neseniai pagimdziau savo pirma leliuka ir israsant is ligonines dave siuntima pasidaryti plauciu fluorograma
Sveikos,
neseniai pagimdziau savo pirma leliuka ir israsant is ligonines dave siuntima pasidaryti plauciu fluorograma QUOTE(DaivaVe @ 2010 01 10, 15:21) Sveikos, neseniai pagimdziau savo pirma leliuka ir israsant is ligonines dave siuntima pasidaryti plauciu fluorograma As irgi gavau toki siuntima. Jokiu sveikatos bedu neturiu, kiek supratau, tai standartinis tyrimas, bet va pasirodo, ne visoms nesciosioms duoda... Tik man nesake, kad reikia skubiai pasidaryti, tai as nusprendziau, kad pasidarysiu po pusmecio, kai nebemaitinsiu... QUOTE(Dizaster @ 2010 01 11, 16:46) As irgi gavau toki siuntima. Jokiu sveikatos bedu neturiu, kiek supratau, tai standartinis tyrimas, bet va pasirodo, ne visoms nesciosioms duoda... Tik man nesake, kad reikia skubiai pasidaryti, tai as nusprendziau, kad pasidarysiu po pusmecio, kai nebemaitinsiu... Kai man dave ta siuntima, tai pasake pasidaryti po 6 savaiciu QUOTE(DaivaVe @ 2010 01 10, 14:21) Pienas uzverda ir isbega Jokio poveikio, nurimkit. Spinduliai eina ir praeina. O darytis nuotrauka reikia todel, kad po nestumo moterys yra ypac imlios ivairioms zarazoms, ypac bijomasi tuberkuliozes. Todel ir buvo isleistas ministro isakymas sia tema
Man irgi davė siuntimą, bet neplanuoju eiti
As neprisiruosiau nueiti. Nors siaip pasiklausinejau, tai sake, jei nera kosulio, tikrai nebus tuberkuliozes... Visiskai nekosejau, tai ir nejau.
cia seniau darydavo visoms be isimties po gimdymo dar ligonineje - tiesiog profilaktiskai. dabar yra kiek kitaip = 1. pav. man niekas tokio siuntimo nedave. 2. jei ir butu dave, tikrai neiciau darytis, kol maitinu. O kas sakete, kad jie tiesiog eina ir praeina, tai drisciau papriestarauti, nors ir nedidele doze, bet gi vis delto rentgeno spinduliai, o jie nera visai nekalti.
QUOTE(milija99 @ 2010 01 12, 23:03) O kas sakete, kad jie tiesiog eina ir praeina, tai drisciau papriestarauti, nors ir nedidele doze, bet gi vis delto rentgeno spinduliai, o jie nera visai nekalti. As sakiau. Jie is tiesu eina ir praeina. Rentgeno spinduliai nera kaupiami, jie nera radiacija. Tai jonizuojantys spainduliai, kurie veikia kaip elektros lempute: ijungei-yra, isjungei-nera. Pagooglinkit. Jei po rentgeno vamzdziu pakisit galva ir pastovesit savaite, gal tik tada laktacija ir sutriks. Nes paveiksit centrus QUOTE(Song @ 2010 01 13, 00:24) As sakiau. Jie is tiesu eina ir praeina. Rentgeno spinduliai nera kaupiami, jie nera radiacija. Tai jonizuojantys spainduliai, kurie veikia kaip elektros lempute: ijungei-yra, isjungei-nera. Pagooglinkit. Jei po rentgeno vamzdziu pakisit galva ir pastovesit savaite, gal tik tada laktacija ir sutriks. Nes paveiksit centrus Tikrai nesikaupia?? o kam tada yra naudojamos apsaugines priemones - svino prijuostes, pirstines, apklotai, sirmos. Tikriausiai del grozio viskas.. Nesakau, kad pasidare fluorograma gausim mirtina doze, taciau tai yra doze. Jei kas rimta, tai zinoma be kalbu, taciau cia ne tokia situacija, galima ir palaukti. beje, siaip ar taip dauguma mamyciu dirbancios, ir profilaktiskai ir taip privalu pasidaryti plauciu nuotrauka kas 2 metus. P.s. googlinti man nereikia, tam baigiau medicinos mokslus. QUOTE(milija99 @ 2010 01 13, 12:01) Matosi Svino prijuostes dedamos, kad isvengti to vienkartinio jonizuojanciu spinduliu poveikio i tam tikras jautrias vietas. Kalba buvo apie pieno pokycius rentgenoskopijos metu. Atsakiau, kad jokios. Mes nekalbam apie skydliaukes apsvitinima. Siaip, nematau prasmes gincytis, nes vis tiek nepatikesit ir toliau visas klaidinsit.
Siuntimą gavau ir aš, bet pasitarusi su šeimos gydytoju, nusprendžiau, kad man to tyrimo visai nereikia, bent kolkas.
kai davė ligonnėje tą siuntimą, sakė duoda visoms, kad reikia pasitikrinti profilaktiškai ir tiek.
Man nieks nedavė tokio siuntimo ir net nebuvo kalbos apie tai..
QUOTE(DaivaVe @ 2010 01 10, 14:21) Sveikos, neseniai pagimdziau savo pirma leliuka ir israsant is ligonines dave siuntima pasidaryti plauciu fluorograma manes niekur nesiunte QUOTE(Song @ 2010 01 12, 00:29) Pienas uzverda ir isbega Jokio poveikio, nurimkit. Spinduliai eina ir praeina. O darytis nuotrauka reikia todel, kad po nestumo moterys yra ypac imlios ivairioms zarazoms, ypac bijomasi tuberkuliozes. Todel ir buvo isleistas ministro isakymas sia tema Ot ministras, ot protingas tai tegu jis įsakymą pasirašo, kad dezinfekuotų gimdymo ir akušerinio skyriaus palatas, kad moterys sveikos būdamos ir atvykusios į ligoninę neužsikrėstų.
Man abu kartus davė siuntimą. Pirmą kartą ėjai, pasidariau tą tyrimą, net neklausiau, kas, kur ir kada. Jokio poveikio pienukui tikrai nebuvo, nebent teigiamas, nes maitinau iki 1,5 metų
Sekmės visom
Kai prieš tris metus gimdžiau, gavau ir aš tokį siuntimą, bet neprisiruošiau nueiti, be to, nemačiau reikalo
as irgi gavau toki siuntima...bet neprisiruosiu eiti, o ir nematau reikalo...
gavau ir as siuntima krutines lastos fluorogramai, bet taip ir nepasidariau...
As taip pat gavau siuntima, bet taip ir nenuejau..
kai pirmą pagimdžiau, tai davė siuntimą, bet nėjau. o kai gimė antras, tai nieko nedavė. matyt ministro pakeitimus įstatyme paskaitė
Po pirmo gimdymo mano ginius man neleido šviestis, kol maitinau leliuką. Taigis, ir dabar nesiruošiu
Man dave siuntima, bet seimos daktare pasake kad galiu neiti ir nejau
Siuntimą gavau, bet nėjau
man niekas nieko nesiunte su plauciais
Gavau ir as toki siuntima... galvoju, kad neverta man ten eiti...
man sake, kaip baigsiu maitinti tada eiti
man dave siuntima VGN ir sake BUTINAI pasidaryti. bet as nesidariau. neseniai vezem savo maziuka i poliklinika, reikejo atlikti klubu nuotrauka. prie rengeno kabineto duru kabejo lapas su uzrasu didelem raidem, kad nescioms ir zindancioms moterims rengena daro, tik iskilus gresmei del gyvybes.
Man siuntima dave, bet seimos daktare pasake, kad tai atgyvena, ir nereikia tu plauciu sviestis
siuntima gavau, bet greiciausiai neisiu
Man irgi GN dave siuntima, bet pasake, kad nebutina - rekomendacinio pobudzio siuntimas
Dave ir man... kvaila buvau kai po pirmo gimdymo nuejau... si kart manes nenuves ten niekas
As gimdziau VGN s. m. birzeli, tai dar dave siuntima
Pasidariau, kai nebemaitinau
Pas mus Telšiuose ją daro ir darė,gimdžiau prieš gerus keturis metus,tai antra diena po gimdymo liepė nueiti pasidaryti...Kaip šįkart bus pamatysim,bet tikiu,kad ir vėl reiks
Pagimdziusi gavau ta siuntima, bet nesidariau kol nenuejau pas savo ginekologe po 6 savaiciu. Ji pasake kad cia nesamone ir geriau nesidaryti, o gauna visi tuos siuntimus del to, kad yra toks ministreijos isakymas, isleistas caro maro laikais kai buvo padaugeje tuberkuliozes atveju, ir niekaip jo nepakeicia. Taip kad ir nesidariau. Be to - kam rentgenas maitinanciai, visai nesamone.
Nesidariau, pasidarysiu tada kai baigsiu maitinti
Visiskai pritariu kalipso82! Man irgi taip pat gydytoja paaiskino, tikrai nejau darytis, turiu ka veikt ir taip
po pirmojo gimdymo, ryte iskart liepe rengtis ir eit, kaip kokioj koncentracijos stovykloj, vos einancios, sienu besitveriancios gimdyves, per puse ligonines, saltais koridoriais eina plauciu sviestis
po antrojo nieko panasaus,net neminejo, jog to reikia, aciu D, kam ta radiacija naudinga
Man taip pat davė siuntimą (2010 m. lapkritį), bet nėjau ir neketinu eiti. Nejaučiu poreikio spindulių dozei
nedavė jokio siuntimo (Vilnius RK, 2010 spalis) o ir kaži ar eičiau
as irgi nemanau, kad reikalinga tai
Pirmakart apie tai girdziu, na kad reikia po gimdymo, nesidariau
Tai nera privalomas dalykas, tuo labiau, kad kenkia sveikatai
Kaune Mažylio GN neminėjo nieko apie tai
Garantuoju, kad nieko nesidarysit ir baigusios maitinti
Pasiskaitykite daugiau apie ligą, pasiskaitykite, kokia Lietuvoje situacija, koks gydymas laukia, tada purkštaukit. Aišku, rizikuokite savo sveikata, neikite, paskui kai kuri nors minimum 4 mėnesius pagulėsite TBC ligoninėje, kitaip šnekėsite |