Sveikos, mamutes. Pries savaitele issiskyriau su vyru, buvome nesusutuoke. Iskilo dilema - kiek prasyti alimentu? Jis nuomasi nama su savo seserimi, uzdirba 1000 lt. As pati iki nestumo niekur nesu dirbusi, taigi uz dukryte gaunu tik 97 lt. Per teismus nesinori eiti, o is vyro paprasius 200 lt, jis pareiske, kad per daug. Ka manote jus?
QUOTE(minne @ 2010 01 10, 14:15) Sveikos, mamutes. Pries savaitele issiskyriau su vyru, buvome nesusutuoke. Iskilo dilema - kiek prasyti alimentu? Jis nuomasi nama su savo seserimi, uzdirba 1000 lt. As pati iki nestumo niekur nesu dirbusi, taigi uz dukryte gaunu tik 97 lt. Per teismus nesinori eiti, o is vyro paprasius 200 lt, jis pareiske, kad per daug. Ka manote jus? Pilna temu apie alimentu mokejima r dydi, tieisog pasiskaitykite ir susidarysite bendra vaizda alimentu situacijoje. Man asmeniskai 200 Lt yra per mazai. Tokia suma as pries daug metu jau prisiteisiau, o dabar juokas ima, bet pasididinti beviltiska.... Visada geriau prasyti daugiau, kad veliau galima butu deretis...
badabum
2010 01 13, 08:42
Siulau sukaupti keliu menesiu islaidas susijusias su vaikuciu, net ir buto nuoma jau jums abiems skaiciuoojama, maistas, buitis visa, o tada padalinti pusiau, o tos puseles dar pusele prisiteisti. Siulau nepamirsti ir islaidu pas medikus ir bureliu ir kremuku vaikisku. Paprasciausiai reikia gerai permastyti. Ir suma bus tikrai nemazesne nei 400Lt, o teismas vyrui daznai sako, kad uzdirbti visada galima ir daugiau, tik reikia stengtis.
Kantrybes.
vaidule66
2010 01 17, 21:54
Jei neklystu nemaziau kaip 30 procentu skaiciuojami alimentai nuo atlyginimo. Sekmes
Medinis
2010 01 18, 10:51
QUOTE(vaidule66 @ 2010 01 17, 21:54) Jei neklystu nemaziau kaip 30 procentu skaiciuojami alimentai nuo atlyginimo. Sekmes  Jūs klystate.
QUOTE(badabum @ 2010 01 13, 08:42) Siulau sukaupti keliu menesiu islaidas susijusias su vaikuciu, net ir buto nuoma jau jums abiems skaiciuoojama, maistas, buitis visa, o tada padalinti pusiau, o tos puseles dar pusele prisiteisti. Siulau nepamirsti ir islaidu pas medikus ir bureliu ir kremuku vaikisku. Paprasciausiai reikia gerai permastyti. Ir suma bus tikrai nemazesne nei 400Lt, o teismas vyrui daznai sako, kad uzdirbti visada galima ir daugiau, tik reikia stengtis. Kantrybes. Mano giminaite tokiu budu prisiteise 500Lt.
rasagne
2010 01 18, 20:21
Labas, mamytes. Pati ka tik baigiau teismu maratona (3 pakopas praejau) ir nusivyliau Lietuvos teismu sistema. Karas vyko 1.5 metu. Niekam nebuvo idomu, ar vaikas turi per ta laika, uz ka valgyt ir apsirenk, ar ne(tevas nemokejo tada, nemoka ir dabar). Teisejai (nugyvene jau amzeli nemenka) snekejo taip lyg vaiku butu neaugine. Buvau surinkus visus cekius (uz komunalines, maisto, higienos, aprangos ir t.t. prekes) ir nieko gero nepesiau. Net neatsizvelge i pateiktus irodymus ir priteise 500 litu, nors as reikavau 1200 lt (buvo pateikti visi irodymai, jog tokia suma reikalinga). O kantrybe tai apsisarvuot tikrai reikia
Medinis
2010 01 18, 20:26
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 20:21) Net neatsizvelge i pateiktus irodymus ir priteise 500 litu, nors as reikavau 1200 lt (buvo pateikti visi irodymai, jog tokia suma reikalinga).
O ar buvo iš ko priteisti? Nes galima įrodyti, kad ir 10 tūkst / mėn reikia, bet ar yra iš ko mokėt... O jei jau tiek daug vaikui reikia, tai jūs visada galite uždirbti tuos pinigus. Visi keliai atviri.
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 20:21) Net neatsizvelge i pateiktus irodymus ir priteise 500 litu, nors as reikavau 1200 lt (buvo pateikti visi irodymai, jog tokia suma reikalinga). O tikrai, kokia ex alga? Jei jis gauna pvz. 1500, tai neteisinga jo atzvilgiu butu, kad jums teismas paskirtu sumoket 1200, o jis turetu is 300Lt gyvent. O jus vaikui is tiesu isleidziat 2400?
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 20:21) Labas, mamytes. Pati ka tik baigiau teismu maratona (3 pakopas praejau) ir nusivyliau Lietuvos teismu sistema. Karas vyko 1.5 metu. Niekam nebuvo idomu, ar vaikas turi per ta laika, uz ka valgyt ir apsirenk, ar ne(tevas nemokejo tada, nemoka ir dabar). Teisejai (nugyvene jau amzeli nemenka) snekejo taip lyg vaiku butu neaugine. Buvau surinkus visus cekius (uz komunalines, maisto, higienos, aprangos ir t.t. prekes) ir nieko gero nepesiau. Net neatsizvelge i pateiktus irodymus ir priteise 500 litu, nors as reikavau 1200 lt (buvo pateikti visi irodymai, jog tokia suma reikalinga). O kantrybe tai apsisarvuot tikrai reikia  O jūs tikrai dvejų metų vaikui išleidžiat per mėnesį apie 2000 lt, kad tiek prašėt? mano vyresniajam priteista 350 lt, pakanka. Aišku, į kelionę kokią užsienin važiuoja ne iš tų pinigų.
QUOTE(Leksa @ 2010 01 18, 12:03) Mano giminaite tokiu budu prisiteise 500Lt.  ir as tokiu budu-prisiteisiau 500lt.nes taip pateikiau islaidas vaikui,kad man gavosi 1200lt.prasiau 600lt,bet taikos sutartim apsistojom ties 500lt,nes vyras motyvavo,kad alimentus moka dar ir dukrai is pirmos santuokos 1/4 algos,jai gaunasi virs 300lt,bet,paskaicius visa sudaryta mano islaidu lentele-teiseja-dar ir nusistebejo-kad cia-surasyta viskas,bet net minimaliom kainom,vyras,kai paskaite,-tai irgi pripazino viska,tik pasake-kad neturi is ko moketi,del to ir nesutinka.bet teiseja buvo kategoriska-iskart pasake-,,matau-tu-jaunas,sveikas,stiprus vyras,turi kojas,rankas-ir tikrai gali uzsidirbti papildomai,o nesedeti ant minimumo..."",tada jis sutiko moketi 500lt,na,ir pasirasem taikos sutarti,o ka as zinau-gal butu ir visus 600 priteise  ...tai buvo pries 2 metus,krize tada dar nekvepejo net,o darbo-buvo pilna-ir algos -tik didejo...dabar tai nzn,kaip cia butu.siaip-ir nuo teisejos daug kas priklauso.
QUOTE(zinulė @ 2010 01 18, 20:51) O jūs tikrai dvejų metų vaikui išleidžiat per mėnesį apie 2000 lt, kad tiek prašėt? mano vyresniajam priteista 350 lt, pakanka. Aišku, į kelionę kokią užsienin važiuoja ne iš tų pinigų. Man irgi truputi itartinai atrodo, kad vaikui isleidziama 2400 Lt kiekviena menesi. Na, nesugebeciau tiek isleist net sau  Sau as isleisdziu iki 1000 Lt (cia ir uz buta, ir maistui, ir rubams, ir vaistams (kiekviena menesi, kaip maistas kasdieninis  )). Tai gal ir teisejui kilo klausimas, ar tokie vaiko poreikiai, ar tik mamos uzgaidos. P.S. tik prasau neisizeist, nepiktybiskai cia as.
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 21:21) Labas, mamytes. Pati ka tik baigiau teismu maratona (3 pakopas praejau) ir nusivyliau Lietuvos teismu sistema. Karas vyko 1.5 metu. Niekam nebuvo idomu, ar vaikas turi per ta laika, uz ka valgyt ir apsirenk, ar ne(tevas nemokejo tada, nemoka ir dabar). Teisejai (nugyvene jau amzeli nemenka) snekejo taip lyg vaiku butu neaugine. Buvau surinkus visus cekius (uz komunalines, maisto, higienos, aprangos ir t.t. prekes) ir nieko gero nepesiau. Net neatsizvelge i pateiktus irodymus ir priteise 500 litu, nors as reikavau 1200 lt (buvo pateikti visi irodymai, jog tokia suma reikalinga). O kantrybe tai apsisarvuot tikrai reikia   nu cia tai gal kiek ir per daug-1200lt. man gavosi irgi apie 1200,minimaliom kainom,bet itraukiant-absoliuciai viska-ir kojines,ir kelione prie juros...bet ta suma padalinus is 2-gaunasi po 600lt. ojei tau iseina vienam vaikui-2400,tai kiek reiketu,auginant tris vaikus?
rasagne
2010 01 18, 21:26
Laisvai  vaikas yra alergiskas, tai perku rubelius is parduotuviu, maisto bet kokio irgi nepaduosi. ka nors uzvalgo, iskart isberia, kartais net nezinau nuo ko. bandziau pora kartu pirkt rubelius is turgaus, tai po pirmo skalbimo neaisku kokia rubelio ismiera, vandens spalva irgi pasikeicia. o kur pramogos, keliones.... skaiciavau viska - nuo popieriaus iki benzino islaidu Papildyta:Auginant tris vaikus tiek neleistum... bet kai yra vienas ir yra gerom salygom galimybes (bent jau kolkas), tai kodel gi neaprupint vaiko paciu geriausiu Pirmos instancijos teismas sutiko su mano motyvais ir irodymais, bet... antra instancija buvo labai jau senamadiska (pvz. batus vaikui galima nupirkt uz 20 lt, pedkelnes vienas galima nesiot metus ir t.t.)
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 21:26) Pirmos instancijos teismas sutiko su mano motyvais ir irodymais, bet... antra instancija buvo labai jau senamadiska (pvz. batus vaikui galima nupirkt uz 20 lt, pedkelnes vienas galima nesiot metus ir t.t.)taip jau, taip jau  tipo per metus pedkelniu neisaugs ir nenusiskalbs, tik vienas turint. Tikriausiai tas teisejas tik vienas kojines turi, bet ir tu neskalbia, tai taip ir galvoja O gal nepriteise jusu norimos sumos, nes tiesiog vyras nedaug uzdirba, tai nelogiska butu vaikui paskirti daugiau, nei liktu paciam suaugusiam vyrui pragyvenimui?
rasagne
2010 01 18, 21:51
QUOTE(Leksa @ 2010 01 18, 22:37) taip jau, taip jau  tipo per metus pedkelniu neisaugs ir nenusiskalbs, tik vienas turint. Tikriausiai tas teisejas tik vienas kojines turi, bet ir tu neskalbia, tai taip ir galvoja O gal nepriteise jusu norimos sumos, nes tiesiog vyras nedaug uzdirba, tai nelogiska butu vaikui paskirti daugiau, nei liktu paciam suaugusiam vyrui pragyvenimui? cia ir yra idomiausia, kad antros instancijos teismas konstatavo, kad tevas yra jaunas, darbingas, pakankamai uzdirbantis (dirba pagal patenta ir nenustate, kiek jis is tikro uzdirba  ) ir isgaletu moketi, kiek as reikalauju, bet vaikas neturi jokiu spec. poreikiu, todel jie nusprende, kad bus gana 500 lt. Teiseju kolegijoj buvo dvi pagyvenusios motereles ir vyras, kuriam apskritai ant visko nusispjaut. tai teisejos pradejo man aiskint, kad jos ir vaikus augino ir zino kiek ir ko vaikui reikia ir kiek kas kainuoja. po siu zodziu man tik juokas sueme ir buvo aiski bylos baigtis. taio vos joms ir nepasakiau, kad kas buvo anais laikais, tai jau dabar sito nera, bet pratylejau...  yra ir auksciausio teismo isaiskinimas, kad jei tevai gali vaikui skirti daugiau nei minimalus poreikiai, tai jie privalo tai daryti
Medinis
2010 01 18, 21:53
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 21:51) cia ir yra idomiausia, kad antros instancijos teismas konstatavo, kad tevas yra jaunas, darbingas, pakankamai uzdirbantis (dirba pagal patenta ir nenustate, kiek jis is tikro uzdirba  ) Kokias pajamas nurodė tėvas? Kokios jūsų pajamos?
rasagne
2010 01 18, 21:55
tevas nurode, kad jo pajamos 500 lt
Medinis
2010 01 18, 21:57
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 21:55) tevas nurode, kad jo pajamos 500 lt
O jūs?
rasagne
2010 01 18, 22:05
virs 3000
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 21:55) tevas nurode, kad jo pajamos 500 lt Aaaaaaa, tada dar gerai, kad tiek priskyre, nes (bent jau mano manymu), kaip gali vyras visa atlyginima atiduot vaikui, o pats neturet is ko gyventi (cia kalbu apie legalias pajamas). O galejo 250Lt priskirt.
Medinis
2010 01 18, 22:10
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 22:05) virs 3000
Tarkime jei manėte, kad tėvo atlyginimas yra lygus jūsų pajamoms, ir vaikui prašėte skirti 1200, tai reiškia, jog pateikėte įrodymus, kad kas mėnesį vaikui išleidžiate 2400Lt? Baisu net pagalvoti kiek išleidžiate vaikui, jei manėte tėvą uždirbant mažiau... Teisingai supratau - dviejų metų vaikui? Padėvėtos formulės dar nereikia?
rasagne
2010 01 18, 23:03
tevo pajamos didesnes nei motinos, tik verslo liudijimas leidzia rodyt tokias pajamas, kokias nori (jei protingas busi, niekas neirodys kitaip). teismas taip pat konstatavo, kad turtine padetis musu lygi. O irodymu pateikiau. be irodymu juk niekaip negalesi reikalaut tokiu pinigu. aisku, niekas netrukdo ir 10000 reikalaut
Medinis
2010 01 18, 23:15
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 23:03) O irodymu pateikiau. be irodymu juk niekaip negalesi reikalaut tokiu pinigu. aisku, niekas netrukdo ir 10000 reikalaut  Taigi dviejų metų vaikui be specialių poreikių reikia 2400Lt/mėn. Kaip išsiversit su 1700Lt/mėn? Ar labai sunku bus?
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 22:26) Laisvai  vaikas yra alergiskas, tai perku rubelius is parduotuviu, maisto bet kokio irgi nepaduosi. ka nors uzvalgo, iskart isberia, kartais net nezinau nuo ko. bandziau pora kartu pirkt rubelius is turgaus, tai po pirmo skalbimo neaisku kokia rubelio ismiera, vandens spalva irgi pasikeicia. o kur pramogos, keliones.... skaiciavau viska - nuo popieriaus iki benzino islaidu Papildyta:Auginant tris vaikus tiek neleistum... bet kai yra vienas ir yra gerom salygom galimybes (bent jau kolkas), tai kodel gi neaprupint vaiko paciu geriausiu Pirmos instancijos teismas sutiko su mano motyvais ir irodymais, bet... antra instancija buvo labai jau senamadiska (pvz. batus vaikui galima nupirkt uz 20 lt, pedkelnes vienas galima nesiot metus ir t.t.) Na nera tie rubai tokie prasti turguje ir tikrai po pirmo skalbimo taip tragiskai neatsitinka su jais... Del maisto alergijos patarciau kreiptis i pulmonologa kuris nustatys kam alergiskas ir nereikes vargti, o ir atsiras spec. poreikis teisme galiojantis Jusu pajamos 3000 Lt. ir kadangi nurodete vaiko poreikius 2400 Lt. AR JUS JUOS SKIRIATE ? Ar tuos poreikius nustatet, kad gauti is tevo didesni islaikyma ???? Nes pvz. as pernai paskaiciavau, kad per metus padalinus menesio islaidos gavosi 1200 Lt. ir tai del pirmos klases, remontu jo kambari ir nauju baldu, siemet jos butu mazenses ~800-1000 Lt.Bet apsirgom rimtai ir teko gydytis daugiau nei puse metu ir kas menesi darytis brangius tyrimus tai vel gausis 1200-1300 Lt. bet cia jau spec. poreikiai. Nors priteista 200 Lt. negaunu nei cento, bet vis vien tuos pinigus isleidziu vaiko poreikiams nes to reikia jam...
rasagne
2010 01 18, 23:28
tuo metu kai padavinejau i teisma, islaidos buvo milziniskos: misiniai, kosytes, pampersai, delikatesine mesa ir t.t. pati pradzia kai mazylis integruojasi i suaugusiu pasauli, todel surinkti irodymus nebuvo sunku. dabar islaidos jau maistui zymiai mazesnes, bet atsiranda kiti poreikiai... nebutu galimybiu, nieks vaikui nepirktu zaislu, kuriu jis uzsimano ar kurie yra dabar madingi, neitu vaikas i zaidimu kambarius ar kt burelius
QUOTE(rasagne @ 2010 01 19, 00:28) tuo metu kai padavinejau i teisma, islaidos buvo milziniskos: misiniai, kosytes, pampersai, delikatesine mesa ir t.t. pati pradzia kai mazylis integruojasi i suaugusiu pasauli, todel surinkti irodymus nebuvo sunku. dabar islaidos jau maistui zymiai mazesnes, bet atsiranda kiti poreikiai... nebutu galimybiu, nieks vaikui nepirktu zaislu, kuriu jis uzsimano ar kurie yra dabar madingi, neitu vaikas i zaidimu kambarius ar kt burelius Taip bet pagal jus jus islaidziate vaikui 2400 Lt, o sau lieka 600 Lt.  Kur tos galimybes Mes visos vaikus integravom i suaugusiu pasauly ir nemanau, kad tokios islaidos gavosi... delikatesine mesa ??? kas tai per daiktas ???
Medinis
2010 01 18, 23:39
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 23:28) tuo metu kai padavinejau i teisma, islaidos buvo milziniskos: misiniai, kosytes, pampersai, delikatesine mesa ir t.t. pati pradzia kai mazylis integruojasi i suaugusiu pasauli, todel surinkti irodymus nebuvo sunku. dabar islaidos jau maistui zymiai mazesnes, bet atsiranda kiti poreikiai... nebutu galimybiu, nieks vaikui nepirktu zaislu, kuriu jis uzsimano ar kurie yra dabar madingi, neitu vaikas i zaidimu kambarius ar kt burelius
Tačiau jūs deklaravote, kad vaikui išleidžiate 80 Lt/dienai. Jūs gal triufeliais vaiką maitinot? Kokie būreliai yra dviejų metų vaikui? Kiek kainuoja žaidimų kambarys visai parai?
rasagne
2010 01 18, 23:46
baseinas, muzikos, dailes, judesio pamokeles... zaidimu kambario nereikia uzsakinet parai... o gal siulot vaika uzdaryti tarp keturiu sienu ir augint kaip laukini??? delikatesine mesa - versienos file
Medinis
2010 01 18, 23:57
QUOTE(rasagne @ 2010 01 18, 23:46) baseinas, muzikos, dailes, judesio pamokeles... zaidimu kambario nereikia uzsakinet parai... o gal siulot vaika uzdaryti tarp keturiu sienu ir augint kaip laukini???
Jokiu būdu. Taigi vaikas kiekvieną dieną nueina į baseiną, į muzikos, dailės ir judesio pamokėles. Kiekvienas po 10Lt. Viso 40Lt. Dar suvalgo 200gr delikatesinės mėsos už 20Lt (100Lt/kg). Lieka dar 20Lt pampersams, mišinukams, žaislams ir rožių žiedlapiams, nes jei jo lovytė jais nepabarstyta jis neužmiega. Įtikinot, dviejų metų vaikui 80 Lt/dienai yra būtini.
rasagne
2010 01 19, 00:06
nereikia taip i viska audringai reaguoti... nesiruosiu vaiko as ant kosiu laikyt ir uzdaryta tarp keturiu sienu. kaip ir rasiau, nieks netrukdo reikalauti alimentu ir 10000 lt, tik reikia juos motyvuot. kazkodel ne viena as reikauju tiek priteisti alimentu...
Medinis
2010 01 19, 00:14
QUOTE(rasagne @ 2010 01 19, 00:06) kaip ir rasiau, nieks netrukdo reikalauti alimentu ir 10000 lt, tik reikia juos motyvuot. kazkodel ne viena as reikauju tiek priteisti alimentu...
Tai tiesa. Yra net kam ir priteisia tokius. Tiesiog jūs pataikėte blogu laiku - krizė Lietuvoje. Ir teisėjai sunkiai patiki, kad dviejų metų vaikui reikia keturių bedarbių pašalpų dydžio išlaikymo.
rasagne
2010 01 19, 00:22
priezastis yra ne ta... tiesiog nauji poreikiai-galimybes ir atgyvenusi teismu sistema...
Donatuke
2010 01 19, 00:32
Na man pasiseke su advokatu , kuris surase skyrybu sutarti.. ir numate ten alimentus procentinius.. t.y. 25% nuo visu jo gaunamu pajamu.. taip uzbegi uz akiu, ateiciai.. jei geriau uzdirbs, tai ir pinigeliu daugiau gaus mano dukra .. t.y. geriau ne tik jam, bet ir jo dukrai.. uz toki sprendima - esu labai dekinga protingam advokatui Nes is tiesu pries 5 metus buve 200Lt ar 300Lt siandien turi visai kita perkamumo galia..
QUOTE(rasagne @ 2010 01 19, 00:46) baseinas, muzikos, dailes, judesio pamokeles... zaidimu kambario nereikia uzsakinet parai... o gal siulot vaika uzdaryti tarp keturiu sienu ir augint kaip laukini??? delikatesine mesa - versienos file Nereikia pykti, bet man tiesiog keista buvo girdeti tokius skaicius isleidziamus vaikui , kai savo poreikiams lieka kelis kartus maziau... As pakankamai vaikui daug leidziu, ir treniruotes lankom ir i filmus kavines vaikstom, versiena-jautiena mums privaloma nuo mazens del kraujo nesugebejimo pasisavinti gelezies, zaislai perkami ir pigus ir brangus aisku su motyvacija, o ne siaip noriu ir se Ir po siai dienai jau valgo kaip suauges t.y kiekviena diena verdama sriuba (nuverdam mesyte), megstamiausias patiekalas karbonadas arba kepsniukas be jokiu padazu (steikas), jogurtai, sureliai ir t.t.... na bet vis vien ta suma nesusidaro tokia Teisybe kiekvinos mamos reikalas kiek isleidziam vaiku poreikiams, bet manau teismai jums priteise normalia suma kokia galejo priteisti
Medinis
2010 01 19, 00:59
QUOTE(Donatuke @ 2010 01 19, 00:32) Na man pasiseke su advokatu , kuris surase skyrybu sutarti.. ir numate ten alimentus procentinius.. t.y. 25% nuo visu jo gaunamu pajamu..
Advokatas čia ne prie ko. Tiesiog jūs teisėtės galiojant Šeimos Kodeksui. Jei vaiko tėvas norėtų, tai labai lengvai pakeistų procentus į stabilią sumą. Civilinis kodeksas išlaikymo procentais nuo algos nenumato.
QUOTE(Donatuke @ 2010 01 19, 01:32) Na man pasiseke su advokatu , kuris surase skyrybu sutarti.. ir numate ten alimentus procentinius.. t.y. 25% nuo visu jo gaunamu pajamu.. taip uzbegi uz akiu, ateiciai.. jei geriau uzdirbs, tai ir pinigeliu daugiau gaus mano dukra .. t.y. geriau ne tik jam, bet ir jo dukrai.. uz toki sprendima - esu labai dekinga protingam advokatui Nes is tiesu pries 5 metus buve 200Lt ar 300Lt siandien turi visai kita perkamumo galia..  Man netiktu toks variantas Kadangi mano vaiko tevas retai kada oficialiai dirbo tai nuo jo dazniausiu pajamu butu 0,00 o jei ir isidarbindavo tai puse etato ir t.t.
Ibi patria, ubi bene!
2010 01 19, 01:44
netikiu, kad vaikui įmanoma išleist 2400lt/mėn
QUOTE(Wiqtea @ 2010 01 19, 01:44) netikiu, kad vaikui įmanoma išleist 2400lt/mėn  Neįsivaizduoju ir aš. Va turiu draugę, kurios mergytė alergiška, vaistai kompensuojami, rūbų kas dieną juk neperkam, dvejų metų vaikui na 20 lt spec maistui. Nebent auklė dar kokia už nemenką kainą. Taigi pažįstamos 4 asmenų šeima su alergiška 5 metų dukryte išgyvena iš pan už 4000 lt. Ir visur nueina, ir išvažiuoja.
QUOTE(Wiqtea @ 2010 01 19, 01:44) netikiu, kad vaikui įmanoma išleist 2400lt/mėn  Na jau, labai pasistengus imanoma O jei rimtai, tai kartais tikri vaiko poreikiai ir mamos norai gali smarkiai skirtis (o dar mamai pasistengus......). Kai zmogus uzdirba daug pinigu ir gali sau leisti svaistyti i kaire ir i desne, tai kodel gi ne. Tik nebutinai teismas mamos norus turi sutapatinti su vaiko poreikiais ir paskirti dvimetinukui tokio dydzio alimentus.
Ibi patria, ubi bene!
2010 01 20, 14:45
QUOTE(Leksa @ 2010 01 19, 19:46) Na jau, labai pasistengus imanoma O jei rimtai, tai kartais tikri vaiko poreikiai ir mamos norai gali smarkiai skirtis (o dar mamai pasistengus......). Kai zmogus uzdirba daug pinigu ir gali sau leisti svaistyti i kaire ir i desne, tai kodel gi ne. Tik nebutinai teismas mamos norus turi sutapatinti su vaiko poreikiais ir paskirti dvimetinukui tokio dydzio alimentus. įmanoma, bet ar tai būtina, pati mama rašo, kad pateikė įrodymus, kad tokia suma yra būtina, tai vat tuo aš netikiu, čia tik išlaidaujant įmanoma, bet tai nėra būtina, manau todėl ir nepriteisė  nes teisėjo neįtikino, kad būtina.... o ir šiaip netikiu kažkaip kad būtent tiek yra išleidusi bent vieną mėnesį
Jullaja
2010 01 20, 18:21
QUOTE(Wiqtea @ 2010 01 19, 02:44) netikiu, kad vaikui įmanoma išleist 2400lt/mėn  siaip imanoma. vaiko poreikiai priklauso ne tik nuo to, kiek jam MINIMALIAI reikia, bet ir nuo to, koks yra tevu gyvenimo lygis. Jei abieju pajamos ~10 000 tai mazdaug vaikams tiek ir isleidziama: drabuziai tik geru firmu, is geru parduotuviu; ugdymas -pvz pramoginiai sokiai: kostiumas/ suknes/ bateliai pgl spec. uzsakyma; kalbu mokykla ir pan. priklausomai nuo vaiko amziaus - kisenpinigiai, islaidos i mokykla ( skirtingu mokyklu buna, buna ir privaciu), repetitoriai... nu ir aukle ( tikrai gali koki 1000 kainot, o gali ir 15 Lt/ val)
Ibi patria, ubi bene!
2010 01 20, 18:23
QUOTE(Jullaja @ 2010 01 20, 18:21) siaip imanoma. vaiko poreikiai priklauso ne tik nuo to, kiek jam MINIMALIAI reikia, bet ir nuo to, koks yra tevu gyvenimo lygis. Jei abieju pajamos ~10 000 tai mazdaug vaikams tiek ir isleidziama: drabuziai tik geru firmu, is geru parduotuviu; ugdymas -pvz pramoginiai sokiai: kostiumas/ suknes/ bateliai pgl spec. uzsakyma; kalbu mokykla ir pan. priklausomai nuo vaiko amziaus - kisenpinigiai, islaidos i mokykla ( skirtingu mokyklu buna, buna ir privaciu), repetitoriai... nu ir aukle ( tikrai gali koki 1000 kainot, o gali ir 15 Lt/ val) čia kalba eina apie vaiką kuris dar 2 metų neturi  kalbėta yra apie tai, kad būtina jam tokios išlaidos, o ne, kad galiu ir duodu, aš būtina suprantu kaip gyvybės ir mirties reikalą
QUOTE(Wiqtea @ 2010 01 20, 14:45) įmanoma, bet ar tai būtina, pati mama rašo, kad pateikė įrodymus, kad tokia suma yra būtina, tai vat tuo aš netikiu, čia tik išlaidaujant įmanoma, bet tai nėra būtina, manau todėl ir nepriteisė  nes teisėjo neįtikino, kad būtina.... Sutinku su tuo Ne visada kas perkama yra tikrai butina. Viena mama vaikui po maza zaisliuka nupirks kiekviena menesi, kita kas savaite po krepsi zaislu pirks ir sakys, kad gi butina lavinimui. Viena nupirks rubus paprastoj parduotuvej ar turguj, kita tik firminius per interneta uzsisakys. Vienai mamai atrodys, kad 1 striukes ziemai pakanka, o kitai butinai reikes triju, nes reikia skirtingu spalvu, skirtingu medziagu ar pan. Ir nesistebiu, kad teisejai tuo neitikejo. Jie irgi vaikus augino, o jei teisejai vyresni, tai ju vaiku auginimo laiku nei mandru/brangiu zaislu buvo, nei rubus galejo per interneta uzsisakinet. O juk teisejai daug bylu tiria, tai kaip atrodytu, jei paprastai tevui priteisia dvimetinukui 500Lt moket, o va vienoj byloj priteistu 1200Lt? Daug yra ir alergisku ir daznai serganciu, bet kiek teko girdeti, tai alimentai paprastai siekia 500-600Lt arba net ir maziau. O juk ir tiems reikia rubu, zaislu, vaistu, maisto.
QUOTE(Wiqtea @ 2010 01 20, 19:23) čia kalba eina apie vaiką kuris dar 2 metų neturi  kalbėta yra apie tai, kad būtina jam tokios išlaidos, o ne, kad galiu ir duodu, aš būtina suprantu kaip gyvybės ir mirties reikalą  As tai niekaip nesuprantu, koks tikslas mamoms yra aiskintis, kiek kitam vaikui pinigu moka tevai? Kaip ir mineta, jei tevu lygis pragyvenimo ta leidzia ok, jei ex uzdirba 20 000, turiu butinai prasyti 400lt ir tilpti i juos (+400)? Tai bent tema diskusijoms. Plius, jei tevas moka 1200, nebutinai ir mama tiek pat, jei ju pajamos skiriasi.
Ibi patria, ubi bene!
2010 01 20, 19:43
QUOTE(ciuke @ 2010 01 20, 19:40) Plius, jei tevas moka 1200, nebutinai ir mama tiek pat, jei ju pajamos skiriasi. abu tėvai vaikui turi skirti tokią pat sumą
QUOTE(Wiqtea @ 2010 01 20, 20:43) abu tėvai vaikui turi skirti tokią pat sumą  Tikrai ne. Tevas gauna 20 000, mama 2000, teismas neskirs 50/50. Tai net istatyme numatyta, kad 'atitinkamai turtinei padeciai'.
Medinis
2010 01 20, 20:16
QUOTE(ciuke @ 2010 01 20, 19:40) Plius, jei tevas moka 1200, nebutinai ir mama tiek pat, jei ju pajamos skiriasi.
Šiuo atveju motinos pajamos - 3000Lt/mėn, tėvo (deklaruotos) - 500Lt/mėn. Teismas priteisė 500Lt išlaikymą.
QUOTE(ciuke @ 2010 01 20, 19:45) Tai net istatyme numatyta, kad 'atitinkamai turtinei padeciai'. Bet kai kada teismas priskiria tevui moketi savo vaikui visa 100 procentu atlyginimo. Tai kaip tada cia su tuo "atitinkamai turtine padetim"? QUOTE(Medinis @ 2010 01 20, 20:16) Šiuo atveju motinos pajamos - 3000Lt/mėn, tėvo (deklaruotos) - 500Lt/mėn. Teismas priteisė 500Lt išlaikymą. Tai yra simtas procentu atlyginimo. Idomu, kiek procentu butu, jei priskirtu moket 1200
QUOTE(Leksa @ 2010 01 20, 21:42) Bet kai kada teismas priskiria tevui moketi savo vaikui visa 100 procentu atlyginimo. Tai kaip tada cia su tuo "atitinkamai turtine padetim"? Tai yra simtas procentu atlyginimo. Idomu, kiek procentu butu, jei priskirtu moket 1200  Manau teismas siuo atveju priteise tikrai labai gerai, nes supranta, kad vaikui nereikia per menesi 2400 lt. o ir suprato, kad tevas sumazines savo oficialias pajamas ir gali uzdirbti tikrai daugiau, niekas jam to netrugdo padaryti... Papildyta:QUOTE(ciuke @ 2010 01 20, 20:40) As tai niekaip nesuprantu, koks tikslas mamoms yra aiskintis, kiek kitam vaikui pinigu moka tevai? Kaip ir mineta, jei tevu lygis pragyvenimo ta leidzia ok, jei ex uzdirba 20 000, turiu butinai prasyti 400lt ir tilpti i juos (+400)? Tai bent tema diskusijoms. Plius, jei tevas moka 1200, nebutinai ir mama tiek pat, jei ju pajamos skiriasi. Na jei tevo pajamos ir yra 20000, tai nereiskia, kad vaikui reikia skirti 10000... Tam ir reikia parodyti vaiko poreikius, kad galetum nustatyti kiek gali ir kiek reikia skirti. As suprantu jei vaikai priprate prie gero gyvenimo ir jau lanko pramoginius sokius, tenisa ir t.t. tai jau poreikiai kurie vyko pries skirybas ir neturetu nutrukti del tevu skirybu... Bet cia kalba eina apie visai kita situacija... As jau kaip ir minejau atsisakyciau visai alimentu jei tevas su vaiku bendrautu, vasara ir per atostogas pasirupintu jo atostogom, dovanom ir medicinines islaidas bent per puse padengtu...
|
|