Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Guzeliai krūtinėje
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3
natina
QUOTE(Rackene @ 2011 08 24, 22:04)
Ir mane istiko beda doh.gif
Atsirado guzas, maitinu virs 8 men...jau trecia para tempa..buvau musu provincijos poliklinikoj..visi peciais guzscioja, vieni sako masazuok, kiti vel ka nors, gine antibu israse...dariau visus siame forume surasytus patarimus..masazai, kompresai, dusas ir pan...diena tempos nebuvo, dabar vel kyla...guzas nesumazejo ne trupucio...manau man jau sansu apsieit be chirurgo pagalbos nebera  verysad.gif
*

pala,kodel chirurgas? Gal punktavimo pakaktu? Echo dare bent jau?!
Rackene
sianakt vel tempa sukilo, ryte pasidariau kraujo tyrimus, tada nusiunte echo...nelabai supratau kokios kilmes tad guzas, bet pasake, jog ne skystos konsistencijos ir traukt nereikia, ir pjaut kolkas nereikia nes nera labai didelis ( 12 mm blink.gif ) Liepe gert antibiotikus ir nutrauk maitinima..zodziu ziauru...nezinau ka daryt...
natina
QUOTE(Rackene @ 2011 08 25, 20:38)
sianakt vel tempa sukilo, ryte pasidariau kraujo tyrimus, tada nusiunte echo...nelabai supratau kokios kilmes tad guzas, bet pasake, jog ne skystos konsistencijos ir traukt nereikia, ir pjaut kolkas nereikia nes nera labai didelis ( 12 mm blink.gif ) Liepe gert antibiotikus ir nutrauk maitinima..zodziu ziauru...nezinau ka daryt...
*

pas mane 2.4cm mirksiukas.gif
Kokie antibiotikai? Yra gi kazkokiu, kuriuos galima maitinancioms, pasikonsultuok su kitu gydytoju 4u.gif
Rackene
QUOTE(natina @ 2011 08 25, 21:17)
Kokie antibiotikai? Yra gi kazkokiu, kuriuos galima maitinancioms, pasikonsultuok su kitu gydytoju 4u.gif
*

jop antibiotikai maitinanciom Medoclav... Konsultavausi su visais savo miesto ginekologais....galvoju dar neskubet...dar lauksiu kokia para...gal suveiks tie vaistai (nors jau trecia para geriu) ir nebekils ta tempa ir dings tas guzas...nu nenoriu taip paimt ir nutraukt maitinima...
natina
QUOTE(Rackene @ 2011 08 25, 21:43)
jop antibiotikai maitinanciom Medoclav... Konsultavausi su visais savo miesto ginekologais....galvoju dar neskubet...dar lauksiu kokia para...gal suveiks tie vaistai (nors jau trecia para geriu) ir nebekils ta tempa ir dings tas guzas...nu nenoriu taip paimt ir nutraukt maitinima...
*

jei temperatura, vadinas yra uzdegimas unsure.gif As bandyciau ledo gabaliuka uzdet blush2.gif O kokius vaistus geri?
Rackene
QUOTE(natina @ 2011 08 25, 21:47)
jei temperatura, vadinas yra uzdegimas unsure.gif As bandyciau ledo gabaliuka uzdet blush2.gif O kokius vaistus geri?
*

MEDOCLAV 875/125 mg
natina
dar pamasciau- o is kur zino, kad ne skystos konsistencijos? beje, man lygiai ta pati sake,kad greiciausiai neis istraukt, kad bus mazu maziausiai tirstas skystis. Juk jie echo tiek nemato, kad galetu taip drasiai teigti g.gif
Rackene
net nezinau kaip jis ten mate g.gif sianakt tempos nebuvo ir krutine jau maziau raudona, bei nebe taip skauda prisilietus, tai pradedu tiket kad viskas susitvarkys ir toliau maitinsiu thumbup.gif
natina
QUOTE(Rackene @ 2011 08 26, 08:09)
net nezinau kaip jis ten mate g.gif sianakt tempos nebuvo ir krutine jau maziau raudona, bei nebe taip skauda prisilietus, tai pradedu tiket kad viskas susitvarkys ir toliau maitinsiu  thumbup.gif
*

svarbu i gera, prasinesk, kaip po viso kurso 4u.gif
Rackene
viskas ok, guzelio nebera thumbup.gif maitinu ir toliau, bet nakciai pradejau duot karves pienuko ax.gif
S.w.a.t
kam?
Juk turit pati vertingiausia produkta savyje MP..savybemis ir maistingumu pralenkianti net pacius shustriausius misinukus ne tik karves piena..

QUOTE(Rackene @ 2011 08 30, 14:24)
viskas ok, guzelio nebera  thumbup.gif maitinu ir toliau, bet nakciai pradejau duot karves pienuko  ax.gif
*

daivonce
sveikos merginos, as rasau nepasiskusti bet pasidziaugti .Man vakar is ryto suskaudo krutine , nelabai kreipiau demesio is pradziu galvojau , kad tiesiog nuo dazno zindymo per nakti , veliau pajutau kaip persalimo pozymius kaip per gripa pakilo temperatura, gerai kad ta diena buvau uzsirasiusi akupunkturos sensui, tai daktaras sake gerai kad atejai ,sudure adateles,pastate taure ir rezultate as jau sveika ,kruti dar siek tiek skauda , bet visa minksta, maitinti nenustojau.Galima ir toki gydimo buda isbandyti .Sekmes visoms thumbup.gif
suntea7
QUOTE(natina @ 2011 08 25, 21:17)
*

QUOTE(Rackene @ 2011 08 25, 22:25)
MEDOCLAV 875/125 mg
*

As gėriau Amoksiklav 875/125mg ir maitinau krūtimi, gydytojas patikino, kad nepakenks.
Ferula
Labu visoms 4u.gif

Juokites nesijuokit, bet savo patyrima perduosiu Jums rolleyes.gif Zodziu, penktadienis, pasiruosimas i vestuves, kirpyklos, makiazai ir t.t.Atsikeliu guzas vienoj (.) kvadratinis, gal kokie 2,5 cm skersai ir isilgai, vaikis nebeistraukia niekaip, skauda, nezinau ka daryt..zodziu...vyras veza i kirpykla, laikas oij kaip ribotas, isimetu pientrauki, nieko nepadeda, nei maigymas, nei pientraukis...sudas..skambinu akuserei, sakau ka daryt, situacija nepavydetina...zodziu paracetamolis, jei per visas ceremonijas tempa uzkiltu ir antibai jau blogiausiam atvejui...griztu su plaukuosena namo...laukia jau manes makijaziste...sako nedurniuok su tais antibais...duok vyrui istraukt....sakau kaaaaa blink.gif o jin man sako, su pirmu vaiku prisidirbau, niekas normaliai nemokejo paaiskint, praradau piena, su antru jau 3 kartus guzai buvo, su tempa 40, visus kartus vyras istrauke, ir no problem, uztat sako as nebebijau jokiu guzu..kazkokia sena akusere jai patare...pasiteisino...sako galima gi neryti, isspjauti i kriaukle ir visi reikalai...nu jo galvoju, maniskis sakys nusisneki...islydejus ja, sakau MB, einam trauksi...sako nejuokauk, pasake kazkas nesamone ir darom...blyn sakau pabandyt galima, geriau nei tempa, antibai...mama buvo atvaziavus, padeti priziureti vaiki, kol ten visi formalumai praeis...sakau jai help...nu ir trauke...uzteko kokiu 5-6 stipriu istraukimu, skauda tuo metu, bet atkimso ir ta guza isspaudziau tada rankomis..kaip akmuo nuo sirdies...super jokiu nervu nebeliko, sekmingai valgem visa diena, jokiu skausmu...isvada...super patarimas...na procesas gal jau ir nera toks malonus, bet naturalus thumbup.gif Tiems guzams dideles jegos traukos reikia, vaikis neturi tiek...o vyrai turi, mano atveju mama biggrin.gif Gal kam pades, laimingai 4u.gif
indriana
Sveikos mamytės, dabar maitinu 1sav.6d. dukrytę, čia mano antras vaikelis, pasitaiko tų gūzelių, nes nuo menkiausio skersvėjo ar stipresnio vėjo, ypač mano miesto sąlygom labai greit gali "užsidegti" krutinės, sukilti temperatūra, kaip man dažnai ir nutinka, bet mane gelbėja kopūsto lapų kompresai, viena naktelę pamiegu ir vėl jokių gūzelių, jokios temperatūros, kaip su ranka nuima,nevartoju jokių vaistų, pamėginkite ir jūs 4u.gif
joliteee
Sveikos, gal kas nors patarsit. Su pirmu suneliu (pries 4.5 metu), buvo pas mane vienoj krutyj guzai, ir masazavo viska bandem, maitinau net iki 2.2 metu, nes turejau daug pieno. Kai baigiau maitinti lyg ir dingo, nebuvo tu guzu. Dabar laukiuos jau 8 savaites, atsirado tie patys guzai, ir ta krutis yra daug didesne, ir ten tie patys guziukai, ir ja skauda labai. Ka daryti? pas gydytoja dar nebuvau, ne LT gyvenu
sagute2
sveiki,
visi rasot apie kopusta, bet koki ji deti nelabai randu. Ar zalia lapa nuplovus, ar pavirint, kad suminkstetu? O medu tiesiai ant krutines?
Gal kas bandet su kamparo tepaliuku tepti? Yra toks Resorban, tepu juo krutinyte vaikui ir padukus kai kosti, gal ji galima?
oge
QUOTE(sagute2 @ 2011 10 09, 12:46)
sveiki,
visi rasot apie kopusta, bet koki ji deti nelabai randu. Ar zalia lapa nuplovus, ar pavirint, kad suminkstetu? O medu tiesiai ant krutines?
*

Paprasto zalio kopusto lapas. Pries dedant ispjaustyti gyslas ir pervaziuot kocelu lengvai, kad paminkstetu ir issiskirtu truputis sulciu. Medus tiesiai ant kruties, kopusto lapas ant jo 4u.gif
Eureka
Taip,kopūstas padeda. Bet vėsus dušas -dar geriau.
Dont_worry_be_happy
QUOTE(indriana @ 2011 09 03, 11:20)
Sveikos mamytės, dabar maitinu 1sav.6d. dukrytę, čia mano antras vaikelis, pasitaiko tų gūzelių, nes nuo menkiausio skersvėjo ar stipresnio vėjo, ypač mano miesto sąlygom  labai greit gali "užsidegti" krutinės, sukilti temperatūra, kaip man dažnai ir nutinka, bet mane gelbėja kopūsto lapų kompresai, viena naktelę pamiegu ir vėl jokių gūzelių, jokios temperatūros, kaip su ranka nuima,nevartoju jokių vaistų, pamėginkite ir jūs 4u.gif
*

as lygiai ta pati darau ir visada padeda:) zinoma ta viena naktele tenka pasikankinti kol kopustai suveiks ir tempa nuktris,bet jokiu vaistu nevartoju:)
costela
Mamos, padėkit, šiandien pradėjo skaudėti vieną krūtį, guzo nėra, neparaudusi, temp irgi nėra. Labai skauda, kai vaikas žinda verysad.gif. Kokį kompresą patartumėt užsidėt?
S.w.a.t
PRIES ZINDYMA = PASILDYTI, PO ZINDYMO -PASALDYTI ne daugiau 20 minuciu,
Gerai pastoveti po dusu, ar pabuti siek tiek siltoje vonioje..
Dar gerai butu pakaitalioti padeti zindant ir surasti tokia, kad smakriukas zindant butu ant skausmingos puses..ir spirale zindant masazuoti link spenelio
Gali ne iskarto gautis skauma pasalinti..bet kantriai..po truputi turetu susitvarkyti
AS NAUDOJU = ledukus suvyniotus i marle ir ideta i politeleno maiseli, o sildant - uzsukta buteliuka apvyniota marle..neturi buti per salta ir per karsta

QUOTE(costela @ 2012 01 01, 14:39)
Mamos, padėkit, šiandien pradėjo skaudėti vieną krūtį, guzo nėra, neparaudusi, temp irgi nėra. Labai skauda, kai vaikas žinda  verysad.gif. Kokį kompresą patartumėt užsidėt?
*

costela
QUOTE(S.w.a.t @ 2012 01 01, 13:48)
PRIES ZINDYMA = PASILDYTI, PO ZINDYMO -PASALDYTI ne daugiau 20 minuciu,
Gerai pastoveti po dusu, ar pabuti siek tiek siltoje vonioje..
Dar gerai butu pakaitalioti padeti zindant ir surasti tokia, kad smakriukas zindant butu ant skausmingos puses..ir spirale zindant masazuoti link spenelio
Gali ne iskarto gautis skauma pasalinti..bet kantriai..po truputi turetu susitvarkyti
AS NAUDOJU = ledukus suvyniotus i marle ir ideta i politeleno maiseli, o sildant - uzsukta buteliuka apvyniota marle..neturi buti per salta ir per karsta
*

Ačiū 4u.gif
costela
Ačiū Dievui viskas susitvarkė karsta.gif, šiandien visai nebeskauda, šalti kompresiukai labai padėjo
Martusik
Kai as maitinau vaika, man 3 kartus buvo temperatura iki 39, skausmai krutinej, kad ant sienu galima listi... kompresus dariau su spiritu, ir stipriai masazuoti pradedavau...skausmas neapsakomas, bet viskas greit praeidavo,, thumbup.gif
Agatka
QUOTE(Martusik @ 2012 01 12, 19:58)
Kai as maitinau vaika, man 3 kartus buvo temperatura iki 39, skausmai krutinej, kad ant sienu galima listi... kompresus dariau su spiritu, ir stipriai masazuoti pradedavau...skausmas neapsakomas, bet viskas greit praeidavo,, thumbup.gif
*

nesiulau taip daryti, kai kur rasoma kad net DRAUDZIAMA spiritu ar kitu alkoholiu pridet ir masazuot belekaip. nes galima pazeisti kruti, forma ir pan. jei jau masazuot, tai reik sita reikala palikti profesionalui, nes kitaip galima sau zalos pridaryt. jau nekalbu kaip duoti ta kruti po spirito zysti vaikui....
GERIAUSIA DETI SALTA KOPUSTO LAPA. man padejo, tik susidarius guziukams dejau ir iki skausmo nepriejo. o issimaudzius po dusu (stengtis nepilti tiesiai karsto vandens ant kruties) tiesiog duoti zysti arba su pientraukiu istraukti, buna kad guziukas paleidzia piena. arba toliau deti kopusta ir tikrai susitvarkys. TIK man atrodo nuo kopusto MAZEJA pieno...

kai man atsitiko tie guzai, visa interneta isknisau visom kalbom, tai man patiko, kad amerikieciu tinklapiuose visur ta pati raso, jokiu nuomoniu issiskaidymu ir pan. det kopusta, saltus kompresus, nekisti po karstu dusu ir neminkyti/nemasazuoti paciai, ir vyrui neduodi istraukti biggrin.gif paaiskinsiu,kodel karsto negalima, nes kai skauda, reiskias uzdegimas prasidejo, kyla temp krutinej, ir pienas uzsistovejes tirsteja.reikia mazint temperatura, o ne karstu vandeniu pilti...

JEIGU DAZNAI TIE GUZULAI ATSIRANDA, GAL NETINKAMA LIEMENELE TURIT? man taip buvo kai devejau netinkamo dydzio liemenele pradzioj, vis paskausdavo ir guzuluodavosi. nusipirkus miegojimo/maitinimo liemenele emma-jane pamirsau tas bedas, man liemenele padare stebukla smile.gif o vel su guzulais susiduriau kai nustojus maitinti mazinau pieno gamyba.
Martusik
Gali buti, bet kompresas daromas tik po maitinimo ir neilgam... o masazuoti galima, nieko baisaus... guzeliai daug blogiau... man padejo, be to man mama ta pasake, pati dvi dukras ismaitino... as nereklamuoju, bet sakau kaip as dariau, be to as pries darant paskambinau savo gydytojai kuri mane priziurejo kol buvau nescia... ji pasake kad taip galima daryti... Tad buvau rami ir man tikrai palengvejo...
Patikekit 3 kartus buvo tas "mastytas" ir issaugojau piena!!! Tad praktikos turejau!!!!!! lotuliukas.gif
liepa10
sveikos mamytes, turiu problemele, kairiojoje krutyje atsirado sukietejimas ir skauda paspaudus nuo pazasties puses, jau kelinta diena taip, dedu kompresus su medumi ir kopusto lapu, masazuoju ir duodu mazajai kruti dazniau,tokia poza, kad jos smakriukas butu i sukietejimo puse, bet taip labai sunku, tai pasikisu ja po pazastimi. kai ji pavalgo bandau istraukti pienely bet jo tik keli lasai bebuna like, nes mum jau 4 men ir pieno turiu tiek kiek jei reikia, tai manau kad gal persalau, labai bijau kad neuzkiltu temperatura doh.gif jokiu kitu pozymiu kaip ir nera..
gal patarsite kaip kokiais kitais budais dar galima pasigydyti, bijau kad blogiau nebutu... unsure.gif is anksto dekoju uz ptarimus 4u.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(liepa10 @ 2012 01 26, 05:39)
sveikos mamytes, turiu problemele, kairiojoje krutyje atsirado sukietejimas ir skauda paspaudus nuo pazasties puses, jau kelinta diena taip, dedu kompresus su medumi ir kopusto lapu, masazuoju ir duodu mazajai kruti dazniau,tokia poza, kad jos smakriukas butu i sukietejimo puse, bet taip labai sunku, tai pasikisu ja po pazastimi. kai ji pavalgo bandau istraukti pienely bet jo tik keli lasai bebuna like, nes mum jau 4 men ir pieno turiu tiek kiek jei reikia, tai manau kad gal persalau, labai bijau kad neuzkiltu temperatura doh.gif jokiu kitu pozymiu kaip ir nera..
gal patarsite kaip kokiais kitais budais dar galima pasigydyti, bijau kad blogiau nebutu... unsure.gif is anksto dekoju uz ptarimus 4u.gif
*

As sildydavau pries nusitraukdama, tai padedavo atlaisvinti piena 4u.gif
Košė-Malošė
liepa10, 4u.gif
Prieš- šildai. Maitinimo padėtį pasirenki, kad dukrytės smakras būtų nukreiptas į probleminį plotą. Maitinimo metu ŠVELNIAIS sukamaisiais judesiais (spirale) nuo pagrindo link spenelio probleminį plotą pamasažuoji (dviem pirštais- smilium ir didžiuoju) Po- galima pašaldyti probleminį plotą- PER MEDŽIAGĄ max 20min.
Labai gerai, kad dažnai pasiūlai. 4u.gif
Per parą turėtų jaustis pagerėjimas. mirksiukas.gif
liepa10
aciu uz patarimus 4u.gif
oge
Gal kas gali pasakyt, kaip menstruacijos itakoja "guzu" susidaryma? Paskutinius puse metu guzu apmazejo, buna tik kokius 1-2 kartus per menesi bei pries/per menstruacijas.
Ir dar vienas retorinis klausimas.. ar kada nors jie baigsis? g.gif doh.gif Nes namie bunant tai tiesiog zinau kaip su jais tvarkytis, bet greit i darba, dukra i darzeli. Kol kas ja zindau pagal poreiki, t.y. 7-9 kartai per para. Pientraukiu net naudotis nemoku. Sunkiai isivaizduoju kaip reiktu elgtis su guzu, kai salia nera vaiko..
Košė-Malošė
oge, 4u.gif
Pieno skonis kinta mmm metu, todėl vaikas gali mažiau norėti pienuko, mažiau išgeria- daugiau lieka- susidaro guziukas.
Įvertink maitinimo laikus, ir kas kelios savaitės, neforsuojant, po vieną dieninį maitinimą mažink. Kogero, nuo 9-17val. teks "išimti 2-3 maitinimus; visus kitus- jei tik įmanoma- palik. Grįžus po darbo- reikės ir mamos ir mp dažniau, ilgiau ar net irzliau mirksiukas.gif
Lengvo grįžimo darban 4u.gif
oge
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 03 21, 12:28)
oge, 4u.gif
Pieno skonis kinta mmm metu, todėl vaikas gali mažiau norėti pienuko, mažiau išgeria- daugiau lieka- susidaro guziukas.
Įvertink maitinimo laikus, ir kas kelios savaitės, neforsuojant, po vieną dieninį maitinimą mažink. Kogero, nuo 9-17val. teks "išimti 2-3 maitinimus; visus kitus- jei tik įmanoma- palik. Grįžus po darbo- reikės ir mamos ir mp dažniau, ilgiau ar net irzliau mirksiukas.gif
Lengvo grįžimo darban  4u.gif
*

Aciu, Koše-Maloše, 4u.gif
pasiguodus cia forume, vakar taip ir nusprendziau, kad reikia po truputi ivedineti rezima.
punkis
Prašau ir aš pagalbos.
Jau antra diena skauda vieną krūtį, tiksliau truputi aukščiau - atrodo, kad tempia žemyn, o ant spenelio atsirado toks mažas baltas spuogelis. Guzų nėra temperatūros irgi. Mažoji (7 mėn. ) valgo gan dažnai.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.