SuperMama
2005 11 14, 12:48
Dabar Amerikoje vyksta prieškalėdinis Furbių bumas, norėjau ir aš saviškei tokio, bet pagalvojau, kad vis dėl to tas žaislas yra vaikams nuo 5-6 metų skirtas. Žinoma jis kalba tik angliškai arba furbiškai, tai vyresniems vaikams gal tarnautų anglų kalbos mokytoju. Savaitgalį buvau "Žaislų planetoje" ir pamačiau tą Furbį gyvai, tai kažkaip įspūdžio nepadarė, maniau jis bus mažiau į tokį robotuką panašus, negelbėja net tai kad kailį turi ir akis varto. Balsas toks grynai elektroninis. Ir kaina dar laabai brangi - apie 250 lt. Bet čia tik mano nuomonė.
Gal kas turi jau šį žaisliuką ir galėtų daugiau papasakoti kaip gi vaikai į jį reaguoja, ar patinka ar po kelių savičių buvo numestas į kampą?
Mes pirkom Furbius prieš 5 metus, esant pirmajai "Furbių bangai". Tuomet mano vyresniai dukrai buvo 9, jaunesniai 5 metai. Visi mes žaidėm su Furbiais ir jų vaikais (Furby baby). Labai patiko  Mergaitės žaidė su Furbiais apie metus, joms labai patiko  Dar dabar kartais išima Furbius iš spintos...
Aš šiandien irgi užėjau į "Žaislų planetą" pasižiūrėti kaip realiai atrodo tas per LTV reklamuojamas šuniukas "Pipimaxas", tai jo dar nėra prekyboje. Tai tadu užmečiau akį ir į furbius ir dar į tuos šunis, kur galima vedžiotis už virvutės, na ir žinote, kaip už tokius žaislo sugebėjimus, man asmeniškai būtų gaila mokėti tokius pinigus. Na jei kalbėtų lietuviškai, tai gal ir susiviliočiau, o dabar mano trimetei, įdomu tik tiek, kad jis varto akis ir furbiškai "mekena", o ką kalba, jai tas pats.......ji juk nieko nesupranta
PIPIMAX'o šuniukas tikrai yra prekyboje, pati su dukra čiupinėjau vaikų prekių parduotuvėje "Limpopo" Ateities g. 91 (prekybos centre "mandarinas"). Kaina irgi tokia..154 Lt., bet realiai tas žaislas nykiai atrodo... Mes turime Furby'iukų, bet Laurai pavartyt, pažiūrėt ir numest Nupirkau jai gimtadieeio proga tokį katiną..miaukia, sukioja galvą, murkia, šnypščia, jį galima šukuoti, išsižioja ir pan. Turim ir gyvą katiną, bet paklausta ko nori gimtadieniui ji kaip užsukta prašė katino..teko suktis, sumokėjau 170 lt. ir žaislas vos savaitei..guli dabar numestas ir tiek..labai retai jį pašukuoja O va "second hand'e" nupirko tokį plastikinį šunį už virvelės ir Laura net miega kartu su tuo plastmasės gabalu..pavadino Bagiu Dam ir tas šuo - geriausias draugas už 15 Lt.
SuperMama
2005 11 14, 18:15
ewita, sprendžiant iš avataro, vis dar sentimentus Furbiui turi Vovere, kiek žinau per parodą bus šių žaislų, tike Furbio tiek PippiMax'o pristatymas, manau ten galima bus ir nupirkti keliais litais pigiau nei parduotuvėje. Rasma, taip ir būna dažnai, kad nuperki vaikui žaislą, o jis juo mažai ir domisi. Padariau išvada, kad geriau brangių daiktų nepirkti. Nors pvz. turime vieną neatsibostantį pirkinį, Tomy firmos važiuontį arklį su kaubojumi. Pirkome Kleopatrai prieš du metus, bet vis dar nepabosta jai su juo žaisti. Ir kaina apie 60-80 lt. buvo. Kol nepamačiau šuniuko ir Furbio gyvai galvojau, kad elektronika daugiau pažengė žaislų srityje. Vat jei būtų pagamintas toks meškiukas kaip filme "Dirbtinis intelektas", nors ir už 1000 lt. nupirkčiau.
Springlet
2005 11 14, 19:10
Turim ir mes ta Furby, nepaklausus, guli lentynoje ir tiek. Is pradziu kol naujas buvo ir kol seses nebuvo, tai zaisdavo, visur nesiodavosi, kalbindavo... o dabar net be elementu. Kaip ir dauguma elektroniniu zaislu. Kalbai mokytis nelabai tinkamas, geriau jau English + kids kompaktas  .
Agotukas
2005 11 14, 22:23
Sese irgi savo vaikams dovanojo farbi pries pora metu. Tiksliau ne ji, o Kaledinis senis  Bet jis vaikams tebuvo idomus iki Naujuju. Na, dar pries drauges pasimandravot "ziurekit, ka turiu"... Bet , manyciau, zaislai ne tam perkami
SuperMama
2005 11 14, 22:40
kažkur aprašyme skaičiau, kad 2005 Furbis kažkaip mokosi pagal vaiko reakcijas, bet taip ir nesupratau ką tai reiškia. O šiaip pagalvojau, kad aš vaikui geriau kelis gerus stalo žaidimus vietoj Furbio nupirksiu, vis daugiau naudos bus. Labai jau nemėgstu brangių į kampą užmestų žaislų.
Manau, kad užsienio kalbai mokytis vaikui galima rasti "protingesnių" dalykėlių. Net ir mažiems vaikams. Mergučė neseniai gavo dovanų LeapPad. Tik nežinau, ar tokių yra pirkti Lietuvoje. Vaiko susižavėjimas žaidimu kol kas neblėsta. Taria žodelius, dainuoja daineles... Žinau, jog tų sąsiuvinėlių yra įvairių sudėtingumų, tad metams bėgant galima tik papildyti kolekciją ir, aišku, žinias.
Springlet
2005 11 16, 08:50
QUOTE(Laisvė @ 2005 11 15, 20:04) Manau, kad užsienio kalbai mokytis vaikui galima rasti "protingesnių" dalykėlių. Net ir mažiems vaikams. Mergučė neseniai gavo dovanų LeapPad. Tik nežinau, ar tokių yra pirkti Lietuvoje. nera tokiu Lietuvoje, bet gal as nemaciau
sandralita
2005 11 29, 23:23
nezinau kodel bet vaikam tie elektroniniai zaislai nelabai limpa,mes turim suniuka kuris reaguoja pakasius jam ausyte,pamates vaika pries save.reakcija labai tikroviska,inkscia,loja ir pan.mokejom apie 40eu.atrodo ir norejo,ir kokybe nebloga.bet..po geros savaites buvo numestas i kampa ir metosi jau beveik metai ten.ieskodama kalediniu dovanu apziurejau ir tuos furbius,bet nepirksiu nes jau galiu nuspet jo likima..o dar turint galvoj kad tokio amziaus vaikai visdar megsta pametyt,patrankyt..kazin ar nenuluztu ta jo programele po to?
Turim ir mes-dukra gavo siais metais dovanu per  Tetis atsiunte Zaidem visi is pradziu-labai patiko kalbeti ir laukti ,kol jis atsakys.Yra knygute,bet as jos dar dorai neziurejau,bet kas liecia anglu klb.tai man labai smagu girdeti,kaip dukryte kalbina FURBY  Dar maziukas bando ji glostyti  ,bet daznai as neduodu zaisti su juo,nes po 2 savaiciu bus nereikalingas ir manau,kad kaina  man gaila(As buciau nepirkusi uz 50 svaru  )
allegro
2005 12 04, 12:24
Na aš tai tiek kainuojančių žaislų nepirkau ir nepirksiu, jau geriau ką nors tinkamesnio, kas iš to,kad po kelių dienų vistiek viskas bus kampe numesta. Jau kokia knyga man atrodo daug tinkamesnė dovana...
sandralita
2005 12 04, 13:23
QUOTE(ALMUX @ 2005 12 04, 11:24) Na aš tai tiek kainuojančių žaislų nepirkau ir nepirksiu, jau geriau ką nors tinkamesnio, kas iš to,kad po kelių dienų vistiek viskas bus kampe numesta. Jau kokia knyga man atrodo daug tinkamesnė dovana... o as esu ir brangesniu uz ta furby pirkus,bet sito tai jau ne  cia vienadiene atrakcija.
O man "pirmos bangos" Furbiai labiau patiko. Kailiukai buvo spalvingesni, akys juokingesnės.
(:mamuliuk:)
2005 12 04, 21:43
QUOTE(SuperMama @ 2005 11 14, 13:48) Dabar Amerikoje vyksta prieškalėdinis Furbių bumas, norėjau ir aš saviškei tokio, bet pagalvojau, kad vis dėl to tas žaislas yra vaikams nuo 5-6 metų skirtas. Žinoma jis kalba tik angliškai arba furbiškai, tai vyresniems vaikams gal tarnautų anglų kalbos mokytoju. Savaitgalį buvau "Žaislų planetoje" ir pamačiau tą Furbį gyvai, tai kažkaip įspūdžio nepadarė, maniau jis bus mažiau į tokį robotuką panašus, negelbėja net tai kad kailį turi ir akis varto. Balsas toks grynai elektroninis. Ir kaina dar laabai brangi - apie 250 lt. Bet čia tik mano nuomonė. Gal kas turi jau šį žaisliuką ir galėtų daugiau papasakoti kaip gi vaikai į jį reaguoja, ar patinka ar po kelių savičių buvo numestas į kampą? Giminaičiai turėjo, labai norėjau savo mergaitei nupirkti, bet buvo perbrangu. Jiems greitai atsibodo, bet manajai net paskolinti pažaist neduodavo. O dabar didžioji norėtų, kad aš sesei nupirkčiau. Sunku ir patikėti, kad vis dar yra noras, nes jai jau 15m., sesei 3m. Deja, vargu ar galėsim sau tai leisti.
sandralita
2005 12 04, 23:21
QUOTE((:mamuliuk:) @ 2005 12 04, 20:43) Giminaičiai turėjo, labai norėjau savo mergaitei nupirkti, bet buvo perbrangu. Jiems greitai atsibodo, bet manajai net paskolinti pažaist neduodavo. O dabar didžioji norėtų, kad aš sesei nupirkčiau. Sunku ir patikėti, kad vis dar yra noras, nes jai jau 15m., sesei 3m. Deja, vargu ar galėsim sau tai leisti.  taip sunku isivaizduot kokia turi but gera financine padetis,kad zmogus gyvenantis LT galetu vaikui tokius zaislus pirkt.as gyvendama LT net svajot apie tokius nedrysdavau.
As, tai labai susizavejusi tais furbiukais  "bendravau"truputi su jais  , visai idomus ir labai simpatiski, o dar zinau,kad mano paneles labai ju noretu, nes ,kai pasiziutejo filma Gremlinai, prireike ir furbiu Tik, manau,kad sie zaislai, kaip ir raso tinkami nuo 6m. nes jaunesniems jie tikrai neidomus, nes juos reikia priziureti, kaip kokius leliukus, kalbeti angliskai jei nori, kad tau angliskai atsakytu, kuo daugiau su jais bendrausit tuo daugiau jie atliks visokiu funkciju, nuleis ausytes jei jiems liudna ir t.t. O be to anglijoj jau ju kaina krito nuo £39 iki £32, litais gaunasi apie 160, manau visai netokia ir baisi kaina
Per ebay tokį iš Amerikės galim už kokius 150 - 180 lt parsisiųst
QUOTE(Laisvė @ 2005 11 15, 20:04) Manau, kad užsienio kalbai mokytis vaikui galima rasti "protingesnių" dalykėlių. Net ir mažiems vaikams. Mergučė neseniai gavo dovanų LeapPad. Tik nežinau, ar tokių yra pirkti Lietuvoje. Vaiko susižavėjimas žaidimu kol kas neblėsta. Taria žodelius, dainuoja daineles... Žinau, jog tų sąsiuvinėlių yra įvairių sudėtingumų, tad metams bėgant galima tik papildyti kolekciją ir, aišku, žinias. Kažką panašaus mes esam pirkę prieš 3 metus, tai yra tokia CHicco knygelė:mokytis skaičiuoti, loginės užduotėlės dar yra.  kainavo apie 100 Lt. Laukiam kol mažiukė susidomės. O tas Furby man primena Baby born ar kažką panašaus.  Maniškės sakė, kad joms "tokios papūgos dar nereikia".
RamuteS
2005 12 23, 00:33
Pries savaite mes savo pupai padovanojom Furby, tai ji mielai dar su juo zaidzia ir kalba vokiskai, tik beda jog suzinojo kad Furbiai tarpusavyje irgi kalba tai dabar Kaledu senelio praso antro. Ir tikrai tai zaislas skirtas vaikams nuo 6 metu, Jai dabar 5 ir sunkokai jai sekasi ji mokinti vokiskai kalbeti.
ievuschka
2005 12 29, 17:39
QUOTE(Rasma @ 2005 11 14, 17:04) PIPIMAX'o šuniukas tikrai yra prekyboje, pati su dukra čiupinėjau vaikų prekių parduotuvėje "Limpopo" Ateities g. 91 (prekybos centre "mandarinas"). Kaina irgi tokia..154 Lt., bet realiai tas žaislas nykiai atrodo... Mes turime Furby'iukų, bet Laurai pavartyt, pažiūrėt ir numest Nupirkau jai gimtadieeio proga tokį katiną..miaukia, sukioja galvą, murkia, šnypščia, jį galima šukuoti, išsižioja ir pan. Turim ir gyvą katiną, bet paklausta ko nori gimtadieniui ji kaip užsukta prašė katino..teko suktis, sumokėjau 170 lt. ir žaislas vos savaitei..guli dabar numestas ir tiek..labai retai jį pašukuoja O va "second hand'e" nupirko tokį plastikinį šunį už virvelės ir Laura net miega kartu su tuo plastmasės gabalu..pavadino Bagiu Dam ir tas šuo - geriausias draugas už 15 Lt. Ne viskas,kas brangu-yra geriausia  Vaikai,kurie dar nepraradę įgimto natūralumo jausmo,atsirenka,kas jiems tinka. Daug kam yra nuobodu žaisti su tuo užprogramuotu robotu. O ir iš tikrųjų-nėra vietos pasireikšti vaiko fantazijai. Aš - už mielus,aiškius ir kuo paprastesnius žaislus!
Na mes irgi laukiam siuntinuko su furby. Sūnus norėjo kalėdoms, tik kad tas kalėdų senis truputį vėluoja. Šiaip jau dabar varto instrukciją ir mokinasi kaip su juo reiks bendraut, o kaip bus iš tikrųjų pamatysim kai furby atkeliaus. Mano nuomone tai gali padėti kažkiek žaidžiant pramokti anglų kalbos, bet už tokią kainą kaip Lietuvoj tai nepirkčiau.
Fen-berry
2006 01 20, 14:31
QUOTE(ievuschka @ 2005 12 29, 17:39) Ne viskas,kas brangu-yra geriausia  Vaikai,kurie dar nepraradę įgimto natūralumo jausmo,atsirenka,kas jiems tinka. Daug kam yra nuobodu žaisti su tuo užprogramuotu robotu. O ir iš tikrųjų-nėra vietos pasireikšti vaiko fantazijai. Aš - už mielus,aiškius ir kuo paprastesnius žaislus!  Per Kalėdas dukra gavo Furby, pažaidė gal 2 dienas ir padėjo, o po geros savaitės pareiškė, kad jai tas žaislas neįdomus  . Man pačiai buvo labai įdomu su juo pažaisti, nežinau, gal maniškė dar per maža tokiems žaislams (jai 5 metai).
Mano vyresnioji labai patenkinta Furby, žaidžia, šnekasi, viską daro pagal instrukciją (net keista) ir tikrai matau, kad "prilipo' žaislas.  Ir pinigėlių visai negaila.  Net tėvelis, kuris niekada nesikiša į žaislų papildymus, šįkart pritarė, kad tai geras daiktas. Tik pasakysiu, kad mažoji dar per maža Furby:tampo už ausų, nori nugriauti ir t.t.
QUOTE(Paja @ 2005 12 05, 17:40) Maniškės sakė, kad joms "tokios papūgos dar nereikia".  Sakė, tai sakė, bet dabar negali be jo gyventi.  Kol neturėjo ir nepamatė, ką jis daro, tol ir nereikėjo, o kai užmatė, tai greit savo taupyklę iškratė.
Paranormali
2006 01 21, 21:59
Mes turim 2. Vargas su jais, maniskiai dar nelabai supranta, maziui idomu kad jis viauks, na kalba to nepavadinciau............ nzn ar vertas tas zaislas tokiu pinigu
Gal kam įdomu bus. Kaune žaislų parduotuvėj Betygalos g. mačiau kad tie Furbiai su pažeista pakuote kainuoja apie 150 Lt. Žiema kiek prisimenu parduotuvėse jie 269 Lt kainavo.
Bulvės žmona
2006 04 08, 15:20
Mano broliui mama irgi buvo nupirkusi Furbi (kai tik atsirado jie). Stovi jau seniai seniai ant lentynos apleistas ir niekam neidomus. Pazaide su juo gal tik kelias dienas ir numete... Is visos Kaledu senelio dovanos praverte tik baterijos, kurias idejo i gaisrine masina  Neatsimenu kiek tada broliui buvo metu, bet tikrai 6 jau buvo, o vis tiek neidomus jam buvo jis.
Kaune Jonelio kieme šiuo metu vyksta akcija Furbiai po 45 Lt tik kalba jie vokiškai ir kai kurie yra su defektais bet aš radau visiškai gerą tik pakuotė pažeista
paulina0011111
2006 11 15, 18:54
pagrandukasss
2006 12 15, 10:33
as pagal skelbima radau nauja furbi uz 90lt.kalba vokiskai.sakau gal cia koks netikras  ar gali buti uz tokia kaina geras?
QUOTE(pagrandukasss @ 2006 12 15, 10:33) as pagal skelbima radau nauja furbi uz 90lt.kalba vokiskai.sakau gal cia koks netikras  ar gali buti uz tokia kaina geras? Gali, gali, nes kalba vokiškai.
pagrandukasss
2006 12 15, 21:29
QUOTE(Paja @ 2006 12 15, 15:49) Gali, gali, nes kalba vokiškai.  o kur pigiau "angliska'galima nusipirkti?ir isvis kokia ju dabar kaina?as saviskiui vokiska gal imsiu,bet brolio mergaite angliskai truputi kerta,tai jai vokiskas
QUOTE(pagrandukasss @ 2006 12 15, 21:29) o kur pigiau "angliska'galima nusipirkti?ir isvis kokia ju dabar kaina?as saviskiui vokiska gal imsiu,bet brolio mergaite angliskai truputi kerta,tai jai vokiskas  Jei manęs klausi, tai nežinau... Kažkada mačiau "Žaislų planetoj", berods, kainavo apie 150 Lt...Mūsiškis "šneka" vokiškai, bet susikalbam su žodynėlio pagalba.  Įdomiausia tai,kad jis vienintelis mūsų šeimoje tik ir "šneka" vokiškai.
pagrandukasss
2006 12 15, 22:46
QUOTE(Paja @ 2006 12 15, 23:30) Jei manęs klausi, tai nežinau... Kažkada mačiau "Žaislų planetoj", berods, kainavo apie 150 Lt...Mūsiškis "šneka" vokiškai, bet susikalbam su žodynėlio pagalba.  Įdomiausia tai,kad jis vienintelis mūsų šeimoje tik ir "šneka" vokiškai.  dekui
pagrandukasss
2006 12 17, 19:26
tai zinokit LT niekur as jo neradau pirkti  tai paprasiau giminaiciu,kad Airijoj paziuretu.siand.skambino,kad ir ten paskutine nugriebe,bet su nuolaida gera uz 30euru
Niurzga
2006 12 17, 19:50
Furbius šiemet gaus mano dukrytės Kalėdoms po eglute. Pirkome sendaikčių turguje. Kainos nuo 20 iki 30 litų. Būna pirkti beveik kiekvieną savaitgalį. Kalba angliškai. Manau, kad maniškės žais, nes šiaip jau labai mėgsta elektroninius žaislus. be to šiemet pradėjo mokintis anglų kalbą. Jei kam reikia galiu atsiųsti lietuvišką instrukciją (pati išverčiau, padėsiu kartu su furbiu po eglute). Jei nebandėte versti, nustebsite sužinoję jų galimybes. Kol kas pasislėpusi žaidžiu pati  Kiek laiko žais iš tikrųjų parašysiu po mėnesio. Kas turite du, ar žinojote, kad jie tarpuavyje bendrauja? Labai įdomu stebėti :-)
Aushrine
2006 12 18, 11:45
Niurzga, kokiam turguj radai? Anglisku niekaip nesiseka rast
QUOTE(Aushrine @ 2006 12 18, 11:45) Niurzga, kokiam turguj radai? Anglisku niekaip nesiseka rast Itariu, kad kalba eina apie Panevėžio mašinų turgų  . Bet kaip ten anglą rasti, jei ten iš Vokietijos veža
Niurzga
2006 12 21, 18:34
QUOTE(Aushrine @ 2006 12 18, 11:45) Niurzga, kokiam turguj radai? Anglisku niekaip nesiseka rast Gyvenu Panevezyje. Jau ne tik sau, bet ir draugams nupirkau (angliškai kalbančius). Pas mus yra sendaikčių turgus, jame yra ir du pardavėjai prekiaujantys vien tik žaislais.
Kaip gaila, kad Panevezys taip toli
Sveikos ash ir nupirkau Ferbi Suomijoje,cia jis kainuoja eurus,bet nesuprantu instrukcijos  (jis kalba anglishkai)i Lietuva grysiu dar negreit gal kas gali atskanuot ir atsiust man i emeila instrukcijele lietuviu kalba? Buciau labai dekinga Mano pypliukas irgi dekoja jau is anksto jums Mano emeilas supermama11@yandex.ru
Sveikutes gyvenu Suomijoje,savo pypliukui nupirkau Furbi angliskai kalbanti,bet instrukcija kokia nori kalba bet ne lietuviu ir ne tom kokiom moku  o tikslas kad vaikis mokytusi anglu,o pati jam negaliu paaiskint kaip su juo zaist Gal kas turit instrukcija lietuviu kalba ir zodyneli  buciau labai dekinga(Lietuvoj kai perki Furbiuka ten instrukcija lietuviu kalba)PADEKIT Mano emeiliukas supermama11@yandex.ru Is anksto dekoju
Niurzga
2006 12 27, 20:36
QUOTE(Tuja2 @ 2006 12 21, 23:34) Kaip gaila, kad Panevezys taip toli  Tuja tu is kur? Mes vazinejam i sportiniu sokiu konkursus i ivairius miestus gal kartais ir galesiu padeti. O gal turit pazistamu, kuriu vaikai soka?
Nuoshirdus AAAAciuuu Visus su artejanciais Naujais Metais Lai jysy mazyliai atranda siek tiek daugiau dziaugsmo nei esa dar patyre
Velniukė
2007 01 01, 11:59
Turime jau seniai  Dukra jo bijojo  O dabar sunelis ji tampo,bateriju nededu,kad neisgasdinti  Nes nezinau,kaip jis sureaguos i jo snekas.Bet reiks pabandyti ijungti
LedineLedi
2007 02 11, 20:37
Mano sūnelis turi. Jam dabar keturi metukai. draugas superinis, jau antri metai, kai jį maigo. batarkes keičiam pastoviai. Jau užknisa kartais, bet nerealus. O nauda begalinė - mano vaikas labai pramoko anglų kalbą, skaičiuoja, atsakinėja į klausimus, klausinėja Furbio visko, prašo padainuoti, kartu duetu dainuoja. Nu nerealus žaisliukas - draugas. Aišku, mums reikėjo padirbėt kol įsikalėm patys ir vaiką primokinom, bet dabar yra labai didelis noras mokytis anglų kalbos mums. O vaikas net prašo nupirkt būtent angliškų knygučių... Pirkit - tikrai patariu - mums jis tyikras draugas
QUOTE(karosiukas @ 2007 02 11, 20:37) batarkes keičiam pastoviai. Jau užknisa kartais, bet nerealus. nupirkit įkraunamas baterijas, tikrai sutaupysit  pas mus irgi kas antrą dieną "papildymo" vis reikalavo, nupirkom įkroviklį
|
|