sveikos merginos, gal kas intensyviau sportuojate su šokdyne, pasidalinkit patirtim- ar patinka, ar efektyvus būdas pastiprint raumenis. Parašykit kiek laiko šokinėjat, ar kas dieną ar ne. aš neseniai pradėjau strakalioti, man visai patinka, tai noriu, kuo daugiau info
-Linda-
2005 11 14, 22:06
Esu girdėjusi, kad šokdynė ir trumparegystė yra blogi draugai. Jau nepasakysiu tiksliai, bet oftalmologas kažkoks, paklaustas apie progresavimo veiksnius, ilgalaikę meilę šokdynei paminėjo kaip pavyzdį.
Arijietė
2005 11 16, 18:22
Mane taip pat labai domina ši tema  Gal kas žinot, koks jos poveikis kojoms? Aišku, kad stiprina kojas, bet ar jos plonėja, ar storėja? Ir kaip šokinėt, kad plonėtų?
QUOTE(Arijietė @ 2005 11 16, 20:22) Mane taip pat labai domina ši tema  Gal kas žinot, koks jos poveikis kojoms? Aišku, kad stiprina kojas, bet ar jos plonėja, ar storėja? Ir kaip šokinėt, kad plonėtų?  as tai sokinėju kokias porą savaičių, man labai patinka. pirmiausia tai labai laikysenai gerai, ir siaip visas kūnas toks tvirtesnis pasidarė. Siaip tai as anksciau bėgiodavau stadione, bet kadangi dabar oras netinkamas, strakalioju- kasdien po 20,25 min.skaiciau zurnale tokį dalyką- kad sokdynė analogiska bėgiojimui. jei dar kokių gerų(blogų) dalykų žinot, parasykit
tekilla
2005 11 21, 12:33
Man taip pat patinka su šokdyne pašokinėt.Kažkaip visas kūnas prasijudina.Ir kojytės gražėja
Nusipirkau kažkokią guminę šokdynę.100 metų nešokinėjus  Pabandžiau,kojas labai skaudžiai apsidaužiau ir dabar guli spintos apačioj nenaudojama
Susidomejau ir as sokdyne  Reik tuos nelemtus 3 kg numest  ir raumenukai jau prasosi but sutvirtinti  O su kokiom sokdynem sokinejat?Su virvelinem ar tokiom senoviskom kietom?Nes dabar parduotuvel maciau tik is virves
O kur,niginte,pirkai tokia sokdyne?As nerandu  kiek kainavo?Cia gi pigus sportas
QUOTE(Burka @ 2005 11 21, 16:23) O kur,niginte,pirkai tokia sokdyne?As nerandu  kiek kainavo?Cia gi pigus sportas  Utenoj "Senukuose" .Kainavo papigiai, gal kokie 5lt.
Aciu  Reiks Senukuose paziuret  Oi,sokinesiu kaimynam ant galvos
Arijietė
2005 11 21, 17:47
QUOTE(Burka @ 2005 11 21, 18:17) Susidomejau ir as sokdyne  Reik tuos nelemtus 3 kg numest  ir raumenukai jau prasosi but sutvirtinti  O su kokiom sokdynem sokinejat?Su virvelinem ar tokiom senoviskom kietom?Nes dabar parduotuvel maciau tik is virves  Aš nusipirkau guminę už 13 lt., tai kai netyčia pataikau kur į koją, tai oj oj joj kaip skauda. Gal guminės daugiau kieme sportuot tinka
mano šokdynė tai iš virvės ir mediniais galais, akropoly pernai pirkau, apie 10lt. Ji man labai patinka. O sakykit, ką guminė gal geriau??siaip tai dar šį tą radau -kalendoriuje 2006 metų parašyta, kad šokdynė ir bėgiojimas daugiausia energijos reikalauja (vienodai -10 kal 1kg per valandą), palyginti su pvz- tenisu, dviraciu(ten po 3,4,5). na čia siaip, bet vis malonu
isimylejusi
2005 12 30, 23:23
Aš girdėjau, šokdynė gerai stiprina širdį. Man irgi patinka pastrakalioti, bet yra tik vienas trūkumas - kojų raumenys iš karto labai padidėja (ypač blauzdos), o man tai visai nepatinka! Bet manau šokdynė - labai geras būdas mesti svorį ir stiprinti sveikatą.
O as sokdynes nepripazistu,netgi vaikystej nesokinejau
montege
2006 01 01, 23:02
ačiū už primintą pigų sportavimo būdą. buvau primiršus... reikės pradėti nuo rytojaus. dabar per vėlu jau kaimynams virš galvų bumsėti  .
Bishojo
2006 01 10, 21:06
Galiu ir nusišnekėti  bet man viena aerobikos instruktorė sakė, kad gimdžiusioms ir dar norinčioms turėti vaikų nepatartina strakalioti  Nes gali kažkas su gimda atsitikti  , nebepamenu tiksliai, bet pamenu, kad ji minėjo, jog nerekomenduojama  Tai gal pasitarkit su kuo nors
QUOTE(katuka @ 2006 01 10, 23:06) Galiu ir nusišnekėti  bet man viena aerobikos instruktorė sakė, kad gimdžiusioms ir dar norinčioms turėti vaikų nepatartina strakalioti  Nes gali kažkas su gimda atsitikti  , nebepamenu tiksliai, bet pamenu, kad ji minėjo, jog nerekomenduojama  Tai gal pasitarkit su kuo nors  čia tai nieko sau....  ,klausyk, būk gerutė, jei daugiau ką sužinosi parašyk, na aš tai turiu porą vaikučių, bet kažkaip nesinori pasidaryti "neveiksnia"....  gal man į tą skyrelį parašyti ir paklausti siaip tai man labai patinka starkalioti, kas ten yra, po 20minučių kasryt, o poveikis tikarai yra- gerai jaučiuos, kūnas tvirtas, laikysena geresnė....bet šita info man nepatinka...
man atrodo, kad galima ir be šokdynės apsieiti ir šiaip šokinėti, ne su šokdyne bet ar padeda atsikratyti svorio ?
na paklausiau ginekolog. skyrelyj, tai ji parašė, kad bet kuri sveika moteris, gimdž/negimdž., gali laisvai šokinėti šokdyne, tikėkimės taip ir yra na o dėl svorio metimo, šokdynė tai sutvirtina raumenis visko kūno , laikyseną pagerina, as pastebėjau rankos kietos , kojos kietos tapo (man labai tai patinka), bet jei ilgai strakalioji gal ir kg... tirpsta. Sako visos areobinės sporto šakos (bėgimas, aerobika, šokiai irt.t.) geriau metą svorį nei treniruokliai pvz. čia šiaip...
na gal geriausias budas siek tiek pasportuot paciai
QUOTE(-Linda- @ 2005 11 14, 23:06) Esu girdėjusi, kad šokdynė ir trumparegystė yra blogi draugai. Jau nepasakysiu tiksliai, bet oftalmologas kažkoks, paklaustas apie progresavimo veiksnius, ilgalaikę meilę šokdynei paminėjo kaip pavyzdį. Taip aš jau nuo vaikystės esu triumparegė, tai man mokykloje nereikėdavo šokinėti į tolį, su šokdyne ir tt, nes visi šuoliukai įtakoja trumparegystės prograsavimą, va taip va
sveikos na ir as anksciau sokinejau su sokdyne pora savaiciu,bet ne laikui o skaiciui ,ir vis kas diena didindavau po 50 kartu ,rezultatai buvo tokie ,sustiprejo raumenys suplonejo rankos kojos beveik nepasikeite iskirus raumenuku sutvirtejima  ,bet pabaiga tokia kad sedziu ligonineja su abiem kojom langetese nes sanariu kauliukai istino ir paeiti negalejau,taip baigesi mano soktdynes.dabar strakalioju be sokdynes tai galiu pakeisti koju judesius ir visai neblogai sekasi
Smilgel
2006 08 06, 13:18
Ir aš jau kokią savaitę šokinėju  Man labiau patinka, nei bėgiojimas rytais. Bėgioti nemėgau nuo mokyklos laikų, o šokinėti visai patinka. Skaičiau, kad be to, kas jau buvo paminėta, prie naudingų savybių galima būtų pridėti tai, kad šokdynė taip pat padeda deginti riebalus bei teigiamai veikia moters problemines zonas, t.y. stangrėja užpakaliukas ir mažėja apimtis  Man tinka!  Taip pat dirba pilvo preso raumenys. Gal kas turit ar matėt kur pirkti elektroninę šokdynę, t.y. kuri parodo, kiek kalorijų yra sudeginama treniruotės metu? Va taip atrodo : http://www.market.ru/s/dscr/pid/5467351/pt/321/index-r22.htmDabar, norėdama sužinoti, kiek kalorijų sudeginu, pasinaudoju šią nuorodą http://calories.ru/cgi-bin/exp.pl Papildyta:dar truputi pajuokinsiu, nes pačiai juokinga Šiandien nufotkinau savo apatinę kūno dalį, kad vėliau galėčiau palyginti, ar kas pasikeitė, pažiūrėsim ar keisis kaip nors apimtys, ar blauzdos storės ar plonės  po kiek laiko vėl nufotkinsiu ir žiūrėsiu, kas čia gausis, nes iš šono gi geriau matosi
tik žinau kad geriau šokinėti ne ant kieto pagrindo.geriausiai ant žolės, nes kitaip nugarai kenkia .
Peskute
2006 08 10, 16:07
QUOTE(montege @ 2006 01 01, 22:02) ačiū už primintą pigų sportavimo būdą. buvau primiršus... Sweikutes,gerai,kad cia uzsukau.Prisiminiau,kad ir as turiu sokdyne.Ir dabar man taip jos reikia,nes pasiryzus sportuoti.Ach kaip gerai,nes siaip tik viena sporto saka pabosta,dabar galesiu duoti pamainom.
kregzde
2006 08 10, 16:17
Merginos, tos kurios turite gumines šokdynes, taigi ir puikių raumenų stiprinimo pratimų su jomis galima daryti, ne vien šokinėti
Peskute
2006 08 10, 20:02
QUOTE(kregzde @ 2006 08 10, 15:17) Merginos, tos kurios turite gumines šokdynes, taigi ir puikių raumenų stiprinimo pratimų su jomis galima daryti, ne vien šokinėti  O koki tie pratimukai?
kregzde
2006 08 11, 14:37
Rašiau rašiau ir kažkur dingo mano žinutės  Rašau iš naujo, t.y. bandau nupasakoti pratimus su šokdyne: sulenk guminę šokdynę per pusę, į vieną ranką paimk vieną galą, į kitą kitą galą. Rankas pakelk krūtinės aukštyje. Tempk šokdynę į šonus ištiestom rankom, kitas variantas - sulenktom per alkūnes. Abiem kojom užlipk ant šokdynės, kojos pečių plotyje, šokdynę permesk per petukų viršų, vienas galas vienoje rankoje, kitas kitoje. Škdynė turi būti stipriai įtempta, daryk pritupimus taip, kad keliai būtų statmeni grindims. Per šokdynės vidurį užmink viena koja, šokdynė permesta per tą petuką, kuri koja stovi ant škdynės, visu korpusu linksti į priekį, abu šokdynių galai abiejose rankose ir lenkdama rankas per alkūnes tempk šokdynę į viršų ir grįžk prie peties, tada keisk koją ir petį. Ar ką nors supratai? Jei ką, tai klausk
Utiuitiutė
2006 10 12, 21:57
Jei tik turite šokdynę, būtinai įtraukite ją į savo treniruočių programą, jei šokdynės nėra - įsigykite. Ji nepakeičiama tais atvejais, kai norite, kad Jūsų judesiai taptų tokie pat lengvi ir staigūs kaip katės. Neveltui šuoliukai su šokdyne yra įtraukti į daugumos pasaulio specialiųjų karinių bei vidaus reikalų sistemos dalinių fizinės atestacijos programas (reikalaujama nesustojant padaryti 400-500 šuoliukų). Patarimai būtų šie:
- Dirbkite su šokdyne kiekvieną treniruotę (nes tik tuomet pasieksite norimų rezultatų). - Kaitaliokite šuoliukų tempą ir stilių (šokinėkite ant vienos kojos, imituokite bėgimą, šokinėkite sukdami šokdynę atgal ir t.t.). - Per treniruotę padarykite ne mažiau kaip 500-700 šuoliukų (visos treniruotės metu, o ne iš sykio).
Pastaba: Jei turite problemų su stuburu (traumos arba ligos), šuoliukų su šokdyne geriau atsisakykite, nes tik dar labiau pabloginsite situaciją!
Gal reiktu pradet nuo mazesnio kiekio? Nes 400-500 suoliuku iskart bus sunku iveikt  Nu aisku jei forma gera, tai
QUOTE(Hestija @ 2006 10 12, 23:57) Pastaba: Jei turite problemų su stuburu (traumos arba ligos), šuoliukų su šokdyne geriau atsisakykite, nes tik dar labiau pabloginsite situaciją! Jau galvojau rytoj eit pirkt, bet turiu stuburo bėdų, tai gal teks apsigalvot
ingrise
2006 11 12, 20:26
 reiks ir man pasokynet dazniau jei cia jau taip isgirta  o siaip turbut visos sokinejat ne pilna peda? nes cia, kaip ir begant, nereikia statyt visos pedos norint, kad kojos plonetu, o ne storetu!
Besishypsanti
2006 11 13, 20:22
Nuo rytojaus pradedu sokinet ir daryt Kregzdes pasiulytus pratimus  kadangi sporto kluba atakuosiu tik po nauju metu taj iki to laiko priversiu kuna judet striksedama
Enimdreja
2007 01 07, 16:28
as taipogi sokineju per sokdyne, sokineju per diena ~1 karta, bet po 300 suoliuku. Sokdyne gerai tuomet, kai nori stiprinti ir greitinti koju raumenis. Beabejo reikalinga ir gera fiz.forma kad is karto 300 suoliuku nustrygset. Taciau norint kas ryta, prasibudinti bei pasportuoti sokdyne isties labai padeda
Vėjo Laisvė
2007 01 20, 13:05
ir as prie jusu prisijungsiu, pradesiu sokineti  tik va kita savaite eisiu daryt tattoo idomu ar galesiu po to iskart toliau sportuot ar teks trumpam pristabdyti?..
alexejka
2007 01 21, 14:35
QUOTE(elfė @ 2006 10 22, 15:24) Jau galvojau rytoj eit pirkt, bet turiu stuburo bėdų, tai gal teks apsigalvot  elfe as rigi su stuburu kariauju bet jau nuo sausio pradzios sokineju, man labai patinka stuburas kol kas niekaip nereaguoja, jam viskas gerai pas mane svarbu nereik staugiujudesiu daryt..o sokinejant ju staigiai nedarau, o kazkas moinejo del sirdies, galiu konstatuot jau beveik 3 savaites sokineju ir i 4 auksta unike uzlipu be problemu net pasisokinedama, kas anksciau vos ne 4 uzlipdavau, rekomenduoju visoms isbandyti si stebukla
hmm...taip jau giriat giriat  gal ir man reikes bandyti  reikes tik isigyti sokdine tai gal patartumete kokia geriau?  ir per kiek laiko mazdaug pasirodo rezultatai?  isanksto aciu uz atsakymus
Viskas, aš ir pabandysiu.Namie vietos treniruokliui nėra, bet šokdynei tikrai atsiras
Hm... Aš priežasčių išvengti šokinėjimui neieškau, bet būtent vietos su šokdyne nerandu. Tai man lempa trukdo, tai į baldus atsitrenkia
Apelsinmedis
2007 02 11, 18:37
Porą savaičių sėkmingai šokinėjau po ~500 šuoliukų per dieną ir staiga vieną gražią dieną pradėjo siaubingai skaudėt pėdas, pagalvojau, kad nuo netikusių batų gal čia taip, bet nustojus šokinėt po poros dienų praėjo. Paskui vėl bandžiau pradėt, bet po to skauda. Kame problemos?
Aš šokinėju basa  kolkas neskauda
Apelsinmedis
2007 02 13, 16:30
Tai ir aš basa/po kojinių, bet va užvakar padariau ~50 šuoliukų, tai šiandien dar pilnavertis vaikščiojimas neįmanomas  .
milenna
2007 02 17, 12:27
labai skeptiskai vertinu sokdyne  tai nera pats sveikiausias budas sportuoti,mesti svori ir pan. Buvau apsilankiusi pas gydytoja ir ji man pasake kad verciau nesokineciau,nes labai kenkia stuburui,pedoms. Taip pat ir aerobika nera labai sveika,na,nebent turi tobulus sportbacius.
Shiaurinee
2007 02 19, 18:30
Aš prie šokdynės šalininkių  Jau kelias savaites po kelis šimtukus sušokinėju, tiesa, kartais kokią dieną patingiu, bet stengiuos neužmesti. Bėgimo nuo vaikystės pakęsti negaliu, tai renkuos šokdynės teikiamą panašų reultatą.
Vėjo Laisvė
2007 02 20, 13:45
nusipirkau Supernette sokdyne gumine, minkstom rankenom, labai gera  turejau namie sena tokia vaikiska, neimanoma su ja pasokinet budavo Apelsinmedi kas tau galetu but  ar ir kitoms taip?  man tai nieko, neskauda pedu  keista, bandyk persimest prie kitokio sporto
Mano kuno kulturos mokytoja sake, kas kasdienis sokinejimas sokdyne letais suoliais itin efektyvi priemine svoriui mazinti.
idea fix
2008 01 27, 02:24
Labai mėgstu šokdynę. Labiau už bet kokius begiojimus, pritupimus ir pan. Penkiolika min ant kilimėlio basom. Daugiau nesigauna, bet ir nereikia. Stuburas lyg tai nesiskundžia.
O kad gali patart koia sokdyne geriau pirkt? Gumine? virveline? su svareliais? Papildyta: Šokinėdami per šokdynę, galite sudeginti iki 1000 kalorijų per valandą! Tai ypač efektyvi treniruotė:
* sustiprina viso kūno raumenis; * vysto ilguosius raumenis didžiosiose raumenų grupėse; * veikia ir apatinę, ir viršutinę kūno dalį; * optimizuoja širdies ir kraujagyslių veiklą; * suderina koordinaciją, judrumą, sinchronizavimą, ištvermę.
Treniruotė su šokdyne leidžia pasiekti maksimalų rezultatą per trumpiausią laiką. Šokinėjant su šokdyne, vienu metu treniruojami:
* šlaunys; * blauzdos; * pilvo presas; * krūtinė; * pečiai; * nugara; * rankos. ]
sakot svori galima numest... bandysiu. nezinau ka daryti, kad nukristu pora trejetas kilogramu... stengiuosi vakarais nekimsti, ir siaip ziuriu ka valgau. einu 3k i treniruoklius ir begioju..
Noriu numesti apie 5kg,jau savaitę darau iškrovos dienas,ir sportuoju su šokdynę. Pirmą dieną šokinėjau apie 10 min. ir nelabai greit. Toliau vis laikas ilgeja. Dabar jau šokinėju apie 30min. Bet ir pavargstu,ir prakaitas bėga kaip po gero kroso. O bėgiojimas man nelabai,nors preitą vasarą bėgiodama,ir darydama iškrovos diena numečiau apie dešimta kg.,bet dauguma sakė kad atrodo kaip visas 20kg manau dėl to kad raumenis sutvirtėjo ir jie daugiau sveria negu lašiniai.
|
|