Labai aciu visoms pagelbejusiom del glicerino, dejau as ja i mase. Ka tik baigiau tortuka skirta sunaus draugei, jai 11 meteliu. Tiesiog radau proga pakepti. Man paciai jis labai patinka, jei buciau mergaite turbut nualpsciau toki pamaciusi Medutis, MMG, aisingas Tiesa figurele lipde sunus, kategoriskai neleido nei pirsto prikisti, nezinau ar man butu geriau iseje  siaip spalva daugiau salotine  VISU JUSU TORTUKAIS NUOSIRDZIAI PASIDZIAUGIU IR PASIMOKAU, ACIU KAD YRA TOKIA TEMELE, TIESIO SIRDIS ATSIGAUNA PAVARCIUS.
liusijana
2010 02 02, 23:01
QUOTE(Dai'na @ 2010 02 02, 22:39) taip reikia,o jei darysi sokoladine marshmalow nereikia... oo laiku čia užsukau... Darysiu medutį, jį sutepsiu plakta grietinėle galvojau jau ir aptepti, o poto dėti saldainių marshmalow masę, bet paprasta ne šokoladine... Ar galima taip? Ar būtinai būtinai tik ant sviestinės? Būsiu begalo dėkinga už pagalbą
JOLKA999
2010 02 02, 23:04
donra,sveika prisijungusi i kepeju gretas,jusu tortas laaaaaaaabai grazus,dvelkiantis pavasariu  :
liusijana
2010 02 02, 23:13
QUOTE(liusijana @ 2010 02 03, 00:01) oo laiku čia užsukau... Darysiu medutį, jį sutepsiu plakta grietinėle galvojau jau ir aptepti, o poto dėti saldainių marshmalow masę, bet paprasta ne šokoladine... Ar galima taip? Ar būtinai būtinai tik ant sviestinės? Būsiu begalo dėkinga už pagalbą 
Rasukas ir Donra užnešė pavasario  prašom dažniau
JOLKA999
2010 02 02, 23:28
QUOTE(liusijana @ 2010 02 02, 22:13) jei mase bus be sokolado,tada reikia aptepti sviestiniu kremu.jei su sokoladu-aptepi grietinele,islygini,palaikai saldytuve kad apstingtu,ir gali dengti.
SECREAT
2010 02 02, 23:31
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 02 02, 23:28) jei mase bus be sokolado,tada reikia aptepti sviestiniu kremu.jei su sokoladu-aptepi grietinele,islygini,palaikai saldytuve kad apstingtu,ir gali dengti. o jei nesokoladine ta mase,kas nutinka tortukui jei ant grietineles dedi?tiesiog nepasidengia?sviestas+kondensuotas pienas,tinka pries dejima saldainiu mases?bet dbr galvoju kokia didele klaida padariau,kad gausiai grietinele aptepiau virsu(ismest grietinele gaila gi  )..vistiek nuvalyt reikes..kaip man dreba rankos su tais tortukais...
Olesta, tortas tavo tai gražulis, žiūrėti į tokius ir mokytis mums, naujokėm Rasuko su Donros torčiukai labai jau akis džiugina  Ačiū, mergytės, už gražius žodžius, labai priduoda pasitikėjimo tokie padrąsinimai
JOLKA999
2010 02 02, 23:51
QUOTE(SECREAT @ 2010 02 02, 22:31) o jei nesokoladine ta mase,kas nutinka tortukui jei ant grietineles dedi?tiesiog nepasidengia?sviestas+kondensuotas pienas,tinka pries dejima saldainiu mases?bet dbr galvoju kokia didele klaida padariau,kad gausiai grietinele aptepiau virsu(ismest grietinele gaila gi  )..vistiek nuvalyt reikes..kaip man dreba rankos su tais tortukais...  jei mase ne sokoladine,ja uzdejus ant grietinele aptepto torto,ji pradeda tirpti. sviestinis kremas su kondensuotu pienu puikiai tinka torto aptepimui. nera ko drebeti,jei tortas naminiam vartojimui seimos rate,tai as grietineles negramdyciau,o jau dengciau ta torta...bet jei didesnei auditorijai,tai turesi padaryti,taip kaip reikia.sekmes
SECREAT
2010 02 02, 23:56
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 02 02, 23:51) jei mase ne sokoladine,ja uzdejus ant grietinele aptepto torto,ji pradeda tirpti. sviestinis kremas su kondensuotu pienu puikiai tinka torto aptepimui. nera ko drebeti,jei tortas naminiam vartojimui seimos rate,tai as grietineles negramdyciau,o jau dengciau ta torta...bet jei didesnei auditorijai,tai turesi padaryti,taip kaip reikia.sekmes  aciu labai labai uz patarimus  viska uzsirasau,kad maziau kita karta kls iskiltu paskutini uzduosiu vis tik dar sivakar ir meginsiu ryt daryt savo tortika  apdengus tortuka mase,kiek laiko jis gali saldytuve stoveti?man penktadieniui jo reik paruosto.tai ar geriau ryt vakare,ar penktadieni ryte padengt?
JOLKA999
2010 02 03, 00:00
QUOTE(SECREAT @ 2010 02 02, 22:56) aciu labai labai uz patarimus  viska uzsirasau,kad maziau kita karta kls iskiltu paskutini uzduosiu vis tik dar sivakar ir meginsiu ryt daryt savo tortika  apdengus tortuka mase,kiek laiko jis gali saldytuve stoveti?man penktadieniui jo reik paruosto.tai ar geriau ryt vakare,ar penktadieni ryte padengt?  jei tu jo neaptepsi sviestiniu kremu,tai as ji dengciau penktadieni ryte.o jei aptepsi,tai zinoma,kad gali ir anksciau
Jolka, koks skirtumas ar saldainiu mase su sokoladu ar be.
Bet kokia gerai pagaminta mase ant gerai paruosto dengimui torto netirpsta. Jau padengiau ivairia mase per 100 tortu, ir niekad nebuvo problemu su rasojimu.
Tortas dengimui turi buti tinkamai paruostas
JOLKA999
2010 02 03, 00:33
as kai dariau saldainiu mase be sokolado,ir ja apdengiau torta aptepta grietinele,ji man tiesiog vietomis patizo,o tortas buvo suteptas is vakaro
labas rytas, mergaiciukes. Norejau paklausti, ar darete kuri Mein silkini krema, na ta is baltimu ir sviesti. Noriu juo apdzibuoti torta, ir nezinau ar jis skanus ir ar lengvai pasigamina. Su mase si karta neekspirementuosiu  . Kai paskaiciau apie ta krema atrodo paprasta paprasta, bet ..... Siam savaitgaliui darysiu dvieju aukstu kavdratini torta ir nesugalvoju kaip ji papuosti, nedengiant joia mase.
*monikute*
2010 02 03, 09:25
*Marta*
2010 02 03, 09:31
QUOTE(*monikute* @ 2010 02 03, 10:25) Jūsų teismui mano pirmoji knyga kazkas nerealaus kaip jums taip gaunasi.....kada man taip iseis
*monikute*, jatau kaip grazu Atrodo kad jau simtas metu kepi tortus  . O su kuom uzrasei zodzius, paprasciausiai su dazais ir teptuku?
QUOTE(SECREAT @ 2010 02 02, 23:31) o jei nesokoladine ta mase,kas nutinka tortukui jei ant grietineles dedi?tiesiog nepasidengia?sviestas+kondensuotas pienas,tinka pries dejima saldainiu mases?bet dbr galvoju kokia didele klaida padariau,kad gausiai grietinele aptepiau virsu(ismest grietinele gaila gi  )..vistiek nuvalyt reikes..kaip man dreba rankos su tais tortukais...  As esu dengus saldainiu mase ant grietinele aptepto torto ir jokiu problemu nebuvo..... QUOTE(Asseni @ 2010 02 03, 00:14) Bet kokia gerai pagaminta mase ant gerai paruosto dengimui torto netirpsta. Jau padengiau ivairia mase per 100 tortu, ir niekad nebuvo problemu su rasojimu. Tortas dengimui turi buti tinkamai paruostas  pritariu,nes netgi pastilaža paskutiniam torčiukui su miegančiu meškiuku dejau tiesiai ant grietineles ir nieko visiškai nieko neatsitiko....kaip uždejau,taip kita diena ir atrodė...nei rasojo,nei aptirpo....
neramuole
2010 02 03, 09:40
monikute, nerealiai grazu  daugiau nebera ka bepridurti
*Bitutė*
2010 02 03, 09:58
*Marta*
2010 02 03, 09:58
sugadinsiu visa vaizda idedama savo "sedevrus", niu, bet as tik mokausi dar  pasiteisinau Otelas, dengta saldainiu mase. celiulitas ziaurus...mase per plonas, tortas neislygintas, lopyta  Rafaelo, sokoladas.
monikute,laaaabaaaai graaažuuuu  kaip sekėsi MMG matau ,kad gavosi
Dzanetukas
2010 02 03, 10:27
Monikute - vajei kaip grazuuuuuu  jau kaip graziai prirasyta  Na tavo rozes tai tikrai ROZIU ROSZES Marta - aga, pirmame mase labai jau plonai iskociota, uz tad taip ir sviecia  bet toliau bandyk, viskas su laiku gausis vos ne idealiai O sokoladu puostas labai grazu
Marta, viską žinai, ką ne taip padarei, tai viskas kaip ir aišku, tortas turi būti išlygintas, masė 2-3 mm, kitą kartą bus nuostabu
JOLKA999
2010 02 03, 11:03
napaleonas labai dailus ir tvrkingas
zuliaska
2010 02 03, 11:06
nu monikute nerealu!!! tos tavo rožės man tai tokios gražios, kad negaliu.nupirko man mama anąkart balto šokolado kaune, nu būtinai šiandien eisiu pasigamint tą masę su medum ir prisidarysiu rožyčių  nes jau nervina kad tokios gražios, ir man reiškia bandyt reik  man ir įdomu iš ko tie užrašai padaryti? ir dar labai įdomu tie rudi lapeliai iš ko? matau kad spausta su formele lapelių, o kokia košelė??ačiūkas Papildyta:QUOTE(Asseni @ 2010 02 03, 01:14) Jolka, koks skirtumas ar saldainiu mase su sokoladu ar be. Bet kokia gerai pagaminta mase ant gerai paruosto dengimui torto netirpsta. Jau padengiau ivairia mase per 100 tortu, ir niekad nebuvo problemu su rasojimu. Tortas dengimui turi buti tinkamai paruostas o man pvz saldainių masė tai nesigauna ant grietinėlės rasoja. bet pvz šokoladinė saldainių masė visiškai nerasoja. man MMG tai iš vis lydosi grietinėlėje... tai va blogai kažką aš padarau... tai dabar geriau sviestinį kremą visada užtepu ir ramu
jurate_b
2010 02 03, 11:11
Monikute, knyga super  tokia tikroviska, kaip is pasakos  , niu dar karta super, super  Man knyga is vis yra mistika  Rozes , kaip visada 10 balu Beje, is ko darei tuos sokoladinius lapelius-jie labai graziai ziurisi ir virvute, ir kaip jus darot knygos lapus, tuos ruozelius
Laba  aciu uz demesi tortukui, labai priduoda stimulo  nors ziuriu vakar vakare ir pati save pasigyriau  pervargimas Siaip, mergaites, jusu visu tortukai nerealus, mokytis ir mokytis dar is jusu Mano medutis denktas grietinele ir iskart MMG, net ikisau nosi i saldytuva kad atydziai apziuret, bet viskas idialu ( is kuklumo nemirsiu  0), man tai nelabai norisi to sviestinio kremo, nors jei tureciau koki rimta uzsakyma( jei kas moketu pinigus man), tai tikrai sudeciau viska kad butu nepriekaistingai  tikrai lyginciau dar sviestiniu kremu
Monikute,labai graži knyga Mayfly ,žavingas napaleonas.....  man labai gražios tokios gelytes.... Marta ,pirmam torčiuky,jau merginos pasake,kad mase per plona...kita karta bus geriau,o antrajame man noretusi,kad tvorele tankesne butu arba torto šonai aptyepti labiau butu,nes persišviečia viskas....bet kaip pati sakai,dar tik mokaisi....toliau viskas eis tik geryn ir gražyn.....
*Marta*
2010 02 03, 11:47
QUOTE(kirbe @ 2010 02 03, 12:21) [antrajame man noretusi,kad tvorele tankesne butu arba torto šonai aptyepti labiau butu,nes persišviečia viskas.... sutinku su viskuo dariau beze..du kartus...abu kartus gavosi skysta balta mase....kur klaida? sirupa viriau ir net tikrinau, kaip mergytes patare, imetus i vandeni gavosi kietas rutuliukas...baltyma plakiau tik is saldytuvo istraukus...gal cia klaida?
daividija
2010 02 03, 11:54
QUOTE(*monikute* @ 2010 02 03, 07:25) Nu vo, šiaip ne taip vargais galais, bet atvežiau į darbą štai šitą 3,3 kg gigantą Šiaip norėjau padaryti vyšnios žiedus, bet nespėjau, tai padariau su kažkada anksčiau nulipintomis rožytėmis, gerai kad jas turėjau Jūsų teismui mano pirmoji knyga Labai grazu  rozes sokoladines,ane?labai grazios,man kazkaip nesiseka su rozem,jau geriau baibokus lipdyt. Kaip jums tamsiai bordiniu roziu spalva?ar grazu?vakar daziau sokoladine mase ir biski per daug padaziau,gavosi tokios tamsios bordines
zuliaska
2010 02 03, 12:22
man bordinės labai gražu  aš mamos 50mečiui darysiu rožes ir jos bus bordinės  aišku jei kas gausis
QUOTE(*Marta* @ 2010 02 03, 11:47) dariau beze..du kartus...abu kartus gavosi skysta balta mase....kur klaida? sirupa viriau ir net tikrinau, kaip mergytes patare, imetus i vandeni gavosi kietas rutuliukas...baltyma plakiau tik is saldytuvo istraukus...gal cia klaida?  tikrai ne čia klaida.nes baltymai turi buti butinai šalti,kad gerai išsiplaktu.....kažkur kažka ne taip padarei...ko gero sirupo nedavirei.....
*Marta*
2010 02 03, 12:59
QUOTE(kirbe @ 2010 02 03, 13:25) tikrai ne čia klaida.nes baltymai turi buti butinai šalti,kad gerai išsiplaktu.....kažkur kažka ne taip padarei...ko gero sirupo nedavirei.....  bet bandziau imesti i salta vandeni mases, sukietejo ji man
Monikute, knyga nereali  Kaip jus padarote ta virsu, kad dengimo mase siek iek didesne uz kitus puslapius, kaip jinai nenulinksta? Marta tikrai pirmam torciukui per plonai iskociota dengimo mase. O va rafaelo labai tvarkingas Mayfly, labai dailus torciukas, gelytes grazules
QUOTE(*Marta* @ 2010 02 03, 12:59) bet bandziau imesti i salta vandeni mases, sukietejo ji man  patarčiau kita karta bandyti su šakute pusti burbulus iš verdančio sirupo....jeigu gerai pučiasi...burbulai eina vienas po kito,vadinasi sirupas išvires.....
Dzanetukas
2010 02 03, 14:01
QUOTE(kirbe @ 2010 02 03, 15:29) patarčiau kita karta bandyti su šakute pusti burbulus iš verdančio sirupo....jeigu gerai pučiasi...burbulai eina vienas po kito,vadinasi sirupas išvires..... Aciu ir as pasakysiu Kirbei uz toki vertinga patarima  kaip tik rytdienai - penktadieniui prireiks Mayfly - super grazus Napoleonas
*Marta*
2010 02 03, 14:14
QUOTE(kirbe @ 2010 02 03, 14:29) patarčiau kita karta bandyti su šakute pusti burbulus iš verdančio sirupo....jeigu gerai pučiasi...burbulai eina vienas po kito,vadinasi sirupas išvires.....  aciuuu. bandysim:)
*Keila*
2010 02 03, 15:45
Monikute - lb grazi knyga. Cia su markeriu rasyta?
Noriu labai pagirti paskutinįjį Olestos tortuką - nu jau toks jis man mielas  tiesiog švelnumo įsikūnijimas  pyk-nepyk kopinu idėją Monikute, į tavo knygą vis noris ir noris sugrįžt ir vėl grožėtis  pasakiškai atrodo DONRA, tavo tortukas toks vasariškas  laaabai gražiai papuoštas Myfly, labai dailus tavo torčiukas Marta, džiugu, kad kepi, bandai, darai su laiku viskas eisis tik geryn ir gražyn Rasukas, labai mielas tortukas  tik niekaip nesuprantu, kaip ten tavo eglutės padarytos  ar jos irgi plastikinės
QUOTE(mamkaa @ 2010 02 03, 08:15) labas rytas, mergaiciukes. Norejau paklausti, ar darete kuri Mein silkini krema, na ta is baltimu ir sviesti. Noriu juo apdzibuoti torta, ir nezinau ar jis skanus ir ar lengvai pasigamina. Su mase si karta neekspirementuosiu  . Kai paskaiciau apie ta krema atrodo paprasta paprasta, bet .....
Sveikos kepejeles! Grazu ziureti,kaip visos tobulejat ne dienom,o valandom...matosi skirtumas didziulis nuo temos pradzios Monikute,ar tavo lapukai is sokolado,ar cia koks kremas rudai dazytas?labai graziai atrodo,tokie valgomi,taip sakant,apetitni mano akimis viskas grazu,viskas dera,isskyrus eiles,nu man jos skirtos kokiam 70,80 jubiliejams...gal as per daug jaunatvisku 50-meciu pazistu
Dzanetukas
2010 02 03, 16:48
As taip pat paklausti norejau apie Meian krema morengini - sviestini. Is kiek normu ji reikia daryti, kad papuosti 23 skersment tortuka  Sorry uz tundriska klausima  Nedidelis masiniukas Kiek pamenu bezas bijo vandens - aplamai dregmes, ane??? o sis Meian kremas ne? Pataisykite, jei kur suklydau  Noriu dzibuoti ant grietinele aptepto tortuko ACIU
uzniukas
2010 02 03, 16:49
QUOTE(mamkaa @ 2010 02 03, 09:15) labas rytas, mergaiciukes. Norejau paklausti, ar darete kuri Mein silkini krema, na ta is baltimu ir sviesti. Noriu juo apdzibuoti torta, ir nezinau ar jis skanus ir ar lengvai pasigamina. Su mase si karta neekspirementuosiu  . Kai paskaiciau apie ta krema atrodo paprasta paprasta, bet ..... Siam savaitgaliui darysiu dvieju aukstu kavdratini torta ir nesugalvoju kaip ji papuosti, nedengiant joia mase. Aš dariau tą morenginį sviestinį kremą  dėl skonio tai net nežinau - nu sviestinis kremas ir tiek , man nelabai patinka sviestiniai tai ir šis nesužavėjo, bet torto skonio (dariau medutį) negadino tikrai Pats kremas gavosi iš pirmo karto, nesunkiai pasigamina, bet puošti su juo FANTASTIŠKA  dzibukai nuostabūs, labai gražiai galima bet ką išraityt, nesukrenta, nesubėga. Paskui palaikius tortą šaldytuve sukietėja ir net prilietus išsilaiko gražiai, taigi transportuot labai patogu
Rasukas
2010 02 03, 16:51
QUOTE(RiMami @ 2010 02 03, 15:51) Rasukas, labai mielas tortukas  tik niekaip nesuprantu, kaip ten tavo eglutės padarytos  ar jos irgi plastikinės  jo,eglutes irgi plastikines  ,ir tinkleli sokolado dariau du kartus,nes pirma nedaskaiciau Olestos posto iki galo ir padejus i saldytuva juosta ramiai atsipuciau,kai norejau uzdeti sutrupejo,teko is naujo,tad perskaiciau iki galo kaip daryti ir padariau Del formeliu,neiseina man gelytes nors tu ka,todel noreciau formeliu,vis kokias padaryciau,cia va vienas mano nelaimelis,lipdziau tas rozeles visa sestadieni,norejau isbandyti dazus,tad dariau ivairiu spalvu ir mmg pirma karta dariau. [attachmentid=192607]
uzniukas
2010 02 03, 16:54
QUOTE(Dzanetukas @ 2010 02 03, 16:48) As taip pat paklausti norejau apie Meian krema morengini - sviestini. Is kiek normu ji reikia daryti, kad papuosti 23 skersment tortuka  Sorry uz tundriska klausima  Nedidelis masiniukas Kiek pamenu bezas bijo vandens - aplamai dregmes, ane??? o sis Meian kremas ne? Pataisykite, jei kur suklydau  Noriu dzibuoti ant grietinele aptepto tortuko ACIU manau užteks vienos normos  dregmes tikrai nebijo, nes ten tas bezas išnyksta svieste ir gaunas lyg paparastas išsuktas sviestas, tik kad žymiai gražiau dzibuojas nei vien su sviestu
SuperMama
2010 02 03, 16:54
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|