Toliau dalinamės informacija, ką valgo metinukai.
Senoji tema čia
Kiekvienas vaikas yra individualus,tad reikia prisitaikyt
QUOTE(Agniska @ 2010 01 12, 14:59) Kiekvienas vaikas yra individualus,tad reikia prisitaikyt Ai svarbiausia normalų maista valgo, tų jogurtukų spės prisivalgys
šiandien maniškis puikiai suvalgė sublenderiuotą jautieną su pupelėm ir morkom, o garnyrui- bulves su grietine. Aš jau nebe-inau ką ir siūlyt, o čia nustebino
QUOTE(asertyt @ 2010 01 12, 16:01) Mano sake,mama pati valgyk QUOTE(natina @ 2010 01 12, 16:32) šiandien maniškis puikiai suvalgė sublenderiuotą jautieną su pupelėm ir morkom, o garnyrui- bulves su grietine. Aš jau nebe-inau ką ir siūlyt, o čia nustebino Va ir as bandysiu ryt su pupelem,bet jauciu reiks per nakti pamirkyti,kad greiciau isvirtu QUOTE(natina @ 2010 01 12, 18:08) Kad nepasimestų tema tarp daugelio kitų Pati auginu siaubingą nevalgiukę, tai pasiskaitinėju čia kartais. Vis bandau įvairius produktus, jų kombinacijas, bet mažoji tik galvą purto ir viskas. Tiesa, užvakar omleto su pienu ir trupučiu sviestuko kelis šaukštelius suvalgė, tai jau pasiekimas buvo. Maniau, kad Miau varškytę mėgsta, bet tas džiaugsmas netruko nei savaitės, šiandien jau vėl pažįstamas galvos purtymas prasidėjo Vienintelis dalykas, kurio suvalgo apie 6O-1OOml (jos standartais - daug) - tai pirktinės tyrės su mėsa ar be jos. Brangus vaikas, sakyčiau QUOTE(HappyAngel @ 2010 01 12, 19:16) Kad nepasimestų tema tarp daugelio kitų Pati auginu siaubingą nevalgiukę, tai pasiskaitinėju čia kartais. Vis bandau įvairius produktus, jų kombinacijas, bet mažoji tik galvą purto ir viskas. Tiesa, užvakar omleto su pienu ir trupučiu sviestuko kelis šaukštelius suvalgė, tai jau pasiekimas buvo. Maniau, kad Miau varškytę mėgsta, bet tas džiaugsmas netruko nei savaitės, šiandien jau vėl pažįstamas galvos purtymas prasidėjo Vienintelis dalykas, kurio suvalgo apie 6O-1OOml (jos standartais - daug) - tai pirktinės tyrės su mėsa ar be jos. Brangus vaikas, sakyčiau O kiek ir ko per diena suvalgo? na, tarkim vakarykstis meniu ir kiekiai? nes 60-100 ml- siaubingai mazai? 60 tai is viso tik keli saukstukai maniskis ir tai per diena bent 500 ml suvalgo, manyciau.Plius visokie pakramtukai Nors... kiti vaikai atrodo oru minta, o sveria normaliai... Tik cia mums nelemta. Idomu, ka si karta gydytoja bepasiulys, nes is esmes musu meniu nera kazkoks prastas, tik valgo prastai QUOTE(natina @ 2010 01 13, 17:13) O kiek ir ko per diena suvalgo? na, tarkim vakarykstis meniu ir kiekiai? nes 60-100 ml- siaubingai mazai? 60 tai is viso tik keli saukstukai maniskis ir tai per diena bent 500 ml suvalgo, manyciau.Plius visokie pakramtukai Nors... kiti vaikai atrodo oru minta, o sveria normaliai... Tik cia mums nelemta. Idomu, ka si karta gydytoja bepasiulys, nes is esmes musu meniu nera kazkoks prastas, tik valgo prastai 9 ryto - MP 11val - MP ir miegot 14val - daržovienė (tik pirktinė) apie 8Oml, mandarino kelios skiltelės 17val - MP ir miegot 19val - (kartais dar MP) varškytė Miau (bet vakar jau su galvos papurtymais) pusė indelio ir pusė banano. 21val - MP ir miegot Naktį vieną ar du kartus MP. Baisinga nevalgiukė Tiesa, mėgsta plovą, kai sau gaminamės, tai suvalgo keletą šaukščiukų, sriubą kai verdu, irgi kelis šaukštus sriūbteli. QUOTE(HappyAngel @ 2010 01 13, 18:44) 9 ryto - MP 11val - MP ir miegot 14val - daržovienė (tik pirktinė) apie 8Oml, mandarino kelios skiltelės 17val - MP ir miegot 19val - (kartais dar MP) varškytė Miau (bet vakar jau su galvos papurtymais) pusė indelio ir pusė banano. 21val - MP ir miegot Naktį vieną ar du kartus MP. Baisinga nevalgiukė Tiesa, mėgsta plovą, kai sau gaminamės, tai suvalgo keletą šaukščiukų, sriubą kai verdu, irgi kelis šaukštus sriūbteli. aha, labai daug pienuko geria panele. As jau 2 kartus beduodu- pries nakti ir nakti karta, retais atvejais- 2. Bet irgi nepastebejau, kad geriau valgytu O sveria normaliai? QUOTE(natina @ 2010 01 13, 18:47) aha, labai daug pienuko geria panele. As jau 2 kartus beduodu- pries nakti ir nakti karta, retais atvejais- 2. Bet irgi nepastebejau, kad geriau valgytu O sveria normaliai? Šiaip kiekiu tai nedaug pienuko gaunasi, nes gavosi pasiūla pagal paklausą - keletą gurkšniukų patraukia ir viskas. Metukų laiko svėrė 8,3kg, buvo 73cm ūgio. Jau senokai bepriauga po 1OOg per mėnesį arba nepriauga nieko. Tiesą pasakius, visos nesąmonės su maistu prasidėjo tada, kai pradėjau primaitint - tada ir svoris beveik nustojo augęs. QUOTE(HappyAngel @ 2010 01 13, 18:44) 9 ryto - MP 11val - MP ir miegot 14val - daržovienė (tik pirktinė) apie 8Oml, mandarino kelios skiltelės 17val - MP ir miegot 19val - (kartais dar MP) varškytė Miau (bet vakar jau su galvos papurtymais) pusė indelio ir pusė banano. 21val - MP ir miegot Naktį vieną ar du kartus MP. Baisinga nevalgiukė Tiesa, mėgsta plovą, kai sau gaminamės, tai suvalgo keletą šaukščiukų, sriubą kai verdu, irgi kelis šaukštus sriūbteli. oho užjaučiu, kai tik tiek suvalgo, kiek jum laiko dabar? Aš tai irgi iš proto einu, kad mažai sveria ir nevalgti (Maniškė, blogai valgė MP ir blogai svorį augo nuo 2 mėn) Kai pradėjau primaitinti, tai tik po 100 g. tepriaugdavo ir po porą šaukštelių suvalgydavo papildomo maisto. Bet dabar jau mūsų maisto kiekis žymiai didesnis ir tai tik po 200 gr. sugebam priaugti. Mes 1 m. ir 4 mėn svėrėm 7,8 kg ir 78 cm mūsų dienos meniu 8 - MP 9,30 - 200 grūdų košės su tyrele ar actimeliu sumaišytos 12,30- 200 - 250 ml daržovienės su mėsyte ir apie 100 ml sultinio nuo daržovienės 17 val. 200 grūdų košės su trintu bananu ir obuoliu (kitaip vaisių nevalgo 20 val -200 daržovienės arba kokių makaronų Dar dieną kelis kartus MP pagal pageidavimus (bet manau labiau atsigeria nei užvalgo) 21 prieš miegą MP, bet irgi tik užmigimui. Naktį 1-2 k. MP, kartais visai nepabunda. Bet maniškė visai gerti nenori, tai vos su šaukšteliu sugirdaus 300 ml vandenuko, arbatos ar kokio skysčio. Ir neima į burną jokių pieno produktų QUOTE(HappyAngel @ 2010 01 13, 19:45) Šiaip kiekiu tai nedaug pienuko gaunasi, nes gavosi pasiūla pagal paklausą - keletą gurkšniukų patraukia ir viskas. Metukų laiko svėrė 8,3kg, buvo 73cm ūgio. Jau senokai bepriauga po 1OOg per mėnesį arba nepriauga nieko. Tiesą pasakius, visos nesąmonės su maistu prasidėjo tada, kai pradėjau primaitint - tada ir svoris beveik nustojo augęs. mano metuku- 8.1 kg... dabar ne ka daugiau. ugio 75 buvo.irgi po tiek tepriauga QUOTE(Mintė @ 2010 01 14, 10:11) oho užjaučiu, kai tik tiek suvalgo, kiek jum laiko dabar? Aš tai irgi iš proto einu, kad mažai sveria ir nevalgti (Maniškė, blogai valgė MP ir blogai svorį augo nuo 2 mėn) Kai pradėjau primaitinti, tai tik po 100 g. tepriaugdavo ir po porą šaukštelių suvalgydavo papildomo maisto. Bet dabar jau mūsų maisto kiekis žymiai didesnis ir tai tik po 200 gr. sugebam priaugti. Mes 1 m. ir 4 mėn svėrėm 7,8 kg ir 78 cm mūsų dienos meniu 8 - MP 9,30 - 200 grūdų košės su tyrele ar actimeliu sumaišytos 12,30- 200 - 250 ml daržovienės su mėsyte ir apie 100 ml sultinio nuo daržovienės 17 val. 200 grūdų košės su trintu bananu ir obuoliu (kitaip vaisių nevalgo 20 val -200 daržovienės arba kokių makaronų Dar dieną kelis kartus MP pagal pageidavimus (bet manau labiau atsigeria nei užvalgo) 21 prieš miegą MP, bet irgi tik užmigimui. Naktį 1-2 k. MP, kartais visai nepabunda. Bet maniškė visai gerti nenori, tai vos su šaukšteliu sugirdaus 300 ml vandenuko, arbatos ar kokio skysčio. Ir neima į burną jokių pieno produktų Tavo vaikutis daug suvalgo- vien kieto maisto apie 1 litra QUOTE(natina @ 2010 01 14, 15:15) mano metuku- 8.1 kg... dabar ne ka daugiau. ugio 75 buvo.irgi po tiek tepriauga Tavo vaikutis daug suvalgo- vien kieto maisto apie 1 litra Na taip, kai pangrolį gėrėm net 300 g. priaugom, bet gi neduosi pastoviai
Mes kai ir irgi turim sokiu tokiu bedu su valgymu. Nors esam apie 85cm ir apie 12.5kg. Bet manau, cia problema ne tai, kad jis nenori i rnevalgo maisto, o tai , kad su mano pieneliu atsisveikint nelabai gaunasi... Nuo kokiu metuku mano mazasis atsisake valgyti tiek koses, tiek darzovienes ,tiek sriubytes ir pan...gere tik MP. Vargstam iki dabar, o jau 1m 4 men...Jau lyg pradedam valgyt koki kiausini, sriubyte...susergam - tada vel nieko neisiulau...pasveikstam...tada dantys - vel nieko nevalgom tik MP... Na galima sakyti, kad iki praeitos savaites maitindavau MP kokiu 10 kartu per diena jei ne daugiau
Ryte - MP PO valandos -kose. Pries miega apie 12 - MP PO miego - sriubyte ar mesyte Po poros valandu - kas nors su vaisiais - ar kose ar varskyte Apie 7 - MP Pries miega MP Nakti - MP Nu sakyciau po biski judam link to, kad liks tik rytinis ir vakarinis maitinimas. QUOTE(Agnužėlė @ 2010 01 14, 17:08) O mano Tukas gan lengvai perejo prie maitinimo pries miega ir nakti. Viena diena nebedaviau ir viskas- nebuvo isteriju. Tik va nakti dar retkarciais 1n karto MP nepakanka, nori dar karta. Stengiames su arbata prasisukt O tavo gal pasikeites tel? Kazkada sms siunciau del mamu meeto, nesureagavai QUOTE(natina @ 2010 01 14, 19:26) O mano Tukas gan lengvai perejo prie maitinimo pries miega ir nakti. Viena diena nebedaviau ir viskas- nebuvo isteriju. Tik va nakti dar retkarciais 1n karto MP nepakanka, nori dar karta. Stengiames su arbata prasisukt O tavo gal pasikeites tel? Kazkada sms siunciau del mamu meeto, nesureagavai Su tel viskas tvarkoj, gavau sms, tik gavosi, kad mazajam temp kaip tik uzkilo, dantys pradejo lysti - tai nebuvo kaip pabegti.... O del MP - Tai jie jau dideli ir supranta, kad arbata ne MP. O su valgymu - tai pamatydavo mane su lekste ir jau krato galva, kad nia nia nia nenoriuuuu.... tai zinai....bet jau stengiuosi tuos tarpus tarp maitinimu vis didint - tai lauke daugiau pabunam, tai i svecius nuvaziuojam, tai i baseina....tai labai po biski.... QUOTE(HappyAngel @ 2010 01 13, 20:44) Tiesa, mėgsta plovą, kai sau gaminamės, tai suvalgo keletą šaukščiukų, sriubą kai verdu, irgi kelis šaukštus sriūbteli. as tai ir siulyciau vaikui valgyt seimos maista, juk jei jau metukai ir nevalgiukas- tegul bando valgyt seimos maista, jei tas bent lenda nors kiek i burna Mamos, o kaip pradeti duoti karves piena gerti? vienos raso virinti parduotuvini (kodel ji virinti?), kitos- kad duot nevirinta. kokio riebumo? 1 proc. ar 2.5 proc.? kiek duoti vaikui paragaut pirma karta? Siaip koses su pienu jau senai gaminu, taigi, jis nebus naujiena vaiko pilvukui
O aš šiandien daviau pieniškų dešrelių... Buvau nusiteikus dar ilgai neduoti, bet kai tokia situacija... Tai va, suvalgė 3 dešreles, 2 bulves, 1nedidukę morkytę. Aišku tos dešrytės mažos tokios (kur neva tai be E
Tiesa, suvalgė per 2 kartus Per 3 mėn. priaugo 300 gramų, tai dabar 8.4 QUOTE(natina @ 2010 01 15, 19:06) O aš šiandien daviau pieniškų dešrelių... Buvau nusiteikus dar ilgai neduoti, bet kai tokia situacija... Tai va, suvalgė 3 dešreles, 2 bulves, 1nedidukę morkytę. Aišku tos dešrytės mažos tokios (kur neva tai be E Tiesa, suvalgė per 2 kartus Per 3 mėn. priaugo 300 gramų, tai dabar 8.4 buvo Delfi nesenai straipsnis, kad net tos be E vistiek vien mesos pakaitalai ir visoks kitoks sh... as desreles duosiu gal vasara kur nors bunant per atostogas ne namie, extra atveju, kai reiks vaika kazkur pamaitint QUOTE(Mika... @ 2010 01 15, 18:29) buvo Delfi nesenai straipsnis, kad net tos be E vistiek vien mesos pakaitalai ir visoks kitoks sh... as desreles duosiu gal vasara kur nors bunant per atostogas ne namie, extra atveju, kai reiks vaika kazkur pamaitint as galvojau maziausiai iki 2 metu neduoti, bet yra kaip yra.... dziaugiuos, kad bent kazka suvalgo
O as nusipirkau lasisos mazgiui,sakykt kiek laiko reikia virt zuvi?
QUOTE(natina @ 2010 01 15, 19:56) o aš manau, kad valgė jas tikrai ne dėl skonio su noru, o dėl to, kad nekieta, lengva kramtyt... mėsytę papratsą bandyk kukuliukus daryt ir smulkint, kad minkšta būtų, su cukinija, morkyte troškink, bus saldoka, minkšta Papildyta: QUOTE(Agniska @ 2010 01 15, 21:58) mano dukrytę beria nuo žuvies...žiūrint kur virsi ir koks gabaliukas bus, apie 30-40 min, bet jei garuose kitaip ir nuo gabalėlio priklauso
Aš dešreles savo nevalgiukui irgi duodu, bet jis tikrai ne dėl minštumo jas valgo, o dėl kvapo...Pvz jokios normalios mėsos košytės jam neįkišdavau iki tol kol nepradėjau maišyti į košes dešrelių...Jei tik užuodžia normalios mėsos kvapą - nevalgo
QUOTE(mindaiva @ 2010 01 15, 23:16) o aš manau, kad valgė jas tikrai ne dėl skonio su noru, o dėl to, kad nekieta, lengva kramtyt... mėsytę papratsą bandyk kukuliukus daryt ir smulkint, kad minkšta būtų, su cukinija, morkyte troškink, bus saldoka, minkšta tai va, kad kukuliuku nevalge. nors reiks vel pabandyti duoti Turiu moliugo prisisaldzius, tai tik retais atvejais siulau. Mesa as jam turiu su blenderiu susmulkinti, kitaip nevalgo QUOTE(airv @ 2010 01 15, 23:55) Aš dešreles savo nevalgiukui irgi duodu, bet jis tikrai ne dėl minštumo jas valgo, o dėl kvapo...Pvz jokios normalios mėsos košytės jam neįkišdavau iki tol kol nepradėjau maišyti į košes dešrelių...Jei tik užuodžia normalios mėsos kvapą - nevalgo Kokias duodi? O kaip jums su svoriu? Ryt zadu perliniu kruopu koses pusryciams pasiulyti. o jei nevalgys, tai varskytes- kol kas ir jos negaves del alergiju. QUOTE(airv @ 2010 01 16, 00:55) Aš dešreles savo nevalgiukui irgi duodu, bet jis tikrai ne dėl minštumo jas valgo, o dėl kvapo...Pvz jokios normalios mėsos košytės jam neįkišdavau iki tol kol nepradėjau maišyti į košes dešrelių...Jei tik užuodžia normalios mėsos kvapą - nevalgo o kuo kvepia dešrelės? QUOTE(natina @ 2010 01 16, 00:31) tai va, kad kukuliuku nevalge. nors reiks vel pabandyti duoti Turiu moliugo prisisaldzius, tai tik retais atvejais siulau. Mesa as jam turiu su blenderiu susmulkinti, kitaip nevalgo Kokias duodi? O kaip jums su svoriu? Ryt zadu perliniu kruopu koses pusryciams pasiulyti. o jei nevalgys, tai varskytes- kol kas ir jos negaves del alergiju. Duodu vaikiškas dešreles, bandžiau įvairių firmų - visos tiko. O su svoriu mums prastai. Sunkiai priauga, prieš kelias dienas svėrėmės, tai 9,4 kg (bet čia su drabužiais ir sauskelnėm). Jam svoris pradėjo normaliau augti tik pradėjus vartoti Nutrison'ą (čia milteliai tiems pas ką nepilnavertė mityba - gastroenterologas skyrė) Aš saviškiui šiandien pirmą kartą žirnių duosiu. Maišysiu į mėsišką košę su bulvėmis. Tikiuosi patiks. QUOTE(mindaiva @ 2010 01 16, 10:22) Kitoks kvapas tai jau tikrai nei natūralios mėsos QUOTE(airv @ 2010 01 16, 15:08) Duodu vaikiškas dešreles, bandžiau įvairių firmų - visos tiko. O su svoriu mums prastai. Sunkiai priauga, prieš kelias dienas svėrėmės, tai 9,4 kg (bet čia su drabužiais ir sauskelnėm). Jam svoris pradėjo normaliau augti tik pradėjus vartoti Nutrison'ą (čia milteliai tiems pas ką nepilnavertė mityba - gastroenterologas skyrė) cia kaip mišinuką geriat ar kaip? Pažiūrėjau anotacijas, tai vaikams nelabai patariama
Maniskis siandien pirma karta valge zuvi,troskinau lasisa su darzovem,bet vaizdelis kaip valgo
Taip dziaugiuosi,kad tiko ir patiko,kad tik neislystu kas nors nuo zuvies
Nutrison'as nereceptinis
O kokias daržoves su lašiša troškinai?
sveikos,
ir mes kartais turim su valgymu problemeliu.... Atradau "stebuklinga" vaista, kuris tikrai mums labai padeda. pabandykit ir jus, gal ir jusu vaikuciams pades. Kiekviena diena darau sultis: per smulkia burokyne sutarkuoju gabaleli buroko, morkos, obuolio. Per merle isspaudziu sultis, idedu sauksteli spanguoliu trintu su cukrumi, ilasinu kelis lasus citrinos. Ipylu sauksteli gero alyvuogiu aliejaus. Ir ta kokteiliuka geriam. Ispradziu duodu po kokius 3-5 arbat. saukstelius dienoj, o veliau doze padidinu palaipsniui iki 15-20 sauksteliu. Po 2 savaiciu apetitas pagerejo akivaizdziai. O ir ta kokteiliuka labai jau noriai geria, nors sulciu nepripazista.Gaunasi saldziarukstis, skanus kokteiliukas. beveik nesijaucia nei burokeliu, nei aliejaus. Net pati pradejau toki kokteiliuka gerti. Ta kokteiliuka pageriam menesiuka, tada darom pertraukele ir vel po menesiuko geriam. QUOTE(gike @ 2010 01 19, 00:42) sveikos, ir mes kartais turim su valgymu problemeliu.... Atradau "stebuklinga" vaista, kuris tikrai mums labai padeda. pabandykit ir jus, gal ir jusu vaikuciams pades. Kiekviena diena darau sultis: per smulkia burokyne sutarkuoju gabaleli buroko, morkos, obuolio. Per merle isspaudziu sultis, idedu sauksteli spanguoliu trintu su cukrumi, ilasinu kelis lasus citrinos. Ipylu sauksteli gero alyvuogiu aliejaus. Ir ta kokteiliuka geriam. Ispradziu duodu po kokius 3-5 arbat. saukstelius dienoj, o veliau doze padidinu palaipsniui iki 15-20 sauksteliu. Po 2 savaiciu apetitas pagerejo akivaizdziai. O ir ta kokteiliuka labai jau noriai geria, nors sulciu nepripazista.Gaunasi saldziarukstis, skanus kokteiliukas. beveik nesijaucia nei burokeliu, nei aliejaus. Net pati pradejau toki kokteiliuka gerti. Ta kokteiliuka pageriam menesiuka, tada darom pertraukele ir vel po menesiuko geriam. Idomu cia receptuka isradai, matyt su termomiksu gamini QUOTE(Taikute @ 2010 01 19, 11:21) Idomu cia receptuka isradai, matyt su termomiksu gamini maniskis labai skaniai valgo grikius su kiausiniu (virtu, tik tryni duodu del alergijos) QUOTE(Taikute @ 2010 01 19, 12:21) Idomu cia receptuka isradai, matyt su termomiksu gamini Deja, cia ne mano isradymas.... Cia mano mociute priverte taip daryti, nors nelabai tikejau veiksmindumu.... Del omeltuko Pradziai daviau virto kiausinio tryni, tai
Reikes ir man pabandyti omletuka iskepti gal irgi valgys
QUOTE(Taikute @ 2010 01 20, 12:33) Reikes ir man pabandyti omletuka iskepti gal irgi valgys nunenorėk, kad metų vaikas jau tvarkingai su šaukštu , ar šakute su peiliu valgytų
O,aciu
O Jus koses balinat karves pienuku?
as savo maziu kazkur nuo 10 men po biskuti pradejau duoti to pacio ka pati valgau.ir jau koks menesis kaip neverdu jam atskirai tyreliu.ta pacia sriubyte pertrinu,dar ka.tik kad va kosytes tik jam verdu( GRUDINES), nes mes patys tao ju mazai valgom. niu ir galiu pasakyti kad viska jis sutinka placiai isziota burna.valgo beveik viska.
kartais ir duodu didesniais gabaleliais maisto,tai juokingai kramto kramto,jei nesusitrina su dantenom,tai spjauna kiek gali Papildyta: as tai kosytes balinu pirktiniu pienuku. perku tai ta geresni,riebesni |