Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Negimdinis nėštumas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
paperdoll
Sena tema http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=83955

truputeli informacijos cia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ectopic_pregnancy

Papildyta:
QUOTE(Ale}{andR@ @ 2010 01 15, 19:55)
paperdoll, asiu uz palaikyma  4u.gif  supranti man pasitaike nelabai geros gydytojos, ginekologej, kuri priziurejo mano nestuma, skundziausi kad pilva skaudadaznai, kad desinis sonas neduoda ramybes, o ji man atsakydavo, kad tai normalu, ir kad tepliojimas nieko blogo nerodo, kad pirmus tris men. jie (t.y. gydytojai) nieko padaryti negali, jei ir yra kas blogai, tai net i lygonine neguldo. Na ir kita diena po apsilankimo isveze mane su greitaja i ligonine, ten nustate negimdini ir skubiai operavo. bet ir ten nekokia gyd. pasitaike, nieko nepaiskino, nei kaip, nei kas, tik kad operavo ir del ko. net kai israse neapziurejo manes, tik siules iseme. Tai kokia bukle antro kiausintakio net nzn  schmoll.gif
*

o ga gali pasakyti kokia gyd cia? ( gali i AZ parasyti geriau, jei nenori cia..
o kas ir kur operavo?
siaip net tame operacin. lapelyje turi but parasyta kokios bukles kitas kiausintakis..na, nesijaudink, esi jauna, o beto ir vaikuti turi, reiskias pastoti vietoje gali ir tikiuosi jau greitai viskas gerai bus. 4u.gif o kaip pati galvoju nuo ko jis galejo buti? neturejau jokiu operaciju? sr lengvai pastojai su pirmu?

kaip jautiesi dabar? koki gydyma skyre?
Ale}{andR@
operaciju neturejau ir siaip jokiu sutrikimu nebuvo, menesines visad reguliarios buvo, net neissivaizduoju nuo ko taip galejo buti. Pirmo vaikelio susilaukiau nelabai greitai, su vyru nesisaugojom 8menesius. Kas operavo nzn, nes nakti atveze mane, o paskui skyre pas Valiuniene, Greitosios pagalbos universitetinej lygoninej Vilniuje gulejau. o nestuma priziureo Digriene, girdejau apie ja nelabai geru atsiliepimu. dabar jauciosi gerai, nors operavo pries menesi jau nieko nebejauciu, lyg nieko nebutu, tik 3 randeliai liko, vyras juokauja kad pasauta esu biggrin.gif

Beje ar galetum apie savo atveji papasokoti 4u.gif nes noriu daugiau apie tai suzinuoti, kol man taip neatsitiko visiskai nieko apie negimdini nezinojau, net kai bloga pasidare nezinojau kas viksta, galvojau kad tesiog persileidimas unsure.gif
paperdoll
oj, as is tikruju labai daug rasiau praeitoj temoj, gali pasiskaityti, ten daug mergaiciu istoriju.
mes gan ilgai planavom, laukem, bet deja pirmas labai lauktas nestumas, bet negimdinis des.kiausintakyje, ilgai laukem, kad gal pasirodys gimdoj, gulejau ligoninej, bet ne, baigesi laparoskopija. stebejau dar hcg, kuris augo, bet letai. po 2 savaiciu su greitaja atvaziavau vel i ta pacia ligonine nakti, ir padare vel skubia laparoskopija, sake, kad arba buvo uzstrige du gemaleliai, bet kas dabar zino kas buvo... na zodziu buvo labai liudna..kitas kiaustinakis rodos be pakitimu. po tos nelaimes as jau neejau pas nors ir isgirta, bet paprasta ginekologe ir lankausi pas K. bet pas mane ciklas nereguliarus, folikulai blogai auga ir t.t. tau turbut to tikrai nereikia, nesijaudink wink.gif

o ar skyre koki gydyma po operacijos?

zinai, skaiciau, kad tai atsitinka be jokiu priezasciu kartais..deja..
Ale}{andR@
jokio gydymo neskire, tik antianemini, nes plisus kiausintakiui praradau daug kraujo. o turejo kazka skirti? g.gif

niu tikrai reikes iki galo ta tema perskaityti smile.gif
dzidzita
Sveikutes, sukuriau savo atskira tema, nes nebegaliu(niekam negaliu apie tai issipasakoti, zino tik keli zmones). Zodziu man 24m. ir pirmas pastojimas baigesi negimdiniu nestumu,ko pasekoje pasalintas vienas kiausintakis. Taigi man pagrindinis klausimas, kaip sekesi toms kas patyre ta pati, ar su likusiu kiausintakiu imanoma pastoti? Kurios pastojo? Pas ginekologe eisiu kita savaite(eisiu privaciai, nes tos poliklyniku ginekologes net akis ispucia kai isgirsta,kad "tokiai jaunai,o jau tokios bedos...." pastoti dar neplanuoju(nors jei isviso pastosiu kada)
paperdoll
mieloji, yra jau sita tema, ir ne viena...tuoj duosiu nuoroda
Papildyta:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=541137&hl=

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...mdinis+nestumas

Marlyn
as einu per temeles ir visu klausiu mat savo gines dar neklausiau skambinsiu tik po piet ji dirba...o ant sirdies taip neramu.........dingo mm.....hcg nestumo nerodo,ar negimdinio gali hcg nerodyti,esu viena toki jau turejusi bet buvo labai mazi skaiciukai jie augo ir kraujavo mm metu ir vel augo skaiciukai....o dabar nieko nei kraujo nei skaiciuku nei mm..........belieka viltis kad laboratorija tyrimus sumaise ax.gif ir as nestuke.gif .
paperdoll
hcg rodytu bet koki nestuma ir bloga ir gera.
Marlyn
niu va ir as taip galvoju kad turetu...........tai kur tos mm..........belieka laukti........
daeblack
Ka tik po visko! jausmas sudinas, jauciuosi sudinai, slegia, skauda.. sad.gifsad.gif
svajokleee
Nusprendziau ir as papasakoti savo istorija

2009 m. Balandis.
Nusprendėm kad atėjo laikas ... Kaip pasiekti savo tikslo? Reguliariai tai daryti, geriau kas antrą dieną.
Atėjo laikas mano dienų. Hmm... Nėra...testas neigiamas. Prasidėjo nedidelis tepimas. Turbūt šį mėnesį nepavyko. Praėjo dar keturios dienos, vis dar tepa. Dar vienas neigiamas testas.
2009 m. Gegužė.
Dar 3 dienos, vis dar tepa, neštumo testas... teigiamas. Sekmadienis. Rytoj važiuosiu į polikliniką. Kažkas negerai, pilvą maudžia kaip prieš mėnesines, tepa, bet testas teigiamas.
Poliklinika. Papildomas talonėlis. Echoskopas rodo kažkokį laisvą skystį. Ką tai reiškia? Paaiškino... Siuntimas į ligoninę, palinkėjimai nesinervuot ir laikytis.
Lazdynai. Nesugebėjau susilaikyt. Apižliumbiau. „Echoskopas rodo kad pas Jus apie puse stiklinės kraujo. Tai negimdinis neštumas, greičiausiai kiaušintakyje. Nesijaudinkit, operuosim.“ Galvojau mirštu. Operacija vakare. Verkiau visa tą laiką, apie 6 val. Išoperavo...Skausmai.Nieko nerado. O tas skystis? Greičiausia buvo cista sprogusi. Po keliu dienų testas vistiek teigiamas. Visus tyrimus atlikau, rodo neštumas vystosi. Laukit. Lygiai po dešimties dienų antrą operaciją. Išpjautas dešinės kiaušintakis.
Gydytojų nurodymai bandyti pastoti tik po šešių mėnesių. Kagi lauksim. Tuo tarpu minčių visokių, kaip pastot, kokie šansai, o gal... tfiu... kvailos mintis.
2009 m. Lapkritis.
Praėjo 6 mėnesiai po operacijos, bandom, ramiai, kaip išeis taip. Vis kažkokie spazmai per visą pilvą, nuėjau pasitikrint pas ginėkologę ir šeimos daktarą. Viskas ok. Gal nervai. Kur gi jų nebus, jei ką tai atrodo kad viskas čia kažkas blogai jau.
Bandom, bandom ir nieko. Nusprendžiau viską žymėti kad lengviau būtų įvertinti situaciją.

Šiuo laikų...

2010 m. Kovas.
Bandom. Nors likau be darbo, bet ko gero noras turėti mažutį stebuklą didesnis už visokius išskaičiavimus.
Planas tas pats, santykiai kas antrą dieną, svarbiausia pagaut ovuliacija. Tam reikalui nupirkau ovuliacijos testus. Hmm...testas teigiamas. Dar geriau, visi testai, kuriuos dariau penkias dienas teigiami, ir linijų riškumas vienodas. Per tas dienas galvoje vien tik tai...
Dar vienas svarbus dalykas - ovuliaciją lig tai vyksta paeiliui tai viename kiaušintakyje tai kitame. Svarbu kad šį mėnesį ovuliaciją būtų būtent kairioje kiaušidėje, nes tik ten yra kiaušintakis. Per ovuliaciją maude kairįjį šoną, tai džiugina, ko gero ovuliacija buvo būtent ten kur reikia.
2010 m. Balandis.
Pagal mano paskaičiavimus turėčiau būti jau ne vieną. Lauksiu mėnesinių apie 15 dieną. Ką jaučiu? Nieko.Tik vieną vakarą kažkaip maude pilvo apačią. Kaip pasakoja kiti, apvaisinimo metų gali pakraujuoti, man nebuvo nieko. Tikiu kad viskas gerai. Nenoriu užsisvajoti, svajosiu kai žinosiu kad viskas gerai. Svarbiausia nepanikuoti ir ramiai laukti...
Balandžio 8 d. Keistai maudė iš kairės pusės, lyg tai tą randą, paskui žiauriai rankas sukt pradėjo.
Balandžio 11d. Labai nervuota, bet gal visada tokia..?
Balandžio 12d. BT 37,2 NT neigiamas.
Balandžio 16d. NT neigiamas, kartais tai vieną, tai kitą šoną pamaudžia. Pastebėjau kad drumzlėtas šlapimas.
Balandžio 18d. NT neigiamas, sapnavau žuvis kažkokias spigliotas baisias, ruoniukus mažus, ir keista...savo spenelius. Buvau poliklinikoje dėl šlapimo, pridaviau šlapimo tyrimą ir kraują, įtaria cistitą. Rezultatai 21 dieną.
Balandžio 20d. BT 37,1 NT neigiamas, 33 ciklo diena. Vakare nuvažiavom kraujo tyrimą padaryti dėl neštumo (50 Lt.). Atsakymas po kelių valandų. Neigiamas. Laikiausi kad neapsižliumbti. Neištveriau. Dar vyras... „pergyveni, nepergyvenk“
Balandžio 21d. Prasidėjo menėsinės. Tyrimai dėl cistito neigiami. Viskas gerai, matyt prieš menėsines kažkas buvo. Dėl minčių apie neštumą - bandau atsiriboti.
Balandžio 27d. Dešinį šoną dilgčioja. Ovuliacijai laikas kaip ir per anksti, nes tik 7 ciklo dieną. Bet kas ten žino. Bet jei ovuliacija deš. pusei tai tuščias menuo vistiek. Ovuliacijos testų nepirksiu. Internete visur ieškau info apie viską kas susije su manimi. Visi tik tai rašo – nusiraminkit, atsipalaiduokit ir pasiseks. Kažkaip dabar man taip neatrodo, kad viskas taip paprasta. Menėsio pradžioje lig ir raminu savę, bet kai laikas ateina iki menėsinių, skaičiuoji kiekvieną minutę ir dieną.
Balandžio 29d. L.S tai yra turėjom lytinių santykių. Vėl pradedų nervuotai rašyti į bloknotelį viską kas įvyko.
Gegužės 7d. Senai jau nebuvau prisedus prie savo rašymo...smile.gif. Kažkokiom tai dienom turėjom santykių, tarp 1-4, jau net nerašiau, vistiek jokios naudos. Bet kad tom dienom buvo ovuliacija, tai jau tikrai. Labai jau paišdikaut norėjosi, dar visokių filmų kartų prisižiūrėjome, ir apačią pilvo maudė. Bet jau šiom dienom tai vėl nieko nesinori. Prisižiūriu vėl visokių filmų apie neštumą ir gimdymą, pasvaigstu, liudna tik pasidaro, atrodo nėra jau ir džiaugtis kuo. Dar visur aprašyta, kad tik mylėtis reikia ir atsipalaiduoti, kad jau ir mylėtis nebesinori...taip ir depresuot pradėt galima.
2010 m. Liepa.
Liepos 21d. Nuo kuo pradėt net nežinau...Žodžiu, pradėjau matuot BT. Jau antras menuo. Ką issiaiskinau? Tai va: skirtumas tarp faziu mažokas, iki 0,4. Gali būti kažkokių hormonų trūkumas. Programa vos vos 1 ovuliacija išskaičiavo. Dar vieną menėsiuką pamatuosiu ir mausiu pas ginę. Bet vistiek bandau, viską žymiu Babyplan.ru. Kartais pavargstu pati nuo to galvojimo ir kiekvieną dieną statant grafikus. Bet ir galvot apie tai negaliu. Kad tik tai vyrui ne atsibosti. Dar tik dabar kilo mintis perskaityt kas parašyta ant liubrikanto. O gi norint pastoti – ne naudoti. Tai va, kvailiai.
O šiaip viskas gerai, remontą tingi daryt vyrelis ir tiek.

2010 m. Lapkritis. Dabar.... kol kas vieni. Ginekologe israse diupfastona. 2k. per diena nuo 15 c.d. Geltonkunio nepakankamumas.(antroje fazeje BT beveik niekad nebuvo virs 37,ir skirtumas tarp 1 ir 2 fazes mazesnis uz 0,4) Vyras antra men. geria Profertil, priverciau patikrint sperma, ne labai gera pasirode. Nesiparinu, atsipalaidavau, atsibodo begti testus gadinti, verkti.
Lig ir galima bandyt ,tik va be darbo siedziu ilgai, ir dekretiniu ne gauciau. Bet kartais galvoju svarbiausia leliuko susilaukt.

Sorry kad placiai, bet kam si tema aktuali, skaitant manau bus idomu

paperdoll
QUOTE(daeblack @ 2010 11 03, 15:42)
Ka tik po visko! jausmas sudinas, jauciuosi sudinai, slegia, skauda.. sad.gifsad.gif
*

vargsele... laikykis...sutinku, labai sudinai... kokia dabar situacija?

svajokleee
sekmes kuo greiciausios tau !!!
kikas
Noriu pasidalinti savo patirtim: pirmas nestumas nelabai planuotas, bet viskar ciki - turim suneli. Antras pastojimas 2008 m. kaip ir planuotas, na nesisaugant, bet... 6 sav. prasidejo tepimas, nestumo gimdoj nesimato, o galas toks, kad trukes ir operacijos metu pasalintas kairys kiausintakis. Leliukas atseit prisitvirtines buvo prie pat isejimo i gimda. Daktares teigimu pritruko jegu prasibrauti pro ta siaura plyseli. Galbut buvo per silpnas, del ko siek tiek kaltinu save, nes pastojimas turejo but mazdaug tuo metu kai svenciau savo gimtadieni, tai galbut ir papiknaudziavimas alkoholiu ir kita diena vaistai nuo galvos skausmo galejo itakoti kad leliukas neistenge pasiekti 'namuciu'. Po operacijos rekomendacijos nepastot bent 3 men, na ir nelabai tikintis as jau laukiuosi praejus 5 men. Aisku baimiu buta visokiu, bet turiu jau antra suneli smile.gif Na o pabaigai - suneli maitinu pati iki siol (jam neuzilgo 1 m.), visa maitinimo laika su vyru pasisaugodavom, bet neemem ir per daug i galva, nes juk maitinant ir taip negali pastoti (aisku jei maitini ne reciau kaip 3 val. diena ir t.t. O as maitinau itin daznai), na tai jautemes ypac saugus, plius turiu tik viena kiausintaki, na ir pabaigai - as jau 11 sav. kaip laukiuosi, nestumas gimdoje. Taigi, savo tokia ilga istorija, visas merginas, kurioms teko isgyvent ta siauba negimdini, ir netekt kurio nors kiausintakio, noriu padrasint - bus tu leliuku tikrai, geriau net pasisaugokit smile.gif SEKMES VISOMS!
svajokleee
Super, net vilties atsirado. Bet kartais galvoju gal mes ka netaip darom ,kad leliukas ateit pas mus nenori. Gal dar nepasiruose ar butumem blogais tevais.... Duok Dieve stipribes visiems...
kikas
Nezinau ar tai sutapimas ar ne, bet as tik pradedavau gert folio rugsti ir po menesio jau laukiuosi (su paskutiniu geriau vitaminus maitinancioms, kuriuose taip pat yra folio r.). Gal vistik padeda?
paperdoll
QUOTE(kikas @ 2010 12 12, 14:06)
Nezinau ar tai sutapimas ar ne, bet as tik pradedavau gert folio rugsti ir po menesio jau laukiuosi (su paskutiniu geriau vitaminus maitinancioms, kuriuose taip pat yra folio r.). Gal vistik padeda?
*

tikrai nemanau biggrin.gif
bet dziaugiuosi, kad pasidalinai tokia puikia istorija!
VIN
Sveikos, brangutes 4u.gif

Gal kuri gudruole galetu pasakyti, kada po laparoskopijos turetu tos tariamos mm parsirasti? praejusi 4dieni opreavom nestumiuka is desinio kiausintakio, gydytojas sake, kad neuzilgo turetu issivalyti ir gimda. jau visai noreciau, kad pradetu valytis, nes vis dar jauciuosi besilaukianti biggrin.gif
acius
svajokleee
Man tai buvo iskart po operacijos men., o kitas ciklas kiek pamenu biski veliau buvo...
VIN
QUOTE(svajokleee @ 2010 12 15, 17:40)
Man tai buvo iskart po operacijos men., o kitas ciklas kiek pamenu biski veliau buvo...
*

niu gal dar iki kitos savaites palauksiu, tada bandysiu hcg dar karteli tikrinti. Gal operacija biskiuka pakoregavo cikla, nes kaip tik tom dienom turejo prasideti geros dienos.
Aciu svajokleee
paperdoll
pasidaryk hcg butinai! siaip turetu neuzilgo ir pasirodyti, bet hcg geriau pasidaryt, gal reiketu vaistuku pagert, kad issivalytu.
VIN
Dar karteli sveikos 4u.gif
mano mm parsitempe kita diena - pasirodo tereikejo garsiai paklausti smile.gif
dar turiu viena klausimeli - kada jums gydytojai leido testi bandymus pastoti? internete visur tas pats straipsnis idetas - raso 6 men., tiek ilgai atrodo...
paperdoll
priklauso nuo organizmo, standartiskai- 6 men, kai kurie leidzia jau po 3 men.
ar tau buvo skirtas gydymas?
svajokleee
Man jokio gydimo neskyre, poliklinikoj daktare sake kad po 3 men., lygonineje - po 6 men. Poliklinikoje dar pabreze kad svarbiausia psihologiniai dalykai, t.y. kada busi pasiruosus.
VIN
Man irgi jokio gydymo neskyre, tik sake šiek tiek pasisaugoti.

Ginekologe sake po menesio, t.y. po normaliu menesiniu pasirodyti. ir man pati operacija psichologiskai labai padejo - kai supranti, kad gali mirtinai nukraujuoti, tai baime uzgozia liudesi. todel psichologishkai as jau pasiruosus smile.gif tik biskiuka baisoka vel ant operacines stalo atgulti rolleyes.gif

o jums kokie nors pojuciai like? man si savaitgali toj pacioj vietoj maude, kur as isisvaizuoju buvo prikibes gemaliukas. nes ten pat maude ir pries operacija. gal cia kokia ovuliacija galejo buti?
svajokleee
Galejo ir ovuliacija but, ir randukas jaustis galejo. Geriausias patarymas- sekti savo cikla, matuoti bt, ir kai turi prasideti menes., daryti Sorpo tyrimus(apie 50 Lt.) kraujo nestumui nustatyti, tada nors tiksliai zinosi kokia situacija. Nes kartais apima baime kad vel bus tas pats( manau visom taip). O Bt galima matuot ir vest i programele, tada tau progr. pati pies kada vyksta ovuliacija. Gera progr. yra babyplan.ru (jei supranti rusiskai)
sanzile
Sveikutes, uzsukau pas Jus pasiteirausti del negimdinio nestumo pozymiu 4u.gif
Sunerimau del vieno sono skauduliu, kadangi daznai skauda, tempia arba diegia. Net miegoti ant to sono negaliu. Kartais jauciasi ir kitas sonelis, bet daug silpniau.
Nezinau, arba neradau, arba praskaiciau negimdinio nestumo pozymius..
Kaip manot mergaites, gali tai ka nors blogo reiksti? g.gif
Šarūniukė
QUOTE(sanzile @ 2010 12 29, 20:13)
Sunerimau del vieno sono skauduliu, kadangi daznai skauda, tempia arba diegia. Net miegoti ant to sono negaliu. Kartais jauciasi ir kitas sonelis, bet daug silpniau.
*

Požymiai LABAI įvairūs, tik HCG gali patvirtinti negimdinį, o skausmai būna skandžio ir įšvairūs 4u.gif
sanzile
QUOTE(Šarūniukė @ 2010 12 30, 08:41)
Požymiai LABAI įvairūs, tik HCG gali patvirtinti negimdinį, o skausmai būna skandžio ir įšvairūs 4u.gif
*

Aciu 4u.gif
Kristuciuke
QUOTE(Šarūniukė @ 2010 12 30, 09:41)
*

Nesutinku, HCG gali ir neparodyti negimdinio, man jis augo normaliai kaip normalaus nestumo metu tik kai buvo man 5 sav 2 dienos nestumo prasidejo nepakeliami skausmai net pajudeti nejo, be to ir jokio tepliojimo nebuvo, kas taip pat budinga negimdiniam taip kad nustatyti negimdini galima tik echoskopo pagalba...
Šarūniukė
QUOTE(Kristuciuke @ 2010 12 30, 16:53)
Nesutinku, HCG gali ir neparodyti negimdinio, man jis augo normaliai kaip normalaus nestumo metu tik kai buvo man 5 sav 2 dienos nestumo prasidejo nepakeliami skausmai net pajudeti nejo, be to ir jokio tepliojimo nebuvo, kas taip pat budinga negimdiniam taip kad nustatyti negimdini galima tik echoskopo pagalba...
*

na 5 sav. jis dar to tau ir nerodė, o va jau esant didesniam nestuke.gif iki 12 sav, tikrai rodo blink.gif O ehoskopu iki 5 sav. tikrai dar gali nematyti, o teplioti pradėjo tik nuo 8 sav., kiekvienai individulaiai, bet labiausiai jį diagnozuoja pagal HCG augimą 4u.gif
Kristuciuke
QUOTE(Šarūniukė @ 2010 12 30, 17:03)
na 5 sav. jis dar to tau ir nerodė, o va jau esant didesniam  nestuke.gif  iki 12 sav, tikrai rodo blink.gif O ehoskopu iki 5 sav. tikrai dar gali nematyti, o teplioti pradėjo tik nuo 8 sav., kiekvienai individulaiai, bet labiausiai jį diagnozuoja pagal HCG augimą 4u.gif
*

Jei buciau sulaukus 8 savaites buciau jau kokias 2 savaites du metrai po zeme... Isoperavo mano nestuma 6 sav ir 2 dienu su komplikacijom ir pasalino kairi kiausintaki pilvas buvo pilnas kraujo. Jei 6 sav leliuko neranda gimdoje tai jau yra itarimas negimdinio...
juneti
Man kai buvo negimdinis, nelabai ką ir jaučiau.Paguldė į ligoninę cistos operacijai, operacijos metu rado krešuliuką kiaušintakyje,jį pašalino, o po savaitės atėjo atsakymas, kad tai buvo negimdinis nėštumas.
Lee*
QUOTE(VIN @ 2010 12 27, 08:23)
dar turiu viena klausimeli - kada jums gydytojai leido testi bandymus pastoti? internete visur tas pats straipsnis idetas - raso 6 men., tiek ilgai atrodo...
*

Sveikos, mergaites 4u.gif
man irgi sausio men buvo negimdinis nestumas. Nestumas neplanuotas buvo, net nezinojau, kad laukiuosi, menesines niekur nebuvo dingusios. Tai va, gyvenau sau ramiai, kol viena diena nepradejo stipriai skaudeti pilvo apacia, pasirode kraujo tepimas. As iskart pas ginekologe. Su ultragarsu ji nieko nepamate, bet kraujo testas parode, kad 5-6 sav nestumas. Gavau siuntima i Antakalnio ligonine. Ten dave vilties, kad reikia palaukti kokia savaitele, gal normalus nestumas..... Tai va, nemiegojau naktim, meldziausi, kad viskas butu gerai.... Ir HGC augo, labai augo.... bet, viskas baigesi laporoskopija.... Man trauma buvo nereali, negalejau galvoti apie jokius vaikus, nestumus verysad.gif Gydytojai sake 6 men saugotis. Paskui prasidejo vasara. Pirmos menesines praejo, antru nesulaukiau.... ax.gif Pati namuose pasidariau gal kokius 7 nestumo testus biggrin.gif lotuliukas.gif Visi teigiami ax.gif Paskui nulekiau pas ginekologe, paziurejo su ultragarsu. Tai va, jau 6 nestumo menesiai ax.gif nestuke.gif
Tiesa, po laporoskopijos jokio atskiro gydymo man niekas neskire. Bet pradejau aktyviai sportuoti, laikiausi dietos (ne tam, kad pastociau, o del saves). Bet gal ir tas dave teigiama rezultata, nezinau ax.gif
VIN
QUOTE(Lee* @ 2010 12 30, 19:20)
Sveikos, mergaites  4u.gif
Gydytojai sake 6 men saugotis. Paskui prasidejo vasara.  Pirmos menesines praejo, antru nesulaukiau....  ax.gif Pati namuose pasidariau gal kokius 7 nestumo testus  biggrin.gif  lotuliukas.gif  Visi teigiami  ax.gif
*

super thumbup.gif

o man tai jau kazkokia shizofrenija prasideda lotuliukas.gif arba galvoju, kad as vel laukiuosi, nors nepraejo ir menuo po laparoskopijos doh.gif arba galvoju, kokia as durna galvodama, kad vel laukiuosi blink.gif bet mintys vis apie ta pati, blyn
Šarūniukė
QUOTE(Kristuciuke @ 2010 12 30, 17:18)
Jei buciau sulaukus 8 savaites buciau jau kokias 2 savaites du metrai po zeme... Isoperavo mano nestuma 6 sav ir 2 dienu su komplikacijom ir pasalino kairi kiausintaki pilvas buvo pilnas kraujo. Jei 6 sav leliuko neranda gimdoje tai jau yra itarimas negimdinio...
*

Būna, kas segi mm ir nežianai, kad nestuke.gif , o sužinai tik kai antros mmm neateina, tai jau 8 sav., taip kad įvairūs atvejai, nėra standartų 4u.gif
VIN
QUOTE(Kristuciuke @ 2010 12 30, 17:18)
*

Pritariu, kad 6 sav. nestumiukas jau turi matytis echoskopijos metu. bet gydytojai neskuba iskart operuoti - vis delto svarbus ir HCG rodikliai. daznai buna, kad nestumiukas nustoja vystytis ir pasisalina savaime.
Mano HCG vienu metu buvo iki 3000 pakiles, po dvieju dienu nukrito iki 1800 ir tikrai gera specialiste nesiule operuotis. deja dar po dvieju dienu vel pradejo kilti - tada jau nebesvartem, operavom ta pacia diena.
bet jei nors kiek jauciami skausmeliai ir itariamas negimdinis - butinai iskart i ligonine!
Papildyta:
QUOTE(sanzile @ 2010 12 29, 20:13)
*

negimdinio pozymiai praktiskai tokie patys kaip ir gimdinio rolleyes.gif
man asmenishkai tik normalus neshtuminiai pojuciai buvo. o negimdiniai pojuciai dazniausiai islenda staigiai, be jokio perspejimo - skausmai prasideda kai gemaliukas "pragriauzia" ta vieta kurioje isitvirtino ir prasideda vidinis kraujavimas.
nemanau, kad pati sau galetum diagnozuoti negimdini schmoll.gif butinai reiktu gydytojo konsultacijos 4u.gif
Šarūniukė
QUOTE(VIN @ 2010 12 31, 09:45)
Pritariu, kad 6 sav. nestumiukas jau turi matytis echoskopijos metu. bet gydytojai neskuba iskart operuoti - vis delto svarbus ir HCG rodikliai. daznai buna, kad nestumiukas nustoja vystytis ir pasisalina savaime.
Mano HCG vienu metu buvo iki 3000 pakiles, po dvieju dienu nukrito iki 1800 ir tikrai gera specialiste nesiule operuotis. deja dar po dvieju dienu vel pradejo kilti - tada jau nebesvartem, operavom ta pacia diena.
bet jei nors kiek jauciami skausmeliai ir itariamas negimdinis - butinai iskart i ligonine!
Papildyta:

negimdinio pozymiai praktiskai tokie patys kaip ir gimdinio  rolleyes.gif
man asmenishkai tik normalus neshtuminiai pojuciai buvo. o negimdiniai pojuciai dazniausiai islenda staigiai, be jokio perspejimo - skausmai prasideda kai gemaliukas "pragriauzia" ta vieta kurioje isitvirtino ir prasideda vidinis kraujavimas.
nemanau, kad pati sau galetum diagnozuoti negimdini  schmoll.gif  butinai reiktu gydytojo konsultacijos  4u.gif
*

Sutinku, aš pvz. jokių nėtumo požymių nejaučiau, jokių schmoll.gif Net kraujavimo nebuvo, o datempiau iki 12 sav., bet tai buvo prieš 12 metų, tada dar niekas taip įdėmiai nežiūrėjo, o aš laksčiau iš vienos privačios į kitą, nieks neguldė ekstra ir pan. 4u.gif
svajokleee
Tempti laika labai pavojinga tokiu atveju, man rodos 7 sav. jau pradejo plest kiausintaki, tik ehoskopas nustatys, gali matytis laisvas skystis+ jei nesimato gemalo+ jei HCG tyrimai rodo kad nestumas yra ir vystosi, t. y skaiciai dideja. Bet galiausiai tik daktarai gali nustatyt!!!! As manau kad viska laiku reikia daryt, visus tyrimus, stebet save, o ne taip kad kaip girdejau viena daktariukste sako : oi laksto cia tik pastojusios, po 2-3 men. ateit reikia.....
sanzile
QUOTE(VIN @ 2010 12 31, 08:45)
negimdinio pozymiai praktiskai tokie patys kaip ir gimdinio  rolleyes.gif
nemanau, kad pati sau galetum diagnozuoti negimdini  schmoll.gif  butinai reiktu gydytojo konsultacijos  4u.gif
*

Na, as sau dar tokios deagnozes nenustitaciau ir dar laukiu mmm dienos smile.gif Tik klausiu del to, kad man tie sonai gan skausmingi. Vakar kairiji taip suskaudo, kad pajudeti negalejau.. tai del to siek tiek ir neramu g.gif
angel08
as irgi galiu pasidalinti savo deja skaudzia patirtim.
pirma dukryte nusprendem planuoti po vedybu praejus vos pusmeciui,lb norejom. pavyko is po pirmos audringos planavimo dienos.dukra augo,bet apie 2 dar negalvojom,planavom kai dukra bus pirmoke tada galima bus supuoti ir antra... bet dievulis tikriausiai juokiasi is musu planu..pries 3 metu,ruosiausi i kelione ir kaip tik kelioneje turejo prasideti mmm,vis galvojau oi kaip nelaiku ,kaip cia jas nutolinti. zodziu prisipirkau iv daikciuku vitamino c,nes itarimo kad esu ne viena JOKIO nebuvo.krutine padidejusi kaip ir pries mm ,strenas maudzia irgi kaip pries mmm ,nu zodziu visi pms pozymiai.nu ir ka .... kelioneje mmm nesulaukiau, maniau del nuovargio ar karscio. grizau namo ir nulekiau pas gine. ta apziurejusi nieko nemate ir liepe pasidaryti nt. padarome nt - o jis TEIGIAMAS.buvau nustebusi nes uzkibo "netyciukas" aisku lb apsidziaugem. jokiu blogumu nejauciau,visi pozymiai kaip normalaus nestumo.tik kad pradejo mausti sonus ir skaudedavo po santykiu.jokiu tepliojimu,budingu negimdiniam nestumui nebuvo. vaiksciojau pas gine.jau mazdaug kokiu 7 nestumo nemato ,nors ir pradejo rytais pykinti.siuncia i liginine daryti HCG nes tipo galvisai as nesilaukiu o kokia tai cista yra. pridaviau krauja,atsakymas tik po 3 dienu blink.gif o kaip tik ant ryt ruosiames i palanga.
ta pacia diena,vazineju mieste su reikalais pries kelione ir lipant i masina toks stiprus skausmas prasidejo kad galvojau mirstu,pasidare silpna,vos ant koju nustovejau,pykino.atsisedau i masina ir pati kazkaip nusigabenau i ligonine,nes bijojau kad ir numirsiu prie masinos. priemime nualpau... atsibudau jau prie manes buvo kelio gines. lb skaudejo pilva ,atrode kaip balionas issiputes. padare echo ir ka .. SAko va matau ,plaka sirdele ... siti zodziai dar ir dabar ausyse skamba. truko kiausintakis,pilnas pilvas kraujo skubos tvarka operacija.lelytei buvo apie 8 sav.netekau kairio kiausintakio. ilgai laiziausi zaizdas... daktare kuri operavo ramino,kad dar jauna ir tikrai sulauksiu antro... bet deja jau beveik 2 metai kaip to stebuklo nesulaukiam verysad.gif bandeme daryti lapar ,tai net jos kaune neatliko pilnai ,nes po to kai truko kiausintakis visam pilve liko labai daug saaugu,sukibe jos su zarnomis,prie stuburo ir pilvo puses. Gyd TVARIONAVIC dariusi lap pasiule tik dirbtini apvaisinima....
iene
sveikos mergaites. as taip pat galiu pasidalint skaudzia patirtim- negimdiniu nestumu. nestuma planavom ir nesitikejau greit pastoti, dariaus ovuliacijos testus ir skaiciavau vaisingas dieneles, taciau ta diena kai prasidejo ovuliacija pradejau siek tiek teplioti krauju, labai isigandau bet internete paskaiciau kad tai galimas nestumo pozymis, kai gemaliukas tvirtinas gimdoje, todel pasidariau testa ir teigiamas labai apsidziaugiau bet kraujavimas nedave ramybes todel kreipiaus i gydytojus, savaite laiko stebejo krauja ir po savaites atliko echoskopija. diagnoze - negimdinis nestumas desiniame kiausintakyje. iskart ant stalo - operacija. kita diena grizau namo, sulaukiau menesiniu, laikrodzio tikslumu ciklas 28 dieneles, taciau jokio skausmo. prasirgau bet vis dar siek tiek pateplioja kruvinai, ar verta del to sunerimti ar tai gimda vis dar valosi? o bambos siule negijo tai ir vargelio per kaledas turejau, pasigavo infekcija tai geriu antibiotikus ir turetu gyt pati nors ir liks randas didelis nes ji issivepus tokia, bet nieko. tikuos ateinantys metai bus geresni ir sulauksim gandro nors labai baisu
((Smilte))
Man po IUI buvo, kaip gydytoja sake <biocheminis nestumas>. HCG po 2sav.didejo, dar po sav.tik nezymiai padidejo. Kai po tiek laukimo laiko supratau, kad tai nera gerai.... patikekit protas buvo ant ribos.....Vyras irgi be vietos buvo.... Issiverkiau, kaip uz Tevyne,sakosi.
Naujais metais tikiu, kad ne tik man, bet ir visom tikinciosiom sulaukti leliaus, bus geri, vaisingi metai..
O ir metu jau ne 20....
Visom mergytem sekmes!
Su Naujais vilties pilnais metais! wub.gif
paperdoll
angel08 sorry, kad gan negraziai ir be visu siusiu pusiu pasakysiu, bet man pvz. skaudu kaip tu cia ant gyvenimo ir dievulio varai turedama dukrele namuose, isivaizduok kaip skaudu tiems kas negimdinis nestumas - pirmas nestumas. as tavo vietoj sedeciau ir verkciau is laimes kokia as laiminga turedama vaikeli, o del antro tegul ir dirbtinis, pati sakai, kad jauna,svarbiausi, kad turi jau del ko gyventi, turi jau vaika, patikek manim kaip skaudu kai vaiku neturi ir praeini per ta pacia kelia...

mergaites laikykites, as jus visas suprantu 4u.gif
angel08
QUOTE(paperdoll @ 2011 01 04, 20:58)
angel08 sorry, kad gan negraziai ir be visu siusiu pusiu pasakysiu, bet man pvz. skaudu kaip tu cia ant gyvenimo ir dievulio varai turedama dukrele namuose, isivaizduok kaip skaudu tiems kas negimdinis nestumas - pirmas nestumas. as tavo vietoj sedeciau ir verkciau is laimes kokia as laiminga turedama vaikeli, o del antro tegul ir dirbtinis, pati sakai, kad jauna,svarbiausi, kad turi jau del ko gyventi, turi jau vaika, patikek manim kaip skaudu kai vaiku neturi ir praeini per ta pacia kelia...

mergaites laikykites, as jus visas suprantu  4u.gif
*

nu tikrai nevynioji i vata zodeliu verysad.gif
tik norejau pasakyti kad ir kaip dziaugiuosi turima dukryte ir be proto ja myliu, taip paciai norime myleti dar viena vaikeli...
ir labai puikiai suprantu kaip jauciasi tos kurioms taip nutinka planuojant pirma vaikeli
nu sory ,kad papasakojau savo istorija,nemanau kad mano skausmas ir liudesys yra kitoks verysad.gif
VIN
QUOTE(paperdoll @ 2011 01 04, 19:58)
angel08 sorry, kad gan negraziai ir be visu siusiu pusiu pasakysiu, bet man pvz. skaudu kaip tu cia ant gyvenimo ir dievulio varai turedama dukrele namuose,
*

nu drauge, tu cia tikrai perzostkai 4u.gif 4u.gif
negimdinis neshtumas yra lygiai toks skausmingas ir bevaikei seimai ir jau turinciai atzalu. i kiekvieno dushia neilysi ir nepasakysi, kam skauda labiau.

o pasidalinti tokiu skausmu ir tokia patirtim tikrai negali su bet kuo - sita temele tam ir skirta wub.gif
Papildyta:
QUOTE(sanzile @ 2010 12 31, 12:42)
Na, as sau dar tokios deagnozes nenustitaciau ir dar laukiu mmm dienos smile.gif  Tik klausiu del to, kad man tie sonai gan skausmingi. Vakar kairiji taip suskaudo, kad pajudeti negalejau.. tai del to siek tiek ir neramu g.gif
*

o tau neshtumo testas teigiamas? nes jei ne, tai tikrai gali buti rami - toks mazas neshtumiukas bent jau kol kas negaletu buti pavojingas. o jei testas teigiamas, tada jau mauk pas gydytoja ir ieskokit gyventojo pilvely smile.gif
sonus gali skaudeti del padidejusiu kiausidziu, gal netuciukasi kokia cista
paperdoll
taip, nevynioju..atsiprasiau is anksto.
skausmas yra tas pats, bet skausmo toleravimas, priemimas yra visiskai kitas pas kiekviena. prie ko cia dievulis, kuris juokiasi is planu kai pirmas vaikas is karto "gavosi"? ka kitoms tada daryti? arba toms, kur po IVF su negimdiniu? va cia tai tikrai dievulis juokiasi..
angel08 tik norejau pasakyt, kad tu nors turi del ko gyventi, turi ta pirma vaikeli, tai ir pasistenk galvoti labiau pozytiviai, gerai, kad papasakojai, bet ir save ir kitas pabandyk nusiteikt pozytiviau, mylek ir dziaukis dukrele, o antras linkiu, kad greiciau ateitu. nepyk, kad as tokia jau pykta atrodau, as irgi turiu jausmus, irgi praejau pro sita pragara, ir man skaudu skaityt, kaip tu save zudai tokiom blogom mintim kai pas tave namuose auga jau vaikelis. Nepyk, kad ir as pasisakiau, tiesiog tikrai lb lb skaudu. O tau linkiu, kad pas tave ateityje kuo greiciau dviguba svente namo! ir tavo liudesys tikrai nera kitoks nei kitu, nepyk, tiesiog noriu, kad tu atrastum nors kiek jegu savyje nes turi del ko! dar karta atsiprasau ir tikiuosi tu supratai, kad as cia "nevarau" o bandau parodyti skirtuma tarp situaciju o ne tarp skausmo.

VIN kodel perzostkai? yra tokiu zmoniu ( kaip as pvz) kur kol pirstu neparodysi ju laime tol jie verks, kad nelaimingi, reikia dziaugtis tuom, ka turi ir kartais pagalvoti apie tas, kurie ir sito neturi, daznai taip galvoju apie sveikata ir apie zmones, kuriu keliai sunkesni uz mano. Gerai, kad ji pasidalino, lb nemalonu, kad jai nepasiseke, pasakiau gi, kad visas palaikau ir tikrai suprantu visu skausma, bet ir as turiu jausmu ir as turiu sielvarta sirdyje ir tik pasakiau, kad man skaudu del to, kad ji save taip nuraso.
paperdoll
kai as gulejau ligonineje su savo negimdiniu, man atrode, kad as esu nelaimingiausia pasaulyje, prie manes gulejo mergina su persiledimu, mano amziaus ir ji mane lb nervino, nes bande mane "raminti" kad viskas ok, kad pasiseks o pas pacia kiekviena diena vaikas ateidavo su tevu, gal kokiu 3 metu.. o po jos atveze moteriske, kurios istorija paklausius man buvo ziauriai geda, kad taip "garsiai" verkiau ir kad atrodziai tokia nelaiminga.. ji dar sovietmeciais daug persileidimu, keleta negimdiniu turejus, galu gale apsvarste jau ivaikinima ir ja paliko vyras, taip ji ir pragyveno viena... cia ne i tema, bet siaip, pamastumui ir jums ir man. sad.gif
angel08
QUOTE(paperdoll @ 2011 01 04, 23:23)
taip, nevynioju..atsiprasiau is anksto.
skausmas yra tas pats, bet skausmo toleravimas, priemimas yra visiskai kitas pas kiekviena. prie ko cia dievulis, kuris juokiasi is planu kai pirmas vaikas is karto "gavosi"? ka kitoms tada daryti? arba toms, kur po IVF su negimdiniu? va cia tai tikrai dievulis juokiasi..
angel08 tik norejau pasakyt, kad tu nors turi del ko gyventi, turi ta pirma vaikeli, tai ir pasistenk galvoti labiau pozytiviai, gerai, kad papasakojai, bet ir save ir kitas pabandyk nusiteikt pozytiviau, mylek ir dziaukis dukrele, o antras linkiu, kad greiciau ateitu. nepyk, kad as tokia jau pykta atrodau, as irgi turiu jausmus, irgi praejau pro sita pragara, ir man skaudu skaityt, kaip tu save zudai tokiom blogom mintim kai pas tave namuose auga jau vaikelis. Nepyk, kad ir as pasisakiau, tiesiog tikrai lb lb skaudu. O tau linkiu, kad pas tave ateityje kuo greiciau dviguba svente namo! ir tavo liudesys tikrai nera kitoks nei kitu, nepyk, tiesiog noriu, kad tu atrastum nors kiek jegu savyje nes turi del ko! dar karta atsiprasau ir tikiuosi tu supratai, kad as cia "nevarau" o bandau parodyti skirtuma tarp situaciju o ne tarp skausmo.

VIN kodel perzostkai? yra tokiu zmoniu ( kaip as pvz) kur kol pirstu neparodysi ju laime tol jie verks, kad nelaimingi, reikia dziaugtis tuom, ka turi ir kartais pagalvoti apie tas, kurie ir sito neturi, daznai taip galvoju apie sveikata ir apie zmones, kuriu keliai sunkesni uz mano. Gerai, kad ji pasidalino, lb nemalonu, kad jai nepasiseke, pasakiau gi, kad visas palaikau ir tikrai suprantu visu skausma, bet ir as turiu jausmu ir as turiu sielvarta sirdyje ir tik pasakiau, kad man skaudu del to, kad ji save taip nuraso.
*

pasisakei labai kandziai,as situaciju ir nelyginau,nes tokiu palyginamu nera.norejau pasakyti kad ir kaip planuojame,bet dievulis sutvarko viska taip kaip turi buti ,taip kaip yra skirta...net posakis yra ,jei nezinojai "mes planuojame o D tik pasijuokia" as nekoneveikiau gyvenimo....tik pasidalinau lb skaudzia patirtim... bet matau ne visom ta suprast ....
kad ir turi dukra,del jos gyvenu,ji brangiausia man pasaulyje,bet skausmas kuri patyriau tikrai ne mazesnis negu tavo...
paperdoll
jau atsiprasiau, kad "kandziai", as irgi turiu jausmus ir man irgi kai kurios zodzius girdeti yra "skaudu", kodel as tai negaliu pasakyt? be to nuosirdziai tai pasakiau, palinkejau irgi nuosirdziai, kad viskas susitvakytu, bet kai tik yra laselis ir kitu jausmu ir tai neatitinka smajlikui is karto visi puola. nesakiau, kad skausmai skirtingi, pasakiau tiesa. man patinka kai sako tiesa o ne tik balionelius ir sypseneles siuncia, pasakiau, kad turi del ko gyvent ir dziaugtis, ir kad paimtum save i rankas, nes yra tokiu, kuriems skaudziau ir sunkiau. viskas. posakio del dievulio manau neverta komentuot is mano puses, a ne? nes as pirmo vaiko kolkas neturiu ir praejau ir praeinu ir praeisiu (jei reikes) per kancias, kad ji sulaukti.
nuosirdziai linkejau sekmes, o jei nesuvyniojau savo jausmu i vata ir ikandau- atsiprasau.
angel08
QUOTE(paperdoll @ 2011 01 05, 00:46)
jau atsiprasiau, kad "kandziai", as irgi turiu jausmus ir man irgi kai kurios zodzius girdeti yra "skaudu", kodel as tai negaliu pasakyt? be to nuosirdziai tai pasakiau, palinkejau irgi nuosirdziai, kad viskas susitvakytu, bet kai tik yra laselis ir kitu jausmu ir tai neatitinka smajlikui is karto visi puola. nesakiau, kad skausmai skirtingi, pasakiau tiesa. man patinka kai sako tiesa o ne tik balionelius ir sypseneles siuncia, pasakiau, kad turi del ko gyvent ir dziaugtis, ir kad paimtum save i rankas, nes yra tokiu, kuriems skaudziau ir sunkiau.  viskas.  posakio del dievulio manau neverta komentuot is mano puses, a ne? nes as pirmo vaiko kolkas neturiu ir praejau ir praeinu ir praeisiu (jei reikes) per kancias, kad ji sulaukti.
nuosirdziai linkejau sekmes, o jei nesuvyniojau savo jausmu i vata ir ikandau- atsiprasau.
*

as net nepykstu . gerbiu zmones kurie issako savo nuomone as padariau ta pati....matau kad pilna pagiezos ir pykcio esi.... bet viskas suprantama. linkiu kuo greiciau sulaukt savo issvajotojo angelelio
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.