Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nuomotojų "asociacija" - 3
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Nuoma, butų pirkimas, agentūros
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
maksas
Pirma tema.
Antra tema.
Liūdnoka II tema buvo, tad truputį otimizmo ir manau viskas pradės giedrėti mirksiukas.gif

SĖKMĖS NUOMOTOJAM 4u.gif
ilonux
QUOTE(As_ta @ 2010 01 15, 15:23)
Sveiki,

Iškilo klausimas, ar nuomojant savo butą reikia įsigyti verslo liudijimą? Kiek jis kainuoja? Ir kokios baudos gręsia, jei neturi jo?
*

Kadangi praejusioj temoj man niekas neatsake i sita klausima, tai as bandysiu atsakyt, ka issiaiskinau - verslo liudijimas nebutinas, jei asmuo turi viena buta ir nuomoja ji kitam fiziniam asmeniui. Tada tik iki kitu metu geguzes 1 d. turi valstybei susimoket 15 proc. gyventoju pajamu mokesti. Ir viskas.
O jei turi daug butu ar kt. patalpu tada reikia turet verslo liudijima ar formint individualia veikla. O jei neturi verslo liudijimo ir pagauna, kiek girdejau pirma karta bauda - 100 Lt yra.
Trakst
Sveiki nuomotojai naujoj temukej. 4u.gif Aciu maksai 4u.gif Taip ir nesusigaudau dabar nuomos kainose Vilniuj. Nu jei jau 350 uz 2 k buto nuoma su visais baldais ir buitine technika siulo, tai jau visiskai krachas. Nu tai kadu tada man atsipirks naujas saldytuvas, nauja skalbianke ir sienu bei lubu dazymas doh.gif , jei uz tokia kaina nuomot blink.gif

Cia buvo gvildenamas klausimas apie tai ar imti pinigus vasaros metu is studentu. Nu maniskes studentes irgi apie tai manes klause. Nu net nezinau, reiks matyt pagal rinkos situacija ziuret. Bet butas taigi visvien uzimtas tuo metu. Nepriklausomai ar ten gyvena ar negyvena jos. g.gif Nu taigis gaunasi taip: ziema kompensacijos, nes uz sildyma moket reikia daug, o vasara nemoket nuompinigiu, nes negyvena. Dar jei buto nuoma 350, nu tai panuliam kaipsakant. Arba i minusa. blink.gif
lialiauskiene
QUOTE(ilonux @ 2010 01 17, 13:39)
Kadangi praejusioj temoj man niekas neatsake i sita klausima, tai as bandysiu atsakyt, ka issiaiskinau - verslo liudijimas nebutinas, jei asmuo turi viena buta ir nuomoja ji kitam fiziniam asmeniui. Tada tik iki kitu metu geguzes 1 d. turi valstybei susimoket 15 proc. gyventoju pajamu mokesti. Ir viskas.
O jei turi daug butu ar kt. patalpu tada reikia turet verslo liudijima ar formint individualia veikla. O jei neturi verslo liudijimo ir pagauna, kiek girdejau pirma karta bauda - 100 Lt yra.
*

bauda nuo 500 iki 1000lt
ilonux
QUOTE(lialiauskiene @ 2010 01 17, 15:01)
bauda nuo 500 iki 1000lt
*

Pries metus pazistama gavo susimoket 100 Lt, gal pakele baudas...
maksas
QUOTE(ilonux @ 2010 01 17, 15:02)
Pries metus pazistama gavo susimoket 100 Lt, gal pakele baudas...
*

Įdomu, o kaip įrodo g.gif
flight
QUOTE(lialiauskiene @ 2010 01 17, 15:01)
bauda nuo 500 iki 1000lt
*

faktiškai, pirmą kartą geriau susimokėti baudą negu piRkti verslo liudijimą biggrin.gif

o kaip įrodo - paskundžia kas nors, kaimynai ar patys nuomininkai...
Papildyta:
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 01 17, 13:43)
Nu jei jau 350 uz 2 k buto nuoma su visais baldais ir buitine technika siulo, tai jau visiskai krachas.
*

Gal kokiai giminaitei už simbolinę kainą išnuomojo - mano viena draugė nuomojasi centre, puikioj vietoj, butuką, irgi labai nebrangiai, bet tik todėl, kad "savas žmogus". Nelabai tikiu, kad skelbimuose tokios kainos, nebent kokiuose Naujininkuose, ir tai ne patys geriausi butai...
ilonux
QUOTE(maksas @ 2010 01 17, 16:33)
Įdomu, o kaip įrodo  g.gif
*

Mano pazistamos atveju, tai ji buvo sudariusi sutarti su nuomininkais, sie uztriuksmavo, kaimynai iskviete policija, o kai paklause, kokiu pagrindu yra bute, nuomininkai ta sutarti parode. O policija savo ruoztu persiunte mokesciu inspekcijai..vat ir viskas...
Junda
QUOTE(druskute @ 2010 01 16, 19:45)
Turiu pasitikejimo klausima smile.gif Ar nuomotumete buta jei:
1. Ateitu moteriske su vaiku, prisistatytu advokate, apsiziuretu ir pareikstu kad ima. Paparsyta el adreso, pasakytu, kad neturi interneto, skiriasi su vyru ir tt.

Beda, kad pati esu uzsienyje, nuoma rupinasi draugas, o man visi sie keistumai moteriskes neduoda ramybes. Sutarti ji zada pasirasyt rytoj, ir nori iskart isikelti...
Ka darytumet jus. Man tai baisu, doh.gif  kad ji nebutu kokia aferiste su suklastotu pasu.
*

Nenuomočiau. Jokiu būdu.

Buvo atėjusios vienos nuomininkės buto pažiūrėt, tai sakė skelbimų pilna, mažų kainų pilna, o realiai nėra iš ko rinktis, nes kai nueini, tai vien skylės, jei pigu.
druskute
Aciu visiems uz nuomone 4u.gif
Paskutinis lasas buvo siandien ryte - buvo jau galutinai sutarta, kad ateina pasirasyt sutarties, atsinesa uzstata, noumpinigius, uz pirma men ir gauna raktus, isikrausto.
Tai va, parase, kad dukrai karcio 40 ir jos ligoninej. blink.gif
Ne moteris, o problemu kamuoliukas smile.gif lotuliukas.gif
Viskas, daugiau su ja nebesitampysiu, ryt ateina kiti zmones, kur labai nori mano buto. Tiek, kad zema imsiu maziau nuomos.
Bet ka padarysi, geriau jau taip, nei kad neaiski poniute ax.gif
Lapelokė
4u.gif 4u.gif 4u.gif Noriu padėkot mūsų nuomotojai... Išties, iš pirmo žvilgsnio negali žmogaus pažinti...
Paskambinom jai, norėdami perspėti nuo kito mėn išsikraustantys, nes, valstybei sumažinus pajamas, nebeišgalėsim susimokėt nuomos, tai ji - nuomą sumažino perpus... Už tiek dviejų kambarių remontuotiną butą buvom susiradę, o čia - nors penkiasdešimčia litų brangiau, nei dviejų, bet užtat šitam bute jau pripratę, čia ramu, jauku, trys kambariai wub.gif ...
TIKRAI ESAM JAI LABAI LABAI DĖKINGI... Ne kiekvieni nuomotojai turbūt taip pasielgtų...
Ir susiradom pagal skelbimą - nuomotoja mums visiškai svetimas žmogus...
Ir - kaina tikrai žymiai mažesnė, nei apie kokią jūs čia diskutuojat thumbup.gif
AČIŪ 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Leksa
QUOTE(flight @ 2010 01 17, 15:49)

o kaip įrodo - paskundžia kas nors, kaimynai ar patys nuomininkai...

*

jei nera nuomos sutarties, tai irodyti kaip ir negalima. Vien kaimynu ar nuomininku zodzio tikrai nepakatu.
O mano nuomininke pasirase panaudos sutarti, tai, anot jos, pajamu negaunu, tai ir mokesciu inspekcija negaletu prisikabinti.
sincerity
QUOTE(Leksa @ 2010 01 17, 23:03)
jei nera nuomos sutarties, tai irodyti kaip ir negalima. Vien kaimynu ar nuomininku zodzio tikrai nepakatu.
O mano nuomininke pasirase panaudos sutarti, tai, anot jos, pajamu negaunu, tai ir mokesciu inspekcija negaletu prisikabinti.
*

hmm, nepykit, kad isikisiu smile.gif , bet jei tai panaudos sutartis, tai toks fiktyvus "pajamu negavimas" gali virsti realiu.... rolleyes.gif
Trakst
Labas rytas,

kalbant apie ta paslaptinga poniute su problemom. Tai tikrai jokiais budais neisileiscaiu. Su tokiu zmogum tikrai problemu neisvengsi. Man tai yra buve, kad paskambino telefonu vyriskis, sutarem, kad ateis. O kai atejo toooookie du kaciokai, veiduose nulinis intelektas. Baisus baisu pasidare. Su auksinem grandinem ir treningais dar.... blink.gif Tai stovedama tarpdury isisleist bijojau. Laime, kad panasiu metu dar turejo ateit zmogus. Tai tie aplakste apziurejo ir sako tinka, jamam. As net vos neatsisedau. Pradejau issisukinet neva laukiu zmogaus, kuris uz didesne kaina nuomotis noretu. Tai jei jis sutiks tuomet as jam isnuomosiu... Tie pradejo klausinet gal tipo jie man nepatinka. As jiems - kad labai patinka... Nu vnz. Isgrudau pro duris sutardama, kad po valandos man paskambins. Nu kai paskambino pasakiau, kad brangiau isnuomavau. Bet dar tikrino. Gal po kokiu poros valandu paskambino moteris is to paties numerio ir teiravosi apie buta... blink.gif
flight
QUOTE(sincerity @ 2010 01 17, 23:34)
hmm, nepykit, kad isikisiu  smile.gif , bet jei tai panaudos sutartis, tai toks fiktyvus "pajamu negavimas" gali virsti realiu....  rolleyes.gif
*

Paimamas užstatas, ir, jeigu nuoma nemokama, nuomininkai iš buto iškeldinami, užstatas negrąžinamas .
Papildyta:
QUOTE(Lapelokė @ 2010 01 17, 21:49)
4u.gif  4u.gif  4u.gif Noriu padėkot mūsų nuomotojai... Paskambinom jai, norėdami perspėti nuo kito mėn išsikraustantys, nes, valstybei sumažinus pajamas, nebeišgalėsim susimokėt nuomos, tai ji - nuomą sumažino perpus...
Ir - kaina tikrai žymiai mažesnė, nei apie kokią jūs čia diskutuojat  thumbup.gif
AČIŪ  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Na ką, matyt, nuomotojai ne krizė ir ji gali sau leisti mušti kainą perpus - visiškai neironizuoju, nes dabar, deja, sunku visiems... Tikrai, smagu už jus 4u.gif
maksas
QUOTE(Lapelokė @ 2010 01 17, 20:49)
4u.gif  4u.gif  4u.gif Noriu padėkot mūsų nuomotojai... Išties, iš pirmo žvilgsnio negali žmogaus pažinti...
*

smagu girdėti ir apie nuototojus kalbat gerą žodį thumbup.gif

džiaugiuosi už jus 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(flight @ 2010 01 18, 09:34)
Na ką, matyt, nuomotojai ne krizė ir ji gali sau leisti mušti kainą perpus - visiškai neironizuoju, nes dabar, deja, sunku visiems...  Tikrai, smagu už jus  4u.gif
*

na gal nuomotoja laikos to princijo, geriau žvirblis saujoje, nei erelis padangėse mirksiukas.gif
o šeip tai manau ir nuomininkė pateisina šeimininkės lūkečius smile.gif
nesekme
QUOTE(flight @ 2010 01 18, 11:34)
Paimamas užstatas, ir, jeigu nuoma nemokama, nuomininkai iš buto iškeldinami, užstatas negrąžinamas .
Papildyta:
Na ką, matyt, nuomotojai ne krizė ir ji gali sau leisti mušti kainą perpus - visiškai neironizuoju, nes dabar, deja, sunku visiems...  Tikrai, smagu už jus  4u.gif
*

geriau kaina per pus ir pazystami nuomininkai negu pilna kaina ir neaisku kas.taip buvo ir su musu senuoju seiminiku.prasem nuleist kaina iki 700 nei pro kur.750 ir taskas.nu issikraustem su triuksmais.as jau minejau sm apie gyvenima Tolimojoje gatveje.tai va mum uz 700 nenuomavo. mum issikelus dar laike kaina,bet suprates,kad nieko nebus isnuomavo uz 500 ir ka gavo,ogi reikaliuku su policija apturejo mat pasitaike nuomininkai kurie nesileido mulkinami ir uz negrazintus pinigus kai ka pasieme.pasitampe po po policija.va taip ir baigesi nenuleisiu kainos istorija.jei geri nuominikai nedergia buto su jais jokiu bedu kodel nenuleidus kainos.aisku jei su nuominikais nesusikalbat ir jie dar nuolaidu praso tada viskas aisku varyt lauk is taskas.
flight
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2010 01 18, 11:05)
prasem nuleist kaina iki 700 nei pro kur.750 ir taskas.
*

Yra skirtumas, nuleisti 50 lt ar pusę sumos wink.gif
Leksa
QUOTE(sincerity @ 2010 01 17, 22:34)
hmm, nepykit, kad isikisiu  smile.gif , bet jei tai panaudos sutartis, tai toks fiktyvus "pajamu negavimas" gali virsti realiu....  rolleyes.gif
*

Esme ta, kad mano butas yra mazesniam mieste, kuriam nuomojamu butu yra tikrai nedaug, t.y. paklausa virsija pasiula. Mano nuomininke pati mane susirado ir galima sakyt eilej lauke, kol butas atsilaisvins. Jau is anksto buvom susitare del nuomos kainos ir uzstato dydzio. O pries isnuomojant pasakiua, jog privales pasirasyt panaudos sutarti. Pasirase net nedvejodama. Truputi net abejoju, jog ji suprato kuo skiriasi panaudos sutartis nuo nuomos g.gif (beja, sutarti turiu tik as). Jei nemoketu - neatiduodu uzstato ir metu lauk.
Bet mano nuomininke saunuole thumbup.gif visiems tokios linkiu thumbup.gif

Dabar del tu, kurios uzsipuls, kad nedaviau sutarties kopijos. Jei sutarti ji tures (nesvarbu ar panaudos ar nuomos), tai ismest galima tik teismo keliu, net jei ir nemokes mokesciu. O paskui jau reikes prisiteist, kad padengtu nuostolius ir t.t. Jei sutarties ji netures, galiu pranest policijai, kad kazkas savavaliskai uzeme mano namus, o tada greitai su antrankiais isvestu. Aisku, tai negrazu is mano puses, bet jei nuomininkas nebus parsas, tai taip as ir nesielgsiu.

QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2010 01 18, 10:05)
geriau kaina per pus ir pazystami nuomininkai negu pilna kaina ir neaisku kas.
*

Mano atveju pazistami nuomininkai nepasiteisino schmoll.gif
Japoniene
Sveikos,
gal galėtumėt kas, sutarties pavzdį parodyti, kaip ir nuomininkus radom reikėtų sutarties, o nuomavimo patirties visiškai jokios neturim. biggrin.gif
Ačiu iš anksto.
Leksa
QUOTE(Japoniene @ 2010 01 18, 13:09)
Sveikos,
gal galėtumėt kas, sutarties pavzdį parodyti,
*

Va http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...Nuomos+sutartis visa tema apie nuomos sutartis. Daug pavyzdziu ir komentaru. Nepatingekit paskaityt ir issirinkt sau labiausiai tinkama, nes "tipine" sutartis dar nebutinai yra geriausia.
nesekme
QUOTE(flight @ 2010 01 18, 13:29)
Yra skirtumas, nuleisti 50 lt ar pusę sumos wink.gif
*

aisku,kad yra.mes pradzioje mokejom 800.seip ne taip isstenejo 50 lt nuleist veliau dar paprasem, bet daugiau nesutiko.o galu gale ir gavo nuleist vos ne puse iki 500.ir uzsirove ant tokiu nuomini ku,kad reikals iki policijos daejo.
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2010 01 18, 14:02)
Esme ta, kad mano butas yra mazesniam mieste, kuriam nuomojamu butu yra tikrai nedaug, t.y. paklausa virsija pasiula. Mano nuomininke pati mane susirado ir galima sakyt eilej lauke, kol butas atsilaisvins. Jau is anksto buvom susitare del nuomos kainos ir uzstato dydzio. O pries isnuomojant pasakiua, jog privales pasirasyt panaudos sutarti. Pasirase net nedvejodama. Truputi net abejoju, jog ji suprato kuo skiriasi panaudos sutartis nuo nuomos  g.gif (beja, sutarti turiu tik as). Jei nemoketu - neatiduodu uzstato ir metu lauk.
Bet mano nuomininke saunuole  thumbup.gif  visiems tokios linkiu  thumbup.gif

Dabar del tu, kurios uzsipuls, kad nedaviau sutarties kopijos. Jei sutarti ji tures (nesvarbu ar panaudos ar nuomos), tai ismest galima tik teismo keliu, net jei ir nemokes mokesciu. O paskui jau reikes prisiteist, kad padengtu nuostolius ir t.t. Jei sutarties ji netures, galiu pranest policijai, kad kazkas savavaliskai uzeme mano namus, o tada greitai su antrankiais isvestu. Aisku, tai negrazu is mano puses, bet jei nuomininkas nebus parsas, tai taip as ir nesielgsiu.
Mano atveju pazistami nuomininkai nepasiteisino  schmoll.gif
*

manau ne taip supratote pasakyma pazystami.pazystami nuomininkai tai tokie nuomininkai kurie gyvena pas jus ir jiem padarote ,kad ir 50% nuolaida.ir jie tokiau sau gyvena.
flight
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2010 01 18, 15:46)
pazystami nuomininkai tai tokie nuomininkai kurie gyvena pas jus ir jiem padarote ,kad ir 50% nuolaida.ir jie tokiau sau gyvena.
*

Ne kiekvienas nuomotojas gali sau leisti mušti kainą per pusę (jei tik to neįtakoja besikeičianti rinkos situacija), didžioji dauguma vis tik bus linkę rizikuoti ir ieškoti naujų nuomininkų. 4u.gif
Jei kalba eina apie 50-100 lt, tada taip, suveikia tokie faktoriai kaip ilgai - t.y. bent metus bute gyvenęs, visada laiku mokėjęs ir problemų nesukeliantis nuomininkas, kurio nesinori prarasti dėl neaiškios ateities smile.gif

Aišku, kaina gali nuolat po truputį kristi dėl visur mažėjančių Nt kainų, bet tai jau kita tema.
maksas
Manau kiekvienas nuomos atvejis yra individualus, tas ir sąlygoja kainos nuleidimą arba ne.
Junigedos , nuomojamo buta savininkas dar buvo "nenusviles", gal prie viso to paskola turi, kuria nori degt gaudamas nuonpinigius.

Kiti yra tokie, kai savininkų nėra LT, o jų nuomojamus butus prižiūri kitas asmuo, tad jiem aktualu, kad kas nors gyventu ir moketų mokesčius (ir dar litas kitas į kišene, o ne iš).

Lapelokės , atveju, įdomu kaip būtų pasielgusi nuootoja (klausimas retorinis), jeigu tai būtų ne sausis, o gegužė mirksiukas.gif

jurda
nors kainos ir krinta, bet paskolas gaut l. sudėtinga, tad žmonės mažiau beįsigyja naujų butų, tad lyg turėtų padaugėt nuomotojų, o tuo pačiu ir kainos nuomos neturėtų mažėt
Junda
QUOTE(Leksa @ 2010 01 17, 21:03)
*

Žinau nemažai atvejų, kai kaimynų liudijimo tikrai pakako įrodyti nuomos faktą. O jei dar gyvenate nedideliame miestelyje, tai visi visus pažįsta. Pasiskaitykite newsgroupą omni.law, kur rašo ir teisininkai, ir besidomintys teise, ir nukentėję. Sakote, kad sutarties nedavėt nuomininkei, bet pati ją turit. O tai kaip išsireikalausit pinigus už komunalines, jei jos viršys užstatą? Irgi niekaip.

maksas
QUOTE(Junda @ 2010 01 18, 16:35)
Žinau nemažai atvejų, kai kaimynų liudijimo tikrai pakako įrodyti nuomos faktą. O jei dar gyvenate nedideliame miestelyje, tai visi visus pažįsta. Pasiskaitykite newsgroupą omni.law, kur rašo ir teisininkai, ir besidomintys teise, ir nukentėję. Sakote, kad sutarties nedavėt nuomininkei, bet pati ją turit. O tai kaip išsireikalausit pinigus už komunalines, jei jos viršys užstatą? Irgi niekaip.
*

po mano patirties, čia neargumentas blush2.gif

šeip patentas tai mokestis dėl šventos ramybės lotuliukas.gif (jeigu galim ataip iširekšti), na dar kas turi "nešvarių" pinigų, tai juos išgryninti, arba norit gauti paskolą
daugiau LT su juo nieko gero nepeši, gali drąsusi į teismą kreipti smile.gif
Junda
QUOTE(maksas @ 2010 01 18, 16:45)
po mano patirties, čia neargumentas  blush2.gif

šeip patentas tai mokestis dėl šventos ramybės  lotuliukas.gif  (jeigu galim ataip iširekšti), na dar kas turi "nešvarių" pinigų, tai juos išgryninti, arba norit gauti paskolą
daugiau LT su juo nieko gero nepeši, gali drąsusi į teismą kreipti  smile.gif
*

Nelabai supratau pirmo sakinio. Normalią nuomos sutartį galima pasirašyti ir be verslo liudijimo. Ji vis tiek bus galiojanti (o jūsų ir VMI reikalas jau bus atskiras). Vienas pažįstamas nuomojo butą darbininkams iš kito miesto. Sutartis buvo, verslo liudijimo nebuvo. Turėjo jie kažkokių problemų dėl nemokėjimo. Jas sprendė teisme pagal tą sutartį. Mano pažįstamas prisiteisė iš jų visą sumą. VMI turbūt informavo teismas (nežinau), tai jie uždėjo jam kažkokią baudą, bet vis tiek atgautų pinigų buvo daugiau nei bauda.

Be to, kaip suprantu nuo šių metų galima išvis neimti to verslo liudijimo ir tik kitų metų pradžioj sumokėt 15 %. Kaip tokiu atveju įrodyti, kad moki mokesčius, jei metai dar tik prasidėjo?
Junda
Ką tik pasiskambinau į VMI sužinot, kaip įrodyt, kad moki 15% mokesčius, jei juos sumokėsi tik kitais metais. Tai man pasakė, kad nuomos sutartis ir yra įrodymas, daugiau sakė čia nieko neprigalvosi. Tai apsukresnis nuomotojas iškart primes, jei per metus nebuvo jokių tikrinimų ir problemų su nuomininkais, tai kam mokėt tuos 15%? smile.gif
nesekme
QUOTE(maksas @ 2010 01 18, 17:54)
Manau kiekvienas nuomos atvejis yra individualus, tas ir sąlygoja kainos nuleidimą arba ne.
Junigedos , nuomojamo buta savininkas dar buvo "nenusviles", gal prie viso to paskola turi, kuria nori degt gaudamas nuonpinigius.

Kiti yra tokie, kai savininkų nėra LT, o jų nuomojamus butus prižiūri kitas asmuo, tad jiem aktualu, kad kas nors gyventu ir moketų mokesčius (ir dar litas kitas į kišene, o ne iš).

Lapelokės , atveju, įdomu kaip būtų pasielgusi nuootoja (klausimas retorinis), jeigu tai būtų ne sausis, o gegužė  mirksiukas.gif
*

mano buves seiminikas yra n kartu nusviles.nams jo jokiu paskolu nieko.tiesiog godus be proto.kai kilo butu kainos kas met perrasydavo sutratis ir pakeldavo nuoma.per beveik 4 metus nuo 550 nuoma pakio iki 800.nuoma kildavo nuo jo investavimo i nama.sudejo plastika pakele,apkale lentelem pakele,ivede dujas vel pakele.motyvaciaj as cia del jusu darau doh.gif geriausia buvo i 2 auksta padare laiptus,o mum gyvenusiem pirmam preiske,kad jis laiptam isleido apie 4 stukas vadimasi i nama investavo todel nuomos kainos nenuleis.as sakau,bet as i 2auksta nelipu.nu ir kas vistiek investicija doh.gif
Alexandra.R.
As irgi nuomoju pagal panaudos sutarti ir man tai atrodo priimtiniausias varijantas thumbup.gif
1.Žinau nemažai atvejų, kai kaimynų liudijimo tikrai pakako įrodyti nuomos faktą.

2.kaip išsireikalausit pinigus už komunalines, jei jos viršys užstatą? Irgi niekaip.
*

1.Kokio dar liudijimo blink.gif Jei as pvz. issikrausciau kur kitur, savo buta uzrakinau, o kazkas islauze spyna, pasikeite i kita ir dabar gyvena mano namuose. O gal as to net nezinau??? Grizau, rakinu duris - neatsirakina, o girdziu, kad kazkas yra. Kaip tada? Juk ir tokia situacija imanoma. Kaip kaimynai gali paliudyt, kad LEIDAU gyventi savo namuose ir daviau rakta?

2. Visu pirma, jei ismesti teks su policija kaip isibroveli, tai jau savaime suprantama, kad galiu reikalauti ir zalos padengimo.
Jei pabega nuomininkas pats, tada jau as galiu kreiptis i teisma parodydama panaudos sutarti (panaudos sutartyje rasoma, jog panaudos gavejas privalo apmoketi mokescius, tik nieko nerasoma apie nuomos mokesti. Bet uzstatas turi bent jau pakakti padenti nuomos mokesciui ar zalai).

komunaliniu negalima palikti moketi nuomininkui schmoll.gif arba paciam, arba, kad kas is giminiu tuo uzsiimtu. Arba bent kas pora menesiu reikia tikrinti, bet tada ir uzstatas turi buti atitinkamai didesnis.
Leksa
*

KODEL NIEKAIP??? Taippaciai kaip ir su nuomos sutartim!
Panaudos sutartyje yra punktas apie tai, jog panaudos gavejas pats apmoka komunalinius mokescius. Skirtumas tarp panaudos ir nuomos sutarciu bene tik toks, kad panaudos sutartyje nerasoma apie nuomos mokesti, t.y. tipo leidziama gyventi neatlyginamai (taciau paciam apmokant vandeni, elektra ir sildyma). Su panaudos sutartimi negalima teisme tik nuomos mokescio reikalauti, nes anot jos, jus jo neimate. Jei panaudos sutarti panaudos gavejas pasirases, tai pinigus uz komunalinius galima issireikalaut taip kaip ir su nuomos sutartim.
Junda
QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 01 18, 18:54)
1.Kokio dar liudijimo  blink.gif Jei as pvz. issikrausciau kur kitur, savo buta uzrakinau, o kazkas islauze spyna, pasikeite i kita ir dabar gyvena mano namuose. O gal as to net nezinau??? Grizau, rakinu duris - neatsirakina, o girdziu, kad kazkas yra. Kaip tada? Juk ir tokia situacija imanoma. Kaip kaimynai gali paliudyt, kad LEIDAU gyventi savo namuose ir daviau rakta?

Aš irgi buvau naivi ir taip maniau, kol nepaskaičiau realių istorijų ir teisiminės praktikos atvejų.
Leksa
Va cia istrauka is panaudos sutarties, pagal kuria parasiau savo.

QUOTE(Alexandra.R. @ 2007 03 28, 20:33)

As  ______ (toliau – panaudos davejas) neatlygintinai perleidziu buta naudojimui (t.y. gyvenimui), esanti adresu _______  pilieciui ___________(toliau – panaudos gavejas)

paso/asmens tapatybes korteles (nereikalinga isbraukti)  Nr____________________
a/k _________________________

1 Panaudos gavejas  įsipareigoja:
1.1  už pragyventą laikotarpį  bute mokėti buto eksploatacijos ir elektros energijos išlaidas, šaltą, karštą vandenį, šildymą, dujas, telefoną, pagal faktines išlaidas kiekvieną mėnesį.

4. Panaudos gavejas patvirtina, kad iki šios sutarties pasirašymo turėjo galimybę ir apžiūrėjo butą,  dėl šio buto būklės bei kokybės neturi jokių pretenzijų, tai yra patvirtina, kad buto būklė bei kokybė atitinka jų  keliamus reikalavimus.

8.  Bet kuris nesutarimas dėl šios sutarties sprendžiamas šalių derybose. Nesutarus – ginčas sprendžiamas LR įstatymų numatyta tvarka.

Parasai.............................
*

O tai jus manot, kad jei kazkam leidziu neatlygintinai gyventi mano namuose, tai dar ir jo saskaitas privalau apmoketi blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Junda @ 2010 01 18, 19:21)
Aš irgi buvau naivi ir taip maniau, kol nepaskaičiau realių istorijų ir teisiminės praktikos atvejų.
*

jei skaityt teismines praktikas ir tiketis blogiausio, tai realybe tokia, kad buto geriausia niekam nenuomot pagal jokia sutarti ir net raktu niekam neduot. Ir vienu, ir kitu atveju, nuomininko teismas is buto neskuba iskraustyti, o skola auga, o paskui jei ir priteisia, tai klausimas ar tuomet jau buves nuomininkas aplamai mokes.
flight
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2010 01 18, 19:16)
tiesiog godus be proto.kai kilo butu kainos kas met perrasydavo sutratis ir pakeldavo nuoma.per beveik 4 metus nuo 550 nuoma pakio iki 800.nuoma
*

Taip, buvo laikas, kai kainos kilo, ir normalu, kad to buto nuomos kaina buvo keliama. Lygiai kaip dabar normalu, kad nuomos kaina vis dar krenta. O jau ką šeimininkas iš savo gautų pinigų darė - šiaip jau, ne jūsų reikalas, galėjo ir lošimo namuose prašvilpti smile.gif
Aurike
Sveiki,
prisijungsiu ir aš prie Jūsų būrelio. Daug atsakymų į man rūpimus klausimus čia atrandu.

QUOTE(Leksa @ 2010 01 18, 19:32)
O tai jus manot, kad jei kazkam leidziu neatlygintinai gyventi mano namuose, tai dar ir jo saskaitas privalau apmoketi  blink.gif

Sąskaitas apmoka panaudos gavėjas, o Jūs - panaudos davėjas
flight
QUOTE(Leksa @ 2010 01 18, 20:32)
Va cia istrauka is panaudos sutarties, pagal kuria parasiau savo.
*

" As ______ (toliau – panaudos davejas) neatlygintinai perleidziu buta naudojimui (t.y. gyvenimui), esanti adresu " - BŪTINAI įrašykttie žodį "laikinam naudojimui".

QUOTE(Leksa @ 2010 01 18, 20:32)
Ir vienu, ir kitu atveju, nuomininko teismas is buto neskuba  iskraustyti, o skola auga,
*

O jei šeimininkas pats iškraustytų (pakeistų spyną, išmestų daiktus, vertingesnius - pasiimtų kaip skolą)? Kas tada? rolleyes.gif
Leksa
QUOTE(flight @ 2010 01 18, 19:41)
1." As  ______ (toliau – panaudos davejas) neatlygintinai perleidziu buta naudojimui (t.y. gyvenimui), esanti adresu " - BŪTINAI  įrašykttie žodį "laikinam naudojimui". 
2.O jei šeimininkas pats iškraustytų (pakeistų spyną, išmestų daiktus, vertingesnius - pasiimtų kaip skolą)? Kas tada?  rolleyes.gif
*

1. Jej! Tikrai reikia irasyti LAIKINAM NAUDOJIMUI!
2. Nu cia jau nelabai grazu butu. Tada galetu megint nuomininkas paduot i teisma nuomotoja. Bet tada jau jis turetu irodyt, kad tikrai tam bute gyveno. Tik kazin ar labai kas noretu po teismus tampytis (ir viena, ir kita puse). O nuomotojas ji ismesdamas aisku irgi prisitemptu liudininku, kuriu akivaizdoj viska "metytu". Zodziu, cia dar klausimas, kiek toks teismas truktu ir kas ka pasiektu g.gif
Apie toki varijanta as net nenoriu galvot doh.gif
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2010 01 18, 19:41)

O jei šeimininkas pats iškraustytų (pakeistų spyną, išmestų daiktus, vertingesnius - pasiimtų kaip skolą)? Kas tada?  rolleyes.gif
*

Dar taip pagalvojau g.gif Sukraunu skolininko daiktus, padedu laiptinej, pakeiciu duris i sarvuotas. Tipo viskas OK. Bet kaimynai ima ir pavagia paliktus daiktus. Tada iseina, kad as juos pavogiau, nes jei mane susiranda skolininkas, siulo atiduot visa skola mainais uz jo daiktus, o atiduoti neturiu ka... nes viskas pavogta doh.gif
flight
QUOTE(Leksa @ 2010 01 18, 20:53)
Apie toki varijanta as net nenoriu galvot  doh.gif
*

Taip, geriau toks nepasitaikytų, bet viena pažįstama pasakojo, kad jai ne kartą tai būdavo išeitis susitvarkant su ypatingai piktybiniais nuomininkais...
Junda
QUOTE(Leksa @ 2010 01 18, 20:01)
Dar taip pagalvojau  g.gif Sukraunu skolininko daiktus, padedu laiptinej, pakeiciu duris i sarvuotas. Tipo viskas OK. Bet kaimynai ima ir pavagia paliktus daiktus. Tada iseina, kad as juos pavogiau, nes jei mane susiranda skolininkas, siulo atiduot visa skola mainais uz jo daiktus, o atiduoti neturiu ka... nes viskas pavogta  doh.gif
*

Ir realybėj labai dažnai taip būna, kad nuomininkai apkaltina nuomotoją vagyste, o policija ima tirti tokius atvejus. Tokiu būdu iškeldinti teisėtai irgi galima, bet reikia kviestis antstolį, visą išnešamą turtą inventorizuot ir laikyt jį kur nors saugiai. Tai kainuoja pinigus, be abejo.
nesekme
QUOTE(flight @ 2010 01 18, 21:37)
Taip, buvo laikas, kai kainos kilo, ir normalu, kad to buto nuomos kaina buvo keliama.  Lygiai kaip dabar normalu, kad nuomos kaina vis dar krenta.  O jau ką šeimininkas iš savo gautų pinigų darė - šiaip jau, ne jūsų reikalas, galėjo ir lošimo namuose prašvilpti smile.gif
*

ir del to nuoma pakelt nes jis per mus prasvilpe g.gif
Leksa
QUOTE(Junda @ 2010 01 18, 20:17)
Ir realybėj labai dažnai taip būna, kad nuomininkai apkaltina nuomotoją vagyste, o policija ima tirti tokius atvejus. Tokiu būdu iškeldinti teisėtai irgi galima, bet reikia kviestis antstolį, visą išnešamą turtą inventorizuot ir laikyt jį kur nors saugiai. Tai kainuoja pinigus, be abejo.
*

Gal tuomet pakeisti duris, o jo daiktu neliesti. Juk vistiek, jei tame bute gyveno, tai jei ne ta diena, tai kita nores i ji patekt. O tuomet tures ieskoti buto savininko. Tada savininkas turetu su dar kokiu zmogum (tipo savo liudytoju, maza kas) atrakinti buta ir palaukti kol nuomininkas susirinks daiktus. Ka manot apie toki varijanta?
Trakst
Nu visiems linkiu, kad neprireiktu imtis tokiu drastisku priemoniu, kaip nuomininku daiktu isnesimas i laiptine. Man tai buvo kad vos i siukslyna neisveziau. blink.gif jau su transportu buvau susitarus. Mano nuomininkai buvo beveik kaip ir savi. Per dede susiradau. Tiksliau jie mane susirado. Nes buvo laikmetis, kad Vilniuj buta issinuomot buvo laaaaabai sunku. Atvazeve is Anglijos jiems skubiai reikejo buto. Tai mes nebuvom nei ten labai aptvarke nei baldais apstate. Nu sake gyvens ir taip, o pasiremontuos patys. Kai jau issikraustinejo pasake, kad masina uzluzo ir likusius baldus issives po 2 dienu. Kadangi pusisu savi, o as savaitei turejau isvaziuot tai sutikau. Nu ir dingo kaip i vandeni. Grizau po atostogu isardyta furnitura visi kambariai uzversti ir neatsako nei vienas telefonas. blink.gif Paskambinau dedei tai tas morala iskalbejo, kad muset as turejau net nuomininkams ir lemputes keisti. Kad labai jau blogai ten buvo, o baldus galiu jam atvezt arba nupirkt "pigiai" ( tokiu dykai neimciau). Nu vnz savo nuomininku taip ir nemaciau. Baldus isiveze ju burbedamas tevukas dar po 2 savaiciu, o su dede iseitu apsipykom. blink.gif Tai va ir pasitikek zmonem. Kai klausdavau ar viskas gerai, jokiu nusiskundimu nebudavo...

As dabar sakau, kad sakytu, jei reikia ka pataisyt ar suremontuot, tai jau as is savo lesu tai darysiu ir nuompinigiu daugiau tikrai neimsiu. Jei patys kur investuos, tai kompensuosiu. Nu bet gi ne elektros lemputes, a?
Leksa
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 01 18, 21:27)
Jei patys kur investuos, tai kompensuosiu. Nu bet gi ne elektros lemputes, a?
*

As tai del investavimo esu pasakius, kad pirma su manim tartusi, nes gali buti, kad man nepatiks pvz. geltoni tapetai ar pan., ar pacius brangiausius sugalvos nupirkti. Ar gaus kur papigiai baisiu plyteliu ir sugalvos prieskambari isklijuot doh.gif Galu gale, juk butas mano bigsmile.gif O del lempuciu keitimo, tai net mintis tokia nebuvo kilus. Absurdas kazkoks blink.gif
Junda
QUOTE(Leksa @ 2010 01 18, 20:45)
Gal tuomet pakeisti duris, o jo daiktu neliesti. Juk vistiek, jei tame bute gyveno, tai jei ne ta diena, tai kita nores i ji patekt. O tuomet tures ieskoti buto savininko. Tada savininkas turetu su dar kokiu zmogum (tipo savo liudytoju, maza kas) atrakinti buta ir palaukti kol nuomininkas susirinks daiktus. Ka manot apie toki varijanta?
*

Na, variantas visai įmanomas, bet tik tokiu atveju, jei nuomininkas sutinka išsikraustyt. O kaip skaitėm tame Lietuvos ryto straipsnyje, kai kurių nuomininkų nė su šakėm neiškraustysi, kol teismas neįvyks, o šiais laikais teisėjai taip darbu apversti, kad bylas svarsto po 6-12 mėn. Visą tą laiką jie gyvena tavo bute, o tu moki už jų komunalines. Tai va. Aišku, gal nėra jau tiek daug tokių sunaglėjusių nuomininkų, bet ką gali žinot.
maksas
QUOTE(Leksa @ 2010 01 18, 20:45)
*

mano atveju tai as pati negalejau patekti i SAVO buta, nes nuomininkas pakeit4 spyna lotuliukas.gif

kol pati nebuvau susidurusi su vienu fruktu, apie kuri jau visi kas skaito LR zino, tai irgi daug teoriniu budu zinojau, kaip su tokius nuomininkus iskelti biggrin.gif , bet realiai viskas klostosi ne taip parastai, kaip pasakojasi blush2.gif

Alexandra.R.
Žinau nemažai atvejų, kai kaimynų liudijimo tikrai pakako įrodyti nuomos faktą.
*

Tai dar priklauso nuo to, ka kaimynai paliudys. Ar jie bus uz savininka, ar nuomininka. Juk gali pasakyti, jog nieko gyvenant tame bute nepastebejo.

QUOTE(Junda @ 2010 01 18, 22:36)
Na, variantas visai įmanomas, bet tik tokiu atveju, jei nuomininkas sutinka išsikraustyt.
*

Faktas doh.gif Tik kazin, jei pakeisciau duris ir nuomininkas negaletu i buta patekt, turetu susirasti mane. O jei ji ileisciau i buta susirinkt savo smutkes, ar dristu saukt, kad jei ileidai, tai jau ir liksiu g.gif Galu gale, jei durys sarvuotos, perspektyva buti uzrakintam viduje mazai viliojanti.

O siaip, jei butu taip, kad pekeisciau duris ir nuomininka ileisciau susirinkt daiktus, o jis neitu, ko gero iskviesciau policija, kad isibrove i mano namus (savavaliskai uzeme). Jis, neturedamas nei nuomos, nei panaudos sutarties, negaletu policininkams irodyti, kad as jam leidau ten gyventi. Taigi, policija turetu ji... pasiimti g.gif O tada jau as jo VEL neileisciau. Rinkti kaimynu parodymus ir paduoti mane i teisma uztruktu jam ilgai (siuo atveju tai jis mane duotu i teisma, kad galetu grizt i mano buta), o man butu svarbiausia, kad jo tame bute jau nera ir uz ji saskaitu man apmoketi jau nereikia.
Cia as taip manau (dabar).

QUOTE(maksas @ 2010 01 19, 08:59)
mano atveju tai as pati negalejau patekti i SAVO buta, nes nuomininkas pakeit4 spyna  lotuliukas.gif
*

Tokiu atveju as savo duru negaileciau. Jei nera firmos, kuri atrakina spynas, tai rasciau, kas taip padarys mirksiukas.gif
jurda
tikari neišmeskit nuomininko daiktu, jei jį iškeldinot. Aš dalyvauju teismo procese kaip liudininke, kur savininkas išmetė nuomininko skudurus, pritukusį šaldytuvą ir dar visokį šlamštą, nes tas neatvyko jų pasiimt ir neatsiliepė telefonu, o buvo pridaręs skolų, visą butą apleidęs. Tai tas nuomininkas padavė į teismą ir prašo 10 tūkst. už savo ,,turtą", įrašęs striukes po 2 tūkst. ir pan.
pagal įstatymus 1mėn. negalėjo daiktų išmest, o norint prisiteist padarytą žalą jau reikia pačiam duot į teismą. Va taip..
Alexandra.R.
QUOTE(jurda @ 2010 01 20, 09:04)

pagal įstatymus 1mėn. negalėjo daiktų išmest,
*

Aciu uz informacija 4u.gif
Del daiktu ismetimo as irgi manyciau, kad paskui gali buti nelabai gerai schmoll.gif Mano nuomininkai tokiu dalyku kaip saldytuvai ar baldai neturi, tai skudurus butu kur sukraut pasaugojimui. Ir taip galvoju apie antstoli g.gif (cia ne del to, kad planuoju mest nuomininkus, siaip, mastau), gal tikrai nebloga mintis, tik kazin ar antstoliai praktikuoja toki darba g.gif
anyta
QUOTE(Junda @ 2010 01 18, 17:35)
*

Niekaip nesuprantu apie ka Jus?Kaip gali skola virsyti uzstata?!Jei buto seimininkas kiekviena men. uzpildo mokesciu knygutes,ateina pas nuomininkus,kartu uzraso skaitliuku parodymus,paskaiciuoja viska.Ir tai daro kiekviena men.Tai jokiu budu negali kilti jokiu problemu.Man bent niekada nebuvo jokiu problemu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.