Jo mergaites.....ir as pastebejau kad po sito ivykio ir as pikta kazkokia pasidariau. RELAX mergaites, mes dar susilauksim savu angeliuku, ir ne po VIENA!!!!!
QUOTE(svajokleee @ 2011 01 05, 11:25) Jo mergaites.....ir as pastebejau kad po sito ivykio ir as pikta kazkokia pasidariau. RELAX mergaites, mes dar susilauksim savu angeliuku, ir ne po VIENA!!!!! o man regis, kad as kaip tik tapau "geresne" svarbiausia neuzsiciklinti ant savo bedu - gyvenime yra daug graziu dalyku
sveikos mergaites. sveikstu ir atsigaudineju ir as po negimdinio, kai LP pagalba buvo pasalintas kiausintakis. daktarai sako kad kitas kiausintakis tvarkoj bet kai pradedu galvoti apie pastojima, siek tiek baisu kad vel taip neatsitiktu. gal kas kokius tyrimukus po to daretes ar gal vertetu vyui pasitikrinti gal kas negerai?
QUOTE(iene @ 2011 01 12, 23:30) sveikos mergaites. sveikstu ir atsigaudineju ir as po negimdinio, kai LP pagalba buvo pasalintas kiausintakis. daktarai sako kad kitas kiausintakis tvarkoj bet kai pradedu galvoti apie pastojima, siek tiek baisu kad vel taip neatsitiktu. gal kas kokius tyrimukus po to daretes ar gal vertetu vyui pasitikrinti gal kas negerai? Man ta pati situacija, irgi baisu, bet nieko cia nepadarysi....Vyras cia ne prie ko, galima aisku tikrint vyro sperma (apie 200 Lt.), bet kam? Su negimdiniu nieko neturi bendro ir jokio poveikio. Bet jei atsakingai ruostis motinistei tai galima patikrint vyro sperma, savo hormonus. Dar yra toks tyrimas kur tikrina kiausintakiu praeinamuma su kazkokiu skysciu, nieko apie ji nezinau, nes man ne vienas daktaras nesiule. Svarbu po operacijos pries pastojant patikrint ehoskopu saaugas, ar ju yra, ar jos netrukdo pastojimui.
labai keista, bet dauguma daktaru lietuvoj sako, kad negimdinio priezastis negali buti blogoj spermoj, bet rusu, baltarusu ir uk forumuose skaiciau, kad ten is karto siuncia vyra tikrintis irgi, ypac jeigu per laparaskopija mate, kad kiausintakis tai geras ir nemato priezasties kodel kiausinelis nedakeliavo ir uzstrigo. Rusu forumuose skaiciau, kad rusu daktarai daznai teigia, kad tame gali buti nekokybiska sperma, bei nekokybiskas kiausinelis, todel manau geriau jau tuos 200 lt isleisti ir buti ramiai nors del sito aspekto.
svajokleee echoskopu visu saaugu nepamatysi, tik saaugas mazajam dubeny, o kiausintakius echoskopu nemato. apie praeinamumo testa yra atskira tema, tai daro kiekvienoj privacioj didesnej klinikoj bei su siuntimu kai kur ir valdiskuose istaigose, dazniausiai daro su bendru nuskausminimu, bet gali ir taikyti narkoze. Rusijoje ir Vokietijoje merginas po negimdinio ilgai gydo, rusijoje siuncia i sanatorijas i visokiausiais purvo proceduras, bei taiko longidazos saaugu profilaktikai injekcijas, plius geriamus fermentus, pas mus dazniausiai numoja ranka, atseit neefektyvu, uztat jeigu paskaityti uzsien. forumus ten po tu visu proceduru yra gan didelis pastojusiu skaicius.
Paperdoll,gal zinai ar LT tokias proceduras galima darytis?Druskininkuose ar kur kitur?
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 01 15, 02:44) mane p negimdinio iskarto siunte i sanatorija.buvau druskininkuose 16 dienu ,taike visokias,kazkoki pilvo vibracini masaza mankstas,vonias ir t.t. bet man tai saaugu vistiek rado begale QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 01 15, 01:44) zinau, kad EGLEj daro ginekologines priceduras, ber girdejau, kad tokiu, kaip buvo sovietmeciais ir iki siol yra rusijoje/baltarusijoje/ukrainoje nera. nors visi sako, kad lb tai padeda.
Uzklydau i jusu tema, nors man visa tai jau praeity...
Labai laukiau vaikelio, Deja, budama 7,5 savaites nescia, patyriau persileidima. Buvo ziauriai skaudu, bet jau po 3 dienu ejau i darba. Gyvenu ne LT, tai ilgu nebuvimu cia niekas netoleruoja. Po metu vel pasijutau nescia. Labai dziaugiausi, nors atrode keista, kad siek tie teplioja ir paskauda sona. Del tepliojimu - tai pasiskaiciau, kad buna, bet vis tie buvo neramu, nes ana karta nepasiseke. Dare ankstyva echoskopija, itare, kad kazkas negerai. Po kraujo tyrimo viskas paaiskejo - negimdinis. Paskyre operacija kitai dienai. Teko atsisveikinti su vienu kiausintakiu, nes cia kitaip nedaro. Pjauna viska, kad neliktu randu, nes jie atseit didina dar vieno negimdinio tikimybe. Po poros savaiciu - vel I darba. Visko prisigalvojau, kad gal jau vaiku neturesiu, gal vyro sekla bloga. LT mane apziurejo ginekologe. Sako, viskas turi buti gerai. Isvaziavome atostogu, atsipalaidavau. Ir grizusi suzinojau, kad laukiuosi. Vel buvo neramu, bet si karta viskas buvo gerai. Dabar auginu 1,2 menesio suneli. Svarbiausia, nepasiduokit blogom emocijom, laikykites ir tikekite, kad viskas bus gerai, o tada taip ir ivyks... Ir atsipalaiduokite, net ir su vienu kiausintakiu imanoma pastoti.
JuRu
o kuri pasalino kiausintaki, kair. ar desin.? o pastot imanona ir su vienu ir su dviem netykusiai ir be ju bet su IVF, kaip faina, kad tau pasiseke po tokiu nesekmiu, aciu, kad parasei, ir dar klausimas, kiek laiko praejo po negimdinio iki sekmningo pastojimo? QUOTE(paperdoll @ 2011 01 15, 21:43) JuRu o kuri pasalino kiausintaki, kair. ar desin.? o pastot imanona ir su vienu ir su dviem netykusiai ir be ju bet su IVF, kaip faina, kad tau pasiseke po tokiu nesekmiu, aciu, kad parasei, ir dar klausimas, kiek laiko praejo po negimdinio iki sekmningo pastojimo? Man pasalino kairi kiausintaki. Kazkaip visada ji labiau jausdavau per ovuliacijas, t.y. Labiau skaudedavo. Tiesa sakant, man ir dabar vis ta kaire puse paskauda. Sakau, gal cia psichologiskai as uzsiciklinau? Net ir tuo metu Kai vel pastojau, skaudejo kaire puse. Mistika kazkokia. O pastojau gana greitai. Operacija man dare lapkricio menesi, o sunelis gime taip pat lapkriti, po metu, taigi pastojau gal po 3menesiu po operacijos. Sekmes visoms! Papildyta: Dar pridursiu, kad tikrai niekaip specialiai nesigyziau po visko, neturejau jokiu proceduru. Tik geriau vitaminus norincioms pastoti su folio rugstimi, ir kaip sakiau, ilsejausi, atostogavau, t.y. Atsipalaidavau. Gal del to viskas taip greitai ir pavyko.
JuRu
Aciu kad pasidalinai, tokiu istoriju tikrai truksta, jos suteikia vilties. Sekmes Jums QUOTE(JuRu @ 2011 01 15, 21:35) Uzklydau i jusu tema, nors man visa tai jau praeity... Labai laukiau vaikelio, Deja, budama 7,5 savaites nescia, patyriau persileidima. Buvo ziauriai skaudu, bet jau po 3 dienu ejau i darba. Gyvenu ne LT, tai ilgu nebuvimu cia niekas netoleruoja. Po metu vel pasijutau nescia. Labai dziaugiausi, nors atrode keista, kad siek tie teplioja ir paskauda sona. Del tepliojimu - tai pasiskaiciau, kad buna, bet vis tie buvo neramu, nes ana karta nepasiseke. Dare ankstyva echoskopija, itare, kad kazkas negerai. Po kraujo tyrimo viskas paaiskejo - negimdinis. Paskyre operacija kitai dienai. Teko atsisveikinti su vienu kiausintakiu, nes cia kitaip nedaro. Pjauna viska, kad neliktu randu, nes jie atseit didina dar vieno negimdinio tikimybe. Po poros savaiciu - vel I darba. Visko prisigalvojau, kad gal jau vaiku neturesiu, gal vyro sekla bloga. LT mane apziurejo ginekologe. Sako, viskas turi buti gerai. Isvaziavome atostogu, atsipalaidavau. Ir grizusi suzinojau, kad laukiuosi. Vel buvo neramu, bet si karta viskas buvo gerai. Dabar auginu 1,2 menesio suneli. Svarbiausia, nepasiduokit blogom emocijom, laikykites ir tikekite, kad viskas bus gerai, o tada taip ir ivyks... Ir atsipalaiduokite, net ir su vienu kiausintakiu imanoma pastoti. sveika, man ir tas pats buvo, taip pat gyvenu ne LT.... o kada tau gydytojai sake kad galima vel lytiskai santykiauti ir kada galima bandyti vel pastoti? QUOTE(iene @ 2011 01 17, 22:20) sveika, man ir tas pats buvo, taip pat gyvenu ne LT.... o kada tau gydytojai sake kad galima vel lytiskai santykiauti ir kada galima bandyti vel pastoti? Is tiesu as net neklausiau. Po persileidimo tai sake, kad galiu mazdaug po 3 menesiu vel bandyti, o po operacijos kazkaip pamirsau paklausti. Manau, reikia atsizvelgti I savo organismo busena. Jei blogai jautiesi, skauda, tai ir tu santykiu nesinori, o jei viskas gerai, zaizdos sugije, niekas nekraujuoja, tai kodel gi ne? Dabar, po echoskopijos, zaizdos tikrai nebuna dideles. Kaip sakiau, as po 3 menesiu ir uzkibau sekmingai. Ir jums visoms to linkiu. Pasistenkite daugiau isiklausyti I savo kuna. QUOTE(JuRu @ 2011 01 18, 12:53) Is tiesu as net neklausiau. Po persileidimo tai sake, kad galiu mazdaug po 3 menesiu vel bandyti, o po operacijos kazkaip pamirsau paklausti. Manau, reikia atsizvelgti I savo organismo busena. Jei blogai jautiesi, skauda, tai ir tu santykiu nesinori, o jei viskas gerai, zaizdos sugije, niekas nekraujuoja, tai kodel gi ne? Dabar, po echoskopijos, zaizdos tikrai nebuna dideles. Kaip sakiau, as po 3 menesiu ir uzkibau sekmingai. Ir jums visoms to linkiu. Pasistenkite daugiau isiklausyti I savo kuna. as irgi pries puse metu turejau negimdini nestuma. po operacijos paklausiau kada vel galeciau bandyti pastoti ir ar reik kazka specialiai pries tai daryti. man ginekologe pasake,kad pastoti gali pradeti bandyti po 3menesiu,bet geriausia po puses metu. Nieko specialiai ruostis nereikia,svarbiausia kuo maziau streso. dabar mano dienos man veluoja ketvirta diena,nors siaip mano ciklas reguliarus kaip laikrodis,tad nezinau kaip ten bus,dariausi nestumo testa,buvo neigiamas,o kai buvo negimdinis,rode teigiama. rytoj eisiu pas daktare,ziuresiu ka pasakys
nu va kaip idomiai, o man gydytoja lietuvoje liepe dar sulaukti normaliu menesiniu (operacija daryta pries 4 sav) ir iskart bandyt pastot ir kuo greiciau pastosiu tuo bus geriau nes paskui sake saaugu visokiu gali atsirast ir pan
QUOTE(iene @ 2011 01 18, 23:47) nu va kaip idomiai, o man gydytoja lietuvoje liepe dar sulaukti normaliu menesiniu (operacija daryta pries 4 sav) ir iskart bandyt pastot ir kuo greiciau pastosiu tuo bus geriau nes paskui sake saaugu visokiu gali atsirast ir pan idomiai cia tau iene ta daktare pasake QUOTE(iene @ 2011 01 19, 00:47) nu va kaip idomiai, o man gydytoja lietuvoje liepe dar sulaukti normaliu menesiniu (operacija daryta pries 4 sav) ir iskart bandyt pastot ir kuo greiciau pastosiu tuo bus geriau nes paskui sake saaugu visokiu gali atsirast ir pan Man irgi sake iskart bandyti, nors as del saves pasisaugojau menesiuka - po operacijos pats kiausintakis greitai sugyja, bet jo funkcija vis tiek lieka neaiski. bet vis tiek labai daug uzkoduoja ir musu smegenys. atsipalaidavimas - tikriausiai vienas efektyviausiu mums vaistu
Cia yra viena is didziausiu problemu PO negimdinio. vieni sako " davai greiciau, tik gteiciau kol nera saaugu ir t.t." , o kiti sako " na bet susitvarkyk is pradziu savo vidines emocijas ir siela, kad nebutu dar karta vien nuo tavo blogo uzprogramavino blogai", ir tu kaip ir lieki tarp tu dveju dilemu, kaip cia laukti kai saaugos gali buti? arba kaip cia nelaukti kai dar nesu pasiruosusi?.
as manau tiems, kad turi tvarkoje galva ir vidine ramybe- i starta, o tiems kas ne- laukti nors ir keleta metu, nes saaugos, kad susidarys ne taisykle, o plius ir gal net geriau bus, kai pailsesi ir busi visiskai pasiruosusi. QUOTE(paperdoll @ 2011 01 26, 10:07) Cia yra viena is didziausiu problemu PO negimdinio. vieni sako " davai greiciau, tik gteiciau kol nera saaugu ir t.t." , o kiti sako " na bet susitvarkyk is pradziu savo vidines emocijas ir siela, kad nebutu dar karta vien nuo tavo blogo uzprogramavino blogai", ir tu kaip ir lieki tarp tu dveju dilemu, kaip cia laukti kai saaugos gali buti? arba kaip cia nelaukti kai dar nesu pasiruosusi?. as manau tiems, kad turi tvarkoje galva ir vidine ramybe- i starta, o tiems kas ne- laukti nors ir keleta metu, nes saaugos, kad susidarys ne taisykle, o plius ir gal net geriau bus, kai pailsesi ir busi visiskai pasiruosusi. Sveikos merginos patyrusios negimdini. Man ji irgi teko patirti lygiai pries 6 men. Ta jausma nusivylimo ir nezmoniskos nevilties, deja ir as isgyvenau labai skaudziai. Taip skaudziai, kad ir dabar dar negaliu pasakyti, kad jaau esu psichologiskai pasiruosus dar karta pastoti. Nes stabdo didele baime, kad tai gali vel pasikartot... Nors konsultacijoje po laparoskopijos pas ginekologes (isgirdau 2 nuomones) buvau ispeta kad saugociausi nuo pastojimo 3-6 men, tiek paprastai trunka sugyti kiausidei. Laimei as jos nepraradau, todel nors ir sansai didesni pastoti, taciau ji ateityje (man buvo pasakyta) gali nebefunkciotuoti taip, kaip sveikoji. Mano nepastojimo "stazas" nei daaug nei mazai bus 5 metai... Taigi, si vakar prisiminiau apie si foruma, nors atsitikus mano nelaimei tuo metu si tema buvo lyg apmirus, todel net nustebau siandien isvydus, kad kazkuri is jusu atgaivino ja ne perseniausiai. Ejaau tuo metu visur ir ieskojau priezasciu kodel taip nutiko, nes mano ginekologe taip ir nesugebejo paaiskint kodel taip atsitinka moterims. Todel informacijos ieskojau visur ir supratau, kad priezastis gali buti ne viena... Linkiu jums visom nepaluzti taip pat. O kas liecia vaikelio, mano nuomone neskubekit, nes antra karta bus dar skaudziau QUOTE(agnieska2007 @ 2011 01 27, 21:09) Sveikos merginos patyrusios negimdini. Man ji irgi teko patirti lygiai pries 6 men. Ta jausma nusivylimo ir nezmoniskos nevilties, deja ir as isgyvenau labai skaudziai. Taip skaudziai, kad ir dabar dar negaliu pasakyti, kad jaau esu psichologiskai pasiruosus dar karta pastoti. Nes stabdo didele baime, kad tai gali vel pasikartot... Nors konsultacijoje po laparoskopijos pas ginekologes (isgirdau 2 nuomones) buvau ispeta kad saugociausi nuo pastojimo 3-6 men, tiek paprastai trunka sugyti kiausidei. Laimei as jos nepraradau, todel nors ir sansai didesni pastoti, taciau ji ateityje (man buvo pasakyta) gali nebefunkciotuoti taip, kaip sveikoji. Mano nepastojimo "stazas" nei daaug nei mazai bus 5 metai... Taigi, si vakar prisiminiau apie si foruma, nors atsitikus mano nelaimei tuo metu si tema buvo lyg apmirus, todel net nustebau siandien isvydus, kad kazkuri is jusu atgaivino ja ne perseniausiai. Ejaau tuo metu visur ir ieskojau priezasciu kodel taip nutiko, nes mano ginekologe taip ir nesugebejo paaiskint kodel taip atsitinka moterims. Todel informacijos ieskojau visur ir supratau, kad priezastis gali buti ne viena... Linkiu jums visom nepaluzti taip pat. O kas liecia vaikelio, mano nuomone neskubekit, nes antra karta bus dar skaudziau pala tu kalbi apie kiauside arba kiausintaki? nes, realiai, negimdinis dazniausiai buna kiausintakyje, bet antra pagal daznuma- kiauside. tai tau buvo kiausidej jis, kad sake, tiek ir tiek laiko reikia, kad sugytu kiauside? tu irgi nesijaudink, siaip ta tema sukuriau ir visada seku, is vienos puses buvo nemalonu, kad apmirus buvo, bet is kitos puses dziugu, kad negimdinis nera daznas dalykas.
Ups, mergaites suklaidinau as cia jus
sveikutes,as jau daug kartu cia rasinejau. kiek skaiciau ,tai visur raso kad pastojimas kiausintaky ir pasalintas kiausintakis. bet ar kuriai buvo tas kiausintakis trukes (man truko apie 7 nestumo sav) ir kraujopludis i pilva. as vos nenumiriau. ar yra kuriai taip buve???? gal pavyko vel pastoti.???
QUOTE(angel08 @ 2011 02 14, 13:21) sveikutes,as jau daug kartu cia rasinejau. kiek skaiciau ,tai visur raso kad pastojimas kiausintaky ir pasalintas kiausintakis. bet ar kuriai buvo tas kiausintakis trukes (man truko apie 7 nestumo sav) ir kraujopludis i pilva. as vos nenumiriau. ar yra kuriai taip buve???? gal pavyko vel pastoti.??? laba. as kazkaip neuzfiksavau, kad daugumai butu salinamas kiausintakis po negimdinio mano popieriai buvo prasti,reikejo ilgokai palaukti kol atsilaisvins operacine QUOTE(JuRu @ 2011 01 16, 13:46) Man pasalino kairi kiausintaki. Kazkaip visada ji labiau jausdavau per ovuliacijas, t.y. Labiau skaudedavo. Tiesa sakant, man ir dabar vis ta kaire puse paskauda. Sakau, gal cia psichologiskai as uzsiciklinau? Net ir tuo metu Kai vel pastojau, skaudejo kaire puse. Mistika kazkokia. O pastojau gana greitai. Operacija man dare lapkricio menesi, o sunelis gime taip pat lapkriti, po metu, taigi pastojau gal po 3menesiu po operacijos. Sekmes visoms! Papildyta: Dar pridursiu, kad tikrai niekaip specialiai nesigyziau po visko, neturejau jokiu proceduru. Tik geriau vitaminus norincioms pastoti su folio rugstimi, ir kaip sakiau, ilsejausi, atostogavau, t.y. Atsipalaidavau. Gal del to viskas taip greitai ir pavyko. Man ırgı pasalıno ta kıausıntakı . kurı as pastovıaı labıau jausdaau . Taı yra desnes puses .Istıesu labaı keısta . as pastovıaı per ovulıacıja jausdavau kad desne puse dırba ır yra aktyvı. kazkada turejau cısta desnej kıausıdej... Dabar kaı neteau desnıojo kıausıntakıo man toks jausmas kad ta kaırıojı mano puse vısaı neaktyvı . net ır dabar jaucıu labıau veıkıant desnes puses kıausıde. todel labaıpergyvenu kad su lıkusıa sveıka kaırıaja puse nıeko gero nebus . Mane operavo 2009 metu lapkrıtı . jau buvo trukes kıausıntakıs ır dakare patare salıntı jı vısa o ne sıutı . nes lıkus randams galı pasıkartotı sıtuacıja. prıezascıu kodel man taıp atsıtıko galı butı daug . po operacınıam medıcınınıam lape parsyta . kad mano abu kıausıntakıaı buvo neıprastaı ılgı ır sıaurı . taıgı dabar belıko vıenas neıparstas ır ılgas . duok dıeve kad ateıty pro jı nepatıngfetu praslystı koks aktyvus zırnıukas .bet kaıp zıauru as ısıtıkınus kad man nepayks .ıstıes turıu negera patırtı. nes budama 20 metu turejau ısvalyma . nepradekıt teıstı . galıma sakyt mane prıverte zmogus kurı mylejau ıkı begalybes . trauma vısam gyvenımauı . del to kad as norejau to lelıuko. su dabartınıu protu nebucıau leıdusısı taıp engıama ır prıe to prıvedama . o tada jutausı tokıa vıenısa tokıa nelaımınga ır darkaıp kvaıas uztumta ı kampa. manau cıa dıevulıs man kersıja uz taı kad pasıdavıau...
In- taip, be galo skaudu... bet nusiramink, tikek, nes jeigu viena karta jau zirniukas praslydo, reiskias yra tikimybe praslyst ir antram. Nesijaudink taip, nors psichologiskai kas liecia vyrus tave labai suprantu...
QUOTE(angel08 @ 2011 02 14, 12:21) sveikutes,as jau daug kartu cia rasinejau. kiek skaiciau ,tai visur raso kad pastojimas kiausintaky ir pasalintas kiausintakis. bet ar kuriai buvo tas kiausintakis trukes (man truko apie 7 nestumo sav) ir kraujopludis i pilva. as vos nenumiriau. ar yra kuriai taip buve???? gal pavyko vel pastoti.??? sveikutes,man taip pat buvo trukes kiausintakis ir is pilvo ertmes pasalino 700ml kraujo. man issaugojo kiauside,o kaip viskas vyks toliau,pamatysiu.. . QUOTE(igne10 @ 2011 02 18, 21:57) sveikutes,man taip pat buvo trukes kiausintakis ir is pilvo ertmes pasalino 700ml kraujo. man issaugojo kiauside,o kaip viskas vyks toliau,pamatysiu.. . o tai vaikelius suplanavot dar pries negimdini ar jau po? tikrai sunku neuzsiciklinti ir galvoti kad viskas bus gerai,nes pas ka tik nuvaziuoji konsultuotis visi kraupsta nuo saaugu gausybes ir ju ssidestymo ir operuoti atsisako... QUOTE(angel08 @ 2011 02 18, 20:36) o tai vaikelius suplanavot dar pries negimdini ar jau po? tikrai sunku neuzsiciklinti ir galvoti kad viskas bus gerai,nes pas ka tik nuvaziuoji konsultuotis visi kraupsta nuo saaugu gausybes ir ju ssidestymo ir operuoti atsisako... vaikuciai mano gime pries negimdini,buvo viskas puiku tiesiog, su pirmu lelium pastojau is 2menesio bandymu,o su antru is pirmojo,o vat siskartelis buvo labai nesekmingas,nors pastojau irgi is pirmo menesio bandymu....is kur tas viskas pasidare net neisivaizduoju... QUOTE(igne10 @ 2011 02 18, 23:37) vaikuciai mano gime pries negimdini,buvo viskas puiku tiesiog, su pirmu lelium pastojau is 2menesio bandymu,o su antru is pirmojo,o vat siskartelis buvo labai nesekmingas,nors pastojau irgi is pirmo menesio bandymu....is kur tas viskas pasidare net neisivaizduoju... as irgi pries tai buvau pastojusi du kartus is pat pirmo bandymo ciklo .man gydytoja sake taip galejo nutikti del isgertos postinoro tabletes. na giliai sirdy tikiuosi kad pasibels dar angelelis i mano pilveli ,nes mes labai jo laukiame. ir jums linkiu to paties QUOTE(angel08 @ 2011 02 19, 08:30) as irgi pries tai buvau pastojusi du kartus is pat pirmo bandymo ciklo .man gydytoja sake taip galejo nutikti del isgertos postinoro tabletes. na giliai sirdy tikiuosi kad pasibels dar angelelis i mano pilveli ,nes mes labai jo laukiame. ir jums linkiu to paties reikia tiketis ir pavyks
Ir as noriu papasakoti savo istorija,nes niekas taip nesupras,kaip tos kurios ta isgyvene.
Pries 11 metu buvo atlikta operacija,nes pastojimas kiausintakyje.mazdaug po metu vel dare opercija tikrino ar nera saaugu,po opercijos praejo puse metu ir vel tapau nescia,deja vel kiausintakyje,vel operacija,bet kiausintakio nepasalino.Aplankiau daug specialistu po to,nes niekaip nepavyko pastoti.Pries pusantru metu pasiule operuotis ir pasiziurek,kaip ten tie kiausintakiai.Diagnoze:vienas kiausintakis geras tik ilgas ir vingiuotas,kitas uzakes,kaip ir matosi nutrukes.Pastot nedaug sansu,nes ir mm nereguliarios ir O nevisada vyksta,siulo IVF.Na pabanziau ir ta ir nieko,nepavyko.Nuleidau rankas ir jau susitaikiau su ta mintim,kad nebus pas mane leliuko. Ir mazdaug po metu su trupuciu - pastojau,naturaliai,tik deja vel nevietoje,o sveikos puses tuboje.Buvo mano zirniukui 8sav.maciau gemaliuko nuotrauka,jis man akyse ir dabar islikes.Labai sunku susitaikyti su tuo,skaudu nors jau praejo 6 savaites,bet vistiek mintys apie ta zirniuka. Siulo vel bandyt IVF,bet niekas negali pasakyt,kad tikrai pavyks,kad tikrai pasosiu gimdoje.Mano vyras jau nenori nieko bandyt,gyvent taip kaip yra,o as vis dar noriu,nors ir baisu nusivilt... QUOTE(daivukas27 @ 2011 03 27, 15:29) Siulo vel bandyt IVF,bet niekas negali pasakyt,kad tikrai pavyks,kad tikrai pasosiu gimdoje.Mano vyras jau nenori nieko bandyt,gyvent taip kaip yra,o as vis dar noriu,nors ir baisu nusivilt... duok vyrui laiko... jam tikriausiai ne mažiau skauda, o situacijos bejėgiškumas išmuša iš vėžių QUOTE(daivukas27 @ 2011 03 27, 15:29) Ir as noriu papasakoti savo istorija,nes niekas taip nesupras,kaip tos kurios ta isgyvene. Pries 11 metu buvo atlikta operacija,nes pastojimas kiausintakyje.mazdaug po metu vel dare opercija tikrino ar nera saaugu,po opercijos praejo puse metu ir vel tapau nescia,deja vel kiausintakyje,vel operacija,bet kiausintakio nepasalino.Aplankiau daug specialistu po to,nes niekaip nepavyko pastoti.Pries pusantru metu pasiule operuotis ir pasiziurek,kaip ten tie kiausintakiai.Diagnoze:vienas kiausintakis geras tik ilgas ir vingiuotas,kitas uzakes,kaip ir matosi nutrukes.Pastot nedaug sansu,nes ir mm nereguliarios ir O nevisada vyksta,siulo IVF.Na pabanziau ir ta ir nieko,nepavyko.Nuleidau rankas ir jau susitaikiau su ta mintim,kad nebus pas mane leliuko. Ir mazdaug po metu su trupuciu - pastojau,naturaliai,tik deja vel nevietoje,o sveikos puses tuboje.Buvo mano zirniukui 8sav.maciau gemaliuko nuotrauka,jis man akyse ir dabar islikes.Labai sunku susitaikyti su tuo,skaudu nors jau praejo 6 savaites,bet vistiek mintys apie ta zirniuka. Siulo vel bandyt IVF,bet niekas negali pasakyt,kad tikrai pavyks,kad tikrai pasosiu gimdoje.Mano vyras jau nenori nieko bandyt,gyvent taip kaip yra,o as vis dar noriu,nors ir baisu nusivilt... Labai skaudu skaityt tokias liudnas istorijas, bet tik taip suprantam, kad kartais yra apilnkui zmoniu, kurie dar sunkiau kovoja uz ta galimybe tureti vaikeli, nors savo problemos atrodo didesnes uz visas... laikykis, atsigauk pati po trokios traumos ir gal vyrui reikia laiko...o tada ir priiimsit sprendima...linkiu visko ko geriausio..
daivukas27 tikrai skaudu skaityti tokias istorijas.. bet tu nenuleisk rankas, duok sau ir vyrui laiko, pakeisk gydytojus, atsipalaiduok.. tikek! laikykis brangioji, kur tau dare IVF? kas dare? ar paskutinis nestumas buvo be IVF, tik negimdinis?
QUOTE(daivukas27 @ 2011 03 27, 15:29) Ir as noriu papasakoti savo istorija,nes niekas taip nesupras,kaip tos kurios ta isgyvene. Pries 11 metu buvo atlikta operacija,nes pastojimas kiausintakyje.mazdaug po metu vel dare opercija tikrino ar nera saaugu,po opercijos praejo puse metu ir vel tapau nescia,deja vel kiausintakyje,vel operacija,bet kiausintakio nepasalino.Aplankiau daug specialistu po to,nes niekaip nepavyko pastoti.Pries pusantru metu pasiule operuotis ir pasiziurek,kaip ten tie kiausintakiai.Diagnoze:vienas kiausintakis geras tik ilgas ir vingiuotas,kitas uzakes,kaip ir matosi nutrukes.Pastot nedaug sansu,nes ir mm nereguliarios ir O nevisada vyksta,siulo IVF.Na pabanziau ir ta ir nieko,nepavyko.Nuleidau rankas ir jau susitaikiau su ta mintim,kad nebus pas mane leliuko. Ir mazdaug po metu su trupuciu - pastojau,naturaliai,tik deja vel nevietoje,o sveikos puses tuboje.Buvo mano zirniukui 8sav.maciau gemaliuko nuotrauka,jis man akyse ir dabar islikes.Labai sunku susitaikyti su tuo,skaudu nors jau praejo 6 savaites,bet vistiek mintys apie ta zirniuka. Siulo vel bandyt IVF,bet niekas negali pasakyt,kad tikrai pavyks,kad tikrai pasosiu gimdoje.Mano vyras jau nenori nieko bandyt,gyvent taip kaip yra,o as vis dar noriu,nors ir baisu nusivilt... laikas uzgydis zaizdas , ir vyrui tikrai reikia duoti laiko , ir jis tikrai nored dar bandyti . Viskas bus gerai , laikykites . Papildyta: QUOTE(In- @ 2011 02 15, 14:14) Man ırgı pasalıno ta kıausıntakı . kurı as pastovıaı labıau jausdaau . Taı yra desnes puses .Istıesu labaı keısta . as pastovıaı per ovulıacıja jausdavau kad desne puse dırba ır yra aktyvı. kazkada turejau cısta desnej kıausıdej... Dabar kaı neteau desnıojo kıausıntakıo man toks jausmas kad ta kaırıojı mano puse vısaı neaktyvı . net ır dabar jaucıu labıau veıkıant desnes puses kıausıde. todel labaıpergyvenu kad su lıkusıa sveıka kaırıaja puse nıeko gero nebus . Mane operavo 2009 metu lapkrıtı . jau buvo trukes kıausıntakıs ır dakare patare salıntı jı vısa o ne sıutı . nes lıkus randams galı pasıkartotı sıtuacıja. prıezascıu kodel man taıp atsıtıko galı butı daug . po operacınıam medıcınınıam lape parsyta . kad mano abu kıausıntakıaı buvo neıprastaı ılgı ır sıaurı . taıgı dabar belıko vıenas neıparstas ır ılgas . duok dıeve kad ateıty pro jı nepatıngfetu praslystı koks aktyvus zırnıukas .bet kaıp zıauru as ısıtıkınus kad man nepayks .ıstıes turıu negera patırtı. nes budama 20 metu turejau ısvalyma . nepradekıt teıstı . galıma sakyt mane prıverte zmogus kurı mylejau ıkı begalybes . trauma vısam gyvenımauı . del to kad as norejau to lelıuko. su dabartınıu protu nebucıau leıdusısı taıp engıama ır prıe to prıvedama . o tada jutausı tokıa vıenısa tokıa nelaımınga ır darkaıp kvaıas uztumta ı kampa. manau cıa dıevulıs man kersıja uz taı kad pasıdavıau... o kokia salis tavo mylymojo ? Nes jei civilizuota , tai tikrai neturetu buti problemu , bet as tai is karto pasisakyciau , nes yla visada islenda is maiso . Geriau pasakysi pati , negu suzinos is gydytojo .Atsipalaiduosi , nebebebus baimiu del nieku , ziurek ir pati pastosi , be jokiu problemu . Svarbiausia neapkrauti savi smegenu paslaptimis kuriu bijai , nes psichologinis nevaisingumas irgi dalykas rimtas . Aisku gali nesakyti VISOS tiesos , o tik dali , pvz . kad neturi vieno kiausintakio ... O visa kita tavo asmeninis reikalas , ir nebutina visiems zinoti . QUOTE(paperdoll @ 2011 03 30, 11:29) daivukas27 tikrai skaudu skaityti tokias istorijas.. bet tu nenuleisk rankas, duok sau ir vyrui laiko, pakeisk gydytojus, atsipalaiduok.. tikek! laikykis brangioji, kur tau dare IVF? kas dare? ar paskutinis nestumas buvo be IVF, tik negimdinis? Aciu jums merginos uz palaikyma...As dariausi IVF pas O.Kazlauzkiene BAK-e,praeita vasara.Ir nepavyko,tada aisku nusivylimas didelis,atsipalaidavau ir vat pastojau,bet negimdinis.Net negalvojau,kad nescia,nes pas mm nereguliarios,jei buciau anksciau suzinojus,kad nescia gal butu suspeje isimt,gal dar butu issaugoje tuba. Bet pries operacija buvau pas gine,pasakiau,kad mm veluoja,skauda sona,o ji paziurejo echoskopu ir pasake:kad pas tave kiauside padidejus,todel skauda,jauciu ji mate ne kiauside,o vaisiu.Nes labai greitai ji pamate,man net keista,kad taip greitai rado tipo kiauside.Na jau dabar nieko jau nepakeisiu,viksas preiti...
Oi mergaites, laikikymes ir nepraraskim vilties, ir pazadekim vienos kitom, kai pastosim, isnesiosim ir pagimdisim sveika ir grazu angeleli, butinai parasysim cia, kad butu daugiau graziu istoriju...sekmes ir istvermes...
Teko man pries metus isgyventi visa sit amalonuma - tada zliumbiau dramblio asarom ir dekojau D kad viskas laimingai baigesi. Mano negimdinis buvo kaiusintakyje, pavyko ji isgelbeti. Pradejom planuoti antra vaikuti , pirmas menuo nesekmingas, ziuresim kaip seksis toliau... Baime yra didziule, noras irgi... Kol kas dar nebuvau pas savo gine, bet ji mane tada labai padrasino ir sake, kad viskas bus gerai kita karta.liepe palaukti tris menesius - as islaukiau metus... Bijojau planuoti anksciau...
QUOTE(in vino @ 2011 04 13, 17:05) Teko man pries metus isgyventi visa sit amalonuma - tada zliumbiau dramblio asarom ir dekojau D kad viskas laimingai baigesi. Mano negimdinis buvo kaiusintakyje, pavyko ji isgelbeti. Pradejom planuoti antra vaikuti , pirmas menuo nesekmingas, ziuresim kaip seksis toliau... Baime yra didziule, noras irgi... Kol kas dar nebuvau pas savo gine, bet ji mane tada labai padrasino ir sake, kad viskas bus gerai kita karta.liepe palaukti tris menesius - as islaukiau metus... Bijojau planuoti anksciau... na sekmes, butinai parasyk veliau kaip tau sekasi
Tikiuosi sekmingo starto ir finiso
Noriu pasidalinti savo išgyvenimais...
Turiu vieną vaiką Trečią kartą buvo nesivystantis, bet negimdoje, nes po abrazijos gimdoje vaikelio audinių nerado. Bandžiau ir ketvirtą kartą, pastojau, ilgai nelaukus bėgau darytis HCG tyrimo, deja jis kilo ne taip kaip turėjo, taip kad supratau, kad ir vėl kažkas vyskta nenormaliai. Vakar dariausi echo, tai ką jūs manote, vaikelis buvo gimdoje, širdelė plakė, deja jis neatitiko normos, sakė, kad vystosi ne taip... turėtų būtį 7 savaičių, bet atrodė kaip 4 savaičių... Deja, vakar aš jį praradau, persileidau Žinoma, labai gaila, kad ir vėl man nepavyko, bet jau truputėlį ramiau paliko, kad vaikelis pasiekė gimdą... Labai tikiuosi, kad kitą kartą man pavyks... ir labai to palinkėčiau jums visom QUOTE(Kristina 25 @ 2011 04 26, 10:51) Noriu pasidalinti savo išgyvenimais... Turiu vieną vaiką Trečią kartą buvo nesivystantis, bet negimdoje, nes po abrazijos gimdoje vaikelio audinių nerado. Bandžiau ir ketvirtą kartą, pastojau, ilgai nelaukus bėgau darytis HCG tyrimo, deja jis kilo ne taip kaip turėjo, taip kad supratau, kad ir vėl kažkas vyskta nenormaliai. Vakar dariausi echo, tai ką jūs manote, vaikelis buvo gimdoje, širdelė plakė, deja jis neatitiko normos, sakė, kad vystosi ne taip... turėtų būtį 7 savaičių, bet atrodė kaip 4 savaičių... Deja, vakar aš jį praradau, persileidau Žinoma, labai gaila, kad ir vėl man nepavyko, bet jau truputėlį ramiau paliko, kad vaikelis pasiekė gimdą... Labai tikiuosi, kad kitą kartą man pavyks... ir labai to palinkėčiau jums visom šaunuolė, kad pozityviai mastai ir nuteiki kitas! Kitas kartas būtinai atneš sėkmę!
Stiprybes visoms
sveikutes visos esancios ir busimos mamytes...esu naujoke,taciau jau senai skaitineju temeles planuojancioms pastoti,ir tikrai daug geros informacijos radau siame klube,todel nusprendziau prisijungti,ir papasakoti savo isgyvenimus planuojant antra leliuka...o mano istorija tokia:turime sunu kuriam 6 metukai na jau vyrukas nemazas tai su vyru nusprendeme kad reikia dar vieno mazylio musu seimynelei...o planai musu prasidejo nuo 2010 liepos menesio gandro laukeme ilgokai iki vasario menesio,kol pagaliau jis pas mus atskrido,taciau dziaugsmas truko neilgai vasario 17 ivyko persileidimas praejus 2 savaitem po teigemo NT ir gydytojo patvirtinimo kad viskas gerai...padare man gimdos valyma ir ginekologas leido vel pastoti praejus vienam ciklui...tai mes ir nedelseme,kaip sakoma ememe darbuotis geriau vitamina E ir foline rugsti,kad tik viskas pavyktu,na ir ka balandzio menesi nesulaukiau mm,testas teigiamas,dziaugsmas begalinis,taciau praejus savaitei po dziugios naujienos prasidejo tepliojimas ir skausmas desineme sone,nulekiau pas savo ginekologe ji gimdoje nieko nemate liepe ateiti po savaites,savaite ejo labai ilgai tepliojimas tesesi,pas gydytoja terminas buvo antradieni balanzio 26,ir kaip tik ta ryta atsikeliau jau nebetepliojo o kraujavo,pamaniau ir vel tas pats...persileidimas...nulekiau pas savo gydytoja ji vel nieko nemato tik stipru kraujavima gimdoje,siuntimas i ligonine ten apziuri taip pat nieko...padaro kraujo tyrima nestumas virs 6 sav.paguldo mane zodziu pragulejau 3 dienas kol issiaiskino kad negimdinis taciau kraujavau tas dienas kaip persileidimo metu labai gausiai ir su kresuliais...balandzio 29 operacija.pasalino musu zirniuka is desinio kiausintakio taciau kiausintakio pasalinti neprireike...tokia mano istorija,begalinis skausmas sirdyje... dabar dar tebekraujuoju nors kaip man paaiskino daktarai kad ir gimdos valyma tuo paciu padare...nebezinau kaip bus toliau,nusprendeme su vyru puse metu pasisaugoti nes labai bijau kad vel neyvyktu tas pats...visoms planuojancioms mamytems linkiu kuo greiciau sulaukti gandru ir as tikiuosi kad jie pas mus atskris,duos dievulis tikrai dar viena sansa manau...aciu kad isklausete..stipriai issipleciau,nepykit...
QUOTE(bertusaite @ 2011 05 03, 00:24) sveikutes visos esancios ir busimos mamytes......aciu kad isklausete..stipriai issipleciau,nepykit... Tu tik nejuokauk -mes visi cia ir esam tam kad pasidalintume patirtimi. Uzjauciu ka teko isgyventi...
bertusaite mano patarimas būtų susikoncentruoti ties pirmu vaiku ir net neprisileisti blogų "nevaisingumo" minčių, tik neprisileisk niurių nuotaikų ir negatyvumo. Galvok, kad jei pasisekė vieną kartą - būtinai pasiseks ir kitą, gal ne š karto, bet pasiseks! Laikykis, puikiai suprantu ką tu i6gyvenai, mano istoriją ne geresnė.. mes su tavimi!
|