Įkraunama...
Įkraunama...

1.8men vaikui dantu apnasos

sveiki.uosves prieziurai palikau 1.8men vaika.ji megsta saldint patiekalus-po tokios ,,prieziuros''sunaus visi 12dantuku prie saknu tapo rusvi.(vyrui irgi teko balint dantis).sunus sunkiai duoda valyt sepeteliu dantukus.ka dabar daryt ir kokia pasta rekomenduotumes?aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Na, ne 1,8 mėn, o 1 metų 8 mėn, kaip suprantu smile.gif
Ten kur yra rusva spalva ant danties, tai ne apnašas, o pakitusi emalio spalva. Rodo pradinį karieso pažeidimą. Jei paviršius tos vietos lygus, gydymas nereikalingas.
Reikėtų valyti specialiais mažais vaikiškais šepetėliais ir specialia vaikiška dantų pasta. Didesnėse vaistinėse būna priemonių vaikų dantų priežiūrai.
Prie šepetėlio vaikai ne taip greitai įpranta. Reikia šepetėlio labai maža galvute. Gerai būtų, kad jis vaikui būtų įdomus (spalvotas, ryškus). Galima duoti pačiupinėti. Reikia rodyti, kad ir patys dantis valotės (vaikai mėgsta kopijuoti, tai po kurio laiko atrodys normalu, kad mama tą patį ir jam daro). Pastos reikia naudoti labai mažai, nes vaikas ją beveik visą vis tiek suvalgys (labai maži kiekiai nėra kenksmingi; gamintojai pagalvoję apie tai). Pasta turi būti malonaus skonio, švelni, nedirginanti.
Atsakyti