Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Plaučių fluorograma po gimdymo
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2
DaivaVe
Sveikos,
neseniai pagimdziau savo pirma leliuka ir israsant is ligonines dave siuntima pasidaryti plauciu fluorograma g.gif is to dziaugsmo, kad israso pamirsau pasiklausti del poveikio pienukui blush2.gif matinu pati MP, todel kazkaip nelabai noriu svitintis krutines, tuo labiau, kad del plauciu nusiskundimu neturiu schmoll.gif tai norejau paklausti zinanciu mamyciu, ar butina darytis ta fluorograma? Ar cia visoms tuos siuntimus duoda?? Ir jeigu jau butina darytis, koks poveikis pienukui?? Aciu uz atsakymus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
pievu-gele
g.gif pirma karta girdziu. Na siaip po gimdymo nereikia tokiu dalyku, gal turi kokiu kitu bedu? Todel ir gavai siuntima?As tavo vietoje pasitarciau su seimos gydytoju, gal tai galima nukelti tolesniam laikui, kai nebemaitinsi?
Dizaster
QUOTE(DaivaVe @ 2010 01 10, 15:21)
Sveikos,
neseniai pagimdziau savo pirma leliuka ir israsant is ligonines dave siuntima pasidaryti plauciu fluorograma  g.gif  is to dziaugsmo, kad israso pamirsau pasiklausti del poveikio pienukui  blush2.gif  matinu pati MP, todel kazkaip nelabai noriu svitintis krutines, tuo labiau, kad del plauciu nusiskundimu neturiu  schmoll.gif  tai norejau paklausti zinanciu mamyciu, ar butina darytis ta fluorograma? Ar cia visoms tuos siuntimus duoda?? Ir jeigu jau butina darytis, koks poveikis pienukui?? Aciu uz atsakymus  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

As irgi gavau toki siuntima. Jokiu sveikatos bedu neturiu, kiek supratau, tai standartinis tyrimas, bet va pasirodo, ne visoms nesciosioms duoda...
Tik man nesake, kad reikia skubiai pasidaryti, tai as nusprendziau, kad pasidarysiu po pusmecio, kai nebemaitinsiu...
DaivaVe
QUOTE(Dizaster @ 2010 01 11, 16:46)
As irgi gavau toki siuntima. Jokiu sveikatos bedu neturiu, kiek supratau, tai standartinis tyrimas, bet va pasirodo, ne visoms nesciosioms duoda...
Tik man nesake, kad reikia skubiai pasidaryti, tai as nusprendziau, kad pasidarysiu po pusmecio, kai nebemaitinsiu...
*

Kai man dave ta siuntima, tai pasake pasidaryti po 6 savaiciu g.gif bet jauciu nesidarysiu, nes noriu maitinti leliuka MP, o rizikuoti pienelio kokybe schmoll.gif
Song
QUOTE(DaivaVe @ 2010 01 10, 14:21)
Ir jeigu jau butina darytis, koks poveikis pienukui??
*

Pienas uzverda ir isbega biggrin.gif
Jokio poveikio, nurimkit. Spinduliai eina ir praeina.

O darytis nuotrauka reikia todel, kad po nestumo moterys yra ypac imlios ivairioms zarazoms, ypac bijomasi tuberkuliozes. Todel ir buvo isleistas ministro isakymas sia tema 4u.gif
melle
Man irgi davė siuntimą, bet neplanuoju eiti schmoll.gif
Luttuke
As neprisiruosiau nueiti. Nors siaip pasiklausinejau, tai sake, jei nera kosulio, tikrai nebus tuberkuliozes... Visiskai nekosejau, tai ir nejau.
Song
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 12, 21:08)
Nors siaip pasiklausinejau, tai sake, jei nera kosulio, tikrai nebus tuberkuliozes...
*

Nesamone. Jums tai pasake gydytojas? TBC pradzioje paprastai nebuna kosulio, smulkiazidinines atveju irgi nebuna. Nesiklaidinkit.
milija99
cia seniau darydavo visoms be isimties po gimdymo dar ligonineje - tiesiog profilaktiskai. dabar yra kiek kitaip = 1. pav. man niekas tokio siuntimo nedave. 2. jei ir butu dave, tikrai neiciau darytis, kol maitinu. O kas sakete, kad jie tiesiog eina ir praeina, tai drisciau papriestarauti, nors ir nedidele doze, bet gi vis delto rentgeno spinduliai, o jie nera visai nekalti. mirksiukas.gif
Song
QUOTE(milija99 @ 2010 01 12, 23:03)
O kas sakete, kad jie tiesiog eina ir praeina, tai drisciau papriestarauti, nors ir nedidele doze, bet gi vis delto rentgeno spinduliai, o jie nera visai nekalti.  mirksiukas.gif
*

As sakiau. Jie is tiesu eina ir praeina. Rentgeno spinduliai nera kaupiami, jie nera radiacija. Tai jonizuojantys spainduliai, kurie veikia kaip elektros lempute: ijungei-yra, isjungei-nera. Pagooglinkit.
Jei po rentgeno vamzdziu pakisit galva ir pastovesit savaite, gal tik tada laktacija ir sutriks. Nes paveiksit centrus cool.gif
milija99
QUOTE(Song @ 2010 01 13, 00:24)
As sakiau. Jie is tiesu eina ir praeina. Rentgeno spinduliai nera kaupiami, jie nera radiacija. Tai jonizuojantys spainduliai, kurie veikia kaip elektros lempute: ijungei-yra, isjungei-nera. Pagooglinkit.
Jei po rentgeno vamzdziu pakisit galva ir pastovesit savaite, gal tik tada laktacija ir sutriks. Nes paveiksit centrus cool.gif
*

Tikrai nesikaupia?? o kam tada yra naudojamos apsaugines priemones - svino prijuostes, pirstines, apklotai, sirmos. Tikriausiai del grozio viskas.. doh.gif
Nesakau, kad pasidare fluorograma gausim mirtina doze, taciau tai yra doze. Jei kas rimta, tai zinoma be kalbu, taciau cia ne tokia situacija, galima ir palaukti. beje, siaip ar taip dauguma mamyciu dirbancios, ir profilaktiskai ir taip privalu pasidaryti plauciu nuotrauka kas 2 metus.
P.s. googlinti man nereikia, tam baigiau medicinos mokslus.
Song
QUOTE(milija99 @ 2010 01 13, 12:01)
P.s. googlinti man nereikia, tam baigiau medicinos mokslus.
*

Matosi biggrin.gif
Svino prijuostes dedamos, kad isvengti to vienkartinio jonizuojanciu spinduliu poveikio i tam tikras jautrias vietas. Kalba buvo apie pieno pokycius rentgenoskopijos metu. Atsakiau, kad jokios. Mes nekalbam apie skydliaukes apsvitinima.
Siaip, nematau prasmes gincytis, nes vis tiek nepatikesit ir toliau visas klaidinsit.
milija99
QUOTE(Song @ 2010 01 13, 13:29)

Siaip, nematau prasmes gincytis, nes vis tiek nepatikesit ir toliau visas klaidinsit.
*

As tai su jumis nesiginciju, tik issakau kitokia nuomone. Matau, kad be ironijos sunku ja jums priimti. Daugiau nebesiplesiu, ne tam cia tema.
gylyte
Siuntimą gavau ir aš, bet pasitarusi su šeimos gydytoju, nusprendžiau, kad man to tyrimo visai nereikia, bent kolkas.
Owlet
kai davė ligonnėje tą siuntimą, sakė duoda visoms, kad reikia pasitikrinti profilaktiškai ir tiek.
Cansado
Man nieks nedavė tokio siuntimo ir net nebuvo kalbos apie tai.. g.gif
luckyme
QUOTE(DaivaVe @ 2010 01 10, 14:21)
Sveikos,
neseniai pagimdziau savo pirma leliuka ir israsant is ligonines dave siuntima pasidaryti plauciu fluorograma  g.gif  is to dziaugsmo, kad israso pamirsau pasiklausti del poveikio pienukui  blush2.gif  matinu pati MP, todel kazkaip nelabai noriu svitintis krutines, tuo labiau, kad del plauciu nusiskundimu neturiu  schmoll.gif  tai norejau paklausti zinanciu mamyciu, ar butina darytis ta fluorograma? Ar cia visoms tuos siuntimus duoda?? Ir jeigu jau butina darytis, koks poveikis pienukui?? Aciu uz atsakymus  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

manes niekur nesiunte g.gif
Jurgulė
QUOTE(Song @ 2010 01 12, 00:29)
Pienas uzverda ir isbega biggrin.gif
Jokio poveikio, nurimkit. Spinduliai eina ir praeina.

O darytis nuotrauka reikia todel, kad po nestumo moterys yra ypac imlios ivairioms zarazoms, ypac bijomasi tuberkuliozes. Todel ir buvo isleistas ministro isakymas sia tema 4u.gif
*

Ot ministras, ot protingas biggrin.gif
tai tegu jis įsakymą pasirašo, kad dezinfekuotų gimdymo ir akušerinio skyriaus palatas, kad moterys sveikos būdamos ir atvykusios į ligoninę neužsikrėstų. biggrin.gif
sunflow
Man abu kartus davė siuntimą. Pirmą kartą ėjai, pasidariau tą tyrimą, net neklausiau, kas, kur ir kada. Jokio poveikio pienukui tikrai nebuvo, nebent teigiamas, nes maitinau iki 1,5 metų biggrin.gif Užvakar buvau nuėjusi, tai man ta moteriškė, kuri daro poliklinikoje, pasakė, kad nereikia nieko darytis. Iš tikrųjų įrodyta, kad jokio poveikio pienukui nėra, tačiau ir papildomos dozės spindulių irgi nepatartina gauti. Beja, ministro įsakymas jau panaikintas (ji taip sakė) ir pagal naujas rekomendacija, fliurogramos daryt nereikia. Dėl to ir susidaro tokia situacija, kad vienom rašo, kitom ne, vienos gydytojos paskaitė naujas rekomendacijas, kitos ne biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Sekmės visom 4u.gif
Jogailė
Kai prieš tris metus gimdžiau, gavau ir aš tokį siuntimą, bet neprisiruošiau nueiti, be to, nemačiau reikalo smile.gif
Emanuel
as irgi gavau toki siuntima...bet neprisiruosiu eiti, o ir nematau reikalo...
Kyvis
gavau ir as siuntima krutines lastos fluorogramai, bet taip ir nepasidariau...
pumpuška
As taip pat gavau siuntima, bet taip ir nenuejau..
evelina
kai pirmą pagimdžiau, tai davė siuntimą, bet nėjau. o kai gimė antras, tai nieko nedavė. matyt ministro pakeitimus įstatyme paskaitė biggrin.gif
Uksnė
Po pirmo gimdymo mano ginius man neleido šviestis, kol maitinau leliuką. Taigis, ir dabar nesiruošiu smile.gif
Laruja
Man dave siuntima, bet seimos daktare pasake kad galiu neiti ir nejau ax.gif
MadaMa
Siuntimą gavau, bet nėjau smile.gif
Auriuxe_
g.gif idomiai... kaip cia vienoms duoda siuntimus, kitoms ne? unsure.gif
man niekas nieko nesiunte su plauciais g.gif
eturib9
Gavau ir as toki siuntima... galvoju, kad neverta man ten eiti... g.gif
Sibile
man sake, kaip baigsiu maitinti tada eiti
mamuuute
man dave siuntima VGN ir sake BUTINAI pasidaryti. bet as nesidariau. neseniai vezem savo maziuka i poliklinika, reikejo atlikti klubu nuotrauka. prie rengeno kabineto duru kabejo lapas su uzrasu didelem raidem, kad nescioms ir zindancioms moterims rengena daro, tik iskilus gresmei del gyvybes.
Frosted
Man siuntima dave, bet seimos daktare pasake, kad tai atgyvena, ir nereikia tu plauciu sviestis 4u.gif
Morena.
siuntima gavau, bet greiciausiai neisiu schmoll.gif
šneider
QUOTE(Auriuxe_ @ 2010 06 15, 17:51)
g.gif idomiai... kaip cia vienoms duoda siuntimus, kitoms ne? unsure.gif
man niekas nieko nesiunte su plauciais g.gif
*

Aš tik iš SM sužinojau, kad ir mamoms reikia plaučius peršviesti g.gif , nei po pirmo gimdymo, nei po antro niekas man nesakė eit šviestis g.gif
elenuxus
Man irgi GN dave siuntima, bet pasake, kad nebutina - rekomendacinio pobudzio siuntimas ax.gif Manau ir neisiu, pirma karta tai nejau, nematau reikalo ir dabar.
luna
Dave ir man... kvaila buvau kai po pirmo gimdymo nuejau... si kart manes nenuves ten niekas 4u.gif
ilgakojuke
As gimdziau VGN s. m. birzeli, tai dar dave siuntima ax.gif Nors atejusi sesele sake nesidaryt, nes jei ir butu tuberkulioze man, tai del intensyvaus kontakto su maziuku ir jam butu prikibusi iskart, neva ner prasmes man tikrintis... Nesitikrinau rolleyes.gif
eLaura
Pasidariau, kai nebemaitinau 4u.gif
Linušiukė
Pas mus Telšiuose ją daro ir darė,gimdžiau prieš gerus keturis metus,tai antra diena po gimdymo liepė nueiti pasidaryti...Kaip šįkart bus pamatysim,bet tikiu,kad ir vėl reiks g.gif
kalipso82
Pagimdziusi gavau ta siuntima, bet nesidariau kol nenuejau pas savo ginekologe po 6 savaiciu. Ji pasake kad cia nesamone ir geriau nesidaryti, o gauna visi tuos siuntimus del to, kad yra toks ministreijos isakymas, isleistas caro maro laikais kai buvo padaugeje tuberkuliozes atveju, ir niekaip jo nepakeicia. Taip kad ir nesidariau. Be to - kam rentgenas maitinanciai, visai nesamone.
*Pastilė*
Nesidariau, pasidarysiu tada kai baigsiu maitinti ax.gif
reicel
Visiskai pritariu kalipso82! Man irgi taip pat gydytoja paaiskino, tikrai nejau darytis, turiu ka veikt ir taip smile.gif
*fujimi
po pirmojo gimdymo, ryte iskart liepe rengtis ir eit, kaip kokioj koncentracijos stovykloj, vos einancios, sienu besitveriancios gimdyves, per puse ligonines, saltais koridoriais eina plauciu sviestis g.gif
po antrojo nieko panasaus,net neminejo, jog to reikia, aciu D, kam ta radiacija naudinga ax.gif
Mnz
Man taip pat davė siuntimą (2010 m. lapkritį), bet nėjau ir neketinu eiti. Nejaučiu poreikio spindulių dozei biggrin.gif
ledoksne
nedavė jokio siuntimo (Vilnius RK, 2010 spalis) o ir kaži ar eičiau biggrin.gif
*fujimi
as irgi nemanau, kad reikalinga tai
Luna69
Pirmakart apie tai girdziu, na kad reikia po gimdymo, nesidariau schmoll.gif
Nuotaikele
Tai nera privalomas dalykas, tuo labiau, kad kenkia sveikatai
pilkoji28
Kaune Mažylio GN neminėjo nieko apie tai
muminukas
Garantuoju, kad nieko nesidarysit ir baigusios maitinti cool.gif Jei siuntimą davė, vadinasi, reikia eiti. Pati šviečiau plaučius tebemaitindama - ftiziatrė tik pagyrė, kad ilgai maitinu. Pati savo akimis mačiau besilaukiančią moterį, kurią gydė nuo TBC. Savo akimis mačiau ką tik atvežtą iš KMUK gimdyvę, kuriai nedavė kūdikio, nes buvo atviros TBC nešiotoja. Ir tokie įvykiai tikrai ne vienetai. Ir tos moterys tikrai nebuvo asocialios.
Pasiskaitykite daugiau apie ligą, pasiskaitykite, kokia Lietuvoje situacija, koks gydymas laukia, tada purkštaukit.

Aišku, rizikuokite savo sveikata, neikite, paskui kai kuri nors minimum 4 mėnesius pagulėsite TBC ligoninėje, kitaip šnekėsite nail.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.