Noriu pasidalinti savo patirtimi, išgirsti kitų komentarus, nuomonę, gal pasidalinimą patirtimi. Mano vaikai abu lanko tikrai gerą darželį, esame juo patenkinti, bet dukters grupėje vienos auklėtojos darbu esame jau seniai nepatenkinti. Šiaip mano dukra darželyje vadinamasis "geras vaikas", ji bėdų nepridaro, tad netinkamą auklėtojos darbą grupėje stebėjome lyg iš šono. Šios auklėtojos darbo valandomis grupėje žiaurus chaosas, vaikai jos neklauso, nekreipia į auklėtoją dėmesio, o ji tik rėkia ant visų, bet situacijos ryškiai nevaldo, turi polinkį "nusišnekėti". Yra buvę atvejų, kai keturi vaikai sumušė vieną, bet auklėtoja nieko nepastebėjo, kitam vaikui bėgo iš nosies kraujas, net ir pridžiūt suspėjo iki tėvelių atėjimo pasiimt, bet auklėtoja nieko nematė. Mušami vaikai vargsta, nes auklėtoja negirdi jų skundų, o padaužos bujoja, nes jų veiksmų niekas nekontroliuoja. Paskutinis lašas mums buvo, kai likus dviems dienoms iki ilgai lauktos Kalėdų šventės dukra liūdnai pasakė, kad pas juo ateis į šventę ne tikras Kalėdų senelis, o persirengęs dėdė. Paklausiau, kas sakė, tai pasirodo auklėtoja (vaikams penkeri). Ji "pasidalino" patirtimi, papasakojo vaikams mačiusi kažkada kažkokią moterį persirengiančia Kalėdų seneliu  Dukrą mums pavyko įtikinti, kad Kalėdų stebuklas tikras, bet per šventę vienas vaikas pasakė ir Seneliui, kad jis netikras. Mes, būrelis tėvų, parašėme skundą direktorei, kad nušalintų auklėtoją nuo darbo mūsų grupėje (įvertinome ir tai, kad ji jau pensijoj), darželio administracija mus palaiko, minėjo, kad auklėtojos byla pilna skundų... Bet nežiūrint visko jaučiuosi š...dinai, nors puikiai suprantu, kad palieku juk ne bulvių maišą, o brangiausią savo turtą Gal buvo kam dar panaši situacija?
LAbai aiškūs argumentai ir neaiški vedėjos pozicija. Gal jie taip visi kyšius sukelti nori?
Mūsų situacija švelnesnė iki kraujų dar neparėjo, bet ... į vaiko prašymus veiklai nėra atsižvelgiama, į vaiko nusiskundimus kitais vaikais (trukdo miegoti, mušasi) arba gynybą nuo kitų atsako vienu - nesikišk, žiūrėk pats savęs. Mano berniukas bijo skriaudėjui duot atgal, nes auklėtoja ant suolo pasodins. Aš ne už muštynes, aš už gynybą. Ir man įdomu kodėl mano vaikas bijo gintis, o kiti nebijo? PAgal tokį pasakymą "žiūrėk savęs" tai galima suprasti, kad kai auklėtoja nemato tai stipresni ir gudresni gali patalžyti silpnesnius, juos paterorizuoti "nesiskųsk-būsi skundikas", o jei dar ir auklėtoja tokią poziciją palaiko ir dar nemato... o negi visus sužiūrėsi... kaip per miego pertrauką nuogus užpalius rodo...
pasirodo skatinimas dalintis gali virsti vertimu dalintis priemone - jokios nuosavybės, draugai gali gasdinti , kad vėl nedraugaus, o auklėtoja gali argumentuoti, kad reikia dalintis ir LAUKTI. Kiek galima laukti darbo priemonės???
kokios tetos rašo apie dailės tearpinį poveikį ikimokykliniame ugdyme?
nebaisu, kad auklėtoja ko nors nežino. baisu, kad atmeta prašymus ir dar apkaltina trukdymų dirbti. Štai ir ikimokyklinio ugdymo paslaugos tėvams, vaikų motyvacija. Po jos pastabų mano vaikas nenorėjo eiti į darželį, galvojo, kad nemoka rašyti (jam tik 5! ir jis tik pradėjo rašyti raides)... o aš ėmiau nemėgti priešmokyklinukų knygelės pratybų... nros ji man iš visų knygelių pratybų gražiausia ir penkiamečiams yra užduočių tinkamų....
juk lašas po lašo ir AKMENĮ pratašo.. šį kartą apie auklėtojos įtaką... kaip tėvams būt tuo lašu po lašo, kad auklėtoja išgirstų, juk kai vaikas neturi ką veikti , tai jis ir pradės veikti ką nors netinkama. Jei turėsit minčių, parašykit į asmeninį-čia retai būnu. ačiū ir sėkmės
Germinė
2010 02 20, 20:49
Skundo mes nerašėm,direktorė po pirmo pokalbio perkėlė mergaitę į kitą grupę,nors metų vidury tai nėra paprasta. Dabar toks jausmas,kad ne tam pačiam daržely,gal net kitoj šaly:ir gimtadieniai švenčiami,ir skaičiuoja vaikai ant pirštelių ir kamštelių,o ne mintinai,ir žaislai neužrakinti spintoj...Įspūdžiai kiekvieną dieną patys geriausi. Norėčiau tikėt,kad po mūsų atvejo senosios grupės auklėtojos gerkles labiau pritausoja ir ten likusiems vaikams nors kiek geriau. Atėjusi susirinkt dukrytės daiktų išgirdau klausimą:ar nepatikom vaikui,ar mamai? Manau,man pritars visi tėvai-mums gerai,kai gerai mūsų vaikams. Ir jei mano mažutė sako,kad myli savo auklėtojas ir šeimininkėlę,tai aš jas myliu dar labiau. Dėl savo vaikų reikia kovot
aurėjaa
2010 02 21, 19:00
nors ir buvo atvejis, kai norėjau ne tik vedėjai skundą dėl auklėtojos rašyti, bet ir į Švietimo skyrių savivaldybėje kreiptis, apsiribojau žodiniu pokalbiu ( ne daug likę buvo iki išėjimo į kitą grupę). Taigi, visas mamytes kovojančias už savo mažiukus labai palaikau ir suprantu. Nėra ko jaustis š..dinai, Jūs pasielgėte teisingai
medlink
2010 02 23, 21:48
Manau, kad elgiatės teisingai ir nenusileiskit  Už darželį mokami pinigai, tad turi būti suteikta tai kas priklauso. Jei visi tylės, tai bus betvarkė  Šaunuoliai
ačiū, mergaitės už palaikymą  tikiuosi, kad niekam nebus tokių ar panašių atvejų, nes būna labai sunku paskui leisti vaikus į darželį... labai džiaugiuosi, kad mes sulaukėm didelio palaikymo iš darželio administracijos ir kitų auklėtojų. Iš to supratau, kad taip ir reikėjo daryt  šiaip darželis visas puikus ir toji auklėtoja kaip deguto šaukštas medaus statinėje... jei kam įdomu, galiu papasakot, kas buvo paskui  tą auklėtoją nušalino nuo darbo mūsų grupėje iš karto po skundo gavimo. Kažkokiu būdu toji sužinojo, kad čia mūsų iniciatyva buvo, tai užsipuolė mano vyrą vaikų akivaizdoje, pradėjo reikalauti, kad nurodytų kitus tėvus, kurie prisidėjo prie skundo, ji, tipo, grąžins pinigus už tėvų komiteto įtektą kalėdinę dovaną  vyras pasiūlė pakalbėt ne prie vaikų, bet ji toliau sklaidėsi ir į normalų pokalbį nesileido... po šito incidento aš galutinai supratau, kad pasielgėm teisingai. Normali auklėtoja pirmiausiai bandytų ramiai išsiaiškinti, kas ir kodėl netinka, o nepulti, kad kažkas išdrįso būti ja nepatenkintas... Sutinku, medlink, kad reikia netylėti  bet gal ne tik dėl pinigų. net jei ir dirba kokį neatlygintiną darbą savanoriai, jie jį turi dirbti atsakingai, nes kiekvieną darbą mes pasirenkam patys savo noru. Ačiū dar kartą visoms už palaikymą  sėkmės jums ir jūsų vaikiukams valdiškuose namuose
|
|