Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lazdynai: Žemuogėlė
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Lapiuks
QUOTE(lairam @ 2010 03 30, 16:26)
O pagal ką sprendžiate, kad ten tik rusiškos grupės  blink.gif  ????? Mano vaikas eina į lietuvišką lopšelio grupę  4u.gif
*

Na tiesiog teko girdeti kad seniau ten rusiskas darzelis buvo, na o dabar nezinau uz tai klausiu, bet labai džiaugiuosi kad yra tuomet ir lietuvisku grupiu. Mums jis labai arti ir noretumeme už kokiu meteliu pradeti lankyti ti neaišku ar bebus vietu uz kokiu meteliu...sad.gif

Gal kas žinot kaip ten su vietomis? Ačiū
lairam
QUOTE(nataskiukas @ 2010 04 01, 10:02)
Sveikos mamytes dar karteli
Susidurem su tokia problema ir noreciau su jumis pasitarti... Mes lankome Zemogeles "zuikuciu"grupe. Viskas iki siol buvo gerai (pripratom prie darzelio pakankamai greitai, ejome be jokiu asaru o ir paimant is darzelio kartais tekdavo palaukt kol is grupes issikrapstys) Bet pries koki menesi prasidejo problemos.. Mes sirgom ir kokias 2 savaites darzelio nelankem. Per ta laika pasikeite viena aukletoja ir atejo nemazai nauju vaikuciu (dar prie darzelio nepripratusiu ir verkianciu)..Ir dabar is ryto aprengti ir nuvesti i darzeli-beda. Pamates rubus is tolo rekia kad nenori (ar rengtis ar i darzeli nezinau), isterijos rengiant tai beprotiskos.. atsisveikinant apkabina uz kaklo ir su teciu nenori eiti is namu (i darzeli veda tetukas, ir sako kad paciam darzely jau nebeverkia  g.gif ), o is grupes isejus pats lekia prie savo spinteles ir ragina greiciau eiti.. Tai nesuprantu ar tos isterijos rengiant jam su darzeliu susijusios, ar cia gal del kokiu dantu (mum 2 metai ir kruminiai dantukai digsta siuo metu) ar cia pati rengimo procedura tokia baisi jam atrodo..(nes ir nakciai pizamyte aprengti tik su asarom pavyksta)  Ka daryt? Kaip mum su ta problema kovoti? Gal kam irgi tokiu bedu buvo?
*

Sveika, mums buvo panaši, o gal ir analogiška, situacija. Pratinomės prie darželio labai sunkiai, bet priprato. Tada ilgą laiką ėjo be jokių ašarų. Tada susirgome ir į darželį neėjome 3 savaites. Kai atėjome po tų savaičių, tai dėl personalo sirgimo buvo sujungtos grupės. Gavosi, kad vaiką reikėjo palikti ne tik, kad kitoje grupėje, bet su kitom auklėtojom. Paliekant tikrai ašarojo. paskui rytais namie isterijos buvo, neleido jo rengti, auti batukų. Bet "pasišakojo" kokią savaitėlę ir vėl viskas gerai buvo. Dabar eina puikiai. Ir iš namų ramiai, ir lieka ramiai 4u.gif . Manau, kad viskas ir Jums susitvarkys tik reikia kantrybės. kadangi pati per tai perėjau, tai įsivaizduoju, kad Jums labai sunku, kai mažutis ašaroja verysad.gif . Bet bus viskas gerai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Lapiuks @ 2010 04 01, 10:50)
Na tiesiog teko girdeti kad seniau ten rusiskas darzelis buvo, na o dabar nezinau uz tai klausiu, bet labai džiaugiuosi kad yra tuomet ir lietuvisku grupiu. Mums jis labai arti ir noretumeme už kokiu meteliu pradeti lankyti ti neaišku ar bebus vietu uz kokiu meteliu...sad.gif

Gal kas žinot kaip ten su vietomis? Ačiū
*

Tad būkite rami, tikrai lietuviškų grupių yra - visoms amžiaus grupėms.

Dėl vietų, tai Vilniaus savivaldybės tinklalapyje kažkur yra sąrašai, kuriame darželyje ir kiek laisvų vietų yra.

O šiaip siūlau nueiti į daržiuką ir atsistoti į eilę. Netgi, jeigu dabar tų vietų nėra, tai per metus gali viskas pasikeisti. Pvz žinau, kad mūsų grupės vienas berniukas nuo rudens eis į kitą daržiuką. Nu tai gali tų vietelių ir kitur atsirasti.
Papildyta:
Va nuoroda apie laisvas vietas http://www.vilnius.lt/newvilniusweb/index.php/290/?pg=svd .

Ten galite rinktis pagal darželius ir pan. Matau, kad šiuo metu Žemuogėlėje yra laisvų vietų tik į rusiškas grupes. Bet manau, kad reikia eiti, stoti į eilę ir laukti tuos metelius.
Lapiuks
QUOTE(lairam @ 2010 04 01, 11:05)
Sveika, mums buvo panaši, o gal ir analogiška, situacija. Pratinomės prie darželio labai sunkiai, bet priprato. Tada ilgą laiką ėjo be jokių ašarų. Tada susirgome ir į darželį neėjome 3 savaites. Kai atėjome po tų savaičių, tai dėl personalo sirgimo buvo sujungtos grupės. Gavosi, kad vaiką reikėjo palikti ne tik, kad kitoje grupėje, bet su kitom auklėtojom. Paliekant tikrai ašarojo. paskui rytais namie isterijos buvo, neleido jo rengti, auti batukų. Bet "pasišakojo" kokią savaitėlę ir vėl viskas gerai buvo. Dabar eina puikiai. Ir iš namų ramiai, ir lieka ramiai  4u.gif . Manau, kad viskas ir Jums susitvarkys tik reikia kantrybės. kadangi pati per tai perėjau, tai įsivaizduoju, kad Jums labai sunku, kai mažutis ašaroja  verysad.gif . Bet bus viskas gerai  4u.gif
Papildyta:
Tad būkite rami, tikrai lietuviškų grupių yra - visoms amžiaus grupėms.

Dėl vietų, tai Vilniaus savivaldybės tinklalapyje kažkur yra sąrašai, kuriame darželyje ir kiek laisvų vietų yra.

O šiaip siūlau nueiti į daržiuką ir atsistoti į eilę. Netgi, jeigu dabar tų vietų nėra, tai per metus gali viskas pasikeisti. Pvz žinau, kad mūsų grupės vienas berniukas nuo rudens eis į kitą daržiuką. Nu tai gali tų vietelių ir kitur atsirasti.
Papildyta:
Va nuoroda apie laisvas vietas http://www.vilnius.lt/newvilniusweb/index.php/290/?pg=svd .

Ten galite rinktis pagal darželius ir pan. Matau, kad šiuo metu Žemuogėlėje yra laisvų vietų tik į rusiškas grupes. Bet manau, kad reikia eiti, stoti į eilę ir laukti tuos metelius.
*

Ačiū
negriuke
Sveikos. Šiandien atėjau į darželį ir perskaičiau, kad jei šeimos ruošiasi leisti savo vaikus į darželį (2010/2011m.) privalo iki birželio 1 d. patvirtinti darželio direktorei, kad tikrai ves vaiką į darželį, kitu atveju bus išbraukti iš sąrašų. Čia visiems Vilniaus darželiams, paplatinkit prašau šitą info, nes manau, kad čia vykdoma politika, kad daugiau vietų darželiuose atsirastų. Čia ne bajeris. blush2.gif
http://www.darzeliai.tk/
bulbacka
Sveiko,mamytes mane domina lietuviskos lopselio "Veversiukai" grupes aukletojos
jeigu galite papasakokite:)
aciu
bulbacka
negi nera lankanciu Veversiuku grupes?
lairam
QUOTE(bulbacka @ 2010 06 11, 13:07)
negi nera lankanciu Veversiuku grupes?
*

Na yra lankančių mirksiukas.gif . Vieniems tos auklėtojos labiau patinka, kitiems mažiau, o trečius jos tiesiog nervina biggrin.gif . Bet čia viskas kaip ir normal.

Yra pagrindinė auklėtoja ir pakaitinė. Didžiausias pliusas buvo man tai, kad mano vaikas noriai pas jas ėjo. Net ir ašarodamas paliekant į tiek vieną, tiek kitą tiesdavo rankytes ir likdavo. Man tas faktas buvo kaip ir svarbiausias ir visus kitus stengdavausi ignoruoti blush2.gif . Juk lopšelis, vaikai dar nekalba, tai tik tokiu būdu gali kaip ir apytiksliai spręsti, ar vaikui patinka ten. O mano tinginys dar ir dabar tingi kalbėti, tai nelabai išpeši info lotuliukas.gif . Tik liuks, kad grupėje yra mergytė Maja thumbup.gif . Suaugusi tikrai ne pagal amžiu. Vat ji visiems teveliams papasakoja, kas mušėsi, kas su kokia mašinyte kam užvažiavo ir net kokia buvo grupėje temperatūra thumbup.gif (čia buvo aktualu žiemą, kai darželyje tikrai buvo šalta).

O šiaip pagrindinė auklėtoja beveik nekalba lotuliukas.gif . Jai visada viskas gerai, žodžio nelabai ištrauksi. Klausi, kaip sekasi, tai viskas gerai. Klausi, ar mušasi, tai sako, kad tiek kiek ir visi. Auklėtoja kalba mažai, bet vaikas buvo švarus, sutvarkytas, marškinėliai sukaišioti į kelnytes. Yra ten visokių niuansiukų, kurie man nepatiko, ypač išlindo paskutinėm dienom, bet tiek tos…

Pakaitinė auklėtoja perdėtai šneki. Vat jos paklausus, kaip sekasi, tai skambiom frazėm atsako, kad puikiai adaptavosi, noriai dalyvauja kolektyvo veikloje ir viskas super duper biggrin.gif. Na, bet jai dirbant labia dažnai vaikai grįžta, kad ir nesusegtais bodžiukais (tik sukišti į kelnes). Mūsų atveju dar ne kartą teko po jos pamainos ieškoti savo drabužiukų, nes po pietų miego vaikas vis būdavo perrengiamas svetimais rūbais. Na, bet nieko – susirankiojame po kelių dienų savus drabužiukus biggrin.gif.

Tiesa, nors grupė yra lietuviška, bet tarpusavyje auklėtojos kalba dažnai rusiškai… Pati esu girdėjusi savo ausimis. O prieš kelias dienas vyras nuėjo vaiko pasiimti, kai jie dar pavakarius valgė. Laukė drabužinėje. Už durų girdėjo tokią kalbą : “Kušaitie makaroni, kto niebudiet kušat makaronav, to nepalučit pičenija” (verčiu. Valgykite makaronus. Tas, kas nevalgys makaronų, tai negaus sausainio). Tai vat tokia ta lietuviška grupė biggrin.gif.

O jeigu bendrai vertinti situaciją, tai manau, kad visai pusvelnis mirksiukas.gif . Tikrai yra prastesnių darželių ir pan. Sakykime taip - aš saviški ramiai palieku, pasitikiu 4u.gif .
bulbacka
QUOTE(lairam @ 2010 06 11, 17:39)
Na yra lankančių  mirksiukas.gif . Vieniems tos auklėtojos labiau patinka, kitiems mažiau, o trečius jos tiesiog nervina  biggrin.gif . Bet čia viskas kaip ir normal.

*

aciu,uz issamu atsakyma 4u.gif
aisku del tos rusu kalbos gal nelabai gerai.... schmoll.gif net nezina ar noriu ar nenoriu, kad taip butu g.gif
o veversiukuose jie buna tik 1metus,po to eina i kita grupe ir pas kita aukletoja?
lairam
QUOTE(bulbacka @ 2010 06 11, 20:23)
aciu,uz issamu atsakyma 4u.gif
aisku del tos rusu kalbos gal nelabai gerai.... schmoll.gif net nezina ar noriu ar nenoriu, kad taip butu g.gif
o veversiukuose jie buna tik 1metus,po to eina i kita grupe ir pas kita aukletoja?
*

Labai prašom mirksiukas.gif . Tik tikrai nesivadovaukite mano rašliavonėm, nes man atrodo viskas taip, o kitoms mamoms gali būti visai kitaip 4u.gif .

Jo, vienus metus pabus čia ir tada žygiuos jau į darželio grupę pas kitą auklėtoją. Mes nuo rudens jau eisime kitur 4u.gif
bulbacka
QUOTE(lairam @ 2010 06 11, 21:46)
Labai prašom  mirksiukas.gif . Tik tikrai nesivadovaukite mano rašliavonėm, nes man atrodo viskas taip, o kitoms mamoms gali būti visai kitaip  4u.gif .

Jo, vienus metus pabus čia ir tada žygiuos jau į darželio grupę pas kitą auklėtoją. Mes nuo rudens jau eisime kitur  4u.gif
*

bet kokiu atveju aciu:)
nes mes jeigu pakliusime tai pakliuname i veversiuku grupe, nes mes 18,o i grupe 17 priima:(
lairam
QUOTE(bulbacka @ 2010 06 11, 22:02)
bet kokiu atveju aciu:)
nes mes jeigu pakliusime tai pakliuname i veversiuku grupe, nes mes 18,o i grupe 17 priima:(
*

labai realu, kad iki rudens dar kažkas persigalvos ir neves vaiko arba pasirinks kitą darželį. Tad tikėtina, kad pakliusite 4u.gif
mamycka
Sveikos, mamos 4u.gif neužilgo rugsėjo pirmoji, ar planuojte pasveikinti auklėtojas ir kaip? ax.gif
varle123
jums gerai,o mes dar vis laukiame savo vietos verysad.gif
lairam
QUOTE(varle123 @ 2010 08 26, 11:26)
*

Nium tai dar mažulytė Jūsų mergytė... Ar norite anksčiau į darbą grįžti?
mamycka
QUOTE(varle123 @ 2010 08 26, 11:26)
*

tai gal atsiras ta vieta? g.gif
varle123
QUOTE(mamycka @ 2010 08 26, 14:32)
tai gal atsiras ta vieta? g.gif
*

kaip as tikiuosi 4u.gif
negriuke
QUOTE(mamycka @ 2010 08 26, 02:05)
Sveikos, mamos 4u.gif neužilgo rugsėjo pirmoji, ar planuojte pasveikinti auklėtojas ir kaip? ax.gif
*

Mes tai gėlytę nešim auklėtojai ir padėjėjom (Taniai ir Danutei). ax.gif Dar galvojau kokių skanumynų įdėti, nes Kajus į rugsėjo 1 (Kaip ir mamyckos Adomas) eis jau trečia kartą. doh.gif
Kaip manot, ar reikės vėl viską pirkti vaikučiams (kanceliarines), gal kai kas likę iš praėjusių metų?
lairam
QUOTE(negriuke @ 2010 08 27, 10:39)
Mes tai gėlytę nešim auklėtojai ir padėjėjom (Taniai ir Danutei). ax.gif Dar galvojau kokių skanumynų įdėti, nes Kajus į rugsėjo 1 (Kaip ir mamyckos Adomas) eis jau trečia kartą. doh.gif
Kaip manot, ar reikės vėl viską pirkti vaikučiams (kanceliarines), gal kai kas likę iš praėjusių metų?
*

Manau, kad kol kas nieko pirkti nereikės. Paskui, kaip kasmet, gausime visą sąrašą, ką reik nupirkti.
negriuke
QUOTE(lairam @ 2010 08 27, 10:42)
Manau, kad kol kas nieko pirkti nereikės. Paskui, kaip kasmet, gausime visą sąrašą, ką reik nupirkti.
*

Aš šiandien su sese važiuosiu apsipirkti (ji eis į 3 kl), tai galvojau gal prigriebsiu ir Kajui kokių prekių.
Mamos, ką manot apie vaikų vedimą į lauką kai smirda? Ar aš viena tokia paranojikė ir nenoriu, kad per tą smarvę mano vaikas būtų kieme? blush2.gif
lairam
QUOTE(negriuke @ 2010 08 27, 12:09)
Aš šiandien su sese važiuosiu apsipirkti (ji eis į 3 kl), tai galvojau gal prigriebsiu ir Kajui kokių prekių.
Mamos, ką manot apie vaikų vedimą į lauką kai smirda? Ar aš viena tokia paranojikė ir nenoriu, kad per tą smarvę mano vaikas būtų kieme? blush2.gif
*

O kas smirda blush2.gif ???

negriuke
QUOTE(lairam @ 2010 08 27, 12:53)
O kas smirda  blush2.gif  ???
*

Niu lauke, nuo tų dumblų š.. smirda. verysad.gif
http://www.15min.lt/naujiena/miestas/vilni...vilniu-41-86993 čia senas straipsnis, bet nusako esmę.
lairam
QUOTE(negriuke @ 2010 08 27, 13:13)
Niu lauke, nuo tų dumblų š.. smirda. verysad.gif
http://www.15min.lt/naujiena/miestas/vilni...vilniu-41-86993 čia senas straipsnis, bet nusako esmę.
*

Nu jo.... Aš irgi jau nebenoriu, kad vestų į lauką...
negriuke
QUOTE(lairam @ 2010 08 27, 13:28)
Nu jo.... Aš irgi jau nebenoriu, kad vestų į lauką...
*

Aš klausiau kitų mamų, ką jos mano apie tai, tai va taip man sakė stupid.gif fool.gif Aš tikiuosi, kad būsimieji drugeliai priims mano nuomonę, nes tavo, lairam, grupės vaikų tėveliai kažkaip nemato problemos. verysad.gif Kai pajausi tą smarvę, suprasi, kad taip negalima, o ten sau linksmai kieme vaikai žaidžia, bėgioja. Mes tai namie tupim langus užsidarę. blush2.gif
Beje, lairam, kas Kristupui žandą pasgražino (labai tikiuosi, kad ne Kajus...)
varle123
QUOTE(negriuke @ 2010 08 27, 14:11)
Aš klausiau kitų mamų, ką jos mano apie tai, tai va taip man sakė stupid.gif  fool.gif Aš tikiuosi, kad būsimieji drugeliai priims mano nuomonę, nes tavo, lairam, grupės vaikų tėveliai kažkaip nemato problemos.  verysad.gif Kai pajausi tą smarvę, suprasi, kad taip negalima, o ten sau linksmai kieme vaikai žaidžia, bėgioja. Mes tai namie tupim langus užsidarę. blush2.gif
Beje, lairam, kas Kristupui žandą pasgražino (labai tikiuosi, kad ne Kajus...)
*

bet blogaiusia,kad ta smarve ne tik lazdynuose ji isplita paputus vejui ir kitur,as tikiuosi,kad susitvarkys gi,bet kuo toliau to smirdziau g.gif
mamycka
Mes šį bei tą nusipirkom, kai maximoje akcija buvo (iš kanceliarinių prekių).

Dėl tos smarvės - net nežinau, mes irgi langus užsidarom, bet paprastai smirda naktį, dienos metu nepastebėjau g.gif
negriuke
QUOTE(mamycka @ 2010 08 27, 18:09)
Mes šį bei tą nusipirkom, kai maximoje akcija buvo (iš kanceliarinių prekių).

Dėl tos smarvės - net nežinau, mes irgi langus užsidarom, bet paprastai smirda naktį, dienos metu nepastebėjau g.gif
*

Tai va, kad po lietaus dažniausiai smirda, nes matyt nusiplauna dezodorantas...
raganele
Sveikos, žemuogiukų mamos smile.gif išruošiau Mają pas Drugelius, o Lauryną pas Lašiukus - abu į naujas grupes, bet tikiuosi ramiai sau keliaus kaip ir iki šiol.
Sėdžiu namie su mažyle ir visai atitrūkau nuo darželio reikalų - Drugeliu užpernai vyriausias mano buvo, maniau, kad Majai bus pažįstamos auklėtojos, bet pasirodo kad ne, gal kas žinot kokios bus naujų drugeliukų auklėtojos ir šeimininkėlės? Net nežinau, ar didelė grupė surinkta blush2.gif žinau kad iš buvusių vieversiukų tik trise ten perėjo, matyt bus nemažai didesnių vaikiukų, nes lopšelyje Maja truputį peraugusi atrodė lotuliukas.gif
Dėl lazdynų kvapų tai baisuma... Galėtų ir nevesti, bet neišvėdinus grupių vėl negerai - vaikų daug, bacilų irgi būna beveik visad...
Kanceliarinių sąrašus duos kaip ir visad, bus flomasteriai, popieriai piešimui/karpymui, plastilinas, guašas ir pan. - per kokias nors akcijas ir nuperku panašių daikčiukų, vistiek prireiks.

Gerų ir svarbiausia - sveikų naujų darželinių metų visiems 4u.gif
negriuke
QUOTE(raganele @ 2010 09 01, 10:27)
Sveikos, žemuogiukų mamos smile.gif išruošiau Mają pas Drugelius, o Lauryną pas Lašiukus - abu į naujas grupes, bet tikiuosi ramiai sau keliaus kaip ir iki šiol.
Sėdžiu namie su mažyle ir visai atitrūkau nuo darželio reikalų - Drugeliu užpernai vyriausias mano buvo, maniau, kad Majai bus pažįstamos auklėtojos, bet pasirodo kad ne, gal kas žinot kokios bus naujų drugeliukų auklėtojos ir šeimininkėlės? Net nežinau, ar didelė grupė surinkta blush2.gif žinau kad iš buvusių vieversiukų tik trise ten perėjo, matyt bus nemažai didesnių vaikiukų, nes lopšelyje Maja truputį peraugusi atrodė  lotuliukas.gif
Dėl lazdynų kvapų tai baisuma... Galėtų ir nevesti, bet neišvėdinus grupių vėl negerai - vaikų daug, bacilų irgi būna beveik visad...
Kanceliarinių sąrašus duos kaip ir visad, bus flomasteriai, popieriai piešimui/karpymui, plastilinas, guašas ir pan. - per kokias nors akcijas ir nuperku panašių daikčiukų, vistiek prireiks.

Gerų ir svarbiausia - sveikų naujų darželinių metų visiems 4u.gif
*

O pas mus auklėtoja yra pati geriausia, šauniausia ir pan. Čia bus mūsų visų numylėta Oksana. Jau šiandien šventę suruoš, prinešėm visokių skanumynų ir gėlių jau gavo, sako vazų nebeužtenka. Visos mamos yra ja labai patenkintos. Ją pavaduos kažkokia Olia, sakė gal kitą savaitę ji bus, nežinau net. Ai, iš Vieversiukų grupės dar atėjo Domantas, tai šiek tiek bijojo, o paskui Oksana jį nusivedė, jau kai išeidinėjau juokėsi, linksmas visas buvo. O šeimininkėlė taigi ta pati Danutė, kuri rugpjūčio mėnesį su Vieversiukais ir Nykštukais buvo, turėtum žinoti. Grupė yra iš 20 vaikų. doh.gif
raganele
Ojei, didelė grupė... Kaip gerai, kad auklėtoja išgirta numylėta thumbup.gif O vyras apie skanumynų nešimą nei mur mur, reikėtų man kartais perimt vaikų vežiojimą į darželį.
Mūsų mažiai tik trise pas didesnius atėjo, tai jiems gal ir neramu pradžioj bus - va sėdžiu ir nervinuosi rugsėjo 1 proga biggrin.gif greičiau diena praeitų, tai vaikai patys papasakos, kaip jiems naujos grupės patiko...
lairam
QUOTE(negriuke @ 2010 09 01, 12:46)
O pas mus auklėtoja yra pati geriausia, šauniausia ir pan. Čia bus mūsų visų numylėta Oksana. Jau šiandien šventę suruoš, prinešėm visokių skanumynų ir gėlių jau gavo, sako vazų nebeužtenka. Visos mamos yra ja labai patenkintos. Ją pavaduos kažkokia Olia, sakė gal kitą savaitę ji bus, nežinau net. Ai, iš Vieversiukų grupės dar atėjo Domantas, tai šiek tiek bijojo, o paskui Oksana jį nusivedė, jau kai išeidinėjau juokėsi, linksmas visas buvo. O šeimininkėlė taigi ta pati Danutė, kuri rugpjūčio mėnesį su Vieversiukais ir Nykštukais buvo, turėtum žinoti. Grupė yra iš 20 vaikų. doh.gif
*

O tai Jusiskis kokioje dabar grupeje bus? Galvojau, kad maniskio aukletoja Oksana bus, bet dabar jau visai susipainiojau. O maniskis dabar serga, tai tik kita sav keliausime i darziuka...
lairam
Na išsiaiškinau, kad maniškio bus Liuba (kuri dar tik grįš iš dekreto) ir Olga. Gal kuri esate ką girdėjusios???
negriuke
QUOTE(raganele @ 2010 09 01, 13:27)
Ojei, didelė grupė... Kaip gerai, kad auklėtoja išgirta numylėta  thumbup.gif O vyras apie skanumynų nešimą nei mur mur, reikėtų man kartais perimt vaikų vežiojimą į darželį.
Mūsų mažiai tik trise pas didesnius atėjo, tai jiems gal ir neramu pradžioj bus - va sėdžiu ir nervinuosi rugsėjo 1 proga biggrin.gif greičiau diena praeitų, tai vaikai patys papasakos, kaip jiems naujos grupės patiko...
*

O man tik Oksana pasakė, ji netoli darželio gyvena, kad nori šventę padaryti, tai pranešė tik tiems, ką sutiko. Bet užteks tų saldainių, nebijok. biggrin.gif

QUOTE(lairam @ 2010 09 01, 14:07)
Na išsiaiškinau, kad maniškio bus Liuba (kuri dar tik grįš iš dekreto) ir Olga. Gal kuri esate ką girdėjusios???
*

O Olga, tai ta, kuri liepos mėnesį Vieversiukus prižiūrėjo su Ala? unsure.gif
lairam
QUOTE(negriuke @ 2010 09 01, 14:21)
O Olga, tai ta, kuri liepos mėnesį Vieversiukus prižiūrėjo su Ala? unsure.gif
*

Kad net neįsivaizduoju... Aš liepą visai kitokiose mintyse paskendusi buvau, tai neturiu žalio supratimo, kas ir ką, ir kur pavadavo...
mamycka
Sveikos mamos, o gal kas zino is sviesuliuku grupes kokios ten siemet aukletojos?nevesiu sunaus sia savaite, nes kosti, bet baisiai idomu rolleyes.gif
mamycka
QUOTE(mamycka @ 2010 09 01, 22:17)
Sveikos mamos, o gal kas zino is sviesuliuku grupes kokios ten siemet aukletojos?nevesiu sunaus sia savaite, nes kosti, bet baisiai idomu rolleyes.gif
*

Jau issiaiskinau, kad Natalija ir Olga (tik ne Olga Viktorovna, o kita, turbut nesu jos maciusi g.gif )
truputukas
QUOTE(negriuke @ 2010 09 01, 12:46)
*

JAUTRUOLIS tas mano Domantukas. Pas ji per sias savaites tiek ivykiu: gime broliukas, nespejo juo pasidziuagti, kaip mus pagulde i ligonine, nauja grupe...O jis dar pats JAUNIAUSIAs, tikiuosi, kad ji ten priims vaikai blush2.gif
Niu, visas su praejusia rugsejo pirmaja 4u.gif Kadangi su mazuoju Domanto broliuku atsigulem i ligonine (tikimes, kad siandien jau paleis), tai neturejau laimes savo sunelio isruosti i darzeli. Sis rupestis uzgule tevelio pecius. Kaip buvo skaudu girdeti, kad vaikas neneorejo eiti i darzeli, o veliau ir i grupe. Jis pas mane tooks jautruolis. As to ir labiausiai bijoijau. Bet vyras pasake, kad Oksana saunuole, nuramino, pasake, kad saldainius paskiau dalins, tai lyg nusiramines nuejo. Vakare paimti kai atvaziavo, tai vyras juokesi - nelabai jau skubejo vaikis namo bigsmile.gif Vakar jau su sypsena vede ruosesi.
raganele
Oho, kiek įvykių pas mūsų kolegiuką, sveikinimai mažojo broliuko proga 4u.gif ir greičiau sveikit. Manau Domantui, kaip ir mano Majai pas Drugelius nebus neramu, bent manoji grįžo labai patekinta ir reikalauja vesti ją "pas dlugelius" kiekvieną rytą biggrin.gif aiškiai patiko ir auklėtoja ir vaikai, tikiuosi taip ir toliau. Šiandien tik namie pasilikau, nes lyg užkimusi pabudo - kad nesusirgtų ir namo mažajai gėrybių iš darželio neprineštų, dabar tai laksto lyg sveika, bet tokiu oru atsargumas nepakenks.
negriuke
Bet aš juk ne šiaip sau panikuoju ir vaiko nelaikau smarvėj blush2.gif
"Amoniako norma ... lopšelyje–darželyje „Žemuogėlė“, Pilaitės vidurinėje mokykloje nustatytą normą viršijo iki septynių kartų".
http://www.alfa.lt/straipsnis/10410681/?Am...010-09-23_10-00
Saulyčiukas
o dieve...

ačiū, negriuke, už straipsnį... 4u.gif

ką mes dėl to galime padaryti????? unsure.gif
negriuke
QUOTE(Saulyčiukas @ 2010 09 23, 14:49)
o dieve...

ačiū, negriuke, už straipsnį... 4u.gif

ką mes dėl to galime padaryti????? unsure.gif
*

Manau svarbiausia, kad vieningai per susirinkimą paprašytume vaikų nevesti į lauką, kai smirda. Daugiau nežinau ką padaryti galima, gal į kokią protesto akciją nueiti su vaikais, kai organizuojama. Liūdna, kad kitiems nesmirda, tai galvos dėl mūsų vaikų irgi neskauda. verysad.gif
lairam
SIAUBAS KAŽKOKS blink.gif . Kada kaži nusimato susirinkimas???
negriuke
QUOTE(lairam @ 2010 09 23, 16:00)
SIAUBAS KAŽKOKS  blink.gif . Kada kaži nusimato susirinkimas???
*

Lyg ir kitą savaitę manau. Bet Jūs nebijokit, aš sakiau, kad smirda po lietaus. blush2.gif Arba naktį nors lietaus ir nebūna. g.gif Algis Strielčiūnas sakė, kad taip nutinka, nes tas dezodorantas ale kažkaip sunaikina kvapą (ne amoniaką ir kitas priemaišas, o kvapą tik), o nuo lietaus jis nebeveikia. Taigi, yra teorinė galimybė, kad kai nelyja, o vėjas pučia į darželio pusę, vis tiek gaunam tą padidintą dozę. Bet nuo smarvės irgi vaikus reikia saugoti. g.gif
Oj, ačiū mamytės, kad suprantat mano nerimą. wub.gif
truputukas
O aš negaliu atsidžiaugti "Drugelių" auklėtoja OKSANA thumbup.gif Nereali auklėtoja. Vaikas eina be jokių verkimų, grįžęs pasakoja, ką jie darė. Auklėtojos nereikia tempti už liežuvio, kad ji papasakotų, kas ir kaip (kaip pvz Alicija). Kuri niekaip iš pradžių nenorėjo atiduoti mobilau, kuri mes buvom grupei davę. Tačiau atsikovojom ir jis nukeliavo į drugelius.
raganele
Bet anot straipsnio amoniako koncentracija patalpų viduje normą viršija šitiek! Košmaras... Neveltui vaikai kosuliais prasirgo savaitę į darželį tepavaikščioję mad.gif
negriuke
QUOTE(raganele @ 2010 09 27, 10:28)
Bet anot straipsnio amoniako koncentracija patalpų viduje normą viršija šitiek! Košmaras... Neveltui vaikai kosuliais prasirgo savaitę į darželį tepavaikščioję  mad.gif
*

Tu manai, kad tik dabar vaikai serga, juk tas amoniako padidėjimas jau nuo 2007 m. yra... Nieko, trečiadienį bus susirinkimas ir galėsim viską išsiaiškinti.
raganele
QUOTE(negriuke @ 2010 09 27, 11:40)
Tu manai, kad tik dabar vaikai serga, juk tas amoniako padidėjimas jau nuo 2007 m. yra... Nieko, trečiadienį bus susirinkimas ir galėsim viską išsiaiškinti.
*

Na, mes užmiesty gyvenam, tai manieji iš darželio iškart "gėrybių" parsineša... Kol namie, tol sveiki, matyt visų taip...
Trečiadienį susirinkimas? Gal galit surašyt kuriom valandom bendras ir grupėse? Vyrą siųsčiau, dabar vėl sėdim namie - viena su temperatūra doh.gif
negriuke
QUOTE(raganele @ 2010 09 27, 12:54)
Na, mes užmiesty gyvenam, tai manieji iš darželio iškart "gėrybių" parsineša... Kol namie, tol sveiki, matyt visų taip...
Trečiadienį susirinkimas? Gal galit surašyt kuriom valandom bendras ir grupėse? Vyrą siųsčiau, dabar vėl sėdim namie - viena su temperatūra doh.gif
*

Kai tik sužinosiu, iškart parašysiu, nes žinau tik kad trečadienį. blush2.gif
negriuke
Susirinkimo pradžia - 17.00 h, o kada baigsis niekas nežino. 4u.gif
raganele
Įspūdžiai po susirinkimo - ŠALTA... Striuka su būreliais, nors džiaugiuosi kad pernykštė muzikos vadovė išvyko blush2.gif labai jau man nepatiko visos darželio dainelės, kurias išmokdavo didysis - su ryyyškiu rusišku akcentu doh.gif dar su manim ginčydavosi, kad gi mokytoja liepė taip dainuoti - kaap kaap tai lyyytūūs, kai bandydavau taisyti ir sakyti, jog čia apie lietų, todėl dainuok 'lietus'...
mama_gulbe
siam darzely deja mazai aukletoju kalbanciu taisyklinga lietuviu kalba :S

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.