gitulia
2010 01 12, 12:03
Ir mums prireike patyrusiu mamu patarimu - po pirmojo menesio sverimosi labai neramu Gime mano berniukas 4,240 kg, antra para israsant is ligonines svere 3,960 kg., po pirmojo men. sugebejom tik ataugti numesta svori, t.y. sveriam 4.220 kg. Labai mazai priaugom, nors aisku nezinau tiksliai kiek is viso nukrito. Pediatre aisku liepe primaitinti. Man paciai pirmas men maitinimo prasme buvo nelengvas - tris kartus del krutines buvo sukilus temp., teko isgert antibiotiku, speneliai buvo nugrauzti iki kraujo, tai gera sav. valgem su antspeniais. Dabar lyg ir viskas apsitvarke. Pats kudikis jokiu pieno trukumo pozymiu nerodo - miega gerai, ramus, neatpylineja tustinasi normaliai, netgi daznai, per para sugadinam vidutiniskai 10 pampersu. Valgyt praso kas 2.5 kas 3 val., kartais pramiega iki 4 val. Nakti tarpai ilgesni. Kaip man teisingai pasielgt? Primaitinti (kol kas nekyla ranka)? Bandyt dazniau isiulyt zysti? Zadinti naktimis? Ar gyvent kaip gyvenom ir tiketis, kad kita men priaugsim daugiau?
Labutis O kaip sekėsi, kai buvo sunkumu maitinant, kaip miegojo, šlapinosi, tuštinosi tada? Per sav kūdikis turėtų priaugti apie 170gr, jeigu pirmas savaites buvo problemų, nesisekė išraukti pienuko, gal neteisingai apžiojo, galėjo būti, kad pirmas pvz 2 savaites nepriaugo, nes sunkiai sekėsi valgyt, dėl to ir gavosi taip mažai per mėn? Aš patarčiau maitinimo metu labai sekti, kaip apžiuoja krutinę, kad viskas tikrai būtų gerai iš šitos pusės ir dėl šventos ramybės pasisverti mzd po savaitės.
a-ha, man irgi kaip tai pirma mintis buvo , kad neteisingai paima kruti, jei buvo problemu su krutimis ir kraujavo... dar panasu ar nera vaikiuko per zemas tonusas? ne per silpnai zinda? ar tikrai pilnai istraukia krutine? Kaip tai retokai jis tenori, o jei dar pilnai nepasisotona dar mintis ar nevertetu gal kokias svarstykles issinuomoti, kad bent jau apytiksliai suzinoti kiek gi mazylis is tikro suvalgo per para? kiek priauga ir pan. Nes toks slidus cia reikalas... Bet tikiuosi, kad viskas susitvarkys ir bus gerai
gitulia
2010 01 12, 15:48
Visa menesi dideliu vaiko pasikeitimu nepastebejau - miega panasiai, pirmas pora savaiciu naktim buvo didesnes pertraukos, trecia savaite pertraukos siek tiek sutrumpejo, pradejo prasyti dazniau valgyti, dabar kelios naktys vel ismiega ilgiau, tustinimasis kaip buvo daznas taip ir liko, tik pirmasias tris sav. kakis buvo tamsiai zalias, ir tik trecios savaites pabaigoje pasidare sviesus, koks ir turi buti. Jokiu dideliu neramumu, verkimo dazno, jokiu pilvo skausmu nepastebejau. Del krutines apziojimo, tai nezinau ar viska gerai darom, bet stengiames. Ligoninej prasiau akuseres, kad paziuretu ar teisingai apzioja, sake, kad viskas gerai. Bet matyt nebuvo taip gerai, jei speneliai iki kraujo buvo nugrauzti. Ir dabar dar tokie jautrus, kartais perstintys, bet stengiuosi ziureti, kad apziotu kuo daugiau. Sunkus mokslas man tas zindymas Bandysim kapanotis gal kol kas be misinio. Pediatre liepe po 10 d. ateiti pasisverti.
Aggnesse
2010 01 12, 16:10
prasau patarimo del drauges  ji dabar ligonineje su kudikeliu, spenelius isbere skaidriomis skausmingomis puslelemis, zindant mazyli skausminga, aisku, antakalnio akuseres nieko negali pasakyti  gal susiduret su panasiu atveju, nes man nebuvo pasitaike tokiu berimu? patariau kol kas ramuneliu nuoviru pasiplauti, internete nieko nepavyko surasti
Aggnesse
2010 01 12, 16:50
QUOTE(Aggnesse @ 2010 01 12, 18:10) prasau patarimo del drauges  ji dabar ligonineje su kudikeliu, spenelius isbere skaidriomis skausmingomis puslelemis, zindant mazyli skausminga, aisku, antakalnio akuseres nieko negali pasakyti  gal susiduret su panasiu atveju, nes man nebuvo pasitaike tokiu berimu? patariau kol kas ramuneliu nuoviru pasiplauti, internete nieko nepavyko surasti  dar neparasiau, kad kudikeliui jau sestas menuo, tad zisti moka tinkamai
QUOTE(Aronia @ 2010 01 12, 10:49) As maitinu su antspeniu. Ar gali buti, kad del to svoris mano maziui blogai auga?  Per pirma menesi tik puse kg priaugo. Kokia itaka turi maitinimas su antspeniu? Neturiu patirties, bet tiesiog mastau, kad vaikutis neturi galimybes gerai istraukti pienuko su antspeniu. Jeigu manote, kad turite pakankamai pienuko, reiskiasi mazylis negauna paskutiniojo riebaus pieno ir todel nesimaitina gerai, nes paskutini piena riekia gerai padirbeti. O kodel pasirinkote anstspeni?
Košė-Malošė
2010 01 12, 21:26
QUOTE(Aronia @ 2010 01 12, 11:49) As maitinu su antspeniu. Ar gali buti, kad del to svoris mano maziui blogai auga?  Per pirma menesi tik puse kg priaugo. Kokia itaka turi maitinimas su antspeniu? Antspenis- naudojamas laikinai, kol pašalinamos pasėkmės (nugraužti speneliai, jei spenelis įtrauktas) Su juo mažiau stimuliuojama krūtis,- vadinas pieno mažiau, pienligės tikimybė. Maitinimas mišinuku -MAŽINA pieno gamybą, mišinukas- trumpiausias kelias baigti maitinti pačiai. Čiulptukas taip pat mažina MP. 500g čia su numestu ir ataugtu svoriu???
Sveikos, jungiuos ir as prie maitinimo krutimi. Oj, net nezinojau, kad tai toks didelis menas. Tiesa, maitinu dar tik 6 dienos. Bet per jas susiduriau su nugrauztais speneliais, kietomis skausmingomis krutimis... Sunkiausia buvo, kai gydytojai liepe primaitint vaikuti. Brt as ju neklausiau ir nedaviau ju iduoto misinuko. Siandien regis jau viskas geryn- speneliai uzgijo, krutys nebe tokios pilnos. Labai noriu tureti pienelio ir ismaitinti vaikeli bent iki pusmecio...
Zinoma, Esha, kad ismaitinsi savo mazyli  Jauciasi tavo didelis noras, kas ir yra svarbiausia salyga sekmingam MP. Jus su savo mazyliu dar labai maziukai, dar tik mokotes vienas is kito  Viskas bus gerai  O jei kas, tai klausk cia, nes mamytes labai geranoriskos ir pasidalins savo patirtimi ir ziniomis
Košė-Malošė
2010 01 12, 22:09
QUOTE(Aggnesse @ 2010 01 12, 18:10) prasau patarimo del drauges  ji dabar ligonineje su kudikeliu, spenelius isbere skaidriomis skausmingomis puslelemis, zindant mazyli skausminga, aisku, antakalnio akuseres nieko negali pasakyti  gal susiduret su panasiu atveju, nes man nebuvo pasitaike tokiu berimu? patariau kol kas ramuneliu nuoviru pasiplauti, internete nieko nepavyko surasti  Oro vonios nepamaišys. Po maitinimo išspaust lašelį pieno ir patept. Iš aprašymo nepanašu į pienligę http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...417584&st=0tegul skambina mama-mamai bus greičiau http://www.pradzia.org/node/254Papildyta:QUOTE(gitulia @ 2010 01 12, 14:03) Gime mano berniukas 4,240 kg, antra para israsant is ligonines svere 3,960 kg., po pirmojo men. sugebejom tik ataugti numesta svori, t.y. sveriam 4.220 kg. Pats kudikis jokiu pieno trukumo pozymiu nerodo - miega gerai, ramus, neatpylineja tustinasi normaliai, netgi daznai, per para sugadinam vidutiniskai 10 pampersu. Valgyt praso kas 2.5 kas 3 val., kartais pramiega iki 4 val. Nakti tarpai ilgesni. Kaip man teisingai pasielgt? Primaitinti (kol kas nekyla ranka)? Bandyt dazniau isiulyt zysti? Zadinti naktimis? Ar gyvent kaip gyvenom ir tiketis, kad kita men priaugsim daugiau? Kokie tie "ilgesni" tarpai naktim??? Ir dėl vaiko tik atauginto svorio ir dėl pienuko gamybos užtikrinimo- Jums BŪTINA naktį maitinti. Nedaryti ilgesnių kaip 3val tarpų, naktį galimas vienas- iki 4val. intervalas. Nepamaišys ir dažnaiu dieną pasiūlyt Kaip vakarais maitini?- Ilgiau? Dažniau? Ar riboji laiką prie krūtinės? Iš kokių požymių sprendi, kad jau baigė valgyti?Ar duodi čiulptuką??????? Kiek cm paaugot??? Žindymo parodymai: http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme...o_latch_on.htmlhttp://video.about.com/breastfeeding/Breastfeeding.htm
Aggnesse
2010 01 12, 22:17
[quote=Košė-Malošė,2010 01 13, 00:09] Oro vonios nepamaišys. Po maitinimo išspaust lašelį pieno ir patept. Iš aprašymo nepanašu į pienligę http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...417584&st=0tegul skambina mama-mamai bus greičiau http://www.pradzia.org/node/254Papildyta:dekui, susisiekem jau
Jau kuri laika maitinau sau ramiai, bet vat pora dienu kaip skauda , vienos kruties spenelyje yra tamsesne deme, tarsi melyne, nezinau kas tai, bet zindyti tapo skausminga, ar tai pavojinga? O kada atsiranda tas brandus pienas? ar gali buti nuo 2 men, kazkaip jau pieno neprisipildo, bet srovele bega, rytais nebuna jau tokios pilnos kaip anksciau
Košė-Malošė
2010 01 13, 11:51
QUOTE(nuliaX @ 2010 01 13, 00:52) Jau kuri laika maitinau sau ramiai, bet vat pora dienu kaip skauda , vienos kruties spenelyje yra tamsesne deme, tarsi melyne, nezinau kas tai, bet zindyti tapo skausminga, ar tai pavojinga? O kada atsiranda tas brandus pienas? ar gali buti nuo 2 men, kazkaip jau pieno neprisipildo, bet srovele bega, rytais nebuna jau tokios pilnos kaip anksciau  Po ~5-7d. po gimdymo. MP gamyba reguliuojasi, tai ir krūtinė minkštesnė. Taip ir turi būti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 01 12, 21:26) Antspenis- naudojamas laikinai, kol pašalinamos pasėkmės (nugraužti speneliai, jei spenelis įtrauktas) Su juo mažiau stimuliuojama krūtis,- vadinas pieno mažiau, pienligės tikimybė. Maitinimas mišinuku -MAŽINA pieno gamybą, mišinukas- trumpiausias kelias baigti maitinti pačiai. Čiulptukas taip pat mažina MP. 500g čia su numestu ir ataugtu svoriu??? 500 g priaugo nuo gimimo svorio. Antspeni tenka naudoti, nes pradzioje labai skausmingai zindo, nugrauze spenelius. Jie pas mane tokie jautrus, kad ir dabar dar kartais tenka tepaliuka panaudoti nors zinda su antspeniu. O be antspenio jau ir nebemoka  Bandziau, bet nervinasi, nepaima spenelio, spenelis labai mazas
gitulia
2010 01 13, 14:58
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 01 12, 22:09) Kokie tie "ilgesni" tarpai naktim??? Ir dėl vaiko tik atauginto svorio ir dėl pienuko gamybos užtikrinimo- Jums BŪTINA naktį maitinti. Nedaryti ilgesnių kaip 3val tarpų, naktį galimas vienas- iki 4val. intervalas. Nepamaišys ir dažnaiu dieną pasiūlyt Kaip vakarais maitini?- Ilgiau? Dažniau? Ar riboji laiką prie krūtinės? Iš kokių požymių sprendi, kad jau baigė valgyti?Ar duodi čiulptuką??????? Kiek cm paaugot??? Žindymo parodymai: http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme...o_latch_on.htmlhttp://video.about.com/breastfeeding/Breastfeeding.htmIlgesni tarpai naktim - buna ir iki 6 val. Ciulptuka duodu, bet jau susipratau ir tuo klausimu, tai dienom stengiames dazniau valgyt ir mazint ciulptuko naudojima. Laiko prie krutines neriboju, todel musu valgymai issitesia iki 40 min. kartais ir valanfdos. Valgymas dazniausiai baigiasi miegu arba akivaizdziu zaidimu. Valgymo metu daznai zadinu, kad aktyviau valgytu. Pagal daktaru matavimus, iseina, kad cm. nepaaugom, bet pagal priaugtus didesnius sliauztus sprendziu, kad kazkiek paaugom vis tik. Vakarais maitinimai ganasi daznesni, nes jausmas, kad krutines visiskai istusteja i vakara ir jis nepavalgo. Vakar vakare istustino abi krutis ir dar pabandziau kiek suvalgys is buteliuko. Atsildziau savo susaldyto pieno, ir jis isgere dar 70 gr.  Tai taip iseina, kad mano krutines praktiskai buvo tuscios. O pavalges vaikas taip atsigavo , ilgai aktyvus buvo, garsus skleide. Taip iseina as ji tikrai visa menesi pusbadziu laikiau ir nesupratau to Misinio dar nepirkau, bet jei tokia pieno gamyba ka daryti? Kaip suskatinti? Kaip padaryti, kad vaikas kol as issikapanosiu is tos duobes nebutu vakarais beviltiskai alkanas, nes rytine pritvinkusi krutine, bent dviems maitinimams dar buna normaliai. Viena jau suvokiau, kad teks zadintuva vis tik naudoti.
mamakarolina
2010 01 13, 18:36
o aš norėjau pasiklaust patarimo  jei aš susirgau ir turiu temperatūros, ar galiu maitint vaikutį? ar galiu gerti vaistus nuo temperatūros? paracetamolį pavyzdžiui
sandrulle
2010 01 13, 19:23
Sveikutes, gal patartumete ka daryti kai vienoje krutyje sumazeja pieniuko? Mano suneliui 1,5 men. Pieno turejau ir tebeturiu tikrai gausiai (t.y. visi iklotai pastoviai slapi, pasilenkus irgi lasa pieniukas is krutu), bet siuo metu vienoje krutyje sumazejo, t.y. iklotai jau susplampa nedaug, bet siaip atrodo, kad vaikas lyg ir pavalg is jos. Sakau, gal cia normalizuojasi pieno kiekis, bet tik baisu, kad nesumazetu. Pasidalinkit savo patirtimi
QUOTE(mamakarolina @ 2010 01 13, 19:36) o aš norėjau pasiklaust patarimo  jei aš susirgau ir turiu temperatūros, ar galiu maitint vaikutį? ar galiu gerti vaistus nuo temperatūros? paracetamolį pavyzdžiui  man pediatre LIEPE gerti sergant paracetamoli. Tad, manau, galima  Dar ypac svarbu daug skysciu gerti. Bet neaisku kokia pas jus liga.. Papildyta:QUOTE(sandrulle @ 2010 01 13, 20:23) Sveikutes, gal patartumete ka daryti kai vienoje krutyje sumazeja pieniuko? Mano suneliui 1,5 men. Pieno turejau ir tebeturiu tikrai gausiai (t.y. visi iklotai pastoviai slapi, pasilenkus irgi lasa pieniukas is krutu), bet siuo metu vienoje krutyje sumazejo, t.y. iklotai jau susplampa nedaug, bet siaip atrodo, kad vaikas lyg ir pavalg is jos. Sakau, gal cia normalizuojasi pieno kiekis, bet tik baisu, kad nesumazetu. Pasidalinkit savo patirtimi  kad maziau suslampa, tai ne rodiklis pieno kiekio. Krutys nera identiskos ir dazniausiai visada vienoje buna vienoks nutekejimas, kiekis, atleidimas, o kitoje kiek kitoks. Svarbu nemazinti maitinimu is tos kruties, kuri atrodo itartinesne. Be to, kad per daug nepergyventum, tai pasakysiu, kad zinau mamyciu, kurios ir su viena krutimi sekmingai maitina.
Man pazastyse atsirado skausmingi gumbeliai.  Dar nestumo pradzioje viena gumbeli uzciuopiau pazasty. Tuomet kreipiausi i medikus. Padare echo pasake, kad tai greiciasusiai patinus pieno liauka. O va dabar peradejus maitinti viena pazastis isvis skausminga pasidare, kitoje ir uzciuopiau gimbeli Ar kas zino kas tai galetu buti?
Košė-Malošė
2010 01 14, 01:11
QUOTE(mamakarolina @ 2010 01 13, 20:36) jei aš susirgau ir turiu temperatūros, ar galiu maitint vaikutį? ar galiu gerti vaistus nuo temperatūros? paracetamolį pavyzdžiui  Maitint tiesiog būtina, nes Jūsų organizmas kovoja su liga- gamina antikūnius, kuriuos su MP gauna vaikutis. Tai apsauga vaikui. (geriau ibuprofen nei paracetamolis) Vaistų ir žindymo saugumą galite pasitikrinti: http://www.pradzia.org/node/359  Sveikit Papildyta:QUOTE(Aronia @ 2010 01 13, 14:15) 500 g priaugo nuo gimimo svorio. Antspeni tenka naudoti, nes pradzioje labai skausmingai zindo, nugrauze spenelius. Jie pas mane tokie jautrus, kad ir dabar dar kartais tenka tepaliuka panaudoti nors zinda su antspeniu. O be antspenio jau ir nebemoka  Bandziau, bet nervinasi, nepaima spenelio, spenelis labai mazas Svoris- nuo gimimo 500+ ir numestą ataugino  , tai dar kokie 100-200 Galima išmokt Kaip maitinat naktim? Su antspeniu? Be? Bandykit apsimiegojusiam ar miegančiam siūlyt be antspenio, gal nesupras Vaikai prisitaiko prie spenelių, ir juo pritaiko
Košė-Malošė
2010 01 14, 01:47
QUOTE(gitulia @ 2010 01 13, 16:58) Ilgesni tarpai naktim - buna ir iki 6 val. Ciulptuka duodu, bet jau susipratau ir tuo klausimu, tai dienom stengiames dazniau valgyt ir mazint ciulptuko naudojima. Laiko prie krutines neriboju, todel musu valgymai issitesia iki 40 min. kartais ir valanfdos. Valgymas dazniausiai baigiasi miegu arba akivaizdziu zaidimu. Valgymo metu daznai zadinu, kad aktyviau valgytu. Pagal daktaru matavimus, iseina, kad cm. nepaaugom, bet pagal priaugtus didesnius sliauztus sprendziu, kad kazkiek paaugom vis tik. Vakarais maitinimai ganasi daznesni, nes jausmas, kad krutines visiskai istusteja i vakara ir jis nepavalgo. Vakar vakare istustino abi krutis ir dar pabandziau kiek suvalgys is buteliuko. Atsildziau savo susaldyto pieno, ir jis isgere dar 70 gr.  Tai taip iseina, kad mano krutines praktiskai buvo tuscios. O pavalges vaikas taip atsigavo , ilgai aktyvus buvo, garsus skleide. Taip iseina as ji tikrai visa menesi pusbadziu laikiau ir nesupratau to Misinio dar nepirkau, bet jei tokia pieno gamyba ka daryti? Kaip suskatinti? Kaip padaryti, kad vaikas kol as issikapanosiu is tos duobes nebutu vakarais beviltiskai alkanas, nes rytine pritvinkusi krutine, bent dviems maitinimams dar buna normaliai. Viena jau suvokiau, kad teks zadintuva vis tik naudoti. Per ilgi tarpai. Žadinkit. Naktį kas 3, sykį- 4val. galit daryt. Tai svarbu dėl krūtinės stimuliavimo (tuomet signalai siunčiami smegenims, hormono prolaktino nakties metu daugiausia išsiskiria) pieno gamybos, kadang riebiausias pienukas- svarbu ir augimui. Kad neribojat- taip ir reikia. Jei "žaidžia" pavalgęs- vis tiek stimuliuoja  leiskit ir "pažaist" Skaičiuojant- pasitaiko suklysti, rūbai išduoda, kad ūgtelėjot Vakare- taip dažniausia ir valgo dauguma vaikiukų, dėl to, kad: MP paros eigoje kinta, vakare- liesiausias. Reikia daugiau ir dažniau, nes greit suvirškinamas + gerai įsisavinamas.+ bendras nuovargis po dienos "darbų" ir vaikučio (verkimas- nėra pieno trūkumo požymis) ir mamos. Mamos nuotaikas ir abejones vaikai greit pajaučia, ir gaudo mamą - reikalauja jos nuolat  Krūtinės minkštumas nėra rodiklis kiekiui. Kuo vaikas daugiau gauna žysti krūtį- tuo daugiau gaminasi pieno. Stimuliuoja MP gamybą: ne retesni 3-4 val. tarpai, išimtinis žindymas (tik žindymas ir nieko daugiau, arbatėlių, vandenėlio,čiulptuko-ne) odos -odos kontaktas (kuo daugiau nuogo mamos ir vaiko kūno kontakto maitinimo metu, ir t.t.) miegojimas kartu; nešiojimas; mamos poilsis ir visavertė mityba (nėra jokio gėrimo ar maisto kuris skatintų laktaciją) artimųjų palaikymas ir pagalba buityje. (trūkumą MP pirmiausia rodo retas ir koncentruotas šlapinimasis- 6k. ir mažiau per parą) Jie kas neramina ar neaišku- rašykit Sėkmės Papildyta:QUOTE(Esha @ 2010 01 14, 00:51) Man pazastyse atsirado skausmingi gumbeliai.  Dar nestumo pradzioje viena gumbeli uzciuopiau pazasty. Tuomet kreipiausi i medikus. Padare echo pasake, kad tai greiciasusiai patinus pieno liauka. O va dabar peradejus maitinti viena pazastis isvis skausminga pasidare, kitoje ir uzciuopiau gimbeli Ar kas zino kas tai galetu buti? Greičiausia bus pieno liauka. (evoliucijos eigoje pieno liaukos išsivystė iš prakaito liaukų; pieno liaukos yra ir už krūtinės ribų ) Dėvėkit patogią, nespaudžiančią liemenėlę. Maitinant pasirinkit padėtį, kad vaiko žandikaulis būtų nukreiptas į sukietėjimą. Maitinimo metu dviem pirštais (smilium ir didžiuoju) švelniais judesiais (spirale) nuo sukietėjimo link spenelio masažuokit. Sekit skausmingų gumbelių būklę. Vaikai pagydo mamas Papildyta:Einu miegot
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 01 14, 01:11) Svoris- nuo gimimo 500+ ir numestą ataugino  , tai dar kokie 100-200 Galima išmokt Kaip maitinat naktim? Su antspeniu? Be? Bandykit apsimiegojusiam ar miegančiam siūlyt be antspenio, gal nesupras Vaikai prisitaiko prie spenelių, ir juo pritaiko  Pediatre sake, kad mazai. Antra menesi per 2 savaites priaugo apie 200 g, ir cia jau primaitinant misinuku.
marijax
2010 01 14, 11:45
Sveikos, zindyves  Kaip atpratinti 8 menesiu mazyle nuo naktiniu maitinimu? Dekoju.
gitulia
2010 01 14, 12:22
Kose-Malose, labai aciu uz patarimus  Siandien vel pasisverem - per dvi paras priaugom 100 gr.  Taip pat padare kraujo tyrima, CRB, visi rodikliai normos ribose. Vadinasi viskas mums gerai, dabar belieka tik man su savimi susitvarkyti ir vlgysim MP toliau
Mamašiukas
2010 01 14, 17:35
Sveikutės  Turiu bėdą, vaikis valgydamas pradėjo labai kandžiotis, šiandien taip įkando, kad net kraujas pasirodė, tikuosi kiauriai neperkando  Žodžiu, gal žinot kokių stebuklingų patarimų. Kai kanda nespygauju, o ramiai (kiek tai įmanoma) nutraukiu maitinimą (skaičiau, kad taip reikia daryt), bet rezultatų jokių, tik blogyn viskas...ir dabar rėkia į ausį, krūties reikalauja, o man net baisu pagalvot apie žindymą
QUOTE(Mamašiukas @ 2010 01 14, 18:35) Sveikutės  Turiu bėdą, vaikis valgydamas pradėjo labai kandžiotis, šiandien taip įkando, kad net kraujas pasirodė, tikuosi kiauriai neperkando  Žodžiu, gal žinot kokių stebuklingų patarimų. Kai kanda nespygauju, o ramiai (kiek tai įmanoma) nutraukiu maitinimą (skaičiau, kad taip reikia daryt), bet rezultatų jokių, tik blogyn viskas...ir dabar rėkia į ausį, krūties reikalauja, o man net baisu pagalvot apie žindymą  Labutis mna buvo ikandusi, tai nesilaikiau jokiu auklejimo normu ir grieztai psakiau, kad mamai au au ir jeigu dar kandzisies as irgi tau ikasiu. Ir suprato, nor sbuvo 8 menesiu tada.
sandrulle
2010 01 15, 13:27
QUOTE(avesta @ 2010 01 13, 23:46) man pediatre LIEPE gerti sergant paracetamoli. Tad, manau, galima  Dar ypac svarbu daug skysciu gerti. Bet neaisku kokia pas jus liga.. Papildyta:kad maziau suslampa, tai ne rodiklis pieno kiekio. Krutys nera identiskos ir dazniausiai visada vienoje buna vienoks nutekejimas, kiekis, atleidimas, o kitoje kiek kitoks. Svarbu nemazinti maitinimu is tos kruties, kuri atrodo itartinesne. Be to, kad per daug nepergyventum, tai pasakysiu, kad zinau mamyciu, kurios ir su viena krutimi sekmingai maitina.  Dekui avesta. Pasirodo kaltas buvo nuovargis del nemiegotos nakties, pasiilsejus, vel ta krutis "atsistate", ir aisku dar padejo daznesnis maitinima sis butent tos kruties
QUOTE(sandrulle @ 2010 01 15, 14:27) Dekui avesta. Pasirodo kaltas buvo nuovargis del nemiegotos nakties, pasiilsejus, vel ta krutis "atsistate", ir aisku dar padejo daznesnis maitinima sis butent tos kruties  Prasom  Aukit sveikuciai linksmuciai ir daugiau ilsekites
QUOTE(Natuke @ 2010 01 08, 20:31) Prie viso to, ką rašiau, mažas kūdikėlis iki 3mėn turi priaugti mzd apie 170gr per savaitę. QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 01 12, 21:26) Antspenis- naudojamas laikinai, kol pašalinamos pasėkmės (nugraužti speneliai, jei spenelis įtrauktas) Su juo mažiau stimuliuojama krūtis,- vadinas pieno mažiau, pienligės tikimybė. Maitinimas mišinuku -MAŽINA pieno gamybą, mišinukas- trumpiausias kelias baigti maitinti pačiai. Čiulptukas taip pat mažina MP. O ką daryt, jei per 5 savaites priaugo 200 g (nuo gimimo svorio) ?  Gimė 3980g 54 cm, iš ligoninės išvažiavom 3680 g Maitinau kas 2 val., naktį taip pat. Buvo keletas kartų, kai naktį išmiegodavo po3 - 4 val. Maitindavau tiek laiko, kol vaikas pats paleisdavo. Tuštindavosi normaliai, kiekvieną dieną. Tačiau pastebėjau, kad paguldžius įkrenta momenėlis ir užtekdavo vienų sauskelnių per naktį  pradžioj naudojau antspenius, užgijus atsisakiau.
Labas, reikia ir man patarimo.. Jau kelinta diena nebera valgymo ritmo  Pirmas savaites labai graziai kas 3-4h valgydavom po 30-40mon., ir rydavo normaliai, o ne zaisdavo. O dabar ryja tik apie 10 min., po to uzmiega arba labai vangiai pradeda ryti, daugiau atrodo siaip paciulpia.. Ir as neturiu kantrybes taip "kaboti" tai atimu papa  Itariu, kad negerai... Nu bet jei vaikas tuo metu praktiskai nevalgo? Taip uzvalges vaikas net diena nelabai uzmiega, arba kokiam pusvalandziui, max valandai ir vel rekia papo  Ir vel gaunasi toks zaidimas... Nors pieno uztenka, visada pasiziuriu ar dar bega kas, kai baigia valgyt. Bet kodel jis nevalgo normaliai, kaip iki siol? Ir nakti ismiegodavom 3-4h, dabar teismiega 1-2h. Is vakaro ~22h vakar normaliai patrauke, ismiegojo 3h, o po to vel tie patys zaidimai... Kodel taip atsitiko ir kaip grizti prie ankstesnio ritmo, jei tai imanoma? A, tiesa, priezasti pati itariu - kartais duodam ciulptuka, bet tik vakarais pries uzmiegant ir nakciai su ciulptuku nepaliekam, diena niekad neduodam. Kyla noras nusitraukti pieno ir po savo maitinimo dar duoti is buteliuko, paziuret ar jis privalges buna ar alkanas, bet ir prisitraukt pati nekazin kiek turbut sugebesiu...
Košė-Malošė
2010 01 18, 13:34
QUOTE(gruoda @ 2010 01 18, 12:51) O ką daryt, jei per 5 savaites priaugo 200 g (nuo gimimo svorio) ?  Gimė 3980g 54 cm, iš ligoninės išvažiavom 3680 g Maitinau kas 2 val., naktį taip pat. Buvo keletas kartų, kai naktį išmiegodavo po3 - 4 val. Maitindavau tiek laiko, kol vaikas pats paleisdavo. Tuštindavosi normaliai, kiekvieną dieną. Tačiau pastebėjau, kad paguldžius įkrenta momenėlis ir užtekdavo vienų sauskelnių per naktį  pradžioj naudojau antspenius, užgijus atsisakiau. Skaičiuoti: numetėt 300g., kuriuos ataugot + 200g viso- 500g - gerai. O kiek cm??? Antrą mėnesį būtinai maitinti ir naktimis. ne rečiau kas 3val, naktį galimas iki 4val. intervalas. Maitinti kai tik pastebi pirmus vaiko noro valgyt požymius. Skaičiuoti paros sauskelnes (jei 6 ir daugiau- gerai) Po 2savaičių pakartotinai sverti. Papildyta:QUOTE(slyva @ 2010 01 18, 15:08) Labas, reikia ir man patarimo.. Jau kelinta diena nebera valgymo ritmo  Pirmas savaites labai graziai kas 3-4h valgydavom po 30-40mon., ir rydavo normaliai, o ne zaisdavo. O dabar ryja tik apie 10 min., po to uzmiega arba labai vangiai pradeda ryti, daugiau atrodo siaip paciulpia.. Ir as neturiu kantrybes taip "kaboti" tai atimu papa  Itariu, kad negerai... Nu bet jei vaikas tuo metu praktiskai nevalgo? Taip uzvalges vaikas net diena nelabai uzmiega, arba kokiam pusvalandziui, max valandai ir vel rekia papo  Ir vel gaunasi toks zaidimas... Nors pieno uztenka, visada pasiziuriu ar dar bega kas, kai baigia valgyt. Bet kodel jis nevalgo normaliai, kaip iki siol? Ir nakti ismiegodavom 3-4h, dabar teismiega 1-2h. Is vakaro ~22h vakar normaliai patrauke, ismiegojo 3h, o po to vel tie patys zaidimai... Kodel taip atsitiko ir kaip grizti prie ankstesnio ritmo, jei tai imanoma? A, tiesa, priezasti pati itariu - kartais duodam ciulptuka, bet tik vakarais pries uzmiegant ir nakciai su ciulptuku nepaliekam, diena niekad neduodam. Kyla noras nusitraukti pieno ir po savo maitinimo dar duoti is buteliuko, paziuret ar jis privalges buna ar alkanas, bet ir prisitraukt pati nekazin kiek turbut sugebesiu... Vaikas-LAIIKRODIS. MP maitint reikia kada vaikas nori, ir kiek nori. (suprantu, jums tai nelabai patinka, bet pasistenkit dėl vaiko- tai tęsis mėnesį, kitą ir valgymo ilgumas augant trumpės) Kad valgo ne vienodai, ir "kabo"- gerai, leiskit "pakabėt"- tai stimuliavimas pieno gamybos. + artėjat prie augimo šuolio- pieno krizės- kai vaikui reikia dažniau, ilgiau, maitinant pagal poreikį pats vaikutis tai per 2-7d. sureguliuos. Svarbu- neduoti čiulptuko- jis mažina norą žysti, vadinas ir pienuko gamybos stimuliavimas retėja- pienelio mažėja ir t.t. Maitinkit kai tik pastebit pirmus noro valgyti ženklus. Nutraukinėjimas niekada neparodo tikrojo kiekio, ir yra klaidingas tikrinimo būdas (tas pats, kas seiles tikrint- spjaudyt visą parą galėtume)  Jei neramu- skambink mama-mamai www.pradzia.org
Košė-Malošė  Pameginau "pakabeti" tiek kiek vaikui reikia, tai dabar miega sau ramus. Nezinau ar ilgam, bet bent nezirzia tik nulipes nuo papo  Aisku, kiek jis privalge per ta pusvalandi kitas klausimas...
Atvaziavus i namus sesute paklause kiek laiko maitinu. Atsakiau, kad ivairiai- nuo 15 min iki 30 ir daugiau. Tai sake per ilgai, kad tegul pazindzia 15 min ir daugiau neduot. Kazkokia nesamone. Kaip as galiu savo vaikui neduot valgyt, kai jis nori...
Luttuke
2010 01 18, 21:47
QUOTE(Esha @ 2010 01 18, 19:01) Atvaziavus i namus sesute paklause kiek laiko maitinu. Atsakiau, kad ivairiai- nuo 15 min iki 30 ir daugiau. Tai sake per ilgai, kad tegul pazindzia 15 min ir daugiau neduot. Kazkokia nesamone. Kaip as galiu savo vaikui neduot valgyt, kai jis nori... maziau tu seseliu klausyti reikia... Tikrai nesamones kalba.
*RRR-Miau*
2010 01 18, 22:38
QUOTE(Esha @ 2010 01 18, 19:01) Atvaziavus i namus sesute paklause kiek laiko maitinu. Atsakiau, kad ivairiai- nuo 15 min iki 30 ir daugiau. Tai sake per ilgai, kad tegul pazindzia 15 min ir daugiau neduot. Kazkokia nesamone. Kaip as galiu savo vaikui neduot valgyt, kai jis nori... vat vat, grynai mano situacija  tik mums dar plius del svorio kabinejosi - mat per daug priauginejom  aisku neklausiau, tik linkciojau galva  tai gal del to tik siandien pirma diena kaip paragavom bulvytes  maziukui ji nepatiko
Dduusskkee
2010 01 19, 01:02
sveikos, mano mergaite diena ir nakti valgo normaliai ir pavalgo, nes buna rami, bet vakare kelias valandas verkia, manau kad neistraukia pieno, nes zindo, bet nera garso, kad rytu, valgydama pyksta lyg nebutu pieno, taciau kai spaudziu jis bega, ka tokiu atveju daryti? ar gali buti, kad vakare pas mane mazai pieno?
Košė-Malošė
2010 01 19, 09:27
QUOTE(Dduusskkee @ 2010 01 19, 03:02) mano mergaite diena ir nakti valgo normaliai ir pavalgo, nes buna rami, bet vakare kelias valandas verkia, manau kad neistraukia pieno, nes zindo, bet nera garso, kad rytu, valgydama pyksta lyg nebutu pieno, taciau kai spaudziu jis bega, ka tokiu atveju daryti? ar gali buti, kad vakare pas mane mazai pieno? Paros eigoje MP sudėtis kinta, vakare- liesiausias,- todėl vaikai vakarais nori dažniau, kabo ilgiau.  + nuovargis po dienos "darbų" Maitink mergytę pagal poreikį- kiek ji nori, kada ji nori ir pienuko nemažės (+neduok čiulptuko) Papildyta:QUOTE(slyva @ 2010 01 18, 18:32) Košė-Malošė  Pameginau "pakabeti" tiek kiek vaikui reikia, tai dabar miega sau ramus. Nezinau ar ilgam, bet bent nezirzia tik nulipes nuo papo  Aisku, kiek jis privalge per ta pusvalandi kitas klausimas...  Pavalgė, pavalgė  Būk rami
Dduusskkee
2010 01 19, 11:54
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 01 19, 08:27) Paros eigoje MP sudėtis kinta, vakare- liesiausias,- todėl vaikai vakarais nori dažniau, kabo ilgiau.  + nuovargis po dienos "darbų" Maitink mergytę pagal poreikį- kiek ji nori, kada ji nori ir pienuko nemažės (+neduok čiulptuko) stengiuosi duoti kiek nori, bet kiek matau, jai krutine buna daugiau ciulptukas, o ne valgymas ir vaikas ja isikandes dar supyksta, pradeda verkti  ir gaila vaiko, nes ziojasi lyg valgyt noredama, o paskui verkia lyg nieko negaudama..
QUOTE(Dduusskkee @ 2010 01 19, 12:54) stengiuosi duoti kiek nori, bet kiek matau, jai krutine buna daugiau ciulptukas, o ne valgymas ir vaikas ja isikandes dar supyksta, pradeda verkti  ir gaila vaiko, nes ziojasi lyg valgyt noredama, o paskui verkia lyg nieko negaudama.. + jau gali ir pilvukas skaudeti, darykite kaip patare Kose-malose, jei neduosit ciulptuko pieno nemazes, jei diena buna viskas gerai, neverta nerimauti. o kad mama ciulptukas tai gerai, cia pieno garantas be to vaikui reikia mamos kad nusiraminti, taigi neatimsite gi is vaiko galimybes nusiraminti.
Prašau patarimo Mažė gimė 2740 kg, iš ligoninės išvažiavom 2550 kg. Valgom pagal poreikį, bet kad ji kartais išmiega po keturias val. Šiaip tuštinasi 2-3 kartus, šlapinasi atrodo normaliai, rami mergaitė, aišku jau pakamuoja pilvukas. Gyd. pirmą sav. liepė žadinti ir maitinti. Stengiausi, bet ją sunku prisižadinti, nes miega ir viskas. Geriausiu atveju čiumpa krūtinę, padaro du gurkšnius ir viskas Aš maitinuosi normaliai, geriu nemažai skysčių. Pieno manau yra, bet tikrai upės nebėga ir nei vienas lašas į šalį nenulaša. Šiaip lėlytė kartais valgo tikrai ilgai. Tiksliau gal aš nežinau kaip skaičiuoti tą laiką. Tarkim pradeda valgyti ir po 15 min. nustoja. Atsirūgstam, pasnaudžia 5 min. ir vel reikalauja. Tada dar pavalgo 15 min. ir miega kokias 20 min. tada pasikeičiam pamersą arba ima žagsėti ir vėl vaalgom 10 min. Kartais maitinu iš abiejų (.)(.) Šiandien buvom pasisverti 2850 kg.  Ką mums daryti? Gyditoja tai tik apie primaitinimą mišinuku kalba........o aš su pirmu pasimokiau, kai tik pradėjau primaitinti - tai MP tik mažėjo...mažėjo...
QUOTE(sause @ 2010 01 19, 15:12) Prašau patarimo Mažė gimė 2740 kg, iš ligoninės išvažiavom 2550 kg. Valgom pagal poreikį, bet kad ji kartais išmiega po keturias val. Šiaip tuštinasi 2-3 kartus, šlapinasi atrodo normaliai, rami mergaitė, aišku jau pakamuoja pilvukas. Gyd. pirmą sav. liepė žadinti ir maitinti. Stengiausi, bet ją sunku prisižadinti, nes miega ir viskas. Geriausiu atveju čiumpa krūtinę, padaro du gurkšnius ir viskas Aš maitinuosi normaliai, geriu nemažai skysčių. Pieno manau yra, bet tikrai upės nebėga ir nei vienas lašas į šalį nenulaša. Šiaip lėlytė kartais valgo tikrai ilgai. Tiksliau gal aš nežinau kaip skaičiuoti tą laiką. Tarkim pradeda valgyti ir po 15 min. nustoja. Atsirūgstam, pasnaudžia 5 min. ir vel reikalauja. Tada dar pavalgo 15 min. ir miega kokias 20 min. tada pasikeičiam pamersą arba ima žagsėti ir vėl vaalgom 10 min. Kartais maitinu iš abiejų (.)(.) Šiandien buvom pasisverti 2850 kg.  Ką mums daryti? Gyditoja tai tik apie primaitinimą mišinuku kalba........o aš su pirmu pasimokiau, kai tik pradėjau primaitinti - tai MP tik mažėjo...mažėjo... labas, tai nuo išvažiavimo iš ligoninės pupsė priaugo 300g, o jai dar ne pilnas mėnuo , jei lėlytė rami, vadinasi nebadauja, privalgo, juolab, kad dažnokai žinda krūtį  su mišinuku ir aš kol kas neskubėčiau, gal dar to pienelio padaugės, reikia tikėti, kad užtenka, visai kitaip galvočiau, jei mažutė nuolat verktų, tada būtų galima įtarti, kad jai trūksta pieniuko, o jei ramutė, tai gal viskas gerai  aš dvynukus prieš 5 mėn pagimdžiau, tai dukrytė irgi 2700g svėrė, maitinu irgi iki šiol pati, ji irgi mažiau, atrodo, nei brolis valgo ir net 1,6 kg už brolį lengvesnė, bet svorio užtenka ir jai sėkmės
QUOTE(slyva @ 2010 01 18, 13:08) Labas, reikia ir man patarimo.. Man irgi panašiai buvo, kažkaip savaime susireguliavo. Per tuos "kabojimus" labai kantrybės daug prireikia, tada stengiuos iš lovos nelipt, praktiškai su chalatu gyvenu, bet susitvarkė, gal ta mėnesio krizė buvo Dar turiu klausimuką: ar būtinai nemaitinimo metu pienas turi tekėti?  Mažyliui šešta savaitė eina, bet dar neteko sugertuku naudot, ką tas savaiminis pieno (ne)tekėjimas rodo?
QUOTE(Tefnut @ 2010 01 19, 16:26) Dar turiu klausimuką: ar būtinai nemaitinimo metu pienas turi tekėti?  Mažyliui šešta savaitė eina, bet dar neteko sugertuku naudot, ką tas savaiminis pieno (ne)tekėjimas rodo?  na tikrai nebūtinai pieniukas turi tekėti, kai nemaitini  man, pvz, dabar teka tik naktimis, kai iš vienos maitinu, iš kitos teka  pastebėjau, kad naktimis pieno gamyba aktyvesnė, gal dėl to, kad ilsiuosi, o gal kad mažiukai dažniau valgo
Labas, Sause, laikykis ir nenusimink. mano mergaitė irgi gimė maža - 2600 gr, iš ligoninės išvažiuojant svėrė - 2350gr. Žinok, aš klausiau to patarimo dėl žadinimo ir maitinimo - o ir patarė taip daug kas: ligoninės gydytojai, vaiko gydytoja, akušerė iš Šemetos kursų, taip pat, radau tokios informacijos ir knygose apie maženio svorio naujagimius ir jų maitinimą. Taigi, pirmąjį mėnesį, kol kūdikis paaugs ir kad "užkurti" pieno fabriką, maitindavau ne rečiau kaip dvi valandos. Per mėnesį laiko tokio darbo vaikas paaugo 1300 gr, toliau valgė/ valgo pagal savo norą/ poreikius ir jokiais laiko skaičiavimais net neužsiimu. Pieno tikrai pakanka, ketinu maitinti dar ilgai Patikėk, puikiai žinau, kad tai labai nelengva, bet verta pabandyti, bent jau vietoj mišinio  . Tam, kad prabustų mažylė ir imtų krūtį, švelniai paglostydavom žandukus, nurengdavom, keisdavom sauskelnę, padukus vos pakutendavom. Žodžiu, darbas toks  . Kartais naktį pavykdavo pamaitinti tik kas tris valandas, bet čia jau link mėnesio pabaigos. Sėkmės!
DaivaVe
2010 01 20, 00:17
Sveikos, Maitinu MP. Mano sunelis gime 3280 g, is ligonines isvaziuojant buvo 3270 g. Kai sukako menesiukas, nuvaziavom i poliklinika pasisverti ir svere 4800 g. Tai priaugo 1,5 kg  Tai pediatre tik susieme uz galvos ir pasake, kad per daug priaugo, kad siaip per pirma menesi turetu priaugti apie 600 g. Pradejo gasdinti problemomis ateityje (pvz.: diabetas), kad vaikas viena karta persivalgys ir apskritai atsisakys zisti  Patare ji man maitinti ne dazniau kaip 3-3,5 val., o tarp maitinimu duoti atsigerti vandenuko arba arbateles  Pati gydytoja mano akimis ziurint atrodo kompetentinga, demesinga  Tai vat ir nezinau, kaip man elgtis  Nes paciai atrodo, kad vaikutis tikrai normalus ir nenutukes, aisku toks rubuiliukas, su dideliais zandais, bet mano nuomone taip ir turi atrodyti kudikis (teko matyti labai kuda kudiki - tai vaizdelis graudus  ) Tai vat man ir neramu, ar yra gydytojos zodziuose tiesos? Nes sunelis labai daznai praso kruties (kas 1,5 - 2 val.), o jei neduodu labai isiverkia, net asarytes skruostais teka  vienintelis budas ji nuraminti - duoti paciulpti papuka  o is kitos puses, jei svorisir toliau taip augs, tai 5 menesiu vaikas jau svers 10 kg, kas turbut nelabai normalu  gal kokia patyrusi mamyte galetu pakomentuoti sia situacija?? Ir dar vienas klausimukas: ne maitinimo metu daznai diena kazkaip suskausta abi krutys (kartais tik viena), skausmas toks neilgas (kokios 3 sekundes), jauciasi paciu krutu viduje (ne kuriame nors sone, guzu nera)  kas tai galetu buti?
zzitukass
2010 01 20, 09:02
QUOTE(DaivaVe @ 2010 01 20, 00:17) Sveikos, Maitinu MP. Mano sunelis gime 3280 g, is ligonines isvaziuojant buvo 3270 g. Kai sukako menesiukas, nuvaziavom i poliklinika pasisverti ir svere 4800 g. Tai priaugo 1,5 kg  Tai pediatre tik susieme uz galvos ir pasake, kad per daug priaugo, kad siaip per pirma menesi turetu priaugti apie 600 g. sveika, aš savo mažąjį maitinu kiek jis nori, o pirmus mėnesius jis norėjo dažnai, pirma mėn priaugo 1,5kg, antrą 1,2kg, o trečią 650gr(o aš išsigandau, kad per mažai priaugo, nes pirmas vaikiukas kas mėn maždaug po kg priaugdavo, kažkur iki pusės metų).. tik nepergyvenkite ir maitinkite kiek vaikiukas nori.jis ūgtelės ir po mažiau priaugs.
Košė-Malošė
2010 01 20, 10:34
QUOTE(sause @ 2010 01 19, 17:12) Mažė gimė 2740 kg, iš ligoninės išvažiavom 2550 kg. Valgom pagal poreikį, bet kad ji kartais išmiega po keturias val. Šiaip tuštinasi 2-3 kartus, šlapinasi atrodo normaliai, rami mergaitė, aišku jau pakamuoja pilvukas. Gyd. pirmą sav. liepė žadinti ir maitinti. Stengiausi, bet ją sunku prisižadinti, nes miega ir viskas. Geriausiu atveju čiumpa krūtinę, padaro du gurkšnius ir viskas Aš maitinuosi normaliai, geriu nemažai skysčių. Pieno manau yra, bet tikrai upės nebėga ir nei vienas lašas į šalį nenulaša. Šiaip lėlytė kartais valgo tikrai ilgai. Tiksliau gal aš nežinau kaip skaičiuoti tą laiką. Tarkim pradeda valgyti ir po 15 min. nustoja. Atsirūgstam, pasnaudžia 5 min. ir vel reikalauja. Tada dar pavalgo 15 min. ir miega kokias 20 min. tada pasikeičiam pamersą arba ima žagsėti ir vėl vaalgom 10 min. Kartais maitinu iš abiejų (.)(.) Šiandien buvom pasisverti 2850 kg.  Ką mums daryti? Gyditoja tai tik apie primaitinimą mišinuku kalba........o aš su pirmu pasimokiau, kai tik pradėjau primaitinti - tai MP tik mažėjo...mažėjo... Svoris: per pirmas 14d. vaikai turi ataugint numestą svorį, ir dar priaugti. Jūsų dukra- kaip iš vadovėlio- 200g+300g, ir dar kokį 100g iki mėnesiuko priaudgsite. Nėra jokios svarios ir argumentuotos priežasties duoti mišinuką. O MP surogatai mažina... gaila, kad gydytoja mišinukų propoguotoja, ir siūlo lengviausią, bet ne geriausią kelią... Žadint reikia. Paglostykit, pakutenkit, pamasažuokit pėdas, ausytes, uždekit kambaryje šviesą, nurenkit, perrenkit, pakeiskit sauskelnę, apiplaukit Naktį leidžiamas vienas iki 4val. tarpas, dienom- iki 3val. Iš aprašymo- valgo gerai, skrandukas mažutis kaip kumštukas, gerai, kad ilgai valgo- stimuliuoja MP gamybą. Stenkitės vieną maitinimą maitint iš vienos krūties. Kad ir su pertraukėlėm, kaip rašot. Neduokit čiulptuko, jis taip pat mažina MP. Papildyta:QUOTE(DaivaVe @ 2010 01 20, 02:17) Nekompetetinga jūsų gydytoja, jei siūlo duot arbatėles... MP vaikai niekada nebūna aei permaitinti nei nutukę. MP neįmanoma permaitint. Pradės sėstis, šliaužiot, vaiksčiot, bėgiot- greit nusikratys kg. ir net svoris pakris Pirmais trim mėn. augimas- intensyviausias, vėliau lėtėja
laukinukė
2010 01 20, 10:45
O aš nesuprantu, kas darosi - vakare maniškė akivaizdžiai alkana, bando žįsti, bet patraukia, kiek bėga, ir toliau nervingai čiumpa, meta  Vakar jau daviau mišinuko, tai išvalgė 200 ml  Prieš miegą gavo dar ir pieno, nes jau prisigamino. Naktį irgi pieno pakankamai, net per kraštus (valgo kas 3 val.). Tai kaip padauginti pienelio vakarui  Išlaikyti prie tuščios (.) neišeina, nenori. Valgo ir taip kas valandą. Tik pietų miegelio kokioms 3-3,5 val. užmiega
irocka7212
2010 01 20, 11:01
QUOTE(laukinukė @ 2010 01 20, 12:45) O aš nesuprantu, kas darosi - vakare maniškė akivaizdžiai alkana, bando žįsti, bet patraukia, kiek bėga, ir toliau nervingai čiumpa, meta  Vakar jau daviau mišinuko, tai išvalgė 200 ml  Prieš miegą gavo dar ir pieno, nes jau prisigamino. Naktį irgi pieno pakankamai, net per kraštus (valgo kas 3 val.). Tai kaip padauginti pienelio vakarui  Išlaikyti prie tuščios (.) neišeina, nenori. Valgo ir taip kas valandą. Tik pietų miegelio kokioms 3-3,5 val. užmiega man padeda arbata su pienu ir kuo daugiau skyscio
|
|