Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pavyzdinis valgiaraštis vaikams
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas dietologei
zuza
Laba diena,
norėčiau pasiteirauti apie rekomenduojamas paros energijos ir maistinių medžiagų normas vaikams ir pagal jas sudaromus valgiaraščius gydymo įstaigose. Internete radau labai mažai info, o pavyzdinių valgiaraščių visai neradau sad.gif
Domiuosi šiuo klausimu, nes man su vaikleiu neretai tenka gydytis reabilitacinėse ligoninėse ir ten, mano nuomone, maitina prastai.
Ar normalu, kad vaikas, pavyzdžiui,
pusryčiams gauna riekelę batono su sviestu ir sūriu bei arbata,
pietums sriubos ir bulvių plokštainio su kompotu + duona,
vakarienei šaltos žirnių košės su majonezu blink.gif + balta kava, o
naktipiečiams du sausainius?

Mano vaikas tokio maisto išvis nevalgo schmoll.gif , o ir daugelis kitų nei žirnių košių, nei tų plokštainių, nei kialuės ausų vyniotinių net neparagauja.
Ar tikrai taip turi būti maitinami vaikai?
Beje, kelialapis 22 dienoms kainuoja 1300 litų, tik nežinau, kiek iš šios sumos skiriama maistui.
Būčiau labai dėkinga už atsakymą ar nuorodą, kur jo ieškoti.
-Linda-
Na aš ne dietologė, bet labai priklauso nuo sanatorijos. kai kurios tikrai neaišku kur panaudoja ligonių kasų skirtus pinigus, nes ir procedūros ir maitinimas ir gyvenimo sąlygos- cry.gif bet yra superinių- ne tik pagrindiniai patiekalai , bet ir užkandėlės- šviežios bandelės, jogurtukas, pasukos, etc.
Tuo labiau, kad pagal dietas maitina, pagal ligas, kiek teko susidurti.
Dietologė
Valgiaraščių internete ir nerasite, nes nustatytos yra tik maisto sudėties ir energinės vertės normos pagal vaikų amžių bei susirgimą.
Koks valgiaraštis, kas įeina į jo sudėtį, kiek pinigų maistui skiriama parai-nustato pati gydymo įstaiga. Taigi, greičiausiai niekuo padėti jums negaliu. Galiu tik pakomentuoti, kad valgiaraštis, kurį parašėte, vaikui visiškai netinkamas.
Bandykite kalbėtis su reabilitacijos įstaigos vadovais arba dietologu/dietistu, dirbančiu sanatorijoje. Gal jie galės jums atsakyti 4u.gif
zuza
Ačiū už atsakymą 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.