Linutas
2010 03 01, 16:50
QUOTE(Sigeita @ 2010 03 01, 10:07) labas rytas mergaiciukes, su pirma pavasario diena visas ojei, ir tave, ir visas su tuo ilgai lauktu, ir tikekimes ne tik kalendoriniu pavasariu Bet tu cia mums pateikei tikrai grazia dovanele ir labai labai aiskia, net ne vaiduokliska, o visa uzrasa Tad tegul dabar visos, kad ne kas diena, bet bent jau kas savaite pranesinetu tokias naujienas O as nusprendziau  netrizniuoti, jau tiek laukus, skaiau dar plauksiu, ir registruosiuosi operacijai tik kai turesiu siuntima. Be to jauciu, man dar reikes pasidaryti pakartotinai chlamidiju tyrimus, nes buvo rasta ir buvo gydyta. Tik po gydymo tyrimai nekartoti Be to plausiu pacios gines, ka ji parekomenduos ar klinikas, ar krikscioniskus. O kur gyd. E.T. daznai jusu minima dirba?
Sigeita
2010 03 01, 17:18
QUOTE(Pusaite @ 2010 03 01, 16:45) labuka, reiskia,kad esu nescia 3-4savaiteles.. Papildyta:QUOTE(Linutas @ 2010 03 01, 16:50) ojei, ir tave, ir visas su tuo ilgai lauktu, ir tikekimes ne tik kalendoriniu pavasariu Bet tu cia mums pateikei tikrai grazia dovanele ir labai labai aiskia, net ne vaiduokliska, o visa uzrasa Tad tegul dabar visos, kad ne kas diena, bet bent jau kas savaite pranesinetu tokias naujienas O as nusprendziau  netrizniuoti, jau tiek laukus, skaiau dar plauksiu, ir registruosiuosi operacijai tik kai turesiu siuntima. Be to jauciu, man dar reikes pasidaryti pakartotinai chlamidiju tyrimus, nes buvo rasta ir buvo gydyta. Tik po gydymo tyrimai nekartoti Be to plausiu pacios gines, ka ji parekomenduos ar klinikas, ar krikscioniskus. O kur gyd. E.T. daznai jusu minima dirba?  laba, tikrai nedvejok del laparask ir nebijok jos.. as tai apie metus negalejau pastot, dare lapar ne del nepastojimo, o del skausmeliu kankinanciu vis mane desineje puseje. tokia apzvalgine padare operac ir moteriskas bedas apziurejo.. nieko nerado.. gal tiek ir tereikejo.. pajudino mano kiausintakius ar dar ka nors ir va, nepraejo net menuo ir as laukiuos... linkiu visoms mergytems, jog po sios lapar greitai jus aplankytu dziugios naujienos.. Ingutevi dabar tavo eile is musu temukes..  beja tau lapar buvo 25d?
slavlanta
2010 03 01, 19:09
QUOTE(VikC @ 2010 02 25, 23:32) Vilnius  Man paskyre kovo 16d. Universiteto ligonineje, tik nzn dar pas koki daktara,kita sav.esisiu dometis... Tai butu idomu suzinoti, gal kas daresi toj pacioj ligonineje ir pas koki daktareli?Parekomenduokit Aciu  As vaziuosiu kovo 15, Antakalnio 124. Manes turbut operuos Kalinauskis.[COLOR=yellow]. Reikia atvaziuoti nevalgius , negerus. O tai tada ta pacia diena ir operuos? Ka daro pries operacija? Noriu viska is eiles zinoti, nuo pacio atejimo i ligonine. Ar dar gydytojas apziures, echoskopija darys?
vilkis pilkis-lapė snapė
2010 03 01, 19:20
QUOTE(Sigeita @ 2010 03 01, 12:07) labas rytas mergaiciukes, su pirma pavasario diena visas man laparaskopija atlikta vasario 10d, ir ka sau galvojate siandiena pamaciau stai ka..  net nesitikejau, zirziau,kad nepatinka mano BT grafikelis...  nors krutine padidejus, skaudanti, buvo kad jauciau, kad net degtu ji, vakar dar pilva pamaudinejo, vel atleisdavo... mergytes palinkesiu jums,kad is karto po laparask pagautumete savo svajone..  Dideliausi sveikinimai  labai dziaugiuosi del taves
Ingutevi
2010 03 01, 19:27
QUOTE(Linutas @ 2010 03 01, 17:50) O kur gyd. E.T. daznai jusu minima dirba? Ji dirba KMUK ir Vaisingumo klinikoje. Operacijas aisku daro KMUK  Puiki gydytoja QUOTE(Sigeita @ 2010 03 01, 18:18) Ingutevi dabar tavo eile is musu temukes..  beja tau lapar buvo 25d? As mielai  Taip, buvo 25 diena. O 26 namo grizau. Pakonsultuokit. Po pacios operacijos 3 dienas buvo kraujingos isskyros. O dabar vakar, siandien kazkoks kaip vandenelis bega. Taip gali buti???
QUOTE(Ingutevi @ 2010 03 01, 19:27) Pakonsultuokit. Po pacios operacijos 3 dienas buvo kraujingos isskyros. O dabar vakar, siandien kazkoks kaip vandenelis bega. Taip gali buti??? na man praėjus 7 dienos po operacijos pasirodė vaisingos WATERY išskyros  gal ir tau OT pabandyk ryt
slavlanta
2010 03 01, 19:55
Man dar nieko nesake apie rinkini laparoskopijai, apie miltukus. Tai man idomu kaip paruos tada laparoskopijai ligonineje? Gal lieps eiti i vaistine pirkti? Taip baisu, kad nieko nesake man, o cia paskaicius merginoms buvo pasakyta kad reikia pirkti . Man tik pasake kad slepetes, nevalgius, negerus, su dokumentais buti apie 7.30. Ir viskas.
LediDiDi1
2010 03 01, 20:00
QUOTE(slavlanta @ 2010 03 01, 19:55) Man dar nieko nesake apie rinkini laparoskopijai, apie miltukus. Tai man idomu kaip paruos tada laparoskopijai ligonineje? Gal lieps eiti i vaistine pirkti? Taip baisu, kad nieko nesake man, o cia paskaicius merginoms buvo pasakyta kad reikia pirkti . Man tik pasake kad slepetes, nevalgius, negerus, su dokumentais buti apie 7.30. Ir viskas. Greičiausiai apie vaistus tau pasakys anesteziologas, tai ir nusipirksi. O operuos tikrai tą pačia dieną. Daugiau kaip ir nieko nereikės. Viskas bus gerai  , pamatysi.
QUOTE(Ingutevi @ 2010 03 01, 08:33) Sveikutė  Tau berods diena anksčiau nei man darė  Kaip jautiesi, kaip skausmeliai? Taip,tikejausi tave sutikti  Vienos merginos net paklausiau ar ji ne is forumo,galvojau,kad gal tu Jauciuosi puikiai,ryt vaizuoju siulus isimti,nustebino,kad kmuk personalas malonus. Tik anesteziologas toks paprastutis pasitaike  Po operacijos,greitai atsigavau. Trec.operavo,ketv namo israse,o penkt-sest-sekm jau dirbau. Labai dziaugiuosi,kad nieko nerado,sako,kad po lapar daugelis natur pastoja,tai kazkaip tikiuosi  O jei ne,po menesio kito darysiuos IUI,nes laikas ne mano naudai eina, noriu kuo greitesnio rezultato O kaip tau sekesi,kaip jautiesi? Parasyk Papildyta:QUOTE(Sigeita @ 2010 03 01, 10:07) labas rytas mergaiciukes, su pirma pavasario diena visas man laparaskopija atlikta vasario 10d, ir ka sau galvojate siandiena pamaciau stai ka.. Akivaizdu bet neitiketina!!! Tau ir TB kuo dideliausi sveikinimai,o as gaudau virusiuka Labai tikiuosi is tos laparaskopijos ir as  O tau rado ka, papasakok.. Papildyta:QUOTE(Linutas @ 2010 03 01, 16:50) Be to plausiu pacios gines, ka ji parekomenduos ar klinikas, ar krikscioniskus. O kur gyd. E.T. daznai jusu minima dirba?  VK Kaune ir KMUK,tik nzn kaip ten papult,kiek skambindavau,vis nera lapuku.Tai nuejau pas ja i VK ir ji israse pati siuntima i kmuk. Gal tu pabandyk jai i mob pasukt ir gal sutartum?
Ingutevi
2010 03 01, 21:00
QUOTE(r@mke @ 2010 03 01, 21:50) Taip,tikejausi tave sutikti  Vienos merginos net paklausiau ar ji ne is forumo,galvojau,kad gal tu Jauciuosi puikiai,ryt vaizuoju siulus isimti,nustebino,kad kmuk personalas malonus. Tik anesteziologas toks paprastutis pasitaike  Po operacijos,greitai atsigavau. Trec.operavo,ketv namo israse,o penkt-sest-sekm jau dirbau. Labai dziaugiuosi,kad nieko nerado,sako,kad po lapar daugelis natur pastoja,tai kazkaip tikiuosi  O jei ne,po menesio kito darysiuos IUI,nes laikas ne mano naudai eina, noriu kuo greitesnio rezultato Mane diena veliau operavo. Na ir isleido diena veliau  475 gulejau palatoje. Penktadieni namo isvaziavau. Viskas man patiko, truputi nugasdino pries pat operacija anesteziologas, pasirodo mano tracheja kazkokia uzsilenkus, problematiska ivesti vamzdeli, bet nieko, ivede pasistenge matyt  Budau po narkozes be jokiu pykinimu, ar nesklandumu. Dabar patempia pilva, treciadieni siulus isims. Svarbiausiai, kad zinios po operacijos geros  viskas pratekama, o kiausides pasipuose skylutem  Tikiuosi naturalaus pastojimo, o jei ne, tada bus kiti planai  As tik nesuvokiu vieno dalyko, merginos rase ne karta, kad joms paskui net pecius nuo pripustu duju skaudejo, na as tokiu dalyku nejauciau
QUOTE(slavlanta @ 2010 03 01, 19:55) Man dar nieko nesake apie rinkini laparoskopijai, apie miltukus. Tai man idomu kaip paruos tada laparoskopijai ligonineje? Gal lieps eiti i vaistine pirkti? Taip baisu, kad nieko nesake man, o cia paskaicius merginoms buvo pasakyta kad reikia pirkti .
KMUK neliepia rinkinio pirkti,nzn kaip kitur. As ryte namie lengvai uzkandau. Sesute sake iki 14 val galima ir kepsni suvalgyti  Bet is streso as nebenorejau nieko. Tada liepe vaistinej miltukus nusipirkti ir isgerti susimaisius su 2l vandens. Tai cia vienintelis nemalonumas.. Ai ir mane ziaurus badas kamavo - diena pries operacija,as net po narkozes pabudus valgyt norejau Sekmes tau, visai nebaisu Papildyta:QUOTE(Ingutevi @ 2010 03 01, 21:00) 475 gulejau palatoje. Penktadieni namo isvaziavau. Viskas man patiko, truputi nugasdino pries pat operacija anesteziologas, pasirodo mano tracheja kazkokia uzsilenkus, problematiska ivesti vamzdeli, bet nieko, ivede pasistenge matyt  Budau po narkozes be jokiu pykinimu, ar nesklandumu. Dabar patempia pilva, treciadieni siulus isims. Svarbiausiai, kad zinios po operacijos geros  viskas pratekama, o kiausides pasipuose skylutem  Tikiuosi naturalaus pastojimo, o jei ne, tada bus kiti planai  As tik nesuvokiu vieno dalyko, merginos rase ne karta, kad joms paskui net pecius nuo pripustu duju skaudejo, na as tokiu dalyku nejauciau  Geras  As gulejau 476, vadinais uz sienos Smagu,kad tau taip pat viskas sekmingai,kad nieko nerado; man irgi nebuvo pilvas ispustas ir neskaudejo. Matyt skirtingai organizmas reaguoja,o gal kai diagnostine daro-pooperacinis laikotarpis lengviau praeina? O kai kazka pjausto, gal sunkiau? Musu patoje vienai pasalino endometriozine cista,tai ji zymiai blogiau jautesi. Man nesake nieko del kiausidziu. Kai eisiu pas gyd,reikes paklausti. O tau kada liepe vel pasirodyti? Man sake uzsirasyti apie 23, kol suvaiksto dokai,uztrunka.
Ingutevi
2010 03 01, 21:54
QUOTE(r@mke @ 2010 03 01, 22:15) Geras  As gulejau 476, vadinais uz sienos Smagu,kad tau taip pat viskas sekmingai,kad nieko nerado; man irgi nebuvo pilvas ispustas ir neskaudejo. Matyt skirtingai organizmas reaguoja,o gal kai diagnostine daro-pooperacinis laikotarpis lengviau praeina? O kai kazka pjausto, gal sunkiau? Musu patoje vienai pasalino endometriozine cista,tai ji zymiai blogiau jautesi. Man nesake nieko del kiausidziu. Kai eisiu pas gyd,reikes paklausti. O tau kada liepe vel pasirodyti? Man sake uzsirasyti apie 23, kol suvaiksto dokai,uztrunka. Na cia tiksliai geras Man kiausidziu drilinga dare ir dabar 1.5~2 menesius lauksiu ar atsiras ciklas. Tada pasirodyti. Mnao palatoje abi su gimdom pasalintom gulejo... Aisku moterys metuose, bet sunku joms buvo....
QUOTE(Ingutevi @ 2010 03 01, 21:00) merginos rase ne karta, kad joms paskui net pecius nuo pripustu duju skaudejo, na as tokiu dalyku nejauciau  man nei pečių nei šonkaulių juostos neskaudėjo, bet kadangi šalino endometriozinę cistą, drilingą darė-tai ramiai dvi paras išgulėjau ligoninėj. ir pagrinde tai pilvuką pūtė.
Linutas
2010 03 01, 22:12
QUOTE(Sigeita @ 2010 03 01, 17:18) tikrai nedvejok del laparask ir nebijok jos.. as tai apie metus negalejau pastot, dare lapar ne del nepastojimo, o del skausmeliu kankinanciu vis mane desineje puseje. aciu uz padrasinima  Man taip pat skaustelna tik kairiame sone. Tiesa gine sake, kad mano gimda ciu ciut pakrypusi i kairi sona, bet cia nieko baisaus, tas neturetu trukdyti susilaukti vaiku. O visa tiesa, kas kaip, aisku, pamatysim po laparaskopijos. QUOTE(Ingutevi @ 2010 03 01, 21:54) Man kiausidziu drilinga dare ir dabar 1.5~2 menesius lauksiu ar atsiras ciklas. tai, ka po to drilingo ciklas atsiranda TIK PO 2 MEN? Dekui, mergaites uz paaiskinima, del E.T. ziuresiu, ka man patars mano gine, na ir aisku, as toliau cia zonduosiuosi Man idomu, ar yra dar tokiu merginu, kaip as, tik pradedanciu dometis del laparaskopijos?
QUOTE(Linutas @ 2010 03 01, 22:12) Man idomu, ar yra dar tokiu merginu, kaip as, tik pradedanciu dometis del laparaskopijos?  atsiras jei dar neskaito šios temos, aš kadangi vos ne ekstra išoperuota buvau tai į temą atėjau PO.
zylutes
2010 03 02, 08:59
QUOTE(Linutas @ 2010 03 01, 22:12) aciu uz padrasinima  Man taip pat skaustelna tik kairiame sone. Tiesa gine sake, kad mano gimda ciu ciut pakrypusi i kairi sona, bet cia nieko baisaus, tas neturetu trukdyti susilaukti vaiku. O visa tiesa, kas kaip, aisku, pamatysim po laparaskopijos. tai, ka po to drilingo ciklas atsiranda TIK PO 2 MEN? Dekui, mergaites uz paaiskinima, del E.T. ziuresiu, ka man patars mano gine, na ir aisku, as toliau cia zonduosiuosi Man idomu, ar yra dar tokiu merginu, kaip as, tik pradedanciu dometis del laparaskopijos?  tai aš būsiu tokia  jau senokokai skaitinėju čia,vis dar neaišku ar operacijos reikės bet manau tuoj paaiškės,lankausi VK pas E.T.
dendule
2010 03 02, 09:00
QUOTE(Siguliukas @ 2010 03 01, 22:17) atsiras jei dar neskaito šios temos, aš kadangi vos ne ekstra išoperuota buvau tai į temą atėjau PO.  musu istorijos ziuriu beveik vienodos  irgi vos ne ekstra operavo tik kad pastojau po pusmecio Linute - griebk jauti uz ragu ir pamatysi visai nebaisu aisku kai esi medike per daug zinai kas gali but tai gal pabandyk issijausti ir pasidaryt eiline paciente ir bus lengviau Mane operavo klinikose nelabai rinkausi kas o gavosi kad paskyre ir operavo Nadisauskiene kai gims leliukas butinai nueisiu padekoti ir parodyt musu stebukla, kad nesigilino ir uzrase mane operacijai nes mate ta cista didele...isoperavo gerai  Klinikose(KMUK) pasakyciau pas ka nesioperuot nes tikras kysininkas...jei kam reikes parasykite ir AZ perspesiu fui fui koks bjaurybe pasirode
Ingutevi
2010 03 02, 09:12
QUOTE(Linutas @ 2010 03 01, 23:12) tai, ka po to drilingo ciklas atsiranda TIK PO 2 MEN? Mano yra policistinių kiaušidžių sindromas (PKS) ir ciklo be vaistų nebuvo  Todėl padarius kiaušidžių drilingą - kiaušides subadžius, pagal ligų aprašymą 2/3 moterų kuriam laikui atsiranda naturalus ciklas. Todėl man gydytoja ir liepė laukti iki 2 mėnesių, jei atsiras mmm - gerai, 21 naujo c.d. tirti PRG, o jei neatsiras - vėl stimuliuos. Todėl ir tie 2 mėnesiai  toms kurios turi ciklus naturalius kiek skaičiau atsistato viskas greičiau nei per 2 mėnesius
QUOTE(dendule @ 2010 03 02, 09:00) musu istorijos ziuriu beveik vienodos  irgi vos ne ekstra operavo tik kad pastojau po pusmecio nu tai ir man pastojimas anksčiau nesišviečia, gi laukia gydymas KT, o dar mmm nesulaukiau po operacijos. tikiuosi savaitgalį jau pramuš Bėje, fainulka daktariukas paliko man "priminimą" apie save, papasakosiu daugiau penktadienį
Linutas
2010 03 02, 21:05
QUOTE(zeroo7 @ 2010 03 02, 08:59) tai aš būsiu tokia  jau senokokai skaitinėju čia,vis dar neaišku ar operacijos reikės bet manau tuoj paaiškės,lankausi VK pas E.T. aiksu, linkeciau, kad tau sios proceduros neprireiktu tik ir as ja atideliojau iki paskutinio, ir galvoju, kad gal jau laikas kazka dartyti QUOTE(dendule @ 2010 03 02, 09:00) Linute - griebk jauti uz ragu ir pamatysi visai nebaisu aisku kai esi medike per daug zinai kas gali but tai gal pabandyk issijausti ir pasidaryt eiline paciente ir bus lengviau Klinikose(KMUK) pasakyciau pas ka nesioperuot nes tikras kysininkas...jei kam reikes parasykite ir AZ perspesiu fui fui koks bjaurybe pasirode  dekoju, dendule,  tu moki palaikyti pasistengsiu pabuti nors viena diena paciente, nors ligoninese praktiskai nesu gulejusi, ka jau kalbeti apie operavimasi oj, o tu nenori parasyti cia, kas toksai tas gydytojas? Ar manai, kad jie cia pasiskaito laiks nuo laiko ir bijai. Kazkada kazkuri mergina pasakojo, kad ja atazino, kai ji prirase forume apie viena gydytoja, tai turejo siokiu tokiu nemalonumu. tik dabar jau nepamaenu kuri cia dalyve QUOTE(Siguliukas @ 2010 03 02, 11:04) Bėje, fainulka daktariukas paliko man "priminimą" apie save, papasakosiu daugiau penktadienį  nu tu suintrigavai  , greiciau rezk, nes neistversiu iki penktadienio O as penktad shutinu pas savo gine. Pasirodo, as jau beveik du metai nesilankius pas jokia moteru gydytoja, tai busiu truputi pagedinta  Nes paskutini karta, kaip dabar prisimenu, buvau nulekus, kai testas parode vaiduokliuka ir gine pasveikino, kad gims geguziukas. Aisku, kraujas buvo neigiamas, ir as truputi nusivyliau savo gine (dabar suprantu, kad nera del ko). tai po to ir nebejau daugiau
QUOTE(Linutas @ 2010 03 02, 21:05) nu tu suintrigavai  , greiciau rezk, nes neistversiu iki penktadienio PER ASERA AD ASTRA- kentėk PER KANČIAS Į ŽVAIGŽDES
dendule
2010 03 03, 10:01
QUOTE(Linutas @ 2010 03 02, 21:05) aiksu, linkeciau, kad tau sios proceduros neprireiktu tik ir as ja atideliojau iki paskutinio, ir galvoju, kad gal jau laikas kazka dartyti dekoju, dendule,  tu moki palaikyti pasistengsiu pabuti nors viena diena paciente, nors ligoninese praktiskai nesu gulejusi, ka jau kalbeti apie operavimasi oj, o tu nenori parasyti cia, kas toksai tas gydytojas? Ar manai, kad jie cia pasiskaito laiks nuo laiko ir bijai. Kazkada kazkuri mergina pasakojo, kad ja atazino, kai ji prirase forume apie viena gydytoja, tai turejo siokiu tokiu nemalonumu. tik dabar jau nepamaenu kuri cia dalyve nu tu suintrigavai  , greiciau rezk, nes neistversiu iki penktadienio O as penktad shutinu pas savo gine. Pasirodo, as jau beveik du metai nesilankius pas jokia moteru gydytoja, tai busiu truputi pagedinta  Nes paskutini karta, kaip dabar prisimenu, buvau nulekus, kai testas parode vaiduokliuka ir gine pasveikino, kad gims geguziukas. Aisku, kraujas buvo neigiamas, ir as truputi nusivyliau savo gine (dabar suprantu, kad nera del ko). tai po to ir nebejau daugiau  Gal as parasysiu tam kam noresis..kazkaip viesai nesinori rasyt bet kazkur maciau atsiliepimu irgi ne kokiu...man teko tik jo palatoj gulet aciui dievui operavo ne jis Gausi bart nuo gines  kad leliuka pakavojai o gal imsit ir surasit ir ateis leliukas
Enrika Balčiūnas
2010 03 04, 11:22
QUOTE(Sigeita @ 2010 03 01, 11:07) labas rytas mergaiciukes, su pirma pavasario diena visas man laparaskopija atlikta vasario 10d, ir ka sau galvojate siandiena pamaciau stai ka..  net nesitikejau, zirziau,kad nepatinka mano BT grafikelis...  nors krutine padidejus, skaudanti, buvo kad jauciau, kad net degtu ji, vakar dar pilva pamaudinejo, vel atleisdavo... mergytes palinkesiu jums,kad is karto po laparask pagautumete savo svajone..  Super  Sveikinu
Vilma J.
2010 03 04, 12:04
Prisidėkite ir Jūs, sprendžiant vaisingumo problemas Lietuvoje kas penkta šešta pora susiduria su vaisingumo problemomis. Tokios šeimos iki šiol nesulaukia jokios valstybės paramos. Todėl tik susivieniję, mes galime padėti sau ir artimiesiems. Prašome Jūsų skirti savo 2% GPM Vaisingumo asociacijai, kuri vienija žmones, negalinčius susilaukti vaikų ir aktyviai gina jų teises. 2009 m. už Jūsų lėšas Vaisingumo asociacija atliko šiuos darbus: - aktyviai dalyvavo, rengiant Pagalbinio apvaisinimo įstatymo projektą Sveikatos apsaugos ministerijos sudarytoje darbo grupėje (visomis išgalėmis stengėmės, kad 10 m. vilkinamas Pagalbinio apvaisinimo įstatymas būtų priimtas kuo greičiau ir pasiekėme, jog jau artimiausiu metu Seimas privalės dėl jo apsispręsti); - visus Seimo narius asmeniškai informavome apie nevaisingumo situaciją Lietuvoje; - užmezgėme ryšius su tarptautinėmis vaisingumo organizacijomis ir užsitikrinome jų paramą; - aktyviai dalyvavome diskusijose žiniasklaidoje, viešindami savo problemas; - visą 2009 m. birželio mėn. vykdėme socialinės reklamos akciją Kartu lengviau, kurios metu vienuolikoje šalies miestų kvietėme gyventojus susipažinti su nevaisingų žmonių problemomis; - sukūrėme Vaisingumo asociacijos internetinę svetainę, kurioje galima rasti visą vaikų negalinčioms susilaukti poroms aktualią informaciją (www.vaisingumoasociacija.lt); - susitarėme su vaisingumo klinikomis dėl nuolaidų asociacijos nariams, atliekant IVF procedūras; - skyrėme piniginę paramą keturioms šeimoms IVF procedūrų atlikimui. 2010 m. Vaisingumo asociacijos veiklos planas: - aktyviai sieksime, jog SAM sudarytos darbo grupės parengtas Pagalbinio apvaisinimo įstatymo projektas būtų patvirtintas Seime (visomis išgalėmis priešinsimės bet kokiam alternatyviam įstatymo projektui); - pradėsime kampaniją, kurios tikslas nevaisingumo gydymo kompensavimas; - birželį, kuris dar vadinamas nevaisingų šeimų mėnesiu, didžiuosiuose šalies miestuose organizuosime socialinę viešinimo akciją Kartu lengviau; - platinsime informacinius bukletus apie vaisingumo gydymą (sieksime, kad visi, vaikų negalintys susilaukti gyventojai, suprastų, jog jie ne vieni ir žinotų, kur kreiptis dėl visokeriopos pagalbos); - toliau bendradarbiausime su vaisingumo klinikomis ir sieksime geresnių gydymosi sąlygų asociacijos nariams; - skirsime paramą sunkiai besiverčiančioms šeimoms IVF procedūrų atlikimui. - organizuosime susitikimus asociacijos nariams, kuriuose šeimos galės pasidalinti savo išgyvenimais ir požiūriu į nevaisingumo problemą šalyje; - savo siekius aktyviai viešinsime žiniasklaidoje. Vaisingumo asociacijos vardu kviečiame Jus nelikti abejingais ir prisidėti, prie mūsų. Tik kartu pasieksime, jog vaikų negalintys susilaukti šalies piliečiai neliks pamiršti ir sulauks deramos pagalbos. 2% GPM skyrimo formą rasite šiuo adresu: http://perlhosting.net/download7/04b88510.html Deklaracijas galite užpildyti internetu, naudodamiesi šia forma kaip pavyzdžiu, arba pristatyti į VMI iki gegužės 1 dienos. Iškilus klausimų, rašykite mums el. paštu: info@vaisingumoasociacija.lt arba skambinkite Vaisingumo asociacijos valdybos narei Vilmai. Tel.: 8674 31997. Pagarbiai, Vaisingumo asociacijos valdyba
liepsnele
2010 03 04, 15:27
QUOTE(Sigeita @ 2010 03 01, 10:07) labas rytas mergaiciukes, su pirma pavasario diena visas man laparaskopija atlikta vasario 10d, ir ka sau galvojate siandiena pamaciau stai ka.. [ Labai labai sveikinu! O as irgi prisiduodu po operacijos, antradieni dare, siandien grizau. Jauciuos neblogai. Rezultatas - nustate, kad kiausintakiai puikiai pratekami, pasalino saaugas, pridegino kelis endometriozes zidinukus, sudrilingavo kiausides, nes sake, kad kietokas ju pavirsius.
...sara...
2010 03 04, 16:58
QUOTE(liepsnele @ 2010 03 04, 16:27) Labai labai sveikinu! O as irgi prisiduodu po operacijos, antradieni dare, siandien grizau. Jauciuos neblogai. Rezultatas - nustate, kad kiausintakiai puikiai pratekami, pasalino saaugas, pridegino kelis endometriozes zidinukus, sudrilingavo kiausides, nes sake, kad kietokas ju pavirsius. ...dabar lauksim greitų ir gerų rezultatų
Gal kas darysis laparaskopiją,tai dabar reik patiems nusipirkt rinkinuką operacijai,aš turiu,nes taip atsitiko kad nereikėjo operacijos,pačios cistos sprogo.Jeigu kam reik rinkinuko galiu parduot pigiau,mokėta 200lt,atiduočiau už180lt.Vilniuje randuosi
Sigeita
2010 03 04, 22:44
dendule
2010 03 05, 08:52
QUOTE(Siguliukas @ 2010 03 04, 23:11) bijau suklysti dėl nick'o ALLISA ar kažkas panašaus. Taip ji SM aktyviai dalyvavo  Jeigu tai ji tai pati didziausia uzuojauta jos seimai ir vyrui  skaudi istorija tikrai...tvirtybes tvirtybes jiems
Enrika Balčiūnas
2010 03 05, 09:46
QUOTE(dendule @ 2010 03 05, 09:52) Jeigu tai ji tai pati didziausia uzuojauta jos seimai ir vyrui  skaudi istorija tikrai...tvirtybes tvirtybes jiems  Tai ji...  Stiprybės jos šeimai... neturiu žodžių apibūdint šį atvejį... Tik kodėl gyvenimas kartais toks negailestingas... tieisog pati nebesulaikau ašarų...
QUOTE(Siguliukas @ 2010 03 02, 11:04) Bėje, fainulka daktariukas paliko man "priminimą" apie save, papasakosiu daugiau penktadienį  Situacija tokia mergytės, kad tas mūsų apkalbėtas simpatukas gydytojas pats išimdamas siūlus pora paliko "prisiminimui" kai šašiukai nukrito, žiū viena bambos raukšlytė tokia tamsi-tai MB pagelbėjo, o kitą aptikom giliau tai šiandien ėjau iki chirurgo, ale tas atsisakė pjaustyt, sakė jei organizmui jis klius -pats jį pašalins, jei ne tegul būna-nieko blogo. Operavusiam gydytojuipriekaištų neturiu dėl tokio priminimo apie save.  Tiesa, mergaitės, pas mmazuliuke, vaiduokliauja ryškėjančiai NT, čia po pirmos IUI
akilezna
2010 03 05, 10:45
QUOTE(zeroo7 @ 2010 03 05, 00:14) gal kuri zinote kazka daugiau apie tą įvykį Alytuje,kur per televiziją rodo? SM skaičiau kad ta mergina kalbėjo ir forume,kazkuri iš mūsų buvo As jau kita diena zinojau kas atsitiko, bet kazkaip nenorejau rasyt, nes kazkaip sunku buvo suprast kaip ir kas labai graziai rase merginos ir pareiske uzuojauta IVF skyrelyje, pas mus jinai irgi lankese, visa laika pagalvojus siurpuliukai atsiranda kaip, kodel ir visa kita... o nikas jo allisa sunku suprast kaip tai galejo ivykt, musu vestuves buvo tais paciais metais irgi ilgai laukem vaikeliio, tik pas mane jau tokios 3 operacijos buvo, kaip pagalvoji, man padejo, o cia zmogaus nera...
dendule
2010 03 05, 10:55
QUOTE(Siguliukas @ 2010 03 05, 10:15) Situacija tokia mergytės, kad tas mūsų apkalbėtas simpatukas gydytojas pats išimdamas siūlus pora paliko "prisiminimui" kai šašiukai nukrito, žiū viena bambos raukšlytė tokia tamsi-tai MB pagelbėjo, o kitą aptikom giliau tai šiandien ėjau iki chirurgo, ale tas atsisakė pjaustyt, sakė jei organizmui jis klius -pats jį pašalins, jei ne tegul būna-nieko blogo. Operavusiam gydytojuipriekaištų neturiu dėl tokio priminimo apie save.  Tiesa, mergaitės, pas mmazuliuke, vaiduokliauja ryškėjančiai NT, čia po pirmos IUI  jetus kokius nerelios zinios ji taip ilgai lauke siurpuliukai begoja linkiu kad atsirastu rimti riebus II ir lengvu menesiuku tegu uzsuka laikom kumsciukus...pacio geriausio QUOTE(akilezna @ 2010 03 05, 10:45) As jau kita diena zinojau kas atsitiko, bet kazkaip nenorejau rasyt, nes kazkaip sunku buvo suprast kaip ir kas labai graziai rase merginos ir pareiske uzuojauta IVF skyrelyje, pas mus jinai irgi lankese, visa laika pagalvojus siurpuliukai atsiranda kaip, kodel ir visa kita... o nikas jo allisa baisu  apsiverkiau paskaicius koks mediku aplaidumas...ir tikrai ne tas kur operavo bet tie kas priziurejo gi anezteziologas kruva kitu...kaip galima nepastebet kad plauciai nesiventiliuoja  Net neissivaizduoju kaip ziauriai vyras jos jauciasi....ji taip sieke savo svajones...
QUOTE(dendule @ 2010 03 05, 10:55) jetus kokius nerelios zinios ji taip ilgai lauke siurpuliukai begoja linkiu kad atsirastu rimti riebus II ir lengvu menesiuku tegu uzsuka laikom kumsciukus...pacio geriausio baisu *perduosiu **mergytės o aš vis galvoju jei ji jau per pirmą operaciją duso (Lietuvos ryte vyras pasakojo, per antrą operaciją viskas ok buvo) tai ar šituo kartu nesakė, kad yra jau taip buvę ar gydytojai tiesiog ignoravo,
akilezna
2010 03 05, 11:13
QUOTE(dendule @ 2010 03 05, 12:55) jetus kokius nerelios zinios ji taip ilgai lauke siurpuliukai begoja linkiu kad atsirastu rimti riebus II ir lengvu menesiuku tegu uzsuka laikom kumsciukus...pacio geriausio baisu  apsiverkiau paskaicius koks mediku aplaidumas...ir tikrai ne tas kur operavo bet tie kas priziurejo gi anezteziologas kruva kitu...kaip galima nepastebet kad plauciai nesiventiliuoja  Net neissivaizduoju kaip ziauriai vyras jos jauciasi.... ji taip sieke savo svajones...  va butent jinai sieke savo svajones ir buvo optimiste tikejo, kad viskas bus gerai ir svarbiausia jinai gi nieko blogo nenorejo, kodel kartais gyvenimas toks ziaurus...
mmazuliuke
2010 03 05, 11:34
Sveikutes, Paukstelis paciulbejo kad manes cia kazkas pasiilgo Dendule aciu emrgyt uz kumstukus  Siguliukus pranese naujienas,mes dar sedim ir laukiam pakartotinio hcg tyrimo atsakymo(11DPO buvo 33.5  ),kuris bus tik antradieni  Taip kad jusu kumstukai labai reikalingi
akilezna
2010 03 05, 11:40
QUOTE(mmazuliuke @ 2010 03 05, 13:34) Sveikutes, Paukstelis paciulbejo kad manes cia kazkas pasiilgo Dendule aciu emrgyt uz kumstukus  Siguliukus pranese naujienas,mes dar sedim ir laukiam pakartotinio hcg tyrimo atsakymo(11DPO buvo 33.5  ),kuris bus tik antradieni  Taip kad jusu kumstukai labai reikalingi  mmazuliuke uz tave tai visus du laikau
duniaša
2010 03 05, 12:00
QUOTE(Sigeita @ 2010 03 01, 11:07) labas rytas mergaiciukes, su pirma pavasario diena visas man laparaskopija atlikta vasario 10d, ir ka sau galvojate siandiena pamaciau stai ka..  net nesitikejau, zirziau,kad nepatinka mano BT grafikelis...  nors krutine padidejus, skaudanti, buvo kad jauciau, kad net degtu ji, vakar dar pilva pamaudinejo, vel atleisdavo... mergytes palinkesiu jums,kad is karto po laparask pagautumete savo svajone..  Didziausi sveikinimai  , nors as naujoke gal galima suzinoti mazdauk kokia ciklo diena laparaskopija geriausia daryti. As uzsirasiau kovo 25 d. (13-14 c.d.)
Ingutevi
2010 03 05, 12:02
QUOTE(duniaša @ 2010 03 05, 13:00) gal galima suzinoti mazdauk kokia ciklo diena laparaskopija geriausia daryti. As uzsirasiau kovo 25 d. (13-14 c.d.) Man gydytoja sake, jog svarbu, kad nebutu kraujavimo. Bet mano atveju O nevyksta savaime, tai visas laikas buvo vienodas. Tarkis su savo gydytoja, bus tiksliau
QUOTE(duniaša @ 2010 03 05, 12:00) Didziausi sveikinimai  , nors as naujoke gal galima suzinoti mazdauk kokia ciklo diena laparaskopija geriausia daryti. As uzsirasiau kovo 25 d. (13-14 c.d.) tuoj pat po mmm, prieš O
duniaša
2010 03 05, 12:28
QUOTE(Ingutevi @ 2010 03 05, 13:02) Man gydytoja sake, jog svarbu, kad nebutu kraujavimo. Bet mano atveju O nevyksta savaime, tai visas laikas buvo vienodas. Tarkis su savo gydytoja, bus tiksliau  ačių pasitarsiu su gydytoja.
dendule
2010 03 05, 12:50
QUOTE(mmazuliuke @ 2010 03 05, 11:34) Sveikutes, Paukstelis paciulbejo kad manes cia kazkas pasiilgo Dendule aciu emrgyt uz kumstukus  Siguliukus pranese naujienas,mes dar sedim ir laukiam pakartotinio hcg tyrimo atsakymo(11DPO buvo 33.5  ),kuris bus tik antradieni  Taip kad jusu kumstukai labai reikalingi  labai nerelaii del taves dziaugiuos nes pamenu kokius kelius turejau praeiti  o as ka sakiau svarbu labai labai noreti ir tiketi Laikom visus keturis kumstukus stipriai suspaude....turi gi pagaliau ateit svente! Dunasia - man dare po ov.  priklauso kas per priezastys pas tave...pas mane buvo endo cista ir ja reikejo ispjauti kuo greiciau taip kad..
mmazuliuke
2010 03 05, 13:52
QUOTE(akilezna @ 2010 03 05, 11:40) mmazuliuke uz tave tai visus du laikau  QUOTE(dendule @ 2010 03 05, 12:50) labai nerelaii del taves dziaugiuos nes pamenu kokius kelius turejau praeiti  o as ka sakiau svarbu labai labai noreti ir tiketi Laikom visus keturis kumstukus stipriai suspaude....turi gi pagaliau ateit svente! Na kryziaus kelius neuejom...gal pagaliau pasibaige jie  dar baisu dziaugtis,butinai pranesiu kita savaitele kaip mums seksis Aciu uz visus kumstukus
Sigeita
2010 03 05, 18:00
mmazuliuke, laikau ir as uz tave kumstukus, sekmes dideliausios manes paklause mmm dienos paskutines, pasiskaiciavo jis ten sau ir paskyre vasario 10d, tik spejau mmm persirgti, jau bijojau, kad teks perkelt operac, bet spejau... tai pries pat Ov pavyko pasidaryt viska..ir is kart pagavom gandrus..
Busiukas
2010 03 06, 22:12
Mmazuliuke,nors dar tyliai bet jau sveikinam  ir laikom kumscius su dukryte  . Sigeita,sveikinam jus labai  ,nu sauniai jums cia gavosi  . Labai gera,tema sita,geromis naujienomis pradejom ir baigiam tema  .
Na, va as jau namie po laparoskopijos. Paleido namo sekancia diena po operacijos. Paslino cista, ir keleta saaugu. Zinau, kad saaugos mano pirmajai IVF nesekmei neturejo itakos, bet kol esu fiziskai tvirta, norejosi pasiziureti kas ten viduje Gydytoja minejo, kad pries IVF rekomenduotina pasidaryti laporoskopija, jei tai yra moters problema. Mat ir hiperstimuliacija gali ivykti todel, kad saaugos apraizge kiausides. "Sąaugos apraizgo kiaušides lyg voratinklis ir tvirtai jas sukausto lyg šarvuose. Be to, kiaušidžių geltonkūnis gamina nepakankamai gestagenų, palaikančių nėštumą. Šioms moterims dažniau pasitaiko savaiminių persileidimų (40% atvejų) lyginant su sveikomis moterimis populiacijoje (15-25%). Tačiau nerasta ryšio tarp ligos stadijos ir savaiminių persileidimų dažnio". 1 IVF, laparoskopija. Zingsniuoji tolyn.... akupunktura, kraujo detalesni tyrimai (antifosfolipidinis sindromas ir t.t.) ir snaigutes. Si kart turi pasisekti.
SuperMama
2010 03 07, 12:32
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|