Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip matuojat kūdikiui temperatūrą
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
*Ricco*
QUOTE(sarafea @ 2010 07 18, 23:46)
Kol kudikis dar mazas labai patogu i uzpakaliuka,poto zadu matuot pazastyje arba kirksnyje. mirksiukas.gif
*

O man to niekada nepasyksta, nes tik pradedu matuoti iš karto apsikakoja. Tas pats buvo ir poliklinikoj, kai daktare mėgino biggrin.gif
Niaria
temperatura matuoju vaikeliui su paprastu termometru, kai ji valgo, tada buna rami, nesiblasko ir termometras stabiliai laikosi jos pazastyje, tada zinau, kad temperatura pamatuota tiksliai thumbup.gif
mylimukeA
Aš matuoju su soskiuku - termometru, arba pažastyje su elektroniniu termometru ax.gif
Vaida83
as matuoju su elektroniniu nuo galvytes arba ausyteje, labai patogu nes tik sekundes tereikia thumbup.gif
linella
matuoju elektroniniu termometru i uzpakaliuka, tik dabar kiekviena karta matuojant apsysisioja biggrin.gif
2lina
matuoju su termometru, kurime nera gyvsidabrio,bet panasus kaip visi gyvsidabriniai pazastyje, nes tie greitai pypsintys mums kazkaip nesamones rodo, arba men neiseina biggrin.gif
...sara...
aš matuoju elektroniu, prie kakliuko kaip mokė ligoninėje ax.gif
Kyvis
Man kazkaip patogiausia kirksnyje budavo.
Dalika
Matuoju pažasty elektroniniu lanksčiu termometru. Matuojant, kad nesimuistytu duodu kokį nematytą daiktą, tai išbūna ramus.
virgioija
Matuoju normaliu rusisku termometru nes tik juo pasitikiu thumbup.gif kisame i uzpakaliuka ir atmetame 5daleles ir viskas super thumbup.gif greita ir paprasta ax.gif
@mamyčiukas@

Kol lelius mazas labai patogu su elektriniu i uzpakaliuka
lunatikas
mano gydytoja matavo temperatura su senoviniu rusisku kirksniuke,ir kokia minute sako nereikia laikyt kudikis jei turi tempes is kart pakyla. be to sako kad elektroniniai ne visada gerai rodo schmoll.gif
Destiny81
Mes matuojam su elektroniniu, tad neuzima daug laiko, buna "bakst i uzpakaliuka" ir viskas mirksiukas.gif
kreveciuke
kai sukilo mazytei temperatura po skiepo, namie turejom tik elektronini. Niekada dar nebuvau matavusi temperaturos tokiam mazam leliui. Buvau tik maciusi, kaip drauge dare. Ka as galiu pasakyti, man ta termometra be galo skaudu buvo kisti i uzpakaliuka, nes ir taip mazyte nerami, juda, verkia, paguldyti neina, o dar cia kazka kisti i uzpakaliuka doh.gif Is vis uzsiklyke. verysad.gif Tai sekancia diena nuvaziavau i vaistine ir nusipirkau pati naujausia prietaisa temperaturai matuoti. Nereikia niekur kisti, tik prideti ir atsakyma gauni akimirksniu. Sumokejau daug, bet manau, verta, kad tik vaika, ir taip sunkiom akimirkom, maziau su tuo termometru gasdinti blush2.gif
Tekantisaule
Mes turim Baeur termometra, pridedama prie smilkinio. Greitai, gerai ir aiskiai. smile.gif
Praksa
gulėjom ligoninėj, tai prityrus seselė pagyrė,kad matuojam užpakaliuke su senoviniu temnometru.

nes tie elektriniai-tai baterijos išsenka-ir jau kitaip rodo,.
o pažastuke iš vis nesiūlė matuoti.
sidrulka
sveikutės,

beje, ar žinot, kad matuojant užpakaliukyje reikia atminisuoti 5 laipsnius... aš buvau skaičius, o paskui taip ir daktr pasakė smile.gif
Eluiza
Mes irgi matuojam užpakaliuke su senoviniu temnometru. Man jis pats patikimiausias thumbup.gif
Kabliuote
QUOTE(sidrulka @ 2010 09 06, 04:27)
sveikutės,
beje, ar žinot, kad matuojant užpakaliukyje reikia atminisuoti 5 laipsnius... aš buvau skaičius, o paskui taip ir daktr pasakė smile.gif

ne 5 laipsnius, o tas daleles po kablelio mirksiukas.gif
pvz- šikniuke rodo 37,8 - 0,5 lygu 37,3 mirksiukas.gif

neseniai su sūneliu (2,5 mėn) gulėjom ligoninėj, liepė matuoti temperatūrą, matavau užpakaliuke, bet jau pirmą dieną užsirėkė slaugės, kad negerai darau, kad šikniuke netikslu net atminusavus g.gif net nustebau, nes kai dukrytė buvo maža, prieš 4 m.,kaip tik liepė matuot šikniuke g.gif

matuojant el. termometru, net supypsėjus reikia dar palaikyti kokią minutę mirksiukas.gif
mylimaa
nesenai sirguliavome ir reikejo termometro, pati matavau su elektroniniu pazastuke, jis su minkstu guminiu galiuku, todel manau saugus matavimui pazastuke smile.gif gydytoja mum pasake, kad tie elektroniniai niekam tike, geriausia senoviniai gyvsidabriniai blink.gif paemusi viena tokiu pamatavo temperatura sikniuke, na ir taip, rode mazesne temperatura, nei su maniskiu ax.gif tik knygoje esu skaiciusi, jei temperatura matuojama sikniuke, reikia vaikucio kojas nuleiste per stalo krasta kabaliuoti zemyn... na gydytoja taip nedare g.gif beje,kisti nereikia daug, maniskis ramiai iskentejo biggrin.gif
Flaxkids
man baisu buvo kisti i uzpakaliuka todel matuoju visalaika tik pazastukyje, nes turim ta paprasta senovini
Papildyta:
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 08 29, 12:28)
Mes turim Baeur termometra, pridedama prie smilkinio. Greitai, gerai ir aiskiai.  smile.gif
*

o kiek jis kainuoja?
marina21
patys geriausi tie senoviniai termometrai ykisi waikiuikui y uzpakaliuka ir pamatuoji tik reikia atmesti 5 daleles tada bus tiksli temperatura
čiaudanti bitė
Matuoju užpakaliuke elektroniniu termometru.
Megaera
Gyvsidabriniai iš vis uždrausti.Jų net prekyboje nėra. Iš vis vaikui nerizikuočiau su tokiu matuot,o dar užpakaliukyje blink.gif

Parsisiunčiau iš UK per tarpininkes termometrą,kur ausyje matuoja.Netyčia nuolaidą pamačiau.Su visais asiuntimais tekainavo 79lt bigsmile.gif Pamatuoja per 1 sekundę.Man ypatingai tas aktualu naktį,kuomet vaikas miega.
Loveco
QUOTE(agneb @ 2010 03 18, 11:19)
Mes matuojam pazastelej smile.gif nes mums daktare sake, jei norit matuoti uzpakaliuke, tai is pradziu sau pasimatuokit lotuliukas.gif  ir pasiule matuoti tik pazastelej  ax.gif
*

nors is pradziu matuodavau uzpakaliuke, iki 6-7 menesiu, galiausiai perejom prie matavvimo pazastelej, bet- sitas postas man sukele keista juoka smile.gif

O kas cia tokio "pasimatuoti sau"? As 2 metus kasdien ta dariau, matuodama bazaline temperatura, ir absoliuciai jokio diskomforto nejutau, - o jei galvojat, ar esu "trenkta", paskaitykit mamu, kurios planuoja vaikus , komentaru, ir suzinosit, kad tai visiskai normal u:D
*Svajone*
gyvsidabriniu pažastyje smile.gif
kristal
Matuojam elektrininiu termometru pazasteleje smile.gif
r-a-s-a
QUOTE(Megaera @ 2010 09 09, 21:53)
Parsisiunčiau iš UK per tarpininkes termometrą,kur ausyje matuoja.Netyčia nuolaidą pamačiau.Su visais asiuntimais tekainavo 79lt bigsmile.gif Pamatuoja per 1 sekundę.Man ypatingai tas aktualu naktį,kuomet vaikas miega.

Nebuvau apie tokį nė girdėjusi blush2.gif Aš matuoju gyvsidabriniu pažastyje, nes elektroninis termometriukas man nepasiteisino.
KinderSiurprizas
Naudoju ciulptuka- termometra, bet anksciau naudojau ir paprasta termometra su minkstu galiuku ir dedavau i pazastyte. Tik budavo gan sunku beveik minute islaikyti. Tai del to patarciau ciulptuka termometra isigyt ax.gif
freza80
O aš nutariau investuoti ir nusipirkau IR spindulių termometrą ax.gif Kainavo brangokai, bet nereikia prie kūdikio liesti, o ir daiktų temperatūrą (pvz. vonutės vandenį) matuoti galima 4u.gif

Iki tol matavau sprando raukšlelėje, kaip ligoninėj patarė - vienas vargas, nes maniškė labai nerami blush2.gif
burbulux
mes matuojam pazastytej elektroniniu termometru smile.gif
Nomeja
Matuoju gyvsidabriniu pažastyje ir labai tiksliai parodo temperatūrą beto ir gydytoja patarė su juo matuoti, nes elektroniniai netiskliai rodo blush2.gif
Megaera
QUOTE(Nomeja @ 2010 10 03, 00:14)
Matuoju gyvsidabriniu pažastyje ir labai tiksliai parodo temperatūrą beto ir gydytoja patarė su juo matuoti, nes elektroniniai netiskliai rodo  blush2.gif
*

Jo jo,taip "netiksliai" rodo elektroniniai,kad ligoninėse juos tik ir naudoja biggrin.gif
eda9
Matuoju pazastytej su elektroniniu termometru. Po 15-20 s parodo jau. Tai per ta laika sudominam kuo nors. Dar kartais pries tai pabunam suglaustom rankytem, kad pazastis susiltu.
djusted
iki 1.5 metuku matuodavau elektroniniu uzpakaliuky, o nuo 1.5 pazastytej...
rutuks
Matuojam elektroniniu pazastyteje
Greta_1204
QUOTE(Megaera @ 2010 10 03, 07:33)
Jo jo,taip "netiksliai" rodo elektroniniai,kad ligoninėse juos tik ir naudoja biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif
Gimdymo namuose irgi matuoja su elektroniniu. O siaip jei matuoji uzpakaliuke, tai reikia atimti 3-4dalis nuo tos temp kuria parodo, o pazastyje - tiksliausia 4u.gif
broma
Ar ne 6 daleles reikia atimti jei matuoji temp. uzpakaliukyje g.gif
aaistulis
O man nepakeiciamas termometas, kur matajuoma ausytej thumbup.gif pora sekundziu ir aisku viskas.
sillwer
Mes irgi matuojam ausytej. O kai gulejom ligonimej tai matuodavo su elektroniniu bet dedavo prie kakliuko (tarp rauksleliu)
Odeciausia
Mes matuojam su elektroniniu pazastytej, bet nepatinka man jie... supypsejus, kad jau pamatavo, palaikau dar kelias minutes ir pakyla 3-4 daleles... g.gif paskui pamatavau su gyvsidabriniu, tai tiek ir rode, kiek elektroninis palaikius ilgiau blink.gif o mums kiekviena dalele svarbi, nes pakilo temperatura nei is sio, nei is to... doh.gif
me2te
Elektroniniu i ausyte....
Nomadica
jei frofilaktiskai tai elekrtoniniu pazastelej, buvo kad sirgom, tai pamatavau ir gyvsidabriniu pazasteleje, jis rodo tiksliausiai, o elektroniniai buna klysta..
Hebiuke
mes matuojam su dviem elektroniniais, viena karta uzpakaliuke ir jei rodo kad pakilusi temperatura, tai dar karta patikrinu su kitu pazastyje smile.gif
Slonik
matuojam ir su elektroniniu ir su gyvsidabriniu, kai keiciu pampersa tai i uzpakaliuka, o jei miega tai po pazastyte ar tarp kakliuko rauksleliu su elektroniniu
Kreizy
QUOTE(rutuks @ 2010 10 05, 15:44)
Matuojam elektroniniu pazastyteje
*

Mes taip pat, bet dar tenka visokiais budais kalbinti, kad ramiai sedetu lotuliukas.gif
rasulka2
musu maziukui 7 men ir mes matuojam uzpakaliuke.
asesuViktorija
nusipirkom infraraudonuju sp.termometra... nepakartojamas daiktukas... beja ir tikslus. bigsmile.gif
zivily
Mes matuojame uzpakiuke, kol dujryte dar visai mazute. Kai pauges, matuosimes pazastyteje ax.gif
elenuxus
Matuojam pazastuke.Ir kai maza buvo, ir kai paaugo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.