upytele tavo darbas nuostabus!!! charakteriai, israiskos... vien zodziu aukstasis pilotazas tavi grazus vynuogynas! DOLLILYTE grazus darbeliai, ypac patiko juodai/raudonas Arona tavo vynuogiu lapai superiniai! ir spalvos, ir kruopstumas frederica jei reikia matuojamo shilko, tai jo akropolyje yra tik nr.8, o nr.5 nera.... sake, kad atves.. tik neaisku kada ...  iskalbiau savo nauja salikiuka.. sedziu dabar, i ji ziuriu ir nezinau ka su juo daryti  kazkodel dalele salikelio dazu nusiplove iki baltumo... ispakavus jau maciau keistas baltesnes demes ant jo - galvojau uzsidazys.. o ne velnio  - kad ji kur shi.... sutrauktu ta kinieti, kuris taip paruose zaliava rangdarbiams gaila nugarytes, pirshtuku, smegenyciu, darbo ir etc. - mano  ech...
QUOTE(daivaV @ 2010 04 13, 23:45) iskalbiau savo nauja salikiuka.. sedziu dabar, i ji ziuriu ir nezinau ka su juo daryti  kazkodel dalele salikelio dazu nusiplove iki baltumo... Oh.... Kaip gaila!!!
Arona - 
Daiva, davai man tą savo šilką. Turiu kur panaudot. Jei nori už pusę kainos paįmsiu
QUOTE(tavi @ 2010 04 14, 09:43) Daiva, davai man tą savo šilką. Turiu kur panaudot. Jei nori už pusę kainos paįmsiu aciu uz pasiulyma tavi  baik jau... parduoti  buciau padovanojus, tik vakar isnaujo utempiau ant remo ir naktinejau ant virsaus raitydama rastus pirmas salikiukas su ornamentais... prisiziurejau Shimos darbeliu ir nusprendziau pati pabandyti. Pabandysiu pataisyti, jei gausis
Žinok,jei turėsi sugadintų šilkų, nešk man visus.
QUOTE(tavi @ 2010 04 14, 11:43) Žinok,jei turėsi sugadintų šilkų, nešk man visus.
O kokios tu nori kritikos? Darbas nuostabus, super. Norėčiau tokio. Gal tik toj siauroj dalyje nebūčiau rikiavus lapų. Daugiau netvarkos būčiau padarius. Bet taip rodos man žiūrint į nuotrauką, o gyvai gali būt visai kitaip. Vienu žodžiu man gražu, nors koks aš kritikas. Čia Upytėlės reik ar Kusachiaus.
aciu tavi vat.... sugalvojau, kad noriu kritikos DAUG kritikos  - .... manau, kad pendeliai skatina stengtis daryti geriau  o ir klaidas suvokti
daivaV, turbut juokauju, man tai tobulas darbas... neturečiau as tiek kantrybes cackintis  Saunuole, kritikos neisgirsi
DaivaV, nuostabub tikrai  nelabai kokia čia ir kritika gali būti  gal pritarčiau nebent tavi, kad tuos lapus ir aš būčiau nerikiavus, o pamėčius tam fone
ELlJA, Shima - aciu del lapuku... is tikruju.. jus teisios  dabar kai paziurejau - noretusi juos pametyti  gaila, kad nebegalima padariau per dideli krasteli salikelyje, spalva liejant - nubego krastas...  greitai uzbasciau druska  isejo batika ir, mano manymu, isryskino geles  galvojau bus antras salikelis sugadintas  - gerai butu, kad brokai visada i nauda atsisuktu
Daiva, as suzaveta  Labai grazu ir kruopstu. Man tas krastelis superinis  .o ir lapuku dydis visai nesvarbu- salikelyje nera tokiu taisykliu kaip paveiksle o cia musu bendras su Blansyte darbas- apveltas-tapytas   Baisiai prastai dazai liejosi. turbut veliant kazkas atsitiko, gal muilo likuciu liko. bet igudus galima tuo pasinaudoti
naca, labai labai labai labai
kusachius
2010 04 14, 15:47
QUOTE(daivaV @ 2010 04 14, 15:35) vat.. pagaliau prisiruosiau islygint ir... labai noriu kritikos noriu kritikos visiems darbeliams.. kas jums nepatinka, ka butumet kitaip dare, ka padariau ne i tema.... vien zodziu tikrai tikrai nepyksiu, nesisiausiu, busiu labai dekinga ir pagaliau isejo nuspalvinti fona be nutekejimu - labai savim didziuojuosi  na kad jau prašaisi, tai laikykis  juokauju -darbas gražus ir kruopštus. O bet tačiau, man per ryški fono mėlyna spalva, norėtūsi, kad ji kiek pilkumo turėtų, kad ir nedaug, bet tada gražiau susišauktų su kitomis spalvomis. Tie dryžuoti lapeliai man kiek iškrenta iš konteksto, nes jie nors ir atkartoja dryžiukus virš gėlių žiedų, bet efektą sukuria visai kitokį, gaunasi toks lyg sintetinis svetimkūnis. Ir, man kaip ir Tavi, trūksta netvarkos, nes nelabai suprantu tokios sprendimo -simetrija-bet-ne  Krašte lapeliai surikiuoti į eilę -nenatūralu. Per centrą irgi jie beveik vienoj eilėj, tik čia nors tarpai skirtingi, bet būtų gražiau kad jie labiau būtų išsibarstę, lyg vėjo išblaškyti. Tame krašte, kur gėlės, dešinei pusei neturiu priekaištų -ten gėlės smagiai banguoja, atrodo gyvai ir žaismingai, o kairėje -jos vėl išrikiuotos kaip kareivukai. O šiaip spalvos gražios, piešinys nenuobodus ir originalus, švarios linijos. Uch, stengiausi kritikuot kiek pajėgiau
naca - super ir krastelyje veltos geles  - ELIJA labai teisingai parase - labai labai labai labai noreciau tokio  kusachius - didelis dideliausias ACIU!!! ...del spalvu... nesigauna jos man kokiu noriu... lieju lyg normali, o isdziusta - sh... niekaip nepagaunu to spalvu kampo visada lauksiu kritikos -
daivaV,  Jei cia tas salikelis, kur buvo demiu ir nusiplove dazai, tai esi SUPERmeistre taisyti klaidas  Labai grazus darbas! naca,  nuostabu, net negaliu patiketi, kad cia ranku darbas
Naca, puikus jūsų abiejų darbas. daiva, klausyk Kusachiaus  jau kaip aš nuo jos gaunu, bet padeda
naca, karališkas šalis tiesiog
QUOTE(Arona @ 2010 04 14, 20:05) daivaV,  Jei cia tas salikelis, kur buvo demiu ir nusiplove dazai, tai esi SUPERmeistre taisyti klaidas  Labai grazus darbas! deja deja... nesu meistre.. ir salikelis kitas ................ gerai butu............aciu Arona  tavi man patinka kritika  labai daznai zmones issalies daugiau pamato nei tu spigindamas akis i savo darba  daznai ziuriu i koki darbeli ir nesuprantu kas jame negerai... negerai tikrai kazkas yra, o kas nesuprantu.... butu super, jei kusachius dazniau uzsuktu paveleti kaulu
Aciu, mergaites
kusachius
2010 04 14, 20:41
QUOTE(daivaV @ 2010 04 14, 21:38) deja deja... nesu meistre.. ir salikelis kitas ................ gerai butu............aciu Arona  tavi man patinka kritika  labai daznai zmones issalies daugiau pamato nei tu spigindamas akis i savo darba  daznai ziuriu i koki darbeli ir nesuprantu kas jame negerai... negerai tikrai kazkas yra, o kas nesuprantu.... butu super, jei kusachius dazniau uzsuktu paveleti kaulu  pasistengsiu  šiaip tai prisibijau forume ką nors kritikuoti, nes ne kartą gavau per galvą -ne visiems patinka, kai pabaksnoji klaideles. Ir dabar jau tą suprantu, tad kritiką išsakau tik kai kažkos prašo pakritikuoti. Juo labiau, kad šilko tapyboje nesu profesionalė, tad galiu tik tam tikrais aspektais kažką patarti.
o as kritikos bijausi  na, nepykstu del jos, bet nesiprasau. ppati nesu savimi tokia pasitikinti ir patenkinta, vis randu prie ko prikibti ir grauziuosi  . tai kam dar reikia is salies ? kad naktim nemiegociau?
O man reik profesionalios kritikos. Nes kaip Daiva, ne visada žinau kas ne taip. Jaučiu, bet ne visada pagaunu. Dabar tiesa jau pradėjau matyt, bet ne viską.
kusachius
2010 04 15, 07:50
man irgi patinka, kai mano darbus kritikuoja. Ta prasme, kai pasako, kas negerai ir kodėl, o ne drebia "čia nesąmonė, man nepatinka" ir tiek. Kartais būna, kad kol nupieši darbą, akis pripranta, ir nebepastebi kas negerai, arba tiesiog padarai nepagalvojus... Man svarbu bent lėtai, po truputį, bet tobulėti, o pačiai iš savęs tą sunku pasiekti
upytele
2010 04 15, 08:11
Gera kritika - kaip gera dovana, deje, net ir kritiku pasaulyje buna nesutarimu, o tada jau gimsta aistros, kurios perauga i asmeniskumus... As stengiuosi labai atsargiai patarti, bet tai tik visada lieka mano subjektyvi nuomone. Niekada nereikia ja vadovauti. Dar viena didziule dovana - paciam matyti savo darbus. Sita sritis man sudetingesne nei kritikuoti  Matau, kad padariau s...., kodel - nesuprantu  Kartais buna atvirksciai - man darbas nepatinka, o aplinkiniai aiskina - oi koks geras.... Nu nematau as jame to gerumo.... Dar kvailiau, kai man darbas patinka, o aplinkiniai aiskina, jau geriau nerodyk niekam....padarei visiska s....  Vat taip nematau savo darbu.... Stai ir dabar stovi paveikslas i knygu spinta atremtas.... Nusuktas . Niekam meno pasaulyje nepatinka.... Hmmmm, gal tiesiog todel kad pasisaipiau is vyriskos gimines ????? Kartais man uzplaukia pabuti sarkastiskai. Tokiu dalyku jie neatleidzia tai va taip su ta kritika.... Ji - tik subjektyvi. Kitas dalykas taisykles. Tiek gramatikoje, matematikoje, tiek ir tapyboje. Cia mokytis, mokytis ir dar karta mokytis....
Upytėlė, labai taikliai pastebėjai. Vyriška pusė neatleidžia pašaipos savo giminei. O tai reiškia darbas tikrai geras.
na ir as nesu kategoriska. Kartais ir tiesiog paklausiu kitu nuomones. tai priklauso kaip as pati pastebiu tas klaidas  kartais jauciu is aplinkiniu (deja dazniausiai is profesionalu) poziuri, kad tik sleptis su tokia megejiska kuryba. Gal ir susidaro toks perdetas jautrumas i ta kritika  . Na bet mintyse sau pamanau, kad tiek daug yra baigusiu mokslus, kurie nieko ir nedaro, gal tik vaiposi
kusachius
2010 04 15, 13:31
QUOTE(naca @ 2010 04 15, 15:24) na ir as nesu kategoriska. Kartais ir tiesiog paklausiu kitu nuomones. tai priklauso kaip as pati pastebiu tas klaidas  kartais jauciu is aplinkiniu (deja dazniausiai is profesionalu) poziuri, kad tik sleptis su tokia megejiska kuryba. Gal ir susidaro toks perdetas jautrumas i ta kritika  . Na bet mintyse sau pamanau, kad tiek daug yra baigusiu mokslus, kurie nieko ir nedaro, gal tik vaiposi  mano grynai subjektyvia asmenine nuomone, tikras profesionalas negali vaipytis iš mėgėjo pastangų kažką kurti, tapyti, nes pats žino, kiek reikia laiko, kantrybės ir kasdienių treniruočių, norint pasiekti profesionalumo lygį. Tą žinantis žmogus negali reikalauti neadekvačių rezultatų iš kitų. Tačiau gali būti, kad darbas nepatinka, ar nesudomina -lygiai kaip ir betkuriam kitam žmogui  su diplomais tai nesusiję...
bet tai grynai subjektyvi tavo nuomone  o deja ne visi tokie objektyvus  bet as pati daug is saves reikalauju, tai tikrai nezadu sustoti susidurusi su tokiom nuomonem
kusachius
2010 04 15, 13:45
QUOTE(naca @ 2010 04 15, 15:37) bet tai grynai subjektyvi tavo nuomone  o deja ne visi tokie objektyvus  bet as pati daug is saves reikalauju, tai tikrai nezadu sustoti susidurusi su tokiom nuomonem  man studijuojant vienas dėstytojas yra sakęs "tu gerai pieši, teisingai, bet man nepatinka ir viskas". Kitas siūlė važiuot į Norvegiją braškių skinti, nes savo srityje vistiek nieko nesugebu  Vienas dėstytojas per peržiūrą sakė, kad prie mano darbų nėra kuo prikibti, o kitas -kad visada galima rasti prie ko prikibt. Vieniems kažkuri idėja atrodo fantastiška, kitiems -absurdiška. Ir profesionalų nuomonės dažnai skiriasi, jeigu visų klausysi, gali ir išprotėti  Todėl reikia užsiaugint storesnę odą,, ir atsirinkti, kieno nuomonė tau reikšminga, o kieno tik "bla bla bla"
Mano tetulė ilgą laiką buvo sovietiniu metu meno taryboje. Ji sakė, kad negalima atmęsti darbo dėl to, kad tau nepatinka. Tau jis gali būt nepriimtinas, kitam nuostabus. Galu gale ir dailininkai už kurių darbus dabar mokami milijonai buvo viešai išjuoktį. Be to daugelis iš jų jokių akademijų nebaigė. Be to ji sakydavo, pas lietuvius šlubuoja koloritas ir dažnai kompozicija. Daugumos dailininkų paletė tamsi, tamsias spalvas lengviau derinti. Vat tokia buvo jos nuomonė. Bet meno taryboje ji daugelį gindavo.
supranti kiti net nemate darbu susidaro nuomone  tai liecia ir profesionalus, ir kitus, kurie vadovaujasi ne tais kriterijais . na stampas ir tiek  o kad ten ne visiems patinka, tai as visiskai neimu i galva  kai perka, tai ir yra didziausias ivertinimas, bent jau man "paprastajai". o mano siekis tobuleti pats svarbiausias, ir svarbu, kad nepasinoretu sustoti to siekti
Vienu žodžiu tobulėjam, siekiam savo. O kas bus vėliau, kas ten žino.
upytele
2010 04 15, 15:47
Pernai, kai buvau tarptautiniame plenere , klausimas apie diplomus ir universitetus iskilo postsovietiniu saliu atstovams. Kategirskiausi - rusai. Taip, jie mustruojami daileje, kankinami realizmo rimbais.... Nei vienam europiniam atstovui neiskilo klausimas kokius mokslus esi baiges -tu arba idomus savo kuryba arba ne.... tai tiek
man kritika padeda  labai truksta net elementariausiu ziniu... sutinku, kad - kiek zmoniu tiek ir nuomoniu, taciau gali pats atsirinkti kas tau priimtina, o kas ne
Aš dar prisiminiau vieną mintį, tai įsiterpsiu į tą pokalbį apie kritiką ir profesionalus. Dėl tų profesionalų, kaip tavi ir sakei, kad teta pastebėjo tą tamsumą ir pan. lietuvių darbuose, tai aš taip įstojus visiems į universitetus, stebėjau, kaip mano klasiokai akademijoj mokėsi, tai man irgi buvo toks vaizdas, kad bent jau tapytojų darbai tik tamsėja ir niūrėja po mokyklos, kitose srityse aišku kitaip gal. Bet matyt čia Lietuvoj tokie nuo seno standartai likę, ir vis dar kažkaip bandoma įsprausti tyčia ar netyčia į tuos standartus visus, pažiūrėjus tuos darbus atrodė kartais, kad džiaugsmą vaizduoti yra banalu savaime ir niekas to nedaro. Tai kažkaip pagalvojau tada, geriau jau būsiu tiesiog paprasta "liaudies menininkė" kaip kažkada pavadino mane, darysiu, kad būtų gražu man ir dar kažkam aplinkui ir kad darbai neštų gerą nuotaiką tiesiog, negu bandysiu taikyti į kažkokius standartus to niūraus lietuviško "profesionalaus" skonio. Na, čia mano tokie neprofesionalės įspūdžiai, neobjektyvūs visai
nu zinok gal ne su tokiom mintim, bet su kazkuo panasiu as atsisakiau studijuoti dailes specialybe SU. Stojau pirmais metais, bet man po pasimokymo pas destytoja taip nebesinorejo ten stoti, bet jau nebuvo kelio atgal. tai kaip as apsidziaugiau islaikiusi pirma egzamina 7, nes beveik nebeturejau sansu istoti. viska meciau ir kitais metais istojau i kita specialybe. o mano drauge istojusi is treciu metu i ta pacia daile nuo baigimo nebuvo paemusi teptuko i rankas (jau koki 13 m). o dabar galvoju, kad man visai zaliai tie 7 tiesiog superinis ivertinimas be jokiu pazinciu ir kysiu. Mano drauge baigusi dailes m-kla taip pat gavo tik 7 . o buvo ir 5 ir 4 ne tiek ir mazai  .
upytele
2010 04 15, 19:56
Cia man crazy nuotaikele  Neimanoma buvo sustoti, akip norejau zalio kasaro
Koks kačiokas  Nuostabios spalvos, judesys.
Grazus paveikslas, labai idomus sprendimas upytele, o kaip cia padarytas kaciuko konturas? Dazais? Ar konturais? Kiek cia sluoksniu? Atsiprasau, kad uzpuoliau klausimais, tiesiog man visai nematyta technologija, labai idomu, kaip tai padaryta
upytele
2010 04 15, 22:14
bespalvis konturas ir daugiasluoksne tapyba
Jo bespalvis kontūras kuo toliau tuo labiau man pradeda patikti.
Laba diena. Oi kokių solidžių darbų prisižiūrėjau.  Šaunuolės merginos. Jaučiu ir man reikia dulkes nuo teptukų nupurtyti.
upytele man labai grazu Enija  vat vat... uzkreciama, pasiziuriu cia ir vel norisi
Upytele, šaunus katinukas O aš jau turiu ir savo nuosavą temelę šitam forume  vakar sukūriau, ir jau patvirtino
QUOTE(Shima @ 2010 04 16, 13:49) O aš jau turiu ir savo nuosavą temelę šitam forume  vakar sukūriau, ir jau patvirtino   Einam ziureti Papildyta:QUOTE(upytele @ 2010 04 16, 00:14) bespalvis konturas ir daugiasluoksne tapyba  Aciu
Kadangi mano darbeliai pakankamai reti, tai rodausi paskutinį - "Vyšnių žydėjimas" 
|
|