Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip dėl alimentų?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
teresiukas3
sveikos mergaites,norejau paklaust tu kurios yra prisiteisusios alimentus bet ju negauna.man priteisti nuo 2008m spalio men.po 500lt.Ar jus gaunat is anstoliu kokius nors rastus kiek kas met priauga vaiko tevui skolos?
oksana09
QUOTE(balticgirl @ 2012 01 07, 14:03)
Taigi, kad reikalauja cekiu... Man pirmus posedzius irgi nereikalavo, o paskui dave data iki kada juos pristatyti. Bet mano galva, irgi sutinku su given444, kad nenormalu ju reikalauti pries gaunant islaikyma, bet cia mano nuomone kuria bandysiu apginti per teisma. Nes tos dalies kurios eks nesiunte ilga laika, as juk nevogiau ir nesiskolinau, radau budu kaip kitaip nupirkti ko reik ar gauti kitais budais, bet esme verciaus per galva nes neturejau galimybiu kaip normalus zmogus nueit ir nupirkt kazko neatsisakydama savo reikmems, ar pamazindama vaiku.

As siulyciau taip - surasyti vaiko poreikiu lentele pagal "reikalinguma" o ne pagal faktines islaidas, kurias tempete viena. Juk akivaizdu, kad kol mama negauna alimentu, ji isleis maziau nei isleistu su tevo pagalba. Nes gal mano vaiko poreikis yra sokti ar kitaip lavintis, bet i bureli siuo metu neleidziu nes mano galimybes yra mazesnes, todel surinkti cekiai atspindes tik maisto ir panasias islaidas. Bet kodel neirasyti to kaip vaiko poreikiu? Gal batu nauju nepirkot nes neturejot papildomo simto is eks-vyro skirto vaikui, o paemet is kaimynes uz dyka, bet ar taip bus kitamet, kai vel keisis kojos dydis? Negalit to garantuoti. Bet jei irasysite i skilti, kad kas kiek tai menesiu vaiko koja paaugs ir reiks kitu batu, net uz devetus tas porekis atspindes 50-100lt.porai jei geresnes kokybes. Taip kad manau protingiausia lentele sudarineti pagal poreikius o ne pagal praeitu metu galimybes kuriu vienisa mama, negaudama islaikymo is antros puses, ju neturejo.

Jei kam reikia lenteles, rasykit man i AZ, pasidalinsiu 4u.gif Ji ne mano, bet pries kelis metus kita forumiete persiuntusi, labai pagelbejo jei kam aktualu persiusiu.
*

Sveikute, atsiusk ir man i AZ lentele
Aciu 4u.gif
Erendira
QUOTE(kristyyynyte @ 2012 01 19, 17:03)
Nieko nesupratau apie indeksavima  blush2.gif  man rugsejo men dviem vaikams teiseja priteise 500 lt (kiekvienam po 250 lt ) , tai po metu , 2012 m rugsejo men man eit pas anstole del indeksavimo ? nes vt sake , jokiu tokiu nesamoniu nedarys ir man alimentu daugiau jokiu budu neduos . Ir ka reiskia indeksavimas , kad tarkim po metu jis man kazkiek dar damoket tures pinigu ? ar kaip ?

Ar tesingai supratau mano situacijoj 500*103.4/100 gaunu 517 lt , tai sita suma jis man kasmet dar ismoket turi ? ar kaip ?
*

Indeksavimas reiškia infliacijos kompensavimą tam tikra prasme - per metus tarkim, kyla kainos, viskas brangsta, tai kartą per metus pagal tam tikrą indeksą išlaikymo suma biškiuką padidinama. vadinasi, jei priteista 500 lt/mėn, po indeksavimo gaunasi, pvz. 517 lt/mėn, o po kito indeksavimo (po metų) - dar daugiau, nes ideksuojame jau tuos 517 lt/mėn...

teoriškai, jei išlaikymą išsiieškote per antstolius, indeksuoja antstoliai arba darbovietės, kur dirba VT buhalteris (jeigu noka ne pats, o išskaičiuoja iš atlyginimo darbe) (mano pacituoto rašto 8 punktas), taigi, jei geruoju pats nemoka, neturėtumėt rūpintis dėl to indeksavimo, viskas turėtų gautis savaime, bet antstoliui, aišku, galima priminti
Dėl to, kada indeksuoti jūsų konkrečiai atveju irgi patartų antstolis, nes nesu visiškai tikra blush2.gif
Manyčiau, kad galit indeksuoti, kai nuo priteisimo praieina 6 mėnesiai, juolab priteista pernai, tik indeksuoti reiktų naudojant naujajį indeksą, kuris bus paskelbtas vasarį. Bet, kaip minėjau, reiktų teirautis antstolio. Po to jau indeksuojama kartą per metus, vasario 1 d., vadinasi, kiekvieną vasarį išlaiymo suma šiek tiek padidėja.
kristyyynyte
QUOTE(Erendira @ 2012 01 24, 16:56)
Indeksavimas reiškia infliacijos kompensavimą tam tikra prasme - per metus tarkim, kyla kainos, viskas brangsta, tai kartą per metus pagal tam tikrą indeksą išlaikymo suma biškiuką padidinama. vadinasi, jei priteista 500 lt/mėn, po indeksavimo gaunasi, pvz. 517 lt/mėn, o po kito indeksavimo (po metų) - dar daugiau, nes ideksuojame jau tuos 517 lt/mėn...

teoriškai, jei išlaikymą išsiieškote per antstolius, indeksuoja antstoliai arba darbovietės, kur dirba VT buhalteris (jeigu noka ne pats, o išskaičiuoja iš atlyginimo darbe) (mano pacituoto rašto 8 punktas), taigi, jei geruoju pats nemoka, neturėtumėt rūpintis dėl to indeksavimo, viskas turėtų gautis savaime, bet antstoliui, aišku, galima priminti
Dėl to, kada indeksuoti jūsų konkrečiai atveju irgi patartų antstolis, nes nesu visiškai tikra blush2.gif
Manyčiau, kad galit indeksuoti, kai nuo priteisimo praieina 6 mėnesiai, juolab priteista pernai, tik indeksuoti reiktų naudojant naujajį indeksą, kuris bus paskelbtas vasarį.  Bet, kaip minėjau, reiktų teirautis antstolio. Po to jau indeksuojama kartą per metus, vasario 1 d., vadinasi, kiekvieną vasarį išlaiymo suma šiek tiek padidėja.
*

Labai labai aciu,viska isaiskinote paprastai ir suprantamai bigsmile.gif
vt man pats perveda arba i rankas duoda 500 lt, vadinasi man kreiptis i anstolius ? nes jisi savo noru daugiau nemokes nei 500 lt ir juo labiau pats neindeksuos. Jis ir taip stradalina ,kad dviem vaikams 500 lt yra per daug.
Erendira
QUOTE(kristyyynyte @ 2012 01 25, 09:17)
Labai labai aciu,viska isaiskinote paprastai ir suprantamai  bigsmile.gif
vt man pats perveda arba i rankas duoda 500 lt, vadinasi man kreiptis i anstolius ? nes jisi savo noru daugiau nemokes nei 500 lt ir juo labiau pats neindeksuos. Jis ir taip stradalina ,kad dviem vaikams 500 lt yra per daug.
*

Manau, kad tik per antstolius. Aišku, VT gali būti pikta, bet įstatymai yra įstatymai mirksiukas.gif
Hope2
QUOTE(Erendira @ 2012 01 19, 09:56)
...
Skolininkas, mokantis periodines išmokas savo noru, privalo pats indeksuoti periodines išmokas. Jeigu skolininkas nevykdo pareigos indeksuoti periodines išmokas, teismo sprendimas, kuriuo priteistas išlaikymas ar žalos atlyginimas periodinėmis išmokomis, gali būti pateikiamas vykdyti antstoliui (9 punktas);

jei išlaikymas p[riteistas ankčiau, nei prieš 6 mėn, vasarį jis turi būti indeksuojamas 4u.gif
*

g.gif drįstu suabejoti... būtent dėl tokios situacijos teko bendrauti su teisėju, man buvo išaiškinta, kad jei mūsų santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu, jame numačius vaikams skirtą piniginę sumą, tatukas NEPRIVALO indeksuoti verysad.gif nes konsultacijai buvo eita su tuo tikslu, kad kreipimasis į anstolį nebūtų perniek... tad, niekus nebesikreipiau blush2.gif

tad kaip kas nori, matomai, taip tas interpretuoja... o už teisėją aukščiau jau nebuvo kur eiti unsure.gif
slavlanta
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 25, 19:15)
g.gif drįstu suabejoti... būtent dėl tokios situacijos teko bendrauti su teisėju, man buvo išaiškinta, kad jei mūsų santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu, jame numačius vaikams skirtą piniginę sumą, tatukas NEPRIVALO indeksuoti  verysad.gif  nes konsultacijai buvo eita su tuo tikslu, kad kreipimasis į anstolį nebūtų perniek... tad, niekus nebesikreipiau  blush2.gif

tad kaip kas nori, matomai, taip tas interpretuoja... o už teisėją aukščiau jau nebuvo kur eiti  unsure.gif
*

Kiek zmoniu, tiek nuomoniu. Kodel tada mano vyro pirma santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu (tada indeksacijos dar nebuvo), o islaikymas siemet per antstoli indeksuojamas?
Hope2
QUOTE(Erendira @ 2012 01 24, 15:56)

g.gif kažkaip man čia ne taip... pagal tokį loginį tęstinumą gautųsi, kad po tarkim 10 metų, priteista suma bus gerokai iškeipto didumo... ryt varau pas teisėjo padėjėją, pasiteirausiu... nes keik man anksčiau buvo aiškinta ir bandyta tai pateikti pavyzdžiais, supratau kiek kitaip indeksuojamą sumą schmoll.gif
Papildyta:
slavlanta - gal jūsų buvusiam vienodai rodo ir jis nenori veltis į teismus, nzn... bet man va indeksuoti nepavyko... tai pagal jūsų toną - kodėl mano santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu, o numatyta suma neindeksuotina? pas teisėją ėjau po VT išpyškinimo, kad jam nėra privalu, tad jis to ir laikysis...
slavlanta
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 25, 19:29)
Papildyta:
slavlanta - gal jūsų buvusiam vienodai rodo ir jis nenori veltis į teismus, nzn... bet man va indeksuoti nepavyko... tai pagal jūsų toną - kodėl mano santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu, o numatyta suma neindeksuotina? pas teisėją ėjau po VT išpyškinimo, kad jam nėra privalu, tad jis to ir laikysis...
*

mano vyras dabartinis, netaip supratote, jis turejo pirma santuoka. Ir jam tikrai nevienodai, o ypac man. Teismas bus, del islaikymo sumazinimo, ir paduota del to, kad dabar reikia del tos indeksacijos moketi virs 100 lt daugiau. O Jus rasote, kad indeksuoti neprivaloma. Kodel tada antstolis indeksavo priteista suma, ir dabar is vyro darbovietes atsakaito nepriteista, o indeksuota suma?
Gal galite tada man kokia nuoroda imesti kur taip parasyta, nes as visur maciau kad nepriklausomai nuo kada priteistas islaikymas, nuo 2008 m indeksacija taikoma?

Radau dar komentara:"Apie tai, kad išlaikymo lėšos turi būti indeksuojamos turi būti pažymima ir teismo sprendime dėl išlaikymo priteisimo. Tačiau, mūsų nuomone, teismui to neįrašius į sprendimą, išlaikymą turintis mokėti asmuo ar lėšas išskaitantis, taip pat ir antstolis vykdantis išieškojimą neturėtų atsisakyti indeksuoti išlaikymo lėšas".http://www.seimosteise.lt/islaikymo-lesu-alimentu-indeksavimas/
Tai va...ka dabar galvoti? Vyras skyresi 2005 metais, apie indeksacija dar net kvapo nebuvo.
Hope2
ryt bėgsiu į konsultaciją pas teisėjo padėjėją, pasidomėsiu kur gauti kokią citatą.... darkart ir dėl savęs bei indeksavimo pasiklausiu ... gal durniuke nepalaikys 4u.gif
parašysiu ką pavyks sužinoti
slavlanta
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 25, 22:38)
ryt bėgsiu į konsultaciją pas teisėjo padėjėją, pasidomėsiu kur gauti kokią citatą.... darkart ir dėl savęs bei indeksavimo pasiklausiu ... gal durniuke nepalaikys  4u.gif
parašysiu ką pavyks sužinoti
*

tik atrasykit butinai iki 14 val, ryt teismas.
Erendira
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 25, 19:15)
g.gif drįstu suabejoti... būtent dėl tokios situacijos teko bendrauti su teisėju, man buvo išaiškinta, kad jei mūsų santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu, jame numačius vaikams skirtą piniginę sumą, tatukas NEPRIVALO indeksuoti  verysad.gif  nes konsultacijai buvo eita su tuo tikslu, kad kreipimasis į anstolį nebūtų perniek... tad, niekus nebesikreipiau  blush2.gif

tad kaip kas nori, matomai, taip tas interpretuoja... o už teisėją aukščiau jau nebuvo kur eiti  unsure.gif
*

Neabejokite mirksiukas.gif

"Skolininkas, mokantis periodines išmokas savo noru" - čia turima omenyje, kad privalantis mokėti išlaikymą savo noru (neišieškant per antstolius) moka teismo priteistas išmokas. Taigi, indeksuoti privalo.

Trumpat tariant (čia kaip aš suprantu) - indeksuojamas teismo priteistas mokėti išlaikymas. o mokėti tą teismo priteistą išlaikymą galima savo noru, galima per antstolius mirksiukas.gif , bet indeksuoti privaloma.

jei dėl išlaikymo buvo susitarta bendru susitarimu, gali būti, kad indeksuoti ir neprivaloma (t.y. minėtos teisinės nuostatos tokioms išmokoms netaikomos), su ta mintimi, kad jei galima buvo susitarti dėl išlaikymo dydžio gražiuoju, gražiuoju galima bus susitarti ir dėl jo didinimo, jei didėja kainos (juk kas buvo visai normalus išlaikymas prieš 10 metų, dabar tikrai gali nebeatrodyti, normalus).

Bet, kartoju, apie antrąjį punktą - čia tik mano pamąstymai, jokiu būdu nereiškiantys kad būtent taip ir yra

O dėl to, reikia ar nereikia indeksuoti iš esmės - visiemsnormalu, kad einant metams didinamos algos, nes keičiasi kainos, pragyvenimo lygis ir t.t. tai kodėl neturi būti normalu, kad atitinkamai didinamas ir išlaikymas? aišku, per ilgą laiką gali gerokai suma išaugti, na, net ir kaipnos mūsuose nė kiek nemažėja...

čia kažkam reikėjo indeksavimo nutarimo - jis čia Indeksavimas

alimentai indeksuojami tik nuo 2008 08 01
Papildyta:
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 25, 19:29)
g.gif  kažkaip man čia ne taip... pagal tokį loginį tęstinumą gautųsi, kad po tarkim 10 metų, priteista suma bus gerokai iškeipto didumo... ryt varau pas teisėjo padėjėją, pasiteirausiu... nes keik man anksčiau buvo aiškinta ir bandyta tai pateikti pavyzdžiais, supratau kiek kitaip indeksuojamą sumą  schmoll.gif
*

Na, remiuosi va kuo: (iš mano nurodyto dokumento)

6. Po pirmojo periodinės išmokos indeksavimo vėliau indeksuojamos perskaičiuotos periodinės išmokos.

taip, per 10 metų suma išaugs, bet per 10 mtų, kaip jau sakiau, pasikeis labai daug kas - ir kainos ir atlyginimai ir t.t.

Nemanykit, kad ginu indeksavimą, nes noriu pasiplėšti iš VT biggrin.gif . Mano šeimoje alimentai ir ateina (mano dukrai iš VT), ir išeina - vyras moka oi kokius nemažus alimentus savo dukrai. Bet aš vistiek už indeksavimą, nes tai yra logiška.
Hope2
slavlanta, kaip jum sekėsi teisme? jei tai ne paslaptis...

kadangi konsultacijoje buvau toli gražu kitais klausimais, nesakau, kad jum šis nėra aktualus, bet... man yra tikrai nemažesnių kitokių, žodžiu užsiminiau pokalbio metu apie indeksavimus. atsakymo sulaukiau tokio: indeksuojama yra nuo TEISMO PRITEISTOS SUMOS[B] kas ketvirtį ta konkreti suma. man pasiteiravus apie indeksavimus nuo jau suindeksuotos sumos - na merginos būtumėt matę tiek padėjėjo, tiek vėliau teisėjo veidus blush2.gif pagal jų vėlesnį pasisakymą, nzn ką apie mane pagalvojo... blink.gif teisėjas man - jūs ką sau manot, visos lobsit iš vaikų tėvų? kiek yra tokių, kuriem priteistos nemažos sumos, ką jūs sau manot? ir tt ... kad pavyktų, nes ištuoka buvo abipusiu sutarimu ir jei jame nėra numatytas indeksavimas, tai nėra teisėta ir tt klausė "koks čia proto anstoliukas toks genialus, kad indeksuotų tokiu būdu", prašė jo pavardės pasidomėti apie teisėtumą jo veiksmų, į kabinetą pasikvietė dar porą teisėjų ir kikeno iš mano klausimo ir to ką papasakojau... žodžiu, aiškinausi, kad čia nei man reikia, nei aš žadu tokius dalykus daryti, tiesiog pasiteiravau perskaičiusi internete... tai aš susilaikysiu, kokių epitetų teko išgirsti iš jų ... o jie mūsų teisėtvarkos ašis doh.gif nebuvo labai malonu pasirodyti kaip visiškai nemokšai blush2.gif

tai kokią išvadą iš viso to daryti - aš nzn... man dar pridūrė, jog tokius neteisėtus anstolio veiksmus galima skųsti teismui ir siūlė daugiau skaityti teisės leidinių ir teismų praktikos nei niekalų, kur aš juos radau... o konsultuotis su teisininkais ne "sapaliotojais" bet kur - nepykit, čia citata, nieko bloga neturiu ką pasakyti. manyčiau, situacija situacijai nėra lygi ir visų mūsų patirčių už pvz imti nereikėtų

sėkmės visoms
slavlanta
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 29, 18:55)

... žodžiu užsiminiau pokalbio metu apie indeksavimus. atsakymo sulaukiau tokio: indeksuojama yra nuo TEISMO PRITEISTOS SUMOS[B] kas ketvirtį ta konkreti suma. man pasiteiravus apie indeksavimus nuo jau suindeksuotos sumos - na merginos būtumėt matę tiek padėjėjo, tiek vėliau teisėjo veidus  blush2.gif  pagal jų vėlesnį pasisakymą, nzn ką apie mane pagalvojo...   blink.gif  teisėjas man - jūs ką sau manot, visos lobsit iš vaikų tėvų? kiek yra tokių, kuriem priteistos nemažos sumos, ką jūs sau manot? ir tt ... kad pavyktų, nes ištuoka buvo abipusiu sutarimu ir jei jame nėra numatytas indeksavimas, tai nėra teisėta ir tt klausė "koks čia proto anstoliukas toks genialus, kad indeksuotų tokiu būdu", prašė jo pavardės pasidomėti apie teisėtumą jo veiksmų, į kabinetą pasikvietė dar porą teisėjų ir kikeno iš mano klausimo ir to ką papasakojau... žodžiu, aiškinausi, kad čia nei man reikia, nei aš žadu tokius dalykus daryti, tiesiog pasiteiravau perskaičiusi internete... tai aš susilaikysiu, kokių epitetų teko išgirsti iš jų ... o jie mūsų teisėtvarkos ašis  doh.gif  nebuvo labai malonu pasirodyti kaip visiškai nemokšai blush2.gif

tai kokią išvadą iš viso to daryti - aš nzn... man dar pridūrė, jog tokius neteisėtus anstolio veiksmus galima skųsti teismui ir siūlė daugiau skaityti teisės leidinių ir teismų praktikos nei niekalų, kur aš juos radau... o konsultuotis su teisininkais ne "sapaliotojais" bet kur - nepykit, čia citata, nieko bloga neturiu ką pasakyti. manyčiau, situacija situacijai nėra lygi ir visų mūsų patirčių už pvz imti nereikėtų
sėkmės visoms
*

Sprendimas bus po 2 sav. Atsakove teisme nei pirma karta, nei antra nepasirode, buvo tik jos advokatas. Ka vyras papasakojo, man tai pasirode tuscia kalba. Vyrui duodavo patarimu kaip musu vaika auginti, kad mano mama tegu sedi namie, o as eiciau dirbti, ir kad vaikas serga, delto kad katinas pas mus biggrin.gif , nors gydytojo israsai visai del kitu ligu. Zodziu, kaip bus taip bus. Teisejas nekvailas gi, gal remsis dokumentais, o ne plepalais.
Klausinejau dar vienos teisininkes apie indeksavima, sake kad privaloma. Tik dar paklausiu del perindeksuotos sumos indeksavimo, nes cia idomiai. Kokiam cia mieste Jus konsultavotes? Erendira imete nuoroda apie indeksavima.: http://tar.tic.lt/Default.aspx?id=2&it...34-91154C36A4EF Ten 6 punktas:
6. Po pirmojo periodinės išmokos indeksavimo vėliau indeksuojamos perskaičiuotos periodinės išmokos.
Reikejo parodyti teisejams ta nutarima.
Hope2
gyvenam didmiestyje... tad ir sakau,kad sau galvos nesuku, nes tas žeminimasis indeksavimais, kur grašius damoka, man neįdomu... man rodė ten kažkokius teisės aktus dėl indeksavimo kikendami, mačiau kad skaičiavimas yra nuo pagrindinės priteistos sumos, bet kadangi pasikartosiu, man tai nėra aktualu ir ne dėl šio klausimo ėjau konsultuotis, iki smulkmenų nesigilinau... o apie abipusiu sutarimu nutrauktos santuokos ir indeksavimo imperatyvo - tikrai kyla abejonių, ar tai privaloma ar ne, bet tam yra teisininkai ir kiekvienai tikrai nuoširdžiai patariu, prieš ką darant pasikonsultuoti ...
Papildyta:
p.s. o apie indeksavimą jau esu įkėlusi aš nuorodų, kur būtent pagal jas ir suprantama, kad indeksuotina suma yra ta, kuri priteisiama teismo sprendimu... jau nepamenu kur ja buvau pasidalinusi

bet kokiu atveju, kai bus realiai jum ar kitom, tai bus aiškiau ir nebekils tada jau klausimų smile.gif
Jurblond
gal kas patartų, rekomenduotų Vilniuje advokatą padidinimui alimentų. Labai reikia kuo skubiau 4u.gif
Ema2010
QUOTE(Hope2 @ 2012 01 29, 18:55)

kadangi konsultacijoje buvau toli gražu kitais klausimais, nesakau, kad jum šis nėra aktualus, bet... man yra tikrai nemažesnių kitokių, žodžiu užsiminiau pokalbio metu apie indeksavimus. atsakymo sulaukiau tokio: indeksuojama yra nuo TEISMO PRITEISTOS SUMOS[B] kas ketvirtį ta konkreti suma. man pasiteiravus apie indeksavimus nuo jau suindeksuotos sumos - na merginos būtumėt matę tiek padėjėjo, tiek vėliau teisėjo veidus  blush2.gif  pagal jų vėlesnį pasisakymą, nzn ką apie mane pagalvojo...  blink.gif  teisėjas man - jūs ką sau manot, visos lobsit iš vaikų tėvų? kiek yra tokių, kuriem priteistos nemažos sumos, ką jūs sau manot? ir tt ... kad pavyktų, nes ištuoka buvo abipusiu sutarimu ir jei jame nėra numatytas indeksavimas, tai nėra teisėta ir tt klausė "koks čia proto anstoliukas toks genialus, kad indeksuotų tokiu būdu", prašė jo pavardės pasidomėti apie teisėtumą jo veiksmų, į kabinetą pasikvietė dar porą teisėjų ir kikeno iš mano klausimo ir to ką papasakojau... žodžiu, aiškinausi, kad čia nei man reikia, nei aš žadu tokius dalykus daryti, tiesiog pasiteiravau perskaičiusi internete... tai aš susilaikysiu, kokių epitetų teko išgirsti iš jų ... o jie mūsų teisėtvarkos ašis  doh.gif  nebuvo labai malonu pasirodyti kaip visiškai nemokšai blush2.gif

sėkmės visoms
*

O kaip patekote į konsultaciją pas tesėją? Kažkodėl maniau, kad teisėjai nekonsultuoja... Pati norėčiau pas teisėją pasikonsultuoti...
Hope2
QUOTE(Ema2010 @ 2012 02 01, 14:56)
O kaip patekote į konsultaciją pas tesėją? Kažkodėl maniau, kad teisėjai nekonsultuoja... Pati norėčiau pas teisėją pasikonsultuoti...
*

smile.gif kai labai nori, turi gerų draugų, truputuką pažinčių, pasirodo galima... savaime suprantama, kad jie už ačiū ir visų norinčių nepakonsultuos, tačiau palyginus su tuo, kokia suma bus teisėtu būdu sutvarkoma, apie indeksavimus po +- 15-10 lt kalba neina, tai galima tokia galimybe pasinaudoti mirksiukas.gif o prie to pačio klausimėlį į šalį nelabai jau ir brangu... aš visad už teisininko žodį, o ne spėliones, nors ir teisininkai vieni kitiem prieštarauja... vienas žymus Vilniaus advokatas yra pasakęs, kad visoj lt įstatymai galioja vienaip, o berods kaune jie nenormaliai interpretuojami biggrin.gif va jum ir ats į visus klausimus... o ir tiesos yra, kiek teko turėti reikalų su advokatais man ar draugams, geriausi jų specialistai vilniečiai thumbup.gif

aš esu patenkinta savo būsimu priimtu sprendimu, to paties linkiu ir kiekvienai jūsų drinks_cheers.gif
lyggi..
QUOTE(Hope2 @ 2012 02 01, 20:26)
o ir tiesos yra, kiek teko turėti reikalų su advokatais man ar draugams, geriausi jų specialistai vilniečiai  thumbup.gif 
*

pirmą kartą girdžiu, kad žmogaus kvalifikacija priklausytų nuo jo gyvenamosios vietos biggrin.gif manau, gerų specialistų yra visur smile.gif
Erendira
Kam aktualus indeksavimas, naujasis indeksas yra 103,4
Hope2
QUOTE(lyggi.. @ 2012 02 02, 09:58)
pirmą kartą girdžiu, kad žmogaus kvalifikacija priklausytų nuo jo gyvenamosios vietos  biggrin.gif  manau, gerų specialistų yra visur smile.gif
*

visiškai su Jumis sutinku... tačiau jau ne iš pirmo girdžiu, kad ne visur vienodai įstatymas taikomas smile.gif
lyggi..
QUOTE(Hope2 @ 2012 02 02, 20:14)
tačiau jau ne iš pirmo girdžiu, kad ne visur vienodai įstatymas taikomas  smile.gif
*

Na teisė yra toks dalykas, kad labai daug ką lemia motyvacija. Kaip sugebėsi savo prašymą (sprendimą) motyvuot ir įtikint, taip ir bus teisinga smile.gif
Hope2
QUOTE(lyggi.. @ 2012 02 02, 21:35)
Na teisė yra toks dalykas, kad labai daug ką lemia motyvacija. Kaip sugebėsi savo prašymą (sprendimą) motyvuot ir įtikint, taip ir bus teisinga smile.gif
*

drinks_cheers.gif
given444
jezau, va ko visad ir bojojau ir nekenciau teisininke but. vadinasi viskas ne istatymai o zodziu sudeliojimas, zodziu, retorika, verbalizmas. bet kas. efektas, spaudimas. o ne teisybe.
bjolla
Ačiū, forumietei lyggi.. už pagalbą. susitvarkiau reikalus. teismo nutartis buvo išsiųsta mano advokatui g.gif tiek to.. maniau, kad ją siųs man. bet užtat teko pasibarti su vieno miesto apylinkės raštinės mergaitėmis. įrodžiau, kad tą teismo nutartį reikia išsiųsti ir į CM skyrių - motyvavau tuo, kad prašyme tai buvo nurodyta. padiskutavo jos, kad siunčia ar ne, bet... išsiuntė ir.. turiu gimimo liudijimą su vaiko tėveliu įrašytu.. ačiū..
skirmantenet
manau, kad visi tie alimetai, kurie yra mokami, yra lb. maži. Motina lieka su vaikais dieną naktį, atsakinga už juos visą gyveimą, o tėtušis numeta porą šimtų ir pasiplauna rankas.
camil@
sveikos,gal kuri mamyte gali pagelbeti,reikia man vaiko poreikio lenteles,kaip ja sudaryti mazdaug?aciu. 4u.gif
kristyyynyte
Laba diena.

Noriu paklaust ar mano nuomuojama nuoma ir komunalines islaidos ieina i vaiku alimentus ? VT iki pamelynavimo gincijasi ,kad neieina .... gyvenu su 2 vaikais , vaikai priteisti su manim gyvent .
Ibi patria, ubi bene!
QUOTE(kristyyynyte @ 2012 03 02, 21:32)
Laba diena.

Noriu paklaust ar mano nuomuojama nuoma ir komunalines islaidos ieina i vaiku alimentus ? VT iki pamelynavimo gincijasi ,kad neieina .... gyvenu su 2 vaikais , vaikai priteisti su manim gyvent .
*

Teisiantis alimentus reikia priskaičiuoti dalį tenkančią vaikui/vaikams komunalinių ir nuomos mokesčių. Man advokatas irgi taip sakė. Ir čia mamos taip rašė.
Kieliuke
QUOTE(kristyyynyte @ 2012 03 02, 21:32)
Laba diena.

*

Ieina. Man teiseja liepe visus mokescius 4 padalint lygiom dalim,t.y.man ir vaikams.
kristyyynyte
QUOTE(Nettle @ 2012 03 02, 22:51)
Teisiantis alimentus reikia priskaičiuoti dalį tenkančią vaikui/vaikams komunalinių ir nuomos mokesčių. Man advokatas irgi taip sakė. Ir čia mamos taip rašė.
*

QUOTE(Kieliuke @ 2012 03 03, 08:24)
Ieina. Man teiseja liepe visus mokescius 4 padalint lygiom dalim,t.y.man ir vaikams.
*

aciu 4u.gif
given444
bet as suprantu ir vaiku tevo nuogastavimus. tarkim, as galiu nuomuotis busta kuris yra 120kvadratu, o galiu - 60kvadratu. skirtumas yra? yra mamu, kurios eina vos ne i vila, tai tevui visad ir apmoket tas nuomas per puse? aisku, nesakau kad reik spaustis vieno ar 2ieju kambariu bute, jei nuomuojies? viskas priklauso nuo motyvacijos ir geranoriskumo. siaip, vaiko tevas turi but visai nemastantis jei nuomos neiskaito, isskyrus ka parasiau auksciau: yra visokiu mamyciu, kurios prisidengusios vaikasi, pildo savo svajones...
kristyyynyte
QUOTE(given444 @ 2012 03 03, 18:44)
bet as suprantu ir vaiku tevo nuogastavimus. tarkim, as galiu nuomuotis busta kuris yra 120kvadratu, o galiu - 60kvadratu. skirtumas yra? yra mamu, kurios eina vos ne i vila, tai tevui visad ir apmoket tas nuomas per puse? aisku, nesakau kad reik spaustis vieno ar 2ieju kambariu bute, jei nuomuojies? viskas priklauso nuo motyvacijos ir geranoriskumo. siaip, vaiko tevas turi but visai nemastantis jei nuomos neiskaito, isskyrus ka parasiau auksciau: yra visokiu mamyciu, kurios prisidengusios vaikasi, pildo savo svajones...
*

Greiciausiai nemastantis. As su 2 vaikais nuomuojuosi dvieju kamb buta 50 kv. Manau normalu.
Leksa
QUOTE(given444 @ 2012 03 03, 17:44)
aisku, nesakau kad reik spaustis vieno ar 2ieju kambariu bute, jei nuomuojies?
*

nieko sau blink.gif tai jei mama turi 1 vaika, tai 1 ar 2 kambariu butas reiskia SPAUSTIS blink.gif Tai kiek kambariu reikia, kad pakaktu? 3 gana? O jei 2 vaikai, tai butini 4 kambariai? O jeigu vaiku daugiau blink.gif doh.gif
*Frėja*
Mamos, gal kuri esat susidūrusi su laikinais alimentais (kai vykstant skyrybų procesui pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės)? Teismas paskyrė tik 500lt, nors teisiamasi dėl žymiai daugiau, negi gali būti kad šitą sumą priteis ir galutiniam posėdy?
Dėkui, jei kas atsakytų 4u.gif
<imelda>
QUOTE(*Frėja* @ 2012 03 09, 19:09)
Mamos, gal kuri esat susidūrusi su laikinais alimentais (kai vykstant skyrybų procesui pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės)? Teismas paskyrė tik 500lt, nors teisiamasi dėl žymiai daugiau, negi gali būti kad šitą sumą priteis ir galutiniam posėdy?
Dėkui, jei kas atsakytų 4u.gif
*

Kiek zinau laikinuju visuomet paskiria maziau,nei prasoma suma. 4u.gif
*Frėja*
QUOTE(sesyte @ 2012 03 09, 21:54)
Kiek zinau laikinuju visuomet paskiria maziau,nei prasoma suma.  4u.gif

Ačiū, reik tikėtis kad viskas bus gerai 4u.gif
given444
TAI 500LT VIENAM VAIKUI JUMS MAZAI? siaip norma 400lt juk...nebent tevelis mafukas...
Erendira
Na, neparašyta, viena, ar dviem. Be to, 400 tikrai nėra norma, Viskas priklauso nuo abiejų tėvų pajamų. neklaidinkit 4u.gif
*Frėja*
QUOTE(given444 @ 2012 03 12, 08:55)
TAI 500LT VIENAM VAIKUI JUMS MAZAI? siaip norma 400lt juk...nebent tevelis mafukas...

Šaukti nebūtina smile.gif Nematau tame nieko blogo, jei tėvo padėtis leidžia tiek ar daugiau mokėti ir didesniąja dalimi prisidėti prie vaiko išlaikymo mirksiukas.gif
given444
nesaukiau, tiesiog klaviatura tokia, capsai daznai isijun biggrin.gif gia.....
Rykute
QUOTE(given444 @ 2012 03 12, 09:55)
*

O kodel butinai mafukas lotuliukas.gif Tokie dazniausiai isvis oficialiai nedirbantys buna tongue.gif Gal verslininkas, pasiturintis zmogus g.gif Jei yra galimybe vaikui duoti daugiau tai as tik uz tai, kad tai ir darytumem visi 4u.gif As tikrai vaikui isleidziu daugiau nei 500 lt. tai kodel to daryti negali ir isgalintis tevelis rolleyes.gif
**Liūtė**
QUOTE(given444 @ 2012 03 12, 09:55)
*

Gimnastikos burelis, rubai ir t.t veziojimas, per menesi iseina labai daug.Teatras,kinas..taigi cia tu 500lt mazai. Alimentai nera skirti patenkinti tik minimalius vaiko poreikius.
Siges
QUOTE(**Liūtė** @ 2012 03 13, 14:09)
Gimnastikos burelis, rubai ir t.t veziojimas, per menesi iseina labai daug.Teatras,kinas..taigi cia tu 500lt mazai. Alimentai nera skirti patenkinti tik minimalius vaiko poreikius.
*

Kodel jus alimentus skaiciuojate tik vieno tevo? Teismas priteisdamas alimentus vienam is tevu turi omeny ir tai, kad tiek pat skirs ir vaika auginti likes tevas/motina, tai jei norite is alimentus mokesiancio asmens gauti 500 lt, jus pridedate irgi 500 lt, ir vaikui per menesi turi buti 1000 lt smile.gif

Siaip priklauso MINIMUM puse MGL, t.y. po 400 lt nuo kiekvieno is tevu 4u.gif
**Liūtė**
QUOTE(Siges @ 2012 03 13, 20:32)
Kodel jus alimentus skaiciuojate tik vieno tevo? Teismas priteisdamas alimentus vienam is tevu turi omeny ir tai, kad tiek pat skirs ir vaika auginti likes tevas/motina, tai jei norite is alimentus mokesiancio asmens gauti 500 lt, jus pridedate irgi 500 lt, ir vaikui per menesi turi buti 1000 lt smile.gif

Siaip priklauso MINIMUM puse MGL, t.y. po 400 lt nuo kiekvieno is tevu  4u.gif

*

Tikrai ne,priteisia ir maziau.
Taip,1000lt, ar cia yra labai daug? g.gif
Pavasriui batai,striuke,dzinsai,kepure,salikas, paskui botai,kedai,basutes 2jos, paprasti batukai..jau 1000lt. Kur kiti rubai,pramogos.
As rasiau, alimentai nebutinai minimaliam pragyvenimui vaiko skirti. Jei tevas protingas,jis suvokia,kiek viskas kainuoja,kad vaiko atostogos gali buti kaime,gali Egipte 4u.gif
Rykute
QUOTE(Siges @ 2012 03 13, 20:32)

Siaip priklauso MINIMUM puse MGL, t.y. po 400 lt nuo kiekvieno is tevu  4u.gif
*

Priklauso islaikyti vaikus, bet nera nurodyta suma konkreti, kaip sakoma pagal galimybes.

Išlaikymo dydis turi būti proporcingas nepilnamečių vaikų poreikiams bei jų tėvų turtinei padėčiai ir užtikrinti būtinas vaikui vystytis sąlygas. Jeigu po teismo sprendimo, kuriuo buvo priteistas išlaikymas, priėmimo iš esmės pasikeitė šalių turtinė padėtis, teismas gali pagal vaiko, jo tėvo (motinos) arba valstybinės vaiko teisių apsaugos institucijos ar prokuroro ieškinį sumažinti arba padidinti priteisto išlaikymo dydį, taip pat pakeisti priteisto išlaikymo formą. Pagrindas reikalauti keisti išlaikymo dydį yra vaiko tėvo (motinos) turtinės padėties pablogėjimas ar pagerėjimas, vaiko poreikių pasikeitimas ir kita. Priteisto išlaikymo dydis gali būti padidintas atsiradus papildomoms vaiko priežiūros išlaidoms (vaiko liga, sužalojimas, slaugymas ar nuolatinė priežiūra). Prireikus teismas gali priteisti atlyginti ir būsimas vaiko gydymo išlaidas.
Siges
QUOTE(**Liūtė** @ 2012 03 13, 19:44)
Tikrai ne,priteisia ir maziau.
Taip,1000lt, ar cia yra labai daug? g.gif
Pavasriui batai,striuke,dzinsai,kepure,salikas, paskui botai,kedai,basutes 2jos, paprasti batukai..jau 1000lt. Kur kiti rubai,pramogos.
As rasiau, alimentai nebutinai minimaliam pragyvenimui vaiko skirti. Jei tevas protingas,jis suvokia,kiek viskas kainuoja,kad vaiko atostogos gali buti kaime,gali Egipte  4u.gif
*

Nu zinot, nereik pasilikt paskutinei minutei tokiu pirkiniu, kurie AKIVAIZDU, KAD BUS, tai ir to 1000 lt ant daiktu nepajusit doh.gif Nes jei perkant VISKA iskart, tikiu, kad 1000 lt neuzteks.

NESVARBU, kad tevas/motina, is kurio proteisiami alimentai babkiu NETURI, bent puse MGL VIS TIEK bus priteista, o jei netures/nemokes, bus issieskoma, kai galu gale vis tiek aptures legaliu pajamu.

MAZIAU negu Puse MGL gali buti priteista nebent abipusiu sutarimu, bet ir tai ka as zinau.. smile.gif
Ibi patria, ubi bene!
QUOTE(Siges @ 2012 03 14, 14:18)

MAZIAU negu Puse MGL gali buti priteista nebent abipusiu sutarimu, bet ir tai ka as zinau.. smile.gif
*

priteisia ir neabipusiu, ir čia nekartą yra sakiusios mamos, ir socialinių reikalų labirintuose temoje apie alimentus 4u.gif
**Liūtė**
QUOTE(Siges @ 2012 03 14, 15:18)
Nu zinot, nereik pasilikt paskutinei minutei tokiu pirkiniu, kurie AKIVAIZDU, KAD BUS, tai ir to 1000 lt ant daiktu nepajusit  doh.gif Nes jei perkant VISKA iskart, tikiu, kad 1000 lt neuzteks.
NESVARBU, kad tevas/motina, is kurio proteisiami alimentai babkiu NETURI, bent puse MGL VIS TIEK bus priteista, o jei netures/nemokes, bus issieskoma, kai galu gale vis tiek aptures legaliu pajamu.

*

Negaliu gincytis, nezinau.Bet pilna pvz kur priteista ir 300 ir 350... ax.gif
Tai nepasilieki paskutiniam menesiui, as cia tik parodyt norejau,kad yra dar like vyru,kurie saziningai moka pinigelius, nebutinai atsisedus suskaiciuoja, va uz vandeni menesiui vaikui 20lt-po sureli i diena va dar 30lt..moka tiek,kiek isleisdao ir gyvenant kartu.
Wonder Woman
Tai drabuzeliai juk ne vienam menesiui smile.gif tam ir sudaromos vaiko poreikiu lenteles, kad lengviau butu paskaiciuoti kiek isleidziam menesiui. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.