** tai * ir kalbama apie šiltinimą išvidaus. esmė tame kad bet koks tarpelis gal ir pagerins vatos ventiliaciją bet pablogins visos sienos varžą... jei iš išorės eis pastebėti mažus tarpelius tai valio. kitaip jūsų rąstai taps kaip klinkeris (savo paskirtimi) ir 5cm vatos bus per plonas sluoksnis.
QUOTE(Giedruolė @ 2010 02 26, 14:55) ** tai * ir kalbama apie šiltinimą išvidaus. esmė tame kad bet koks tarpelis gal ir pagerins vatos ventiliaciją bet pablogins visos sienos varžą... jei iš išorės eis pastebėti mažus tarpelius tai valio. kitaip jūsų rąstai taps kaip klinkeris (savo paskirtimi) ir 5cm vatos bus per plonas sluoksnis. tai, jei logiškai mąstant, 5cm vatos su 1,2cm gipso yra daug geriau nei paprastas oras... Kodėl tik tiek mažai parašiau? Todėl, kad jei pasikels ar prasiskės rąstas, tai toje vietoje sienos varžos iš viso nebus, nes viskas bus kiaurai į namo vidų. O visa tai sulaikytų vata su gipsu. iš visų mano sapaliojimų galima daryti išvadą, kad bet kokiu atveju apšiltinta siena yra geriau nei paprasta rąstinė siena. Tik pasistojo ir vis tebestovi klausimas dėl rąstų pūdymo po garo izoliacine plėvele. Aš manau, kad jos iš viso nereikia, užtenka vėjo izoliacinės, Ką Jūs, gerbiamoji, į tai? jau vien tai kad rašau RĄSTINUKŲ temoje nekyla liežuvis sakyt kad apšiltinta siena geriau nei paprasta rąstinė siena San mazge plėvelę tarp gipso ir vėjinės būtinai dėčiau. Tik man įdomu, kodėl būtent san mazge pas jus šalčiausia... Gal per pamatą eina šaltis... ar būtent pūtimas jaučiasi prie sienos. Nieko, ateis pavasaris, pagerės nuotaikos iki kitos žiemos
prisijungiu prie diskusiju apie sildyma.
As manau is lauko puses deti 10 cm storio vatos ir dar 3 cm storio pries vejine vata. Apdaila bus medines pierlentes. Manau kad plevele nereikalinga ir jokio dregmes kaupimosi neturetu buti. Ar as teisus? QUOTE(Shadow_man @ 2010 02 26, 16:13) tai, jei logiškai mąstant, 5cm vatos su 1,2cm gipso yra daug geriau nei paprastas oras... Kodėl tik tiek mažai parašiau? Todėl, kad jei pasikels ar prasiskės rąstas, tai toje vietoje sienos varžos iš viso nebus, nes viskas bus kiaurai į namo vidų. O visa tai sulaikytų vata su gipsu. iš visų mano sapaliojimų galima daryti išvadą, kad bet kokiu atveju apšiltinta siena yra geriau nei paprasta rąstinė siena. Tik pasistojo ir vis tebestovi klausimas dėl rąstų pūdymo po garo izoliacine plėvele. Aš manau, kad jos iš viso nereikia, užtenka vėjo izoliacinės, Ką Jūs, gerbiamoji, į tai? Jei duse desi hidroizoliacija ant grindu ir sienu,tada nereikia nei garo,nei vejo pleveles QUOTE(miskosargas @ 2010 02 26, 18:52) prisijungiu prie diskusiju apie sildyma. As manau is lauko puses deti 10 cm storio vatos ir dar 3 cm storio pries vejine vata. Apdaila bus medines pierlentes. Manau kad plevele nereikalinga ir jokio dregmes kaupimosi neturetu buti. Ar as teisus? Čia vėlgi siena tampa panaši į karkasinę, o karkasinėj iš vidaus dedama plėvelė, ar manot,kad rąstai iš vidaus atliks hidroizoliacijos vaidmenį šiaip viskas diskusijų lygyje, nes pastatų išorinių konstrukcijų neprojektuoju
Rastai veikia kaip akumuliatorius - jei dregmes per daug, ja sugeria, jei truksta - atiduoda. Todel manau, kad vata dregti neturetu.
Tolimesnis kaimynas prabėgdamas pabandė lietuviškai įkąst - sako, turbūt su kailiniais ratus namie bėgiojat, kad apšiltumėt...
Kažkaip aš 19 cm apipjautų rąstų šilumine varža labiau nei patenkintas, o tie plyšeliai užsikamšo pasistengus. QUOTE(Shadow_man @ 2010 02 27, 17:01) neatsakei į klausimą kaip atrodo hidroizoliacija ant grindų - žinau. Gal gali apibūdinti kaip atrodo hidroizoliacija ant rąstinės sienos? Tai jei galvoji siltinti,tai darysi nepriklausoma siena nuo rastu ir desi gipsa ar cementine plokste ir ant ju tepi ar klijuoji hidroizoliacija.
Sveikuciai
Ant perdangos balkiu kalam dailylentes, ant dailylenciu statom lages, kurias tvirtinam kampukais, bei galuose tokiais U formos elementais ant lagiu virsaus reikes ateytyje klijuoti garso izoliacine juosta ir deti grindis ar osb plokste. O klausimas butu ar reikia ant lubiniu dailylenciu deti koki politilena ar dar ka nors??????? Nu kad po vata butu kuria reiks sumesti tarp lagiu Nusikalem siandien ir mintis kazkaip neaiskiai isdesciau, rytoj nufotkinsiu ka padarem ir imesiu pora foto ,bus aiskiau QUOTE(Jolanaa @ 2010 02 27, 21:33) O klausimas butu ar reikia ant lubiniu dailylenciu deti koki politilena ar dar ka nors??????? Nu kad po vata butu kuria reiks sumesti tarp lagiu pas mane plionke yra.. garoizoliacine. celofanas kitaip tariant QUOTE(Shadow_man @ 2010 02 28, 00:51) O mes dejom kitokia, tik bijau, kad neprisimenu, kaip ji vadinasi... gal vejo... Albume tikrai yra foto. Papildyta: QUOTE(Jolanaa @ 2010 02 28, 01:14) Geras...
Vyras isvaziavo prie namo, o as laukiu atsakymu
Kazkaip jam visai isgaravo is galvos ta plevele... Vakar ziurinejo nuotraukas ir mate, kad ten yra plevele, tik jam idomu kas ten per plevele ir kokiu tikslu dedama jau pradejom svarstyt QUOTE(Jolanaa @ 2010 02 28, 09:52) Vyras isvaziavo prie namo, o as laukiu atsakymu Kazkaip jam visai isgaravo is galvos ta plevele... Vakar ziurinejo nuotraukas ir mate, kad ten yra plevele, tik jam idomu kas ten per plevele ir kokiu tikslu dedama jau pradejom svarstyt Jei antras aukstas gyvenamas,tai dazniausiai dedama plevele kad nedulketu vata i pirma auksta.
Ir dėl dulkėjimo ir dėl drėgmės dedama...
šiandien geriu kavą prie lango, namie tylu... girdžiu, kad rėme, kur langas įstatytas, kažkas kebžda... Jaučiu bus kinivarpos įsimetę... hrrr... QUOTE(specas1 @ 2010 02 28, 10:34) QUOTE(aruno @ 2010 02 28, 10:46) Labai aciu visiems uz atsakymus. Pasirodo ir mes ne tokie jau begalviai, irgi mastem kad butent del to jinai dedama O sakykit kokia plevele geriau det? paprasta? storesne ar plonesne (100, 200)?
As cia biski ne itema..
Shadow tu lyg nusimanai... Mes i VST parasem prasyma kad padidintu esama galia 3 kw iki 7. Gavom is ju rasta kad bla,bla,bla ,projektas...patys susimokate , arba susimeskite visi (musu ten 4 sodybos) , vnz kaip ir visiems. Po oficialios kalbos inzinierius pasake kad pas mus nera ir tu 3 kw (kaip priklauso)o max 1,5 ir kad sansu padidinti nera, tik statyti transformatorine ir keisti ant stulpu visus senus laidus . Man kazkaip keista.... dokumentuose irasyta 3 o mes ju neturime ir dar turime patys viska keisti. O jei as noreciau tu 3 kw tai kas tada uz tai turetu moketi? Nu vnz tikiuos suprasi ka as turejau omeny, nes man elektra tai KOSMOSAS. QUOTE(profas @ 2010 02 28, 14:00) As cia biski ne itema.. Shadow tu lyg nusimanai... Mes i VST parasem prasyma kad padidintu esama galia 3 kw iki 7. Gavom is ju rasta kad bla,bla,bla ,projektas...patys susimokate , arba susimeskite visi (musu ten 4 sodybos) , vnz kaip ir visiems. Po oficialios kalbos inzinierius pasake kad pas mus nera ir tu 3 kw (kaip priklauso)o max 1,5 ir kad sansu padidinti nera, tik statyti transformatorine ir keisti ant stulpu visus senus laidus . Man kazkaip keista.... dokumentuose irasyta 3 o mes ju neturime ir dar turime patys viska keisti. O jei as noreciau tu 3 kw tai kas tada uz tai turetu moketi? Nu vnz tikiuos suprasi ka as turejau omeny, nes man elektra tai KOSMOSAS. Kaip suprantu pas jus jau elektra yra. Jei yra, tai be abejo yra vienfazis įvadas (nu du laidai nuo stulpo iki namo). Jūs dabar prašote trifazio įvado (keturi laidai nuo stulpo iki namo). Kadangi, bet kokiu atveju, bet kuris klientas vienfaziam įvadui turi mažiausia tris kW (čia kaip minimum) tai Jūs juos ir turite. Jei turite kažkokį popiergalį - dar geriau. Tai va. Reikalas tas, kad techsąlygose yra parašyta ką Jūs turite daryti papunkčiui. Tas bla bla bla ir turi būti įvykdyta norint gauti norimo dydžio (kW) elektrą. Šiaip reikalas tas, kad mokestis yra tik dvim procentų nuo sąmatos. Tai, jei paskaičiuota desėtka gabalų, viso mokėti reikės tik pora. Daugausia nervų suryja projektavimas, parašų rinkimas ir t.t. Bet, kiek pamenu, dabar tuo rūpinasi patys tinklai. Jei ne paslaptis, kur dabar stovi skaitiklis? QUOTE(Shadow_man @ 2010 02 28, 15:54) Kaip suprantu pas jus jau elektra yra. Jei yra, tai be abejo yra vienfazis įvadas (nu du laidai nuo stulpo iki namo). Jūs dabar prašote trifazio įvado (keturi laidai nuo stulpo iki namo). Kadangi, bet kokiu atveju, bet kuris klientas vienfaziam įvadui turi mažiausia tris kW (čia kaip minimum) tai Jūs juos ir turite. Jei turite kažkokį popiergalį - dar geriau. Tai va. Reikalas tas, kad techsąlygose yra parašyta ką Jūs turite daryti papunkčiui. Tas bla bla bla ir turi būti įvykdyta norint gauti norimo dydžio (kW) elektrą. Šiaip reikalas tas, kad mokestis yra tik dvim procentų nuo sąmatos. Tai, jei paskaičiuota desėtka gabalų, viso mokėti reikės tik pora. Daugausia nervų suryja projektavimas, parašų rinkimas ir t.t. Bet, kiek pamenu, dabar tuo rūpinasi patys tinklai. Jei ne paslaptis, kur dabar stovi skaitiklis? Skaityklis name. Tu viska supratai ir isdestei logiskai bet.....tu 3 kw realiai NERA (jie tik ant popieriaus). Jei dega dvi lemputes vyrdulio ijungti - be sansu. O VST pagal dokus isipareigoja duoti tuos 3KW. Ka mes turetumem daryti? QUOTE(Jolanaa @ 2010 02 27, 23:33) Sveikuciai Ant perdangos balkiu kalam dailylentes, ant dailylenciu statom lages, kurias tvirtinam kampukais, bei galuose tokiais U formos elementais ant lagiu virsaus reikes ateytyje klijuoti garso izoliacine juosta ir deti grindis ar osb plokste. O klausimas butu ar reikia ant lubiniu dailylenciu deti koki politilena ar dar ka nors??????? Nu kad po vata butu kuria reiks sumesti tarp lagiu Nusikalem siandien ir mintis kazkaip neaiskiai isdesciau, rytoj nufotkinsiu ka padarem ir imesiu pora foto ,bus aiskiau smugio garso izoliacija po lagem... plevele stabilizuota (netrukineja nuo amziaus) QUOTE(profas @ 2010 02 28, 15:35) Skaityklis name. Tu viska supratai ir isdestei logiskai bet.....tu 3 kw realiai NERA (jie tik ant popieriaus). Jei dega dvi lemputes vyrdulio ijungti - be sansu. O VST pagal dokus isipareigoja duoti tuos 3KW. Ka mes turetumem daryti? jei skaitiklis namie tai pasikeisk tuos saugiklius kur virs skaitiklio ir bus tau tie 3kw. QUOTE(Shadow_man @ 2010 02 28, 17:16) jei skaitiklis namie tai pasikeisk tuos saugiklius kur virs skaitiklio ir bus tau tie 3kw. Nu Sakau NERA, matavo ....NERA. Darbuotojas i VST irgi sake kad mokam uz tai ..ko nera, bet nepasake ka daryti ( nes gali likti be darbo) QUOTE(profas @ 2010 02 28, 15:00) As cia biski ne itema.. Shadow tu lyg nusimanai... Mes i VST parasem prasyma kad padidintu esama galia 3 kw iki 7. Gavom is ju rasta kad bla,bla,bla ,projektas...patys susimokate , arba susimeskite visi (musu ten 4 sodybos) , vnz kaip ir visiems. Po oficialios kalbos inzinierius pasake kad pas mus nera ir tu 3 kw (kaip priklauso)o max 1,5 ir kad sansu padidinti nera, tik statyti transformatorine ir keisti ant stulpu visus senus laidus . Man kazkaip keista.... dokumentuose irasyta 3 o mes ju neturime ir dar turime patys viska keisti. O jei as noreciau tu 3 kw tai kas tada uz tai turetu moketi? Nu vnz tikiuos suprasi ka as turejau omeny, nes man elektra tai KOSMOSAS. Jobani VST galėtų beždžiones samdyt tas sąlygas rašyt - vistiek visiems pagal vieną kurpalį štmapuoja - statyt transformatorinę ir pratempt naujus laidus. Ir po to jiems padovanot. Maxima style. QUOTE(profas @ 2010 02 28, 18:33) Nu Sakau NERA, matavo ....NERA. Darbuotojas i VST irgi sake kad mokam uz tai ..ko nera, bet nepasake ka daryti ( nes gali likti be darbo) zinai, kai tvarkiausi dokus savivaldybej tai mane protinga teta paprotino - jeigu negauni tiesaus atsakymo, rasyk oficialu rasta, kadangi su rastu (t.y. ju atsakymu) veliau galesi kreiptis i teisma, jie jau atidziau atsakineja i uzklausimus, tai ir isdestyk savo reikalo esme, kad nustatytas faktas, kad nera tu 3 kw (ziurint dar kas matavo), ir ka dabar daryti? kaip gauti tai, kas is esmes lyg ir priklauso, nu protingai surasyti, bent au butu kazkoks atspirties taskas ka toliau daryti. nzn as cia tik svarstau QUOTE(Gorada @ 2010 02 28, 20:03) zinai, kai tvarkiausi dokus savivaldybej tai mane protinga teta paprotino - jeigu negauni tiesaus atsakymo, rasyk oficialu rasta, kadangi su rastu (t.y. ju atsakymu) veliau galesi kreiptis i teisma, jie jau atidziau atsakineja i uzklausimus, tai ir isdestyk savo reikalo esme, kad nustatytas faktas, kad nera tu 3 kw (ziurint dar kas matavo), ir ka dabar daryti? kaip gauti tai, kas is esmes lyg ir priklauso, nu protingai surasyti, bent au butu kazkoks atspirties taskas ka toliau daryti. nzn as cia tik svarstau As taip ir galvoju padaryti.. bet maniau kad Shadow yra specas tuose reikaluose ir patars kazka protingesnio. O jis: keisk saugyklius ir vsio
Tai jūs negalit išnaudot tų trijų kW, nes laidai ploni ir jūsų namas toli nuo transformatorinės, padėti gali tik laidų keitimas arba transformatorinės statymas arčiau, tai atlieka VST savo lešomis kai gyventojai būna parašę daugybę skundų dėl elektros prastos kokybės, bet jei skundų nėr ir tik dabar parašysit, tai ilgai teks laukti, turbūt nuo 2 iki .... metų.
QUOTE(profas @ 2010 02 28, 19:08) As taip ir galvoju padaryti.. bet maniau kad Shadow yra specas tuose reikaluose ir patars kazka protingesnio. O jis: keisk saugyklius ir vsio patarsiu protingesnio ir pats skrisiu is darbo Papildyta: QUOTE(profas @ 2010 02 28, 16:33) Nu Sakau NERA, matavo ....NERA. Darbuotojas i VST irgi sake kad mokam uz tai ..ko nera, bet nepasake ka daryti ( nes gali likti be darbo) Jei matavo - buvo skundas. Savavaliskai nematuoja. Be to, matavimas vyksta ne momentinis, o pastato analizatoriu ir stebi ~ savaite. Pas jumis taip vyko ar ikiso du laidus i rozete, paziurejo su testeriu ir viskas? QUOTE(Shadow_man @ 2010 02 28, 21:42) patarsiu protingesnio ir pats skrisiu is darbo Jei matavo - buvo skundas. Savavaliskai nematuoja. Be to, matavimas vyksta ne momentinis, o pastato analizatoriu ir stebi ~ savaite. Pas jumis taip vyko ar ikiso du laidus i rozete, paziurejo su testeriu ir viskas? Skadow, pasiduodu !! QUOTE(Gorada @ 2010 02 28, 14:39) Aciukas Gorada Ka manot jus gerbiamieji i tai??? QUOTE(Jolanaa @ 2010 03 01, 16:40) Aciukas Gorada Ka manot jus gerbiamieji i tai??? marazmas. Tu gi neapvynioji dailylenciu. Jos kvepuoja. Na, bant jau as taip manau. Tuomet ir gegnes sustu ir visa kita. Ane?
Nagi pasidziaugsiu...
Jau planuoju ka ir kaip susidelioti. Musu ikurtuviu balius savaitgali, taip, kad rupesciu pilna. O dar fantazija beribe, ir neapsisprendziu kaip papuosti nameli. Vakarelis bus netradicinis, meniu irgi ivairus, megstu viska pati gaminti, taigi ataskaita apie tai bus veliau. Vaiku kambarys pilnai baigtas, kiek planavom, o vat musu miegamasis truputi pastrigo, bet tai neimu i galva, kaip bus taip gerai, svarbu ciuzini bus kur padeti... QUOTE(Nida0511 @ 2010 03 02, 08:29) Nagi pasidziaugsiu... Jau planuoju ka ir kaip susidelioti. Musu ikurtuviu balius savaitgali, taip, kad rupesciu pilna. O dar fantazija beribe, ir neapsisprendziu kaip papuosti nameli. Vakarelis bus netradicinis, meniu irgi ivairus, megstu viska pati gaminti, taigi ataskaita apie tai bus veliau. Vaiku kambarys pilnai baigtas, kiek planavom, o vat musu miegamasis truputi pastrigo, bet tai neimu i galva, kaip bus taip gerai, svarbu ciuzini bus kur padeti... dideliausi sveikinimai fotkių lauksiu QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 02, 10:43) dideliausi sveikinimai fotkių lauksiu Aciu, aciu... nerealus jausmas, kai pasieki tai, ko labai norejai... Virsutines kabo ant rasto, tarp virsaus ir apacios ideta tokia plokste, dengianti rastus, ir ji apacioje nepritvirtinta, taip kad rastams sedant ji slinks zemyn uz apatiniu spinteliu. Norejau deti stikla, bet perkalbejo mane, nes tipo pora atveju buvo, kai sutruko ir reikejo keisti. Na man sis variantas kuri pasirinkau patinka, tai kai pagyvensim galesiu daugiau pakomentuoti, ar viskas gerai, ar atradau kokiu minusu. QUOTE(Nida0511 @ 2010 03 02, 07:29) Nagi pasidziaugsiu... Jau planuoju ka ir kaip susidelioti. Musu ikurtuviu balius savaitgali, taip, kad rupesciu pilna. O dar fantazija beribe, ir neapsisprendziu kaip papuosti nameli. Vakarelis bus netradicinis, meniu irgi ivairus, megstu viska pati gaminti, taigi ataskaita apie tai bus veliau. Vaiku kambarys pilnai baigtas, kiek planavom, o vat musu miegamasis truputi pastrigo, bet tai neimu i galva, kaip bus taip gerai, svarbu ciuzini bus kur padeti... Super
Nida - Super
QUOTE(Jolanaa @ 2010 03 01, 18:40) Aciukas Gorada Ka manot jus gerbiamieji i tai??? nu tikrai marazmas.... kaip jie isivaizduoja ta pakelima???? taigi ant dailylenciu plevele ant jos lages, tai kba ir lages siulo kelti???? ar plevele tik "dezutese" is lagiu??
Nida, kaip smagu...Net pavydziu to jausmo
Virtuvinio ir mums reikes kazko tokio, ir kampas panasaus, ir langas panasioj vietoj QUOTE(Jolanaa @ 2010 03 01, 17:40) Aciukas Gorada Ka manot jus gerbiamieji i tai??? Mano galva,tai apskritai ta garo izoliacija tarp dvieju sildomu patalpu yra marazmas...Vadovaujantis ta logika,reiktu ir ant sienu tarp kambariu ja det...Nu,marazmas... Klociau storesni popieriu tarp siju ir deciau vata.Ir medis kvepuotu i valias ir vata nedulketu.O dregme lai sau migruoja tarp dvieju sildomu patalpu,kaip jai patogiau.Juk siltoje vatoje ji nesikondensuos.Vata tai neapsiltinimui dedama,o garso izoliacijai.Kita sneka,jei patalpa virs lubu butu nesildoma.Tada garo izoliacija butina.Ir pakelt jos tikrai nereikia,nes po vata ji(plevele) bus kambario temperaturos ir kondensato ant jos nebus.
Klausimas, gal but Bildukui, jei jis cia pasirodys: neirengto namo (rastai sausi, po stogu) keliuose rastuose radau kirvarpu padarytu mazu skyluciu. Ar tie parazitai kirminai pastoviai medyje gyvena, ar pavirte i vabalus, issikrausto? Kada juos geriau naikint?
O dabar klausimas kai kuriem rastinuku temos senbuviam: jus durni ar specialiai snekat ne i tema?
Nida - bet jau avataras kaip esme atspindi
QUOTE(Nida0511 @ 2010 03 02, 10:11) Aciu, aciu... nerealus jausmas, kai pasieki tai, ko labai norejai... Virsutines kabo ant rasto, tarp virsaus ir apacios ideta tokia plokste, dengianti rastus, ir ji apacioje nepritvirtinta, taip kad rastams sedant ji slinks zemyn uz apatiniu spinteliu. Norejau deti stikla, bet perkalbejo mane, nes tipo pora atveju buvo, kai sutruko ir reikejo keisti. Na man sis variantas kuri pasirinkau patinka, tai kai pagyvensim galesiu daugiau pakomentuoti, ar viskas gerai, ar atradau kokiu minusu. Pas mus lygiai tip pat. Esam patenkinti. |