Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Serganti mama :(
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
padange7
Sveikos mamytes smile.gif Norejau pasirasineti apie tokius dalykus kaip sergancios mamytes augina savo atzaleles... Na, kad butu aiskiau papasakosiu savo istorija. Kai buvau 8 men nescia man ivyko priepuolis, gydytojai spejo, kad epilepsijos, bet po gimdymo dariausi tyrimus, pasirodo - ne. Gimdziau rugsejo men, Vilniuje, taike epidura, pagimdziau, aciu Dievui, sveika suneli. Bet po gimdymo staiga pakilo kraujospudis, gulejau ligonineje su 220/120 spaudimu...geriau vaistus, teko nutraukti maitinima. svaigo galva, permusinejo sirdis, kuri ir dabar taip "dirba"...neseniai buvau vilniuje, pasirodo man sutrikes sirdies ritmas, dar laukia eile tyrimu... savijauta slyksti, vaikstau perbalus, issekus, "sukudus"...vaikutis labai prastai miega naktimis, isvargom ziauriai abu su vyru, be to, vyras iseina i darba ir lieku viena...truputi padeda uosviai (labai dekinga jiems smile.gif ), o mano tevukai gyvena toli. su tokia sveikata vaikuti ziauriai sunku auginti...ar yra tokiu mamyciu? kaip jus tvarkotes? kas jums padeda? kaip pabegat nuo blogu minciu? as buna taip uzsizliumbiu, kad, atrodo, cia pati pasaulio pabaiga...padekit man, maytes...
Kentė
Nors ir nesergu as pati nieko (tfu tfu tfu).Bet linkiu tau visko ko geriausio.stiprybes ir istvermes,isivaizduoju kaip tau sunku,laimei kad vaikutis sveikas 4u.gif drinks_cheers.gif Ir paciai sveikatos linkiu mirksiukas.gif
padange7
QUOTE(Agni'85 @ 2007 03 12, 14:02)
Nors ir nesergu as pati nieko (tfu tfu tfu).Bet linkiu tau visko ko geriausio.stiprybes ir istvermes,isivaizduoju kaip tau sunku,laimei kad vaikutis sveikas  4u.gif  drinks_cheers.gif  Ir paciai sveikatos linkiu  mirksiukas.gif
*

aciu tau 4u.gif , buna, kad laikausi, bet buna, oiiii dienu...
Papildyta:
o api vaikuti...na, jis labai jau jautrus, manom, kad vis delto, tas mano priepuolis ji kazkaip paveike... krupcioja miegodamas, blaskosi... vesim pas neurologa tirtis...
strazdanėlė...
[quote=Dangutė,2007 03 12, 13:09]
aciu tau 4u.gif , buna, kad laikausi, bet buna, oiiii dienu...
Papildyta:
o api vaikuti...na, jis labai jau jautrus, manom, kad vis delto, tas mano priepuolis ji kazkaip paveike... krupcioja miegodamas, blaskosi... vesim pas neurologa tirtis...
*

[/qu
galiu tik įsivaizduoti, kaip tau su mažiuku sunku 4u.gif
o pas neurologą tai būtinai nueikit, bet nepergyvenkit, nes viskas bus gerai. skirs kokią raminančią mikstūrą ir tiek, mes nuo 2 mėn ją geriam ir nieko. ax.gif
įsivaizduoju, kad sunku, bet reikia pačiai stengtis būti ramesnei, nes mažykis viską jaučia.
laikykitės 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
padange7

galiu tik įsivaizduoti, kaip tau su mažiuku sunku 4u.gif
o pas neurologą tai būtinai nueikit, bet nepergyvenkit, nes viskas bus gerai. skirs kokią raminančią mikstūrą ir tiek, mes nuo 2 mėn ją geriam ir nieko. ax.gif
įsivaizduoju, kad sunku, bet reikia pačiai stengtis būti ramesnei, nes mažykis viską jaučia.
laikykitės 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
*

[/quote]

Aciu ir tau smile.gif kazkaip apsiraminu kai parasot, patariat, ta as labai vertinu biggrin.gif na, o mano sveikata siandien irgi - net neklauskit... kas cia per nesamones...
Rasmuze
man po cezari taip blogai buvo. ir sirdele streikavo ir oro truko.
onushkis
Sveikos mamytes

As buvau susirgus kai mano mazuliui buvo 3 menesiai. Man buvo 40 temperatura, ir nezmoniskai skaudejo galva... Iskvietem greitaja, o ji nieko.. doh.gif Tik dave kaukia kad kai matinu mazuli uzsideciau. Kadagi pati maitinau tai vaistu ir neisrase..

user posted image
rikutis
QUOTE(Dangutė @ 2007 03 12, 13:58)
Sveikos mamytes  smile.gif Norejau pasirasineti apie tokius dalykus kaip sergancios mamytes augina savo atzaleles... Na, kad butu aiskiau papasakosiu savo istorija. Kai buvau 8 men nescia man ivyko priepuolis, gydytojai spejo, kad epilepsijos, bet po gimdymo dariausi tyrimus, pasirodo - ne. Gimdziau rugsejo men, Vilniuje, taike epidura, pagimdziau, aciu Dievui, sveika suneli. Bet po gimdymo staiga pakilo kraujospudis, gulejau ligonineje su 220/120 spaudimu...geriau vaistus, teko nutraukti maitinima. svaigo galva, permusinejo sirdis, kuri ir dabar taip "dirba"...neseniai buvau vilniuje, pasirodo man sutrikes sirdies ritmas, dar laukia eile tyrimu... savijauta slyksti, vaikstau perbalus, issekus, "sukudus"...vaikutis labai prastai miega naktimis, isvargom ziauriai abu su vyru, be to, vyras iseina i darba ir lieku viena...truputi padeda uosviai (labai dekinga jiems  smile.gif ), o mano tevukai gyvena toli. su tokia sveikata vaikuti ziauriai sunku auginti...ar yra tokiu mamyciu? kaip jus tvarkotes? kas jums padeda? kaip pabegat nuo blogu minciu? as buna taip uzsizliumbiu, kad, atrodo, cia pati pasaulio pabaiga...padekit man, maytes...
*

sveika,
puikiai tave suprantu... sesta menesi nescia pradejau siaubingai dusti, pagulde i ligonine, leido vaistus i pilva nestuke.gif , dorai taip ir nepaaiskino, kas yra, vis sake trombai, kraujagysles... kai paskaiciau ligos istorijos israse diagnoze- nieko nesupratau. tiesa, gimdymas, aciu dievui, buvo labai sklandus ir greitas, neprireike jokiu nuskausminamuju, tiksliau- man nespejo ju suleisti rolleyes.gif (mazulis labai skubejo pamatyti mamyte ir teveli!), sunelis gime stiprus ir sveikas, nors ir 37 savaiciu, bet 3.5kg ir 53cm.
dabar jauciuosi taip pat sunkiai- tiesa, dustu maziau, taciau kai reikia ka nors sunkiau pakelti ar ilgiau vaikscioti- beda, o skalbimo masinos neturim, tampau kasdien senana "maliutka", sunelis sveria jau beveik 9kg, o vezimelio siaubingai bijo, vaiksciojam tik su kenguriuku, ir namie labai nori buti ant rankyciu, o dar tie nelemti 30kg, priaugti per nestuma, vis nekrenta, nors beveik nieko nevalgau, o judu visa diena... vis aspirina ryti reikia (krutim, deja, nemaitinu nuo 1 menesio, nes pienelis dingo...), skrandzio jau gaila.
o ir mazulis mano, kaip ir tavo, labai dirglus, verksniukas,- bent kokia nestumo metu persirgta liga kudikeli veikia, o cia ir dusulys, ir aukstas kraujospudis, ir tie vaistai i pilva- kai leisdavo, verkdavau, bet ne is skausmo, o is baimes, kad tik per giliai adatos neidurtu...
sunelio tetis dirba du darbus, grizta velai, taigi visa diena bunam tik mudu abudu su mano angeliuku... + gyvenam pas anyta, bet apie ja nieko gero negaliu pasakyti...
visko buna- ir nuovargio, ir nevilties asaru, na bet ka jau padarysi, kazkaip labiausiai
stengiuosi, kad mazulis sveikas ir laimingas butu...
laikykis, stiprybes tau! tikiuos, greit viskas pasikeis i geraja puse 4u.gif
o jei reiketu kokios nors pagalbos- rasyk i az, jei galesiu, butinai padesiu smile.gif
sirdute
Dangute, laikykis, tiesiog prasyk pagalbos is tevu, vyro. Pati nesergu jokia liga (aciu Dievui), bet mano labai gera drauge pagimdziusi po 3men suzinojo, kad serga veziu. Dabar jos suneliui jau beveik 3 metai, o ji vis dar kovoja su sia baisia liga, praejo daugybe chemoterapiju, nupjauta koja. jai visada padejo uosviai su vaikuciu, ir vyras jai labai padeda. Zinai, tik vaikas ir duoda jai jegu kovoti su liga, kokia baisi ji bebutu.
Upjora
QUOTE(sirdute @ 2007 07 25, 13:27)
Dangute, laikykis, tiesiog prasyk pagalbos is tevu, vyro. Pati nesergu jokia liga (aciu Dievui), bet mano labai gera drauge pagimdziusi po 3men suzinojo, kad serga veziu. Dabar jos suneliui jau beveik 3 metai, o ji vis dar kovoja su sia baisia liga, praejo daugybe chemoterapiju, nupjauta koja. jai visada padejo uosviai su vaikuciu, ir vyras jai labai padeda. Zinai, tik vaikas ir duoda jai jegu kovoti su liga, kokia baisi ji bebutu.
*

Ojej,kokiu nelaimiu zmonems buna cray.gif cray.gif cray.gif
@lina
Labukas visoms mamytems,
turiu klausima i kuri man nedelsiant reikia atsakymo, pries kelias dienas persalau ir kadangi dabar taip siaucia tas vadinamas kiaules gripo virusas labai bijau kad butent ji ir esu pasigavusi. Stengiuosi kuo toliau buti nuo savo mazyles, nuolatos nesioju kauke, bet kadangi neturiu kam palikti priziureti savo zuikio vis tiek tenka daugeli dalyku daryti paciai, nors ir kaip prastai jausciausi... Klausimas tas, ar galima maitinti vaika MP? Gaunu antibiotikus per vena + vitaminas c ir pan. Kiek snekejau su gydytojais sako kad nieko blogo nenutiks, kad tik labai nedidele doze vaistu pereina su MP ir kad mazylei nieko nuo to nenutiks, bet taip neramu kad siaubas. 3 dienas maitinau tik misinukais nes labai bijau duot savo pienuka, labai prasau patarkite kaip elgtis?????
Luttuke
QUOTE(@lina @ 2010 01 11, 22:39)
Labukas visoms mamytems,
turiu klausima i kuri man nedelsiant reikia atsakymo, pries kelias dienas persalau ir kadangi dabar taip siaucia tas vadinamas kiaules gripo virusas labai bijau kad butent ji ir esu pasigavusi. Stengiuosi kuo toliau buti nuo savo mazyles, nuolatos nesioju kauke, bet kadangi neturiu kam palikti priziureti savo zuikio vis tiek tenka daugeli dalyku daryti paciai, nors ir kaip prastai jausciausi... Klausimas tas, ar galima maitinti vaika MP? Gaunu antibiotikus per vena + vitaminas c ir pan. Kiek snekejau su gydytojais sako kad nieko blogo nenutiks, kad tik labai nedidele doze vaistu pereina su MP ir kad mazylei nieko nuo to nenutiks, bet taip neramu kad siaubas. 3 dienas maitinau tik misinukais nes labai bijau duot savo pienuka, labai prasau patarkite kaip elgtis?????
*

Butinai maitinkite vaikuti, nes taip jis gaus antikuniu. Tai pades nesusirgti arba prasirkti labai lengvai.
Vijoka
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 11, 21:56)
Butinai maitinkite vaikuti, nes taip jis gaus antikuniu. Tai pades nesusirgti arba prasirkti labai lengvai.
*

drinks_cheers.gif Tikra tiesa, mamai susirgus, organizmas automatiškai pradeda gaminti antikūnus leliukui apsaugoti 4u.gif
@lina
QUOTE(Vitoria @ 2010 01 11, 23:22)
drinks_cheers.gif Tikra tiesa, mamai susirgus, organizmas automatiškai pradeda gaminti antikūnus leliukui apsaugoti  4u.gif
*

na aciu labai labai, gaila kad as taip velai susiprotejau parasyti, o per tas 3 dienas tiek pieno ispyliau ikriaukle, gaila doh.gif
Kačia
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 11, 22:56)
*

drinks_cheers.gif Kai dukrytei buvo 1 men. pati sirgau (panasu, kad buvo gripas), iskarto skambinau gyd. ir konsultavausi, ka daryt. Liepe, maitinti, aisku buvo sunku man paciai, nes lb jau silpna buvo ir prakaitavau doh.gif Kai visai blogai budavo, duodavau savo uzsaldyta pienuka mirksiukas.gif
@lina
QUOTE(Kačia @ 2010 01 12, 00:54)
drinks_cheers.gif Kai dukrytei buvo 1 men. pati sirgau (panasu, kad buvo gripas), iskarto skambinau gyd. ir konsultavausi, ka daryt. Liepe, maitinti, aisku buvo sunku man paciai, nes lb jau silpna buvo ir prakaitavau doh.gif Kai visai blogai budavo, duodavau savo uzsaldyta pienuka  mirksiukas.gif
*

man taip pat be galo silpna ir visa kita, tad maitint net nesugebu, nes maze jau svere apie 8kg tiesiog bijau kad neislaikysiu, tad dabar nusitraukineju ir duodu is buteliuko. labai bijau kad per sita liga man pienukas nesibaigtu tik, nu bet jei pastoviai nusitraukinesiu arba jei iseis maitinsiu pati gal nesibaigs. tiek pergyvenu, nors ir suprantu kad ir nervintis yra negerai nu bet ...
Luttuke
QUOTE(@lina @ 2010 01 12, 09:58)
man taip pat be galo silpna ir visa kita, tad maitint net nesugebu, nes maze jau svere apie 8kg tiesiog bijau kad neislaikysiu, tad dabar nusitraukineju ir duodu is buteliuko. labai bijau kad per sita liga man pienukas nesibaigtu tik, nu bet jei pastoviai nusitraukinesiu arba jei iseis maitinsiu pati gal nesibaigs. tiek pergyvenu, nors ir suprantu kad ir nervintis yra negerai nu bet ...
*

O nemaitini atsigulusi? As nakti visada taip ir jegu nereikai ir netgi uzmiegu kartais.
@lina
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 12, 11:44)
O nemaitini atsigulusi? As nakti visada taip ir jegu nereikai ir netgi uzmiegu kartais.
*

siuo klausimu mano maze super, ji vakare po plaukiojimo ispliurpia 260ml pienuko ir tada iki ryto miega, tad labai dziaugiuosi kad bent naktimis nereikai keltis. o atsigulus man niekaip neiseina maitint, kazkaip nepatogu.../
be to su tokiu zverisku apetitu, mano pienuko uztenka tik dviem pusryciams, ir vakarienei, o diena jau tenka primaitinti, tai jau pradejau duoti misinuka ir + tyreles...
Bozinda
as irgi jau trecia diena sergu, bet vaistu tokiu nevartoju, maitinu MP.
kolkas pupa nesrega ir tikiuosi, kad nesusirks rolleyes.gif
solciukas
Pati sirgau ir gavau leidžiamus vaistus, tuomet mergaitės nemaitinau, o daviau užšaldytą pienelį, kitą kartą kai sirgau tai gėriau Ospamox ir tada maitinau, nes su visais konsultavausi ir leido, o kai gavau leidžiamų vaistų, tai maitinti nepatarė. Apie antibiotikus galima pasiskaityti internete, kuriuos vartojant galima maitinti, o kuriuos ne.
linella
kai as gripavau tai geriau hemeopatinius vaistukus nuo temperaturos ir maitinau, o kai temperatura virs 38 paracetamolis tinka ir nekenkia pienukui. Tik, kad va man beda buvo, baisiai bloga buvo. Kelias dienas valgyt negalejau, tai ir pienuko kokybe suprastejo. unsure.gif
Rūtkė
Aš irgi sergu, skauda šiektiek gerklę ir kosiju.. vaistų negeriu, geriu daug arbatų aviečių stiebų ir pan.. vaikuti matinu kiek tik galiu, nes pienelio ir tai labai mažai teliko verysad.gif mažius sveikas, tikiuosi nesusirks smile.gif
evelina
Sirgau ir aš, taip bloga buvo, kad ui ui. tai kol gulėjau paslika, vyras mažiuką prižiūrėjo, tik pakišdavo pažindyti.kadangi gulint man patogu maitinti, tai ir užsnausdavau bemaitindama. Bronchitas man buvo, tai be antibiotikų nepraslydau. o mažiui viskas ok, nesusirgo. nors bijojau labai, kad neapsikrėstų, kosėjau smarkiai.
zarza
QUOTE(@lina @ 2010 01 11, 21:39)
Labukas visoms mamytems,
*

Tik pagimdziusi ligoninej persalau. Man skyre antibiotiku. Su gyditojos leidimu maitinau vaika ir nesiojau kauke. Vaikas nesusirgo.
Vilma-Ieva
Kai aš sirgau, tai gydytoja buvo uždraudus vaikutį maitinti dėl aukštos temperatūros. Neva ten pieno struktūra pasikeičia, apsinuodyti gali ir pan. Bet kažkaip man atrodė, kad negali su tuo pienuku nieko blogo būti ir neklausiau aš jos. smile.gif Ir nieko — nei apsinuodijo, nei nuo manęs užsikrėtė.
Wild Pearl
QUOTE(Vilma-Ieva @ 2010 01 27, 22:57)
Kai aš sirgau, tai gydytoja buvo uždraudus vaikutį maitinti dėl aukštos temperatūros. Neva ten pieno struktūra pasikeičia, apsinuodyti gali ir pan. Bet kažkaip man atrodė, kad negali su tuo pienuku nieko blogo būti ir neklausiau aš jos. smile.gif Ir nieko — nei apsinuodijo, nei nuo manęs užsikrėtė.
*

hmmm,keista g.gif as irgi karsciavau,buvo 38.6temp.bet net minties nemaitinti nebuvo schmoll.gif atvirksciai man sakydavo kad vaikelis tokiu budu gaunamas mamytes pieneli gaus imuniteta g.gif ...taip kad tiek ligos atveju tiek sveika as amitinu vaikiuka biggrin.gif ,tik vaistu aisku nepatariama matinant gerti unsure.gif
Vilma-Ieva
QUOTE(0rchideja @ 2010 01 31, 10:38)
hmmm,keista  g.gif as irgi karsciavau,buvo 38.6temp.bet net minties nemaitinti nebuvo  schmoll.gif atvirksciai man sakydavo kad vaikelis tokiu budu gaunamas mamytes pieneli gaus imuniteta  g.gif ...taip kad tiek ligos atveju tiek sveika as amitinu vaikiuka  biggrin.gif ,tik vaistu aisku nepatariama matinant gerti  unsure.gif
*

Vaistukų aš ir negėriau — dėl to ir maitinau drąsiai, ir tiesiai iš krūties. O šiaip gal ne visai tiksliai parašiau. Visai neduot pieno neliepė, bet neva jį reikėjo nusitraukti ir atvirinti prieš maitinimą. Bet kadangi mano mažylis iki šiol nė nežino, kas per daiktas buteliukas, tai nedariau aš to. Gėrė kaip įpratęs — tiesiai iš mamytės. smile.gif
rutami
Slogavau kelis kartus, matinau mazyte, bet ji uzsikrete nuo manes.. Nors gydytoja sake, kad jei nenustosiu maitin, igaus imuniteta..
da'reda
papasakosiu ir as savo istorija: susirgau, kai leliukui nebuvo nei menesiuko. Tai kaip kosmara prisimenu, vyras ne tik mane priziuret turejo, bet ir leliuka, keltis naktimis prie leliuko, diena valgyt daryt, maziuka priziuret, man arbatas nest i lova. Nu zodziu, gaila buvo vyro. Perpute krutine vasara, tai ir sukilo temperatura. O krutine tai is skausmo plyso, vaiko net negalejau ant ranku paimt nes temperatura 40 buvo, tai silpna buvo. Neina nupasakot, reikia patirt, niekam nelinkiu. 4u.gif
Niktė
Sunkiai susirgus buvau kai mažiui buvo 7 mėn. temperatūra buvo aukšta. maitinau pati, nes gydytoja sakė kai 39 ir su kableliu dar drąsiai galiu maitinti.
O yra toks dalyjkas, kai mama labai sunkiai serga, vyras gali imti biliotenį
babajoska
QUOTE(Niktė @ 2010 03 23, 13:06)
Sunkiai susirgus buvau kai mažiui buvo 7 mėn. temperatūra buvo aukšta. maitinau pati, nes gydytoja sakė kai 39 ir su kableliu dar drąsiai galiu maitinti.
O yra toks dalyjkas, kai mama labai sunkiai serga, vyras gali imti biliotenį
*

O čia kaip su tuo biuleteniu? Kur vyras turėtų kreiptis dėl dokumentų? Kas nustato, kad mama jau sunkiai serga? blink.gif
gosas
QUOTE(babajoska @ 2010 03 23, 14:18)
O čia kaip su tuo biuleteniu? Kur vyras turėtų kreiptis dėl dokumentų? Kas nustato, kad mama jau sunkiai serga?  blink.gif
*

Manau jei mama sunkiai serga kviecia gydytoja i namus o ji ir turetu israsyti vyrui biuleteni Gal tipo toki kaip vaiko prieziurai g.gif
urte484
As deja pati maitinti negalejau verysad.gif ,tai kai susirgdavau,nuolat vaiksciodavau namuose su kauke unsure.gif
Sky Cloud
QUOTE(Vilma-Ieva @ 2010 02 06, 13:45)
Vaistukų aš ir negėriau — dėl to ir maitinau drąsiai, ir tiesiai iš krūties. O šiaip gal ne visai tiksliai parašiau. Visai neduot pieno neliepė, bet neva jį reikėjo nusitraukti ir atvirinti prieš maitinimą. Bet kadangi mano mažylis iki šiol nė nežino, kas per daiktas buteliukas, tai nedariau aš to. Gėrė kaip įpratęs — tiesiai iš mamytės. smile.gif
*

Teisingai pasielgėte drinks_cheers.gif
Misaki
Nesenai persirgau labai sunkia roto viruso forma. Visa savaite vemiau, viduriavau, turejau auksta temperatura, neturejau jegu net mineralinio buteliuka atsisukti. Savijauta buvo tragiska....
Kaip bebutu keista, gydytoja liepe nenutraukti zindymo. Ir ka gi, vaikas buvo visalaik prie manes, valge MP ir neuzsikrete.
Vaika padejo priziureti vyras, bet man buvo labai sunku matyti, kaip maziukas noretu su manim pazaisti, pabuti ant ranku, bet as tiesiog neturiu jegu ji paimti...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.