Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Metinuko meniu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
natina
Toliau dalinamės informacija, ką valgo metinukai.

Senoji tema čia
Agniska
Kiekvienas vaikas yra individualus,tad reikia prisitaikyt g.gif Man nesuprantama,kaip maniskis varskyciu ir jogurtu nevalgo,gi taip skanu,bet cia jauciu tik man doh.gif
Aivute
QUOTE(Agniska @ 2010 01 12, 14:59)
Kiekvienas vaikas yra individualus,tad reikia prisitaikyt g.gif Man nesuprantama,kaip maniskis varskyciu ir jogurtu nevalgo,gi taip skanu,bet cia jauciu tik man doh.gif
*

Ai svarbiausia normalų maista valgo, tų jogurtukų spės prisivalgys mirksiukas.gif O aš aišku džiaugiuosi, kad bent varškytę suvalgo (tas tai tikrai mėgsta), padarau arba pati iš varškytės, bananų ar uogyčių ir dar pilu pienuko ar grietinės truputuka ir sublenderiuoju viską, na arba dažniausiai blush2.gif , perku Magijos be E.
asertyt
QUOTE(Agniska @ 2010 01 08, 16:12)
O kokius blynelius kepat?Paprastus?Miltai,pienas,kiausiniai?Ar su varske kokius? ax.gif
*

AS kepu pagal Beatos recepta,varskinius thumbup.gif
natina
šiandien maniškis puikiai suvalgė sublenderiuotą jautieną su pupelėm ir morkom, o garnyrui- bulves su grietine. Aš jau nebe-inau ką ir siūlyt, o čia nustebino thumbup.gif
Agniska
QUOTE(asertyt @ 2010 01 12, 16:01)
AS kepu pagal Beatos recepta,varskinius  thumbup.gif
*

Mano sake,mama pati valgyk doh.gif

QUOTE(natina @ 2010 01 12, 16:32)
šiandien maniškis puikiai suvalgė sublenderiuotą jautieną su pupelėm ir morkom, o garnyrui- bulves su grietine. Aš jau nebe-inau ką ir siūlyt, o čia nustebino thumbup.gif
*

Va ir as bandysiu ryt su pupelem,bet jauciu reiks per nakti pamirkyti,kad greiciau isvirtu 4u.gif
natina
QUOTE(Agniska @ 2010 01 12, 17:42)
Mano sake,mama pati valgyk doh.gif
Va ir as bandysiu ryt su pupelem,bet jauciu reiks per nakti pamirkyti,kad greiciau isvirtu 4u.gif
*

as sikart su konservuotom dariau- sauksta idejau. o siaip sparaginiu gan daznai pasiulau, su jom dar valgo karts nuo karto biggrin.gif
dekui HappyAngel 4u.gif
Agniska
QUOTE(natina @ 2010 01 12, 18:08)
as sikart su konservuotom dariau- sauksta idejau. o siaip sparaginiu gan daznai pasiulau, su jom dar valgo karts nuo karto  biggrin.gif
dekui HappyAngel  4u.gif
*

Ai su konservuotom dar palukesiu,reiks su paprastom virt,o sparaginiu gaila neturiu uzsisaldzius g.gif
mindaiva
QUOTE(natina @ 2010 01 12, 17:32)
*

thumbup.gif
HappyAngel
QUOTE(natina @ 2010 01 12, 18:08)
dekui HappyAngel  4u.gif
*

Kad nepasimestų tema tarp daugelio kitų wink.gif

Pati auginu siaubingą nevalgiukę, tai pasiskaitinėju čia kartais. Vis bandau įvairius produktus, jų kombinacijas, bet mažoji tik galvą purto ir viskas. Tiesa, užvakar omleto su pienu ir trupučiu sviestuko kelis šaukštelius suvalgė, tai jau pasiekimas buvo. Maniau, kad Miau varškytę mėgsta, bet tas džiaugsmas netruko nei savaitės, šiandien jau vėl pažįstamas galvos purtymas prasidėjo biggrin.gif Neblogai Bios jogurtukus valgo, bet irgi neilgam, man rodos.
Vienintelis dalykas, kurio suvalgo apie 6O-1OOml (jos standartais - daug) - tai pirktinės tyrės su mėsa ar be jos. Brangus vaikas, sakyčiau wacko.gif Tai vat ir nebežinau, ko jai dar pasiūlyti.
natina
QUOTE(HappyAngel @ 2010 01 12, 19:16)
Kad nepasimestų tema tarp daugelio kitų wink.gif

Pati auginu siaubingą nevalgiukę, tai pasiskaitinėju čia kartais. Vis bandau įvairius produktus, jų kombinacijas, bet mažoji tik galvą purto ir viskas. Tiesa, užvakar omleto su pienu ir trupučiu sviestuko kelis šaukštelius suvalgė, tai jau pasiekimas buvo. Maniau, kad Miau varškytę mėgsta, bet tas džiaugsmas netruko nei savaitės, šiandien jau vėl pažįstamas galvos purtymas prasidėjo biggrin.gif Neblogai Bios jogurtukus valgo, bet irgi neilgam, man rodos.
Vienintelis dalykas, kurio suvalgo apie 6O-1OOml (jos standartais - daug) - tai pirktinės tyrės su mėsa ar be jos. Brangus vaikas, sakyčiau wacko.gif Tai vat ir nebežinau, ko jai dar pasiūlyti.
*

O kiek ir ko per diena suvalgo? na, tarkim vakarykstis meniu ir kiekiai?
nes 60-100 ml- siaubingai mazai? 60 tai is viso tik keli saukstukai g.gif
maniskis ir tai per diena bent 500 ml suvalgo, manyciau.Plius visokie pakramtukai biggrin.gif
Nors... kiti vaikai atrodo oru minta, o sveria normaliai... Tik cia mums nelemta. Idomu, ka si karta gydytoja bepasiulys, nes is esmes musu meniu nera kazkoks prastas, tik valgo prastai g.gif
HappyAngel
QUOTE(natina @ 2010 01 13, 17:13)
O kiek ir ko per diena suvalgo? na, tarkim vakarykstis meniu ir kiekiai?
nes 60-100 ml- siaubingai mazai? 60 tai is viso tik keli saukstukai g.gif
maniskis ir tai per diena bent 500 ml suvalgo, manyciau.Plius visokie pakramtukai  biggrin.gif
Nors... kiti vaikai atrodo oru minta, o sveria normaliai... Tik cia mums nelemta. Idomu, ka si karta gydytoja bepasiulys, nes is esmes musu meniu nera kazkoks prastas, tik valgo prastai g.gif
*

9 ryto - MP
11val - MP ir miegot
14val - daržovienė (tik pirktinė) apie 8Oml, mandarino kelios skiltelės
17val - MP ir miegot
19val - (kartais dar MP) varškytė Miau (bet vakar jau su galvos papurtymais) pusė indelio ir pusė banano.
21val - MP ir miegot
Naktį vieną ar du kartus MP.

Baisinga nevalgiukė schmoll.gif Bandžiau nebeduot MP, sakau, gal geriau normalų maistą valgys, bet valgė tiek pat, tai grįžom prie MP, nes taip vis šio to gauna doh.gif Beje, MP irgi ne prūdais beišgeria, tai vat ir nežinau, kuo ji gyva.

Tiesa, mėgsta plovą, kai sau gaminamės, tai suvalgo keletą šaukščiukų, sriubą kai verdu, irgi kelis šaukštus sriūbteli.

natina
QUOTE(HappyAngel @ 2010 01 13, 18:44)
9 ryto - MP
11val - MP ir miegot
17val - MP ir miegot
19val - (kartais dar MP) varškytė Miau (bet vakar jau su galvos papurtymais) pusė indelio ir pusė banano.
21val - MP ir miegot

Baisinga nevalgiukė schmoll.gif Bandžiau nebeduot MP, sakau, gal geriau normalų maistą valgys, bet valgė tiek pat, tai grįžom prie MP, nes taip vis šio to gauna doh.gif Beje, MP irgi ne prūdais beišgeria, tai vat ir nežinau, kuo ji gyva.

Tiesa, mėgsta plovą, kai sau gaminamės, tai suvalgo keletą šaukščiukų, sriubą kai verdu, irgi kelis šaukštus sriūbteli.
*

aha, labai daug pienuko geria panele. As jau 2 kartus beduodu- pries nakti ir nakti karta, retais atvejais- 2. Bet irgi nepastebejau, kad geriau valgytu g.gif
O sveria normaliai?
HappyAngel
QUOTE(natina @ 2010 01 13, 18:47)
aha, labai daug pienuko geria panele. As jau 2 kartus beduodu- pries nakti ir nakti karta, retais atvejais- 2. Bet irgi nepastebejau, kad geriau valgytu  g.gif
O sveria normaliai?
*

Šiaip kiekiu tai nedaug pienuko gaunasi, nes gavosi pasiūla pagal paklausą - keletą gurkšniukų patraukia ir viskas.
Metukų laiko svėrė 8,3kg, buvo 73cm ūgio. Jau senokai bepriauga po 1OOg per mėnesį arba nepriauga nieko.
Tiesą pasakius, visos nesąmonės su maistu prasidėjo tada, kai pradėjau primaitint - tada ir svoris beveik nustojo augęs.
Mintė
QUOTE(HappyAngel @ 2010 01 13, 18:44)
9 ryto - MP
11val - MP ir miegot
17val - MP ir miegot
21val - MP ir miegot

*

oho užjaučiu, kai tik tiek suvalgo, kiek jum laiko dabar? Aš tai irgi iš proto einu, kad mažai sveria ir nevalgti (Maniškė, blogai valgė MP ir blogai svorį augo nuo 2 mėn) Kai pradėjau primaitinti, tai tik po 100 g. tepriaugdavo ir po porą šaukštelių suvalgydavo papildomo maisto. Bet dabar jau mūsų maisto kiekis žymiai didesnis ir tai tik po 200 gr. sugebam priaugti. Mes 1 m. ir 4 mėn svėrėm 7,8 kg ir 78 cm
mūsų dienos meniu
8 - MP
9,30 - 200 grūdų košės su tyrele ar actimeliu sumaišytos
12,30- 200 - 250 ml daržovienės su mėsyte ir apie 100 ml sultinio nuo daržovienės
17 val. 200 grūdų košės su trintu bananu ir obuoliu (kitaip vaisių nevalgo doh.gif )
20 val -200 daržovienės arba kokių makaronų
Dar dieną kelis kartus MP pagal pageidavimus (bet manau labiau atsigeria nei užvalgo)
21 prieš miegą MP, bet irgi tik užmigimui. Naktį 1-2 k. MP, kartais visai nepabunda.
Bet maniškė visai gerti nenori, tai vos su šaukšteliu sugirdaus 300 ml vandenuko, arbatos ar kokio skysčio.
Ir neima į burną jokių pieno produktų doh.gif
natina
QUOTE(HappyAngel @ 2010 01 13, 19:45)
Šiaip kiekiu tai nedaug pienuko gaunasi, nes gavosi pasiūla pagal paklausą - keletą gurkšniukų patraukia ir viskas.
Metukų laiko svėrė 8,3kg, buvo 73cm ūgio. Jau senokai bepriauga po 1OOg per mėnesį arba nepriauga nieko.
Tiesą pasakius, visos nesąmonės su maistu prasidėjo tada, kai pradėjau primaitint - tada ir svoris beveik nustojo augęs.
*

mano metuku- 8.1 kg... dabar ne ka daugiau. ugio 75 buvo.irgi po tiek tepriauga g.gif

QUOTE(Mintė @ 2010 01 14, 10:11)
oho užjaučiu, kai tik tiek suvalgo, kiek jum laiko dabar? Aš tai irgi iš proto einu, kad mažai sveria ir nevalgti (Maniškė, blogai valgė MP ir blogai svorį augo nuo 2 mėn) Kai pradėjau primaitinti, tai tik po 100 g. tepriaugdavo ir po porą šaukštelių suvalgydavo papildomo maisto. Bet dabar jau mūsų maisto kiekis žymiai didesnis ir tai tik po 200 gr. sugebam priaugti. Mes 1 m. ir 4 mėn svėrėm 7,8 kg ir 78 cm
mūsų dienos meniu
8 - MP
9,30 - 200 grūdų košės su tyrele ar actimeliu sumaišytos
12,30- 200 - 250 ml daržovienės su mėsyte ir apie 100 ml sultinio nuo daržovienės
17 val. 200 grūdų košės su trintu bananu ir obuoliu (kitaip vaisių nevalgo  doh.gif )
20 val -200 daržovienės arba kokių makaronų
Dar dieną kelis kartus MP pagal pageidavimus (bet manau labiau atsigeria nei užvalgo)
21 prieš miegą MP, bet irgi tik užmigimui. Naktį 1-2 k. MP, kartais visai nepabunda.
Bet maniškė visai gerti nenori, tai vos su šaukšteliu sugirdaus 300 ml vandenuko, arbatos ar kokio skysčio.
Ir neima į burną jokių pieno produktų  doh.gif
*

Tavo vaikutis daug suvalgo- vien kieto maisto apie 1 litra thumbup.gif Gal fermentu truksta, kad taip i kuna neina?
Mintė
QUOTE(natina @ 2010 01 14, 15:15)
mano metuku- 8.1 kg... dabar ne ka daugiau. ugio 75 buvo.irgi po tiek tepriauga  g.gif
Tavo vaikutis daug suvalgo- vien kieto maisto apie 1 litra  thumbup.gif Gal fermentu truksta, kad taip i kuna neina?
*

Na taip, kai pangrolį gėrėm net 300 g. priaugom, bet gi neduosi pastoviai doh.gif O ir nelabai ką gyd. skiria, sako, paveldimumas, gal nes iš aš ir MB esam kūdi, žemi ir abu buvom l. nevalgūs. Bet norsi, kad vaikas nors žemiausią svorio normą pasiektų ax.gif
Agnužėlė
Mes kai ir irgi turim sokiu tokiu bedu su valgymu. Nors esam apie 85cm ir apie 12.5kg. Bet manau, cia problema ne tai, kad jis nenori i rnevalgo maisto, o tai , kad su mano pieneliu atsisveikint nelabai gaunasi... Nuo kokiu metuku mano mazasis atsisake valgyti tiek koses, tiek darzovienes ,tiek sriubytes ir pan...gere tik MP. Vargstam iki dabar, o jau 1m 4 men...Jau lyg pradedam valgyt koki kiausini, sriubyte...susergam - tada vel nieko neisiulau...pasveikstam...tada dantys - vel nieko nevalgom tik MP... Na galima sakyti, kad iki praeitos savaites maitindavau MP kokiu 10 kartu per diena jei ne daugiau doh.gif ir jokio susidomejimo kitu maistu. Aisku pagrauzdavo koki duoniuka, dziuvesiuka, bet as to maistu neskaitau. Bet jau sakiau uzteks - reikia valgyt ir kita maista. Tai jau savaite rezimas:
Ryte - MP
PO valandos -kose.
Pries miega apie 12 - MP
PO miego - sriubyte ar mesyte
Po poros valandu - kas nors su vaisiais - ar kose ar varskyte
Apie 7 - MP
Pries miega MP
Nakti - MP
Nu sakyciau po biski judam link to, kad liks tik rytinis ir vakarinis maitinimas.

natina
QUOTE(Agnužėlė @ 2010 01 14, 17:08)
Nu sakyciau po biski judam link to, kad liks tik rytinis ir vakarinis maitinimas.
*

O mano Tukas gan lengvai perejo prie maitinimo pries miega ir nakti. Viena diena nebedaviau ir viskas- nebuvo isteriju.
Tik va nakti dar retkarciais 1n karto MP nepakanka, nori dar karta. Stengiames su arbata prasisukt ax.gif
O tavo gal pasikeites tel? Kazkada sms siunciau del mamu meeto, nesureagavai g.gif
Agnužėlė
QUOTE(natina @ 2010 01 14, 19:26)
O mano Tukas gan lengvai perejo prie maitinimo pries miega ir nakti. Viena diena nebedaviau ir viskas- nebuvo isteriju.
Tik va nakti dar retkarciais 1n karto MP nepakanka, nori dar karta. Stengiames su arbata prasisukt ax.gif
O tavo gal pasikeites tel? Kazkada sms siunciau del mamu meeto, nesureagavai g.gif
*

Su tel viskas tvarkoj, gavau sms, tik gavosi, kad mazajam temp kaip tik uzkilo, dantys pradejo lysti - tai nebuvo kaip pabegti....
O del MP - Tai jie jau dideli ir supranta, kad arbata ne MP. O su valgymu - tai pamatydavo mane su lekste ir jau krato galva, kad nia nia nia nenoriuuuu.... tai zinai....bet jau stengiuosi tuos tarpus tarp maitinimu vis didint - tai lauke daugiau pabunam, tai i svecius nuvaziuojam, tai i baseina....tai labai po biski....
Mika...
QUOTE(HappyAngel @ 2010 01 13, 20:44)

*

as tai ir siulyciau vaikui valgyt seimos maista, juk jei jau metukai ir nevalgiukas- tegul bando valgyt seimos maista, jei tas bent lenda nors kiek i burna smile.gif

Mamos, o kaip pradeti duoti karves piena gerti? vienos raso virinti parduotuvini (kodel ji virinti?), kitos- kad duot nevirinta. kokio riebumo? 1 proc. ar 2.5 proc.? kiek duoti vaikui paragaut pirma karta? Siaip koses su pienu jau senai gaminu, taigi, jis nebus naujiena vaiko pilvukui rolleyes.gif
natina
O aš šiandien daviau pieniškų dešrelių... Buvau nusiteikus dar ilgai neduoti, bet kai tokia situacija... Tai va, suvalgė 3 dešreles, 2 bulves, 1nedidukę morkytę. Aišku tos dešrytės mažos tokios (kur neva tai be E unsure.gif ). Bet realiai bent 1 didelė gautųsi manau. Ir valgė gabaliukais. Iš vienos dešrytės, bulvės dalies ir morkytės padariau tokį ale padažiuką- sublenderiavau, o kitą valgė gabaliukais thumbup.gif
Tiesa, suvalgė per 2 kartus ax.gif

Per 3 mėn. priaugo 300 gramų, tai dabar 8.4 doh.gif (pagal mane šį mėnesį +200gr unsure.gif )
Mika...
QUOTE(natina @ 2010 01 15, 19:06)
O aš šiandien daviau pieniškų dešrelių... Buvau nusiteikus dar ilgai neduoti, bet kai tokia situacija... Tai va, suvalgė 3 dešreles, 2 bulves, 1nedidukę morkytę. Aišku tos dešrytės mažos tokios (kur neva tai be E unsure.gif ). Bet realiai bent 1 didelė gautųsi manau. Ir valgė gabaliukais. Iš vienos dešrytės, bulvės dalies ir morkytės padariau tokį ale padažiuką- sublenderiavau, o kitą valgė gabaliukais  thumbup.gif
Tiesa, suvalgė per 2 kartus ax.gif

Per 3 mėn. priaugo 300 gramų, tai dabar 8.4 doh.gif (pagal mane šį mėnesį +200gr unsure.gif )
*

buvo Delfi nesenai straipsnis, kad net tos be E vistiek vien mesos pakaitalai ir visoks kitoks sh...
as desreles duosiu gal vasara kur nors bunant per atostogas ne namie, extra atveju, kai reiks vaika kazkur pamaitint smile.gif Bet suprantu, mano dukriukas gana gerai viska valgo...o jei nevalgiukas, nezinau, ka daryciau, gal duociau bet ka bele valgytu ax.gif
natina
QUOTE(Mika... @ 2010 01 15, 18:29)
buvo Delfi nesenai straipsnis, kad net tos be E vistiek vien mesos pakaitalai ir visoks kitoks sh...
as desreles duosiu gal vasara kur nors bunant per atostogas ne namie, extra atveju, kai reiks vaika kazkur pamaitint smile.gif Bet suprantu, mano dukriukas gana gerai viska valgo...o jei nevalgiukas, nezinau, ka daryciau, gal duociau bet ka bele valgytu ax.gif
*

as galvojau maziausiai iki 2 metu neduoti, bet yra kaip yra.... dziaugiuos, kad bent kazka suvalgo blush2.gif
Agniska
O as nusipirkau lasisos mazgiui,sakykt kiek laiko reikia virt zuvi? ax.gif
mindaiva
QUOTE(natina @ 2010 01 15, 19:56)
as galvojau maziausiai iki 2 metu neduoti, bet yra kaip yra.... dziaugiuos, kad bent kazka suvalgo  blush2.gif
*

o aš manau, kad valgė jas tikrai ne dėl skonio su noru, o dėl to, kad nekieta, lengva kramtyt... mėsytę papratsą bandyk kukuliukus daryt ir smulkint, kad minkšta būtų, su cukinija, morkyte troškink, bus saldoka, minkšta mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Agniska @ 2010 01 15, 21:58)
O as nusipirkau lasisos mazgiui,sakykt kiek laiko reikia virt zuvi? ax.gif
*

mano dukrytę beria nuo žuvies...žiūrint kur virsi ir koks gabaliukas bus, apie 30-40 min, bet jei garuose kitaip ir nuo gabalėlio priklauso
airv
Aš dešreles savo nevalgiukui irgi duodu, bet jis tikrai ne dėl minštumo jas valgo, o dėl kvapo...Pvz jokios normalios mėsos košytės jam neįkišdavau iki tol kol nepradėjau maišyti į košes dešrelių...Jei tik užuodžia normalios mėsos kvapą - nevalgo doh.gif
natina
QUOTE(mindaiva @ 2010 01 15, 23:16)
o aš manau, kad valgė jas tikrai ne dėl skonio su noru, o dėl to, kad nekieta, lengva kramtyt... mėsytę papratsą bandyk kukuliukus daryt ir smulkint, kad minkšta būtų, su cukinija, morkyte troškink, bus saldoka, minkšta mirksiukas.gif
*

tai va, kad kukuliuku nevalge. nors reiks vel pabandyti duoti g.gif saldoku jis nemegsta, jam labiau surokos patinka.
Turiu moliugo prisisaldzius, tai tik retais atvejais siulau.
Mesa as jam turiu su blenderiu susmulkinti, kitaip nevalgo doh.gif

QUOTE(airv @ 2010 01 15, 23:55)
Aš dešreles savo nevalgiukui irgi duodu, bet jis tikrai ne dėl minštumo jas valgo, o dėl kvapo...Pvz jokios normalios mėsos košytės jam neįkišdavau iki tol kol nepradėjau maišyti į košes dešrelių...Jei tik užuodžia normalios mėsos kvapą - nevalgo doh.gif
*

Kokias duodi? O kaip jums su svoriu?
Ryt zadu perliniu kruopu koses pusryciams pasiulyti. o jei nevalgys, tai varskytes- kol kas ir jos negaves del alergiju.
mindaiva
QUOTE(airv @ 2010 01 16, 00:55)
*

o kuo kvepia dešrelės? g.gif
airv
QUOTE(natina @ 2010 01 16, 00:31)
tai va, kad kukuliuku nevalge. nors reiks vel pabandyti duoti  g.gif saldoku jis nemegsta, jam labiau surokos patinka.
Turiu moliugo prisisaldzius, tai tik retais atvejais siulau.
Mesa as jam turiu su blenderiu susmulkinti, kitaip nevalgo doh.gif
Kokias duodi? O kaip jums su svoriu?
Ryt zadu perliniu kruopu koses pusryciams pasiulyti. o jei nevalgys, tai varskytes- kol kas ir jos negaves del alergiju.
*

Duodu vaikiškas dešreles, bandžiau įvairių firmų - visos tiko. O su svoriu mums prastai. Sunkiai priauga, prieš kelias dienas svėrėmės, tai 9,4 kg (bet čia su drabužiais ir sauskelnėm). Jam svoris pradėjo normaliau augti tik pradėjus vartoti Nutrison'ą (čia milteliai tiems pas ką nepilnavertė mityba - gastroenterologas skyrė)
Aš saviškiui šiandien pirmą kartą žirnių duosiu. Maišysiu į mėsišką košę su bulvėmis. Tikiuosi patiks.

QUOTE(mindaiva @ 2010 01 16, 10:22)
o kuo kvepia dešrelės?  g.gif
*

Kitoks kvapas tai jau tikrai nei natūralios mėsos smile.gif Kvapiklių ten pridėta.
natina
QUOTE(airv @ 2010 01 16, 15:08)
Duodu vaikiškas dešreles, bandžiau įvairių firmų - visos tiko. O su svoriu mums prastai. Sunkiai priauga, prieš kelias dienas svėrėmės, tai 9,4 kg (bet čia su drabužiais ir sauskelnėm). Jam svoris pradėjo normaliau augti tik pradėjus vartoti Nutrison'ą (čia milteliai tiems pas ką nepilnavertė mityba - gastroenterologas skyrė)
*

cia kaip mišinuką geriat ar kaip? Pažiūrėjau anotacijas, tai vaikams nelabai patariama unsure.gif
airv
QUOTE(natina @ 2010 01 16, 15:26)
cia kaip mišinuką geriat ar kaip? Pažiūrėjau anotacijas, tai vaikams nelabai patariama  unsure.gif
*

į košes maišome po kelis samtelius, 2k. per dieną. Mums gydytojas skyrė, poreikį matė, nes vaikiukas labai mažai valgė ir gėrė.
natina
QUOTE(airv @ 2010 01 16, 15:41)
į košes maišome po kelis samtelius, 2k. per dieną. Mums gydytojas skyrė, poreikį matė, nes vaikiukas labai mažai valgė ir gėrė.
*

nemanau, kad nuo tokio kiekio gali kas nors blogo buti mirksiukas.gif O jis receptinis? Gal ir mums su gydytoja reiketu apie ji pakalbeti unsure.gif
Agniska
Maniskis siandien pirma karta valge zuvi,troskinau lasisa su darzovem,bet vaizdelis kaip valgo bigsmile.gif nesu macius,kad taip mesa valgytu lotuliukas.gif sakau visas i mama,man mesos ir gali nebuti.
Taip dziaugiuosi,kad tiko ir patiko,kad tik neislystu kas nors nuo zuvies mastau.gif
airv
Nutrison'as nereceptinis wink.gif

O kokias daržoves su lašiša troškinai? g.gif
Agniska
QUOTE(airv @ 2010 01 17, 23:05)

O kokias daržoves su lašiša troškinai? g.gif
*

Kalafiora,baklazana ir bulve
gike
sveikos,
ir mes kartais turim su valgymu problemeliu....
Atradau "stebuklinga" vaista, kuris tikrai mums labai padeda. pabandykit ir jus, gal ir jusu vaikuciams pades.

Kiekviena diena darau sultis: per smulkia burokyne sutarkuoju gabaleli buroko, morkos, obuolio. Per merle isspaudziu sultis, idedu sauksteli spanguoliu trintu su cukrumi, ilasinu kelis lasus citrinos. Ipylu sauksteli gero alyvuogiu aliejaus. Ir ta kokteiliuka geriam. Ispradziu duodu po kokius 3-5 arbat. saukstelius dienoj, o veliau doze padidinu palaipsniui iki 15-20 sauksteliu.
Po 2 savaiciu apetitas pagerejo akivaizdziai. O ir ta kokteiliuka labai jau noriai geria, nors sulciu nepripazista.Gaunasi saldziarukstis, skanus kokteiliukas. beveik nesijaucia nei burokeliu, nei aliejaus. Net pati pradejau toki kokteiliuka gerti.

Ta kokteiliuka pageriam menesiuka, tada darom pertraukele ir vel po menesiuko geriam.

Taikute
QUOTE(gike @ 2010 01 19, 00:42)
sveikos,
ir mes kartais turim su valgymu problemeliu....
Atradau "stebuklinga" vaista, kuris tikrai mums labai padeda. pabandykit ir jus, gal ir jusu vaikuciams pades.

Kiekviena diena darau sultis: per smulkia burokyne sutarkuoju gabaleli buroko, morkos, obuolio. Per merle isspaudziu sultis, idedu sauksteli spanguoliu trintu su cukrumi, ilasinu kelis lasus citrinos. Ipylu sauksteli gero alyvuogiu aliejaus. Ir ta kokteiliuka geriam. Ispradziu duodu po kokius 3-5 arbat. saukstelius dienoj, o veliau doze padidinu palaipsniui iki 15-20 sauksteliu.
Po 2 savaiciu apetitas pagerejo akivaizdziai. O ir ta kokteiliuka labai jau noriai geria, nors sulciu nepripazista.Gaunasi saldziarukstis, skanus kokteiliukas. beveik nesijaucia nei burokeliu, nei aliejaus. Net pati pradejau toki kokteiliuka gerti.

Ta kokteiliuka pageriam menesiuka, tada darom pertraukele ir vel po menesiuko geriam.
*

Idomu cia receptuka isradai, matyt su termomiksu gamini mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif Gerai, kad mano mazius valgo ir valgo tfu tfu apetitu nesiskundzia, duodu viska tik zinoma sveika ir gera maista, dazniausiai ant garu gaminta, aisku kramtyti tingi, bet kai reik obuoli grauzti, kukuruzus tai be jokiu problemu kramto 4u.gif Gal kuri mamyte daret kiausiniene ar omletuka savo mazyliams? Maniskis kazkaip nelabai to kiausinio megsta, bet galvoju reik pabandyti iskepti ar ant garu padaryti omletuka su darzovytem mirksiukas.gif
natina
QUOTE(Taikute @ 2010 01 19, 11:21)
Idomu cia receptuka isradai, matyt su termomiksu gamini  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  Gerai, kad mano mazius valgo ir valgo tfu tfu apetitu nesiskundzia, duodu viska tik zinoma sveika ir gera maista, dazniausiai ant garu gaminta, aisku kramtyti tingi, bet kai reik obuoli grauzti, kukuruzus tai be jokiu problemu kramto  4u.gif Gal kuri mamyte daret kiausiniene ar omletuka savo mazyliams? Maniskis kazkaip nelabai to kiausinio megsta, bet galvoju reik pabandyti iskepti ar ant garu padaryti omletuka su darzovytem  mirksiukas.gif
*

maniskis labai skaniai valgo grikius su kiausiniu (virtu, tik tryni duodu del alergijos) thumbup.gif netiketa man paciai buvo thumbup.gif
gike
QUOTE(Taikute @ 2010 01 19, 12:21)
Idomu cia receptuka isradai, matyt su termomiksu gamini  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  Gerai, kad mano mazius valgo ir valgo tfu tfu apetitu nesiskundzia, duodu viska tik zinoma sveika ir gera maista, dazniausiai ant garu gaminta, aisku kramtyti tingi, bet kai reik obuoli grauzti, kukuruzus tai be jokiu problemu kramto  4u.gif Gal kuri mamyte daret kiausiniene ar omletuka savo mazyliams? Maniskis kazkaip nelabai to kiausinio megsta, bet galvoju reik pabandyti iskepti ar ant garu padaryti omletuka su darzovytem  mirksiukas.gif
*

Deja, cia ne mano isradymas.... Cia mano mociute priverte taip daryti, nors nelabai tikejau veiksmindumu.... ax.gif Cia senas laiudiskas metodas. Labai noreciau su TM tai daryti, bet deja, biski kiekiai per mazi ir taip gerai nesutarkuoja, kad galetum isspausti sultis, tad tenka ir rankytem pasidarbuoti.... Juk sultis cia neskiestas duodi.

Del omeltuko
Pradziai daviau virto kiausinio tryni, tai schmoll.gif , po to iskepiau omletuka (kiausini plakta tik su pienu trupuciu druskytes ir krapiukais) ant saukstelio sviesto paprastoj keptuvej, tai valge net ausys linko thumbup.gif .
Taikute
Reikes ir man pabandyti omletuka iskepti gal irgi valgys thumbup.gif , vakar saviskiui viriau virtinukus, tai lapnojo net ausys linko, poto pats uzsimane valgyti, tai su rankytem juos dar "pertraiskydavo" ir i burnyte, niekaip neina su saukstu ismokyti valgyti doh.gif bet nieko tegu pasidarbuoja su rankom tada ateis ir sakutei ir sakstui eile, manau clap.gif
mindaiva
QUOTE(Taikute @ 2010 01 20, 12:33)
Reikes ir man pabandyti omletuka iskepti gal irgi valgys  thumbup.gif , vakar saviskiui viriau virtinukus, tai lapnojo net ausys linko, poto pats uzsimane valgyti, tai su rankytem juos dar "pertraiskydavo" ir i burnyte, niekaip neina su saukstu ismokyti valgyti  doh.gif bet nieko tegu pasidarbuoja su rankom tada ateis ir sakutei ir sakstui eile, manau  clap.gif
*

thumbup.gif
nunenorėk, kad metų vaikas jau tvarkingai su šaukštu , ar šakute su peiliu valgytų biggrin.gif
mindaiva
QUOTE(Agniska @ 2010 01 18, 00:38)
Kalafiora,baklazana ir bulve
*

su tuo baklažanu tai atsargiai reik... paskaičiau, kad duodat jau, galvoju pabandysiu, tai, kaip paleido viduriukus doh.gif doh.gif doh.gif
Agniska
QUOTE(mindaiva @ 2010 01 20, 21:41)
su tuo baklažanu tai atsargiai reik... paskaičiau, kad duodat jau, galvoju pabandysiu, tai, kaip paleido viduriukus  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

O del ko atsargiai?Del viduriuku?Pas mus gerai butu,kad paleistu,nes kietoki doh.gif
O norejau paklaust del zuvies,tik svieza galima duot,ar ir saldyta? 4u.gif
mindaiva
QUOTE(Agniska @ 2010 01 21, 14:00)
O del ko atsargiai?Del viduriuku?Pas mus gerai butu,kad paleistu,nes kietoki doh.gif
O norejau paklaust del zuvies,tik svieza galima duot,ar ir saldyta? 4u.gif
*

kur gaut tos šviežios? visur šaldyta verysad.gif turgely nebent, bet vistiek iškart ar virsi? užšaldau, kiek gi ji ten valgo...
Agniska
O,aciu 4u.gif O jei,pirkciau saldyta kokia file? blush2.gif
mindaiva
QUOTE(Agniska @ 2010 01 21, 16:21)
O,aciu 4u.gif O jei,pirkciau saldyta kokia file? blush2.gif
*

dėl file lyg čia skaičiau, kad negerai, prideda kažko, kad kaulai ištirptų ax.gif
Agniska
QUOTE(mindaiva @ 2010 01 21, 15:40)
dėl file lyg čia skaičiau, kad negerai, prideda kažko, kad kaulai ištirptų ax.gif
*

Aisku,dekuj,pirksiu sviezia,ir saldyt reiks paciai 4u.gif 4u.gif
Agniska
O Jus koses balinat karves pienuku? g.gif
misdrieziuke
as savo maziu kazkur nuo 10 men po biskuti pradejau duoti to pacio ka pati valgau.ir jau koks menesis kaip neverdu jam atskirai tyreliu.ta pacia sriubyte pertrinu,dar ka.tik kad va kosytes tik jam verdu( GRUDINES), nes mes patys tao ju mazai valgom. niu ir galiu pasakyti kad viska jis sutinka placiai isziota burna.valgo beveik viska.
kartais ir duodu didesniais gabaleliais maisto,tai juokingai kramto kramto,jei nesusitrina su dantenom,tai spjauna kiek gali tongue.gif
Papildyta:
as tai kosytes balinu pirktiniu pienuku. perku tai ta geresni,riebesni smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.