Gal kas gali patarti ar pasidalinti patirtim.. prie pora dienu "uzsidege krutis", auksta temperatura, skausmas, Dejau kompresus, masazavau, lyg ir praejo, bet po to aptikau sukietejima, kurio lyg ir neskauda , bet kazkaip kelia jis man nerima.Ar tiesiog nekreipti demesio, ar reiktu kazka daryti, kazkur kreiptis (nezinau kur), nes panasu kad as pati nieko nebeistengiu padaryti
QUOTE(renaldinka @ 2009 03 03, 17:31) Gal kas gali patarti ar pasidalinti patirtim.. prie pora dienu "uzsidege krutis", auksta temperatura, skausmas, Dejau kompresus, masazavau, lyg ir praejo, bet po to aptikau sukietejima, kurio lyg ir neskauda , bet kazkaip kelia jis man nerima.Ar tiesiog nekreipti demesio, ar reiktu kazka daryti, kazkur kreiptis (nezinau kur), nes panasu kad as pati nieko nebeistengiu padaryti Kai žindysi iš tos krūties, pasirink tokią žindymo padėtį, kad vaikiuko smakras būtų nukreiptas į sukietėjimą. Dar pati, maitinimo metu, gali dviem pirštais (snilium ir didžiuoju) sukamaisiais judesiais (spirale) švelniai masažuot nuo pradžios link spenelio. Stebėk tą sukietėjimą. Kad žinotum kur : http://zindymas.lt/node/254
Aciu uz patarima
Sveiki, noreciau pasikonsultuoti, mano vaikeliui 5 paros, o mano pazastyse yra guzeliai, ka su jais daryti, kad neuzdegtu krutines?
Beje, vienoje krutineje jauciu tempima. QUOTE(BAiste @ 2010 01 13, 20:45) Sveiki, noreciau pasikonsultuoti, mano vaikeliui 5 paros, o mano pazastyse yra guzeliai, ka su jais daryti, kad neuzdegtu krutines? Beje, vienoje krutineje jauciu tempima. sveika,manau su tais guzeliais kazko daryti nereikia,penkta para mamoms pradeda gamintis daug pieno,t.ypriespienis virsta i piena.stenkis gerti maziau skysciu,ir duoti daznai vaikiukui kruti,papildomai jokiu misinuku ir arbatu QUOTE(BAiste @ 2010 01 13, 21:45) Sveiki, noreciau pasikonsultuoti, mano vaikeliui 5 paros, o mano pazastyse yra guzeliai, ka su jais daryti, kad neuzdegtu krutines? Beje, vienoje krutineje jauciu tempima. Konsultuokis su mama-mamai bus ir patogiau ir efektyviau Pasirink mama-mamai, tada paspausk "skaityti daugiau"- atsiras vardai ir telefonų numeriai kaip žindyti; http://www.pradzia.org/taxonomy/term/35 ir dar pasiskaityk: http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.60 Sėkmės
BAiste, paskaičiau tavo kitas žinutes, aiškiau
Kaip ir pati rašei, kad smakriukas būtų nukreiptas į sukietėjimą. Pasirink tokią maitinimo padėtį, kad maitinant smakriukas būtų nukreiptas į probleminę vietą. Maitinani švelniais sukamaisiais judesiais nuo sukietėjimo link spenelio masažuok.
Dar prieš maitinimą pašildyk krūtį po šiltu vandeiu- atsipalaiduos pieno latakėliai, pagerės nutekėjimas.Po maitinimo- galima atvėsinti krūtis su šaldytų daržovių maišeliu ar kopūstlapiu. Jei mažylis sunkiai paima pilną krūtį- nutrauk kelis ml pienuko...
QUOTE(Letaa @ 2010 01 14, 13:26) Dar prieš maitinimą pašildyk krūtį po šiltu vandeiu- atsipalaiduos pieno latakėliai, pagerės nutekėjimas.Po maitinimo- galima atvėsinti krūtis su šaldytų daržovių maišeliu ar kopūstlapiu. Jei mažylis sunkiai paima pilną krūtį- nutrauk kelis ml pienuko... Kopustlapis tikrai daro stebuklus - isbandyta
pamenu kai man pirmaji karteli atsirado tie guzeliai tai buvau irgi labai issigandusi bet gydytoja mane nuramino kad cia nuo pieno,mat dar nesusireguliavo pieno gaminimas ir gali buti tokiu atveju...pastebekite kai vaikelis istraukia pieneli tai po kiek laiko guzeliai sumazeja, bent jau man taip atsitinka kai pieno gaminimas krutineje sumazeja tada tie guzeliai irgi pamazeja...na kol maitninau savo vaikeliui tai ju visada budavo o kai tik nustojau tai ir jie dingo
Man tokie guzeliai buvo atsiradę vienoje pažastyje 3 diena po gimdymo, ginekologas pasakė, jog tai įvyko todėl, kad gaminasi pienas ir ta krūtis buvo pernelyg pilna ilgą laiko tarpą (nesisekė pačiai maitinti vaiko), pradėjau nutraukinėti pieną su pientraukiu, ilgiau pasėdėdavau būtent prie tos krūties ir po 2 savaičių tie guzeliai patys dingo
Sėkmės
Sveikos mamos,
Matinu lygiai 6men, niekada neturejau jokiu problemu su krutimis, taciau sian abstulbau prabudus ryte ir raudis desines kruties apacioje dideli sukietejima Siaip maniau, jog pienukas gal jau ir i pabaiga, nes krutys jau taip nebepritviksta kaip anksciau (kitaip pagalvotum,jog prisigamino pienelio, o vaikas neistrauke ir zussistovejo), taciau pieno vaikui pakanka. Ka dar galetumete patarti?
avilinka,
Kuo daugiau žindyt iš pribleminės krūties. Parinkus maitinimo padėtį, kad vaiko smakriukas būtų nukreiptas į sukietėjimą, pati dviem pirštais (smiliuk ir didžuoju) švelniais, sukamaisiais judesiais (spirale) nuo krašto link spenelio masažuok maitinimo metu. Gal perpūtė? Liemenėlė patogi, neveržia, nespaudžia??? Nugulėjai? Gal įvedėt primaitinimą??? (tuomet pirmiausia MP, po to (~5-20min, kol paruoši, paramini) maisto ragavimas. QUOTE(avilinka @ 2010 02 14, 14:08) Sveikos mamos, Matinu lygiai 6men, niekada neturejau jokiu problemu su krutimis, taciau sian abstulbau prabudus ryte ir raudis desines kruties apacioje dideli sukietejima Siaip maniau, jog pienukas gal jau ir i pabaiga, nes krutys jau taip nebepritviksta kaip anksciau (kitaip pagalvotum,jog prisigamino pienelio, o vaikas neistrauke ir zussistovejo), taciau pieno vaikui pakanka. Ka dar galetumete patarti? As dar dedavau su spiritu kompresa arba degtine jei dideli sukietijimai,vietoj medaus ir kopusto tepu evijos kremu,nes taip neistepliuoju,kaip su medum Pirma durtyte maitinau iki 8 men.,o kita mazyle dar ir dabar maitinu Tikiuosi,kad jum greit viskas susitvarkys neperskaiciau iki galo ir su masazais pasikartojau QUOTE(vaidule66 @ 2010 02 15, 12:27) As dar dedavau su spiritu kompresa arba degtine jei dideli sukietijimai,vietoj medaus ir kopusto tepu evijos kremu,nes taip neistepliuoju,kaip su medum Pirma durtyte maitinau iki 8 men.,o kita mazyle dar ir dabar maitinu Tikiuosi,kad jum greit viskas susitvarkys neperskaiciau iki galo ir su masazais pasikartojau aciu uz patarima,buvau labai issigandusi,taciau kompresas labai padejo, po jo vaikas viska istrauke Kita karta ramiau reaguosiu,nes bus aisku,jog nera taip baisu ir viskas pataisoma QUOTE(avilinka @ 2010 02 15, 19:25) aciu uz patarima,buvau labai issigandusi,taciau kompresas labai padejo, po jo vaikas viska istrauke Kita karta ramiau reaguosiu,nes bus aisku,jog nera taip baisu ir viskas pataisoma Nera uz ka taip kt karta jau busi gudrese
Nezinau ar apie tuos pacius guziukus kalbam, bet man jei labai ispampsta krutys, tai valgant vaikui pati su pirstais tuos guziukus masazuoju, stiumiu spenelio link, ir tiek, isvalgo ir pranyksta. Kaip as isivaizduoju tai tie guziukai pasidaro, kai daug pieno prisigamina ir tose "lastelese" (nepamenu kaip jos vadinasi) daug prisikaupia, kad net i pavirsiu issoksta....
Man buvo atsirade, kai ilgai nenusiurbiau (baliuje buvom). Krutine issipute, ir atsirado didelis guzas viduj. Bandziau siurbti, bet nebego, lyg kamstis butu susidares. Tai maigiau, skaudejo, bet maigiau is visu jegu tuo paciu metu pientraukiu traukiant. Taip pat siltoj vonioj guledama maigiau. Antra diena pramuse ta "kamsti" ir pradejoj begti pienas (pries tai vos vos palasedavo). Taip ir isbego tas guzas.
Kaip man si maitinima nepasiseke su krutimis ispampusios, guzuotos, jautrios neimanoma prisiliesti, bet pasiskaiciau jusu patarimu reiks meginti masazuoti kai maitinsiu, pasisildyti, labai bijau kad nebutu uzdegimo
QUOTE(Ajurekiuke @ 2010 04 18, 16:39) Kaip man si maitinima nepasiseke su krutimis ispampusios, guzuotos, jautrios neimanoma prisiliesti, bet pasiskaiciau jusu patarimu reiks meginti masazuoti kai maitinsiu, pasisildyti, labai bijau kad nebutu uzdegimo Maitink pagal vaiko poreikį. Vaikai mamas pagydo
Man kai atsirasdavo skausmingi guzeliai aš sukandus dantis iš visos jėgos juos spausdavau maitinimo metu, kišdavau ir kišdavau papą kad nespėtų pilnai prisipildyti pieno visos krūtų "cisternos", šitaip maigant ir ištisai daug dažnai duodant žysti sekančią parą jau skausmas per pus mažesnis, o dar po paros visai išnykdavo (ir skausmas ir guziukai). dabar stengiuosi taip maitinti, kad tik išvengt bet kokio skausmo krūtyse.
ir man atsirado didelis guzas po to kai ilga laika nemaitinau is kruties. temperatura iki 40 buvo. skaudejo, krutis paraudus buvo. per kancias ta guza masazavau pora dienu ir net pradejo begti tokie tristesni gelsvi laseliai is spenelio :/ guziukas sumazejo, bet neisnyko. kruties nebeskauda, temperaturos nera, paraudimas vos vos matos. bet visvien esu pasimetus... ka daryti su tuo guziuku ? toliau kankinti ir maigyt ar savaime su zindymu isnkys? o gal vaistu kokiu reik?
QUOTE(shushushkin @ 2010 05 05, 21:20) ir man atsirado didelis guzas po to kai ilga laika nemaitinau is kruties. temperatura iki 40 buvo. skaudejo, krutis paraudus buvo. per kancias ta guza masazavau pora dienu ir net pradejo begti tokie tristesni gelsvi laseliai is spenelio :/ guziukas sumazejo, bet neisnyko. kruties nebeskauda, temperaturos nera, paraudimas vos vos matos. bet visvien esu pasimetus... ka daryti su tuo guziuku ? toliau kankinti ir maigyt ar savaime su zindymu isnkys? o gal vaistu kokiu reik? mane tas pats klausimas kankina ir as turiu toki jau "nugesinta" guzeli, beje, man atsirado daugiau nauju skausmingu guzu toj pacioj kruty QUOTE(blondynka @ 2010 05 06, 07:46) mane tas pats klausimas kankina ir as turiu toki jau "nugesinta" guzeli, beje, man atsirado daugiau nauju skausmingu guzu toj pacioj kruty siaip turetu isnykti, daugiau maitinkiti is tos puses kur guzelis, laikykyte vaika taip kad smakras butu nukreiptas i ta puse, dar bandykite tepti garmastanu guzelio vieta.
Turejau problemu su guzais/sukietejimais krutinese. Juos gydziau kompresais: medus + pamustas/paminkstintas kopusto lapas; tarkuotos bulves; 1 saukstas medaus+1 saukstas aliejaus + 1 saukstas degtines. Taip pat esu tepusi Valkovo tepalu, kuri gamina vaistinese. Pirma sukietejima, kuris perejo i uzdegima teko gydyti ir antibiotikais. Atsiradus guzui kartais per diena kelis kartus lipu i silta vonia. Paskutini karta su savimi i vandeni pasiemiau ir vaika - rezultatas simtaprocentinis, nors siaip is guzuotos kruties tik pora gurksniu istraukdavo ir pykdavo. Bet siltoje vonioje pramuse uzakusius latakus.
Sekmes maitinancioms ir susidurusioms su problemomis.
man vakar atsirado vel guzelis, bet toks apciuopiamas viduje, nedidelis, krutis bevek tuscia, tai jis taip giliai jauciasi ir laaabai skauda, palietus atrodytu kaip koks latakas susitrombaves
O tai ko jūs moterys į medikus nesikreipiat, kai guziukų nepavyksta išjudinti ilgiau nei parą/dvi dienas, kyla temperatūra, skauda ir t.t.? Man mama iškart sakė - jei nepavyks guzo įveikti antrą dieną - iškart varai pas gydytoją. Jai pačiai yra taip buvę - tai gydytoja siuntė daryt šildymo procedūras (ten kažkokiom bangom ar spinduliais - gerai nenusimanau) - tai po kelių seansų guzas išsivaikščiojo. Kai kyla uždegiminiai procesai, skiria ir vaistų, kad nebūtų rimtesnių komplikacijų. Žindymo dėl vaistų nutraukti nereikia.
Guzai gi susidaro ne tik iš neišvalgyto pieno, bet ir dėl aplinkui esančių audinių patinimo - gaunasi uždaras ratas - patinę audiniai, užsilaikęs pienas, kraujas, limfa - visa tai kelia skausmą, spazmuoja ir neleidžia išsivaikščioti. Bet išjudinti pieną vis tiek reikia. Ir niekas kitas to taip gerai nepadaro, kaip vaikiukas - tik jam reikia padėti - prieš žindymą sušildyti krūtį kompresais ir pan., truputį nusitraukti, kad lengviau bėgtų ir būtinai duoti žįsti. Aš va irgi jau buvau supanikavusi - sukietėjo kone trečdalis krūties, paraudo, o pienuko ištraukt nesigauna - vos keli lašiukai prasisunkia.. Vaikas irgi skaudžiai tampo krūtį, bet sklandžiai pažįst nesugeba. Visą dieną ko tik nedariau - ir kopūstlapius, ir karštą butelį "prisiurbinėjau", masažavau - nepraėjo. Tai padėjo prieš miegą ilgas gulėjimas vonioje - panirusi po vandeniu kantriai, ilgiau nei valandą, ištraukinėjau pienuką, masažavau abiem nykščiais iš visų pusių slinkdama guzą link spenelio. Kol po gero pusvalandžio "pramušė" - traukiant pagaliau ėmė gausiai bėgti pienas. Bet ir tada dar jautėsi guzai. Galiausiai po vonios lovoj šalia miegantis vaikas aktyviu naktiniu maitinimusi ištraukė likusį pieną (daviau tą krūti naktį dukart iš eilės) ir ryte jau guzų nebebuvo. Skausmas ir jautrumas dar liko - kadangi buvau užsirašiusi - tai nuėjau ir pas gydytoją - ta konstatvo, kad guzų tikrai nesijaučia, o skausmas praeis - tereikia ir toliau duoti vaikui žįsti, o kartu dėti kompresų. Štai tokia ilga istorija - būtinai išbandykit vonią (ne dušą - jis taip gerai viso kūno nesušildo ir neatpalaiduoja). Tik masažuodamos ir nusitraukinėdamos nepersistenkit - audinių negalima sužaloti, tikslas yra pagerinti kraujotaką ir pastumti pieną link spenuko.
pas mane taip pat buvo atsirade guziukai, tai pirmas vaistas masazas, zinoma tai nera malonu ir skausminga, bet tai butinybe
man tai nestumo metu atsirado kairioj kruty guzelis,ans po biski didejo,manaiua ,kad tai priespienis susikaupe.dabar maitinu krutimi,bet vistiek jauciasi mazas sukietejimas ,viena diena lyg kazkas butu plyse ten,tai uzeina skaudeti.maitinu 3 men. ar reik kreiptis i gydytoja,ar praeis savaime,kai baigsiu maitinti?
Turejau ir as bedeliu su guzais pirmom zindymo savaitem. Su specalistu pagalba viskas susitvarke, bet dabr po menesio vel pradejo krutis skaudeti, ir abi toj pacioj vietoj - vidinej pusej, apatinej daly, guzeliu nesijaucia, nu bet labai skauda, net nezinau ka galvoti. O pries kokias tris savaites pazasty atsirado skaudamas guzelis, bet jis jauciamas giiau, neatrodo kaip butu pieno guzas, sakau gal koks limfmazgis, nes jis mazas ir kietas, ar cia jau reikia begti pas gydytoja ar jis dings savaime?
As irgi turejau bedu zindymo pradzioje, kai buvo didziulis pienopludis, tada padejo kopusto lapai - pienas imdavo pats begti pabuvus su kopustu kompresu.
Mano vaikui jau beveik 17men, vis dar zindau, bet pries kelias dienas MB buvo su vaiku isvaziaves visai dienai, man labai prisikaupe pieno, ir net pazindzius nepalengvejo - pora dienu laikesi didelis skausmingas guzas, isbandziau visokias zindymo pozas (kaip pacioje pradzioje), bandziau masazuoti, bet niekas negelbejo, kol nesugalvojau uzsideti silto kompreso su kadagio uogu eteriniu aliejumi: palaikiau ji gal pusvalandi ir tada daviau vaikui zisti ir iskart kaip su ranka ta guza nueme
Vaikas atsisako žįsti pažeistą krūtį. Patampo spenelį, išspjauna ir rėkia. Bandžiau ir nešiodama maitinti tai tas pats
saules zuiki,
Gal pavyktų įsiūlyti pridėjus vaiką prie krūties ir lašinant pienuką (truputį nusitraukus) pajustų kvapą, skonį gal žystų?! Pienligės nėra? Dantukai nesikala? Kiek sykių per parą šlapinasi? QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 06 19, 22:09) saules zuiki, Gal pavyktų įsiūlyti pridėjus vaiką prie krūties ir lašinant pienuką (truputį nusitraukus) pajustų kvapą, skonį gal žystų?! Pienligės nėra? Dantukai nesikala? Kiek sykių per parą šlapinasi? Pienliges nera, dantuku dygimo pozymiu taip pat. Slapinasi 4-5 k per diena, slapimo kvapas l. aitrus. Nakti is paeiliui is abieju krutu ta gausesni pienuka iszindo ir pamiegodavo. O paryčiui prasidejo vel koncertai, vaikas apzioja kruti, pabando zisti, iskart pienelis neteka, tai susinervina ir spjauna, parekia ir vel sukasi prie kruties, bandziau prisiglaudus laikyt prievarta, bet stumiasi ir verziasi nuo manes. Pastoviai ciulpia savo lupas, drabuzius, mano rankas ir peti, o kruties nebeima ne vienos. Ciulptuko neduodam, bet turbut pienelio sumazejo, iskart neteka, nutraukus pienelio i burnyte irgi nenori imti.
saules zuiki,
4-5kartai - mažai. Minimum reikia 6. Prieš duodama dėk šilumą ant krūties (dušas, pūslė, karštu vandeniu sudrėkintas rankšluostis) +pastimuliavus krūtį/spenelį vos nusitrauk, tuomet bus suaktyvintas pieno tekėjimas, nereikės vaikučiui žysti kol prisišaukia pienuką (~0,5-1min.) Bandyk maitint šiltoje vonioje pasiguldžius ant pilvo (vanduo ramina, šiluma atpalaiduoja) Jei vis vien neims, tuomet nusitraukinėk, girdyk šaukšteliu, stiklinaite, papildomo maitinimo sistema ( http://parduotuve.tindirindi.lt/papildoma-...mo-sistema.html ) Jokių pasikeitimų per pastarąją savaitę nebuvo? Kvepalai, neįprastas maistas, mmm, skiepai??? Kiek vit. d lašų geria? QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 06 20, 11:39) saules zuiki, 4-5kartai - mažai. Minimum reikia 6. Prieš duodama dėk šilumą ant krūties (dušas, pūslė, karštu vandeniu sudrėkintas rankšluostis) +pastimuliavus krūtį/spenelį vos nusitrauk, tuomet bus suaktyvintas pieno tekėjimas, nereikės vaikučiui žysti kol prisišaukia pienuką (~0,5-1min.) Bandyk maitint šiltoje vonioje pasiguldžius ant pilvo (vanduo ramina, šiluma atpalaiduoja) Jei vis vien neims, tuomet nusitraukinėk, girdyk šaukšteliu, stiklinaite, papildomo maitinimo sistema ( http://parduotuve.tindirindi.lt/papildoma-...mo-sistema.html ) Jokių pasikeitimų per pastarąją savaitę nebuvo? Kvepalai, neįprastas maistas, mmm, skiepai??? Kiek vit. d lašų geria? Pasikeitimu nera, 2 lasai vit D. Krutis visuomet sildau pusle, net paraudus viena nes persildziau. Bandysim vonia QUOTE(saules zuikis @ 2010 06 20, 14:58) Pasikeitimu nera, 2 lasai vit D. Krutis visuomet sildau pusle, net paraudus viena nes persildziau. Bandysim vonia Sėkmingų bandymų BŪTINAI sekit šlapinimąsi, jei mažiau nei 6 sykiai, ir koncentruotas, aitraus kavpo- skysčių per mažai gauna. (+ kol praeis nevalgiadieniai neduokit vit. d
oge,
Mažina vaiko apetitą. (ne visų, ne visada) Dažnai skiriamos per didelės dozės.
Ačiū Koše-maloše už patarimus
saules zuikis,
Su dantukais- individualu. Dažniausia apačioje pirmi, nors visko pasitaiko- kai kuriems- iltinukai pirmiausia prasikala Yra ir toks būdas, kokį aprašei pereiti nuo d prie žuvų taukų. Vit. d laškais- sintetinis, žuvų taukai (kad ir kaip nenatūraliai jos auginamos)- natūralesni. Pasirinkimas priklauso nuo daugybės aspektų. Bet vasaros metu 3-4.... (vit.d+žuvų taukai) daugoka. oge, Tiksliausia parodo kraujo tyrimas (jis mokamas, yra laboratorijų kurios gali atlikt tyrimą iš piršto paimto kraujo) tyrimas rodo: ar yra norma, ar leistinas perviršis, ar trūkumas, ar jau vitamino D toksiinis efektas. Klausi: ar per didelį poveikį?- geriausia parodo tyrimas. Ar gali mažint apetitą?- Gali būt viena iš priežasčių.
Mergaites, sos,
Nuo vakar turiu akmenine kruti su guzais. Guzai be galo skausmingi, paraudusi net oda. Isbandziau viska - pries maitinima pasildau, po maitinimo atvesinu, bet jie neissivaiksto. Bandziau net su pientraukiu traukti - nebega pienukas. O maziukas draskosi prie tos kruties, nenori imti, nes matyt nesulaukia to pienuko. Ir padeti bandziau keisti maitinimo metu, masazavau . Jetus, nebezinau ka ir bedaryti. Patarkit, mielosios. Gal kokius kompresus deti, kad jie lengviau issvaiksciotu.
sija8,
Temperatūros neturi? Ją matuoti reikia ne žpažastyje, o kirkšnyje (žindyvės gali gerti ibuprofeną) Geriausia išžinda vaikas. pasirink maitinimo padėtį, kad vaikučio smakriukas būtų nukreiptas į probleminį plotą (maitinimo metu pagrindinis traukimas iš tų latakų, į kuriuos nukreiptas smakriukas). Maitinimo metu dviem pirštais (smilium ir didžiuoju) švelniai masažuot: sukamaisiais judesiais (spirale) nuo pagrindo link spenelio. Kuo dažniau siūlyt problenimę krūtį. Prieš- gali pasildyt sausa ar drėgma šiluma. (neduot vaikui čiulptuko, ir jokių pap. skysčių; maitint kai tik pastebi pirmuosius noro žysti požymius; dabar kai karšta- dažniau pasiūlyt krūtį) Į šiltą vonią, arba po šiltu (ne per karštu) dušu. Švelniais sukamais judesiais link spenelio masažuot, bet ne per stipriai, kad netraumuot!!! latakų. Jei per 24val. situacija nepagerės- kreipkis į gydytojus. QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 07 01, 11:27) sija8, Temperatūros neturi? Ją matuoti reikia ne žpažastyje, o kirkšnyje (žindyvės gali gerti ibuprofeną) Geriausia išžinda vaikas. pasirink maitinimo padėtį, kad vaikučio smakriukas būtų nukreiptas į probleminį plotą (maitinimo metu pagrindinis traukimas iš tų latakų, į kuriuos nukreiptas smakriukas). Maitinimo metu dviem pirštais (smilium ir didžiuoju) švelniai masažuot: sukamaisiais judesiais (spirale) nuo pagrindo link spenelio. Kuo dažniau siūlyt problenimę krūtį. Prieš- gali pasildyt sausa ar drėgma šiluma. (neduot vaikui čiulptuko, ir jokių pap. skysčių; maitint kai tik pastebi pirmuosius noro žysti požymius; dabar kai karšta- dažniau pasiūlyt krūtį) Į šiltą vonią, arba po šiltu (ne per karštu) dušu. Švelniais sukamais judesiais link spenelio masažuot, bet ne per stipriai, kad netraumuot!!! latakų. Jei per 24val. situacija nepagerės- kreipkis į gydytojus. Aciu, mieloji, uz patarimus. Vakar vis del to istrauke maziukas tuos guzus. Bet dvi paras teko atsikankinti. O kokios priezastys tu guzu susidarymo? Ka darau ne taip, kad ju vis atsiranda? Kaip ju isvengti? QUOTE(sija8 @ 2010 07 01, 14:28) Mane irgi tai domina, nes niekaip negaliu suprasti iki galo.. Kaip suprantu gali atsirasti jei kudikis del kokiu nors priezasciu (neteisingai apzioja, mama riboja maitinimo laika) neistraukia viso pieno; dideli tarpai tarp maitinimu; kai krutine kaip nors yra spaudziama (nepatogus rubai, pirstais prilaikoma, miegama ant krutines, vaikas guledamas ant mamos nuspaudzia ir t.t.). Chm.. del ko cia dar? Bet as nesuprantu, ka darau ne taip, kad viena krutis vis susiguzuoja. Isorinej pusej ir kartais virsuj. Maitinu tiek daznai kiek dukra nori, taip ilgai kiek tik nori, nieko neduodu papildomai, ciulptuko taip pat ji ne nemacius. Po maitinimo dazniausiai kietumu nelieka (dukra glaudziu prie kruties kad smakriukas masazuotu ta vieta, kur kieta, jei ne, masazuoju pati). Bet pries kita maitinima vel tas pats! Ka daryt, kad jie nebeatsirastu? Nesuprantu kodel taip darosi, jei tai butu uzsikimse pieno latakeliai, jie gi viena karta atsikimstu ir butu tvarka, ar ne? O cia dabar kas kart taip.. Kruties neskauda, paraudimu ner. Koše-maloše, patarkit ka daryt ir kame cia saknys:)?
oge,
Viską darai gerai, (išvengi paraudimų, kietėjimo ir t.t.) Labai daug priežaščių išvardinai. Dar, tikėtina, baltyminis maistas, + kiekviena situacija individuali...
Dar pridėsiu, kad taip gali būti dėl sočiųjų riebalų pertekliaus, reiktų rinktis maistą su nesočiaisiais, taip pat dėl mamos anemijos. Kai nuolatos kartojasi, gal verta kraujo tyrimą pasidaryti....
QUOTE(Raideles @ 2010 07 02, 09:01) Dar pridėsiu, kad taip gali būti dėl sočiųjų riebalų pertekliaus, reiktų rinktis maistą su nesočiaisiais, taip pat dėl mamos anemijos. Kai nuolatos kartojasi, gal verta kraujo tyrimą pasidaryti.... Atleiskit uz nekompetetinguma, bet kas tie sotieji riebalai? Papildyta: QUOTE(oge @ 2010 07 01, 14:43) Mane irgi tai domina, nes niekaip negaliu suprasti iki galo.. Kaip suprantu gali atsirasti jei kudikis del kokiu nors priezasciu (neteisingai apzioja, mama riboja maitinimo laika) neistraukia viso pieno; dideli tarpai tarp maitinimu; kai krutine kaip nors yra spaudziama (nepatogus rubai, pirstais prilaikoma, miegama ant krutines, vaikas guledamas ant mamos nuspaudzia ir t.t.). Chm.. del ko cia dar? Bet as nesuprantu, ka darau ne taip, kad viena krutis vis susiguzuoja. Isorinej pusej ir kartais virsuj. Maitinu tiek daznai kiek dukra nori, taip ilgai kiek tik nori, nieko neduodu papildomai, ciulptuko taip pat ji ne nemacius. Po maitinimo dazniausiai kietumu nelieka (dukra glaudziu prie kruties kad smakriukas masazuotu ta vieta, kur kieta, jei ne, masazuoju pati). Bet pries kita maitinima vel tas pats! Ka daryt, kad jie nebeatsirastu? Nesuprantu kodel taip darosi, jei tai butu uzsikimse pieno latakeliai, jie gi viena karta atsikimstu ir butu tvarka, ar ne? O cia dabar kas kart taip.. Kruties neskauda, paraudimu ner. Koše-maloše, patarkit ka daryt ir kame cia saknys:)? Musu situacija labai panasi. Man taip pat guzuojasi tik viena krutis, dazniausiai virs spenelio. Guziukas taip issoksta, kad net plika akimi matyti, nereikia net liesti. O kitas susidaro visiskai prie pat rudojo laukelio irgi virs spenelio. Smagu, kad Jums nerausta ir neskauda. As kenciu stipriai. Laikykites! |