manoji ne tik spardosi, bet ir prieina iki asaru net, kai karpau, o isbandziau atrodo viska ir niekas nepadeda
sveikos mamytes, ka darot kai reikia nukarpyt vaikuciui nagucius, ar jie ramiai buna, ar nesispardo ir kitaip visokiais budais neliedzia nukarpyt
manoji ne tik spardosi, bet ir prieina iki asaru net, kai karpau, o isbandziau atrodo viska ir niekas nepadeda
Na aš gal ir neteisingai darau, tačiau jau kai visai neišeina nukirpti nagučių imuosi gudrybių ir kerpu tuo metu kai maitinu. Stengiuosi neatitraukti nuo valgymo, taigi prisitaikau prie jos rankyčių padėties ir tik šiek tiek pasuku delniuką.
O jei paprastai kerpant pradeda niurzgėti ar verkšlenti nustoju ir pažaidžiu. Jau man geriau ramus vaikas su nenukirptais nagučiais, nei rėkiantis iki ašarų... QUOTE(Išdykutė @ 2007 02 18, 16:02) Na aš gal ir neteisingai darau, tačiau jau kai visai neišeina nukirpti nagučių imuosi gudrybių ir kerpu tuo metu kai maitinu. Stengiuosi neatitraukti nuo valgymo, taigi prisitaikau prie jos rankyčių padėties ir tik šiek tiek pasuku delniuką. O jei paprastai kerpant pradeda niurzgėti ar verkšlenti nustoju ir pažaidžiu. Jau man geriau ramus vaikas su nenukirptais nagučiais, nei rėkiantis iki ašarų... aš darau lygiai taip pat. kerpu žindydama. o kodė gi neteisinga taip daryti
visada nagucius karpau kai uzmiega. jokiu problemu
karpau tik maitindama ( mišinuku maitinu), nes kitaip neįmanoma, o miegant be šansų, nes yra toks jautruolis, kad menkiasuais prisilietimas ar garsas jį prikelia...ir taip su vyru skaičiuojam minutes kada jis miega tai net minties nėra trukdyti jo taip brangaus miegelio...
Jau tokia temelė yra, man atrodo, kad net šitam skyrelyje. Ten daug atsakymų ir patarimų.
Kai as karpau nagucius, mano mazulis guli ramiai, o jei pradeda pykt pasnekinu
aš nagučius kerpu kai rodo reklamą ir greitai
Mes kirpom pirmą kartą ir bandėm, kai lelius miegojo, ale prabudo, tai teko griebtis gudrybės - davėm arbatėlės ir tuo metu kirpom
jei butu dar visai mazyte tai taip, nes ir taip pati darydavau, bet dabar taip nebeiseina, nes labai jautriai miega
mano sūneliui 1 mėn., tai mes nagučius kerpam miegančiam ar kai valgo, tada jis būna ramiausias.
nagus karpau zaidimo forma.duodu koki zaisla ir tada "čik čik" darom
taip nuo pirmu dienu pripratinau ir didesnes bedos kol kas nera.na,sunkiau,dabar su koju naguciais
Laukiu kol uzmigs nuo pat pirmu menesiu :}
QUOTE(inga-uk @ 2007 02 18, 14:22) sveikos mamytes, ka darot kai reikia nukarpyt vaikuciui nagucius, ar jie ramiai buna, ar nesispardo ir kitaip visokiais budais neliedzia nukarpyt manoji ne tik spardosi, bet ir prieina iki asaru net, kai karpau, o isbandziau atrodo viska ir niekas nepadeda Na buna visko, bet karpant nagucius kalbinam mazyli, bandom nukreipti demesi ir daznai pavyksta be asareliu
Ir mes kerpamės tik užmigę arba maitinant. Tik kiek sunkiau maitinant, nes ir buteliuką laikyti reikia
Su nageliu karpymu ir pas mus beda:) Juda kruta, traukia rankytes, kojytes..kol ramesne buna keliom sekundem tol kerpam, o kas lieka nukerpam veliau
na is pradziu tai buvolengva. bet dabar tai truputuka vargstam ypac su kojyciu naguciais, nes koju ramiai nelaiko vis malasi tai buna sunku taciau siaip netaip nusikerpam, ne o rankyciu nagucius tai leidzia kirti ir nelabai pyksta tik patraukia kartais rankyte
Dazniausiai karpau nagiukus miegantiems vaikams, tad ir asaru nebuna
kai karpau nagucius klauso idemiai ir ramiai ka as ten darau
mieganchiam ir tik,kitaip net su MB nesusitvarkom
as kerpu kai mazulis miega
o mano dukryte tai labai nesipriesina naguciu kirpimui,nors dazniausiai karpau maitindama,o va kojyciu nagucius kai reikia nukarpyt tai pykstames,nes negali spardytis tada,ir pyksta
Kerpu nagučius kai miega ir problemų neturiu
mes tai irgi nelabai noriai kerpam nagucius, taciau nutaikau momenta ir apsikarpom. buna, kad naguciu karpymas uztrunka kelias valandas, nes karpomes tik po viena nageli, kad nesusipyktume
Nkearpiau dar naguciu,bet kai atsipleiseja nagutis,tai maitindama nukramtau,ir labai gerai,nes bijau as su tom zirklutem dar
O man naguciu karpymas uztrunka savaite.Nejuokauju,miegantiems neiseina,tuoj prabunda,tai man geriau jau nezadint,valgant,tada nevalgo reikia matyt ka mama daro,Jie neverkia,tik nesiduoda,traukia rankytes.tai nukarpau kelis nagucius,kitus kita diena,koju ir po kelis,po to kitam taip karpau,kol nukarpau abiems,ziuriu ir vel uzauge
Pradzioje karpydavai kai miegodavo mazius, o dabar kerpu kai zaidziam. Siaip nesipriesina, idomu juk ka darau su jo rankom
Kerpu nagucius kai miega, kitais atvejais - jokiu sansu
O mes labai nesipykstam dėl karpymo, išpradžių karpiau miegančiai, nes lengviau pirštukus atpalaiduodavo, o dabar ir taip nusikarpom be ašarų ir be pykčio nes vaikui patinka kai liečiu rankytes ar kojytes, po to duodu savo ranką paliesti pačiupinėti ir jai labai patinka
As maziu pasisodinu ant keliu ir apkerpu rankyciu ir kojyciu nagucius
Niekada neturejome del to problemu, viska ramei pasidarom Pirma, antra menesiuka tik mieganciam karpydavau
Nagučių karpymas mūsų šeimoje-tėčio darbas
Jei rankyciu nagucius karpau, tai labai nesipriesina. Stengiuos kitur demesi nukreipt: pasivaipau, paubauju
Kerpam nagucius kas 2-3 dienas. Stengiuosi dazniausiai po dienos miego, kai atsibunda geroj nuotaikoj, sedint pries telika.
iki ę men ir as karpiau mieganciam, bet dabar pabunda. Kadangi vaikeliui AD, tai nagucius turiu kas antra diena butinai kirpt, tai per ta procedura labai garsiai (visai kitokiu balsu negu kalbu iprastai) pasakoju apie kiekviena pirsteli ir koks jis saunuolis, o jis apsales ziuri ir klausosi, tai kolkas pora menesiu taip darau ir sekasi.
Kai ruošiuos kirpt nagučius, paduodu patį mėgstamiausią žaisliuką
Na mes su naguciu karpymu dideliu problemu kaip ir neturejome
as savo panelytei ranku nagucius kerpu tik mieganciai.kitaip niekaip
o mes po miegucio,kai pabunda geroj nuotaikoj
o mes nagucius galim kirpti kas antra diena, tik nelabai jau duodasi, kerpant turiu nukreipti demesi i kanors idomaus kad bent jau pasedetu ramei kelias sekundes
mums kazkaip dideliu problemu nera, kerpames po maudyniu, vakare pries miegeli priesais telika ir viskas
Kerpu nagučius kas 3-4 dienos, dažniausiai po pietų miego. Mažylė mėgsta klausytis, kaip dainuoju, tad.. naudojuosi proga
na nzn, bet dazniausiai nagucius karpomes kai pavalgom
kerpam kas kokias 3 dienas (kaip greit auga
na kolkas neturim problemu su naguciu karpmu
|