Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek kainuoja namo statybos? 4tema
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
andzelik
nepykit, kad iskeliau tema blush2.gif
gretavk
sveiki gyvi, prisijungiau cia vien del to kad galeciau pasiteiraut.
Sklypa turiu, noriu pasistatyt nediduka namuka. Galvoju apie ~90 kv.m plota. Pagrinde reikia svetaines kartu su virtuve ir valgomuoju, dvieju miegamuju na ir + vonios kambarys, katiline, mazas sandeliukas kur virtuveje bei tamburas su koridoriuku kokiu.
Domina bet kuri statyba, ar tai butu blokeliai, ar rastinis, ar karkasinis, ar skydinis namas. Svarbu, kuri iseitu pasistatyt pigiau. Pradziai man reikia tik dezutes remu su langais ir durim padetu ant pamatu. Nama isivaizduoju paprastos staciakampio formos, stoga dvislaiti arba keturslaiti (labai grazu man), vieno auksto su nedideliu stogo nuolydzio laipsniu.
Apie medziagas, blokeliu ar medienos papigiai gauti neiseitu, galeciau tik gaut viska kas reikalinga apdailai isoreje (klinkeris grazu bet brangu,nemanau kad leistu pinigine) ir viduje uz kaina be PVM (plyteliu ar vamzduku jau negausiu bet apie juos ir nekalbu). Statytu firma arba patentininkai.
Suprantu, kad klausiu tikrai sunkaus klausimo, bet kaip kas manot, uz kiek butu galima suregzti tokio dydzio namuko dezute ir kuris statybos budas iseitu pigiausiai/brangiausiai lyginant tarpusavyje?
Maciau viena rastini namuka,tiesiog labai patiko! nuoroda
Aciu visiems kas pasisakys!
zojux
QUOTE(gretavk @ 2011 10 14, 04:25)
sveiki gyvi, prisijungiau cia  vien del to kad galeciau pasiteiraut.
Sklypa turiu, noriu pasistatyt nediduka namuka. Galvoju apie ~90 kv.m plota. Pagrinde reikia svetaines kartu su virtuve ir valgomuoju, dvieju miegamuju na ir + vonios kambarys, katiline, mazas sandeliukas kur virtuveje bei tamburas su koridoriuku kokiu.
Domina bet kuri statyba, ar tai butu blokeliai, ar rastinis, ar karkasinis, ar skydinis namas. Svarbu, kuri iseitu pasistatyt pigiau. Pradziai man reikia tik dezutes remu su langais ir durim padetu ant pamatu. Nama isivaizduoju paprastos staciakampio formos, stoga dvislaiti arba keturslaiti (labai grazu man), vieno auksto su nedideliu stogo nuolydzio laipsniu.
Apie medziagas, blokeliu ar medienos papigiai gauti neiseitu, galeciau tik gaut viska kas reikalinga apdailai isoreje (klinkeris grazu bet brangu,nemanau kad leistu pinigine) ir viduje uz kaina be PVM (plyteliu ar vamzduku jau negausiu bet apie juos ir nekalbu). Statytu firma arba patentininkai.
Suprantu, kad klausiu tikrai sunkaus klausimo, bet kaip kas manot, uz kiek butu galima suregzti tokio dydzio namuko dezute ir kuris statybos budas iseitu pigiausiai/brangiausiai lyginant tarpusavyje?
Maciau viena rastini namuka,tiesiog labai patiko! nuoroda
Aciu visiems kas pasisakys!
*

O cia kaip isipaisytite su viskuom i 90m2. As manau, kad cia gal ir galima bet taip minimalistiskai su patappomis ir ju patogumu. Bet gal.
gretavk
QUOTE(zojux @ 2011 10 14, 08:05)
O cia kaip isipaisytite su viskuom i 90m2. As manau, kad cia gal ir galima bet taip minimalistiskai su patappomis ir ju patogumu. Bet gal.
*

Trumpai sakant butas ant savo zemes. Virtuve+svetaine ~40 kv.m., du miegamieji vienas kokiu 14, kitas 16, na ir ~20 kv.m lieka vonios kambariui, katilinei, tamburui,holui. Gali ir truputi virs 90 buti, nera tiksliai nubrezta iki 90. Maciau mano pamineto pastatyto namuko (nuoroda pirmoje zinuteje) isplanavima, tai ten su tokiu skaiciu patalpu tilpo i 70 kv.m, tai dar padidinus viska siek tiek, man pats tas butu.
Kirkė
QUOTE(zojux @ 2011 10 14, 09:05)
*

zojux, neperdėkite. smile.gif Juk ne visiems reikia didelio namo. Mūsų namo bendras plotas 80 kvm, bet viskas tilpo. Nėra tik drabužinės, bet yra sieninės spintos smile.gif

QUOTE(gretavk @ 2011 10 14, 11:50)
Trumpai sakant butas ant savo zemes. Virtuve+svetaine ~40 kv.m., du miegamieji vienas kokiu 14, kitas 16, na ir ~20 kv.m lieka vonios kambariui, katilinei, tamburui,holui. Gali ir truputi virs 90 buti, nera tiksliai nubrezta iki 90. Maciau mano pamineto pastatyto namuko (nuoroda pirmoje zinuteje) isplanavima, tai ten su tokiu skaiciu patalpu tilpo i 70 kv.m, tai dar padidinus viska siek tiek, man pats tas butu.
*

o kam Jums tokia didelė patalpa? Balius dažnai kelsit? smile.gif Pvz pas mus į 80 kvadratų telpa virtuvė su svetaine (25 kvadratai), dvi vonios patalpos, trys miegamieji, katilinė. Kompaktiška, ekonomiška, patogu. biggrin.gif

O dabar į temą. Namas 80 kvm. Pamatai kainavo 13 000 lt tik dėl grunto, nors tikėjomės tilpti į 4000 lt. Šiferinis (Akmenės cemento) stogas kainavo apie 10 000 lt su pakalimais ir lietvamzdžiais, tiksliai nepamenu. Kaminas - 3800 lt su darbu. Šiltinimas su apdaila (struktūrinis tinkas) - 15 000 lt. Betoninė perdanga - nestandartinės plokštės - 3700 lt.
gretavk
QUOTE(Kirkė @ 2011 10 14, 11:29)
zojux, neperdėkite. smile.gif  Juk ne visiems reikia didelio namo.  Mūsų namo bendras plotas 80 kvm, bet viskas tilpo. Nėra tik drabužinės, bet yra sieninės spintos  smile.gif   
o kam Jums tokia didelė patalpa? Balius dažnai kelsit?  smile.gif Pvz pas mus į 80 kvadratų telpa virtuvė su svetaine (25 kvadratai), dvi vonios patalpos, trys miegamieji, katilinė. Kompaktiška, ekonomiška, patogu.  biggrin.gif

O dabar į temą. Namas 80 kvm. Pamatai kainavo 13 000 lt tik dėl grunto, nors tikėjomės tilpti į 4000 lt. Šiferinis (Akmenės cemento) stogas kainavo apie 10 000 lt su pakalimais ir lietvamzdžiais, tiksliai nepamenu. Kaminas - 3800 lt su darbu. Šiltinimas su apdaila (struktūrinis tinkas) - 15 000 lt. Betoninė perdanga - nestandartinės plokštės - 3700 lt.
*

Na mano noras toks, kad tos sujungtos patalpos butu erdvios. Bet jeigu jums pavyko i tokia kvadratura italpint dar ir trecia miegamaji, tai isvis puiku, tokiu atveju sutikciau ir as pamazint svetaines dydi. Gal butu galima jusu namuka pamatyt su isplanavimu? Kas per gruntas, kad planuota suma pamatams isejo 3 kart brangiau? Neparasete is ko sienos pastatytos ir kiek tai kainavo? Aciu.
P.S. Kokia sildymo sistema naudojate savo namuke?
gretavk
Nematau, kad eitu redaguoti savo zinutes, tai pridesiu tai, kad sitas projektelis man visai patiko http://www.namuplanai.lt/individuali_veikla/Z136
tik va reikia nuspresti koki statymo buda pasirinkt, kuris kaina butu priimtinas man.
Kirkė
QUOTE(gretavk @ 2011 10 14, 12:47)
Na mano noras toks, kad tos sujungtos patalpos butu erdvios. Bet jeigu jums pavyko i tokia kvadratura italpint dar ir trecia miegamaji, tai isvis puiku, tokiu atveju sutikciau ir as pamazint svetaines dydi. Gal butu galima jusu namuka pamatyt su isplanavimu? Kas per gruntas, kad planuota suma pamatams isejo 3 kart brangiau? Neparasete is ko sienos pastatytos ir kiek tai kainavo? Aciu.
P.S. Kokia sildymo sistema naudojate savo namuke?
*

Mūsų namuko prototipas iš archipelag.lt, birutės projektas. Pasikoregavome pagal savo poreikius. Gruntas netvirtas, nors ir molis, todėl teko daryti 7m gylio polinius pamatus. Sienos betoninių Brolio blokelių, kainos neatsimenu -reikia pasižiūrėti. Šildymas -KK.

QUOTE(gretavk @ 2011 10 15, 16:52)
Nematau, kad eitu redaguoti savo zinutes, tai pridesiu tai, kad sitas projektelis man visai patiko http://www.namuplanai.lt/individuali_veikla/Z136
tik va reikia nuspresti koki statymo buda pasirinkt, kuris kaina butu priimtinas man.
*

iš pirmo žvilgsnio - visai simpatiškas namukas. Įdėkit į šią temą http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=760967 , pasakys visus projekto privalumus ir trūkumus.
sena pažįstama
Kaip kazkada zadejau, idedu nuoroda i savo statomo namelio foto. Dedu nuoroda samoningai, kad po kurio laiko ji dingtu. cool.gif
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry50501784
Taigi, skaiciavimai:
Namelis karkasinis, pagal projekta-gyvenamasis namas ukininko sodyboje, vadinasi, su visomis privalomomis sienos silumos varzomis. Darbas nekainavo. Tam lenkiu galva savo tevams, svogeriui, MB uz nemokama darba ir dedei uz konsultacijas aciuks.gif Kad lengviau butu skaiciuoti, sumas apvalinau, daugiausia i didesne puse. Namas tokiu ismatavimu: 7X11, terasa 2X7. Mansarda-50kv, bet dabar dar nebus rengiama.
Pamatai-2000lt.
Grindu betonavimas-2000lt
Mediena-4000lt
Jos ispjovimas mobiliu gateriu-2000lt
Ivairus kampainiai/varztai/vinys/verzles-1000lt
Stogo danga-4000lt
Medienos impregnantai-1000lt
Lauko dailylentes-3000lt
Vidaus medines dailylentes-2000lt
Vata+garo pleveles+putu polistirolis-4000lt
Kaminas 6 metru(panasus i shedel, ar kaip ten rasosi)-2000lt
Zidinio kapsule 14kw-1500lt
Lietvamzdziai-2000lt
Elektros laidai-1000
Plast.langai medzio imitacijos-3500lt
Vitrinines lauko durys-1500lt.

Nu, atrodo, viskas siai dienai g.gif Dar neviskas sudeta, bet jau sumoketa ir palaipsniui dedama(pvz, savaitgali vyrai montavo kamina). Taigi, siai dienai suma siekia 36500lt.
gretavk
Aciu uz posta, saunu! Kokia stogo kvadratura? Koks jusu karkasines sienos "sumustinis"?
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 10 18, 12:25)
Kaip kazkada zadejau, idedu nuoroda i savo statomo namelio foto. Dedu nuoroda samoningai, kad po kurio laiko ji dingtu. cool.gif
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry50501784
Taigi, skaiciavimai:
Namelis karkasinis, pagal projekta-gyvenamasis namas ukininko sodyboje, vadinasi, su visomis privalomomis sienos silumos varzomis. Darbas nekainavo. Tam lenkiu galva savo tevams, svogeriui, MB uz nemokama darba ir dedei uz konsultacijas aciuks.gif  Kad lengviau butu skaiciuoti, sumas apvalinau, daugiausia i didesne puse. Namas tokiu ismatavimu: 7X11, terasa 2X7. Mansarda-50kv, bet dabar dar nebus rengiama.
Pamatai-2000lt.
Grindu betonavimas-2000lt
Mediena-4000lt
Jos ispjovimas mobiliu gateriu-2000lt
Ivairus kampainiai/varztai/vinys/verzles-1000lt
Stogo danga-4000lt
Medienos impregnantai-1000lt
Lauko dailylentes-3000lt
Vidaus medines dailylentes-2000lt
Vata+garo pleveles+putu polistirolis-4000lt
Kaminas 6 metru(panasus i shedel, ar kaip ten rasosi)-2000lt
Zidinio kapsule 14kw-1500lt
Lietvamzdziai-2000lt
Elektros laidai-1000
Plast.langai medzio imitacijos-3500lt
Vitrinines lauko durys-1500lt.

Nu, atrodo, viskas siai dienai g.gif Dar neviskas sudeta, bet jau sumoketa ir palaipsniui dedama(pvz, savaitgali vyrai montavo kamina). Taigi, siai dienai suma siekia 36500lt.
*

TeQuiLa
kiek cm vatos ar polistirolo sienose, kiek cm polistirolo grindyse, kaip apsiltintas stogas?
sena pažįstama
QUOTE(gretavk @ 2011 10 18, 17:33)
Aciu uz posta, saunu! Kokia stogo kvadratura? Koks jusu karkasines sienos "sumustinis"?
*

Paklauskit ko nors lengviau mastau.gif
Stogo danga pirkom 130 ar 140 kvadratu Eternit beasbestinis siferi po 25lt kvadratui. Liko lakstu atliekamu, padejau ukinio pastato statybai.
"Sumustinis" pagal projekta, su 20cm apsiltinimo medziagos tarpe. Tiek lauko, tiek vidaus apdaila-medine, gipso niekur nesukom.
Papildyta:
QUOTE(TeQuiLa @ 2011 10 18, 17:46)
kiek cm vatos ar polistirolo sienose, kiek cm polistirolo grindyse, kaip apsiltintas stogas?
*

10 grindyse, stogas dar neapsiltintas. Siltinsim lubas irgi 20tuku.
gretavk
Labiausiai mane domina karkasiniai/skydiniai ir apipjaustytu rastu/klijuoto taso namukai. Prisiskaiciau daug, jog karkasinis pigesnis negu murinukas, kiti sako, kad tai tik mitas. Kaip del rastinio ar klijuoto taso, gal kas zinote?

Man sitie du kokie grazus smile.gif
biesas66
QUOTE(gretavk @ 2011 10 18, 17:57)
Labiausiai mane domina karkasiniai/skydiniai ir apipjaustytu rastu/klijuoto taso namukai. Prisiskaiciau daug, jog karkasinis pigesnis negu murinukas, kiti sako, kad tai tik mitas. Kaip del rastinio ar klijuoto taso, gal kas zinote?

Man sitie du kokie grazus  smile.gif
*

Pirmas man. wub.gif Antras-kosmosas siektiek..

P.S. Juokas sueme,antro namo vienoj nuotraukoj balkiu sujungimas nufotkintas ir kaip tycia vieno balkio apacia nuskelta.. Turbut vienintelis balkis per nama nuskiles ir kaiptik jy nufotkino lotuliukas.gif
braske24
visi raso isores darbu kainas ir medziagu kainas, o apie vidu neradau nieko konkretaus, t.y. visi raso nuo noru ir pinigines priklauso vidaus irengimas, bet butu idomu isgirsti, tu kas jau issirenge vidu ir kiek tas malonumas kainavo. idomu suzinoti kiek santechnikos isvedziojimas, grindu paklojimas, sienu tinkavimas ir kt. darbai..... g.gif
Noriukas5
QUOTE(braske24 @ 2011 10 18, 19:39)
visi raso isores darbu kainas ir medziagu kainas, o apie vidu neradau nieko konkretaus, t.y. visi raso nuo noru ir pinigines priklauso vidaus irengimas, bet butu idomu isgirsti, tu kas jau issirenge vidu ir kiek tas malonumas kainavo. idomu suzinoti kiek santechnikos isvedziojimas, grindu paklojimas, sienu tinkavimas ir kt. darbai..... g.gif
*

Sienu tinkavimas su medziagomis ir darbu kalkiniu skiediniu 19 lt. uz kv.m. plius angokrasciai 19 lt. uz metra. 150 kv.m. namo, gindinio sildymo isvedziojimas, kanalizacija ir vandentiekis medziagos ir darbas 12000 lt.
braske24
QUOTE(Noriukas5 @ 2011 10 18, 21:50)
Sienu tinkavimas su medziagomis ir darbu kalkiniu skiediniu 19 lt. uz kv.m. plius angokrasciai 19 lt. uz metra. 150 kv.m. namo, gindinio sildymo isvedziojimas, kanalizacija ir vandentiekis medziagos ir darbas 12000 lt.
*

4u.gif
idomu kiek kainuoja elektros isvedziojimas po nama ir kaip jie ima uz taska ar kaip - tai kiek taskas kainuoja siai dienai?
arkava
Help: gal kas turit kokia nors 1 a (apie 100-120m2) namuko samata? Orientacine, tikslia? Gal galetumem pamatyt, isivertint galimybes. ax.gif Prasytume I AZ
p.s. pasimaise cia sklypas, reikia staigiai apsisprest. Labai norisi 1a. smile.gif
Saviski tektu parduot.... g.gif

QUOTE(braske24 @ 2011 10 18, 20:52)
4u.gif
idomu kiek kainuoja elektros isvedziojimas po nama ir kaip jie ima uz taska ar kaip - tai kiek taskas kainuoja siai dienai?
*

gabyte_g
QUOTE(gretavk @ 2011 10 18, 16:57)

Man sitie du kokie grazus  smile.gif
*

Sitokio namuko is 20 cm klijuoto rasto, medines dalies kaina - 200t su montavimo darbais. 4u.gif
Noriukas5
QUOTE(braske24 @ 2011 10 18, 20:52)
4u.gif
*

As uz taska mokejau 14 lt. jeigu pvz. yra trys rozetes tai pirma 14 lt. kitos po 4 lt. ir dar visokiu yra papildomu dalyku.
braske24
QUOTE(Noriukas5 @ 2011 10 19, 20:18)
As uz taska mokejau 14 lt. jeigu pvz. yra trys rozetes tai pirma 14 lt. kitos po 4 lt. ir dar visokiu yra papildomu dalyku.
*

Dekui 4u.gif
Pupukas24
sveiki kolegos ir koleges,

o sakykit kiek dabar ima uz arko murijima ? ir cerpiu stoga darbo? 4u.gif
Giedruolė
biggrin.gif tikrai kaip žaibas iš giedro dangaus, sunku ką ir bepatarti smile.gif
Pirmiausia pasikeiskit ŽU į NV wink.gif tuo tarpu pasiskaitinėkit apie namų išplanavimus ir statybos įpatumus jei įdomu.
Taip taip visi mes čia labai pikti cool.gif
Atsipalaiduokit ir pradėkit nuo skaitymo.
NaminisAngelas
Sveiki visi, esu naujokė ir forume ir namo statyboje, todėl norėčiau pasikonsultuoti su jumis, jau patyrusiais ir žinančiais, apie namo statybas.
Mes gyvename nuomuojamame bute, tačiau planuojame pavasarį pradėti namo statybas, kadangi daug turto dar neužgyvenome galvojame įsirengti štai tokį ( http://www.projektoabc.lt/projects/detail.php?ID=1417 ) gyvenamąjį vasarnamį (tik jis turėtų būti rąstinis arba skydinis). Kadangi viską statysime ne mes o kokia nors firma domintų kiek visas malonumas galėtų kainuoti. Gal tie kas susidūrėte su tuo galėtumėte daugmaž pasakyti? Namelį žinoma reikės pastatyti pilnai su elektra, kieto kuro katilu, vandeniu, kanalizacija, langais, durimis, stogu, pamatais... Visos medžiagos turėtų būti paprastos, geros, nebrangios.
Taigi lauksiu atsakymo iš žmonių kurie jau susidūrė su namo statyba, arba iš patyrusių statybininkų. P.S žemę turime ŽU paskirties, kaime Lietuvoje. Šalia sklypo yra gyvenamieji namai.
Ihmantas
QUOTE(NaminisAngelas @ 2011 10 24, 14:10)
Lietuva. Žinau, kad čia pikti žmonės ir jei paklausi iš kart per galvą "trenkia" smile.gif Bet aš atėjau čia nesipykti o patarimo sulaukti ir atsiprašau visų jei ši temulė ne vietoje, tiesiog dar neperpratusi forumo esu.
*

na jei isspaudet lietuva ,tai dar miesta pridekit smile.gif .cia zmones ne pikti tiesiog visi sedi per naktis per dienas ir narso iesko ,diskutuoja ir manau niekas iskart nepuls jum skaiciuoti visos namo samatos taip paprastai ,tam reikia laiko ir pastangu
Ihmantas
gal kas zino kokia kaina normali uz ytongo pirmos eiles padejima ?
ble
Tai kad salia namai dar neaisku ar yra galingumo nuo ko jungti elektra. Pirma pasidomekit lesto elektros salygomis. Jai uz elektra paprasys 60k litu ar toliau tesit statybas? smile.gif
NaminisAngelas
Na gal paklausiu tiesiai, ar pavyktų mums įtilpti į 70000 - 80000 Lt? Mūsų sklypas kokie 7 metrai nuo kelio, ant kelio yra elektros skydinė nuo kurios galima pasijungti elektrą.
Papildyta:
Beje, kaip ir sakiau nieko ypatingo nenorime, tiesiog gali būti namas pastatytas iki tiek, kad tik gyventi nors į vieną kambarį galėtume.
Giedruolė
Ne. nepavyktų.
Shadow_man
QUOTE(NaminisAngelas @ 2011 10 24, 13:53)
Na gal paklausiu tiesiai, ar pavyktų mums įtilpti į 70000 - 80000 Lt?

Vienareikšmiškai - ne. jei priekyje būtų skaičiukas 2, po to Jūsų skaičiai - tuomet dar yra kažkiek šansų...
sėkmės taupant pinigėlius drinks_cheers.gif
sena pažįstama
QUOTE(NaminisAngelas @ 2011 10 24, 14:53)
Na gal paklausiu tiesiai, ar pavyktų mums įtilpti į 70000 - 80000 Lt? Mūsų sklypas kokie 7 metrai nuo kelio, ant kelio yra elektros skydinė nuo kurios galima pasijungti elektrą.
Papildyta:
Beje, kaip ir sakiau nieko ypatingo nenorime, tiesiog gali būti namas pastatytas iki tiek, kad tik gyventi nors į vieną kambarį galėtume.
*

Jei viska darytumet patys-laisvai. Bet dabar norit samdyti, vadinasi, ta suma dauginat is 2-3 kartu, nes tiek kainuoja samdomas statybinis darbas. Ir tai neturi reiksmes, vienas kambarys pradzioj bus ar visi iskart-juk stoga dengsite visa iskart, o ne ant vieno kambario, sienas irgi darysite visas, o ne vienam kambariui, kanalizacija, vandentieki, elektra...
NaminisAngelas
Aišku, dėkui už atsakymus, taupysimės toliau smile.gif
Gorada
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 10 24, 16:20)
Jei viska darytumet patys-laisvai. Bet dabar norit samdyti, vadinasi, ta suma dauginat is 2-3 kartu, nes tiek kainuoja samdomas statybinis darbas. Ir tai neturi reiksmes, vienas kambarys pradzioj bus ar visi iskart-juk stoga dengsite visa iskart, o ne ant vieno kambario, sienas irgi darysite visas, o ne vienam kambariui, kanalizacija, vandentieki, elektra...
*

nu kad zinok drasiai Tu cia del to "laisvai".
man vien jau vanduo (grezinys) ir BVI kainavo netoli 30t. pamatai 10 (darem patys) langai dar 9t, sildymas virs 10t (vedziojomes patys), zidinys 14 (nors jis nebutinas), laiptai palei 10 (gal ir galima pigiau bet vistiek kainuoja), stogo pleveles ir vatos dar apie 10, o kur sienos ir pats stogas? mediena? mansardos karkaso ir stogo mediena beja 11 tukstanciu
o cia nera dar jokiu statybu, tik dalys.... tai kaip tilpt i tokia suma? sutinku kad brangesniais laikais statemes, na bet ir dabar niekas nieko uz dyka neduoda
sena pažįstama
QUOTE(Gorada @ 2011 10 24, 16:45)
nu kad zinok drasiai Tu cia del to "laisvai".
man vien jau vanduo (grezinys) ir BVI kainavo netoli 30t. pamatai 10 (darem patys) langai dar 9t, sildymas virs 10t (vedziojomes patys), zidinys 14 (nors jis nebutinas), laiptai palei 10 (gal ir galima pigiau bet vistiek kainuoja), stogo pleveles ir vatos dar apie 10, o kur sienos ir pats stogas? mediena? mansardos karkaso ir stogo mediena beja 11 tukstanciu
o cia nera dar jokiu statybu, tik dalys.... tai kaip tilpt i tokia suma? sutinku kad brangesniais laikais statemes, na bet ir dabar niekas nieko uz dyka neduoda
*

Tai gal kitoks namas, kitokia kvadratura? Zmogus gi sako, kad nenori jokiu prabrangybiu mirksiukas.gif Mano namas panasus i nuorodoje esanti, karkasinis. Medziagos-is pigesniu, be jokiu mandrazu.
Pamatai-4000(patys)
Grezinys kainuos apie 1500(nuskilo, vanduo rastas 11 metru gylyje), kanalizacija kol kas bus ikasta 5 kubu backa, kas kiek laiko issiurbiama(1500lt)
Elektros atvedimas bus 5600(vesti 300m)
langai plastikiniai 6 kameru su sel.stiklu(is viso 9vnt, vieni ju-vitrininiai,) 3500lt(montavom patys)
sildymas zidiniu ir ortakiais(kaminas 2000+zidinio kapsule 1300+apdaila 500+ortakiai nezinau kiek)-nu i 6000 turim tilpti, dirbom patys
Ir t.t. ir t.t. Beje, visus paskutinius paskaiciavimus sudejusi i tema "Kiek kainuoja namo statybos". Va toki nama pastatyti, kaip nurodytas projekte cia idetame, man kainavo 37000lt. Belikusi daline apdaila viduje(dar metu apie 30000lt), Naujiems kelsimes thumbup.gif
Gorada
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 10 24, 18:31)
Tai gal kitoks namas, kitokia kvadratura? Zmogus gi sako, kad nenori jokiu prabrangybiu  mirksiukas.gif  Mano namas panasus i nuorodoje esanti, karkasinis. Medziagos-is pigesniu, be jokiu mandrazu.
Pamatai-4000(patys)
Grezinys kainuos apie 1500(nuskilo, vanduo rastas 11 metru gylyje), kanalizacija kol kas bus ikasta 5 kubu backa, kas kiek laiko issiurbiama(1500lt)
langai plastikiniai 6 kameru su sel.stiklu(is viso 9vnt, vieni ju-vitrininiai,) 3500lt(montavom patys)
sildymas zidiniu ir ortakiais(kaminas 2000+zidinio kapsule 1300+apdaila 500+ortakiai nezinau kiek)-nu i 6000 turim tilpti, dirbom patys
Ir t.t. ir t.t. Beje, visus paskutinius paskaiciavimus sudejusi i tema "Kiek kainuoja namo statybos". Va toki nama pastatyti, kaip nurodytas projekte cia idetame, man kainavo 37000lt. Belikusi daline apdaila viduje(dar metu apie 30000lt), Naujiems kelsimes thumbup.gif
*

nu cia tai fantastika. daug kur pirkau kaip man tada atrode kokybiskesnius/brangesnius daiktus/medziagas. dabar atrodo daug ka daryciau kitaip. kazkaip prieskriziniai atlyginimai buvo leide labai jau isijausti. nors atrode ir tada kad taupiai as cia...
mano namas mazas - 100 kvadratu, tai elementariai sakykim pamatai: grezm polius (60cm skersmuo), tada pusmetrini rostverka, armatura pirkom rista jau. betona uzsakinejom gatava, bet be kriauses, patys susinesiojom. dar kazkiek lentu, dar zvyras uzpylimui. ai dar augalinio skluoksnio nuemimas, vibro plokste, vibratorius betonui. nepamenu ar polistirolas iejo i ta suma ar ne.
na niekaip netilpciau i 4000t.

taip ir su kitkuo, langu pas mane apie 18 kvadratu, terasos durys prie mandresniu tai vien jos samata 1500 pabrangino.
vanduo deja, 55 metrai... nuo to niekas neapsaugotas. nuotekos augusto.
kaminas palei 3000 schiedelio 8 ar 9 metrai nepamenu.
kiek kapsule kainavo nesakysiu garsiai.... tada mane nugalejo grozis... ikvepiau sumokejau ir nekvepuodama isejau is salono biggrin.gif tada vel kvepuot pradejau biggrin.gif
turint omenyje kad dabar turime nepatogu bet labai grazu Š, pinigu ziauriai gaila...

cia ka pavardinai gaunu apie 20t, nori pasakyti, kad sienas iskelti/apsiltinti/isores apdaila padaryti ir stoga uzdengti tekainavo 17 tukstanciu? man vien tik mediena ir betonines cerpes daugiau kainavo doh.gif
Shadow_man
QUOTE(Gorada @ 2011 10 24, 16:56)
nu cia tai fantastika.

čia daugiau ne fantastika... Aš gręžinio nepavadinčiau gręžiniu, jei vanduo 11m gylyje... tiesiog tai siauras šulinys.. nepyk už tai, bet taip jau yra... 4u.gif

tas namukas, kur yra linke, tik šiek tiek mažesnis už mano, tačiau kad sutilpti į tą sumą, kur autorė nori, tai nežinau kokiais būdais galima. Galų gale juk pati rašė, kad nori sumokėti babkes ir ateiti tik gyventi... Taip, kad kad ir kaip tikėčiau, kad pastatytų namą už tokią sumą, bet realybė yra žiauri ir be min. 15oooo nėra net ko pradėti galvoti apie statybas...
salkda
realybė yra žiauri ir be min. 15oooo nėra net ko pradėti galvoti apie statybas...
*

[/quote]

pilnai pritariu. Tie pinigeliai tik pradziai. Turejau ir as iliuziju, bet susidurus su realybe supratau, kad mano svajoniu namelis tampa vis kuklesniu ir paprastesniu.Mums, ekonomine klase, samdant atskirus meistrus, o ne firmas, nes taip pigiau, patiems nedirbant, taciau patiems daznai aprupinant statybinemis medziagomis, tvarkant statybviete, ir patiems uzsiimant darbu planavimu ir organizavimu 1m2 kaina tikimes bus 2000lt.
Todel mano atsakymas butu:
ekonominis variantas-planuojamo namo plota dauginti is 2000lt. Tada jau galima pirkti baldus ir uzuolaideles.
Carpe diem
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 10 24, 16:31)
Beje, visus paskutinius paskaiciavimus sudejusi i tema "Kiek kainuoja namo statybos". Va toki nama pastatyti, kaip nurodytas projekte cia idetame, man kainavo 37000lt. Belikusi daline apdaila viduje(dar metu apie 30000lt), Naujiems kelsimes thumbup.gif
*

Remontuoju rąstinę sodybą (iki 100 m2 - pimas aukštas ir palėpė), galiu pasakyti, kad tokią sumą (~37 000 Lt) sudarė naujo stogo ir kamino pastatymas, uždengimas šiferiu, namo apkalimas medine dailylente, jos dažymas, 4 mediniai langai (darė stalius), vienos PVC durys. Medžiagos + darbas ir tai taupant, nes mediena stogui ir antro aukšto iškėlimui iš savo miško, supjauta su nuolaida tam pačiam kaime ir pan. Tiesa, dažai iš brangesnių.
Viską darantis patiems, aišku, sumos pamažėja, bet juk paties darbas irgi kainuoja, tuo metu kažkur kitur dirbti neišeina, o tai jau negautos pajamos.
narvid
QUOTE(Carpe diem @ 2011 10 25, 10:00)
Remontuoju rąstinę sodybą (iki 100 m2 - pimas aukštas ir palėpė), galiu pasakyti, kad tokią sumą (~37 000 Lt) sudarė naujo stogo ir kamino pastatymas, uždengimas šiferiu, namo apkalimas medine dailylente, jos dažymas, 4 mediniai langai (darė stalius), vienos PVC durys. Medžiagos + darbas ir tai taupant, nes mediena stogui ir antro aukšto iškėlimui iš savo miško, supjauta su nuolaida tam pačiam kaime ir pan. Tiesa, dažai iš brangesnių.
Viską darantis patiems, aišku, sumos pamažėja, bet juk paties darbas irgi kainuoja, tuo metu kažkur kitur dirbti neišeina, o tai jau negautos pajamos.
*

remontuoti tai ne naujai statyti, čia nevisi tokie turtingi kad senus remontuot išgalėtu.
zikas1970
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 10 24, 16:31)
Tai gal kitoks namas, kitokia kvadratura? Zmogus gi sako, kad nenori jokiu prabrangybiu  mirksiukas.gif  Mano namas panasus i nuorodoje esanti, karkasinis. Medziagos-is pigesniu, be jokiu mandrazu.
Pamatai-4000(patys)
*

blink.gif Nesuprantu,kaip zmones moka i tokias sumas sutilpti biggrin.gif
O kapsule uz tokia kaina,kur jus tokia radot? Mes i prabanga neziurejom, ir tai sumokejom tris kart tiek.
Apdaila uz tokius pinigus nerealiai skamba, bent jau man. Kad ir patiems darant, medziagu uz dyka niekas neduoda. Vien dazai, plyteles,klijai, vonios, tulikai,...... ka cia bevardinti, jug visko reikia norint pradeti gyventi. Grindys kur dar,durys biggrin.gif, laiptai,jei tokie bus. Norint gyventi,reikia ir virtuve tureti, na o apie baldus jau ir nebekalbu, galima ir ant grindu pasikojus pradzioj.As skaicavau 100 000, bet matau i tiek nesutilpsim doh.gif Medziagos tikrai ne pacios brangiausios,sakyciau is pigesniu. Niekaip neisvaizduoju pastatyti nama uz tokius pinigus schmoll.gif
sena pažįstama
QUOTE(zikas1970 @ 2011 10 25, 12:18)
O kapsule uz tokia kaina,kur jus tokia radot? Mes i prabanga neziurejom, ir tai sumokejom tris kart tiek.
Apdaila uz tokius pinigus nerealiai skamba, bent jau man. Kad ir patiems darant, medziagu uz dyka niekas neduoda. Vien dazai, plyteles,klijai, vonios, tulikai,...... ka cia bevardinti, jug visko reikia norint pradeti gyventi. Grindys kur dar,durys  biggrin.gif, laiptai,jei tokie bus. Norint gyventi,reikia ir virtuve tureti, na o apie baldus jau ir nebekalbu, galima ir ant grindu pasikojus pradzioj.As skaicavau 100 000, bet matau  i tiek nesutilpsim  doh.gif Medziagos tikrai ne pacios brangiausios,sakyciau is pigesniu. Niekaip neisvaizduoju pastatyti nama uz tokius pinigus  schmoll.gif
*

Is "Mokivezi" 4u.gif Beje, ir dabar geros akcijos "eina", galvoju, reikia pasirupinti ir pigiomis vidaus durimis(po 150lt-kur pigiau rasiu), unitazai po 140lt, plyteles nuo 13 iki 16lt/kv., medine dailylente vidaus apdailai po 17lt/kv.(o patys pirkom po 19 ir dar dziaugemes, kad pigiai gavom smile.gif ), laminatas po 19lt/kv.
Zodziu, pasiziurekit patys 4u.gif Nu tikrai pigesnis daiktas nera blogas, pirmai gyvenimo pradziai tikrai nereikia auksiniu unitazu, jakuziu ir ranku darbo azuoliniu duru. drinks_cheers.gif Svarbiausia, kad kapitaliai pagrindinius dalykus irengti-sienos, stogas, grindys, o visa kita vidine apdaila keiciama pagal mada ir tuo metu turima kapitala.
http://www.mokivezi.lt/index.php?page_id=6
Beje, pasiziurekite, zidinio kapsule 10kw paskutiniame psl. dabar tekainuoja 900lt mirksiukas.gif
Del zidinio apdailos, tuoj idesiu nuoroda, kaip pasidaryti paciam drinks_cheers.gif O kai mano tevas toks prie meno, tai jam ta zidini pastatyti juoku darbas bus, kas ten daug kainuos-gipso plokstes kelios? Apsiltinimo medziaga? Ar metalinis karkasas?
http://www.geltona.lt/zidinys/
zikas1970
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 10 25, 11:36)
Is "Mokivezi" 4u.gif Beje, ir dabar geros akcijos "eina", galvoju, reikia pasirupinti ir pigiomis vidaus durimis(po 150lt-kur pigiau rasiu), unitazai po 140lt, plyteles nuo 13 iki 16lt/kv., medine dailylente vidaus apdailai po 17lt/kv.(o patys pirkom po 19 ir dar dziaugemes, kad pigiai gavom smile.gif ), laminatas po 19lt/kv.
Zodziu, pasiziurekit patys 4u.gif Nu tikrai pigesnis daiktas nera blogas, pirmai gyvenimo pradziai tikrai nereikia auksiniu unitazu, jakuziu ir ranku darbo azuoliniu duru. drinks_cheers.gif Svarbiausia, kad kapitaliai pagrindinius dalykus irengti-sienos, stogas, grindys, o visa kita vidine apdaila keiciama pagal mada ir tuo metu turima kapitala.
http://www.mokivezi.lt/index.php?page_id=6
Beje, pasiziurekite, zidinio kapsule 10kw paskutiniame psl. dabar tekainuoja 900lt mirksiukas.gif
Del zidinio apdailos, tuoj idesiu nuoroda, kaip pasidaryti paciam drinks_cheers.gif O kai mano tevas toks prie meno, tai jam ta zidini pastatyti juoku darbas bus, kas ten daug kainuos-gipso plokstes kelios? Apsiltinimo medziaga? Ar metalinis karkasas?
http://www.geltona.lt/zidinys/
*

na mums netinka, zidinys per mazai kw, dejom 15. Apdaila darysim patys, durys irgi netinka, ten standartas, kiek supratau, pas mus nestandartines. Unitazai tikrai neauksiniai biggrin.gif Netinka ir laminatas biggrin.gif O siaip as nemanau,kad veliau bus noro viska is esmes keiti ir perdarineti, atvirksciai, jau kai isikursim, turbut nebelabai ka lupsim lauk , nebent sienas- lubas perdazysim. Na neesme, respektas jums, kad mokat isipaisyti i tokias kainas, 4u.gif
Carpe diem
QUOTE(narvid @ 2011 10 25, 10:38)
remontuoti tai ne naujai statyti, čia nevisi tokie turtingi kad senus remontuot išgalėtu.
*

Kuo skiriasi stogo statymas ant seno namo ir ant naujo? nematau jokio skirtumo, kodėl ant seno turėtų kainuoti brangiau g.gif
Arba, jei naują namą iš blokelių, karkasinį ar pan. šeimininkai nusprendžia apkalti medine dailylente, tai kuo skiriasi ar apkalamas senas, ar naujas namas? ax.gif
Man dar iš tos pusės pigiau išėjo, kad nešiltinau, o šiltinant tiek namą, tiek stogą, į anksčiau minėtą sumą tikrai nebūčiau sutilpus.
gretavk
QUOTE(Carpe diem @ 2011 10 25, 12:14)
Kuo skiriasi stogo statymas ant seno namo ir ant naujo? nematau jokio skirtumo, kodėl ant seno turėtų kainuoti brangiau  g.gif
Arba, jei naują namą iš blokelių, karkasinį ar pan. šeimininkai nusprendžia apkalti medine dailylente, tai kuo skiriasi ar apkalamas senas, ar naujas namas?  ax.gif
Man dar iš tos pusės pigiau išėjo, kad nešiltinau, o šiltinant tiek namą, tiek stogą, į anksčiau minėtą sumą tikrai nebūčiau sutilpus.
*

Kiek kv.m sienu apkalet dailylentem? Kokiom ir kiek atsiejo sis malonumas? Aciu
SniegoMumis
Mano asmenine nuomone namą pradėti statyti be pusės milijono nėra prasmės. Galima pastatyti ir pigiau, bet kyla klausimas kaip ta namas atrodys, koks bus vaizdas aplinkui namą, kokia bus gyvenimo kokybė ir mokėsite už šildymą bei elektrą. Man atrodo jau reikia pradėti galvoti ne tik kaip pigiausiai pastatyti namą, bet kaip pigiausiai jį išlaikyti.
Kažkaip žmonės galvoja, kad namas nesvarbu iš ko pastatytas, svarbu tik, kad pigiau.
braske24
QUOTE(SniegoMumis @ 2011 10 25, 18:27)
Mano asmenine nuomone namą pradėti statyti be pusės milijono nėra prasmės. Galima pastatyti ir pigiau, bet kyla klausimas kaip ta namas atrodys, koks bus vaizdas aplinkui namą, kokia bus gyvenimo kokybė ir mokėsite už šildymą bei elektrą. Man atrodo jau reikia pradėti galvoti ne tik kaip pigiausiai pastatyti namą, bet kaip pigiausiai jį išlaikyti.
Kažkaip žmonės galvoja, kad namas nesvarbu iš ko pastatytas, svarbu tik, kad pigiau.
*

nesutinku su siuo teiginiu schmoll.gif schmoll.gif
Gorada
QUOTE(SniegoMumis @ 2011 10 25, 19:27)
*

viviskai nesutinku, grazu pasaku nameli pasitaciau uz daugiau kaip puse jusu nurodytos sumos. aisku truputi truksta dar kokio kambario, bet i 300 000 buciau drasiai sutilpusi su tuo papildomu kambariu ir katilines patalpa normalia. o namas - mano svajoniu namas, grazus, islaikymas nu... reikia rupestelio, perdazyt kas 4-5 metus (norejau ranku darbo rastinio), sildymas velgi - sesuo uz 4 kambariu buta daugiau moka. ant medziagu netaupiau, rinkausi kokybiskas. tai kame problema? nereikia man puses limono skolos, uzteks ir 220t smile.gif (tiek paskolos imta, likusieji is kojines)
SniegoMumis
Tai aš ir sakau, kad pastatyti galima ir pigiau, bet namas tai ne tik sienos ir stogas. Ką jau kalbėti apie baldus, šviestuvus ... laistymo sistemas ir t.t.t.
Esu girdejęs kai žmonės sako, kad moka kapeikas už šildymą, bet kai paklausi kiek temperatūros namie laiko ...

Aš į namą žiūriu kaip į visumą, ne tik į dėžutę, kurią nėra taip brangu pastatyti. Pats skaičiuoju namo sąmatą ir matau, kad galutinė suma auga greičiau nei norėčiau.... ir pozicijų skaičius su kiekviena savaite vis didėja.

Nieko nenoriu papiktinti pasisakymu, bet kai stačiau pirma namą teko nusiimti rožinius akinius kai prasidėjo namo apdaila smile.gif))
braske24
Na mano nuomone, verta nusibrezti ribas- kiek tu gali moketi uz apdaila, uz vidaus irengima, uz baldus ir t.t. tada galima isvengti tokiu begaliniu sumu augimo... 4u.gif na bent mes tai zinom kiek mes galim moketi uz apdaila, tai zinom kokia apdaila darysim, kad tilptume i savo nusibrezta suma pinigu ax.gif
Gorada
QUOTE(SniegoMumis @ 2011 10 25, 19:44)

Nieko nenoriu papiktinti pasisakymu, bet kai stačiau pirma namą teko nusiimti rožinius akinius kai prasidėjo namo apdaila smile.gif))
*

nusiemet rozinius akinius, o be puses limono vistiek namo pastatyti neiseina?
nu nemanau as kad tokius dalykus kaip laistymo sistema reikia traukti i namo samata... ne kiekvienam to reikia. pvz as nezinau kur ja naudociau. vasara pastatom purkstuva kieme, perkeliam i kita vieta kartais - atrakcija ir suniui ir man karsta diena biggrin.gif pabarstom zoliu. o darzu ir gelynu neturiu. taip kad kam man ta laistymo sistema?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.