QUOTE(juroszuvedra @ 2010 01 12, 17:58) Sveikutes  Esu jau savaite po laporoskopijos ir hysteroskopijos ir gal kas zinot,ar gali po sios operacijos mazdaug 9dienom anksciau prasideti menesines? Nes buvusi kraujavima priskyriau kraujavimui po operacijos,bet dabar pradejau abejoti...Ir neramu,nes prasidejus m.turejau pradet gert kontraceptines t.,kad sugytu kiausides. Labukas visom Zinai daugeliui po siu proceduru velavo, bet man ir anksciau prasidejo gal kokia savite  Sake man ginas kad taip buna.
...sara...
2010 01 12, 18:33
QUOTE(juroszuvedra @ 2010 01 12, 16:58) Sveikutes  Esu jau savaite po laporoskopijos ir hysteroskopijos ir gal kas zinot,ar gali po sios operacijos mazdaug 9dienom anksciau prasideti menesines? Nes buvusi kraujavima priskyriau kraujavimui po operacijos,bet dabar pradejau abejoti...Ir neramu,nes prasidejus m.turejau pradet gert kontraceptines t.,kad sugytu kiausides. ...manau, kad gali būt, bet pasiklausk giniaus ar nuo dabar ar nuo tikrųjų mm pradėti gerti vaistukus, nes tipo jei greit pareina tai dar ne tikros mm būna
juroszuvedra
2010 01 12, 18:48
QUOTE(...sara... @ 2010 01 12, 19:33) ...manau, kad gali būt, bet pasiklausk giniaus ar nuo dabar ar nuo tikrųjų mm pradėti gerti vaistukus, nes tipo jei greit pareina tai dar ne tikros mm būna  Bijau,kad jau saukstai po pietu...Didesnis kraujavimas prasidejo 3diena po operacijos ir truko 4d.,o mano men.trunka 6d.Gydytoja sake,kad kraujuoti gali,bet kuo toliau,tuo labiau atrodo,kad tai buvo men. Reikia prisiverst paskambint gydytojai,bet bijau,kad ikyresiu- jau tiek priskambinau pries laparoskopijos operacija
RositaK
2010 01 12, 19:21
man lapar. buvo daryta 14c.d., tai po operacijos praejo kelios dienos ir atejo mmm (tikros), paskui reguliariai kas 28dienos  esu girdejusi, jog lapar. issaukia 'prieslaikines' mmm
Rimulytė
2010 01 12, 20:19
Sveikos brangiosios Na aš jau po laparoskopijos, ačiū Dievuliui mano dešinė kiaušidė normali , kiaušintakis pratekamas, sąaugų nėra  Kadangi matėsi ovuliacijos požymių tai drilingo man nedarė, nors šiandien mano vaisingumo gydytoja nustebo, kas mano kiaušidės neusbadė ir sakė, kad reikėjo tai padaryt, nes mano organizmas į vaistus nenori reaguot, net į puregoną ir tai nelabai... na bet yra , kaip yra šiuo metu džiaugiuosi tuo, kad nors dešinė pusė OK. Na jei reiks iškęsiu ir dar vieną laparoskopiją, nors šįkart sunkokai iš narkozės pabudau... Pasirodo kairė kiaušidė irgi yra, bet ji visai ne vietoj - kažkur ties šonkauliais, embriono fazėj 6 neštumo mėnesį kiaušidės būna viršuj, o po to nusileidžia į mažąjį dubenį, tai mano kairė, kažkodėl taip ir liko viršuj ir turi tik koki cm kiaušintakio ir nesijungia su gimda, kas juokingiausia, tai joje irgi matė ovuliacijos požymių, tik kad man iš jos jokios naudos  Taiva, kitą ciklą gydytoja nusprendė pasižiūrėt kaip viskas vyks naturaliai po laparoskopijos, o jei nepavyks, tada dar kitą  ciklą vėl startuosiu su vaistukais... nors mano ginė šiek tiek nuliūdino, kad to drilingo nepadarė man laparoskopijos metu, nes tipo tokiu atveju jei ir toliau nereaguosiu į vaistus beliks IVF, bet sakiau blogom mintim sakiau nepasiduosiu ir tikėsiu, kad greitu laiku sulauksiu savo stebukliuko  Šiaip mano ginė sakė, kad turėjo tokią paciente, kaip aš tik viskas buvo atvirkščiai: kairėj pusėj viskas OK, o dešinėj nieko, ji irgi nelabai į vaistus reagavo, taio jai darė IVF, nepavyko, o kitą ciklą jai naturaliai pavyko, tai ir man yra vilties, kad per laparoskopiją vis vien kiaušidę sujudino, nors ir drilingo nedarė, ir gal ji pradės dirbti normaliai  Šiaip ar taip, kadangi nors viena kiaušidė normali, tai yra vilties  Mes gi visos nepasiduodim iki paskutiniųjų  Tiesa Mergyte 82, man tiek histeroskopiją pavasarį, tiek laparoskopiją vakar darė gyd. Mecejus, nes mano gine kažkaip gerai apie ji atsiliepia ir rekomenduoja pas jį dartytis. Tai va, o kalbant apie kainas, tai anesteziologui duoda 50Lt, kai man darė histeroskopiją, tai aš gydytojui daviau 200Lt, bet man tuos pinigus paduot, daugiau streso nei pati operacija  tai šį kartą norėjau, kad viena pažįstama už mane paduotų, kuri pažįsta Mečejų, bet iki operacijos man nepavyko su ja susitikt, o po to ji mane atkalbėjo, sako jau po operacijos, užsirašei normaliai, nes pirmą kartą tai man padėjo susitart, kad jis mane papildomai priimtų, nes buvo tokia nesąmonė, kad aš užsirašiau iš anksto, o po to nuo galvojimo, kad tik spėt prasirgt mmm iki operacijos, jos pas mane ilgai užtruko, tai tą dieną kai užsirašiau negalėjau darytis, o daugiau buvo tiek užrašymų, kad vėl mėnesį reikėtų laukt ir tikėtis, kad šįkart mmm ateis laiku...tai už mane susitarė, kad priims po mmm ir nereiktų mėnesio laukt, tai tada būtinai reikėjo duot... O šį kart gavosi, kaip gavosi  tik tiek , kad aš pirkau komplektą Nr. 3 laparoskopijai, kuris kainuoja beveik 190lt, kadangi MB buvo smalsu, kas toj dėžėj buvo, tai buvom atidarė ir paskaitėm sąrašą: vienkartinė patalynė, pooperaciniai paketai, sterili antklodė operacijai, chalatai, žiurstai gydytojams ir pan., vienu žodžiu viskas, ko reikia operacijai. Šį komplektą iš tiesų nėra privaloma pirkti, bet kai aš užsirašinėjau operacijai, tai liepė nusipirkt, o po to ligoninėj pasiraši, kad pirkai savo noru, kad supranti, jog jei nepirktum, tai neatsilietų tavo gydymui ir pan. Na jau romanas gavosi
QUOTE(juroszuvedra @ 2010 01 12, 15:58) Sveikutes  Esu jau savaite po laporoskopijos ir hysteroskopijos ir gal kas zinot,ar gali po sios operacijos mazdaug 9dienom anksciau prasideti menesines? Nes buvusi kraujavima priskyriau kraujavimui po operacijos,bet dabar pradejau abejoti...Ir neramu,nes prasidejus m.turejau pradet gert kontraceptines t.,kad sugytu kiausides. Sveika, man ir buvo panasi situacija...operacija labai isbalansuoja organizma, tai ir sunku buna pasakyti kada cia tikros ar netikros mmm... ( nelabai cia ir gyd.tau gali patarti)... as visgi pradejau gerti KT, kaip veliau paaiskejo per anksti... galvoju praleisk tu si cikla ir nuo sekancio normalaus pradek vartoti KT... mano atveju, as pageriau 2-3 savaites, ir kadangi nesupratau visai savo ciklo ( nes praktiskai 3 savaites kraujavau) visai nutraukiau vartojima...taip ir negrizau prie KT... ir gerai padariau  nes uz keliu menesiu, kai susinormalizavo ciklas patapau
juroszuvedra
2010 01 12, 20:28
QUOTE(Duniu @ 2010 01 12, 21:24) Sveika, man ir buvo panasi situacija...operacija labai isbalansuoja organizma, tai ir sunku buna pasakyti kada cia tikros ar netikros mmm... ( nelabai cia ir gyd.tau gali patarti)... as visgi pradejau gerti KT, kaip veliau paaiskejo per anksti... galvoju praleisk tu si cikla ir nuo sekancio normalaus pradek vartoti KT... mano atveju, as pageriau 2-3 savaites, ir kadangi nesupratau visai savo ciklo ( nes praktiskai 3 savaites kraujavau) visai nutraukiau vartojima...taip ir negrizau prie KT... ir gerai padariau  nes uz keliu menesiu, kai susinormalizavo ciklas patapau  Aciu uz patarima  Ir sveikinu ,kad tapai  !!! Tikiuosi,kad ir man pavyks,nors ir turiu 4stadijos esndimetrioze.
vaikai4
2010 01 12, 20:37
Sveika sugrizus Rimulyte, Dziaugiuosi, kad pas tave gan optimistiskos prognozes ir nuotaikos, manau svarbiausia tiketi, o kuo tiki tas ir atsitinka. O kodel tu sakai kad sunkiai budai po narkozes? Kas buvo, mergyte? Zinai, man gi rupi, nes neuzilgo ta pati procedura laukia  Kaip supratau tave isleido ta pacia diena, ar ne? Ir kaip su darbu, ar tu jau gali eiti i darba, kokia tavo savijauta, nebuk slapuke  As vistiek tikiu, kad po laparoskopijos, kazkaip tikrai, atrodo ten viska sujudina ir tas procesas link leliuko pajuda greiciau, linkiu ir tau  gal net ne vieno zirniuko laukti, o is karto dvieju
Rimulytė
2010 01 12, 20:53
QUOTE(vaikai4 @ 2010 01 12, 22:37) Sveika sugrizus Rimulyte, Dziaugiuosi, kad pas tave gan optimistiskos prognozes ir nuotaikos, manau svarbiausia tiketi, o kuo tiki tas ir atsitinka. O kodel tu sakai kad sunkiai budai po narkozes? Kas buvo, mergyte? Zinai, man gi rupi, nes neuzilgo ta pati procedura laukia  Kaip supratau tave isleido ta pacia diena, ar ne? Ir kaip su darbu, ar tu jau gali eiti i darba, kokia tavo savijauta, nebuk slapuke  As vistiek tikiu, kad po laparoskopijos, kazkaip tikrai, atrodo ten viska sujudina ir tas procesas link leliuko pajuda greiciau, linkiu ir tau  gal net ne vieno zirniuko laukti, o is karto dvieju  Man kai darė histeroskopiją, tai aš kažkaip greitai prabudau, na bet ten trumpesnė operacija ir šįkart kitas anesteziologas buvo. O vakar tai kažkaip po operacijos kažko labai gerklę skaudėjo, vos galėjau prakalbėt ir kažkodėl davė deguonies pakvėpuot... bet tau nebūtinai taip bus, čia kiekvienai labai individualiai, vienai moteriškei palatoj tai po narkozės labai šaltis krėtė, man tai kažkaip su tuo viskas Ok. Jo mane išleido tą pačią dieną, Antakalnio klinikose, tai tas skyrius yra dienos chirurugijos skyrius ir praktiškai visas tą pačią dieną paleidžia, nebent kas labai prastai jaučiasi, tada dar nakčiai į kitą palatą perkelia. Iš mūsų visų vakar tik vieną paliko, nes jai paskutinei darė laparoskopiją, pas ją didelės miomos buvo, tai operavo beiveik 3 valandas ir ji labai nerami buvo, labai blaškėsi, tai paliko nakčiai, kiek supratau ji seniai žinojo, kad miomos yra ilgai delsė, tai jos užaugo tokios, kad histeroskopija jai jau negalėjo padėt ir reikėjo sudėtingėsnės laparoskopijos... Kadangi aš dirbu valstybės tarnyboj ir kaip tik pagrindinius skubiausius darbus iki operacijos užbaigiau, tai dar savaitėlei šiandien man nedarbingumą pratęsė, po to, sakė turbūt uždarys.Šiaip jaučiuosi neblogai, bet pilvuką paskaudą, sedėt dar nelabai gerai, geriau stovėt ar pagulinėt  Jei būčiau prašiusi būtų ir šiandien biliotenį turbūt uždarę, bet nusprendžiau patinginiaut  Šiaip anksčiau planavau atostogu pasiimt šiam laikotarpiui, bet šefas mane taip nuteikė, kad sako, tau gi čia dėl ligos, tai imk nedarbingumą ir nesuk galvos, tai taip ir padariau  Šiaip aš net esu statutinė valstybės tarnautoja, tai kiek žinau statuto dar lyg nekeitė, tai man ir mokėt už šias dienas turėtų normaliai. Sakau, kai dar šefas palaiko, tai galima ir pailsėt. Pas mane gana vyriškas kolektyvas ir jie pas mane vis vien ne durni, supranta, dėl kokių priežasčių lakstau pas gydytojus, ir kažkada yra pasakč, kad tu negalvok, kad mums svarbu , kad tu tik kokią bylą atiduotum į teismą, mes būsim tokie pat laimingi ir lydėdami tave vaiko priežiūros atostogų  Jie tos šventės laukia nuo mano vestuvių, kai patys laimingi šeimose ir turi po kelis vaikus, tai nepaisant to, kad yra vyrai, vis vien supranta ir palaiko
QUOTE(Rimulytė @ 2010 01 12, 20:19) Sveikos brangiosios Na aš jau po laparoskopijos, ačiū Dievuliui mano dešinė kiaušidė normali
Saunu, kad viskas gerai  o del drilingo ,manau neverta nerimauti  gyd zino ka daro...jei mate ovuliacijos pozymius, reiskia ovuliacija vyksta...dar ne faktas, kad jei padarytu drilinga,kitaip organizmas pradetu reaguoti i vaistus... gal cia toks tavo organizmo unikalumas...pabandyk kelis menesius naturaliai, aisku sunku kalbeti,kai nezinai visos konkrecios situacijos...beje, mano ir organizmas nekaip reagavo i stimuliuojancius vaistus... sekmes tau  ir mielai itrauksiu tave greitu laiku i musu  parasiuka
Mergyte_82
2010 01 12, 21:01
QUOTE(Rimulytė @ 2010 01 12, 21:53) Jo mane išleido tą pačią dieną, Antakalnio klinikose, tai tas skyrius yra dienos chirurugijos skyrius ir praktiškai visas tą pačią dieną paleidžia Rimulyte, dziugu, kad viskas sklandziai pavyko Turiu tau kluasimeli  Pas koki gydytoja dareisi laparoskopija? As irgi siandien antakalnyje buvau pas Meceju, vasario pradzioje darysim histeroskopija. Beje, ar pirkai rinkini laparoskopijai? Jei ne paslaptis, ar davei gydytojui bei anesteziologui ir jei davei, tai kiek
Rimulytė
2010 01 12, 21:07
QUOTE(Mergyte_82 @ 2010 01 12, 23:01) Rimulyte, dziugu, kad viskas sklandziai pavyko Turiu tau kluasimeli  Pas koki gydytoja dareisi laparoskopija? As irgi siandien antakalnyje buvau pas Meceju, vasario pradzioje darysim histeroskopija. Beje, ar pirkai rinkini laparoskopijai? Jei ne paslaptis, ar davei gydytojui bei anesteziologui ir jei davei, tai kiek  Mergyte 82 aš savo ankstesnį pasisakymą papildžiau, tai ten rasi beveik visus atsakymus  Kaip minėjau abi operacijas dariausi pas Meceju, rinkinį pirkau  kas keisčiausia, tai esu girdėjusi, kad prieš laparoskopiją daro klizmą, bent jau Lazdynu ligoninėj tai tikrai, bet man to Antakalnio klinikoj nedarė ...
Mergyte_82
2010 01 12, 21:15
QUOTE(Rimulytė @ 2010 01 12, 22:07) Mergyte 82 aš savo ankstesnį pasisakymą papildžiau, tai ten rasi beveik visus atsakymus  Kaip minėjau abi operacijas dariausi pas Meceju, rinkinį pirkau  kas keisčiausia, tai esu girdėjusi, kad prieš laparoskopiją daro klizmą, bent jau Lazdynu ligoninėj tai tikrai, bet man to Antakalnio klinikoj nedarė ... Aciu, sito tavo papildymo nebuvau perskaiciusi
QUOTE(juroszuvedra @ 2010 01 12, 20:28) Tikiuosi,kad ir man pavyks,nors ir turiu 4stadijos esndimetrioze. Tikrai pavyks  net neabejoju  o stadjas mes cia praktiskai visos turim  tiesiog, tikek kad greitai patapsi  man po operacijos gyd.sake,kad naturaliai nepavyks... ji klydo
juroszuvedra
2010 01 12, 21:39
QUOTE(juroszuvedra @ 2010 01 12, 20:28) Aciu uz patarima  Ir sveikinu ,kad tapai  !!! Tikiuosi,kad ir man pavyks,nors ir turiu 4stadijos esndimetrioze. Noriu uzduot  klausima.Kada galima pradet myletis po laparoskopijos ir histeroskopijos?Mano gydytoja planavo,kad tureciau 2-3men.pagert kontracept.tabl.O jei vis tik men.prasidejo is kart po operacijos ir mes jas praziopsojom ir dabar negeriu vaistu- tai gal pavyktu.... Papildyta:QUOTE(Duniu @ 2010 01 12, 21:23) Tikrai pavyks  net neabejoju  o stadjas mes cia praktiskai visos turim  tiesiog, tikek kad greitai patapsi  man po operacijos gyd.sake,kad naturaliai nepavyks... ji klydo  Ir labai aciu uz optimistines,padrasinancias mintis Papildyta:oi,kazka ne taip paspaudziau ir pati sau klausima uzdaviau
Mergyte_82
2010 01 13, 08:03
Labas rytas Rimulyte, gal pameni, ar tau darant histeroskopija reikejo pilnai nusidepiliuoti apatine sukuosena Mnao gydytoja t apati, kaip ir tavo, todel ir siuncia pas Meceju  Kiek zinau, tai anksciau ji su Vildaite bendradarbiavo
cyplius
2010 01 13, 10:51
Labas rytas Mane dar turbut yra pamenanciu is anksciau mergaiciu  laparoskopija man buvo daryta pernai kovo men., o kadangi per tiek laiko nepavyko pastoti nei naturaliai, nei stimuliaciju pagalba, nei IUI pagalba, gine nutare padaryti ir histeroskopija. Folikulai pas mane uzauga, naturaliai 1, su stimuliacijom iki 3, ovuliuoja, bet va gleivine niekaip neuzauga iki reikiamo dydzio, vat todel manau ir nepavyksta pastoti, nors aisku dar ir progesteronas labai mazas, bet geriu Duph.... Tai dabar nutare histeroskopijos pagalba pasiziureti ar nera gimdoje saaugu Tai mane irgi domina, ar reikia nusidepiliuoti viska pilnai? Kiek laiko uztrunka pati procedura? Dariusios ir lapar ir hister gal galetu pasakyti po korios proceduros geresne savijauta, nes po lapar tai gera savaite kaip sudauzyta jauciausi  Ir kada galima iseiti i darba, nes biuletenio siais laikais tai ziauriai nesinori imti.....
Mergyte_82
2010 01 13, 11:03
QUOTE(cyplius @ 2010 01 13, 11:51) gine nutare padaryti ir histeroskopija Sveika, likimo sese As irgi ruosiuosi histeroskopijai (vasario 8 d. Antakalnio klinikose). O kur tu darysiesi? Pas koki gydytoja? As laparoskopijos dar nesidariau, bet kadangi prisikabino prie gimdos, tai nieko nebelieka, kaip tik ja pasidaryti  Kiek zinau, tai operacija trunka apie 60 min., pries ja reikia tyrimus atlikti. Atsigavimo laikotarpis zymiai lengvesnis, nes viskas vyksta per maksti, jokiu pjuviu ir pan. Manau, kad po keletos dieneliu galesi pilnai jau eiti darban  Man rado atrodo polypa gimdoje ir dar itaria gimdos endo arba mioma viskas paaiskes po operacijos). Mano gleivine buna normali, taciau galine sienele stora. Kiausides atrodo normaliai, cistu nera, po viena folikula subresta naturaliai. O tau ziures, kodel gleivine neauga, ar kaip? Beje, pries kiek laiko reikia pasidaryti tuos tyrimus (krauja, slapima, EKG ir dar kazkuriuos?) Kiek laiko jie galiojantys yra?
cyplius
2010 01 13, 11:15
QUOTE(Mergyte_82 @ 2010 01 13, 12:03) Beje, pries kiek laiko reikia pasidaryti tuos tyrimus (krauja, slapima, EKG ir dar kazkuriuos?) Kiek laiko jie galiojantys yra?
Nezinau dar tikslios datos, laukiu mmm ir tada tik paskirs diena, bet kokiu atveju bus pacioje vasario pradzioje. Kas darys dar irgi nezinau.... Kiek galioja tyrimai tai irgi nezinau, bet as jau nuo penktadienio pradedu viska darytis po truputi..... Mano gine yra Miezeniene, ji dirba privacioje klinikoje ir Tilto 11. As pas ja lankausi privaciai, o sikart liepe nueiti pas savo seimos gydytoja, gauti nukreipima apsilankyti pas ja Tilto 11, o tada jau ji mane nukreips operacijai..... Cia taip padare, kad nereiketu moketi pinigeliu O gleivine nezino del kokios priezasties neauga, kadangi per lapar nieko nerado tik drilinga padare, tai galbut kazka blogo ras per hister. Gal ir kvaila, bet as jau pradedu melstis, kad man tik ka nors negero surastu ir suremontuotu, nes juodai uzknisa tiek laiko nepastoti o priezastis neaiski
Rimulytė
2010 01 13, 13:20
Sveikos likimo seses Cypliau ir Mergyte _82, aš tai pavyzdžiui po histeroskopijos daug geriau jaučiausi, nei po laparoskopijos. Šiaip histeroskopija trunka trumpiau, nei laparoskopija, man histeroskopijos metu pašalino polipą iš gimdos, bet kadangi jios metu nedaro jokių išorinių pjūvių, tai ir savijauta geresnė. Po laparoskopijos tai vis vien tie pjūviai kol gyja, tai pasisuki ne taip, tai sediesi, vis suskausta, o po histeroskopijos tai man buvo tik lengvas maudimas, iš karto po operacijos buvo skausmas, bet suleido nuskausminamuosius, o po to labai didelio skausmo nebuvo  Dėl "šukuosenos" tai net nežianu ką ir pasakyt, šiaip prieš operaciją aš ir pati nežinojau, ant kiek reikia susitvarkyti, tai daugmaž apsitvarkiau, bet tikrai ne visiškai, nes man ten labai įauginėja plaukai ir po to net susidaro tokios kaip puslytės su pūliais kai plaukai per odą neišlenda... prieš laparoskopiją, labai viską patvarkiau, bet irgi ne visiškai visiškai, nors sakyčiau gal net dar labiau reikėjo, nes man vieną pjūvį darė pakankamai žemai, žemiau nei aš tikėjausi, o kitą tai bamboj, tai va, bet šiaip jokia seselė ar gydytojas man nieko nesakė dėl to, ir nors pjūvį darė žemiau, nei buvo susitvarkyta, tačiau daugiau nieko netvarkė, pjovė taip kaip buvo  Tai va, man buvo taip  Histeroskopija man darė apie 20 min, o laparoskopiją apie 40 min., bet tai priklauso ir nuo to, ką operacijos metu darys. Tyrimai man atrodo galioja 10 dienų, nors kai aš juos dariausi poliklinikoj, kad būtų pigiau, tai terapeute visą laiką kartoją, kad geriausia iš viso prieš savaitę, tai jei operacija bus vasarį, dabar tyrimus darytis tikrai per anksti.
cyplius
2010 01 13, 13:29
QUOTE(Rimulytė @ 2010 01 13, 14:20) Sveikos likimo seses Kaip ir labai aiskiai tu cia mums viska isdestei  aciu tau labai tik dar vienas klausimukas  pries lapar dare klizma, o kaip bus per hister? Nejaugi ir vel reikes sita "malonuma" kentet?
Mergyte_82
2010 01 13, 13:34
Rimulyte, aciu dar karteli uz issamu papasakojima Na , kadangi man irgi darys tas pats gydytojas, kaip ir tau, tai manau, kad as apsitvarkysiu, bet ne iki galo, tuo labiau, kad nieko apie tai net neuzsimine. Beje, o tu ta rinkini nr.1 pirkai Zirmunu g. esancioj vaistinej? Gal ir kitur ju yra? Gal pameni, kiek tiksliai kainavo
Rimulytė
2010 01 13, 13:35
QUOTE(cyplius @ 2010 01 13, 15:29) Kaip ir labai aiskiai tu cia mums viska isdestei  aciu tau labai tik dar vienas klausimukas  pries lapar dare klizma, o kaip bus per hister? Nejaugi ir vel reikes sita "malonuma" kentet?  Apie klizmą, tai aš girdėjau, kad jas daro, mano vyro sesei laparoskopiją darė Lazdinų ligoninėj, tai ją paguldė iš vakaro ir klizmą darė ir iš vakaro, ir iš ryto... Bet man Antakalnio klinikoj, nei prieš histeroskopiją, nei prieš laparoskopiją šios procedūros nedarė ir namie iš vakaro pasidaryti niekas neliepė, tai net ir nežinau, nuo ko priklauso, daro ar nedaro šią "malonią" procedūrą
cyplius
2010 01 13, 13:39
QUOTE(Rimulytė @ 2010 01 13, 14:35) Apie klizmą, tai aš girdėjau, kad jas daro, mano vyro sesei laparoskopiją darė Lazdinų ligoninėj, tai ją paguldė iš vakaro ir klizmą darė ir iš vakaro, ir iš ryto... Bet man Antakalnio klinikoj, nei prieš histeroskopiją, nei prieš laparoskopiją šios procedūros nedarė ir namie iš vakaro pasidaryti niekas neliepė, tai net ir nežinau, nuo ko priklauso, daro ar nedaro šią "malonią" procedūrą  Mane operuos Santariskiu ligonineje, tai per lapar irgi dare ir vakare, ir ryte  tikiuosi per hister nedarys  gal kuri kita mergaite gales atsakyt? o apie jokio rinkinio N1 pirkima as negirdejau, bent jau per lapar tikrai pirkt nereikejo, o ir sikart dar nieks nieko neuzsimine o jei reikes oirkti, tai uz ka tada as Sodrai kas menesi tokias sumas moku  nu cia tai tik LT toki brieda gali sugalvot
Rimulytė
2010 01 13, 13:48
Su tais rinkiniais trai idomiai yra, prieš histeroskopiją niekas nieko nesakė ir aš nieko nepirkau, o šį kartą sakė, kad reikia nusipirkt Nr. 3, tai pirkau, bet buvo mopteriškių kurios nebuvo nusipirkusios ir nieko, vis vien operaciją padarė  Šiaip , tai jei nusiperki, tai duoda pasirašyti lapuką, kad tu pirkai savo iniciatyva ir kad tu suvoki, jog jei ir nepriktum, tai neatsilieptų tau suteikto gydymo kokybei ir pan. Tai jei nenusipirksi, tikrai galvos nieks tau nenuims. Ir taip visur tik mokėk ir mokėk, pas mus su MB jau visiškas bankrotas, iš paskutiniųjų stengiamės gyvent be naujų skolų  Kad vien visus skyriamus tyrimus pasidaryt, kad ir poliklinikoj daraisi, bet didžioji dalis mokamų, tai lygioj vietoj virš 70 Lt susidaro... Tai va, žiūrėk pagal savo galimybes
Mergyte_82
2010 01 13, 13:53
QUOTE(Rimulytė @ 2010 01 13, 14:48) Su tais rinkiniais trai idomiai yra, prieš histeroskopiją niekas nieko nesakė ir aš nieko nepirkau, o šį kartą sakė, kad reikia nusipirkt Nr. 3, tai pirkau, bet buvo mopteriškių kurios nebuvo nusipirkusios ir nieko, vis vien operaciją padarė  Šiaip , tai jei nusiperki, tai duoda pasirašyti lapuką, kad tu pirkai savo iniciatyva ir kad tu suvoki, jog jei ir nepriktum, tai neatsilieptų tau suteikto gydymo kokybei ir pan. Tai jei nenusipirksi, tikrai galvos nieks tau nenuims. Ir taip visur tik mokėk ir mokėk, pas mus su MB jau visiškas bankrotas, iš paskutiniųjų stengiamės gyvent be naujų skolų  Kad vien visus skyriamus tyrimus pasidaryt, kad ir poliklinikoj daraisi, bet didžioji dalis mokamų, tai lygioj vietoj virš 70 Lt susidaro... Tai va, žiūrėk pagal savo galimybes  Na man ir pats Mecejus pasake, kad tai nera butina, bet jie papraso ir jei kazkas gali, tai nusiperka  Jis minejo, kad apie 230 lt. kainuoja
cyplius
2010 01 13, 13:53
QUOTE(Rimulytė @ 2010 01 13, 14:48) Tai va, žiūrėk pagal savo galimybes  Na tada tai tikrai geriau jau nieko nepirkti, nes pravalas kiek pinigu iseina gydymui ir vaistams  kur jie desis, vistiek operuos. As manau kad sikart net i vokeli desiu dvigubai maziau nei per lapar  kaip ten butu, bet jei jau krize, tai krize visiems, daktarams irgi
Mergyte_82
2010 01 13, 13:55
QUOTE(cyplius @ 2010 01 13, 14:53) As manau kad sikart net i vokeli desiu dvigubai maziau nei per lapar  kaip ten butu, bet jei jau krize, tai krize visiems, daktarams irgi  O kiek planuoji vokeli deti Ar duosi dar priedo anesteziologui?
cyplius
2010 01 13, 14:01
QUOTE(Mergyte_82 @ 2010 01 13, 14:55) O kiek planuoji vokeli deti Ar duosi dar priedo anesteziologui? gydytojai duosiu 100lt anesteziologui 50lt. Ir tai dar galiu persigalvot ir visai neduot jei lieps pirkti visokius ten rinkinius ir t.t., nes cia jau akivaizdus zmoniu apiplesinejimas  kuo daugiau mazina algas, tuo daugiau uz viska reikia moket
vaikai4
2010 01 13, 14:09
Sveikutes, mergaites, kai man Antakalnio klinikoje dare hister, tai bnieko nepirkau ir niekam nei lituko nedaviau. Dabar darys ten pat laparoskopija, ta rinkinuka nusipirkau jo kaina 186.29 lt., tai ir viskas nes as manau kad save gerbiantis gydytojas is ligonio nesieks pasipelnyti ir neims jokiu dovaneliu. Bent jau apie savo gydytoja esu girdejusi tik tokia nuomone, todel nenoredama nieko pazeminti nesiruosiu siulyti jokiu vokeliu,  Tai mano pozicija
cyplius
2010 01 13, 14:15
QUOTE(vaikai4 @ 2010 01 13, 15:09) Sveikutes, mergaites, kai man Antakalnio klinikoje dare hister, tai bnieko nepirkau ir niekam nei lituko nedaviau. Dabar darys ten pat laparoskopija, ta rinkinuka nusipirkau jo kaina 186.29 lt., tai ir viskas nes as manau kad save gerbiantis gydytojas is ligonio nesieks pasipelnyti ir neims jokiu dovaneliu. Bent jau apie savo gydytoja esu girdejusi tik tokia nuomone, todel nenoredama nieko pazeminti nesiruosiu siulyti jokiu vokeliu,  Tai mano pozicija 
dendule
2010 01 13, 14:36
QUOTE(cyplius @ 2010 01 13, 10:51) Labas rytas Mane dar turbut yra pamenanciu is anksciau mergaiciu  laparoskopija man buvo daryta pernai kovo men., o kadangi per tiek laiko nepavyko pastoti nei naturaliai, nei stimuliaciju pagalba, nei IUI pagalba, gine nutare padaryti ir histeroskopija. Folikulai pas mane uzauga, naturaliai 1, su stimuliacijom iki 3, ovuliuoja, bet va gleivine niekaip neuzauga iki reikiamo dydzio, vat todel manau ir nepavyksta pastoti, nors aisku dar ir progesteronas labai mazas, bet geriu Duph.... Tai dabar nutare histeroskopijos pagalba pasiziureti ar nera gimdoje saaugu Tai mane irgi domina, ar reikia nusidepiliuoti viska pilnai? Kiek laiko uztrunka pati procedura? Dariusios ir lapar ir hister gal galetu pasakyti po korios proceduros geresne savijauta, nes po lapar tai gera savaite kaip sudauzyta jauciausi  Ir kada galima iseiti i darba, nes biuletenio siais laikais tai ziauriai nesinori imti..... Sveikute  apie tave vis pagalvoju paskutiniu metu kazkaip pradingai....  smagu kad nestovi vietoj o judi i prieki....tikiuos ir as kad suras tavo beda ir galesi pajusti visus nestumo malonumus
cyplius
2010 01 13, 14:39
QUOTE(dendule @ 2010 01 13, 15:36) Sveikute  apie tave vis pagalvoju paskutiniu metu kazkaip pradingai....  smagu kad nestovi vietoj o judi i prieki....tikiuos ir as kad suras tavo beda ir galesi pajusti visus nestumo malonumus  Nepradingus, tiesiog kartais norisi atsiriboti nuo visko  o pasiduoti negaliu, privalau isbandyti viska, kas tik yra imanoma, tam kad sulaukciau rezultato  ir tikrai zinau, kad as jo sulauksiu Kaip jus augate? gal jau zinai ka pilvelyje nesioji?  nors turbut dar ankstoka matyti
dendule
2010 01 13, 16:12
QUOTE(cyplius @ 2010 01 13, 14:39) Nepradingus, tiesiog kartais norisi atsiriboti nuo visko  o pasiduoti negaliu, privalau isbandyti viska, kas tik yra imanoma, tam kad sulaukciau rezultato  ir tikrai zinau, kad as jo sulauksiu Kaip jus augate? gal jau zinai ka pilvelyje nesioji?  nors turbut dar ankstoka matyti  jauciuosi gerai....dabar labai...nezinau kai buvau pas savo daktariuka 12-13sav jis kazkodel vyriska zenkliuka nupiese bet nesake nieko apie lyti  o ir pati kazkodel jauciu kad bus bernas  o siaip galvoju kad tik sveikas mazius butu
vaikai4
2010 01 14, 12:14
Sveikos mergytes, ateinu is Vilnieciu namuciu, nes budanma ten tikejausi kad mm mane aplenks, juolab kad ir pozymiu atrodo buvo, bet  raudonoji armija siandiena issirikiavo pas mane...  liudna. Dabar jau prasausi pas jus irasoma i sarasiuka laparaskopijai, nes sausio 21 d. man ja atliks Antakalnio klinikoje.  jAU ISSISTUDIJAVAU SARASIUKA SIOJE TEMUKEJE KA TEN REIKIA TURETI IR ZADU STARTUOTI 21 NUO PAT RYTO, O VAKAROP MANAU JAU GALESIU JUMS VISKA PRANESTI
Mergyte_82
2010 01 14, 12:23
QUOTE(vaikai4 @ 2010 01 14, 13:14) Sveikos mergytes, ateinu is Vilnieciu namuciu, nes budanma ten tikejausi kad mm mane aplenks, juolab kad ir pozymiu atrodo buvo, bet  raudonoji armija siandiena issirikiavo pas mane...  liudna. Dabar jau prasausi pas jus irasoma i sarasiuka laparaskopijai, nes sausio 21 d. man ja atliks Antakalnio klinikoje.  jAU ISSISTUDIJAVAU SARASIUKA SIOJE TEMUKEJE KA TEN REIKIA TURETI IR ZADU STARTUOTI 21 NUO PAT RYTO, O VAKAROP MANAU JAU GALESIU JUMS VISKA PRANESTI  Sveikute Na, liudna, kad mmm atejo, bet turbut taip turejo buti... As vakar skambinausi i Antakalnio klinikas uzsirasyti histeroskopijai, tai man sake, kad 7.30 ryte ten jau buciau O tau diagnostine laparoskopija darys?
vaikai4
2010 01 14, 12:32
LABAS MERGYTE_82 jO MAN DARYS DIAGNOSTINE, O JEIGU KA PAMATYS NE TAIP GAL IR ,,PAREMONTUOS "  As taip suprantu kad ten pasakomas visoms vienas laikas, o po to jau jie ten ziuri, nes paprastai vienas gydytojas pere diena atlieka iki 2 proceduru, bent jau man taip aiskino ten registraturoje
Rimulytė
2010 01 14, 13:27
QUOTE(vaikai4 @ 2010 01 14, 14:32) LABAS MERGYTE_82 jO MAN DARYS DIAGNOSTINE, O JEIGU KA PAMATYS NE TAIP GAL IR ,,PAREMONTUOS "  As taip suprantu kad ten pasakomas visoms vienas laikas, o po to jau jie ten ziuri, nes paprastai vienas gydytojas pere diena atlieka iki 2 proceduru, bent jau man taip aiskino ten registraturoje Sveikos mergaitės, Jo visoms liepia atvykti į kliniką 7.30val., nes nuo tada prasideda registracija, reikia ten pateikti siuntimą, tyrimus, pasą, sodrą, užpildyt anketą, tada lauki kol ateis tavo eilė eit pas akušerį ginekologą, kuris dar užduoda keletą klausimų, sutikrina ar visi tyrimai yra, po to tave jau palydi į palatą, turi persirengti ir toliau lauki savo eilės  ateina operuojantis gydytojas pasikalbėt  ir kai ateina tavo eilė - eini į operacinę. Šiaip registracija gana ilgai užtruka, nes ten niekas per daug neskuba, o be to, nemažai ir moterų susirenka. Tai va, būtinai pasiimkit ką, paskaityt, nes jei ne pirmoms darys operaciją, tai reikia kažkaip tą laukimą pagreitint
vaikai4
2010 01 14, 13:55
noreciau buti pati pirmutine  tikrai tikrai
svaja32
2010 01 15, 10:36
Sveikos mergaites, gal galite pasakyti, per kiek laiko atsigavote po lapar.? Antra diena esu po lapar., bet jauciuosi nekaip - issiputusi kaip varle, skauda visa kuna, nei atsikoseti, nei nusiciaudeti neina, skauda skrandi, peciu srityje ir t.t... Cia viskas nuo oro, kurio prileido i vidu opercijos metu. Nimesil'is nenuima skausmo. Gal kokius vaistukus vartojot, kad greiciau praeitu tie blogi pojuciai?
Murauskė
2010 01 15, 10:56
QUOTE(svaja32 @ 2010 01 15, 11:36) Sveikos mergaites, gal galite pasakyti, per kiek laiko atsigavote po lapar.? Antra diena esu po lapar., bet jauciuosi nekaip - issiputusi kaip varle, skauda visa kuna, nei atsikoseti, nei nusiciaudeti neina, skauda skrandi, peciu srityje ir t.t... Cia viskas nuo oro, kurio prileido i vidu opercijos metu. Nimesil'is nenuima skausmo. Gal kokius vaistukus vartojot, kad greiciau praeitu tie blogi pojuciai? Po paskutinės operacijos taip jaučiausi daugiau nei dvi savaites.Nepergyvenk, praeis ir tau
svaja32
2010 01 15, 11:28
QUOTE(Murauskė @ 2010 01 15, 11:56) Po paskutinės operacijos taip jaučiausi daugiau nei dvi savaites.Nepergyvenk, praeis ir tau  Aciu, bet oi kaip neguodzia tokia perspektyva...dvi savaites susirietus vaikscioti, dar kazkaip i darba nuropoti.
Murauskė
2010 01 15, 11:52
QUOTE(svaja32 @ 2010 01 15, 12:28) Aciu, bet oi kaip neguodzia tokia perspektyva...dvi savaites susirietus vaikscioti, dar kazkaip i darba nuropoti.  Malonumas menkas-tai tikrai  Bet aš tai mėnesį buvau namie,nėjau į darbą  Tada tau nepavydžiu
juroszuvedra
2010 01 15, 12:12
Noriu padrasinti tas mergaites,kuriu dar tik laukia laparoskopija. Pries operacija as taip pat prisiskaicius bijojau,kad labai po jos skaudes,bet,pasirodo,kad tai ne taisykle. Man dare ir laparoskopij(buvo 2cistos),ir histeroskopija,tai paskaudejo tik 1 diena po operacijos(ir tai tik truputi,kad net nepavadinciau to skausmu),kai reikejo pajudet-atsikelt ir nueiti i tualeta.O ramybes busenoje is viso neskaudejo. O issitiesus vaiksciojau jau kita diena po operacijos. Tai kad tai tikrai labai individualu. Tai noriu jus padrasinti,kad is anksto nebijotumet to,ko gal net nebus
Murauskė
2010 01 15, 12:48
QUOTE(juroszuvedra @ 2010 01 15, 13:12) Noriu padrasinti tas mergaites,kuriu dar tik laukia laparoskopija. Pries operacija as taip pat prisiskaicius bijojau,kad labai po jos skaudes,bet,pasirodo,kad tai ne taisykle. Man dare ir laparoskopij(buvo 2cistos),ir histeroskopija,tai paskaudejo tik 1 diena po operacijos(ir tai tik truputi,kad net nepavadinciau to skausmu),kai reikejo pajudet-atsikelt ir nueiti i tualeta.O ramybes busenoje is viso neskaudejo. O issitiesus vaiksciojau jau kita diena po operacijos. Tai kad tai tikrai labai individualu. Tai noriu jus padrasinti,kad is anksto nebijotumet to,ko gal net nebus  Na, kiekvienas ir į skausmą reaguoja skirtingai Šiaip-tai yra vis tiek operacija ir savo atkentėti reikia,bet tai yra laikina,individualu ir tikrai iškenčiama.
QUOTE(svaja32 @ 2010 01 15, 11:36) Sveikos mergaites, gal galite pasakyti, per kiek laiko atsigavote po lapar.? Antra diena esu po lapar., bet jauciuosi nekaip - issiputusi kaip varle, skauda visa kuna, nei atsikoseti, nei nusiciaudeti neina, skauda skrandi, peciu srityje ir t.t... Cia viskas nuo oro, kurio prileido i vidu opercijos metu. Nimesil'is nenuima skausmo. Gal kokius vaistukus vartojot, kad greiciau praeitu tie blogi pojuciai? Nenusimink, normalu taip jaustis antrą dieną po laparoskopijos.Pagulėk, pamiegok, ilsėkis ir jokių darbų.Aš po poros savaičių grįžau į normalų gyvenimo ritmą.
vaikai4
2010 01 15, 16:01
Sveikos mergyte, skatineju ir kyla klausimas: O kodel po lapar. jus taip skubate i darbus? Na as bent jau taip issivaizduoju, kad galesiu gauti nedarbinguma? Ar cia tik mano fantazija?  O kaip yra istikruju?
cyplius
2010 01 15, 21:54
QUOTE(vaikai4 @ 2010 01 15, 17:01) Sveikos mergyte, skatineju ir kyla klausimas: O kodel po lapar. jus taip skubate i darbus? Na as bent jau taip issivaizduoju, kad galesiu gauti nedarbinguma? Ar cia tik mano fantazija?  O kaip yra istikruju?  Po lapar galima gauti nedarbinguma nuo 2-4 savaiciu. Priklauso nuo tavo savijautos ir gydytojo. O siaip manau dabar visos skuba i darba del to, kad ziauriai neapsimoka tas nedarbingumo lapelis
Anemona
2010 01 16, 11:49
Man laparaskopija atlikta sausio 13d... Diagnoze endo cista 35*40mm. and desines kiausides isoperuota. Kiauside issaugota. Kaire kiauside ideali. Zidinuku nerasta. 7 men bandem pastoti, bet niekaip nesiseka... Kiausintakiai pratekami. Operavausi pas Alisauska.Labai noriu susilaukti vaikelio... ir labai tikiuosi, kad pavyks po operacijos. Vaistu neisrase ir liepe bandyt pastoti.
vitalyte25
2010 01 16, 12:59
QUOTE(Anemona @ 2010 01 16, 13:49) Man laparaskopija atlikta sausio 13d... Diagnoze endo cista 35*40mm. and desines kiausides isoperuota. Kiauside issaugota. Kaire kiauside ideali. Zidinuku nerasta. 7 men bandem pastoti, bet niekaip nesiseka... Kiausintakiai pratekami. Operavausi pas Alisauska.Labai noriu susilaukti vaikelio... ir labai tikiuosi, kad pavyks po operacijos. Vaistu neisrase ir liepe bandyt pastoti. tai liux, man panasiai kaip tau buvo..po lapar pastojau prejus 2savaitm  ir jau supuoju dideli vyra ant ranku
|
|