stai ir geras puslapis keramikams,(paemiau is pirmos temos pabaigos)
www.keramikams.lt
Sekmes molio myletojoms.
Smagu,kad lipdome
stai ir geras puslapis keramikams,(paemiau is pirmos temos pabaigos) www.keramikams.lt Sekmes molio myletojoms. laba na va parsinesiau savo molinukus ir nezinau kodel man viena lektele susibangavo va kaip atrodo sulinkusi lekstele o cia bus medui ar uogienei o gal net ir cukrui deti ant stalo kai sveciu bus ![]() tik dabar galvoju ar neissiklaipys man dangtelis kazi kodel taip? gal nepakankamai ilgai dziuvo??? ar dar del ko nors kito
Kambarėlis toms, kam patinka sukišti pirštelius į molį, apsitaškyti glazūra ir svaigti nuo molio kvapo
Laukiamos visos ir visi SENA TEMA ![]() ![]()
vaje, beveik tuo paciu metu uzvedziau kita tema
permete cia mano tema
QUOTE(brumbrumai @ 2010 01 12, 21:18) faina,smagi pradzia. Papildyta: QUOTE(mama_gulbe @ 2010 01 12, 19:56) laba na va parsinesiau savo molinukus ir nezinau kodel man viena lektele susibangavo va kaip atrodo sulinkusi lekstele o cia bus medui ar uogienei o gal net ir cukrui deti ant stalo kai sveciu bus ![]() tik dabar galvoju ar neissiklaipys man dangtelis kazi kodel taip? gal nepakankamai ilgai dziuvo??? ar dar del ko nors kito Ojei,buvau siandien keramikos centre-berods taviskius ant stalo maciau,tokie visi is bumbuliuku nulipdyti-ar ne.Taip kruopsciai. O sulinko-arba kai degė,buvo tas krastelis ant kokiu darbeliu uzdetas ir deformavosi,o gal pati kai nulipdei,tą kraštą šiek tiek įlenkei o po to vėl atstatei i pradinę padėtį-tai degant yra toks posakis-,,Molis turi atmintį,,-prisiminė,kad kazkada islenktas buvo. QUOTE(nmante @ 2010 01 12, 22:06) aisku vat koks tas molis gudruolis dabar laukia smagiausias darbas glazuravimas reiks lekstele perdaryt nes dovanai dariau ale tam puslapy molis pigesnis tik idomu kiek moket uz atsiuntima 20 kg reikttu
Mama gulbe-zymiai pigiau yra uzsisakinėti molį,kai veža i Vilnių iš Kuršėnų,man
kazkada svirplele pasakė(didelis jai aciu uz tai Kursenu 868885933 ten molis gaunasi kelis kartus pigiau. atvaziuoti. Tai 20kg.gabalai yra sufasuoti. QUOTE(nmante @ 2010 01 12, 22:17) Mama gulbe-zymiai pigiau yra uzsisakinėti molį,kai veža i Vilnių iš Kuršėnų,man kazkada svirplele pasakė(didelis jai aciu uz tai 868885933 ten molis gaunasi kelis kartus pigiau. aisku aciu bet tai idomu kiek maziausiai jie gali atvezti ir atsiimti tikriausiai keramikos centre reikia nes ten gal neparduota po 10 -20 kg QUOTE(mama_gulbe @ 2010 01 12, 22:26) aisku aciu bet tai idomu kiek maziausiai jie gali atvezti ir atsiimti tikriausiai keramikos centre reikia nes ten gal neparduota po 10 -20 kg Ogi Tu pasiskambink ir pasiklausinėk. Nebijok, ten atsiliepianti moteriškė labai kantri, net į mano kvailus klausimus nesinervindama nuoširdžiai atsakinėjo QUOTE(Shusha @ 2010 01 12, 23:17) Ogi Tu pasiskambink ir pasiklausinėk. Nebijok, ten atsiliepianti moteriškė labai kantri, net į mano kvailus klausimus nesinervindama nuoširdžiai atsakinėjo a tai gerai vadinas pripratus
As nusipirkau is cia du buteliokus, vienas maniau angobos, bet pavadintas "gaze" .... O irankiu prisipirkau!!!!
Ivairios.
As medinius stekiukus po 4 lt. su trupuciu pirkau. O ten kitokiu pribombasu man kaip ir nereikejo. Nes ten dar vieluciu ir kt. buvo, bet kad as primityvas, nelabai ir suprantu prasmes. Isbandysiu sia savaite poglazurinius daziukus Nezinau, gal man jau kaktusais nebeuzsiimineti, tik keramika. QUOTE(Crassula @ 2010 01 19, 18:44) Ivairios. As medinius stekiukus po 4 lt. su trupuciu pirkau. O ten kitokiu pribombasu man kaip ir nereikejo. Nes ten dar vieluciu ir kt. buvo, bet kad as primityvas, nelabai ir suprantu prasmes. Isbandysiu sia savaite poglazurinius daziukus Nezinau, gal man jau kaktusais nebeuzsiimineti, tik keramika. O po kiek tenais poglazuriniai dazai...
as tai labai ziesti noreciau pabandyt
o ta modeliavimo rateli gal zinot kur pigiai gaut? QUOTE(mama_gulbe @ 2010 01 19, 22:06) as tai labai ziesti noreciau pabandyt o ta modeliavimo rateli gal zinot kur pigiai gaut? Žinai,as tai vietoj jo naudoju toki sportini moterų ratelį O cia mano vaikiuku veikla ![]() ![]()
kaip graziai vaikiukai darbuojas
pas man jau beveik pilna lentynele molinuku o pas sunu dar daugiau a kaip tas ratelis atrodo?
Turnetemis puodu nenuziesi.
Poglazuriniai 18 lt. Bet as dar isbandysiu. Gal ka primaisiau.
Sveikos,gal as ne visai i tema,bet prasau pasidalinkit informacija ar yra Kaune kur kokie ivadiniai keramiku kursai?Vyras visad pasvajoja,kad noretu kada pabandyt su moliu pasidarbuot,tai artejancio gimtadienio proga gal butu galima ji i kokia pamokele nusiust?
O visoms molio myletojoms linkiu kurybinio polekio!
kaip, keramikės, ar dalyvaujat Kaziuke? Pagalvojau, kad namie taip keletas darbelių prisikaupę, gal pabandyt ..? šiaip būtų smagu pažiūrėt, kaip kiti vertina ir pan.
kas papasakotų?Nmante, tu juk esi dalyvavusi ane? Bet tu tai dailininkė.. o ten tokiems mėgėjams kaip?.
laba visom
apie muges yra cia temute - ten imeciau visa info apie Kaziuka vilniuje Crassula - zinau kad turnete puodo nenuziesi ar uztenka keletos dienu dziuti nuglazuruotam darbeliui ?
[quote=www.keramikams.lt,2010 01 21, 10:12]
ar uztenka keletos dienu dziuti nuglazuruotam darbeliui ? [/quote] Uztenka keletos valandu. [/quote] sian buvau keramikos centre sako Kursenu glazura balta su melyna ir geltona su zalia galima maisyt - gausis zydra ir ale salotine tai nz kaip cia su tuo maisymu,, raudonu ir kitu sake nemaisyt nesimaiso, o sitos tipo maisosi
[quote=mama_gulbe,2010 01 21, 12:05]
Uztenka keletos valandu. [/quote] sian buvau keramikos centre sako Kursenu glazura balta su melyna ir geltona su zalia galima maisyt - gausis zydra ir ale salotine tai nz kaip cia su tuo maisymu,, raudonu ir kitu sake nemaisyt nesimaiso, o sitos tipo maisosi [/quote] na, melyna su balta tai as maisau. gaunasi tokia zydra
[quote=brumbrumai,2010 01 21, 14:33]
sian buvau keramikos centre sako Kursenu glazura balta su melyna ir geltona su zalia galima maisyt - gausis zydra ir ale salotine tai nz kaip cia su tuo maisymu,, raudonu ir kitu sake nemaisyt nesimaiso, o sitos tipo maisosi [/quote] na, melyna su balta tai as maisau. gaunasi tokia zydra [/quote] aga ten ir parodyde jau "Gatava" spalvyte, reiks ir man susmaisyt ir prie manes kita moterele sako noriu salotine pasdaryt - ir pilste ten geltona ir zalia QUOTE(mama_gulbe @ 2010 01 21, 13:05) sian buvau keramikos centre sako Kursenu glazura balta su melyna ir geltona su zalia galima maisyt - gausis zydra ir ale salotine tai nz kaip cia su tuo maisymu,, raudonu ir kitu sake nemaisyt nesimaiso, o sitos tipo maisosi Ir žalia su balta maišosi. Bet man neitin graži, tokia šalta šalta gavosi. Gražesnė su bespalve sumaišius
Nmante, susirask ornamentu puslapi.
Mano akimis tai turbut 2 arbatiniai saukstukai nesigauna. Bet jie tikriausiai akvarelobrazai. O del glaz. maisymo-- tai oi kaip megstu. Idomiausiai gaunasi kai tas menines su kuo nors pamaisai. Bet as taip megstu. O tiems kam reikia aiskaus rezultato be bandymu geriau nesizaisti QUOTE(Globaliste @ 2010 01 21, 08:16) kaip, keramikės, ar dalyvaujat Kaziuke? Pagalvojau, kad namie taip keletas darbelių prisikaupę, gal pabandyt ..? šiaip būtų smagu pažiūrėt, kaip kiti vertina ir pan. kas papasakotų?Nmante, tu juk esi dalyvavusi ane? Bet tu tai dailininkė.. o ten tokiems mėgėjams kaip?. Tikrai,reikia leidimu,pagalvok,ar apsimokes,jei nedaug darbu turi. Gal su kazkuo junkis... As tai siemet nedalyvausiu-kazkaip pabodo masiskai stampuot savus darbus.
Labas visoms ir visiems
Visai netiketai radau jusu temuke ir labai apsidziaugiau Cia kazkas klause, del dekoravimo ratuko. Tai pigiausias variantas butu nueiti pas tekintoja ir uzsakyti, kad istekintu... O jeigu tekontojas dirba privaciai, o ne firma kokia, tai dar pigiau. QUOTE(Jurapelius @ 2010 01 26, 15:59) Cia kazkas klause, del dekoravimo ratuko. Tai pigiausias variantas butu nueiti pas tekintoja ir uzsakyti, kad istekintu... O jeigu tekontojas dirba privaciai, o ne firma kokia, tai dar pigiau. laba as domejausi, ale ja utoki "samadielka" sumeistravo vyras jau tikiuosi sia savaite pasiimsiu savo molinukus isdektus glazuruotus
Tai poglazuriniu dazu likau patenkinta.
QUOTE(Crassula @ 2010 01 27, 17:06) Nu va,smagu,kad patenkinta....... Gavau ir as pagaliau po ilgu paštinių klaidziojimų savo poglazūrinius dažus,irgi kątik išbandžiau,reik išdegt ir palaukt,kas ten gausis.O tu ar jau isdegei....Sakyk,tavieji ar tik ant ,,žalio,,darbelio dengiasi,ar taip pat gali ir ant biskvito tepti.Siaip,pagalvojus,kokios galimybes visokiems smulkiems išpiešimams atsiveria su jais,ane Kažkada, kai dariau Akademijoj magistrinį darbą,tai tų poglazūrinių pas mus buvo daug privežta,ir dar ,isivaizduoji,nemokama Cia siaip-ikeliu kelis (ne savo) darbelius su poglazuriniais man patiko ![]() ![]() ![]()
QUOTE(nmante @ 2010 01 27, 17:10) Cia siaip-ikeliu kelis (ne savo) darbelius su poglazuriniais ogo. o jais iseina plonai paisyti? nu jie kaip piestukai kazkokie? atleiskit kvailelei
Mante,aš kaip tik savo draugės lauktuvėm paprašiau Amaco poglazūrinių. Labai norisi subtilumo, nors būtent Amaco, laaabai brangios medžiagos...surantu, kad viena geriausiu Amerikoj....
kaip idomu, kaip graziai ispiesta Nmante - lauksiu tavo pabandymo rezultatu
Jo,geri dazai,jie -kaip guasas-na tepimo principas tas pats,netoksiski, nesitepa,gali ir ant biskvito,ir ant nedegto dengti,gali uzglazuruot,gali ne...
Svirplele-isivaizduoju,kad tavo paisymo stiliui labai gali pritikti tie dažai QUOTE(nmante @ 2010 01 27, 20:21) Jo,geri dazai,jie -kaip guasas-na tepimo principas tas pats,netoksiski, nesitepa,gali ir ant biskvito,ir ant nedegto dengti,gali uzglazuruot,gali ne... Svirplele-isivaizduoju,kad tavo paisymo stiliui labai gali pritikti tie dažai as ir noreeeeciau bet pirma reik paziuret kas te ma ngavos, ryt jau vyras parves mano "menus"
Gal kas nori isbandyti tokius poglazurinius dazus,man kazkaip visai nepritapo prie mano darbu,stovi,dulka,na nesidazo ir tiek
Maniskiai beveik nenaudoti,kelis kartus patepiau ir stovi... Tai jei kas susidomėtų,parduočiau,zinoma,pigiau,nei pirkau. Placiau cia http://www.ceramicartspace.com/ceramics274...oduct_info.html
ale nepigus
gal dar pravers tau paciai kai koki grozi reiks ispiest ar uzrasiuka uzdet nu va parsinesiau savo puoduka noriu kad pakomentuotumet kelis momentus aiskiai matau kad blogai uztepiau glazura viena sluokosni po kiek laiko antra? tada graziau dengtu ? ![]() ne va vidu "isteliuskavau" ipyliau glazura ir ispyliau - ten gerai pasidenge ![]() ir raudona tik vos belikus naudojau Kursenu ir Duevo glazuras
Mama gulbe, kol neatsakė tikros keramikės, pasisakysiu kaip man atrodo
Taigi, man atrodo, kad galima iškart riebiai riebiai dengti glazūra ( bet kartais tai būna sunku ar neįmanoma- kai kurios skystesnės, labiau bėga). O jei jau nesigauna, tai tuomet padengti vienu sluoksniu ir "apėjus ratuką" ( jei glazūruojamas daikčiukas ne itin mažas, to laiko užtenka, kad glazūra "prisitrauktų") vėl iš naujo dengti antrą, jei reikia- ir trečią kartą. Nusišnekėjau? O kuri čia Duevo glazūra? Kaip tau ji pasirodė, smagi? aciu uz komentara del formos - tai as labai glostau kol nuglostau del glazuros - minty supratau, nes dabar ir pati taip galvoju, nesiau tik kelis darbelius isdegti, tai likusius kelis dar sykius paglazuruosiu duevo -tai raudona glazura, ji parduodama sausa eisiu bandyt dar ka "riebiai" paglazuruot ir senuosius darbus dar uztept jei atsiminsiu kur kokia spalva tepiau va dar vienas darbelis
Manau, kad glazuros naudojamos skystokos. O sia raudona reikia tepti storokai, labai kaprizinga spalva, mums taip ir nepavyko normaliai dirbti su ja.
|