Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikių masažas ir mankšta
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
gutė*
Nezinau gal nepastebejau tokios temos. Ups sleep.gif . Mano zuikiui 2 men ir kelios dienos. Gal galetumet papasakot kaip ugdot mazyli, pvz kokius pratimus darot, kiek daznai kiek trunka tokie pasportavimai? Labai idomu gal einat kur mankstintis grupeje, mano sportiskas 2.gif nori pajudeti, o as nedristu gal daugelio naudingu pratimu atlikt. heart.gif
Ievulia
Jei norit rimtai sportuoti, kas menesi daryti vis sudetingesnius pratimus, patarciau kreiptis i Shemetos mokykla, ten ateina i namus tokia ponia Kristina ir pamoko. Musu zuikiui labai patinka sportuoti, krykstauja baisiausiai.
gutė*
Aciu labai man drauge buvo davusi tos ponios Kristinos telefona del nardymo, bet mes ziopliai praziopsojom, bet su manksta tikrai gal bus geriau, reiks vel paprasyt tel. biggrin.gif
SuperBaba
Mes dareme gimnastika poliklinikoje, o dabar sportuojame sporto klube, prie mindaugo maximos. Beje ten daug mamyciu sportuoja, vaikuciai turi buti iki 1 metuku wink.gif
buzuka
Kai sūnui buvo vos 5 savaitės mes pradėjom lankyt baseina,dabar 9mėn ir mes lankom iki šiol thumbup.gif O buvo kovas clap.gif clap_1.gif
*Bambolina*
Mamytes, o nuo kada vaikucius galima pradet mankstint? Nuo pirmuju dienu? Ar paaugusius?
gutė*
unsure.gif Bambolinuk, manyčiau, kad reikia truputi luktelet, jei ketini pradeti pati, kai vaikutis sustipres ir pati jausies tvirčiau, bet čia mano nuomonė (man buvo fear.gif pradžioje, juk vaikeliukas atrodė toks mažas ir gležnutis), užtat ir nenardėme o jis jau nebeturi savo refleksiukų. Gal galėtum ir anksčiau (anksčiau nei sueis 3 savaitės) jei ateitų pas tave kūdikių mankštelių pro. Aš savo vaikeliučiką po truputį mankštinu pagal Vingro knygą, bet tikiu yra ir geresnių, bet kai yra sąlygos tikrai geriausia eiti į sporto klubą- juk gali ir su mamytėm susipažinti ir lėliuką pamankštinti reguliariau ir stipriau. Aš tai tikrai eisiu kai tik vairavimą prisiminsiu (nes su vežimėliu gi nenuvažiuosi wink.gif))).
Brigit
QUOTE (GutėJ @ 2004 11 20, 08:38)
užtat ir nenardėme o jis jau nebeturi savo refleksiukų.

[COLOR=red]GutėJ, tai negi 2 men. vaikiukas jau nebeturi nardymo refleksu? As skaiciau, kad nardinti galima iki 3 men. Mes siam savaitgaliui t.p. pasikvietem Kristina. Na taip, ji nustebo, kad mums jau 2 men. Turbut jau per senas laugh.gif Na bet nieko, geriau veliau nei niekada. Mano brolis savo dvieju partizanu is vis niekad nemankstino, o abu karstosi po medzius kaip bezdziones. wink.gif Su plaukimu gal ir liudniau, bet jei labai nores, tai tikrai ismoks patys.
Beje, apie dinamine manksta yra ivairiu nuomomiu. Tik kad man paciai labai patinka naujoves, tai ir su 2.gif norisi pasizaist ivairiau. O be to kai pabandziau, tai buvo patenkintas tongue.gif
ULTRA VIOLET
QUOTE (Bambolino @ 2004 11 19, 20:41)
Mamytes, o nuo kada vaikucius galima pradet mankstint? Nuo pirmuju dienu? Ar paaugusius?

nuo pirmu dienu, bent jau man taip patare gydytoja, ir mes taip darome, nuo pirmu dienu thumbup.gif
ULTRA VIOLET
QUOTE (Ievulia @ 2004 11 11, 22:09)
Jei norit rimtai sportuoti, kas menesi daryti vis sudetingesnius pratimus, patarciau kreiptis i Shemetos mokykla, ten ateina i namus tokia ponia Kristina ir pamoko. Musu zuikiui labai patinka sportuoti, krykstauja baisiausiai.

Gal galima ir man tos ponios kristinos tel., labai butu idomu, ir norejau paklausti ar tai kainuoja, ir kiek tai kainuoja? smile.gif
Ir dar del baseino, labai noreciau lankyti su mazaja baseina tongue.gif , norejau dar budama nescia, ir mano vaikui labai patinka maudytis, taciau gyvenu gana toli, nors ir Vilniuj, nezinau kur rasti baseina unsure.gif arciau namu, ir idomu kiek tai kainuoja, gal Vilnietes man patars kur yra tie baseinai maziesiems?
gutė*
Ponios Kristinos telefono neturiu, bet kol neisim i kluba, tai stengiames namie mankstintis. clap.gif Stiprinam kojychiu atramine funkcija (pasiimu lialka ant ranku ir leisziu jam su kojytemis pajusti zeme) (biggrin.gif nuo pirmu menesiu tejaucia vyras zeme po koju). Lėktuveliu pasupam (tik laikydami uz pilvuko ir kojyciu), su vyru labai atsargiai bandem uz rankyciu paeme pasupti ( 2.gif visai patiko), daznai guldau ant pilvuko, po to apverciu ir vel paguldau, pasiimu ant ranku ir siubuojames pagal muzika. Svarbiausia kad lialkai patiktu ir visiems linksma butu ir aisku koju ranku neisnarintume. Kas dar kokius pratimus darot, parasykit rolleyes.gif
saltrune
Galit susirast kokią masažistę, arba poiklinikoj labai paprašyt savo gydytojos ar neurologės, kad paskirtų masažus- paprastai skiria 10 kartų, tai bežiūrėdamos išmoksit ir pačios , parastai ne tik masažus daro, bet ir pamankština thumbup.gif . Be to, mačiau yra trumpučiai kursai šeimos centre, Pylimo gatvėj, kur moko tėvus tiek kūdikių gimnastikos, tiek masažų. Manau, masažai kūdikiui tikrai yra naudingi, nes padeda tiek atspalaiduot raumenukus, jei jie susitraukę, tiek sustiprint silpnus wink.gif
Tarškutė
QUOTE (Brigit @ 2004 11 20, 09:47)
[COLOR=red]GutėJ, tai negi 2 men. vaikiukas jau nebeturi nardymo refleksu? As skaiciau, kad nardinti galima iki 3 men. Mes siam savaitgaliui t.p. pasikvietem Kristina. Na taip, ji nustebo, kad mums jau 2 men. Turbut jau per senas laugh.gif Na bet nieko, geriau veliau nei niekada. Mano brolis savo dvieju partizanu is vis niekad nemankstino, o abu karstosi po medzius kaip bezdziones. wink.gif Su plaukimu gal ir liudniau, bet jei labai nores, tai tikrai ismoks patys.
Beje, apie dinamine manksta yra ivairiu nuomomiu. Tik kad man paciai labai patinka naujoves, tai ir su 2.gif norisi pasizaist ivairiau. O be to kai pabandziau, tai buvo patenkintas tongue.gif

tongue.gif Deja, apie antra menesi kudikiu plaukimo refleksai mazeja. Mes p. Kristina buvom pasikviete, kai mazajai buvo 1.5men. Tada ji telefonu net dejuoti pradejo, kad jau veloka ir pareikske, kad tokie pratimai atliekami nuo pirmuju dienu!!!! Dabar visai nieko, kad nardom, pasirodo, musu pana dar nebuvo praradusi tu refleksu. Bet siaip tai man ta p. Kristina nelabai patiko. Gal todel, kad labai jau i viska ziuri tik per kazkokia sveikuoliu prizme. Dar neptiko, kai pradejo mane smerkti uz tai, kad pirma vaika maitinau tik 3men. O antra maitinau tik 2men. Ji sake, kas ja vel pasikviestumem,kai praeis menuo, bet as jau bijojau, kad mane prades keikti, tai ir nepasiryzau. Dabar prasysiu drauges kazkokios kinezeterapeutes telefono nr. ir prasysiu, kad ji parodytu kitokiu pratim, kurie stiprintu musu panele. Tai tokie atsiliepimai apie Kristina. Ji patiks toms, kurios prijaucia viskam, kas naturalu. As dar turbut paveikta kazkokio kitokio mastymo. g.gif
ULTRA VIOLET
QUOTE (GutėJ @ 2004 11 24, 13:12)
Ponios Kristinos telefono neturiu, bet kol neisim i kluba, tai stengiames namie mankstintis. clap.gif Stiprinam kojychiu atramine funkcija (pasiimu lialka ant ranku ir leisziu jam su kojytemis pajusti zeme) (biggrin.gif nuo pirmu menesiu tejaucia vyras zeme po koju). Lėktuveliu pasupam (tik laikydami uz pilvuko ir kojyciu), su vyru labai atsargiai bandem uz rankyciu paeme pasupti ( 2.gif visai patiko), daznai guldau ant pilvuko, po to apverciu ir vel paguldau, pasiimu ant ranku ir siubuojames pagal muzika. Svarbiausia kad lialkai patiktu ir visiems linksma butu ir aisku koju ranku neisnarintume. Kas dar kokius pratimus darot, parasykit rolleyes.gif

Nuo penkto men. paspuortuojam ir uz kojyciu pakilnojam ir uz rankyciu, kai buvau poliklinikoj pastebejau, kad musu mazyle, jau ir men. pakele uz rankyciu! blink.gif Pati tai bijojau, bet nuo pento pradejom sportuoti visaip clap.gif
Vudis
gal kas galetumet kokios geros masazistes telefona duoti?
ACIU smile.gif
vejvaike
gal ir man kas parekomenduotumet gera masazuotoja Vilniuj?
tulpe
nors pati esu baigus kineziterapija taciau niekada savo vaiko netampau uz ranku koju nemetau kaip viena docente man yra pasakiusi vaiko smegenys iki metu yra tarsi kosyte tai kam jas purtyti joms reikia ramybes kad galetu gerai vystytis na cia jau mano nuomone
gutė*
clap_1.gif visishkai sutinku su Tulpes nuomone, nors nelabai daug ishmanau unsure.gif apie kinezeterapija, kokia galetu buti nauda is sukimo uz koju ir uz ranku, kokia? Pas mus karta per savaite ateina trenere pamankshtinti 2.gif , ji sake taip yra galimybe patempti raishcius, nezinia gal ir del tos koshytes galvytej negalima smarkiai sukti. Mes sportuojam ramiai, nusipirkom dideli kamuoli, ant jo visaip pasisiubuojam, ant lygaus pavirshiaus ant shono pagulim, ant pilvo. Drauge dar kelis pratimus parode, nusiziurejusi nuo masazistes. O tarpkitko, tikriausiai masazus poliklinikoj tikriausiai darys jei yra tikra butinybe, ane?
taja:)
sveikos mamytės smile.gif o gal žinot kokį sporto būrelį lialiukam. Kažką panašaus rodė per tele bim bam. Visai būtų smagu pasportuoti drauge ir lialiukai pabendrautų ir mum būtų proga iš namų išlysti biggrin.gif
Sniegena
Mes lankėm masažiukus. Masažistė rekomendavo nusipirkti didelį kamuolį, kuris nu jau laaaabai patiko mažiui. Tai ir dabar po kelis kartus per diena ant jo sportuojam smile.gif
gutė*
QUOTE(alina @ 2004 12 15, 17:00)
sveikos mamytės smile.gif  o gal žinot kokį sporto būrelį lialiukam. Kažką panašaus rodė per tele bim bam. Visai būtų smagu pasportuoti drauge ir lialiukai pabendrautų ir mum būtų proga iš namų išlysti biggrin.gif
*

Ir mums reikia. Gal Kaune yra , gal prie Mindaugo Maximos o konkreciau kokioj vietoj?
Merlote
Mano leliui (8 sav) baisiai nepatinka kai ash ji uz ranku pakeliu, verkia, uz koju tai net nekalbu, tai ir nekankinu. Bandeme nardinti, bet gal kazka netaip darom, nes verkia isnires. O siaip tai 2 k per diena ismasazuoju ir pratimukus rankytems ir kojytems padarom. Dar daznai ant pilvuko guldau, duodu kad jis pasispirtu i prieki. Ir kas vakara vonioje plaukiojam.
Del nardymo, tai nesutinku su nuomone kad refleksai dinksta 2-3 menesiu. Mano sesuo pirma karta su sunum 4 menesiu pradejo nardyti baseine, tai puikiausiai ir jam labai patikdavo. Jai trenere sake, kad kazkur iki 6 menesiu dar galima bandyti. O ponia Kristina tai tiesiog turi savus metodus viska pradeti nuo gimimo. megalol.gif Gal ir gerai. g.gif
Adile
O is kur mamytes ismokstat masaziukus vaikiukam daryt?
Neturiu as jokiu pazystamu masazuotoju ir musu daktare tokia jau pagyvenus... Sportuot su maziuku eit nelabai turesiu galimybe. Dabar tai pati tik "paglostineju" atsargiai savo pypli pries maudydama ar pampersiuka keisdama ir tiek. Gal kas is knyguciu moketes ar internete koki puslapiuka matet?
gutė*
Jolytukei ir gal visoms mamytems pravers: Is Mazylio bibliotekos apie masaziukus truputi (nuotraukytes yra Jusu Biblioteka, 4 dalis). Kudiki masazuoti reiktu 2 kartus per diena visus pirmuosius metus. Masazuojant reikia su juo kalbetis, pasakoti ka darote. Isrengiame mazyli nuoga (labai sveika oro voneles), kambario temperatura 22-23 laipsniai turetu buti. Visus judesius kartojame 4-6 kartus. Masazo judesiu kryptis turi eiti shirdies link. wub.gif KOJU MASAZAS abiem rankom apimkit vaikucio desiniaja paskuj kairiaja slauni ir shvelniai patrinkit tarp ranku. Ishtiesiam kojyte ir viena ranka laikydama uz ciurnos sanario, kita svelniai glostydama braukite nuo pedos kirkshnies link. PEDUCIU MASAZAS wub.gif (stiprina pusiausvyra, ir siaip daug aktyviu tashkutrenere sake) Patrinam pedute nyksciu braukdama nuo pirstuku kulno link. KOJU PIRSTUKU MASAZAS (stiprina imuniteta) patrinkite kiekviena kojos pirshtuka (idomu ar lelkia nekutena? biggrin.gif ). PECHIU MASAZAS delnu pagalvelemis shvelniai paminkom mazylio petukus. VEIDUKO MASAZAS wub.gif rankomis paspaudom skruostuku minkshima (nereikia stipriai) megalol.gif NUGARYTES MASAZAS Abieju ranku pirshtukais shvelniai spausdama trinkite nugaryte nuo sedinytes kaklo link. Yra net UZPAKALIUKO MASAZAS svelniai spausdama delnais braukite per sedyne, lyg noredama susemti. Ir paglostikite nugaryte. Gal ir pabandysi? Parashykit gal kas dar kaip nors ypatingai masazuojat?
Veda
QUOTE(Jolyta @ 2004 12 16, 12:53)
O is kur mamytes ismokstat masaziukus vaikiukam daryt?
Neturiu as jokiu pazystamu masazuotoju ir musu daktare tokia jau pagyvenus... Sportuot su maziuku eit nelabai turesiu galimybe. Dabar tai pati tik "paglostineju" atsargiai savo pypli pries maudydama ar pampersiuka keisdama ir tiek. Gal kas is knyguciu moketes ar internete koki puslapiuka matet?
*

As radau masazu cikla ideta Supermamoje smile.gif . Jis yra tituliniame psl, skyriuje Vaikai, tema nuo 0 iki 1metu.
http://www.supermama.lt/content/category/7/36/64/
Veda
QUOTE(GutėJ @ 2004 12 15, 19:38)
Ir mums reikia. Gal Kaune yra , gal prie Mindaugo Maximos o  konkreciau kokioj vietoj?
*

Sveikos, as kaip tik lankau aerobika Mama+ . Kiek zinau, tai kol kas tokio tipo sportas siulomas tik FitLife sporto klube Vilniuje prie Maximos Mindaugo g. Cia ir buvo filmuotas Tele bim bam reportazas. Is tiesu, tai ten sportas skirtas mamoms, o ne 2.gif Bet jei mazyliai buna neramus arba siaip norisi didesnio sau kruvio, tai beveik visus pratimus galima daryti su jais ant ranku, pilvo ar koju thumbup.gif . Tokiu budu ir 2.gif pasportuoja. Siaip tai tikrai gana smagu ir naudinga. Sportuojam jau antra menesi. Dalis atkrito, bet kartais prisijungia ir nauju, tad tikrai labai lauksim norinciu pasportuoti clap.gif .

Galit placiau pasiskaityti "Mamu bendravimas, susitikimai, akcijos" Mamu susitikimai skyriuje tema Mamytes pasportuokime. http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=14190
gutė*
Shaunuoles mamulkos, kad sportuojat wub.gif wub.gif Maciau as reportaza- wow thumbup.gif baltas pavydux apeme, kaip grazu; gaila kad Kaune tokiu Mamku+ nera.
Cia as tik truputi nuo temos nukrypsiu, gal kas turi lialka 3,2 menesio? Manishkis labai megsta ant kojyciu atsistot (aisku palaikomas). Ar galima, kaip galvojat? Gal per anksti? Nezinau gal ir jums taip buna, keliu ash ji kad ir nuo vystymo stalo, o jis bac ir isispiria kojytemis i mane. O jau koks pateeenkintas buna megalol.gif. Tai ir apsukam keleta ratuku taip.
Adile
Aciu mamytes uz patarimus thumbup.gif
Mano 2.gif ir as labai dziaugiames clap.gif
Saulyčiukas
Sveikute, Veda, norejau paklausti, kiek toks pasisportavimas kainuoja? Mes irgi labai norim ! clap_1.gif clap_1.gif
Neglaite
Del Semetos propaguojamu pratimu kiekvienas gali tureti savo nuomone,bet jei patys nebandet-kam sneket kad ten tuos vaikus purto ar pan. Viskas daroma pamazu,pradedama nuo masazo ir pakabejimu,skaiciuojant nuo triju ir vis padidinant skaiciu,nauji pratimai daromi visa menesi,kad vaikas priprastu,o jei vaikeliui nepatinka ir jis verkia,tai nedarom to pratimo. Viskas vyksta palaipsniui ir atsargiai. Jei kada matete tevus metant vaikelius,tai greiciausiai jie buvo jau gerokai pazenge ir priprate prie tokiu subavimu. As savo tris vaikus mankstinu ir masazuoju nuo keliu savaiciu po gimimo. Vyresnieji dar dabar labai laukia kad tevelis juos pametytu(kaip gerai kad jis didelis ir stiprus biggrin.gif ),o mazasis irgi su pasimegavimu laukia masaziuku,o pratimuku dar tik pradzia (sirgom,tai teko kiek pristabdyt). Tas pats ir su nardymu(gaila,kad teko daryt pertrauka-broliai apkrete sloga sad.gif )
Vienas dalykas-jei patys manote,kad tai baisu ,tai geriau vaikui tokiu pratimu nedarykite,nes jusu nerimas persiduoda ir vaikeliui sad.gif ,ir naudos is pratimu gali ir nebut.
Gera masazuotoja dirba Karoliniskiu poliklinikoj-Aldona Budriene,tik jos masazams reikia nusiteikt,beto labai megeja smegenis plaut(jautresnem mamytem geriau nesikreipt). Jei kam reikia telefono-kreipkites smile.gif
Ilonuska
Aš nuo 3 savaičių gyvenimo dukrytei kiekvieną rytą iki 6,5 menesių pati dariau masažą ir gimnastiką.
Iš karto po gymdymo nuvaziavome į knygyną su vyrų ir nupirkome knygą "pagalbininkę" ,kurioje ir buvo aprašyti masazai ir gimnastikos pratimai. Dukrytei masazas ir gimnastika labai patiko, nei karto ne verke.

Dar, nuo 3 menesių nupirkau gimnastikos stova su žaisliukais ir guldydavau dukrytę ant grindų.

Pagrindiniai mūsų rezultatai: 5,5 menesių jau bande sedeti, 6 menesių sedejo be pagalbos, 7 menesių -atsistojo, 7,5 menesių - išmomko ropoti "ant keturių" ,9 menesių - laikidamasi pradėjo vaikščiuoti.
marieana
QUOTE(sugar @ 2004 11 26, 09:29)
tongue.gif Deja, apie antra menesi kudikiu plaukimo refleksai mazeja. Mes p. Kristina buvom pasikviete, kai mazajai buvo 1.5men. Tada ji telefonu net dejuoti pradejo, kad jau veloka ir pareikske, kad tokie pratimai atliekami nuo pirmuju dienu!!!! Dabar visai nieko, kad nardom, pasirodo, musu pana dar nebuvo praradusi tu refleksu. Bet siaip tai man ta p. Kristina nelabai patiko. Gal todel, kad labai jau i viska ziuri tik per kazkokia sveikuoliu prizme. Dar neptiko, kai pradejo mane smerkti uz tai, kad pirma vaika maitinau tik 3men.  O antra maitinau tik 2men. Ji sake, kas ja vel  pasikviestumem,kai praeis menuo, bet as jau bijojau, kad mane prades keikti, tai ir nepasiryzau. Dabar prasysiu drauges kazkokios kinezeterapeutes telefono nr. ir prasysiu, kad ji parodytu kitokiu pratim, kurie stiprintu musu panele. Tai tokie atsiliepimai apie Kristina. Ji patiks toms, kurios prijaucia viskam, kas naturalu. As dar turbut paveikta kazkokio kitokio mastymo. g.gif
*

Nu cia jau mamytes vis del to klaidina jus p. Kristina:)), pradeti nardyti vaikuciui niekada ne velu: ar pirmu dieneliu, ar vieno menesio, ar dvieju ar triju menesiu, aisku, kuo veliau pradedat, tuo sunkiau jums pacioms ismokti laikyti ir teisingai nardinti savo maziukus. Man tai butiniausia salyga vaikuciu nardymui ar dinaminei gimtastikai - tai teveliu vidinis tvirtas apsisprendimas. Be to nemazai reiksmes turi tai, arpati mama megsta vandeni ar tik eina i vandeni del vaikuiko, nors aisku ir tai gerai. pvz., mane mano uosvis vadina juokais "delfino patele", tai ir mergyte mano nuo sio statuso neatsilieka, turit tiksliai zinoti, kodel, del kokiu priezasciu tai darot, ir jokio skirtumo kada tai pradejot daryti:)
veja vaidilute
O gal kas bandete Mazylio (Kaune) baseiniuka? kokie atsiliepimai?
aciu
gutė*
QUOTE(veja vaidilute @ 2004 12 22, 18:33)
O gal kas bandete Mazylio (Kaune) baseiniuka? kokie atsiliepimai?
aciu
*

Mes ne, bet zinau kad zmooooniuuuuu ten na laaaaaaabai daug prisiregistravusiu, tai jei taip, tai gal tikrai thumbup.gif (lyg kaina padidejo?)
Tiesa, kas labai noretu pasikviesti kinezeterapeute, kuri ateitu mankshtinti leliuka kas savaite rashykit i privata, duociau telefona. Mazylis pasidare tikras aktivistas fitness3.gif
bizyte
o mes tai turim seneli neurologa, kuris dirba sanatorijoje thumbup.gif tai tuom ir naudojames, vat jau dvi savaites daremes masaziukus thumbup.gif thumbup.gif dabar lauksim rezultatu smile.gif ir leksim i kitas proceduras thumbup.gif ta mano pana tikra procedurininke biggrin.gif
astajan
Mano kinderiui 8 mėn. , labai mėgsta maudytis, norėtume į baseiną, bet gal jau vėlu. Kažin ten tik nardymo pratimai? Mat nardymo metu vaikučiai iki 3 mėn. turi apsauginį refleksą neprisiurbt vandens(gydytoja taip sakė). Gal kas vyresni pradėjot plaukiot?
vasar_a
Sveikos mamos smile.gif

Pasidalinkite patirtime, kaip mankštinate savo kūdikius, gal turite kokios naudingos informacijos. Kadangi ši tema buvo aktuali, ieškojau informacijos, čia viena nuoroda (rusų kalba, lietuvių nepavyko rasti), gal bus naudinga:

http://www.kid.ru/massaz/part_13.php3

*Samanė*
Lankėmės pas kiniazeterapeutę ir man parodydavo pratimukus ir aš juos darydavau namuose dažnai , bet trumpai ,kad neatsibostų.Mažei patiko, kol mažytė buvo , bet va po pertraukos nuėjome tai taip užstaugė( 8 mėn), kad teko greit dingti iš ten. o Dabar 10 mėn pati mankštinasi-ropoja ,vaikšto, vienž nesėdi vienoj vietoj. biggrin.gif
Giedruciukas
Kai sukako 2 savaites apsikvieteme is Semetos nesciuju kokykleles akusere Kristina ir ji atvykusi i namus parode kaip atlikti mankstele. Ir mums patiko, ir sunaiteliui ax.gif Darom iki siol. Yra gi masazistes ivairios kudikeliu. Manau, manksta butina leliukui. 4u.gif
Greiciuke
Kiek pamenu, tai tako puslapyje yra aprasytos manksteles ir masaziukai atskiroms amziu grupems (iki metu). o siaip, paprastai mamos atlieka megejiska mankstele-masaza, na, kad palaikyti kontakta su kudikeliu, kaip zaidimas kokis. todel, jei norima pagelbeti savo kudikeliui vystytis siulyciau susirasti masazo specialista. zinoma, cia dar klausimas, kaip kudikelis ji priims. maniske tai kelia oro pavoju masazistei prisilietus.
vasar_a
QUOTE(Greiciuke @ 2005 11 15, 19:16)
Kiek pamenu, tai tako puslapyje yra aprasytos manksteles ir masaziukai atskiroms amziu grupems (iki metu). o siaip, paprastai mamos atlieka megejiska mankstele-masaza, na, kad palaikyti kontakta su kudikeliu, kaip zaidimas kokis. todel, jei norima pagelbeti savo kudikeliui vystytis siulyciau susirasti masazo specialista. zinoma, cia dar klausimas, kaip kudikelis ji priims. maniske tai kelia oro pavoju masazistei prisilietus.
*

Taip, ir as megejiska atlieku, bet norisi, kad butu taisyklingai, kad butu nauda, o ne zala. Profesionali masaziste tai turi atlikt "su meile", kitaip vaikiukas tik oro pavoju skelbs. Netgi suaugusiems gi jauciasi energetika masazuotojo, o ka jau apie kudikeli kalbet...

Semetos dinamine manksta musu su vyru neitikino. Kursai buvo labai naudingi, bet apie manksta, apart to, kad vaikams patinka ir sveika, nieko nepasake. Internete irgi neradau jokio mokslo pagrindimo apie dinamine manksta.
pakalnutė
Daug literatūros varčiau apie vaikučių mankštą, bet kažkada esu mačius ir mankšta su kamuoliu(dideliu).Gal kas mankštinate taip savo vaikučius? Papasakokite kaip sekasi, patarkite nuo ko, kaip pradėjote?O gal žinote kur rasti tokių pratimų fitness3.gif
Ačiū notworthy.gif
Alexarina
Mes nuo 3,5mėn pradėjom mankštintis ant didelio kamuolio su ragais smile.gif Nelabai dažnai tai darydavom, nes mažylei nelabai patikdavo cry.gif , o dabar bandom dažniau. Guldom ją ant pilvo ir supam į priekį ir atgal, į vieną šoną ir į kitą šoną. Kai supam į priekį reikia , kad mažylė su rankom pasiektų grindis, ir kai atgal, tai su kojitėm. Tik šį pratimą reik dviese, palaikant mažylę daryti, vienai sunkiau.mažylė gali nukristi sad.gif Dar vaikštom per kamuolį biggrin.gif , pasėdim, pasisupam, pašokinėjam. fitness3.gif Gal yra dar kokių pratimukų, bet mes naudojame tik šiuos ,kuriuos išvardinau, man brolis parodė, jie savo dukrytę vedžiojo į masažus ir taip mankštindavo fitness4.gif
pakalnutė
evelidu,oi kaip smagu.Pradžiai thumbup.gif
Tik paaiŠkink kaip ją ten i priekį ir atgal ?Kažkaip man nesigauna g.gif O eiti ant kamuolio tai thumbup.gif .Mažoji buvo labai patenkinta tongue.gif
Alexarina
QUOTE(pakalnutė @ 2005 11 21, 19:41)
evelidu,oi kaip smagu.Pradžiai  thumbup.gif 
Tik paaiŠkink kaip ją ten i priekį ir atgal ?Kažkaip man nesigauna g.gif O eiti ant kamuolio tai  thumbup.gif .Mažoji buvo labai patenkinta tongue.gif
*

biggrin.gif biggrin.gif Kai rašiau eiti, turėjau omeni ne tesiogiai, kad per jį mazylė eina, na panašiau gal būtų į šokinėjimą per kamuolį biggrin.gif doh.gif g.gif Mažylę paguldai ant kamuolio (ant pilvuko), prilaikydama linguoji į prekį, kad mažyle pasiektų grindis ir tada atgal, kad pasiektų kojitemis. blink.gif
zydroji
tas kamuolys tikrai superinis daiktas. Mano sūnytis jau nori sėstis (ant nosies 6 mėn), bet kategoriškai ignoravo vartaliojimasį nuo pilvo ant nugaros ir atvirkščiai. dar tik porą dienų kai supamės ant kamuolio, o pažanga jau matos clap.gif

o gal kas žino daugiau pratimukų?
Švieselė
QUOTE(pakalnutė @ 2005 11 20, 14:58)
Daug literatūros varčiau apie vaikučių mankštą, bet kažkada esu mačius  ir mankšta su kamuoliu(dideliu).Gal kas mankštinate taip savo vaikučius? Papasakokite kaip sekasi, patarkite nuo ko, kaip  pradėjote?O gal žinote kur rasti tokių pratimų fitness3.gif
Ačiū notworthy.gif
*

Sveika 4u.gif Mes su mažyliu visą mėnesį lankėmės mankštose, kur vaikiukai sportuoja būtent ant tokių kamuolių. Prie Evelidu pratimuko galiu dar kelis pridėt: pati pradžia - paguldai vaką ant pilvo, paimi už kojyčių ir sūpuoji į priekį, atgal (4-5kartai) ir ratukais į vieną ir kitą pusę(4-5kartai). Imi vaiką už kairės kojos, nuleidi galvą žemyn(ant grindų reiktų padėti kokį žaislą, kad jį siektų), paskui dešinę ranką ir nuleidi kojom žemyn. Taip rankas ir kojas kaitalioji. rankos ir kojos turi būti ne sulenktos, o ištiestos. Paguldai vaiką (o geriau apverst ant paties kamuolio/jei darysi staigius judesius gali išsigąsti, tai reikia daryti labai atsargiai ir pamažu) ant nugaros ir sulenktas kojytes pritrauki prie savęs taip, kad šiesk tiek pasikeltų užpakaliukas, o jo kojų pirštukai būtų prie burnytės. Jei šie pratimukai tiks ir patiks, kitą kartą parašysiu dar daugiau. Sėkmės sportuojant showoff.gif
pakalnutė
Evelidu pratimukai labai patiko thumbup.gif Tik kai vartomes pirmyn atgal ji kamuolio ragus grauzia biggrin.gif Ir eiti puikiai sekesi thumbup.gif Jautėmės kaip cirko arenoje biggrin.gif
Zydroji mini, kad jos maziulis ,, kategoriškai ignoravo vartaliojimasį nuo pilvo ant nugaros ir atvirkščiai" o kaip tai daryti? g.gif Gal musu gelytei patiks ax.gif
Ačiū Švieselei tongue.gif Labai aiškiai, gražiai paaiškinai, kaip trenerė fitness3.gif
Rytoj viską pakartosim ir prijungsime naujus pratimukus thumbup.gif fitness4.gif
pakalnutė
Jau pasimankštinome fitness3.gif Mažoji labai patenkinta thumbup.gif Ypač smagiai juokėsi kai reikėjo vieną ranką, vieną koją thumbup.gif
Tik mums tas kamuolys kažkaip vis sukasi į šoną.Kai pati mankštinuosi, tai jis taip nelaksto schmoll.gif Tai nežinau ar aš neteisingai ką darau,ar dar įgūdžių trūksta ar taip gali būti ax.gif
O kiek laiko maždaug turi trukti mankštelė? g.gif Mes užtrunkam ~20min showoff.gif
Švieselė
Puiku, kad jums taip šauniai sekasi sportuoti thumbup.gif Mankštelė ir turi būti kažkur 20min., maksimum 30min., kad vaikutis nepervargtų mirksiukas.gif Kamuolys ir pas mane sukinėjasi į visas puses, bet tai normalu. Jo sukinėjimąsi galima sumažinti, jei, darydama pratimus, ir pati būsi labiau prie kamuolio prisispaudusi rankomis, alkūnėmis lyg mankštintumeis kartu su vaikeliu. Žodžiu, reikia ir pačiai fiziškai įsijausti į tą sportavimo procesą, tada ir atskirai nereikės sportuot, 20-30min. pakaks ir tau, ir vaikiukui smile.gif Vakare, kai būsiu laisvesnė, parašysiu daugiau pratimukų 4u.gif 4u.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.