http://www.zebra.lt/lt/moterims/mamoms/nes...2009-10-09.htmlperskaičiau aš šitą straipsnį ir susimąsčiau... Aš pritarčiau šeimos norui turėti tam tikros lyties kūdikėlį dėl perduodamų genetinių ligų. O jeigu šeima tarkim kūdikėlio gali susilaukti tik dirbtinio apvaisinimo pagalba ir tarkim, dėl mamos problemų ji išvis gali susilaukti tik vieno vaiko? Na yra ir kitų gyvenimiškų priežasčių. Ką manot?
adaptacijaa
2010 01 16, 16:41
prieš.
QUOTE(adaptacijaa @ 2010 01 16, 17:41) Kodėl?
aš už. dėl asmeniniu priežasčių, kurių nematau reikalo aiškinti. be to, tai šeimos reikalas.
Alexandra.R.
2010 01 16, 20:19
As UZ!!!. Priezasciu neaiskinsiu, nes jei pasakysiu, busiu pasmerkta ir akmenim apmetyta.
Mari-83
2010 01 16, 21:54
Man nesvarbu, kas bus tas bus
nesekme
2010 01 17, 08:38
del genetikos tai sutinku,o kad seip del noro vienos ar kitos lyties vaiko tai ne.nu nebent turiu kokius 3 vienos lyties ir zut but 4 noriu kitos lyties.as asmeniskai labai norejau mergaites.kazkaip nestumo metu kirbejo mintik,kad jei gims berniukas as jo nemylesiu kaip myleciau mergaite  dabar kai pagalvoju,ot durneles mintys...
adaptacijaa
2010 01 17, 10:50
QUOTE(Horo @ 2010 01 16, 20:14) dėl religinių motyvų, ėjimo prieš Dievą ir gamtą. atimamas netikėtumo džaugsmas. ir šiaip nesuprantamas troškimas turėti konkrečios lyties kūdikį. tarsi kažkurios vienos lyties iškėlimas virš kitos. tarsi savo asmninių kompleksų ar skaudžios patirties maskavimas.
Aš už. Sakykim susilauki kokių triejų berniukų ar tiek pat mergaičių, o vistiek svajoji dar ir apie kitos lyties kūdikį, kas garantuos kad negims dar ketvirtas kūdikis tos pačios lyties kokių jau turi tris. Jei man taip nutiktų naudočiaus šiuo metodu, dar ir kaip, todėl ir esu už  Bet kalbant apie pirmą neštumą - iškart planuoti lytį, tai neduok Dieve, šitaip nesąžininga ir negražu
justejan
2010 01 17, 21:42
Prieš.
Brown Eyed
2010 01 17, 21:51
Už tik tada, kai tai daroma dėl ligos. Ir tai tokiu atveju reiktų gydytojo patvirtinimo ir sutikimo. Nemanau, kad tai šeimos reikalas, nes šeimos sudaro visuomenę. Taip pat nemanau, kad žmonės turėtų spręsti, kiek kokios lyties žmonių turi ją sudaryti.
prieš. kad ir kaip norėčiau atitinkamos lyties kūdikio.
QUOTE(Horo @ 2010 01 16, 16:57) Aš pritarčiau šeimos norui turėti tam tikros lyties kūdikėlį dėl perduodamų genetinių ligų. Man ir šis argumentas atrodo niekam vykęs.. Pagalvokim - net jei (pvz) mergaitė ta liga nesusirgs, ji bus geno nešėja, reiškia jos sūnus vis tiek rizikuos.. Užprogramuot kiekvienoje kartoje? O ką daryti su netyčiukais?
QUOTE(Taistė @ 2010 01 17, 23:08) Man ir šis argumentas atrodo niekam vykęs.. Pagalvokim - net jei (pvz) mergaitė ta liga nesusirgs, ji bus geno nešėja, reiškia jos sūnus vis tiek rizikuos.. Užprogramuot kiekvienoje kartoje? O ką daryti su netyčiukais? Galima prieš įsodinant kiaušinėlį pažiūrėti bus nešėja ar ne ir sodinti tik visai sveikus embrionus. Taip būtų nutraukiama ligos linija, bet kiek tai moralu kiekvienas sprendžia pats.
nezinau. as nedaryciau to.
As uz, pazistu vyru visa gyvenima svajojanciu apie sunu, o turi po 3 mergaites. Ir atvirksciai. As ir pati sutikciau, nulemti savo vaiko lyti, jei tai imanoma.
gintare109
2010 01 19, 13:48
As uz, pazistu vyru visa gyvenima svajojanciu apie sunu, o turi po 3 mergaites. Ir atvirksciai. As ir pati sutikciau, nulemti savo vaiko lyti, jei tai imanoma o aš pažystu kur ir 6 dukras turi ir nė vieno sūnaus  neasisekė vyriokui na aš už. bet pati nemanau, kad bandyčiau, kad ir kaip norėčiau mergaitės tikiuosi jog ji gausis savaime
jurgitux1978
2010 01 25, 21:44
aš už
***Žaltvykslė
2010 01 25, 21:48
Prieš. Sveikas vaikas- labai svarbu. O lytis- smulkmena.  Nepadoru dėl to įžeidinėti motinėlę gamtą.
Liebchen
2010 01 25, 21:49
Griežtai prieš. Kad ir svajočiau apie konkrečios lyties vaiką.
Balta balta
2010 01 26, 22:27
QUOTE(***Žaltvykslė @ 2010 01 25, 21:48) Prieš. Sveikas vaikas- labai svarbu. O lytis- smulkmena.  Nepadoru dėl to įžeidinėti motinėlę gamtą. Kaip supratau, iš dalies ir buvo kalbama apie ligų išvengimą. Kai kurios genetinės ligos perduodamos tik per X chromosomą, kas reiškia, jog tik vieną tokią turėdami, jos požymius pajunta tik berniukai. Tokiu atveju (būtent sunkių genetinių ligų, kaip hemofilijos ar pan. išvengimui) būčiau už, kitais - prieš. Nesuprantų tų, kurie nori vien kažkokios lyties vaiko (na nebent tokiose šalyse, kur moteris vis dar nieko vietoje, bet juk Lietuva tikrai ne tokia).
Dangiska
2010 02 13, 22:19
Esu uz tik ligos atveju, kitu atveju pries Svarbiausiai, kad sveiki, o lytis smulkmena nors ir 6 is eiles tos pacios lyties
sandrul
2010 02 14, 09:41
As pries. Svarbiausia, kad vaikutis butu sveikas, o lytis - nesvarbu.
EvaFatale
2010 02 16, 20:02
Na, pažįstu net kelias daugiavaikes šeimas kuriose visi 3-5 vaikai vien mergaitės ar berniukai. Tai kodėlgi nepabandžius gauti norimo rezultato? Nors pati nenorėčiau "žaisti" šiais "stebuklais". :]
Emerencija
2010 04 02, 18:15
Pažvelkime į Kiniją. Ten dėl kultūrinių, politinių priežasčių žmonės mieliau gimdė sūnus, o mergaitės būdavo abortuojamos, žudomos ar tiesiog išmetamos į šiukšlyną. Jie galėjo teturėti vieną vaiką, tai savaime suprantama, kad dauguma troško sūnaus. dabar Kinijoje bent milijonas jaunų vyrų, kuriems tiesiog negimė ar neišgyveno moteris, žmona, vaikų motina. ar tai laimė? ar dabar tų sūnų tėvai laimingi, kad jų vaikai negali turėti normlaus gyvenimo, o jie patys anūkų? Jei ir mes galėsime rinktis, daugybė šeimų pirmiausia susilauks trokštamo sūnaus-pirmagimio. nes tas troškimas įaugęs jau daugelį metų. ir nemaža dalis daugiau arba nebegalės susilaukti vaikų (dėl sveikatos, skyrybų, nepritekliaus, vyresnio amžiaus), arba nebenorės. taip vyrų gimtų daug daugiau nei moterų, atsitiktų kažkas panašaus kaip Kinijoj. Promočiutė sakydavo:"gimsta daug vyrų - lauk karo". pažiūrėkime, kas vyksta islamo šakyse, kur vėlgi vyrų kultas, moterų mirtingumas didžiulis!  matot ką vyrai veikia, kai nėr vilties sukurt šeimą, sprogdinas, kariauja..... Aš prieš tokius dalykus  Nes dukryčių labai reikia kažkieno sūnums o dėl sveikatos, sunku ką pasakyti, kai nesu su tuo susidūrus. jei tikrai nešiočiau hemofilijos geną, turbūt norėčiau tik mergaitės....  normalu norėti sveiko vaikelio. tai tikriausiai reikėtų, kad tokiems žmonėms padėtų medikai. bet tik su vienu embrionu, o ne 10, iš kurių dauguma išmetami Papildyta:QUOTE(adaptacijaa @ 2010 01 17, 11:50) dėl religinių motyvų, ėjimo prieš Dievą ir gamtą. atimamas netikėtumo džaugsmas. ir šiaip nesuprantamas troškimas turėti konkrečios lyties kūdikį. tarsi kažkurios vienos lyties iškėlimas virš kitos. tarsi savo asmninių kompleksų ar skaudžios patirties maskavimas.
QUOTE(virvė @ 2010 04 02, 23:38) daugybė šeimų pirmiausia susilauks trokštamo sūnaus-pirmagimio. nes tas troškimas įaugęs jau daugelį metų.
nesutinku,  daug seimu nori pirmagimes dukrytes. O tas iauges troskimas del pirmagimio sunaus yra matyt tik jums iauges.
Ziedlapiux
2010 04 08, 21:49
as uz
QUOTE(Erge @ 2010 04 05, 15:32) nesutinku,  daug seimu nori pirmagimes dukrytes. O tas iauges troskimas del pirmagimio sunaus yra matyt tik jums iauges. jei neturi prie ko prisikabinti, tai nesikabink. rašiau daugybė, bet tikrai nesakiau, kad visos. gal per aštriai pasakiau, bet dauguma vyrų bent slaptai svajoja apie sūnų. ne iš piršto laužti anekdotai "Turi vaikų? -Ne, tik dvi dukras"  Pati esu prisikausius "paguodos" žodžių savo tėčiui, ne jis turi tris dukras. Daugybė žmonių dar teturi stereotipą, kad tėvui reik bent vieno sūnaus.
still_magic
2010 04 11, 09:23
As labai uz
vaidosius
2010 04 18, 17:14
pazystu pora kuri labai berniuko norejo o turi dvi mergaites. abu nestumus meldesi kad bernas gimtu o dabar kai gime mergaites vistiek augina kaip berniukus: jos neturi nei vienos lelytes tik konstruktoriai visokie, masinytes ir pan.  tokiu atveju manau jau geriau tevai susiplanuotu norimos lyties vaika ir dziaugtusi juo. o dabar nei tevai laimingi o ir patys vaikai jaucia kad jie ne tokie kokiu tevai norejo nors as tokiu vaiko lyties uzgaidu nesuprantu  gaila vaiku kurie savo tevams neitinka vien del savo lyties  jie pasmerkti augti jausdami kalte kad yra kazkokie negeri  jei tevu pamisimas del vaiko lyties labai didelis manau geriau jau jie lai susiplanuoja norima lyti
Jurgulė
2010 04 27, 22:16
PRIEŠ. Ir iš kur žmonėms toks troškimas užvaldyti pasaulį? Daug nori, daug prisiplanuoja, o po to ašaroja....
Wild Pearl
2010 04 28, 16:14
QUOTE(***Žaltvykslė @ 2010 01 25, 22:48) Prieš. Sveikas vaikas- labai svarbu. O lytis- smulkmena.  Nepadoru dėl to įžeidinėti motinėlę gamtą. pritariu
witaliukas
2010 05 16, 06:40
Šiaip esu prieš dėl vienos priežasties: vaiko "gaminimas" ir jo užsimezgimas yra išskirtinai vyro ir moters intimiausias gyvenimo momentas. Man nusispjaut į visas religines, gamtines ir pan. pažiūras, bet savo vaikelio pradėjimą norėčiau patikėti tik sau, savo artimiausiam žmogui - savo vyrui - bei tam būsimam vaikeliui, kuris bus manyje tuos gražius 9 mėnesius. Ir nesinorėtų, kad kažkoks baltachalatis moksliukas lateksinėmis pirštinėmis rūšiuotų mano kiaušialąstes ar vyro spermatozoidus. Bet! Jei turėčiau jau porą/kelis tos pačios lyties vaikų bei daug daug pinigų, kurių nesugalvočiau originaliau išleist, gal ir pabandyčiau. Arba tiesiog nueičiau ir įsivaikinčiau vieną "jau į pasaulį paleistą" mažulį, kuris nesulaukia motininškos šilumos. Beje, dabar su vyru kaip tik planuojam antrą vaikelį. Norim priešingos lyties, bet bandom sujungti visus įmanomus prietarus ir patarimus, kad gautųsi tai, ko norime
|
|