Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip matuojat kūdikiui temperatūrą
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
silve
Mielos merginos, pasidalinkit patirtimi. 4u.gif Mano 7 mėn. berniukas peršalo, truputi paslogavo, gerklytė buvo paraudusi. Dabar jau viskas praėjo. Sakau pamatuosiu temperatūrą, elektroninį termometrą įdėjau į užpakaliuką. Prišilo 37,1 C Ir taip tęsiasi daugiau negu savaitę. Tik ta temperatūra per dieną kelis kartus šokinėja, būna 1 dalis, būna 2, būna karais ir 6 dalys. Paskambinau savo gydytojai, liepė pasidaryti tyrimus. Šlapimas geras, tik kraujuke liaukocitų 10, tai rodo uždegimą. Gydytoja sako, jeigu iki galo savaitės temperatūra laikysis, reikės gerti antibiotikus. O taip jų nesinori schmoll.gif
Dabar iškilo klausimas, gal tos temperatūros ir nėra. Paskaičiau termometro instrukciją, ten rašo, kad tiesiojoje žarnoje matuojant temperatūrą ji yra didesnė. g.gif
Deimantuciukas
QUOTE(silve @ 2010 01 13, 14:09)
Mielos merginos, pasidalinkit patirtimi. 4u.gif  Mano 7 mėn. berniukas peršalo, truputi paslogavo, gerklytė buvo paraudusi. Dabar jau viskas praėjo. Sakau pamatuosiu temperatūrą, elektroninį termometrą įdėjau į užpakaliuką. Prišilo 37,1 C Ir taip tęsiasi daugiau negu savaitę. Tik ta temperatūra per dieną kelis kartus šokinėja, būna 1 dalis, būna 2, būna karais ir 6 dalys. Paskambinau savo gydytojai, liepė pasidaryti tyrimus. Šlapimas geras, tik kraujuke liaukocitų 10, tai rodo uždegimą. Gydytoja sako, jeigu iki galo savaitės temperatūra laikysis, reikės gerti antibiotikus. O taip jų nesinori schmoll.gif
Dabar iškilo klausimas, gal tos temperatūros ir nėra. Paskaičiau termometro instrukciją, ten rašo, kad tiesiojoje žarnoje matuojant temperatūrą ji yra didesnė. g.gif
*

sveikute,na man gydytoja sake,kad matuojant tiesiojoje zarnoje temp gali pakilti iki 37.3 tai cia reiskia nieko blogo.. pabandyk pamatuoti pazastelyje ir suzinosi galutini atsakyma mirksiukas.gif
pievu-gele
Taip, uzpakaliuke temperatura rodo didesne matuojant bet kokiu termometru. Nereikia ten mazuliui matuoti. Matuok pazastyteje ir pamatysi, kad nekarsciuojat. Tikriausiai nepasisakei gydytojai kur matavai.
limuke
QUOTE(pievu-gele @ 2010 01 13, 14:43)
Taip, uzpakaliuke temperatura rodo didesne matuojant bet kokiu termometru. Nereikia ten mazuliui  matuoti. Matuok pazastyteje ir pamatysi, kad nekarsciuojat. Tikriausiai nepasisakei gydytojai kur matavai.
*

matuojant temperatura uzpaliuke reikia visad 5 dalis numesti nuo rodomos temperaturos,as taippat buvau issigandusi karta,bet pasikonsultavau ir apsiraminau smile.gif
pievu-gele
Beje leukocitu kiekis islieka padidejes ir praejus uzdegimui.Manau antibiotiku neprireiks . Aisku kaip gydytoja patars
floridija
As tai visada pazastyteje matuoju temperatura, tada tiksliau ir paciai ramiau buna.
silve
Nu, mielosios, ką aš be jūsų daryčiau 4u.gif Vargais, negalais pamatavau temperatūrą pažastytėje. Mano mažylis kaip gyvas sidabriukas, labai jau juda ir tikrai nepanašus į karščiuojantį. Temperatūra 36, 4 C bigsmile.gif thumbup.gif Reikės skambinti gydytojai ir pasakyti kokia aš dar nepatyrusi mama. blush2.gif O kad liaukocitų daugiau, ji man užsiminė, kad vaikams būna, bet ją ta temperatūra neramino, sako, reikės gerti antibiotikus, jeigu ji nekris, kad kokia komplikacija neišlystų.
floridija
QUOTE(silve @ 2010 01 13, 16:00)
Nu, mielosios, ką aš be jūsų daryčiau 4u.gif  Vargais, negalais pamatavau temperatūrą pažastytėje. Mano mažylis kaip gyvas sidabriukas, labai jau juda ir tikrai nepanašus į karščiuojantį. Temperatūra 36, 4 C bigsmile.gif  thumbup.gif  Reikės skambinti gydytojai ir pasakyti kokia aš dar nepatyrusi mama. blush2.gif  O kad liaukocitų daugiau, ji man užsiminė, kad vaikams būna, bet ją ta temperatūra neramino, sako, reikės gerti antibiotikus, jeigu ji nekris, kad kokia komplikacija neišlystų.
*

Na va kaip smagu! thumbup.gif
mazuika
na pvz mums butent gydytoja ir patare matuoti uzpakaliukyje, o ne burnoje (turim termometra-soskyte) ar dar kazkaip kitaip, nes uzpakaliukyje tiksliausiai galima pamatuoti. bet iskart perspejo, kad reikia atmesti 5 daleles (kazkur skaiciau, kad net 6 reiktu atmest). bet nzn, gal reiks pabandyt ir pazastyje pamatuot ir palygint, kas gaunasi:)
o mums panasiai kaip ir temos autorei - mergyte slogavo gana netrumpai, ir temperatura neauksta laikesi (37-37.3). sloga pasibaige, o temperatura vis dar laikosi. pasidarem karaujo tyrima, tai rodo kazkoki virusini uzdegima. bet gydytoja sako, kad gal cia del tos jau pasibaigusios slogos ir kol kas antibiotiku sake negert. jei po keliu dienu vis dar laikysis temp, tada ziuresim ka daryt.

ADREV
as tai turiu ciulptuka su termometru, liuks daiktas thumbup.gif
renaciukas66666
o man gydytoja sake kad reikia 7 dalis atmest
~MILENA~
matuoju su el.termometru smile.gif
tikra.ragana
Mielos merginos, pasidalinkit patirtimi. 4u.gif  Mano 7 mėn. berniukas peršalo, truputi paslogavo, gerklytė buvo paraudusi. Dabar jau viskas praėjo. Sakau pamatuosiu temperatūrą, elektroninį termometrą įdėjau į užpakaliuką. Prišilo 37,1 C
*

jau atsake kad reikia 5 dalis numesti, bet labai nerekomenduojama uzpakaliuke matuoti, yra daug atveju kai praduria , nulauzia ir ko tik dar nepridaro tie tevai. kas cia per nesamone, negi malonuma jauciat taip darydami, gal sau ten matuokites. juk yra daugybe rauksliu kur matuojama tempa. kakliuko, kirksnies, pazastyte, burnytes termometrai thumbup.gif
milija99
QUOTE(tikra.ragana @ 2010 01 25, 17:29)
jau atsake kad reikia 5 dalis numesti, bet labai nerekomenduojama uzpakaliuke matuoti, yra daug atveju kai praduria , nulauzia ir ko tik dar nepridaro tie tevai. kas cia per nesamone, negi malonuma jauciat taip darydami, gal sau ten matuokites. juk yra daugybe rauksliu kur matuojama tempa. kakliuko, kirksnies, pazastyte, burnytes termometrai  thumbup.gif
*

Aš pav. su elektroniniu termometru matuoju užpakaliuke, ir ne prie ko čia malonumas (kai nosytę siurbiu ir mergytė verkia irgi malonumo nejaučiu, bet reikia), o tiesiog tiksliausi duomenys gaunami. Išbandytra praktiškai - pažastėlyje rodė 37,7, bet man įtartinai karšta mergytė buvo, pamatavau išangėje 39 (atmetus 5 dalis, 38,5 gaunasi). Taip kad ir vaistukų reikėjo, nes iš tikro jau virš 38 buvo. Tiesiog darai tai kas reikia ir būtina ir pirmiausia, kad padėtum savo kūdikėliui.
Jurmila
QUOTE(milija99 @ 2010 01 25, 17:03)
Aš pav. su elektroniniu termometru matuoju užpakaliuke, ir ne prie ko čia malonumas (kai nosytę siurbiu ir mergytė verkia irgi malonumo nejaučiu, bet reikia), o tiesiog tiksliausi duomenys gaunami. Išbandytra praktiškai - pažastėlyje rodė 37,7, bet man įtartinai karšta mergytė buvo, pamatavau išangėje 39 (atmetus 5 dalis, 38,5 gaunasi). Taip kad ir vaistukų reikėjo, nes iš tikro jau virš 38 buvo. Tiesiog darai tai kas reikia ir būtina ir pirmiausia, kad padėtum savo kūdikėliui.
*

Tikrai taip, mes irgi užpakaliuke matuojam drinks_cheers.gif Ir gydytoja sakė, kad ten tiksliausiai gaunasi, ir pati esu tą išbandžiusi. Galima, aišku, matuoti ir visokiose raukšlėse, bet tada vaikas ramiai turi pabūti, kad ten kur matuoji oras neprieitų (tam, kad duomenys būtų tikslūs). O pabandykit ramiai išlaikyti 8-9 mėn. kūdikį, kad ir kelias minutes doh.gif
ilganose
Mes matuojame pazastyteje. Nors mano angeliukas niekad vietoj nenusedi, net rengti didele problema, bet kai jai nors siek tiek pakilusi temperatura, jokiu pasipriesinimu nesulaukiu, buna rami kaip belgas ax.gif
Vaiva.S
mes matuojames su gyvsidabriniu termometru ir pazastyteje smile.gif uzpakaliuke kazkaip baisu kad nenulauztu, o elektroniniais nelabai pasitiniu, nes pagal ju parodymus man paciai jau seniai po zeme reiketu buti, nes daugiau 35 kaip nerodo taip nerodo doh.gif o ir gydytoja sake kad tiksliausi yra gyvsidabriniai drinks_cheers.gif
silve
Tai va, galutinai išsiaiškinau kaip matuoti temperatūrą. Kaip ir rašiau, temperatūrą matuodavau sūnelio užpakaliuke, pasikonsultavusi su jumis, mamytės, pamatavau pažastytėje. Ir ačiū Dievui mano baimė nepasitvirtino, temperatūros nebuvo. Bet... Savaitgalį vaikiukas pradėjo kosyti, nutariau išsikviesti GMP, kad paklausytų, nes bijojau visokių komplikacijų. Gydytoja paklausė, mus supakavo ir išvežė į ligoninę. Ligoninėje ir pasakė, kad temperatūrą reikia matuoti pažastytėje. Kad ir kokio amžiaus kūdikis buvo, vistiek liepdavo matuoti pažastyje.
Simsė
Mes taip pat matuojam pažastytėje mirksiukas.gif
putlute
matuoju užpakaliuke, nes pažastytėse kartais gaunas kitokie rezultatai. na o jeigu jau vaiakas labai spurda ir baisu kišti į užpakaliuką, tai pamatuoju miegančiam ir viskas mirksiukas.gif .
mettta
Mes matuojam pazastyje, bet kelis kartus yra teke ir uzpakaliuke pasitikslinimui pamatuoti.
tarina
nusipirkom beurer skaitmenini termometra topo centre. Kazkada maciau vaiku ligonineje su tokiu gydytoja prieidavo ir pamatuodavo vaikuciam temperatura. Tris sekundes reikia pavedzioti per kaktyte ir supypsi parodydamas atsakyma. Zinoma nepigus - siek tiek virs 100 litu, bet juk ne vieniem metam perku. Kai tik kyla abejone , prided ir is karto gaunu atsakyma.
Moniuke
kol buvo visai mazyte tai uzpakaliuke matuodavau, dabar tai tik pazastyje smile.gif
Milda_Milda
Matuoju visą laiką pažastyje ax.gif Nors kūdikiams sako porą laipsnių numesti reikia. g.gif
milija99
QUOTE(Milda_Milda @ 2010 02 02, 10:59)
Matuoju visą laiką pažastyje  ax.gif Nors kūdikiams sako porą laipsnių numesti reikia. g.gif
*

Na negirdėjau niekad šito. O kas taip sako, ir kodėl?
Miracle_mira
QUOTE(milija99 @ 2010 02 02, 12:10)
Na negirdėjau niekad šito. O kas taip sako, ir kodėl?
*

Mums gydytoja irgi sake, kad tiksliausia temperatura yra matuojant uzpakaliuke, bet vis tiek reikia numesti 5 dalis. Uzpakaliuke tiksliausia, nes tada vaikiukas kad ir juda bet temperatura nuo to nepasikeicia, o jei desite i pazasti tai jam judant liks atviru ploteliu ir tada temperatura issikreips (tikiuosi aiskiai parasiau blush2.gif ) o del ko numesti 5 dalis tai net nezinau, atvirai pasakius, bet kiek bandziau matuoti temperatura sunui visada reikejoatimti 5 dalis, nes kitaip rode kad turi temp jis, o aiskiai jauciasi, kad neturi...
milija99
QUOTE(Miracle_mira @ 2010 02 02, 13:10)
Mums gydytoja irgi sake, kad tiksliausia temperatura yra matuojant uzpakaliuke, bet vis tiek reikia numesti 5 dalis. Uzpakaliuke tiksliausia, nes tada vaikiukas kad ir juda bet temperatura nuo to nepasikeicia, o jei desite i pazasti tai jam judant liks atviru ploteliu ir tada temperatura issikreips (tikiuosi aiskiai parasiau  blush2.gif ) o del ko numesti 5 dalis tai net nezinau, atvirai pasakius, bet kiek bandziau matuoti temperatura sunui visada reikejoatimti 5 dalis, nes kitaip rode kad turi temp jis, o aiskiai jauciasi, kad neturi...
*

Tai apie rektalinę temperatūrą viskas aišku, kad reikia numesti, nes mūsų fiziologinė (normali) organizmo temperatūra yra apie 37, 1, ar 37,2 C. Tai jei matuoji užpakaliuke, tai tiek ir turi žmogus turėti, jei jis sveikas. Na bet Milda_Milda rašė, jog matuoja pažastyje, ir rašo, jog reikia vaikui numesti, tai man ir kilo klausimas, kodėl, nes niekada apie tai nesu nei girdėjusi nei skaičiusi.
Moonlightpoison
As pries 6 metus pirkau UK Braun termometra i ausy savo panelei, tai lyg siolei naudojam, taip pat ir mazylei. Nezinau kaip siaip laikais bet anais tikrai kokybiski buvo g.gif tikrinome matuodami su gyvsidabriniu ir lygindami rezultatus. Mum tai patogiausias ir labiausiai pasiteisines budas 4u.gif
saline
seip matuoju pazstelej, bet dar kartais ir burnytei, (toki termometra turim), ir dar prie kakliuko tokia juostele termometra turime smile.gif
Raigra
Kol dar visai mazas leliukas tai nera kitos iseities kaip matuoti uzpakaliukyje, bet as nuo 6 men. pradejau matuoti pazastyteje, nes gyd. sake, kad kiekvienam vaikui skirtingai reikia atimti tas kelias dalytes matuojant uzpakaliukyje, vieniems 0,3, kitiems net ir 0,6 taigi tai nera labai tikslu, o pazastyteje viskas aisku ir taip pat su elektr. termometru greitai. Be to ir negerai daznai matuoti uzpakaliukyje, kad kas ten nepasizeistu.
Sekmes visoms, nesirkite !!!!! mirksiukas.gif
Lina1985
na mes uzsisakem is anglijos termometra-soske. tikiuosi gerai matuos temperatura.
JN
O kaip išlaikyti kūdikio pažastyje ta termometrą? Ypač gyvsidabrinį, kur parodymų reikia 10 min laukti? g.gif
wikky2010
Sveikutes,as savo maziukui temperatura matuoju skaitmenini termometra i ausyte ikisus palaukiu 2 sekundes ir rezultatas yra thumbup.gif bet net nezinau ar tiksliai rodo g.gif
Esha
Matuoju pazastyje, O islaikau labai paprastai- matuoju ji nesiodama, termometra ikisu prie tos pazasteles, kuri priglausta prie mano kuno. Ramiai pasimatuojam smile.gif
Raigra
QUOTE(juodoji_nasle @ 2010 02 27, 17:55)
O kaip išlaikyti kūdikio pažastyje ta termometrą? Ypač gyvsidabrinį, kur parodymų reikia 10 min laukti?  g.gif
*

Manau panešioti būtų galima ir pasimatuosite mirksiukas.gif
Arba nusipirkti geriau elektroninį ir bus greičiau ir patogiau, ne tiek daug ir kainuoja smile.gif
Bozinda
Visada matuoju pazasty smile.gif
ma3ca
Mielos merginos, pasidalinkit patirtimi. 4u.gif  Mano 7 mėn. berniukas peršalo, truputi paslogavo, gerklytė buvo paraudusi. Dabar jau viskas praėjo. Sakau pamatuosiu temperatūrą, elektroninį termometrą įdėjau į užpakaliuką. Prišilo 37,1 C Ir taip tęsiasi daugiau negu savaitę. Tik ta temperatūra per dieną kelis kartus šokinėja, būna 1 dalis, būna 2, būna karais ir 6 dalys. Paskambinau savo gydytojai, liepė pasidaryti tyrimus. Šlapimas geras, tik kraujuke liaukocitų 10, tai rodo uždegimą. Gydytoja sako, jeigu iki galo savaitės temperatūra laikysis, reikės gerti antibiotikus. O taip jų nesinori schmoll.gif
*

Neklysta mamos teigdamos, jog kūno temp. matuojama vaikučio išangėje visada bus iki 0.5 laipsnio aukštesnė. Tačiau negalima nekreipti dėmesio schmoll.gif į padidėjusį leukocitų kiekį. Ne visada organizmas sugeba kovoti, dėl to ir nebūna temp.
Evatam
Nuo pat pradziu matuodavau pazastyteje su elektroniniu termometru.
Dzolina
Man tai įdomiausia, kad kai matuoju užpakaliuke ji būna jau ir atėmus puse laipsnio žymiai aukštesnė, nei pažasty
kwakse*
Mes matuojam uzpakaliuke. Taip tiksliausia. Kai pamatavau pazastyje rode 37.7. Persigandau, paskambinau daktarei, o ji liepe uzpakaliuke pamatuot, pasirodo viskas gerai. Maziukui galejo buti pazastyte pasutus, todel daugiau ir rode.
O kas liecia "malonuma" kankinant vaika taip matuojant temperatura, tai sunkiau tam vaikui su termometru pazastyje isbuti. Juk nesukisi to termometro kazin kaip...
agneb
Mes matuojam pazastelej smile.gif nes mums daktare sake, jei norit matuoti uzpakaliuke, tai is pradziu sau pasimatuokit lotuliukas.gif ir pasiule matuoti tik pazastelej ax.gif
JuRu
Man irgi kilo toks pats klausimas. Perskaiciau, kad keletas merginu minejo apie ausyteje matuojama temperatura. Maciau tokiu termometru pirkti. Aisku, jie gana nepigus. Tik idomu, ar pasiteisina? Gal kas turi daugiau patirties?
Kiek suprantu, tai jie elektroniniai ir matavimas trunka vos keleta sekundziu. Idomu, ar verta investuoti i toki daikta?
tikra.ragana
QUOTE(JuRu @ 2010 03 19, 14:12)
Man irgi kilo toks pats klausimas. Perskaiciau, kad keletas merginu minejo apie ausyteje matuojama temperatura. Maciau tokiu termometru pirkti. Aisku, jie gana nepigus. Tik idomu, ar pasiteisina? Gal kas turi daugiau patirties?
Kiek suprantu, tai jie elektroniniai ir matavimas trunka vos keleta sekundziu. Idomu, ar verta investuoti i toki daikta?
*

verta tikrai verta, nes juk nuo pat kudikystes bent jau mums kai prasidejo matavimas tai taip ir tesiasi, tai lyg siltas vaikas atrodo, tai vel kazkas. be to ir sau maloniau per sekunde pasimatuoti nei sedet pazasti laikant 4u.gif
Visad.su.tavimi
QUOTE(Evatam @ 2010 03 16, 16:16)
Nuo pat pradziu matuodavau pazastyteje su elektroniniu termometru.
*

Aš lygiai taip pat smile.gif
eglelapas
Mes temperatura matuojam su termoskaneriu ausyje, rezultata parodo po 2-3 sek. ir nereikia kudikio nuogint, lengva pamatuoti mieganciam
thumbup.gif daiktas, rekomenduoju, net musu seimos gydytojas tokiu naudojasi.
Edgariene
Temperatura matuoju pazastyje, tik reikia imtis visu gudrybiu, kad pamatuot, nes muistosi, juda, kruta, verciasi. smile.gif
rozete
Dar gulint ligoninėje seselės matuodavo temperatūra kūdikiui prie kakliuko, raukšlėje, su elektriniu termometru, tai aš irgi taip pat matuodavau, būdavo labai patogu biggrin.gif bet greičiausiai šis būdas veiksmingas tik pirmaisiais mėnesiais, iki tol kol ties kakliuku nebėra tokios gilios raukšlės..
Furtado
Mes su Microlife 1 sekundės termometru, kada tik nori, naktį, dieną, miega, žaidžia, priėjai ir pamatavai
Itane
mes irgi su elektroniniu termometru matuojam temperatura pazastyje ax.gif buvo kazkuria diena 37, 2dalys, po keliu minuciu vel matavau jos jau nebebuvo, klausiau gydytojos, tai sake neissigasti, nes mazuciams ji labai sokineja susilus, paverkus ir t.t.
sarafea
Kol kudikis dar mazas labai patogu i uzpakaliuka,poto zadu matuot pazastyje arba kirksnyje. mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.