AsarosSypsena
2008 05 29, 19:02
visa diena skaitinejau visokias temas supermamos forume....  ieskojau kazko, kas tikrai uzkabintu ne savaitei ar menesiui, o galbut visam laikui ir padetu ne tik numesti kg, bet ir padidinti istverme, susitiprinti sirdute...zodziu, pagrazeti ir ka gi....sokdyne uzkabino!  snd sunki vakariene buvo, tai sunkoka ir pasokinet butu....be to, kiek zinau, geriausiai sportuoti ryte, tai nuo ryt ryto ir pradedu  + per savaite viena kefyrine diena (iskrovos) ir siaip bandysiu nebekimsti, kas papuola...  + viena karta per sav. 30min.garo kabinoj pasedesiu....  ziuresiu, kas gausis.. pries tai noreciau dar pasidomet....kaip jus sokinejate: abiem kojom is karto ar ristele? kaip geriau? ir ar visos sokinejate basos? namuose? ar apsiaunate sportbatukus?  aisku, kaip kam patogiau...bet kaip geriau stuburui ir visam kunui? as zadu namie ant plyteliu sokinet, tai turbut be sportbatuku neapsieisiu
As irgi viena vakara susimasciau kuo cia uzsiemus, kad palaikyti esama svori ir sustiprinti raumenis ir prisiminiau sokdine (o tai zinojau, kad boksininkai labai jau su ja dirba), bet net negalejau pagalvoti, kad yra tiek daug prijaucianciu Bet turiu klausima: o kaip kvepavimas pratimu metu ? Nes nesvarbu kokia sporto saka uzsiimtum - neteisingai kvepuosi, tai min. gali nusodinti sirdi. Gal kas zinote, tai patarkite. (ar reikia ikvepti ir iskvepti su kiekvienu pasokimu ar sulaikyti kvepavima ar iskvepti per kelis pasokimus ir pan.). Dar manau, kad reikia deveti sportine avaline, nes ji amortizuotu smugius i pedas. O tai tai didelis kruvis stuburui ir kitkam. Del skaiciaus: as tai asmeniskai pradesiu nuo 1  , o po to ziuresime kas bus. Reikia pirma ismokti daryti teisingai, nes gali gresti nemalonus skausmai. Kaip sako liaudis "kas per daug, tas nesveika". O tos moterytes, kurios bijo problemu su gimda - tai pagalvokite kiek turejo buti nevaisingu moteru, kurios sokinejo vaikysteje.... Ir gal reiketu buti atsargesnem, jei kas turite virssvori, gal pirmiau pabandyti siek tiek numesti kitais budais ...., o tai irgi kruvis organizmui. O siaip linkiu sekmes visoms
Mitsouko
2008 06 06, 10:16
su sokdyne labai gerai yra pasitikrinti savo sirdies raumens bukle kiek zinau norma yra 120suoliu per minute po to aisku sustoti:) siaip manau kad tai kazkas panasaus i begima tik svarbu lengvai sokineti man paciai kazkaip sokdyne nekelia didelio malonumo,tik karts nuo karto pasitikrinu savo istverme su tais 120 suoliu per minute
su šokdyne šokinėju tik basomis, pašokant abiem kojomis kartu tik tiek, kad po padais būtų vietos praskrieti virvutei ir kas šuolį prieš save kryžiuojant - išskečiant rankas. Man pats geriausias apšilimas prieš treniruotę. Tik bėda ta, kad taip šokinėti geriausia su gumine virvute, kuri ooiii kaip kerta per kojas, jei nespėji rankų ar tai sukryžiuot ar tai ištiest....net saldu pasidaro. Dėl kvėpavimo-pašokus įkvepiu, kryžiuojant rankas iškvepiu. Jeigu abiem kojomis šokinėju nekryžiuodama rankų- tiesiog kvėpuoju tolygiai ir viskas.
Gal žinot kiek kcal sudeginama šokinėjant 1000 šuoliukų per dieną?
Noreciau pas Pepe pasitikslinti del sirdies raumens patikrinimo: padarai tuos 120 suoliuku ir kas tada ? Pagal ka tikrini ir kokie rezultatai turi buti ?
Mitsouko
2008 06 06, 19:53
QUOTE(onix @ 2008 06 06, 17:55) Noreciau pas Pepe pasitikslinti del sirdies raumens patikrinimo: padarai tuos 120 suoliuku ir kas tada ? Pagal ka tikrini ir kokie rezultatai turi buti ? per minute juos turi padaryti,jei padarai per minute maziau nei 120-reikia daugiau demesio skirti istvermes lavinimui,jei padarai tiek kiek reikia ar daugiau-viskas ok. cia toks kaip testas.
Pabandziau sokineti as ta sokdyne: pirma bandziau su sportiniais bateliais, tai pasirodo buvo labai nepatogu. Sokineju basomis. Sutinku su tomis, kurios sake, kad tai labai geras apsilimo pratimas. Nes pasokineji ir gali daryti kitus pratimukus. Tik vat asmeniskai kuri laika reikejo padaryti pertrauka, nes pasidare jautri krutine  nor ir sokineju devedama biusthalteri
abudabė
2008 08 23, 23:01
Prieš kelias dienukes nusipirkau šokdynę ir vis pašokuoju. Smagu Stengsiuosi kuo daugiau pašokinėt ir pažiūrėsiu kokie rezultatai
hipoteka
2008 10 01, 11:31
Sveikutes, isigyjau elipsini, bet pagalvoju daznai ir apie strikaliojima sokdyne, bet niekas taip ir neparase ar kudeja tos kojos t.y. blauzdos ir slaunys, nes kiek teko isitikinti paciai, nuo begiojimo stadione sustambejo butent blauzdos
bukasacka
2008 10 01, 14:50
as sokinejau su virvute gal kokias pora savaiciu,ir pastebejau kad slaunys-ploneja,o blauzdos-storeja  o man tai visai nepatinka...kojos atrodys kaip tekinti rastai  o siaip puiki priemone toms,kurios neturi salygu vaikscioti i sporto klubus ar pirkti brangius treniruoklius(pvz.kaip man)
hipoteka
2008 10 01, 15:33
Tai reikes pabandyt pasokinet, nes reiktu atsikratyt butent nuo slaunu vienu kitu kilu, tik idomu ar nenukentes namai  Geriausia aisku vasara lauke sokinet...
bukasacka
2008 10 03, 11:57
ne,namai tikrai nenukentes,nukentes lasinukai  gerai cia kazkokia mergicka sake kad geras budas ryte prasibudinti,as rytais po 600 suoliuku pastrakalioju tai prakaitas zliaugia....
ziuuzia
2008 10 03, 14:56
Ir aš išsitraukiau šokdynę  šiandien nešokinėjau ilgai - bijau persistengt. Šiaip valios netrūksta, stengsiuos dabar kasdien
gal ir man reikia issitraukt sokdyne, reikia blauzdas pastorinti ir uzpakaliuka pastangrinti
jugita_m
2009 03 31, 13:43
Sveikutes. O Jus taip sokinejat, kaip cia? Jump videosAs vakar nusipirkau sokdyne. Vakar truputi pasokinejua, bet jau nusilusi buvau tai  , o po to dar ir lanka sukau. Tai siandien truputi kojytes jauciu.
kankine
2009 04 01, 19:02
QUOTE(jugita_m @ 2009 03 31, 14:43) Sveikutes. O Jus taip sokinejat, kaip cia? Jump videosAs vakar nusipirkau sokdyne. Vakar truputi pasokinejua, bet jau nusilusi buvau tai  , o po to dar ir lanka sukau. Tai siandien truputi kojytes jauciu.  Šiaip tai man žiaaauriai su šokdyne patinka pašokinėt  Bet taip tikrai nepašokinėčiau
O kokia temele, kaip tik tokios ieskojau Sveikos As irgi ale skokineju su sokdyne  tik be sokdynes  Bo su sokdyne tai sukliuni, tai panasiai ir seip, be sodynes idomiau, visaip galima pasokineti  Fainas dalykas. Siandien 30 min prasokinejau
Aš jungiuos prie strakaliojančių.. Kažkada su drauge buvo užėjęs noras lenktyniaut, kas ilgiau, kas daugiau sušokinės, kas įvairiau.... Tuomet atsimenu aptirpom taip bežaisdamos Dabar irgi karts nuo karto sušokinėju, bet stengiuos atsargiau... blauzdos pas mane ir taip labai storos (žiemą problemos su batais  ) beto stuburas ne visiškai taisyklingas, pakrypęs, o kiek girdėjus ta atatranka į žemę kenkia... Tai tenka šį malonumą kiek pristabdyt Nors kai užeina nauja noro pasidailint banga, pirma mintis būna - kasdien po 30min šokdyne, kol neatsimenu ir apmažinu iki max poros kart per savaitę
Dabar jau tiksliai nepasakysiu, bet matyt proporcingai, nes abiem po pora kilogramų išgaravo...
oj kaip man patikdavo sokineti su sokdyne  gaila, kad jos nebeturiu... reiks pirkt nauja virveline... kazkas sake senukuose buvo.... idomu kiek kainuotu
Vi-Vian
2009 07 19, 08:23
ar tisea, kad trumparagiams negalima sokineti?
QUOTE(Vi-Vian @ 2009 07 19, 10:23) ar tisea, kad trumparagiams negalima sokineti?  Va šitai ir aš norėčiau sužinoti...
hipoteka
2009 07 22, 15:49
QUOTE(jugita_m @ 2009 03 31, 14:43) Sveikutes. O Jus taip sokinejat, kaip cia? Jump videosNu čia super šokinėja  net šokdynių nesimato... Kada nors ir mes taip šokinėsim  nors ten kiek mačiau vien berniukai šokinėja... Aš nusipirkau šokdynę guminę už 1.49, kad jei ką, negaila būtų išmest... Tik kažkaip neišeina man ilgai strikinėt, šokinėju su trumpom pertraukėlėm (gal čia tik pradžioj) Peršoku kokius 20-30 šuoliukų (kartais ir 50) ir užkliūna šokdynė, minutę pailsiu ir vėl iš naujo..... O kurios rašot, kad 30min šokinėjat, tai tiek iššokinėjat be pertraukėlių?
hipoteka
2009 07 27, 14:07
Tai kur visos šokinėtojos dingę? Aš dabar paminu iš pradžių treniruoklį, tada pašokinėju kokias 10min ir liuks. Jau laisvai galiu pašokinėti ir tik ant kairės kojos ir tik ant dešinės
Levanda
2009 08 10, 16:01
Patinka man pasokineti, bet viena sokdyne kaip sportas tai manau kazkas ne taip. Sunku butu tai sportu pavadinti Sokdyne - viena is puikiu pratimu sporte. As ja pasokineju po 5-10min tarp kitu uzsiemimu, tokiu kaip lanko sukimas, tempimo pratimai, raumenuku tvirtinimo pratimu ir sokiu. O viena pati tiesiog.. nuobodu ir greit atsibostu
bliutaite
2009 08 18, 21:55
Sveikutes,jau ilga laika svarstau kaip sustangrinti kuno raumenis,ir numesti koki desimt kg,nes po gimdymo esu tokia drebanti meskute kaip sakant..siandien sokinejau penkiolika min,labai pavargau,nesitikejau,akd taip prakaitas gali begti,taigi,suksiu lanka koki trisdesimt min ir sokinesiu trisdesimt min kekwiena diena,derinsiu maista tikiuosi man pavyks,,,gal galetumet pasakyk po kurio laiko pamatysiu rezultata?kada jus pamatet?
QUOTE(erax8 @ 2009 07 19, 10:06) Va šitai ir aš norėčiau sužinoti...  O cia del ko jiems negalima butu sokinet?
hipoteka
2009 08 31, 14:20
QUOTE(bliutaite @ 2009 08 18, 22:55) Sveikutes,jau ilga laika svarstau kaip sustangrinti kuno raumenis,ir numesti koki desimt kg,nes po gimdymo esu tokia drebanti meskute kaip sakant..siandien sokinejau penkiolika min,labai pavargau,nesitikejau,akd taip prakaitas gali begti,taigi,suksiu lanka koki trisdesimt min ir sokinesiu trisdesimt min kekwiena diena,derinsiu maista tikiuosi man pavyks,,,gal galetumet pasakyk po kurio laiko pamatysiu rezultata?kada jus pamatet? Tik nepradėk šokinėti neapšilus, o dar 30min, oho...aš vos 10-15min iššokinėju. Vieną kartą šiaip pagriebiau ir pradėjau šokinėt, tai po to galvą skaudėjo pusė dienos... Todėl visada paminu treniruoklį ir tada šokinėju... Jei prisižiūrėsi mitybą, suksi lanką ir dar strakaliosi per šokdynę, tai rezultatas matysis manau jau po kelių savaičių, bet siūlau labai nepersistengti, pradžiai po 30min gal ir per ilgai....dar siūlau atsilenkimų nemažai priedo daryti, sustangrės pilvas....
gilumine
2009 10 11, 21:33
kai pašokinėjau vakar tai šiandien visus kaulus skauda Papildyta:QUOTE(Vi-Vian @ 2009 07 19, 09:23) ar tisea, kad trumparagiams negalima sokineti?  iš dalies tiesa. priklausomai nuo trumparegystės laipsnio ir pan. juk turint itin stiprią trumparegystę išvis nerekomenduojama sportuoti, na o jeigu dar ka nors  matai ir be akinių tai manau, kad nėra pagrindo nerimaut. nepažįstu nė vieno žmogaus kuriam būtų kas rimto atsitikę  juk nešokinėsi visą parą, gal tada tinklainei ir pakenktum
QUOTE(hipoteka @ 2009 07 22, 16:49) Aš nusipirkau šokdynę guminę už 1.49, kad jei ką, negaila būtų išmest... o kur gavot gumine ir dar taip pigiai?
Vika 12
2010 04 03, 13:06
QUOTE(etamo21 @ 2010 02 18, 02:13) o kur gavot gumine ir dar taip pigiai?  Žinokite tokių šokdynių būna paprastose parduotuvės kaip RIMI, IKI būna rečiau. Dabar kai artėja šiltas metų laikas dažniau būna nuolaidos, aš irgi labai gerą už 5 lt nusipirkau RIMI parduotuvėje, buvo akcija.  Bet tokia gera, kartais būna tos medžiaginės, kurios visai neskrieja, tai apie šitas aš apskritai nekalbu.. Papildyta:QUOTE(bliutaite @ 2009 08 18, 22:55) Sveikutes,jau ilga laika svarstau kaip sustangrinti kuno raumenis,ir numesti koki desimt kg,nes po gimdymo esu tokia drebanti meskute kaip sakant..siandien sokinejau penkiolika min,labai pavargau,nesitikejau,akd taip prakaitas gali begti,taigi,suksiu lanka koki trisdesimt min ir sokinesiu trisdesimt min kekwiena diena,derinsiu maista tikiuosi man pavyks,,,gal galetumet pasakyk po kurio laiko pamatysiu rezultata?kada jus pamatet? Jus šaunuolė,  jeigu ir toliau taip, tai ir per mėnesi tikrai nebus tų 10 kg. Svarbiausia nekišti į savo skrandį bet ko, ir bet kada..  Jeigu dar nuo 19h kokios nevalgysit, o valgysit tik kokius nors vaisius, labai greitai sulauksite teigiamų rezultatų.  Patikėkite manimi Ir nereikia jokių sporto klubų  ypatingai kai atšyla oras, rytiniai krosai, ir būsit savimi patenkinta Papildyta:Merginos, gal jus norite pasidalinti savo vargais , papasakoti kokių rezultatų pasiekėte šokinėdama kažkiek laiko ir kažkokiu tempu šokdyne Gal kas turi kokių patarimų?  Man pirma buvo labai sunku, poto pripranti, ir vis bandai padaryti dar daugiau ir dar, kad tik didintumėme savo šokdynės rekordus
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 03, 14:06) Jus šaunuolė,  jeigu ir toliau taip, tai ir per mėnesi tikrai nebus tų 10 kg. Svarbiausia nekišti į savo skrandį bet ko, ir bet kada..  Jeigu dar nuo 19h kokios nevalgysit, o valgysit tik kokius nors vaisius, labai greitai sulauksite teigiamų rezultatų.  Patikėkite manimi Ir nereikia jokių sporto klubų  ypatingai kai atšyla oras, rytiniai krosai, ir būsit savimi patenkinta Papildyta:Merginos, gal jus norite pasidalinti savo vargais , papasakoti kokių rezultatų pasiekėte šokinėdama kažkiek laiko ir kažkokiu tempu šokdyne Gal kas turi kokių patarimų?  Man pirma buvo labai sunku, poto pripranti, ir vis bandai padaryti dar daugiau ir dar, kad tik didintumėme savo šokdynės rekordus  Jus atsakete i labai sena zinute ,idomu ,kaip tai mamytei sekesi su sokinejimu O del sokinejimo ,ir rezultatu ,tai vistiek sporta reiketu gal paderint..Pvz su begiojimu ,ar dar kokia manksta ..Ir zinot ,vienas gali 100 persokt ir daugiau niekaip ,kitas tukstanciais  .Tai skirtingi rezultatai butu ..Pvz 100 persoktumet per 1-2 ,tai jei daugiau nieko ,tai pagalvokit
bliutaite
2010 04 27, 14:48
Sveikutės,aš šokinėju jau trečia diena,skaičiuoju ne minutėmis o kiek šuoliukų padarau,pradėjau nuo triejų šimų,ir kas dieną didinu,kol iki tūkstančio daeisiu,ir pasiliksiu prie to tūkstančio tol kol užsinorėsiu daugiau jų padaryti  ..šiaip kaip trečią dieną nematau režultatų,bet kažkas rašė apie laikyseną tai tikrai laikysėnai padeda
Trendy_
2010 08 04, 10:25
as taipogi susiradau sena sokdyne kaime ir sokineju  va dar radau idomu straipsni apie sokdynes nauda http://www.veidas.lt/laisvalaikis/sportas/...sas-ar-aerobika
Verutea
2010 08 05, 08:40
Su šokdyne draugavau anksčiau. Nebloga alternatyva bėgiojimui. Jei dar kokius rišamus svarelius ant kojų prisitvirtini - krūvis nemažas išeidavo. Trūkumas tas, jog ilgainiui pabosta. Nieko naujo neišrasi. Šuolių juk nepaįvairinsi. Svarbu krūtinę gerai užfiksuoti. Kad "nemaskatuotų":)
ackarike
2010 08 09, 16:06
Sveikutes, na anksciau skaitinedavau jusu sita forumiuka, bet ziuriu, kad dabar nedaug kas besokineja. Kur dingo visos uzsidegusios noru sokineti??? Planuoju ir as nusipirkti sokdyne, tik noriu gumines, nes is medziaginiu nieko gero nelauk  Gyvenu Kursenuose, bet nemanau, jog cia ka nors rasiu. Gal kas neseniai pirkotes is Siauliu? Is kokios parduotuves? Kiek kainavo?
Dixieinesa
2010 08 26, 19:14
Na nejaugi nieviena nebesokineja ? Kur visos dingo ?
spilgiukee
2010 08 30, 14:14
QUOTE(Levanda @ 2009 08 10, 17:01) Patinka man pasokineti, bet viena sokdyne kaip sportas tai manau kazkas ne taip. Sunku butu tai sportu pavadinti Sokdyne - viena is puikiu pratimu sporte. As ja pasokineju po 5-10min tarp kitu uzsiemimu, tokiu kaip lanko sukimas, tempimo pratimai, raumenuku tvirtinimo pratimu ir sokiu. O viena pati tiesiog.. nuobodu ir greit atsibostu  Sutinku, kad sokineti su sokdyne menkas sportas. Treniruociu metu naudoju sokdyne sirdies ritmui pakelti, kad pratimu metu raumenukai sausetu, riebaliukas tirptu. Vien tik sokinejimas su sokdyne jokiu rezultatu neduos, nebent sokinesite puse valandos be jokio sustojimo kelis kartus per diena. bet vietoj to patarciau geriau karta per diena prabegti po 20-30 min krosiuka, tai bus kurkas naudingiau ir kunui ir sielai
Malamutas
2010 09 02, 17:20
As visa vaikyste prasokinejau, bet lieknu slaunu niekada neturejau ...o siaip visai smagus dalykelis
Siaip megdavau sokineti, bet paskutiniu metu jauciu teks atsisakyti del nugaros+visada galva tvinkcioti ir skaudeti pradeda besokinejant
Beje netiesa kad sokinejimas neduoda jokiu rezultatu ir neatstoja sporto sales. Visai atvirksciai taisyklingai panaudojus...
Kaip as noreciau sportuoti sokinejant per sokdyne, deja turiu kreiva stubura, kuris kartais skauda, pasiskaiciau cia ir nusprendziau, kad vis del to neverta rizikuoti, stuburas rimtas dalykas, deja, teks ieskoti kito budo
MarinaKreidiciene
2011 02 09, 15:17
Sveikutės merginos. Žiūriu kad yra problema rasti tinkamą šokdynę taigi www.topprekes.lt rasite apie 20 rušių, elektronines ir paprastas, su svoriu ir be.Sekmės http://www.topprekes.lt/search.php?orderby...;submit_search=
sveiki  as siandien pradejau su sokdyne sokinet.. padariau gal kokius 300.. manau kasdien didinsiu  truputeli nuobodoka, bet kol dar nera kaip begioti, tai pats tas sustiprinti koju raumenukus pries begiojima  gal koks kilogramiukas vdruk nukris
cituoju iš to straipsnio kur kažkas numetė nuorodą "Prilygsta bėgimui. Valandą pašokinėjęs jautiesi tarsi po penkių kilometrų kroso. Efektas irgi panašus netenkama apie tūkstančio kalorijų!" nemanau, kad tuos 300 šuoliukų ar net 1000 iššokinėjat valandą, atsimenu kažkada šokinėjau, tai tie 1000 tikrai lb greit "susišokinėja", tikrai netrunka nei pusvalandžio, tai kad 10 min į dieną pašokinėsit, nemanau, kad taip ims jau ir atstos bėgimą ar padės numest riebaliuką. riebaliukui degint reikia bent apie 30min trunkančio sporto, o išbėgti tuos 5km yra pakankamai nesunku ir užtrunki ilgiau
QUOTE(M_A @ 2011 03 29, 20:57) cituoju iš to straipsnio kur kažkas numetė nuorodą "Prilygsta bėgimui. Valandą pašokinėjęs jautiesi tarsi po penkių kilometrų kroso. Efektas irgi panašus netenkama apie tūkstančio kalorijų!" nemanau, kad tuos 300 šuoliukų ar net 1000 iššokinėjat valandą, atsimenu kažkada šokinėjau, tai tie 1000 tikrai lb greit "susišokinėja", tikrai netrunka nei pusvalandžio, tai kad 10 min į dieną pašokinėsit, nemanau, kad taip ims jau ir atstos bėgimą ar padės numest riebaliuką. riebaliukui degint reikia bent apie 30min trunkančio sporto, o išbėgti tuos 5km yra pakankamai nesunku ir užtrunki ilgiau  na manau tikrai niekas begiojimo neatstos  pasakiskas dalykas  bet pries begiojima labai gerai sustiprinti koju raumenukus  tai nenurasyciau tos sokdynes  vis geriau pakrutet nei prie tv lasiakus augint
QUOTE(daizit @ 2011 03 30, 19:51) na manau tikrai niekas begiojimo neatstos  pasakiskas dalykas  bet pries begiojima labai gerai sustiprinti koju raumenukus  tai nenurasyciau tos sokdynes  vis geriau pakrutet nei prie tv lasiakus augint  bet koks krutėjėmas yra sveikintinas dalykas  bet tikėtis, kad į dieną padarius 1000 šuoliukų atsiras kažkokie rezultatai pastebimi, tai sakyčiau naivu
QUOTE(M_A @ 2011 03 31, 14:30) bet koks krutėjėmas yra sveikintinas dalykas  bet tikėtis, kad į dieną padarius 1000 šuoliukų atsiras kažkokie rezultatai pastebimi, tai sakyčiau naivu  Jei kasdien pavarytum po 1000 ilgesnį laiką ,tai dar ir kaip pasimatytų  Aišku viskas su viskuo derinama ,nesakau ,kad užtenka tik tai to , nes bet ką darant ,ar bėgiojimai ,ar kitas sportas -o kišimas maisto belekoks ,tai aišku nepadės
|
|