-Tynka-
2010 03 15, 13:35
QUOTE(ragnez @ 2010 03 15, 07:27) kaip jau rasiau - "salutiniai poveikiai" GALI pasireiksti, bet gali ir nepasireiksti. o KAM tos soskes reikia? juk vaikas turi teise "pasisakyti", net jei jo "pasisakymas" - kol kas tik klyksmas... balsu kudikis ne tik pranesa apie savo laimes ir nelaimes... kudikis gali klykauti, uztesti verkima ir todel, kad jam idomu tyrineti pati garso leidimo procesa, galimybe daryti poveiki aplinkai, issaukti reakcija, "sukurti" garsa ir tt. na taip, kai mama vairuoja, o kudikis klykia - gali ir nelaime atsitikti. bet "baime buti soske" placiaja prasme - kai mama atsisako duoti kruti, nes jauciasi "isnaudojama"... tuomet verta susimastyti, kad zysdamas kruti kudikis ne tik malsina alki, bet ir tenkina savo saugumo, prisirisimo poreiki. tik antraisiais gyvenimo metais kudikis ima save suvokti kaip atskira asmeni, o iki tol - jis su mama ir aplinkos daiktais yra viena. Teisybe,negaliu papriestaraut... tiesiog kartais stogas jau taip ziauriai vaziuoja  ir sunku isaiskinti vyrui ta soskes nereikalinguma, jis is manes reikalauja faktu, nes realiai nemato jokios zalos. O man sunku jam isaiskinti, tuo labiau kai ir taip einam is proto abu.. Ech, sunku buti supertevais
QUOTE(-Tynka- @ 2010 03 15, 13:35) O man sunku jam isaiskinti, tuo labiau kai ir taip einam is proto abu.. Ech, sunku buti supertevais  na ir nereikia buti supertevais... jus dar labai nedaug laiko tevai - todel nenuostabu, kad daug kas kelia nerima... dar daugybe dalyku reikia ismokti. ir ismoksit - jusu vaikelis jums pats geriausias mokytojas o del ko "einat is proto"? ar kudikis ypatingai neramus? jei nori - gali rasyti az, nes cia jau, panasu, rasom nebe i tema.
Ingusia31
2010 03 15, 13:53
QUOTE(-Tynka- @ 2010 03 15, 01:17) Labas Turiu ir aš klausimą- kodėl, norint ilgai ir sėkmingai žindyti, negalima duoti soskės? Kaip konkrečiai tai neigiamai paveikia žindymo ilgumą/pieno gamybą? Cia tik mano nuomone butu... Soskes ir kruties ciulpima sumaisyti gali tik naujagimiai, jei soskes duosim istisai jas laikant burnyteje. Kitu atveju, ciulpiant soskes saikingai, nu netikiu kad gali kudikis prarasti mokejima zysti teisingai, juk jis nera toks kvailas kad neskirtu gumos gabalo nuo motinos kruties  Pirmaja dukra siske vaisinau nuo pirmuju dienu dar gimdymo namuose ir zidziau ja iki uzsibrezto tikslo t.y. iki 6 menesiu. Jokiu kitu salutiniu poveikiu nepastebejau  O kas gali buti blogai normaliai- neperdetai naudojant ciulptuka?, kas is musu uzaugo be jo? Ir dar kokius "prabangius" mes juos ciulpdavom, o dabar juk visokie pritaikyti teisingam gomurios vystymuis kad nekentu ir t.t. As tai manau kad soskiu nedavimas yra madingas reikalas kaip ir naturalus maitinimas ir ekologiska aplinka ir daugelis kitu tikrai gal ir labai geru dalyku, bet kartais megstama "perspausti" ir einama i krastutinumus. Asmeniskai as sekmingai naudoju ciulptuka nuo pirmos dukreles gimimo dienos, aiskiai matau kad dukra skiria ka turi burnyteje (soske ar mano papuli) ir nematau tame jokios problemos jei ji vartojam saikingai (kai vakare bunam pavarge, kai pucia pilvuka, kai norisi mamytes o ji buna trumpam uzsiemusi ir t.t.) Nereik soskes laikyti burnyteje per nakti ar pastoviai juo "uzkimsti" vaikiuko burnyte ir tiek Papildyta:QUOTE(ragnez @ 2010 03 15, 14:27) tuomet verta susimastyti, kad zysdamas kruti kudikis ne tik malsina alki, bet ir tenkina savo saugumo, prisirisimo poreiki. tik antraisiais gyvenimo metais kudikis ima save suvokti kaip atskira asmeni, o iki tol - jis su mama ir aplinkos daiktais yra viena. Ka turetu tokiu atveju misiniu maitinancios mamos? Sauguma ir prisirisima galima suteikti ir kitais budais, glaudimu prie saves-artimu kontaktu. Ne viska tikrai galima isspresti kruties kisimu. O ka daryti jei esi kazkur lauke ar isvykes? negi iskart kudikiui suverkus reiktu traukti papa? Nu kad ir parduotuveje ar kazkur sveciuose? Taip iseitu kad pirmais gyvenimo metais mama gyvena ikisus papuli veikiukui i burnyte, nes jis taip valgo, raminas, iesko saugumo ir taip ne tik perkeltine bet irtiesiogine prasme prisirisa prie mamos. O juk vaikiuka augina ne tik mama bet ir tetis... O kur dar atvejai kai mamyte turi eiti i darba, kad ir trumpam? Nemanau kad ciulptukas gali buti kategoriskai braukiamas ir viskas paliekama ant "papo"
VilijaZyzla
2010 03 15, 14:29
Ingusia31 tu teisi. As su tavimi visom penkiom sutinku. Vaikas skiria kas yra kas. Kur soske o kur papukas. As savajam taip pat nuo pat gimimo duodu soske ir ka... jis man valgo is (.)(.) laaaabai gerai visus tris menesiukus. Soske mums reikalinga tik kai einam laukan, as jam skauda pilvuka... Tada jis ja kramsnoja nusiraminimui. O kitais atvejais mazylis net soske isspjauna. Jis skiria kada jam reikia jos, o kada ne.
apie soskes pliusus ir minusus prasome skaityti kitur, tik veliau prasom neklausti kodel jusu vaikas atsisako kruties.
ast_alaus
2010 03 15, 18:31
As vienu faktu i ta 'ne tema' apie guminukus... Kalbant apie zindyma ir su tuo susijusias bedas ragnez puikiai paaiskino. Jei jau laaaabai smalsu tureti ta burnos kimstuka, kad nebutu problemu su zindymu, jis tiesiog NEREKOMENDUOJAMAS pirmas 6 savaites, t.y. naujagimiui. Nes naujagimiai ciulpti ciulptuko (ar zinduko) tiesiog...nemoka. Siaip asmeniskai esu pries, nes nematau naudos is gumos ar silikono gabalo, ikisto vaikui i burna tam, kad jis...tyletu. Kudikiai taipogi asmenybes, turintys teise verkti, liudeti, 'kalbeti' ir visaip kitaip reiksti savo nuomone, emocijas ir jausmus ar nepasitenkinima.
QUOTE(nuliaX @ 2010 03 15, 18:04) apie soskes pliusus ir minusus prasome skaityti kitur, tik veliau prasom neklausti kodel jusu vaikas atsisako kruties.  Del soskes kruties, kad ir kaip to noretumete, ar kas nors noretu, neatsisako...Gal maisote soske su buteliuku misinuku ir zinduku?
Ingusia31
2010 03 15, 19:11
QUOTE(nuliaX @ 2010 03 15, 19:04) apie soskes pliusus ir minusus prasome skaityti kitur, tik veliau prasom neklausti kodel jusu vaikas atsisako kruties.  Temoje bendrauja "maitinancios krutimi" ir nera nustatyta kokiomis temomis sneketi cia galima ir kokiomis ne, todel prasau nemitinguoti cia ir kartais "soske" nuramintu manau ne tik kudiki
ast_alaus
2010 03 15, 21:35
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 03 15, 19:11) Temoje bendrauja "maitinancios krutimi" ir nera nustatyta kokiomis temomis sneketi cia galima ir kokiomis ne
 Tiesa. Visgi tai susije su maitinimu krutimi (juk klausimas ir buvo apie tai). Ziuriu jusu mazyle gimusi ta pacia diena kaip manoji, tik metais veliau
Ingusia31
2010 03 15, 22:00
QUOTE(ast_alaus @ 2010 03 15, 22:35)  Tiesa. Visgi tai susije su maitinimu krutimi (juk klausimas ir buvo apie tai). Ziuriu jusu mazyle gimusi ta pacia diena kaip manoji, tik metais veliau  Auginam vandenukus. As kol kas susirdgela prisimenu tai kad ji gime butent sita diena nes ji dar pati aiskiai nenorejo manes palikti, bet ja priverte gydytojai, o ji kaip imanydama tam priesinos
ast_alaus
2010 03 15, 22:12
-Tynka-
2010 03 15, 22:41
Vaje vaje, kokia diskusija kilo  Sorry, bet nemanau, kad ne temą (kaip kad kažkam pasirodė) mano klausimas  Juk klausiau, kaip soskės davimas įtakoja žindymą QUOTE(ragnez @ 2010 03 15, 07:40) na ir nereikia buti supertevais... jus dar labai nedaug laiko tevai - todel nenuostabu, kad daug kas kelia nerima... dar daugybe dalyku reikia ismokti. ir ismoksit - jusu vaikelis jums pats geriausias mokytojas o del ko "einat is proto"? ar kudikis ypatingai neramus? jei nori - gali rasyti az, nes cia jau, panasu, rasom nebe i tema. Taigi taigi, kažkada išmoksim... Reikia tik išgyventi kaip nors Parašysiu į AŽ, nes va tai jau tikrai būtų nebe į temą
O man idomu, kaip daznai maitinate naujagimi?
QUOTE(nep @ 2010 03 16, 11:57) O man idomu, kaip daznai maitinate naujagimi? Ligoninėje - kas 3 val. Bet vos tik grįžus namo, tokio ritmo nebeliko, valgė labai dažnai. Bent 20 kartų per parą, tik naktį buvo geras, valgydavo kas 2-4 val. Po 4-5 savaičių valgymai suretėjo, bet 3 val dieną nevalgęs neiškentėdavo. Tarp kitko, naujagimis ilgiau pamiegodavo tik LABAI šiltai užklotas, jei užklodavau tik normalią vaikišką antklodytę, miegodavo 5 min.
QUOTE(Miauki @ 2010 03 16, 11:19) Ligoninėje - kas 3 val. Bet vos tik grįžus namo, tokio ritmo nebeliko, valgė labai dažnai. Bent 20 kartų per parą, tik naktį buvo geras, valgydavo kas 2-4 val. Po 4-5 savaičių valgymai suretėjo, bet 3 val dieną nevalgęs neiškentėdavo. Tarp kitko, naujagimis ilgiau pamiegodavo tik LABAI šiltai užklotas, jei užklodavau tik normalią vaikišką antklodytę, miegodavo 5 min. O jis valgydavo taip daznai ne todel, kad jam pilva pute ir skaudejo, ir norejo nusiramint? Nes man tai dabar beda...  Zodziu, pavalgo, tada paguli, tada pakeiciu sauskelnes, isjudinu, pradeda skaudeti pilva, ir vel nori, nes skauda. O skauda nuo to paties. Tai toks istisinis maitinimas gaunasi. Nuramint nebent su soske. Dar panesiojus biski aprimsta, kol nesioji, labai trumpam
Dar del kelimu noriu paklausti. Kad naktim nereikia kelti valgyti po menesio (jei gerai priauga svorio) nereikia, jau atsakete. O va kaip su dienom? Pvz dabar jis jau 4 valandos miega ir panasu nenori keltis. Tai nesuprantu, cia ta pati taisykle galioja ar ne?
vyšnelė
2010 03 16, 16:53
Sveikutes,ir as jungiuosi pas jus.Mergytei 2 menesiukai,maitinames MP.Viskas labai gerai,bet neramina savo rankytes ciulpimas.Ar taip ir turi buti?Suprantu,kad yra įgimtas čiulpimo refleksas.Bet va mąstau,gal geriau tegul čiulptų čiulptuką.Nes nemanau,kad čiulptuko čiulpimas būtų žalingesnis nei kad rankytės.Dar kartasi atranda mano ranką irgi bando čiulpti,nors iš tiesų būna ką tik pavalgius.Prie to pačio bandau duoti krūtį - spjauna lauk,o kumštukas eina į burnytę.Tad kaip šiuo atveju elgtis,patarkit  ?.Bijau,kad tas kumštuko čiulpimas netaptų blogu įpročiu  .
Tai tokd laikas, kai atranda kumstukus ir ragauja Mano sunelis tikras siurbliukas- vis traukiu is burnytes uzvalkaliuko kampuka, kepurytes raisteli, jau nekalbu apie pirstelius ir kumstelius. Kartais ir abu susigrust nori Vis istraukiu jam is burnos, bet nemanau, kad apsugosiu, veliau dar daugiau visko i burnyte keliaus  O ciulptuka as duodu tik isvaziavus i laukuti, kad neverktu. Bet pazinda jis 1-2 min spjauna ir uzmiega
QUOTE(vyšnelė @ 2010 03 16, 17:53) Sveikutes,ir as jungiuosi pas jus.Mergytei 2 menesiukai,maitinames MP.Viskas labai gerai,bet neramina savo rankytes ciulpimas.Ar taip ir turi buti?Suprantu,kad yra įgimtas čiulpimo refleksas.Bet va mąstau,gal geriau tegul čiulptų čiulptuką.Nes nemanau,kad čiulptuko čiulpimas būtų žalingesnis nei kad rankytės.Dar kartasi atranda mano ranką irgi bando čiulpti,nors iš tiesų būna ką tik pavalgius.Prie to pačio bandau duoti krūtį - spjauna lauk,o kumštukas eina į burnytę.Tad kaip šiuo atveju elgtis,patarkit  ?.Bijau,kad tas kumštuko čiulpimas netaptų blogu įpročiu  . busiu nepopuliari, bet manau, kad kai ciulpimo refleksas itin stiprus, ciulptukas butu geriau nei nykstys. nes buna kad vaikuciai taip nuciulpia kad deformuoja pirstuka. musu mociutes ir promociutes irgi stengdavosi rasti ka ciulpti vietoj pirstuku. ciulpimas - ne tik maisto poreikis, bet ir ramina mazylius. As saviskiui kartais duodavau ciulptuka, nes kitu atveju jis vis tiek kisdavo nyksti ar net kumsti i burna..
vyšnelė
2010 03 16, 18:09
QUOTE(avesta @ 2010 03 16, 17:56) busiu nepopuliari, bet manau, kad kai ciulpimo refleksas itin stiprus, ciulptukas butu geriau nei nykstys. nes buna kad vaikuciai taip nuciulpia kad deformuoja pirstuka. musu mociutes ir promociutes irgi stengdavosi rasti ka ciulpti vietoj pirstuku. ciulpimas - ne tik maisto poreikis, bet ir ramina mazylius. As saviskiui kartais duodavau ciulptuka, nes kitu atveju jis vis tiek kisdavo nyksti ar net kumsti i burna.. Aš irgi buciau tokia pat.Bet ką patartumėt daryti,jeigu čiulpuko neima nei per kur  .Net neima į burna,o jei paima - paciulpia ir spjauna  .Mamytės (.) geriausias mano dukriukui,prie jo gali isgulėti valandų valandas.Sakyčiau,kad trūktų pienelio,bet per pirmą mėn. priaugo 1,5 kg.Ryt sužinosim,kiek per antrą mėnesiuką.
rimaite
2010 03 16, 18:18
QUOTE(nuliaX @ 2010 03 15, 10:15) jei kudikis 6 men nakti keliasi kas valanda, tai jam kazkas yra nera "sveikas" dantukai pvz kamuoja., tai praeis, as pasiryzusi iki metuku maitinti pagal poreiki, jei vaikui reikia, neturiu teises neduoti, vat nuo metuku pradesiu galvoti kitaip ir bus ivestas rezimas. juokinga skaityti tokius zodzius "tada ir tada bus ivestas rezimas". Labai noreciau pamatyti, kaip tu ji ivedinesi Papildyta:QUOTE(nuliaX @ 2010 03 15, 18:04) apie soskes pliusus ir minusus prasome skaityti kitur, tik veliau prasom neklausti kodel jusu vaikas atsisako kruties.  mano pirmoji dukryte soske ciulpe iki 1,5 metu, o kruti beveik iki dvieju. Soske reikalinga patenkinti ciulpimo poreiki, nusiraminti. Gerai, kai reikia maziu kam nors palikti. Nors ir koks bebutu didziulis mamos pasiryzimas niekur nesiskirti su savo leliuku, vis gi gyvenimas yra gyvenimas. Kartaistiesiog reikia kelioms valandoms iseiti, galva pravedinti. Nekalbu apie poreiki i parduotuve iseiti. Beje, mano nuomone, geriau vaikas noredamas nusiraminti ciulpia soske, o ne nyksti. Nes soske atejus laikui ismesite, o jei atsiras iprotis ciulpti nyksti, o cia tai bus
QUOTE(vyšnelė @ 2010 03 16, 18:09) Aš irgi buciau tokia pat.Bet ką patartumėt daryti,jeigu čiulpuko neima nei per kur  .Net neima į burna,o jei paima - paciulpia ir spjauna  .Mamytės (.) geriausias mano dukriukui,prie jo gali isgulėti valandų valandas.Sakyčiau,kad trūktų pienelio,bet per pirmą mėn. priaugo 1,5 kg.Ryt sužinosim,kiek per antrą mėnesiuką. pamegink paremti kokiu skudureliu, kad neisspjautu is karto. po truputi ipranta. arba gal jis neima tik silikoninio, buna ir taip, gal guminio reiktu? Papildyta:QUOTE(rimaite @ 2010 03 16, 18:18) juokinga skaityti tokius zodzius "tada ir tada bus ivestas rezimas". Labai noreciau pamatyti, kaip tu ji ivedinesi Papildyta:mano pirmoji dukryte soske ciulpe iki 1,5 metu, o kruti beveik iki dvieju. Soske reikalinga patenkinti ciulpimo poreiki, nusiraminti. Gerai, kai reikia maziu kam nors palikti. Nors ir koks bebutu didziulis mamos pasiryzimas niekur nesiskirti su savo leliuku, vis gi gyvenimas yra gyvenimas. Kartaistiesiog reikia kelioms valandoms iseiti, galva pravedinti. Nekalbu apie poreiki i parduotuve iseiti. Beje, mano nuomone, geriau vaikas noredamas nusiraminti ciulpia soske, o ne nyksti. Nes soske atejus laikui ismesite, o jei atsiras iprotis ciulpti nyksti, o cia tai bus  as ir nesuprantu, ka daro, jei nori porai valandu kur nors iseiti, ir reikia palikti teciui. o vaikui skauda pilva. as maitinau iki 2m 3 men, soske netrukde, tik padejo. bet turbut nebuciau davus, jei ne diegliai ir pilvo putimai.  nes kitaip neimanoma nuraminti, o jei duodi kruti daznai, procesas dar labiau pasunkeja. rugimo procesai dar pasparteja, virskinimas pasunkeja, nuo ko jiem pilvuka ir skauda! Siandien buvo daktare, ji man ta pati pasake...Taip kad nezinau, kaip cia su tais iki galo naturalizmais....... Ir  jei iki metu jokio rezimo, tikrai idomu kaip ivedines. As ivedinejau, iki 2 m, 3 men, kol liko tik 1 maitinimas dienoje
rimaite
2010 03 16, 19:37
QUOTE(nep @ 2010 03 16, 18:25) pamegink paremti kokiu skudureliu, kad neisspjautu is karto. po truputi ipranta. arba gal jis neima tik silikoninio, buna ir taip, gal guminio reiktu? Papildyta:as ir nesuprantu, ka daro, jei nori porai valandu kur nors iseiti, ir reikia palikti teciui. o vaikui skauda pilva. as maitinau iki 2m 3 men, soske netrukde, tik padejo. bet turbut nebuciau davus, jei ne diegliai ir pilvo putimai.  nes kitaip neimanoma nuraminti, as daviau soske todel, kad ji be galo norejo zisti. O stai antrajai soskes neisiulau Papildyta:beje, nors maniausia esanti patyrusi zindyve, nes pirmaja dukruze sekmingai ismaitinau beveik 2 metus, dabr siek tiek pergyvenu. Man atrodo, kad pieno krutyse mazoka, jos tokios minkstos. Kai maitinau pirma vaika, krutys visada budavo pilnuteles, pienas net tryksdavo, vaikas is pradziu vos spedavo ciulpti. O si karta taip nera, mazoji ciulpia, ciulpia.... Pirma menesi svorio priaugo pakankamai (1 kg), o antro menesio dar nenugyvenom. Patarkit, merginos, ar gali buti, kad pieno maza?
QUOTE(rimaite @ 2010 03 16, 19:37) as daviau soske todel, kad ji be galo norejo zisti. O stai antrajai soskes neisiulau Papildyta:beje, nors maniausia esanti patyrusi zindyve, nes pirmaja dukruze sekmingai ismaitinau beveik 2 metus, dabr siek tiek pergyvenu. Man atrodo, kad pieno krutyse mazoka, jos tokios minkstos. Kai maitinau pirma vaika, krutys visada budavo pilnuteles, pienas net tryksdavo, vaikas is pradziu vos spedavo ciulpti. O si karta taip nera, mazoji ciulpia, ciulpia.... Pirma menesi svorio priaugo pakankamai (1 kg), o antro menesio dar nenugyvenom. Patarkit, merginos, ar gali buti, kad pieno maza?  su antru greiciau pieno gamyba susireguliuoja ir yra tiek, kiek reikia  o dar jeigu pirma men 1 kg priaugo.. ir dar manau, reikia ziureti, ar daznai daro sysiu  ar pilnas pampersas buna, kai keiti. juk elementaru, ka isgeria, tas ir iseina
ast_alaus
2010 03 16, 23:52
QUOTE(vyšnelė @ 2010 03 16, 16:53) Sveikutes,ir as jungiuosi pas jus.Mergytei 2 menesiukai,maitinames MP.Viskas labai gerai,bet neramina savo rankytes ciulpimas.Ar taip ir turi buti?Suprantu,kad yra įgimtas čiulpimo refleksas.Bet va mąstau,gal geriau tegul čiulptų čiulptuką.
Tai, kad kudikis ciulpia pirstuka ar visa kumstuka yra visiskai NATURALU ir to bijoti visiskai nereikia. Tai trumpalaikis nusiraminimo budas ir jokiu budu!!! nereikia jo keisti i guminuka (nes pirstuko ciulpimas maziau kenksmingas nei ciulptuko). Prabegs menuo kitas ir mazyle pamirs tai. Kai kalbama apie metinuko iproti ciulpti nyksti - visiskai kita tema ir tai neturi nieko bendra su kudikiskumu. Kaip jau esu rasiusi (berods sioje tenmoje) - netgi rekomenduojama pvz vystant kudiki rankytes sudeti taip, kad jis pasiektu jas ir galetu ciulti. Pasikartosiu, tai NATURALUS kudikio vystymosi etapas. QUOTE(rimaite @ 2010 03 16, 19:37) Man atrodo, kad pieno krutyse mazoka, jos tokios minkstos. Kai maitinau pirma vaika, krutys visada budavo pilnuteles, pienas net tryksdavo, vaikas is pradziu vos spedavo ciulpti.
Visiskai nera pagrindo pergyventi, kai per menesi priaugat tiek svorio
vaikas per burna pazista pasauli. supraskit, jam viskas kitaip atrodo, negu mamai - va, isikiso pirstuka i burna ir patiria ivairiu jausmu. pacios pabandykit paciulpt savo pirsta ir ciulptuka. kai pirstas burnoj, tai lytejimas jauciamas ir burna, ir pirstu, vaikelis gali pazinti ir tyrineti savo kuna. jei ciulpiamas ciulptukas - tai lytejimo jausmas tik burnytej, kunelio tyrinejimas nevyksta... kai mamos krutis burnoj - dar kitoks jausmas, o kai ne tik krutis burnoj, bet ir rankyte ciuopiama mamos oda - velgi savitas kontaktas... skonis, kvapas ir lytejimas naujagimiui ir kudikiui duoda daugiau informacijos negu klausa ir regejimas, nes garsai ir vaizdai nera visai betarpiski, reikia igyti daugiau patirties, kad butu galima suprasti, ka jie reiskia. taip kad tikrai nereikia riboti kontakto su kudikiu - nei kruties ciulpimo, nei nesiojimo... kuo jo daugiau - tuo kudikiui sveikiau (zinoma, reikia atsizvelgti i kudikio poreiki - nes vaikai ne vienodi, vieni reiklesni ir jautresni uz kitus) QUOTE(rimaite @ 2010 03 16, 19:37) Kai maitinau pirma vaika, krutys visada budavo pilnuteles kai maitinau pirma vaika, ant vienos kruties net atsirado striju, nes ji persipildydavo. kai maitinau antra vaika krutu sunkumo, pilnumo jausmas truko gal pora savaiciu, su treciu - apskritai "prasokau" ta laikotarpi. zindant antra ir trecia vaika krutys "prisipildydavo" tik tada, kai vaikas del kokiu nors priezasciu praleisdavo maitinima (pramiegodavo ar pan.). manau, kad paprasciausiai organizmas jau yra "patyres", pieno gamyba susireguliuoja greiciau ir tiek.
vyšnelė
2010 03 17, 09:46
Ačiū už tokius išsamius paaiškinimus  .Atrodo,dabar dar daugiau nešiosiu,myluosiu savo mažylę  .Dėkui,kad nuraminot dėl tų kumštukų čiulpimo  .
Daugiau nei puse kudikiu pirsto visai neciulpia. Ka tada daryti
Ingusia31
2010 03 17, 10:05
QUOTE(ast_alaus @ 2010 03 17, 00:52) Tai, kad kudikis ciulpia pirstuka ar visa kumstuka yra visiskai NATURALU ir to bijoti visiskai nereikia. Tai trumpalaikis nusiraminimo budas ir jokiu budu!!! nereikia jo keisti i guminuka (nes pirstuko ciulpimas maziau kenksmingas nei ciulptuko). Prabegs menuo kitas ir mazyle pamirs tai. Kai kalbama apie metinuko iproti ciulpti nyksti - visiskai kita tema ir tai neturi nieko bendra su kudikiskumu. Sutinku kad savo kuno tyrinejimas yra viena ir ciulpimas yra visai kas kita, bet kaip buti tikriem kad tas tyrinejimas neperaugs i pastovu ciulpima, nes patikekit pazystu mergaite 4 metu kurios nykstys deformuotas, isplonejes ir baisios spalvos  ir niekas jau nebegali padeti jos mamai isspresti sita problema. Ciulptuka reguliuoti vistik gali suauge protingai, o va kai vaikas ipranta ciulpti savo pirstus tada jau nezinau kaip cia rektu elgtis teisingai  Paziurekit kiek vaiku namuose vaiku ciulpia savo pirstus pries miega  prisimenu lankiau savaitini vaiku darzeli tai ten irgi daug vaiku keistai save supdavo, linguodavo ir ciulpdavo nykscius  turbut pirstelio pastovus ciulpimas yra kazkokia psichologine problema,gal demesio ir meiles trukumas, gal baimes... as nezinau, nes nesu specialiste, bet ciulpti savo pirstus blogas iprotis ir labai pavojingas vyresniame (ne kuno tyrinejimu) amziuje
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 03 17, 10:05) Sutinku kad savo kuno tyrinejimas yra viena ir ciulpimas yra visai kas kita, bet kaip buti tikriem kad tas tyrinejimas neperaugs i pastovu ciulpima, nes patikekit pazystu mergaite 4 metu kurios nykstys deformuotas, isplonejes ir baisios spalvos  ir niekas jau nebegali padeti jos mamai isspresti sita problema. Ciulptuka reguliuoti vistik gali suauge protingai, o va kai vaikas ipranta ciulpti savo pirstus tada jau nezinau kaip cia rektu elgtis teisingai  Paziurekit kiek vaiku namuose vaiku ciulpia savo pirstus pries miega  prisimenu lankiau savaitini vaiku darzeli tai ten irgi daug vaiku keistai save supdavo, linguodavo ir ciulpdavo nykscius  turbut pirstelio pastovus ciulpimas yra kazkokia psichologine problema,gal demesio ir meiles trukumas, gal baimes... as nezinau, nes nesu specialiste, bet ciulpti savo pirstus blogas iprotis ir labai pavojingas vyresniame (ne kuno tyrinejimu) amziuje Ir dar o kaip del kirminu, soliteriu, askaridziu, kai vaikas ciulpia pirsta veliau ir smelio dezeje  As pvz visada kiek naudojau ciulptuka, ikisdavau burnon, kai uzmigdavo, ar nurimdavo visada istraukdavau. Ir nebuvo dideliu problemu veliau del atsisakymo. Nukirpau jo galiuka ir kaime ant medzio pakabinau  kiskuciams
na, atsiprasau, vis tik nusprendziau istrinti. atleiskit, bet koks klausimas, toks ir atsakymas...
Kaip suintrigavote
mamuuute
2010 03 17, 11:45
nemetykit cia viena kitai kabliuku kam soske padeda, kam trukdo- labai jau individualu. nemanau, kad jeigu nenaudoji zinduko, tai jau reikia visiems sakyti, kad tai kazkoks baubas. svarbu, kad musu kleckiukai laimingi butu, o mes turetume dauuug saldaus pienelio.
- hal -
2010 03 17, 12:21
ikisiu savo trigrasti liaudiskai snekant skaitant taip besaliskai galiu pasakyti kad esat teisios abi,tiek ast alaus tiek nep tik neisisakaitot i viena kitos postus uztat ir nuomones susikerta.. nes pirstuko ar kumstuko ciulpimas-ciulpimui nelygus.nemanau kad nep luptu rankyte savo turteliui is burnytes jai jis ja ten isigrustu seip patyrineti kelis kart per diena.nes as kuo puikiausei suprantu ko inai bijo,papsakosiu is patirties(tiesa vaikas ne mano o labai artimos giminaites) pirstukas naudojamas buvo nuo gimimo kaip zindukas ,tai reiskia 24 valandas per para yra ciunkemas burnytei ir istraukemas tik tada kai siuloma krutis.ir taip jau 6 metai.pirstas beveik nuolat burnytei,jau nekalbu apie pacio pirstuko baisuma,bet yra dar ir kita beda is sveikatos puses..nuolatinei kirminai ir pilvo skausmai..kazkoks kosmaras,o mamele,atsiprasau,tik toliau syspsosi  .. va cia jau yra negerai,mano nuomone pirstuko kaip zinduko 24 val. per para naudoti tikrai negalima ir cia jau geriau tas gumos gabalas.. bet reikia leisti ir tuos kumstukus i burnyte susikisti pasidziaugti patyrineti,tik reikia stebeti kad tai netaptu nuolatiniu ir vieniteliu uzsiemimu.. taip kad abi esat teisios,tik kad snekat apie du visikai skirtingus dalykus
Ingusia31
2010 03 17, 12:39
QUOTE(- hal - @ 2010 03 17, 13:21) ikisiu savo trigrasti liaudiskai snekant  geras ir teisingas trigrasis
Kad as bandau jam ranka burnyten ikisti, man gal dar patogiau siuo metu butu, jeigu jis ja pats prisitrauktu kai pilva skauda, pats nusiramintu pvz. (maciau kaip tai daro kitas naujagimis ligoninej). Bet veikia nebent tik tol, kol pati jam ta ranka burnoj laikau.
QUOTE(- hal - @ 2010 03 17, 12:21) va cia jau yra negerai,mano nuomone pirstuko kaip zinduko 24 val. per para naudoti tikrai negalima ir cia jau geriau tas gumos gabalas.. bet reikia leisti ir tuos kumstukus i burnyte susikisti pasidziaugti patyrineti,tik reikia stebeti kad tai netaptu nuolatiniu ir vieniteliu uzsiemimu.. taip kad abi esat teisios,tik kad snekat apie du visikai skirtingus dalykus  tokiu atveju, ar pirstas, ar ciulptukas - tik gilesnes problemos pasekme, ir spresti reikia pacia problema. "pirstuko" pakeitimas "ciulptuku" niekaip nepadeda pasalinti priezasties, verciancios vaika ieskoti tokio nusiraminimo budo. nep, o kam tam vaikui apskritai ka nors i burna kisti, jei jis nenori? nuraminimno budu gali buti ivairiausiu, ir kiekvienam vaikui jie skirtingi, net ir tam paciam vaikui skirtingomis dienomis ar skirtingu dienos metu gali reiketi kito budo nusiraminti...
Jeigu vaikas čiulpia pirštą, gal jaučia nerimą? Arba mažai gavo kruties? Mano Boris ir Aniuta negavo čiulptuko, galvojau, kad jeigu yra šalia mama, kuri gali pažindyt, tai kam kišti tą gumą, bet jie niekada nečiulpė nei pirštų, nei kumščiukų nei kaldrų Žindukas vystymuis turbūt nepakeks, tačiau teisingas kruties apžiojimas - dalykas kintantis. Šiandien žindė gerai, o rytoj jau ne taip gerai, ir nežinai po to, ko čia vaikas mažiau priaugo ar pieno apmažėjo  Jeigu dėl streso - kaip ir po skiepo ar dar ... atsisako kruties, daug lengviau vėl įsiųlyti krutį, kai vaikas neįprato nieko kito žysti - kitaip gali būti taip, kad įsikibs į tiutę, o papuką stums  Žodžiu naudojant žinduką yra truputi rizikuojama, tačiau ne visada žindukas pakenkia. Tačiau žinduko kategoriškai negalima naujagimiams ir mažo svorio mažyliams. Papildyta:QUOTE(ragnez @ 2010 03 17, 10:09) na, atsiprasau, vis tik nusprendziau istrinti. atleiskit, bet koks klausimas, toks ir atsakymas...  na kaip visada Papildyta:QUOTE(avesta @ 2010 03 16, 17:56) busiu nepopuliari, bet manau, kad kai ciulpimo refleksas itin stiprus, ciulptukas butu geriau nei nykstys. nes buna kad vaikuciai taip nuciulpia kad deformuoja pirstuka. musu mociutes ir promociutes irgi stengdavosi rasti ka ciulpti vietoj pirstuku. ciulpimas - ne tik maisto poreikis, bet ir ramina mazylius. As saviskiui kartais duodavau ciulptuka, nes kitu atveju jis vis tiek kisdavo nyksti ar net kumsti i burna.. taip, skuduriuką į burną ir palikti vaikutį vieną kol mama ara... Kiek vaikų dėl to sirgdavo ir miršdavo
Linute:)
2010 03 17, 14:03
Sveikos Nebezinau jau ka daryti  Gal patarsit ka nors Mums jau 1,5 men. su maitinimu buvo viskas gerai, pienelio normaliai  Tik va jau antra diena mazyle nenori zysti, su tokiais nervais patraukia ir meta, rekia,visa irzli tokia ir paskui vel griebia  o paspaudus speneli pienelis srovia bega... Toks ispudis kad ji tik ciulpia bet netraukia pieno  Kas jai galetu buti? nakti apsimiegojus kuo puikiausiai valgo, o va diena prasideda  Vakare neistvariau nes jau verke labai daviau nutraukto pienelio tai godziai suvalge 120ml ir uzmigo, bet nusitraukti cia ne iseitis  nes nusitraukti gaunasi tik is vienos kruties
QUOTE(ragnez @ 2010 03 17, 13:25) tokiu atveju, ar pirstas, ar ciulptukas - tik gilesnes problemos pasekme, ir spresti reikia pacia problema. "pirstuko" pakeitimas "ciulptuku" niekaip nepadeda pasalinti priezasties, verciancios vaika ieskoti tokio nusiraminimo budo. nep, o kam tam vaikui apskritai ka nors i burna kisti, jei jis nenori? nuraminimno budu gali buti ivairiausiu, ir kiekvienam vaikui jie skirtingi, net ir tam paciam vaikui skirtingomis dienomis ar skirtingu dienos metu gali reiketi kito budo nusiraminti... Tam, kad jis nerektu is skausmo ir nusiramintu. Tik tam. Butent, kad padeda ciulptukas pasalinti priezasti - demesi nukreipti nuo savo skausmo. Dar - guldyti ant pilvo, arba guldyti ant pilvo ir duoti ciulptuka. Pienas : lengvai isisavinamas, geriausias maistas, juo nepermaitinsi( bet 2 savaiciu vaikas jau su galingais zandais ir pagurkliu) ir t.t. ir pan., bet, nuolatinis kabejimas ant kruties, kai norima ja nuraminti skausma, dar labiau uzsuka pilvo putimu rata ir padaznina priepuolius. Truputi reciau zindai, retesni ir skausmingi periodai. Pucia pavalgius, po kurio laiko, o tada vienintele iseitis vel duoti kruti, ir vel, ir vel kas labai trumpas laiko tarpas! Man reiktu beveik istisai guleti su juo lovoje. Prisigeria pieno, prisikaupia duju, aprimsta, tada keiti pampersa, isjudini, ir po neilgo laiko ir vel skauda - raitosi, puksi. Vel neramus. Kai atsipalaiduoja, ciulpdamas ar soske, ar mano prilaikoma pirsta, ir dujos lengviau iseina. Turbut nepatyre kas yra naujagimiu diegliai, sito ir nesupras, kad vien nesiojimu ir kalbinimu, tokio vaiko taip lengvai nenuraminsi...... Galu gale mama irgi zmogus, jai irgi reikia pavalgyti, nusiprausti, kitu vaiku pasirupinti (kaip tai padaryti, kada kudikis reikia, o jei jam dar skauda) atpalaiduoti galva, galu gale kartais ir kazkur iseiti...Ka jus darote, jei reikia vaika palikti vyrui 2 valandom, o jei 3 ? ? ? Vezates kudiki visada visada su savimi? ...
Linute, pirmiausia patyrineciau, ar nera fiziniu neramumo priezasciu (skauda ausytes? pilvuka? o gal atsirado pienlige? ir tt). jei aiskiu priezasciu nerasciau ir vaikelis neramus butu ne visa laika, o pvz i labiau i pavakare, tai apsisarvuociau kantrybe ir laukciau - tokie neramumai daznai kaip tik ir atsiranda antra menesi, o veliau savaime isnyksta. jei skaitai angliskai, cia rasi patarimu, kaip padeti neramiam vaikeliui. nep, ta nuoroda gali praversti ir tau uzjauciu del pilvuku... turiu simpatiska knygute apie kudikiu joga, joje yra keletas pratimu, kurie padeda nukreipti kudikio demesi ir nuraminti. gal domintu?
QUOTE(ragnez @ 2010 03 17, 14:15) Linute, pirmiausia patyrineciau, ar nera fiziniu neramumo priezasciu (skauda ausytes? pilvuka? o gal atsirado pienlige? ir tt). jei aiskiu priezasciu nerasciau ir vaikelis neramus butu ne visa laika, o pvz i labiau i pavakare, tai apsisarvuociau kantrybe ir laukciau - tokie neramumai daznai kaip tik ir atsiranda antra menesi, o veliau savaime isnyksta. jei skaitai angliskai, cia rasi patarimu, kaip padeti neramiam vaikeliui. nep, ta nuoroda gali praversti ir tau taip, as kiek imanoma nesdavausi naujagimi kartu. esu net ir egzamina laikiusi su vaiku... Turbut diegliai ir putimai jo nevargino As irgi turiu vaikjuoste, ir kur imanoma viena nesdavausi. Beda, tik kad nors ir teisingai uzsirisdavau, mokslo istaigoje jis klykdavo, nes negaledavo ispusti duju, todel reikedavo duoti soske. Gal visai ir domintu knygute. Kaip ji vadinasi?
Linute:)
2010 03 17, 14:56
QUOTE(ragnez @ 2010 03 17, 15:15) Linute, pirmiausia patyrineciau, ar nera fiziniu neramumo priezasciu (skauda ausytes? pilvuka? o gal atsirado pienlige? ir tt). jei aiskiu priezasciu nerasciau ir vaikelis neramus butu ne visa laika, o pvz i labiau i pavakare, tai apsisarvuociau kantrybe ir laukciau - tokie neramumai daznai kaip tik ir atsiranda antra menesi, o veliau savaime isnyksta. jei skaitai angliskai, cia rasi patarimu, kaip padeti neramiam vaikeliui. nep, ta nuoroda gali praversti ir tau uzjauciu del pilvuku... turiu simpatiska knygute apie kudikiu joga, joje yra keletas pratimu, kurie padeda nukreipti kudikio demesi ir nuraminti. gal domintu? Aciu uz atsakyma  Tikekimes viskas bus ok
ast_alaus
2010 03 17, 20:10
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 03 17, 10:05) Sutinku kad savo kuno tyrinejimas yra viena ir ciulpimas yra visai kas kita, bet kaip buti tikriem kad tas tyrinejimas neperaugs i pastovu ciulpima
Mano manymu vyresni vaikai renkasi pirstuka butent tuomet, kai neranda kitokio psichologinio nusiraminimo budo, galbut jie jauciasi nesaugus, nemylimi ir atstumti... Kitas dalykas, DAZNIAU vyresneliai pirstuka renkasi vietoj...atimto ciulptuko. Statistiskai butent sie vaikai ilgiau ciulpia savo pirsta. QUOTE(nep @ 2010 03 17, 10:09) Ir dar o kaip del kirminu, soliteriu, askaridziu, kai vaikas ciulpia pirsta veliau ir smelio dezeje Tiesa sakant as asmeniskai daugiau pavoju matau ant guminuko, kuris 'pametomas' ant zemes veliau keliauja i kudikio burnyte (o jei dar mama sufgalvoja ji 'praplauti' savo seilemis  ). O nuo askaridziu ir kitokiu kirmeliuku neapsaugotas ne vienas  Tai atskira tema (kad ir labai nemaloni). QUOTE(nep @ 2010 03 17, 14:12) Ka jus darote, jei reikia vaika palikti vyrui 2 valandom, o jei 3 ? ? ? Vezates kudiki visada visada su savimi? ... Visada su savimi  Kudikio jokiu budu nepalikciau ilgiau nei valandai, net ir teciui...
IsaDora*
2010 03 17, 21:05
QUOTE(ast_alaus @ 2010 03 17, 20:10) Mano manymu vyresni vaikai renkasi pirstuka butent tuomet, kai neranda kitokio psichologinio nusiraminimo budo, galbut jie jauciasi nesaugus, nemylimi ir atstumti... Kitas dalykas, DAZNIAU vyresneliai pirstuka renkasi vietoj...atimto ciulptuko. Statistiskai butent sie vaikai ilgiau ciulpia savo pirsta. Tiesa sakant as asmeniskai daugiau pavoju matau ant guminuko, kuris 'pametomas' ant zemes veliau keliauja i kudikio burnyte (o jei dar mama sufgalvoja ji 'praplauti' savo seilemis  ). O nuo askaridziu ir kitokiu kirmeliuku neapsaugotas ne vienas  Tai atskira tema (kad ir labai nemaloni). Visada su savimi  Kudikio jokiu budu nepalikciau ilgiau nei valandai, net ir teciui...  Labai gražios jūsų mintys Tačiau gyvenime būna įvairių situacijų. Kad ir dabar man - turėsiu važiuoti į studijų dieną. Pienuko turiu prisišaldžiusi, bet vaiko palikti kažkam nenoriu  Tačiau pusvalandžiui ar valandai teks palikti važinėtis su tėtuku ar močiute lauke ar būti mano mokslo įstaigoje, be manęs. O kaip kitaip? O dėl pirmojo jūsų pasisakymo dėl pirštuko čiulpimo tai ...apsiverkiau net. šiandien mano mažylis tik ant rankų ir ant rankų. Aš vienu metų susinervavau, ir paguldžiau jį ant lovos, kažką sakydama jog nebegaliu. O jis savo pirštukus tik į burnytę ir graudžiai verkė  dabar jaučiuosi baisiai bloga mama... daugiau taip nebus. aišku aš iš kart priėjau prie jo, net nebūčiau palikusi, tik paguldžiau. Bet štai, būna dalykų, dėl kurių gailiesi...
ast_alaus
2010 03 17, 21:34
QUOTE(IsaDora* @ 2010 03 17, 21:05) Labai gražios jūsų mintys Tačiau gyvenime būna įvairių situacijų. Kad ir dabar man - turėsiu važiuoti į studijų dieną. Aš vienu metų susinervavau, ir paguldžiau jį ant lovos, kažką sakydama jog nebegaliu. O jis savo pirštukus tik į burnytę ir graudžiai verkė Aciu uz komplimentus Taip, tikra tiesa, buna visokiu situaciju ir netgi tokiu, kai nera labai didelio pasirinkimo. Pusvalandis ar valandziuke su teciu isties nieko bloga  Tevelis irgi turi bendrauti su vaikuciu. Juolab jei busi salia, visai netoliese. Kalbant apie pirstelius...rasiau butet apie vyresniuosius, kurie linke ciulpti pirstelius. Kudikeliai tokiu budu nusiramina ir tai nieko bloga. O kad mazylio nuolatinis verkimas vargina - velgi normalu, juk nesam mes gelezines  Ir del to tikrai nereikia jaustis bloga, manau ne viena neisvengiam panasiu situaciju. O kaip del vaikjuostes?  Nenaudojat? Galbut tokiomis akimirkomis tai buti iseitis
rimaite
2010 03 17, 22:02
QUOTE(ragnez @ 2010 03 17, 09:45) kai maitinau pirma vaika, ant vienos kruties net atsirado striju, nes ji persipildydavo. kai maitinau antra vaika krutu sunkumo, pilnumo jausmas truko gal pora savaiciu, su treciu - apskritai "prasokau" ta laikotarpi. zindant antra ir trecia vaika krutys "prisipildydavo" tik tada, kai vaikas del kokiu nors priezasciu praleisdavo maitinima (pramiegodavo ar pan.). manau, kad paprasciausiai organizmas jau yra "patyres", pieno gamyba susireguliuoja greiciau ir tiek. labai aciu visoms uz atsakymus. nuraminot labiausiai as abejojau todel, kad vakarais gana daznai uzeina tokie neramumo priepuoliai, kai norisi ciulpti ir ciulpti, dukruze kruti paciulpia, spjauna, verkia, paskui vel ciulpia. Bet anksciau sioje temoje pasiskaiciau, kad daug kam taip buna, kad tai tiesiog vakarinio nuovargio pozymiai Papildyta:QUOTE(Linute:) @ 2010 03 17, 14:03) Sveikos Nebezinau jau ka daryti  Gal patarsit ka nors Mums jau 1,5 men. su maitinimu buvo viskas gerai, pienelio normaliai  Tik va jau antra diena mazyle nenori zysti, su tokiais nervais patraukia ir meta, rekia,visa irzli tokia ir paskui vel griebia  o paspaudus speneli pienelis srovia bega... Toks ispudis kad ji tik ciulpia bet netraukia pieno  Kas jai galetu buti? nakti apsimiegojus kuo puikiausiai valgo, o va diena prasideda  Vakare neistvariau nes jau verke labai daviau nutraukto pienelio tai godziai suvalge 120ml ir uzmigo, bet nusitraukti cia ne iseitis  nes nusitraukti gaunasi tik is vienos kruties  papasakosiu savo istorija, gal bus naudinga. Pirmaja dukryte sekmingai maitinau krutimi, viskas buvo tvarkoj. Taciau mama vis nedave ramybes, kodel as vaikeliui nieko kito neduodu, net atsigerti. Zyze zyze, kol as nusileidu ir 5 men dukrytei daviau vaikiskos arbateles. Uzteko tik keliu kartu, kad ji atsisakytu kruties. Kam ciulpti, jei is soskes bega skanus, saldus gerimukas?. Alkis, zinoma, kankino, reke, taciau neciulpe kruties. Pagerdavo tik tol, kol pats pienas begdavo (pradzioje, kai krutis labai pilna). Aciu, Dievui, as greitai supratau sia priezasti, meciau salin visas arbatas. Taciau pasikankinau nemazai, beveik du menesius, kol ji visiskai pamirso gerima is buteliuko ir vel eme normaliai zysti kruti. Visaip gudravau, pagrinde pavykdavo pamaitinti, kaip ir tau, apsimiegojusia, kol ji dar nevisiskai pabudo ir nesusivoke. Taigi linkiu tau kantrybes. Nenusitraukinek pieno ir jokiais budais nemaitink is buteliuko. Stenkis isiulyti kruti. Blogiausiu atveju supilk pienuka i burnyte svirkstu, jei jau bus visiskai alkana
IsaDora*
2010 03 17, 22:35
QUOTE(ast_alaus @ 2010 03 17, 21:34) Aciu uz komplimentus Taip, tikra tiesa, buna visokiu situaciju ir netgi tokiu, kai nera labai didelio pasirinkimo. Pusvalandis ar valandziuke su teciu isties nieko bloga  Tevelis irgi turi bendrauti su vaikuciu. Juolab jei busi salia, visai netoliese. Kalbant apie pirstelius...rasiau butet apie vyresniuosius, kurie linke ciulpti pirstelius. Kudikeliai tokiu budu nusiramina ir tai nieko bloga. O kad mazylio nuolatinis verkimas vargina - velgi normalu, juk nesam mes gelezines  Ir del to tikrai nereikia jaustis bloga, manau ne viena neisvengiam panasiu situaciju. O kaip del vaikjuostes?  Nenaudojat? Galbut tokiomis akimirkomis tai buti iseitis  Kažkaip apie tai ir pagalvojau. Tačiau kitas niuansas - ir nesinori, kad vaikas priprastų prie nešiojimo. T.y. jau manau priprato. Jeigu visą dieną būnu viena su juo, man jau sunku kai jam niekas apart mamos neįdomu.. net sunku į tualetą nueiti galima sakyti, o ką kalbėti apie namų pasitvarkymą ir t.t. nors aišku su vaikjuoste būtų tai įmanoma padayti  bet vėl gi - "rankinukas" pasidarys
ast_alaus
2010 03 17, 22:41
QUOTE(IsaDora* @ 2010 03 17, 22:35) Kažkaip apie tai ir pagalvojau. Tačiau kitas niuansas - ir nesinori, kad vaikas priprastų prie nešiojimo. geda2:  Paprastai tokie kliackiukai nepriranta, jie tiesiog neturi...atminties O jei ir priprastu - ar tai blogai?  Kaip as megstu sakyti - nesiokim kol jie mazi kuo daugiau, nes uzaugs ir nebepakelsim  + ateis toks laikas, kai patys nebeprisileis prie saves  Kudikyste trumpute, vaikyste taipogi tokia laikina... O kad nesiojami vaikuciai ramesni, maziau verkia ir buna geresnes nuotaikos - tai irodyta. Cia velgi - mano pacios poziuris. Man smagiau visame kame rasti butent teigiamas savybes.
IsaDora*
2010 03 17, 22:51
QUOTE(ast_alaus @ 2010 03 17, 22:41) Paprastai tokie kliackiukai nepriranta, jie tiesiog neturi...atminties O jei ir priprastu - ar tai blogai?  Kaip as megstu sakyti - nesiokim kol jie mazi kuo daugiau, nes uzaugs ir nebepakelsim  + ateis toks laikas, kai patys nebeprisileis prie saves  Kudikyste trumpute, vaikyste taipogi tokia laikina... O kad nesiojami vaikuciai ramesni, maziau verkia ir buna geresnes nuotaikos - tai irodyta. Cia velgi - mano pacios poziuris. Man smagiau visame kame rasti butent teigiamas savybes. Galėčiau teigti, jog pritariu. Beto - mane nuraminate tų žmonių atžvilgiu, kurie sako: "Nu va, jeigu nešiosi turėsit rankinuką"... tada vėl susimąstai. Nukrypom į lankas tikiuosi niekas nesupyks.
|
|