pareigas ir funkcijas. Tuomet žinosit, ką ji pasirengusi daryti, o ko ne. Nes būna, padirba kelias dienas ir prasideda, aš indų (aišku ne šeimininkų paliktų kalnų) neplausiu, nes man nepriklauso arba vaiko į lauką nevesiu, arba kambario po žaidimų neaptvarkysiu ir t.t. Aiškiai išdėstykit, kaip jūs įsivaizduojat, ką ji darys ir klauskit, ar jai tai priimtina. Įdomu paklaust, kaip ji planuoja ar įsivaizduoja veiklą su vaiku, kad tai nebūtų vien tik: pagaminu pusryčius, pavalgom, gaminu pietus, duodu tyrelės... Būtina apsitarti dėl apmokėjimo išeiginėmis, atostogas ar jai sergant. Taip pat dėl maisto. Svarbu, ką ir kur ji anksčiau dirbo, kodėl išėjo, kodėl prižiūri vaikus. Kad nebūtų, kad mažai mokėjo, tai va nutariau aukle padirbt, nes geriau moka. Gera idėja jau pateiktos situacijos - ką darytumėt, jeigu... O svarbiausia - kaip ji elgiasi su vaiku. Man labai nepatinka pernelyg didelis lipšnumas, nes jis iš karto labai įtartinas, taip pat pirma klausimai apie pinigus arba apie maistą, o paskui apie vaiką Dar labai svarbu punktualumas, manieros, higiena. Labai patariu paskambinti ir pašnekėti su buvusiais šeimininkais. Pati to nepadariau ir dabar gailiuosi, gal būčiau išsiaiškinus tai, ką pati per vėlai pastebėjau. Sėkmės ieškant ir renkantis.
Per pastarąją "auklių atranką" atradau tokį neblogą pokalbio su būsima aukle būdą: trumpai apibūdinu vaiko režimą, jos darbo laiką, pareigas, pagrindines namų taisykles o tada jos paprašau papasakoti, kai ji įsivaizduoja dieną su tokio amžiaus vaiku. Iš to, kaip žmogus dėsto mintis, kiek skiria dėmesio žaidimams, valgiui ir pan, galima susidaryti gan visapusišką įspūdį. O po to jau kalbėtis būtent apie tai, kas jos pasakojime užkliuvo.\
Ir dar labai veiksminga (jau kažkas minėjo temoje) leisti moteriškėms tiesiog išsipasakoti - apie buvusią šeimą, ką ten darė, kas patiko, nepatiko - labai daug paaiškėja
sveikutės
ir mano auklių medžiolės sezonas prasidėjo, dėkui už mintis kaip kalbėtis su kandidatėmis
Na, mano nuomone, per pokalbį su aukle, turit klausti VISKO:
ar ji turi žalingų įpročių, ką darytų, jei vaikas staiga sukarščiuotų, ką mėgsta veikti laisvalaikiu(jei atsakys, kad mėgsta žiūrėti televizorių- hmmm, kažin, ar verta ją priimti prižiūrėti vaikelio...) klauskite, ar ji punktuali ir t.t. Na, žodžiu, šitą klausimyną reikėtų susidaryti iš anksto... Beje, vienas patarimas - neatakuokite žmogaus klausimais Bo jautresnis žmogus gali nejuokais išsigąsti
aš irgi savo bendrais pastebejimais noriu pasidalinti. Pirmiausia, manau, kad jau atsirado kūmučių, kurios perkandu "teisingus" įsidarbinimo principus: žino, kad reikia sakyti, jog labai myli vaikus, iš karto puola domėtis vaiku, aiškina, kokia ji nepakeičiama ir pan. Viena tokia nuo mūsų pabėgo, tai neatsidžiaugiam. Kita moteris buvo labai tyli, rami, man jau desperatiškai reikėjo, aš tik parodžiau, ką reikia daryti, ir ji viską darė. Taip kad iškalba dar ne viskas. Dar manau, labai svarbu, kad ji gyventų netoli, arba kad ji bent jau suvoktų, ką reiškia pusę aštuonių atvykti į kitą miesto galą, ir paskui pusę aštuonių žiemą vėl važiuoti namo. Kai joms reikia darbo, tai aiškina, kad viskas gerai, o kai realiai tau reikia grįžti septintą, aštuntą, prasideda: autobusas išvažiuos, šalta, baisu. Taigi neprivežiosite jos. Ir dar būtinai reikia aptarti maistą. Tai yra, jei jūs tikrai leidžiate imti viską iš šaldytuvo, tai čia nėra net ko ir kalbėti. Bet jei jūsų nuomone yra maistas jums, ir maistas auklei, reikia tą pasakyti. pavyzdžiui, sutarti, kad ji gali imti viską, ką pati pasigamina. tai reiškia, kad ji neims vaisių, desertų, ikrų, vaikų spurgų, brangaus maisto, kurį aš perku sau.
QUOTE(Trumpute @ 2007 12 10, 21:42) ir gerai, kad neieskojai ( cia mano nuomone) vat toks elgesys ir parodo issilavinimo ir elementaraus etiketo stoka, vat kaip keiktumeis, ka viena ryta nesulauktum be ispejimo... as nusivyliau visais interviu, viana tipo aukle net atejus buvo apsiziuret, kiek turto turim, nors labai vaiku domejosi, bet iseidama pamate kieme palaida suniuka, toki iki juosmens ir is karto atsisake... ateina zmogus lyg ir nieko lyg ir susnekam, o kai imi konkreciai kalbet apie darba atsitinka kazkas tokio, kad paskui praejus dienai po pokalbio paskambindavau ir pasakydavau, kad aciu mes jusu nenorim... turiu 3 aukle ir visos jos buvo pazistamu pazistamos... viena pabego, nes persikraustem, toli buvo vaiksciot, per vasara turejau 17m bendradarbes dukra, dabar turiu kaimyne, kuri pakambino pagal skelbima... labai svarbu, kai pazistami gali tau zmogu rekomenduot, pasakyt, kad jis geras ar blogas zmogus, juk paliekam raktus ir brangiausia savo turta - vaikus.... ir dabar galvoju, kad nuo rudens leisiu vaiki i darzeli, o savo aukle " perleisiu " puseserei, nes tai yra patikimas zmogus
Noriu pasidalyti savo patirtimi kaip man buvo.. As laikinai dirbau vaiku darželyje (aukletojas atostogu isleidinejau) na igavo patirties, tai pamaniau kad aukle dirbti bus smagu, nes susitvarkiau su 20 vaiku tai su vienu tai tikrai bus lengva.. Tai va paskambinau pagal skelbima kad iesko aukles, pakviete pokalbiui. Prieme mane i darba ir liepe kita diena pasiimti vaika is darzelio (ji priziurejau vakarais)... Mamyte apie savo vaiko aukle tezinojo varda ir telefono nr. jai niekas apie mane nerupejo tik pasakojo apie savo vaika... Nesuprantu ji neziuri televizijos ar kas, vaikus isveza i uzsieni ir dar as turejau namu raktus...
Na aš esu kitos nuomonės - visų pirma, leidžiu vaikui pažūrėti į būsimą auklę, matosi iš karto kaip vienas į kitą reaguoja.
per daug lipšnių nemėgsta visi, o saikingai vaikui skirti dėmesį moka tik tos, kuriom tikrai yra malonu būti su mažyliais
as kai ejau i pokalbi tada vaiko nebuvo, as ji pamaciau kai atejau pasiimti
Aš tai pat ieškau aukles galiu pasidalinti patirtimi buvome su vyru Druskininkuose Spa Vilnius tn buvo vaiku kambarys tai nusprendeme su vyru pasiaudoti ta palauga. Visu pima paprašiu kad man aprodytu ta kambari apžiūrėjau kokie balbai ar saugus žaislai ar svaru kokios grindys ir taip toliau, tada pabendravau su aukle jos pasiteiravau ar teko žiureti toki mažiuka mums tada buvo 8 men, ar ji susitvarkys paaiškinau kad jis pats nevaikšto jo jokiais budais negalima palikti vieno ir t,t ji labai isleto priejo prie vaiko net nelindo neime ant ranku nu nieko as ji pasodinau ant kilimo ir mes žaideme vieni ji tada atsisedo salia ir su juo pradejo žaisti mes ji palikom as palaukiau už duru kokia 10min pardariau duris žiuriu jis ramus žaidžia tai tyliai uždariau duris ir išejau labai jau nerami bet nieko po valdos ateinam o gi žiurim jis miega negaliu patiketi nes mums patiems su vyru didele problema ji užmigdyti
Paskaitykit šį straipsnį, kaip ieškotis auklės, ko klaust, gal padės
QUOTE(Ambrozija @ 2008 03 19, 16:21) Dėkoju už gerą nuorodą QUOTE(Ambrozija @ 2008 03 19, 16:21) straipsnis |