norėčiau, kad savo patirtimi pasidalintų visos mamos, kurios augina pametinukus ir kurios augina vaikelius tarp kurių didesnis laiko tarpas, Kokie privalumai, minusai vieno ar kito atvejo? Pati visada norėjau pametinukų, atrodė ir vaikams geriau ir man:), gal veikia tai, kad su sese esam pametinės ir visada buvom ir esam labai artimos, bet va daugumos aplinikių nuomonė
Šiaip siūlau paskaityt Pametinukai skyrelį....
pritariu
pas mane irgi pametinukai....dar tik auginimo pradzia...sakneles...lauksim vaisiu kada ateity...
Aš irgi iš pametinukių ir tuo labai patenkinta. Irgi klausiau mamos patarimo apie pametinukus (o jis buvo "Sunku, bet verta") ir svajojau juos auginti. Dabar turiu ir pametinukus, ir ne, todėl galiu palyginti. Jei turėčiau galimybę rinktis, vaikelius gimdyčiau 2,5-3 metų skirtumu. (Tokiu skirtumu planavome ir trečią vaikelį, tik paskubėjo netyčiukas.)
Skirtumas tarp mano vyresnėlių (2m. 9mėn.) man atrodo idealus - aš pati po pirmo nėštumo buvau atsigavusi, vyresnėlis jau pakankamai savarankiškas (pats valgo, rengiasi, prausiasi, moka pažaisti ir palaukti), o paūgėję vaikai yra puikūs draugai su panašiais interesais. Su pametinukais (tarp jų 1m. 8mėn.) jau gerokai sunkiau - vyresnysis pametinukas dar reikalauja pakankamai daug dėmesio ir pagalbos, nors beveik visą nėštumą skiriau jo savarankiškumui vystyti. Net gaila vaiko, kad taip anksti buvo priverstas tapti "dideliu". Sunkus buvo ir pats nėštumas, nes jaučiausi neatsigavusi po vieno nėštumo-žindymo maratono, žindymą pastojus teko nutraukti, nes jaučiausi gerokai išsekusi. O pametinukų mažesniu nei 1,5m. skirtumu dabar jau nenorėčiau kategoriškai - geriau jau tada dvynukai. Manau, pagalbininkas dieną naktį šalia tokių pametinukų auginime yra tiesiog būtinas, kad mamytė jaustųsi komfortabiliai, o abu vaikučiai gautų tiek dėmesio, kiek jiems norisi.
Mano vaikų amžiaus skirtumas - lygiai 1,5 metų
Teisingai sako mamytės - va, kai laikysi ant rankelių jau paaugintą pirmagimį, tuomet ir galvosi, kaip geriau. Nes gal tu jo ir labai norėsi, bet ar bus jėgų tam
Pirmiausia tai pasidalinsiu vaiku palnavimo patirtimi
O kai 8 savaiciu nuejau pas gydytoja, paziurejo echoskopu sako, matau du taskelius Didele patirtimi negaliu pasidalinti, nes mazai laiko praejo. Bet sunku tikrai, kol visi nesavarankiski, o tiksliau be pagalbos tokioje situacijoje neimanoma. Siandien jau apsipratau ir nieko keisti nenoreciau, bet jei reiktu gristi atgal nelabai drisciau dar karta taip. Nes ir nerimo, ir nezinios daug, gerai, kad viskas sklandziai. reziume, tikrai reiketu pirmo susilaukti ir viska ivertinti, nes dar ir nuo vaikiuko daug priklauso, ir noreti labai atsargiai, gali issipildyti su kaupu
Mamai lengviau, kai tarp vaikų yra didesnis amžiaus skirtumas.
Pametinuku mamyte esu dar tik 3sav (skirtumas 1,8m). Kolkas viskas daug lengviau negu tikejausi.
Man tai buvo labai nelengva
Niu,pas mus ne pametinukai bus
QUOTE(lad @ 2005 11 14, 17:05) norėčiau, kad savo patirtimi pasidalintų visos mamos, kurios augina pametinukus ir kurios augina vaikelius tarp kurių didesnis laiko tarpas, Kokie privalumai, minusai vieno ar kito atvejo? Pati visada norėjau pametinukų, atrodė ir vaikams geriau ir man:), gal veikia tai, kad su sese esam pametinės ir visada buvom ir esam labai artimos, bet va daugumos aplinikių nuomonė tarp mano dukryčių skirtumas 1,5 metų. tikrai nelengva bet jos dar mažutės. vyresnėlei du metukai o jaunėlei 6 mėn. gal kitaip būna kai yra kas padeda, mano artimieji toli nuo mūsų gyvena tai tenka suktis vieniems su vyru ir kartais atrodo stogas čiuožia, bet vis guodžiu save kad kai praaugs bus daug lengviau pas mane su sese buvo 3 metų skirtumas ir iki pat 18 pykomės kaip šuo su kate (dabar gerai sutariam nes suaugom ) o va mano panelytės manau kur kas geriau sutars kažkaip man kai jau 6 metai buvo tai 3 metų sesuo leliukas dar atrodė ir su ja žaisti man niekada nebuvo įdomu a tiesa dar kažkaip manau kad antroji daug greičiau ir vaikščioti ir ant puodo sėsti pramoks nes turi pavyzdį ir sesę kuri mielai pamokins tai kaip ir vieninteliai trūkumai kad mamai sunku gimdymai vienas po kito, ir pati pradžia kol dienos įgauna šiokį tokį ritmą...
Labai pritariu, kad ir su vienu vaikeliu nelengva
Tarp mano vaikų skirtumas - 1m. ir 5 mėn. Sunkiausia - tai padalinti tą dėmesį, kad abiem jo užtektu. Aišku ir fizinis krūvis nemažas, l.gerai jei yra pagalbininkų (močiučių, sesių, auklių ar pan.), nors retkarčiais. Man labai padeda atsigauti trumpos, retos išvykos vienai po miestą keliom valandom, kai gali ramiai išgerti kavos ir sudėlioti savo mintys (kurios nuo amžino namų chaoso išmėtytos Pametinukų pliusa dar tame, kad fiziškai gal ir sunkiau, bet morališkai lengviau, turiu omeny tą priežiūrą, nes viskas dar taip "šviežia" ir jau viską žinai, nepanikuoji dėl kiekvieno menkniekio, kaip su pirmu vaikeliu - vienų žodžių, patirtis O koks džiaugsmas matyti, kaip nepilnų dviejų metų vaikelis, jau rupinasi savo sesute ar broliuku: paduoda čiulptuką, pavalo burnytę, pabarškina žaisliuku ir vis bučiuoja tai kojytes, tai galvytę .... net širdy suspaudžia Vaikams, manau, tai tikrai į naudą (bet gal čia jau ne taip ir svarbu ar pametinukai QUOTE(lad @ 2005 11 14, 18:05) norėčiau, kad savo patirtimi pasidalintų visos mamos, kurios augina pametinukus ir kurios augina vaikelius tarp kurių didesnis laiko tarpas, Kokie privalumai, minusai vieno ar kito atvejo? Pati visada norėjau pametinukų, atrodė ir vaikams geriau ir man:), gal veikia tai, kad su sese esam pametinės ir visada buvom ir esam labai artimos, bet va daugumos aplinikių nuomonė Nesupykit, bet Kažkodėl man atrodo, kad visi pametinukai yra netyčiukai. Nem,anau, kad kas nors planuoja antrą leliuką, kai pirmajam nuo 3 iki 12 mėnesių. QUOTE(lad @ 2005 11 14, 16:05) norėčiau, kad savo patirtimi pasidalintų visos mamos, kurios augina pametinukus ir kurios augina vaikelius tarp kurių didesnis laiko tarpas, Kokie privalumai, minusai vieno ar kito atvejo? Mano dukros gimę 1 metų ir 9 mėnesių skirtumu. Iš pradžių buvo labai labai sunku, kol jaunesniajai nesukako 2 metai. Bet dabar jau joms 4 ir 6 metai, ir aš jau turiu privalumų prieš tas, kurios augina tik vieną: jos didžiąją dalį dienos žaidžia kartu, man reikia tik padaryti įžangą, o toliau jos puikiai apsieina ir be manęs. Tuo tarpu vienturtėliai labai ilgai kankina tėvus nesibaigiančiu dėmesio reikalavimu: mama, einam žaisti, mama, man nuobodu... Be abejo, sesutės ir susipeša, tai neišvengiama, bet kai jos susitaria, taip miela į jas dvi žiūrėti. QUOTE(vaižgantė @ 2005 11 20, 21:30) Taip, bet viskas ilgiau ir trunka. Tik išlipi iš vienų pampersų, jau žiūrėk, tuoj ir kitus mauti reikia. Tik vieną į darželį išleidi, jau su kitu namie sėdėk.Tiesa, trijų pametinukų nenorėčiau. Per ilgai viskas trunka, ir mamos rankos tik dvi. NE mes su vyru uz ilgus tarpelius 6-9metai. Vaikas uzauga, gauna is taves pakankamai demesio, meiles. Suplanuoji antra, tai net tokio dalyko kaip pavydas maziukui nera, tik meile ir globa. Kai suplanavom dabar tecia, tai vaikai tik ir laukia, kada bus... O vargo jokio, uzaugini, pati atsigauni, viskas nueina i praeiti. Tai labai smagu tureti skirtingo amziaus vaikus, ju bendravimas yra daug kokybiskesnis nei pametinuku, nera to: "jam dave, o man ne!", nebera tu kvailu pestyniu, riksmu. QUOTE(mamuliauske @ 2006 11 08, 11:17) QUOTE(Mylimoji @ 2006 11 07, 02:01) Nesupykit, bet Kažkodėl man atrodo, kad visi pametinukai yra netyčiukai. Nem,anau, kad kas nors planuoja antrą leliuką, kai pirmajam nuo 3 iki 12 mėnesių. as planavau savo pametinukus, mano pametinukai planuoti, kaip tik musu pirmas netyciukas, bet kadangi su vyru visad sakem kad pas mus bus pametinukai, tai suzinoje apie netiketa nestuma vistiek nutarem juos tureti. vyresneliui buvo 4 men kai pradejom planuoti jam broliuka, net specialiai del to pradejau nebemaitinti naktimis- kad atsirastu tikimybe pastoti ir kad vyresnelis iprastu ismiegoti nakti QUOTE(mamuliauske @ 2006 11 08, 11:17) pametinukai, tai man visada asocijuojasi su DIDELIU vargeliu. Vienas nori taves, nes nesupranta dar labai kas aplink darosi, kitam visa laika reikia taves ir taip kol jie uzauga... NE mes su vyru uz ilgus tarpelius 6-9metai. Vaikas uzauga, gauna is taves pakankamai demesio, meiles. Suplanuoji antra, tai net tokio dalyko kaip pavydas maziukui nera, tik meile ir globa. Kai suplanavom dabar tecia, tai vaikai tik ir laukia, kada bus... O vargo jokio, uzaugini, pati atsigauni, viskas nueina i praeiti. Tai labai smagu tureti skirtingo amziaus vaikus, ju bendravimas yra daug kokybiskesnis nei pametinuku, nera to: "jam dave, o man ne!", nebera tu kvailu pestyniu, riksmu. Nevarginkit saves Mamos su pametinukais specialiai, geriau planuokite savo ir vaikucio gyvenima, taip bus lengviau. nu ir NUSISNEKEJAI o ir kaip tu isvis dristi teigti, kad jau pametinukai tai negauna pakankamai meiles ir demesio o del vargo tai is vis nusikalbejai, kaip tik abu vaikuciai kartu zaidzia, kartu viska daro, abu kartu, kartu pati turejau 4.5 metais jaunes ne sese, tai ji kol nepradejo i mokykla eiti, tai man kazkokia tragedija buvo, musdavomes, nieko bendra neturejom, kadangi ji buvo mazesne, jai daugiau visko galima buvo, pesdavomes ir t.t. o dabar mano maziai ne karto susipyke ar susipese nera, nuolat kartu zaidzia, mazius is paskos, viens kita juokina
Visų pirma tai pasakysiu, kad auginu pametinukus ir tuo ne tik, kad nesigailiu, bet ir LABAI LABAI džiaugiuosi ir dar galiu pasakyt, kad jie palnuoti.
Antra tai Mylimoji ir Mamuliauske man pasirodė kaip bobos, kuriom po 60 ir daugiau metų. Trečia tai man juoką kelia kai žmonės neauginę pametinukų aiškina, kad kai didesnis skirtumas tarp vaikų nebelieka pavydo scenų ir t.t. Kaip pusantrų metų vaikas gali suprasti kas yra pavydas???????? Jis net nežino kas tai yra, o va 4, 5 ar 9 metų vaikas tai puikiai supranta. Kadangi maži apie 2 metus vaikai mėgdžioja tai ką daro tėvai, tad ir vyresnis iš pametinukų žino tik tai, kad brolį ar sesę reikia mylėti, pasaugoti, kad nenugriūtų, atnešti soskę kai verkia, paglostyti, paguosti ir pabučiuoti kai jis pargriūna, kartu pažaisti, padėti jei kas neišeina ir apie jokį sušiktą pavydą jam net mintis nekyla, nes jam pačiam reikia nemažai dėmesio, kurį puikiai suteikiu abiem vaikam. Ketvirta tai man net baisu įsivaizduoti Mylimosios ir Mamuliauskes šeimas, kuriose vyresnėlis lieka lyg už borto, nes suprask dabar namuose yra mažiukas ir visas dėmesys ir meilė tik jam, o tu jau susitvarkyk kaip nori ir sugebi. Dar dažniausiai vyresnėlis tampa lyg kokia auklė, kuri privalo prižiūrėti mažesnį, o jei taip nedaro gauni barti. (Šitas aišku priklauso nuo pačių tėvų, bet taip nutinka labai dažnai). Tai kaip tam vyresnėliui džiaugtis gražia ir laiminga vaikyste, kurią suknisą kažkoks mažas apsišikęs bejėgis kūdikis, aplink kurį šokinėja tėvai, seneliai ir kiti artimi žmonės ir nekreipia jokio dėmesio į mane arba skiria jo ŽYMIAI mažiau nei ligi šiol. (esu įsitikinus, kad taip galvoja vaikas, turintis gerokai jaunesnę sesę ar brolį.) Penkta aš pati turiu 9 metais vyresnę sesę ir aš su ja sutart normaliau pradėjau tik prieš porą metų kai man buvo 22 o jai 31. Iki tol aš atsimenu tik muštynes, kai buvau mažesnė, o vėliau tik sesers kvailus pamokymus kaip, ką ir kodėl turėčiau daryti gyvenime ir elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Būtent dėl didelio amžiaus skirtumo šitiek metų su seserimi negalėjau normaliai bendrauti, nes nebuvo nei bendrų interesų, nei draugų, nieko tik įkyrus artimas priešas. Tarp pametinukų tokios situacijos niekada nebus, kaip pavyzdį prisiminiau savo pusbrolius, kurie niekada gyvenime nebuvo rimtai susipykę ir visuomet puikiai sutaria, nes visą laiką nuo gimimo jie yra DRAUGAI. O ne jais tampa tik sulaukę 20 ar 30, nors ir gyvena po vienu stogu. Šešta tik bijantys nežinia ko ir kvailai mąstantys mamos ir tėčiai planuoja vaikus tarp kurių didelis metų skirtumas. Aš asmeniškai nematau nei vieno pliuso auginti vaikus tarp kurių 3 ar belenkiek ten metų skirtumas. Kažkuri čia iš 60-mečių rašė, kad DIDELIS vargas. Pamąstyk kas geriau? Ar tris metus pampersų keitimas su šūdais ir tam padedi tašką. Ar tris metus šūdai, tada poros metų pertrauka ir vėl tris metus šūdai, jei susigalvoji trečią, tada dar trijų metų skirtumas ir vėl tris metus šūdai... Kitaip tariant visą gyvenimą neišlendi iš už šūdinų pampersų krūvos. Kaip smagu!!! Septinta tai viskas ką aš galiu pasakyti mamoms, auginančioms ne pametinukus tai DIDELĖ DIDELĖ jums užuojauta. Vis dėlto auginti du ar net tris išlepintus vienturčius yra kur kas sudėtingaiu, nei du ar trys pametinukai kartu žaidžiantys, bendraujantys ir suprantantys vienas kitą.
Skaitau skaitau tas jūsų nuomones... Nežinau, ką ir begalvoti. Šiandien sužinojau, kad laukiuosi trečio vaikelio... O mano antrajam mažyliui tik 6 mėn. Patyriau tokį šoką. Vyras sako, kad tik mano valia, ar leisiu jam gimti ar ne. Bet aš manau, kad labai jau mažas skirtumas tarp vaikų bus, o be to abu vaikeliai gimė po cezario operacijos, ar pati ištempsiu...
QUOTE(Sedai @ 2006 11 11, 16:43) Šiandien sužinojau, kad laukiuosi trečio vaikelio... Patyriau tokį šoką. Vyras sako, kad tik mano valia, ar leisiu jam gimti ar ne. Sakyčiau, gimdyk. Na, dėl paties gimdymo gal pasikonsultuok su ginekologe, gal Tau ir tikrai dabar negalima (neišmanau apie cezarius). Bet dėl mažo skirtumo - aš už šimtu procentų. Labai smagu būna tiems pametinukams kartu augti. Žinoma, mamai pirmus 1,5 metų po mažojo gimimo sunku, bet paskui daug metų - vieni privalumai. Turės su kuo žaisti, nereikės mamytei su mašinomis burgzti, ar pas kitus vaikus vestis, kad mažyliui nebūtų nuobodu. Be to, jau yra vyresnis brolis, kuriam kartais neilgam bus galima patikėti mažiukų priežiūrą. Man sunkiausias momentas buvo tas, kad gimus antrajai gyvenau užsienyje, toli nuo draugų ir giminių, ir kur beeičiau, turėjau dukras gabentis su savimi. O čia, sakyčiau, būtų labai graži šeimynėlė: vyresnis brolis ir du padaužos mažyliai. Aš laukiuosi trečio ir norėčiau jam iš karto parūpinti broliuką/sesutę pametinuką, bet bijau, kad nepavyks dėl kraustymosi ir būtinybės ieškoti darbą. QUOTE(Sedai @ 2006 11 11, 16:43) Skaitau skaitau tas jūsų nuomones... Nežinau, ką ir begalvoti. Šiandien sužinojau, kad laukiuosi trečio vaikelio... O mano antrajam mažyliui tik 6 mėn. Patyriau tokį šoką. Vyras sako, kad tik mano valia, ar leisiu jam gimti ar ne. Bet aš manau, kad labai jau mažas skirtumas tarp vaikų bus, o be to abu vaikeliai gimė po cezario operacijos, ar pati ištempsiu... Butinai gimdyk, uzsuk i pametinuku skyreli, ten daug mamyciu du cezarius pameciui turejo, ne vienai problemu del to nekilo, patars tau jos geriau QUOTE(lad @ 2005 11 14, 18:05) norėčiau, kad savo patirtimi pasidalintų visos mamos, kurios augina pametinukus ir kurios augina vaikelius tarp kurių didesnis laiko tarpas, Kokie privalumai, minusai vieno ar kito atvejo? Pati visada norėjau pametinukų, atrodė ir vaikams geriau ir man:), gal veikia tai, kad su sese esam pametinės ir visada buvom ir esam labai artimos, bet va daugumos aplinikių nuomonė Geriau kai didesnis skirtumas, sakau iš patirties.
šiaip, pametinukai - tėveliams sunkiau
QUOTE(Mylimoji @ 2006 11 07, 02:01) Nesupykit, bet Kažkodėl man atrodo, kad visi pametinukai yra netyčiukai. Nem,anau, kad kas nors planuoja antrą leliuką, kai pirmajam nuo 3 iki 12 mėnesių. Mes dabar norim pametinuko QUOTE(Lapyna @ 2006 11 08, 14:49) Manau,kad pestynes tarp vaiku ne nuo amziaus skirtumo priklauso,o nuo charakterio,temperamento QUOTE(Gajka @ 2006 11 10, 21:09) ... o kaip gera ziureti kaip dvimetis taip nuosirdziai rupinasi mazuliu, kaip ir kazkuri pasakojo- paduoda soske, pakalbina, paglosto Nors musu ir nepametinukai(2,7m skirtumas),bet ir as negaliu atsidziaugt tokiais vaizdeliais QUOTE(Mylimoji @ 2006 11 07, 03:01) Nesupykit, bet Kažkodėl man atrodo, kad visi pametinukai yra netyčiukai. Nem,anau, kad kas nors planuoja antrą leliuką, kai pirmajam nuo 3 iki 12 mėnesių. Na ne visai, bet gal ir daugeliu atveju. Maniškiai pametukai nes vėlyvi, nėr kur trauktis QUOTE(mamuliauske @ 2006 11 08, 12:17) NE mes su vyru uz ilgus tarpelius 6-9metai. Vaikas uzauga, gauna is taves pakankamai demesio, meiles. Suplanuoji antra, tai net tokio dalyko kaip pavydas maziukui nera, tik meile ir globa. Kai suplanavom dabar tecia, tai vaikai tik ir laukia, kada bus... O vargo jokio, uzaugini, pati atsigauni, viskas nueina i praeiti. Tai labai smagu tureti skirtingo amziaus vaikus, ju bendravimas yra daug kokybiskesnis nei pametinuku, nera to: "jam dave, o man ne!", nebera tu kvailu pestyniu, riksmu. Na taip, kai tokie dideli tarpai tai mamai fiziškai lengviau, tikrai jaučiuosi dabar didvyrė, kai pasižiūriu į filmą, kur mažius prie papo, o dukros atitinkamai viena tik pradėjo vaikščioti, o kita kalbėti. Bet tai supratau tik dabar. Tada viskas buvo taip kaip turėjo būti. Ir tikrai nenoriu, kad mano paaugliai vyresnėliai tyčiotusi iš savo mažių brolių sesių, kad jie kvaili ir nieko dar neišmano tik dėl tos priežasties, kad jie - DEVYNIAIS metais jaunesni QUOTE(Sedai @ 2006 11 11, 17:43) Skaitau skaitau tas jūsų nuomones... Nežinau, ką ir begalvoti. Šiandien sužinojau, kad laukiuosi trečio vaikelio... O mano antrajam mažyliui tik 6 mėn. Patyriau tokį šoką. Vyras sako, kad tik mano valia, ar leisiu jam gimti ar ne. Bet aš manau, kad labai jau mažas skirtumas tarp vaikų bus, o be to abu vaikeliai gimė po cezario operacijos, ar pati ištempsiu... Gimdyk, pagalvok, kaip tai yra gerai, kokia Dievo dovana - dar vienas, toks pat tavo, bet kartu visai kitoks, nei jau esantys. Ar gi neįdomu, koks jis? Jis juk jau yra.... QUOTE(Edelveis @ 2006 12 13, 10:33) šiaip, pametinukai - tėveliams sunkiau Nežinau, mus su sese skiria 2 metai, bet pykomės paauglystėje kaip ir visi. Nors vis tiek buvome ir artimiausios suokalbinikės ir dabar esame geriausios draugės, patarėjos ir apskritai Mano pametukai - sava gatava kompanija. Jiems nereikia žaidimo draugų, jie patys vienas kitam žaidimų draugai. Mokykloje taip pat, stiebiasi vienas paskui kitą, pirmąjai žinoma sunkiausia, bet ji - atkakli mergaitė (jei ne pirma, tai iš vis nereikia Nemanau, kad 16-metei būtų įdomu savo 10- metį brolį vestis į kiną
pasiskaičiau čia pas jus ir palengvėjo truputuką ant širdies
Parašų tvarkymosi akcija SuperMamoje!
Dalyvio parašas vieta trumpam, neužimančiam daug vietos asmeniniam devizui, šūkiui, mėgiamai citatai; mažai, padoriai, estetiškai nuotraukai/paveiksliukui (maksimalus nuotraukos aukštis - 120 taškų/pikselių); arba 1-2 skaitliukams/liniuotėms, kurie padeda skaičiuoti laiką iki svarbaus jūsų gyvenime įvykio ir pan. Parašai nėra skirti išvardinti visiems jūsų vaikučių vystymosi pasiekimams - tam turime dienoraščius forume, bendraamžių temas; neperkraukite parašo nuotraukomis tam turime galerijas, Štai mes kokie temas. Didžiulis perkrautas parašas apsunkina ir prailgina puslapio vartymo laiką forumo dalyviams, kurie turi lėtesnį interneto ryšį (tokie puslapiai kraunasi ypač ilgai). Draudžiama asmeniniame paraše patalpinti bet kokio pobūdžio skelbimą. Tam skirtas atskiras skyrelis forume - "Skelbimų lenta". Stenkitės pasirinkti trumpą subtilų įdomų skoningą parašą! Būkit malonios, pas ką netvarka, susitvarkykit! Parašai, neatitinkantys šių reikalavimų, trinami be perspėjimo. QUOTE(žvarba @ 2007 01 09, 16:57) pasiskaičiau čia pas jus ir palengvėjo truputuką ant širdies Viskas bus puiku, pamatysi, na tik ilgiau užsitęs, bet už tai įgūdžių nebūsi praradusi ir eiliniai darbai eisis gerokai greičiau nei su pirmuoju ir į daugelį klausimų, kaip ir kas, jau juk turi atsakymus Aš, kai jau arti antroji buvo, labai kaupiausi, galvojau taip pat - nespėsiu, užsikasiu... O išėjo viskas priešingai: parsivežiau, tik šast, lovytė, šast - vystymo vieta, vonelė, buteliukai - ir stoviu vidurį kambario suvokusi, kad jau viskas, nebeturiu ką ir bedaryti QUOTE(Mylimoji @ 2006 11 07, 04:01) Nesupykit, bet Kažkodėl man atrodo, kad visi pametinukai yra netyčiukai. Nem,anau, kad kas nors planuoja antrą leliuką, kai pirmajam nuo 3 iki 12 mėnesių. mes abu lelius planavom, o ypač antrąjį- pametinuką, nes nėštumai nėra ankstyvi. mano nuomonė tokia, jog netyčiukai daugiau pasitaiko, jaunesniame amžiuje QUOTE(Mylimoji @ 2006 11 07, 04:01) Nesupykit, bet Kažkodėl man atrodo, kad visi pametinukai yra netyčiukai. Nem,anau, kad kas nors planuoja antrą leliuką, kai pirmajam nuo 3 iki 12 mėnesių. kai pradėjau šią temą pirmosios reakcijos taip nuvylė, kad net nebeužeidavau į šį forumą visiškai ką gi mūsų dukrytei jau 10 mėnesių ir mes jau planuojam antrą tik dar nesiseka užkibt ir nors žinau, kad bus sunku, bet manau, kad verta, na ir gal dar... drąsiau kai šalia yra tėtis, kuris visada ir visur labai padeda QUOTE(lad @ 2007 01 21, 16:26) kai pradėjau šią temą pirmosios reakcijos taip nuvylė, kad net nebeužeidavau į šį forumą visiškai ką gi mūsų dukrytei jau 10 mėnesių ir mes jau planuojam antrą tik dar nesiseka užkibt ir nors žinau, kad bus sunku, bet manau, kad verta, na ir gal dar... drąsiau kai šalia yra tėtis, kuris visada ir visur labai padeda Labai linkiu "užkibt" O apie tėtį - aukso žodžiai, jei jis nebūtų toks, koks yra QUOTE(Vilialia @ 2007 01 22, 13:41) O apie tėtį - aukso žodžiai, jei jis nebūtų toks, koks yra būtumėm dviese išsivertusios QUOTE(lad @ 2005 11 14, 17:05) norėčiau, kad savo patirtimi pasidalintų visos mamos, kurios augina pametinukus ir kurios augina vaikelius tarp kurių didesnis laiko tarpas, Kokie privalumai, minusai vieno ar kito atvejo? Pati visada norėjau pametinukų, atrodė ir vaikams geriau ir man:), gal veikia tai, kad su sese esam pametinės ir visada buvom ir esam labai artimos, bet va daugumos aplinikių nuomonė as palaikau tavo mamos nuomuonę. Bus sunku tik pirmus 3 metus. Įpatingai, kol antras dar nestovės normaliai ant savo kojų. Tai laiko turėsi tik tada, kai jie miegos. Ir tai bus gerai jei abu miegos vienu metu. Maniškė buvo sumaišiusi dieną su naktim. Tai eidavo miegot , kai vyresnis atsikeldavo(apie 6-7 val) ir miegodavo be prabudimo iki 17-18- tai tai pirmi puse(jos metų) buvo jėga. Bet pot truputi viskas susitvarke
kodėl niekas nepasidalina patirtimi. Nejau nėra nei vienos patyrusios?
yra patyrusių
dar manau seseru/broliu santykiai labai priklauso nuo auklejimo: mano sesuo 4,5 metu jaunesne, vaikystej ji man buvo nereikalinga prielipa. bet tevai buvo man ikale, kad uz seseri nieko brangesnio neturiu. atsimenu tais sovietiniais laikais gi toks auklejimas buvo: as vyresne, tai turiu palaukti, as visad kalta, man maziau ir t.t. tai vat kai prisimenu musdavau sese, bet kodel musdavau pati nesuprasdavau, nes ja kaip ir labai mylejau, ir kai nuskriausdavau man labai geda ir gaila jos budavo dar galiu pasakyti kad didelis pametinuku pliusas yra kad nera mazesnio ir didesnio, nes abu mazi, tas vyresnelis metinukas naturaliai gauna daug demesio, nes gi metuku vaikui nepasakysi " tu palauk, biski vienas pazaisk, brolis verkia nu nzn, bent jau mano kai planuoti, tai as moraliskai buvau pasiruosusi blogiusiam, nes visi buvo prigasdine, juokingiausia kad gasdino tie kas su pametinukais nieko bendra neturi
Ačiū visoms už nuomones, atrodo mūsų norams lemta išsipildyt
QUOTE(lad @ 2007 02 18, 21:45) Ačiū visoms už nuomones, atrodo mūsų norams lemta išsipildyt Sveikinu As kol neturejau vaiku visada labai norejau pametinuku. Kai gime pirmoji is vis praejo noras tureti antra, bet gime sesute netyciuke kai pirmajai buvo 1,5 metu. Sunkiausi buvo ne pirmi menesiai, nes tada maze tik valgydavo ir miegodavo, bet gal nuo kokio 3-4men, kai guleti pasidare nebeidomu, o sedet, stovet dar nemokejo... Istisom dienom ant ranku Beje dziaugiuosi, kad Emma gime kai Erika dar buvo pakankamai maza, kad suprastu kas ivyko. Dabar prasideda visokie pavydai, musa sese kai supyksta... Man atrodo tada jau geriau kokiu bent jau 6 metu skirtumas... QUOTE(vija23 @ 2007 02 19, 21:51) Sveikinu As kol neturejau vaiku visada labai norejau pametinuku. Kai gime pirmoji is vis praejo noras tureti antra, bet gime sesute netyciuke kai pirmajai buvo 1,5 metu. Sunkiausi buvo ne pirmi menesiai, nes tada maze tik valgydavo ir miegodavo, bet gal nuo kokio 3-4men, kai guleti pasidare nebeidomu, o sedet, stovet dar nemokejo... Istisom dienom ant ranku Beje dziaugiuosi, kad Emma gime kai Erika dar buvo pakankamai maza, kad suprastu kas ivyko. Dabar prasideda visokie pavydai, musa sese kai supyksta... Man atrodo tada jau geriau kokiu bent jau 6 metu skirtumas... tai, kad ne viena draugų ir giminaičių pora turi tokiu skirtumu vaikučius tai baisu kas daros, didesnieji nei nori būt kartu, nei pramoas eina suderint dar didesnis chaosas gaunasi, o kad tokie pypliai pasipeša tai tikrai ne taip baisu, kaip kad šešiametis užvožia
Pirmiausiai sveikinimai temos "iniciatorei" Lad! Svarbiausia, kad svajonės pildytųsi! Stiprybės, kantrybės ir išradingumo!
QUOTE(Gajka @ 2007 02 10, 00:10) dar galiu pasakyti kad didelis pametinuku pliusas yra kad nera mazesnio ir didesnio, nes abu mazi, tas vyresnelis metinukas naturaliai gauna daug demesio, nes gi metuku vaikui nepasakysi " tu palauk, biski vienas pazaisk, brolis verkia Va čia aš pasiginčysiu - pati esu iš pametinukių ir iš vaikystės išlikusi pati didžiausia nuoskauda buvo nuolat kartojamas "Tu didelė, Tu palauk, Tu nusileisk, Tu pasirūpink,..." Saviškiams, net ir vyresnėliui, stengiuosi tokių frazių nesakyti, tačiau vistiek mokau palaukti, nusileisti, pasirūpinti. Ir natūraliai vyresnius labiau nei jaunesnius... O šiaip pati rašei, kad viskas priklauso nuo auklėjimo... QUOTE(vija23 @ 2007 02 19, 19:51) Siaip jei neturi kas padetu, tai neimanoma pasidaro nenuskriausti vyresniojo... Sutinku 100%, nes galiu palyginti, kiek dėmesio skyriau metinukui pirmagimiui, kiek jo gauna mūsų jaunėlis (bent jau kol broliukai darželyje), ir kiek dėmesio ir jėgų likdavo tokio paties amžiaus Jokūbėliui, kai laukiausi ar sūpavau mažulytį Martynuką... Gerai Gajkai, kurios vyresnėliui pakakdavo knygutes vartyti - manųjų nei vieno nei su knygutėmis, nei su piešimais ilgiau 5 minučių vienoje vietoje neišlaikytum... Aišku, kai mažasis pametinukas paūgėja iki "rimto" žaidimų partnerio, kai vaikų poreikiai ir interesai suvienodėja, problema savaime išsisprendžia... QUOTE(Baltike @ 2007 02 21, 16:50) Va čia aš pasiginčysiu - pati esu iš pametinukių ir iš vaikystės išlikusi pati didžiausia nuoskauda buvo nuolat kartojamas "Tu didelė, Tu palauk, Tu nusileisk, Tu pasirūpink,..." Saviškiams, net ir vyresnėliui, stengiuosi tokių frazių nesakyti, tačiau vistiek mokau palaukti, nusileisti, pasirūpinti. Ir natūraliai vyresnius labiau nei jaunesnius... O šiaip pati rašei, kad viskas priklauso nuo auklėjimo... Sutinku 100%, nes galiu palyginti, kiek dėmesio skyriau metinukui pirmagimiui, kiek jo gauna mūsų jaunėlis (bent jau kol broliukai darželyje), ir kiek dėmesio ir jėgų likdavo tokio paties amžiaus Jokūbėliui, kai laukiausi ar sūpavau mažulytį Martynuką... Gerai Gajkai, kurios vyresnėliui pakakdavo knygutes vartyti - manųjų nei vieno nei su knygutėmis, nei su piešimais ilgiau 5 minučių vienoje vietoje neišlaikytum... Aišku, kai mažasis pametinukas paūgėja iki "rimto" žaidimų partnerio, kai vaikų poreikiai ir interesai suvienodėja, problema savaime išsisprendžia... nu taip sovietinaisi laikais jau buvo, didesnis kad ir 11men vyresnis turbut turedavo jaustis vyresnis kazkaip nzn, man tai visai pavyksta susitvarkyt su tais pametiniais, pestyniu pasitaiko, aisku sutinku kad vyresnelis negauna tiek demesio kiek gautu vienas augdamas, bet as nemanau kad tai butu gerai, na kad jis gautu daugiau to demesio QUOTE(Gajka @ 2007 02 21, 23:19) nu taip sovietinaisi laikais jau buvo, didesnis kad ir 11men vyresnis turbut turedavo jaustis vyresnis kazkaip nzn, man tai visai pavyksta susitvarkyt su tais pametiniais, pestyniu pasitaiko, aisku sutinku kad vyresnelis negauna tiek demesio kiek gautu vienas augdamas, bet as nemanau kad tai butu gerai, na kad jis gautu daugiau to demesio Nelabai suprantau prie ko čia sovietiniai metai? Vaikų auklėjimas visais laikais būvo ir yra kiekvienoj šeimoj skirtingai , kiekvienoj šeimoj auklėjama, kaip jiems atrodo geriausia jų ...vaikams ir nėra vienodų taisyklių kaip nėra vienodų žmonių- bet laikai čia ne prie ko QUOTE(diinka @ 2007 02 28, 20:29) Nelabai suprantau prie ko čia sovietiniai metai? Vaikų auklėjimas visais laikais būvo ir yra kiekvienoj šeimoj skirtingai , kiekvienoj šeimoj auklėjama, kaip jiems atrodo geriausia jų ...vaikams ir nėra vienodų taisyklių kaip nėra vienodų žmonių- bet laikai čia ne prie ko as manau kad laikai yra labai prie ko QUOTE(Gajka @ 2007 02 10, 01:10) yra patyrusių dar manau seseru/broliu santykiai labai priklauso nuo auklejimo: mano sesuo 4,5 metu jaunesne, vaikystej ji man buvo nereikalinga prielipa. bet tevai buvo man ikale, kad uz seseri nieko brangesnio neturiu. atsimenu tais sovietiniais laikais gi toks auklejimas buvo: as vyresne, tai turiu palaukti, as visad kalta, man maziau ir t.t. tai vat kai prisimenu musdavau sese, bet kodel musdavau pati nesuprasdavau, nes ja kaip ir labai mylejau, ir kai nuskriausdavau man labai geda ir gaila jos budavo dar galiu pasakyti kad didelis pametinuku pliusas yra kad nera mazesnio ir didesnio, nes abu mazi, tas vyresnelis metinukas naturaliai gauna daug demesio, nes gi metuku vaikui nepasakysi " tu palauk, biski vienas pazaisk, brolis verkia nu nzn, bent jau mano kai planuoti, tai as moraliskai buvau pasiruosusi blogiusiam, nes visi buvo prigasdine, juokingiausia kad gasdino tie kas su pametinukais nieko bendra neturi
Na ką, pasidalinsiu ir aš savo patirtimi, nors tarp manųjų ne 1 m. skirtumas, bet šiek tiek daugiau - 1 m. 9 mėn. Abu su vyru esam iš tokių šeimų, kur broliai seserys gimę su 2 m. skirtumu, tai jau santuokos pradžioje žinojom - tarp mūsų vaikų bus nedidelis amžiaus skirtumas. Taigi, nors ir daugelis žiūrėjo skeptiškai, pametinukai pas mus planuoti.
Prie tokio noro prisidėjo ir tai, kad pirmąją dukrytę tiek nešiojau, tiek gimdžiau, tiek auginau tikrai labai lengvai. Ji nei sirgo, nei ožių iki metų rodė, o ir vyras tikras šaunuois padėjo kiek galėdamas. Taigi ryžtis tam antram atrodė labai gerai ir nebaisu Dabar nežinau, ar tai pakartočiau. Turbūt daryčiau nedidelį, bet kokių 2,5 m skirtumą (nors tada turbūt vėl kitos problemos būtų... ) .Visokių dienų būna, čia labai daug kas nuo vaikų priklauso. Mano didžioji dukrytė gimus broliukui natūraliai dar labai reikalavo dėmesio, jos neužimsi pačios nei žaisliukais, nei knygutėm..Na, maksimum 5-7 min, o šiaip - tik su manimi. O ir broliuko auginimas nebuvo toks paprastas kaip atrodė: ir naktį jis keldavosi daug dažniau, ir ligoninėje su infekcija pagulėti reikėjo. Kita vertus, dėkoju Dievui, kad broliukas tarsi angelas dienom būdavo: jis savo lovytėj galėdavo pragulėti valandų valandas su žaisliukais paliktas.Tai ir sukausi taip: naktim prie broliuko, dienom prie sesytės... Dabar jau rodos didysis vargas atvargtas, dukrytė jau myli brolį kaip nieką kitą, nematau aš nei pavydo nei ko. Ar laikas atėjo tas, ar kaip, bet ji išmoko palaukti, ir labai praverčia ta savybė, kad nori kopijuoti mamą..Tai taip ir darom: aš broliuką prausiu, ji - lėlytę, aš indus plaunu, ji - su savo arbatinukais kavą verda Taip kad nebus vienareikšmiško atsayko ir dviejų vienodų patirčių. Yra pliusų (tie patys žaislai, poreikiai paaugus vienodi, vaikų auginimas tuo pačiu metu), yra minusų (sunku pirmąjį pusmetį abu prižiūrėti, vyresnysis netenka progos pabūti lepųnėliu). Nesakau, kad lengva, bet dabar labai labai daug kas priklauso nuo požiūrio. Kitiems mes atrodom gal vargo bitės, bet kai nori viską suderini: ir pas draugus spėji, ir savaitgaliai tokie šeimyniški būna. Taip kad pametinukų labiausiai bijo tie, aks niekad su jais nesusidūrė Žodžiu - Didžiausi sveikinimai Lad, laimingo nėštumo, lengvo gimdymo ir auginimo
nebebus pametinukų
|