mano dukra 17 metu ir ji nenori eiti i mokykla. (tam yra tikrai daug rimtu priezasciu ir ne karta kalbejom apie tai tarpusavy ir su psichologe) ar imanoma mokytis namuose ir kontrolinius islaikyti tik atejus i mokykla?
dabar ji desimtoke.
mano dukra 17 metu ir ji nenori eiti i mokykla. (tam yra tikrai daug rimtu priezasciu ir ne karta kalbejom apie tai tarpusavy ir su psichologe) ar imanoma mokytis namuose ir kontrolinius islaikyti tik atejus i mokykla?
dabar ji desimtoke.
Sveikos merginos.
Esu 11-tokė. Na... Labai norėjau pasidžiaugti Ozo vidurine. Kaip žinoma 2002m. Lietuvoje atsirado tokia naujovė- nuotolinis mokymosi būdas... Įdomu ar kuriom teko susidurti. Išties... Mane mokytis nuotoliniu būdu pastumėjo dabartinių mokyklų iškrypimas. Mokyklos visiškai griežtumo nesilaiko, mokiniai daro ką nori, neklauso mokytojų, iš jų tyčiojasi, o baisiausia, lieka nenubausti. Nemokslas tampa visiškai suprantamu dalyku, o kai egzaminai ant nosies, kalti mokytojai, tėvai, bet ne mokiniai. Nusprendžiau neturėti nieko bendro su tokia švietimo sistema, kuri bijo nuskriausti mokinį ir ėmiausi atsakomybės už save. Kai įstojau buvo be galo sunku. Susidarinėti grafiką pačiai, eiti į skaityklą ir ieškoti informacijos ne taip paprasta, bet po to, kai paragavau mokslo "vaisių" tiesiog nebegaliu sustoti. Taip, tenka persilaužti per save ir smarkiai, bet žmogaus, kuriam tūpi jo išsilavinimas, niekas nesustabdys. Štai tokia mano istorija. Gal yra kitų? Kas papasakotų savo istoriją? Išties tai yra kurkas naudingesnis ir geresnis dalykas, nei kai kurie žmonės mano. Gerai mokinio pažangai- tai tiesiausias kelias. Na... Aš taip manau...
Kažką esu apie tai girdėjus, gal gali smulkiau papasakoti apie nuotolinį mokymasi
ar mokiniui visai nereikia eiti į mokyklą, tik atsiskaityti,ar bendrauja mokiniai su mokytojais internetu, ar gali pasirinkti kas nori
O mokytis gali tik vilniečiai ten, ar iš bet kur - gi nesvarbu šiaip, kur kompas stovi...
Būna vis tiek gal konsultacijos, susitikimai su mokytojais?
o ar visi gali rinktis, ar tik gerai besimokantys
Atsiprašau, kad buvau dingus. Įvykių per akis.
Na kaip. Papasakosiu kaip viskas pas mane vyksta. Mokytis gali bet kas, nebūtinai gerais pažymiais. Tikrai priims su malonumu. Aš įstojau vidury metų. Šiaip su mokytojais visai nesikonsultuoju, viską mokausi pati. Pasiimu knygas ir bandau išsiaiškinti, bet jei labai reikia, galima skype bendrauti su klasiokais ar mokytojais. Užduotis atlikinėju pagal kalendorių. Kiekvienoje dienoje parašyta ką turi atlikti, iki kada ir kada bus kontrolinis. Jei įrašyta, gali pažiūrėti net mėnesiu į priekį ką reikės padaryti. Puslapyje yra kiekvienas kursas atskirai ir sunumeruotos pamokos. Pavyzdžiui man yra šiai dienai užduota matematikos A lygio 48 pamokos 1,2 užduotys. Nueinu į matematikos skiltį, į 48 pamoką ir atlieku 1,2 užduotis. Tik bėda ten su pažymiais... Juos kartais patingi įrašyti, užtat "n" raides ir "1" labai mėgsta. QUOTE(Ficey @ 2010 02 13, 13:53) Atsiprašau, kad buvau dingus. Įvykių per akis. o ką reiškia įstojau Na kaip. Papasakosiu kaip viskas pas mane vyksta. Mokytis gali bet kas, nebūtinai gerais pažymiais. Tikrai priims su malonumu. Aš įstojau vidury metų. Šiaip su mokytojais visai nesikonsultuoju, viską mokausi pati. Pasiimu knygas ir bandau išsiaiškinti, bet jei labai reikia, galima skype bendrauti su klasiokais ar mokytojais. Užduotis atlikinėju pagal kalendorių. Kiekvienoje dienoje parašyta ką turi atlikti, iki kada ir kada bus kontrolinis. Jei įrašyta, gali pažiūrėti net mėnesiu į priekį ką reikės padaryti. Puslapyje yra kiekvienas kursas atskirai ir sunumeruotos pamokos. Pavyzdžiui man yra šiai dienai užduota matematikos A lygio 48 pamokos 1,2 užduotys. Nueinu į matematikos skiltį, į 48 pamoką ir atlieku 1,2 užduotis. Tik bėda ten su pažymiais... Juos kartais patingi įrašyti, užtat "n" raides ir "1" labai mėgsta.
Na, pradėjau mokytis.
Patarčiau labiau pasidomėti šia mokykla. Priima tai visus, bet mokykla eksperimentinė kažkokia. Save vadina "geriausia mokykla šalyje, nes mokymo krūviai, reikalavimai didžiausi, mokymo programos išpūstos labiausiai. Moksliukai ir tie giriasi, kad net korepetitoriai stebisi šios mokyklos reikalavimais. Jei užtenka penketukų, nelaikai įskaitų, atsiskaitai tik namų darbus. Šioje mokykloje reikia mokėti mokytis, mokėti nepersidirbti , nes vyresnėse klasėse prie pamokos po dvi valandas prasėdi. Visi ten perka namų darbus, samdo korepetitorius ir nieko nespėja, na gal labai motyvuoti ir gabūs spėja, bet ne be pagalbos. Prieš pradedant mokytis, patariu paruošti šios mokyklos namų darbus bent savaitę. Labai daug mokinių mokyklą palieka-šalinami ar išeina, tai gal kas nors keisis, bet dabar padėtis tokia. Geras dalykas
Ką galvojate apie tokį " mokymą" : " 10 kl. kursą be pataisų baigė tik trys mokiniai" ? Po tokio įvykio mokykla ir toliau egzistoja....
|