Niekada su batukais po namus.Maniskis isikibes nuo 8men. 10d.pradejo vaikscioti ir niekada jokiu batu nemoviau.Kojytes fiziologiskai turi issikreipti i O po to apie trecius metus i X,po to tiesintis,kaip ir igimta ploksciapedyste iki 4m issitaisyti.Ji todel,kad vaikui "stabiliau"butu vaikscioti,viskas gamtos sutvarkyta,tad nustokite mamos be reikalo jaudintis
mes vaikstom su basutem,nes state sleivai truputi kojytes ir per ciurna nestabiliai buvo.o ant pievos basikom
Mes ir namie ir prie namu vasara vaikstome basi, mums taip ir patogiau ir manau, kad sveikiau
vasara vaikstom tik basos abi....
skaiciau daugybe straipsniu apie tai ir visuose forumuose mamos arsiai diskutuoja siuo klausimu,nes protingi dedes ir tetos patys tarpusavyje nesusitaria....
Jokia pėda neįgauna batuko formos, visi batukai įgauna pėdos formą. Manau aiškus atsakymas
Norėčiau ir aš pasiklausinėt
Namuose abu vaikai laksto basi ar su kojinytėm. Jei yra galimybė ir lauke basus paleidžiu.
Ir mes basos vaikstom kiek tai yra imanoma
Visada su batukais.Nuo pat mažens.
labadiena.Gal zinot kokios kainos uzsakant individualiai batukus astuoniu metu mergaitei nuo pilnapadystes?Seniau (dar pries metus)ligoniu kasos dali apmokedavo,dabar jau nebe.Persikele i Asanaviciutes g.,o kainyno nera internet.
Gamtoje nėra visiškai lygių paviršių. Todėl kalbėti apie tai, kad turi būti kaip gamta sukūrė šiuo atvejų nelabai teisinga. Juk ne tas pats kai vienas vaikas visą laiką vaikšto tik laminatu, o kitas po nuosavą kiemą, kur yra žolė, akmenėliai ir t.t
aš tai ir su batukais po kambarį vaiką paleidžiu, bijau, kad kojytė nesušaltų, o po to ir gydytoja tam pritarė, tik sakė geriau su ortopedinėmis
o mano abu vaikučiai batų nepripažįsta
aš pritariu tai nuomonei, kad ortopediniuose batuose koja tinginiauja
[mano vaikams patogiau su kojinytem lakstyti
mūsų su kojinėm laksto namuose. Arba tom kad neslidinėtų, ar apskritai su visu pilnu paduku.
Mes su kojinem
namuose su tapkem arba kojnytem - vasara kieme - basi
Mano berniukas namuose visada laksto basas, ar žiema ar vasara. Nepripažįsta jokių kojinių, jokių tapkių...
maniske basa namie laksto
Manieji zuikiai jokiu batuku nepripazino , bet su koinytem saltoka pas mus , tai vat mano hobi padare sprendima laksto su is vilnos veltais tepukais
Arba basa, arba, jei vesiau su kojinytem paprastom, arba su tom, kur padas neslysta, pirmiausia tai todel, kad jei uzdejus dar kokias tapkutes ant kojinyciu, per karsta buna, arba viska pati lauk nusilupa.
Musu mazyle dar nevaiksto pati, tik isiskibusi, kadangi su kojinyte slysta, tai nupirkau odines (naturalios) tapkutes, kojyte neprakaituoja, o ir neslysta. Kai salciau uzdedu vilnonine kojinyte. As pries tapkutes storais padais, kurie nesilanksto, o vidus tokiu tapkuciu paprastai buna sintetinis.
Mano abu basi megsta, kiek pripirkus tapkiuku, tai vis reik pirstu parodyt ir primint, kad uzsidetu. Vieninteles tapkes kurias dickis noriai pats uzsidedavo, tai zmogaus voro zybsinciom sviesytem
Labiausiai mėgsta basa
mes lakstom basi, nors ankstyvosios raidos centre sake reikia su batukais
Basikom, bet stengiames pratinti prie tapkyciu.
Sunus uzaugo su kojinytem, o dukrai dedame batukus su pasukstintu uzkulniu. Jos viena kojyte krypsta i vidu, tai gydytoja butinai liepe vaikscioti su batukais.
Batuku nemegsta, zaisdamas nusimauna ir ismeto, laksto su vilnonem kojinytem
abu su batukais arba basutėm kietu padu, užkulniu ir su ortopediniu iškilimu. tiek keli ortopedai, tir rebilitologė, tiek keli fizeoterapiautai taip rekomendavo. dukrai taip pradėjom dėti, nes norėjo vaikščioti ant pirštų galų, o sūnui tiesiog iš įpročio.
Mano berniukas tik basas laksto, džiaugiuosi, kai pavyksta kojines apmauti, o tapkes galime pamiršti, nors, kai pirkau pats išsirinko ir sakė nešios
Maniskis laksto su neslystanciom kojinytem,taip ir nepriprato prie basuciu,kadangi gyvenam bute,silta,tad taip ir liko,o vasara tik basas.
bet eisim pas gyd nes viena pedute lyg i vidu labiau,tad gali tekti susidraugaut su basutemis
Tik basi... Kam tie batai ?
mano dukryte basa laksto ir net mieste batus nusiemo,o ten kur gyvename niekas basas nevaiksto
Oi nedraugauja maniškai su tapkutėm ,oi nedraugauja,taip,kad namie basi
Mano panelei kai maža būdavo nieko apauti negalėdavau - tik basa, net ir žiemą kai grindys šaltos, o sūnelis ramesnis - reikia tapkutes apmauti - prašom, su kojinytėm - irgi jokių problemų
batu pas mus namuose niekas nenesioja
Basi visi lakstom, as pati prie tapkiu per visa gyvenima neipratau
aš auginu 1,5 metukų sūnelį, bijodama, kad kojytės žiema nesušaltų nuo mažumės dedu jam basutes, tokias lengvutes. prisiskaičiusi forume visokių atsiliepimų suabejojau ar gerai darau? teko eiti pas pediatrą, nes man atrodė, jog nežymiai vaikas suka pėdutes į vidų, bet gydytojas mane nuramino, kad jam viskas yra gerai, tai pasiteiravau apie batukus namie, tai va cituoju jo žodžius ,,nei vieni batukai vaiko kojytės nesugadino, jei vaikas vaikšto namie su batukais jis išmoksta su jais vaikščioti, greičiau sustoja, mažiau griuvinėja ir lauke moka eiti su batukai" tad manau nieko blogo nedaro batukai
Tik basi! Ir niekaip kitaip
Manasisis basas tik su vilnonem kojinem begineja
Kadangi tapkių nemėgsta, tai maunu plonas ir ant viršaus storas kojinytes.
Mes po namučius visada su batukais ir jokių tapkiukų gražuolių...
Jeigu namie kiliminė danga - galima apsieiti ir be batuku, jei plikos grindys - reikia dėti batukus, gal net geriau basutes (odinukes), kad oda kvėpuotų.
maniškis dar net nešliaužioja, bet jei ant arkliuko supasi ar vaikštynėj būna- tik su batukais.. bijau, kad kojelės nenušaltų..
su vilnonem kojnytem
Vaikas namie kartais buna su tapkem,todel kad mato kitus seimos narius su tapkem,nors jam patogiau tik su storom kojinem
Mano 11 mėn. mergička visą vasarą sode po žolę basė lakstė (tiksliau, ropinėjo ir pasilaikydama vaikščiojo), o dabar, kai pati jau laksto, namie irgi basa arba su kojinytėm su stabdžiukais
Jei tik namie uždedu batukus/basutes, iškart lupa nuo kojų - nepatogu jai
Maniškė dažniausiai namie būna tik su kojinėmis, o vasara dažniausiai basa
vasara basa, dabar jau su kojinėm, šlepečių namuose nenešioja.Darželį su kroksiukais,nes patogu jai
|