Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Namuose su batukais ar basi?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
Pages: 1, 2, 3
ovimama
Niekada su batukais po namus.Maniskis isikibes nuo 8men. 10d.pradejo vaikscioti ir niekada jokiu batu nemoviau.Kojytes fiziologiskai turi issikreipti i O po to apie trecius metus i X,po to tiesintis,kaip ir igimta ploksciapedyste iki 4m issitaisyti.Ji todel,kad vaikui "stabiliau"butu vaikscioti,viskas gamtos sutvarkyta,tad nustokite mamos be reikalo jaudintis mirksiukas.gif
ievvuuze
mes vaikstom su basutem,nes state sleivai truputi kojytes ir per ciurna nestabiliai buvo.o ant pievos basikom blush2.gif
justmoon
Mes ir namie ir prie namu vasara vaikstome basi, mums taip ir patogiau ir manau, kad sveikiau mirksiukas.gif 4u.gif
nakvisa
vasara vaikstom tik basos abi.... wub.gif ir po zolyte ir po smeliuka ir ant grindu ir t.t.... wub.gif ziema dedam minkstas tapkutes arba kojinytes su stabdziukais.... smile.gif
skaiciau daugybe straipsniu apie tai ir visuose forumuose mamos arsiai diskutuoja siuo klausimu,nes protingi dedes ir tetos patys tarpusavyje nesusitaria.... doh.gif vienur raso,kad vaika butina istatyti i ortopedinius batus nuo tada kai jis vaiksto,nes tas lankelis tipo paduke nesusiformuoja pats,kitur raso grieztai ne viesiems sunkiems rusiskiems kietapadziams ir ortopediniams batams iki 3 metu... smile.gif man asmeniskai atrodo,kad tas raumenukas tuose batuose "tinginiauja" ir nieko jis ten nesivysto.... schmoll.gif pati gyvenime nemaciau jokiu ortopediniu batu,mama pirkdavo kuo lengvesne avalyne ir turiu labai grazias pedas.... tongue.gif lotuliukas.gif ta pati darau ir su dukriuku...lakstom po rasota zole,po siena po akmenukus ,smeli ir t.t...nuo gimimo graziai statom kojyte,neturim jokiu problemu.... smile.gif
GiedriusM
Jokia pėda neįgauna batuko formos, visi batukai įgauna pėdos formą. Manau aiškus atsakymas biggrin.gif
Daubare
Norėčiau ir aš pasiklausinėt g.gif kažin ar MBT batukai galimi nešiot 5 metukų vaikui 4u.gif Parduotuvėje stengiasi įpiršt, tačiau ar nepakenks vaiko kojytėms g.gif
Ende
Namuose abu vaikai laksto basi ar su kojinytėm. Jei yra galimybė ir lauke basus paleidžiu.
Lejla
Ir mes basos vaikstom kiek tai yra imanoma ax.gif
Magnifique
Visada su batukais.Nuo pat mažens.
mitiene
labadiena.Gal zinot kokios kainos uzsakant individualiai batukus astuoniu metu mergaitei nuo pilnapadystes?Seniau (dar pries metus)ligoniu kasos dali apmokedavo,dabar jau nebe.Persikele i Asanaviciutes g.,o kainyno nera internet. unsure.gif
tisska
Gamtoje nėra visiškai lygių paviršių. Todėl kalbėti apie tai, kad turi būti kaip gamta sukūrė šiuo atvejų nelabai teisinga. Juk ne tas pats kai vienas vaikas visą laiką vaikšto tik laminatu, o kitas po nuosavą kiemą, kur yra žolė, akmenėliai ir t.t
r8e8d8e8
aš tai ir su batukais po kambarį vaiką paleidžiu, bijau, kad kojytė nesušaltų, o po to ir gydytoja tam pritarė, tik sakė geriau su ortopedinėmis
StAstute
o mano abu vaikučiai batų nepripažįsta smile.gif tai šaltuoju metų sezonu laksto su kojinėmis, o šiltuoju - basi.
aš pritariu tai nuomonei, kad ortopediniuose batuose koja tinginiauja wink.gif
saltukas
[mano vaikams patogiau su kojinytem lakstyti
Yvette
mūsų su kojinėm laksto namuose. Arba tom kad neslidinėtų, ar apskritai su visu pilnu paduku.
Babe
Mes su kojinem rolleyes.gif
luna
namuose su tapkem arba kojnytem - vasara kieme - basi mirksiukas.gif
Treciadiene
Mano berniukas namuose visada laksto basas, ar žiema ar vasara. Nepripažįsta jokių kojinių, jokių tapkių...
@mamyčiukas@
maniske basa namie laksto
karalyste
Manieji zuikiai jokiu batuku nepripazino , bet su koinytem saltoka pas mus , tai vat mano hobi padare sprendima laksto su is vilnos veltais tepukais smile.gif nuveliau su veidukais pagal megstamu filmuku personazu veidukais .labai noriai dabar nesioja , nes laminatu labai salta lakstyti sad.gif
mazuliuke:)
Arba basa, arba, jei vesiau su kojinytem paprastom, arba su tom, kur padas neslysta, pirmiausia tai todel, kad jei uzdejus dar kokias tapkutes ant kojinyciu, per karsta buna, arba viska pati lauk nusilupa.
Ricotta
Musu mazyle dar nevaiksto pati, tik isiskibusi, kadangi su kojinyte slysta, tai nupirkau odines (naturalios) tapkutes, kojyte neprakaituoja, o ir neslysta. Kai salciau uzdedu vilnonine kojinyte. As pries tapkutes storais padais, kurie nesilanksto, o vidus tokiu tapkuciu paprastai buna sintetinis.
uoga X3
Mano abu basi megsta, kiek pripirkus tapkiuku, tai vis reik pirstu parodyt ir primint, kad uzsidetu. Vieninteles tapkes kurias dickis noriai pats uzsidedavo, tai zmogaus voro zybsinciom sviesytem tongue.gif
liepa1
Labiausiai mėgsta basa smile.gif
antanina22
mes lakstom basi, nors ankstyvosios raidos centre sake reikia su batukais
elenuxus
Basikom, bet stengiames pratinti prie tapkyciu.
varrna
Sunus uzaugo su kojinytem, o dukrai dedame batukus su pasukstintu uzkulniu. Jos viena kojyte krypsta i vidu, tai gydytoja butinai liepe vaikscioti su batukais.
Gintare@
Batuku nemegsta, zaisdamas nusimauna ir ismeto, laksto su vilnonem kojinytem smile.gif
memelietė
abu su batukais arba basutėm kietu padu, užkulniu ir su ortopediniu iškilimu. tiek keli ortopedai, tir rebilitologė, tiek keli fizeoterapiautai taip rekomendavo. dukrai taip pradėjom dėti, nes norėjo vaikščioti ant pirštų galų, o sūnui tiesiog iš įpročio. smile.gif
Treciadiene
Mano berniukas tik basas laksto, džiaugiuosi, kai pavyksta kojines apmauti, o tapkes galime pamiršti, nors, kai pirkau pats išsirinko ir sakė nešios
kondr
QUOTE(Treciadiene @ 2011 01 14, 17:12)
Mano berniukas tik basas laksto, džiaugiuosi, kai pavyksta kojines apmauti, o tapkes galime pamiršti, nors, kai pirkau pats išsirinko ir sakė nešios
*

Mano sunus nuo pirku zingsneliu taip doh.gif
pumyte83
Maniskis laksto su neslystanciom kojinytem,taip ir nepriprato prie basuciu,kadangi gyvenam bute,silta,tad taip ir liko,o vasara tik basas.
bet eisim pas gyd nes viena pedute lyg i vidu labiau,tad gali tekti susidraugaut su basutemis smile.gif tikiuosi viskas bus gerai ax.gif
lyra
Tik basi... Kam tie batai ? biggrin.gif Tik darželyje auklėtojos prikalbindavo apsiauti, matyt nes visi taip nešiodavo. Bet va namuose tik kojinės arba visai basi. Beje, tapkutes arba basutes rekomenduoja nešioti ir namie tiems, kurie turi bėdelių, kitiems, tai nereikalinga.
liomi
mano dukryte basa laksto ir net mieste batus nusiemo,o ten kur gyvename niekas basas nevaiksto biggrin.gif bet jai taip smagiau ir sveikiau,nes nuo 2 metu i vezima sunku buvo isodinti
tamsi
Oi nedraugauja maniškai su tapkutėm ,oi nedraugauja,taip,kad namie basi biggrin.gif
Laimuška
Mano panelei kai maža būdavo nieko apauti negalėdavau - tik basa, net ir žiemą kai grindys šaltos, o sūnelis ramesnis - reikia tapkutes apmauti - prašom, su kojinytėm - irgi jokių problemų biggrin.gif jam visaip tinka.
baronkyte
batu pas mus namuose niekas nenesioja smile.gif tapkiu irgi smile.gif visur silta, kilimai. manau, kad ortopedinai batukai namuose reikalingi tik sergantiems vaikuciams, jei gydytojas nustato kokiu nors negeroviu. sveiki vaikuciai turetu lakstyti laisvai ir patogiai.
LiloSun
Basi visi lakstom, as pati prie tapkiu per visa gyvenima neipratau smile.gif Ir man ziauriai atrodo kai vaikas visa diena su avaline vaiksto doh.gif
r8e8d8e8
aš auginu 1,5 metukų sūnelį, bijodama, kad kojytės žiema nesušaltų nuo mažumės dedu jam basutes, tokias lengvutes. prisiskaičiusi forume visokių atsiliepimų suabejojau ar gerai darau? teko eiti pas pediatrą, nes man atrodė, jog nežymiai vaikas suka pėdutes į vidų, bet gydytojas mane nuramino, kad jam viskas yra gerai, tai pasiteiravau apie batukus namie, tai va cituoju jo žodžius ,,nei vieni batukai vaiko kojytės nesugadino, jei vaikas vaikšto namie su batukais jis išmoksta su jais vaikščioti, greičiau sustoja, mažiau griuvinėja ir lauke moka eiti su batukai" tad manau nieko blogo nedaro batukai biggrin.gif
Safyrinė
Tik basi! Ir niekaip kitaip bigsmile.gif žiemą su kojinėm. Nesuprantu tokio dalyko,kaip batai, ypač kūdikiams. Jei jau mums,žmonėms, reiktų batų visą parą,manau pats ponas Dievas mus būtų sukūręs su jais biggrin.gif
inaaa*
Manasisis basas tik su vilnonem kojinem begineja
o-zone
Kadangi tapkių nemėgsta, tai maunu plonas ir ant viršaus storas kojinytes.
dodezile
Mes po namučius visada su batukais ir jokių tapkiukų gražuolių... smile.gif
tarenata
Jeigu namie kiliminė danga - galima apsieiti ir be batuku, jei plikos grindys - reikia dėti batukus, gal net geriau basutes (odinukes), kad oda kvėpuotų.
jage
maniškis dar net nešliaužioja, bet jei ant arkliuko supasi ar vaikštynėj būna- tik su batukais.. bijau, kad kojelės nenušaltų.. blush2.gif
hugutel22
su vilnonem kojnytem 4u.gif
kiska13
Vaikas namie kartais buna su tapkem,todel kad mato kitus seimos narius su tapkem,nors jam patogiau tik su storom kojinem smile.gif
~Beauty~
Mano 11 mėn. mergička visą vasarą sode po žolę basė lakstė (tiksliau, ropinėjo ir pasilaikydama vaikščiojo), o dabar, kai pati jau laksto, namie irgi basa arba su kojinytėm su stabdžiukais 4u.gif
Jei tik namie uždedu batukus/basutes, iškart lupa nuo kojų - nepatogu jai 4u.gif
rara
Maniškė dažniausiai namie būna tik su kojinėmis, o vasara dažniausiai basa smile.gif nebandau dėti batukų, nebent per šalčius smile.gif
Sunkissed
vasara basa, dabar jau su kojinėm, šlepečių namuose nenešioja.Darželį su kroksiukais,nes patogu jai
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.