QUOTE(profas @ 2010 08 23, 21:50)
Mmm... mes uz 3 km nuo siaudinio-molinio namo,
Nzn .....turbut kad nepazistamos bet .....susipazinsim

Nzn .....turbut kad nepazistamos bet .....susipazinsim
Puiku
QUOTE(Gorada @ 2010 08 23, 17:56) jeigu viskas daroma tinkamai: laiptai, langai, durys... tai galima eiti gyventi iskart. mano namas pastatytas is taip vadinamu vytintu rastu, pastacius is kart pradejom irengineti, kadangi daug darbu darem patys viskas gal kiek uztruko, na bet 2007 spali padarem pamatus, tada gavosi kad teko palaukti iki kitos vasaros, kol bus pradeti kiti darbai. 2008m rugpjuti sudejom langus, tada susitvarkem sildyma, atlikome diduma statybiniu darbu ir 2009 pavasari isikeleme. tai daba jau pusantru metu gyvename name. jokiu neigiamu savo pasirinkimo pusiu nematau. Reikia tikėtis, kad ir man pasiseks taip greitai pasistatyti Beje, planuoju statytojams (kai apsispresiu kas statys) planuoju mainais pasiulyti zalia mediena. Turiu puiku miska. Aisku, is savo misko medziu butu fainiausia pasistatyti SAVO nama, ale, kad noriu visko daug ,greitai ir kokybiskai QUOTE(markelada @ 2010 08 22, 21:26) naujokas, ramiau biškį Papildyta: QUOTE(julys @ 2010 08 24, 13:16) Reikia tikėtis, kad ir man pasiseks taip greitai pasistatyti Beje, planuoju statytojams (kai apsispresiu kas statys) planuoju mainais pasiulyti zalia mediena. Turiu puiku miska. Aisku, is savo misko medziu butu fainiausia pasistatyti SAVO nama, ale, kad noriu visko daug ,greitai ir kokybiskai Jei viską darysi su galva - galėsi ramiai keltis kad ir metų laikotarpyje (atskaitos tašką imant nuo pirmo rąsto pastatymo ant pamato)... QUOTE(Shadow_man @ 2010 08 24, 14:25) naujokas, ramiau biškį Papildyta: Jei viską darysi su galva - galėsi ramiai keltis kad ir metų laikotarpyje (atskaitos tašką imant nuo pirmo rąsto pastatymo ant pamato)... Na, jeigu statyciau antra rastinuka, tai su galva viskas butu ok. Manau Kaip bus pamatysime. Tik tiek, kad jau teko statyti viena murini bei renovuoti sena buta. Tad statybose siokia tokia patirtis yra. Rastinis bus naujas issukis Viskas, jokiu statybu ir kraustymosi nebenoriu tai varysiu kaip uz tevyne
na, zinok ar sutiks statytojas jamti miska vietoj darbo nesu tikra. man senais laikais visgi medis daugiau kainavo, nepamirskim kad ji dar reikia dziovinti dziovykloj ar naturaliai kad panaudoti... jei naturaliai tai uzima laiko... kaip ir isaldytos lesos.
na cia tik seip pamastymas ar tu planuoji parduti miska iskirtimui ir is tu piginu statyti?
Na tikrai kazko musu naujasis albumas slubuoja. O as norejau nauja tvora pasigirti
Negaliu atsidziaugti..... nors tvora neaklina, bet vistiek dabar daug privaciau viskas atrodo. Gal turit kokiu ideju kaip apdirbti (nebrangiai ir graziai Kaip sprendet siuos reikalus? QUOTE(Gorada @ 2010 08 24, 19:08) na, zinok ar sutiks statytojas jamti miska vietoj darbo nesu tikra. man senais laikais visgi medis daugiau kainavo, nepamirskim kad ji dar reikia dziovinti dziovykloj ar naturaliai kad panaudoti... jei naturaliai tai uzima laiko... kaip ir isaldytos lesos. na cia tik seip pamastymas ar tu planuoji parduti miska iskirtimui ir is tu piginu statyti? As medi noriu siulyti ne uz darba, bet uz medziagas (uz isdiovinta medi). Reikalas tas, kad jeigu kirsciau ziema savo miska, tai statyciaus realiai is tu medziu, velniai zino kada
reiktu Aistuzka pagauti del to albumo, jis ten turetu viska zinoti.
o Aira - mesk i photobucketa fotkes, visi paziuresim B jau kelinta diena pjauna malkas kieme.... kaip mane uzpypino tas bzzzzzzzzzzz o tada paukst paukst paukst.... galiu pasakyti kad is 10 kubu uosio rastu, mums iseis kazkur apie 14 kubu malku. saslykam lauziuka kurenant tai gerokai jauciasi kad nebe pusis cia. sake ir pjaunasi daug sunkiau negu pusis. ziuresim kaip cia ta ziema mums bus.... is tikruju baisoka jeigu ji bus tokia salta kaip visi gasdina. gal kas bandet pamata apsiltint is lauko? pas mus sia ziema gi vituvej vienas vamzdis uzsales buvo, tai galvojam gal reiktu? bet kaip tada padaryti, kad ant jo lietus nebegtu? kazkoki sijoneil? vel orai rudeniop ir man kazkokia siltinimo-kamsymo sandarinimo manija uzeina.... seip tai auuuuu - senbuviai, pasirodykit. kaip nameliai vetras laiko? kaip nameliuose gyvenate? ka per vasara nuveikete? ka kitai suplanavote? pasiilgau jau jusu.... Shadow kaip jus? sutinku kartais tave kitam skyriuje, bet paskutiniu metu vis reciau. kas nutiko? QUOTE(Gorada @ 2010 08 25, 12:07) gal kas bandet pamata apsiltint is lauko? pas mus sia ziema gi vituvej vienas vamzdis uzsales buvo, tai galvojam gal reiktu? bet kaip tada padaryti, kad ant jo lietus nebegtu? kazkoki sijoneil? Mes siltinom tik mums sijonelio nereikia nes apkalinesim namuka o siaip tai jo....sijonelis is skardos http://s60.radikal.ru/i169/1008/d0/9114e4f26b8f.jpg http://s54.radikal.ru/i145/1008/7b/b92d74003dc3.jpg La-la-la..ir as galiu jau patarineti. QUOTE(profas @ 2010 08 25, 17:24) Mes siltinom tik mums sijonelio nereikia nes apkalinesim namuka o siaip tai jo....sijonelis is skardos http://s60.radikal.ru/i169/1008/d0/9114e4f26b8f.jpg http://s54.radikal.ru/i145/1008/7b/b92d74003dc3.jpg La-la-la..ir as galiu jau patarineti. ale tai daba isivaizduok kaip atrodys tas sijonelis 10 cm atsikises nuo sienos.... arba gal ta pilkaji reiktu deti, tai jo reiktu mazensio sluoksnio? kaip jis vadinasi nu uzkrito... neoporas lygtais? einu skaityt kiek jo reiktu QUOTE(Gorada @ 2010 08 25, 18:00) ale tai daba isivaizduok kaip atrodys tas sijonelis 10 cm atsikises nuo sienos.... arba gal ta pilkaji reiktu deti, tai jo reiktu mazensio sluoksnio? kaip jis vadinasi nu uzkrito... neoporas lygtais? einu skaityt kiek jo reiktu Mes klijavom 5 cm putu polistirena ,po to armavimo tinklelis ir apglaistem spec. armavimo misiniu QUOTE(Gorada @ 2010 08 25, 11:07) galiu pasakyti kad is 10 kubu uosio rastu, mums iseis kazkur apie 14 kubu malku. saslykam lauziuka kurenant tai gerokai jauciasi kad nebe pusis cia. sake ir pjaunasi daug sunkiau negu pusis. ziuresim kaip cia ta ziema mums bus.... is tikruju baisoka jeigu ji bus tokia salta kaip visi gasdina. gal kas bandet pamata apsiltint is lauko? pas mus sia ziema gi vituvej vienas vamzdis uzsales buvo, tai galvojam gal reiktu? bet kaip tada padaryti, kad ant jo lietus nebegtu? kazkoki sijoneil? vel orai rudeniop ir man kazkokia siltinimo-kamsymo sandarinimo manija uzeina.... seip tai auuuuu - senbuviai, pasirodykit. kaip nameliai vetras laiko? kaip nameliuose gyvenate? ka per vasara nuveikete? ka kitai suplanavote? pasiilgau jau jusu.... Shadow kaip jus? sutinku kartais tave kitam skyriuje, bet paskutiniu metu vis reciau. kas nutiko? Dėl malkų - uosis - liuks. Aš pirkau pernai 10m3 uosiuko ir liuks - kaitros ohoho kiek. Šiemet su uosiu problemos, tai ėmiau 10m3 beržo ir 5m3 ąžuolo. ąžuolas taip pat kaitrus (kaip uosis) tik jam degant išsiskiria kokia tais rūgštis, kuri nelabai gerai katilui, tai maišysiu beržą su ąžuolu... Dabar darau apvadusiš lauko savo namukui... įmesiu foto kada netingėsiu... Šiaip kažkaip apsileidau bišky... darbai apstojo, žmona pikta, kad nieko nedarau... atrodo darau, bet maži darbeliai daug laiko atima, o matyti - nesimato.. Tai vo.. Tam skyrely irgi mažai lankausi.. darbai užspaudė... dar problemos su darbu... žada "optimizuoti", tai gali tekti vykti iš LT, nes su mano specialybe - liūdna... tik 4 skelbimai viso LT per visus cvbankus ir t.t. Dėl sijonėlio - aš darysiu tokį, kad 5 cm už polistirolo išlįstų. kadangi pas mane tenaxai, tai jau kaip ir apšildintas pamatas gaunasi. O peršąla dėl to, kad pirmas rąstas negražiai ir nelygiai stovi ant pamato. Čia pagelbės tik makroflexas tarp pirmo rąsto ir pamato. Po to gražiai nupjauni su peiliu, apdirbi ir - vuolia - pamatas gražus gražutėlis QUOTE(Gorada @ 2010 08 25, 13:07) seip tai auuuuu - senbuviai, pasirodykit. kaip nameliai vetras laiko? kaip nameliuose gyvenate? ka per vasara nuveikete? ka kitai suplanavote? pasiilgau jau jusu.... Tai vat norejau foto sukelti, o naujs albums neveikia... O darbu tai mazai padarem, nes smulkmenos ir nedadielkos taip nesimato, o rodos ir nesedejom ir poilsiauti nebuvom. Kasdieniniu darbu pilna, tai zole pjauti, tai siaip kampus tvarkyti. Kai orai atsals, tai viduj dirbsim. MB dar turi kur plyteliu klijuoti, likusius kambarius uzbaigti (grindis, sienas), nes dabar vis norisi lauke buti. Per baisiaja vetra, tik vienoj vietoj vanduo pradego, bet buvo stiprus soninis lietus. Net ir supratau pro kur ten, gal pro lango apvada greiciausiai. Kitai vasarai planuojam terasa, balkona isirengti ir stogine prailginti. Dar gerai butu ir su tvora ka nors sugalvoti, jei uzteks finansu... O siaip labai dziaugiames savo nameliu, kas vaziuosit pro sali, uzsukit i svecius
na ką, apvadus iš lauko pusės pasidariau per savaitgalį... Tiesa, tik pirmo aukšto 4 langams, bet kai toks lievas oras, tai skaitau, kad pakankamai gerai pasidarbavau
Kas čia geresnio? QUOTE(Nida0511 @ 2010 08 31, 14:52) Nemiega ,nemiega - dirba... Aš turiu klausima tiems kurie yra apskardine pamatą (taip vadinamą sijonėli) - kaip padaryti tą išdrožą (įgilinimą) medyje? patarkite, kas nusimano. Reikia būtinai apskardinti, nes po geresnio lietaus prabėga tarp rąsto ir pamato. O ypač iš šiaurinės pusės. O gal dar kažkaip užsandarinti? ten plyšys tai tik teorinis... QUOTE(Montis @ 2010 08 31, 16:21) Nemiega ,nemiega - dirba... Aš turiu klausima tiems kurie yra apskardine pamatą (taip vadinamą sijonėli) - kaip padaryti tą išdrožą (įgilinimą) medyje? patarkite, kas nusimano. Reikia būtinai apskardinti, nes po geresnio lietaus prabėga tarp rąsto ir pamato. O ypač iš šiaurinės pusės. O gal dar kažkaip užsandarinti? ten plyšys tai tik teorinis... mes ta tarpa aplink visa nama uztepem hermetiku, sakyciau ir jum imti koki elastingesni silikona laukui skirta ir visa apacia aptepti. QUOTE(Gorada @ 2010 08 31, 15:32) mes ta tarpa aplink visa nama uztepem hermetiku, sakyciau ir jum imti koki elastingesni silikona laukui skirta ir visa apacia aptepti. Hmm... Su silikonu praėjau - tai nepadeda visu 100%. Po gero lietaus per kažkur vistiek randa kaip prašlapti. Vistik manau, kad problemas išspręs tik apskardinimas. Tik nežinau kaip padaryti įgilinimą rasto apačioje, kad skardinį sijonėli įgilinti į rastą. Teoriškai turėtų atrodyti taip: [attachmentid=203038] Kas žino?
galima pridurti sijoneli ir tokiu budu.
mėl silikonas,raudona sandarinimo putos rastui ir pamatui užsandarinti Papildyta: niekada nebuna idealiai lygiu pamatu todel butina sandarinti nors ir mažas skyles tarp pamato ir rasto. pvz jei turite netoli sienos vandentiekio vamzdi del tokios skylutes jis butinai užšals žiema.
manuoju atveju:
(rąste skylę kampu išpjauti galima spec. įnagiu - rusiškai/lietuviškai "cirkuliarkė", miestietiškai/lietuviškai - nežinau, surasiu nuorodą ir įmesiu).
Sakykime, naujai statant rąstinį namą, pamatas į abu šonus turi būti platesnis, ar išorėje galima padaryti truputį siauresnį už rąstą ir tada nereikės to "sijonėlio"?
QUOTE(Shadow_man @ 2010 09 02, 11:07) manuoju atveju: (rąste skylę kampu išpjauti galima spec. įnagiu - rusiškai/lietuviškai "cirkuliarkė", miestietiškai/lietuviškai - nežinau, surasiu nuorodą ir įmesiu). Vat šitas variantas man patinka! Ir skarda pasislepia į rastą. О cirkuliarke tai išsiaiškinau - diskinis pjūklas. Tiesa dar lieka medvaržčiai - jie matosi? nepasislepia? Papildyta: QUOTE(Agidijus @ 2010 09 02, 11:35) Sakykime, naujai statant rąstinį namą, pamatas į abu šonus turi būti platesnis, ar išorėje galima padaryti truputį siauresnį už rąstą ir tada nereikės to "sijonėlio"? Teoriškai Rastas yra išlindęs už pamato per kokius 2 cm į išorę. Ale šiais laikais visi pamatą šiltina bent 5 cm, todėl gaunasi, kad pamatas yra išlindęs į išorę. Na aš niekaip nesugalvoju, kaip pamatas rastiniame name gali būti neišlindęs iš rąstų. Nebent pamatas nešiltintas iš išorės. QUOTE(Montis @ 2010 09 02, 10:42) Vat šitas variantas man patinka! Ir skarda pasislepia į rastą. О cirkuliarke tai išsiaiškinau - diskinis pjūklas. Tiesa dar lieka medvaržčiai - jie matosi? nepasislepia? Galimas toks variantas, kad ir nesimatytų, ale pisiaus labai daug... reikia įgręžti su grąžtu apie 0,5 cm ties kiekvienu medsraigčiu rąstą ir medsraigtį įsukti šiek tiek giliau, o giliau įleistą galvutę uždėti apvaliai išpjautu iš pušies padarytu kamštuku. Aš taip apvadus iš vidaus namie padariau, ale darbo kiek... bet vaizdas gražus - nė vieno medsraigčio nesimato
O ar galima statant įtvirtinti skardą tarp lentos ir rąsto?
(kadangi naujokas negaliu pridėti piešinio)
Zurnalas supernamai 2010 Nr. 3(6) yra apie rastinius namus. Gal kam pravers....
Sveiki,
Kadangi esu irgi rąstinuko statytoja, prisijungsiu prie jūsų, jei priimsit Kikine
ipjauti jau pastatyto namo rasta bus sunkoka.ypac su diskiniu pjuklu.
QUOTE(Nida0511 @ 2010 09 01, 15:13) norėčiau truputi grįžti prie šito klausimo...įdomi mintis dėti lenta po pirmu vainiku, kiek skaičiau tai deda maumedžio lenta, kuri kieta kaip ažuolinė ir plius nebijo puvimo, bet iškilo klausimas kokio storio ta lenta? pas jus nida0511 kaip minėjai ja dėjo, gal žinotum jos stori...ir ar buvo papildomai kuo nors impregnuota...bučiau dėkingas už info QUOTE(tinocka @ 2010 07 27, 16:00) Labas, rekomenduoju dažyti ekologiškais linų sėmenų aliejaus pagrindo dažais Linosepas (lietuviški). Tai natūralūs dažai, bet gerai labai atrodo namai. Keli pažįstami nusidažė, tai va jau ketvirti ar penkti metai puikiausiai atrodo. Čia daugiau apie juos: http://www.asepas.lt/index.php?page=ekolog..._dazai_medienai QUOTE(Soho @ 2010 09 03, 11:42) Labas, rekomenduoju dažyti ekologiškais linų sėmenų aliejaus pagrindo dažais Linosepas (lietuviški). Tai natūralūs dažai, bet gerai labai atrodo namai. Keli pažįstami nusidažė, tai va jau ketvirti ar penkti metai puikiausiai atrodo. Čia daugiau apie juos: http://www.asepas.lt/index.php?page=ekolog..._dazai_medienai Ir visi juoduliai, kaip mat islys pro ta alieju... Papildyta: QUOTE(intruder @ 2010 09 03, 10:45) norėčiau truputi grįžti prie šito klausimo...įdomi mintis dėti lenta po pirmu vainiku, kiek skaičiau tai deda maumedžio lenta, kuri kieta kaip ažuolinė ir plius nebijo puvimo, bet iškilo klausimas kokio storio ta lenta? pas jus nida0511 kaip minėjai ja dėjo, gal žinotum jos stori...ir ar buvo papildomai kuo nors impregnuota...bučiau dėkingas už info Lyg 5 cm, del impregnavimo Bildukas turi geriau zinoti O paskui kaip ir visus rastus tepem impregnantu ir dazais.
lenta 5 cm ir pas mane. Dėl impregnavimo - Bildukas pasakys, bet abejočiau ar ją impregnavo man
Įpjaut rąstą per visą ilgį kaip du pirštus.... tik pačiuose galuose reikia ant bulgarkės uždėti medienai skirtą diską ir iki galo drąsiai nuvarai. Tik atsargiai reikia, nes kai kals per pirštus - maža nepasirodys... nufotkinau šian savo darbą (apvadus), ale niekaip nerandu linko mūsų albumo. Gal kas iš senelių
taip su aliejiniais reikia atsargiai.
impregnuojama asepasi ir ttt. tiesa ne visi impregnantai dažo žaliai, shadow buvo impregnuota tik vat kuriuo boramon ogal asepas 3. asepas 3 yra bespalvis.ty vėlaiu galite dažyti kokiu norite atspalviu. bet labiau linkes manyti kad tai buvo asepas 3 taip su bulgarke atsargiai nes jei klius pirštams ar kitur tai jau maža nepasirodys. tiesa goradai klausimukas kaip ten su musu albumuku ,ar tas serveris visai nulužo ir reikia naujo........
parasiau Aistuzkai AZ del albumo... gal atsilieps, nes jis ten viskuo rupinosi.... o kol kas gerbiamieji siulau atsiprasyti ir grizti pas photobucketa
[quote=intruder,2010 09 03, 09:45]
norėčiau truputi grįžti prie šito klausimo...įdomi mintis dėti lenta po pirmu vainiku, kiek skaičiau tai deda maumedžio lenta, kuri kieta kaip ažuolinė ir plius nebijo puvimo, bet iškilo klausimas....... Ar siltinasi pamatas rastiniam namui sitaip? http://i805.photobucket.com/albums/yy339/f...pg?t=1283884831
Nebemadingi tie,taip vadinami,sijoneliai,bet ne viena problema sprendzia.Pamata siltinti geriau is lauko puses,bet su rastiniu namu tai keblu padaryti.Siltinimo medziaga uzleidus koki 10-15cm auksciau pamato ir sienos sugludimo linijos turetu nebuti tokiu bedu kaip salcio arba vandens patekimas po vainiku.Ar taip daroma?O gal tokia ideja bloga?Jei taip,tai kodel?
QUOTE(Baladona @ 2010 09 07, 23:14) Nebemadingi tie,taip vadinami,sijoneliai,bet ne viena problema sprendzia.Pamata siltinti geriau is lauko puses,bet su rastiniu namu tai keblu padaryti.Siltinimo medziaga uzleidus koki 10-15cm auksciau pamato ir sienos sugludimo linijos turetu nebuti tokiu bedu kaip salcio arba vandens patekimas po vainiku.Ar taip daroma?O gal tokia ideja bloga?Jei taip,tai kodel? Sveiki rąstinukų mylėtojai, tema apie šiuos jaukius namus matyt neišsemiama, jie ir "vaikšto ir sėda ir randa sau vietą ir pokši",bet limpa prie širdies ir nors tu ką taigi mes irgi jaukt. savaitėlės pradžioj pradedam pamatus dėt,tuos vadinamuosius gręžtinius-juostinius-nuo pamatų iki stogo -dirbs viena brigada,ne vien dešimtį medinukų surentusi -dėl sijonėlio ir man parūpo-klausiau-sakė nedės,bet paliks rąstus išskišti iš už pamato,o vėliau pamtą klinkeriu apdėsim. O aš irgi iš tų mamyčių ,kurios ryja info ri,kad sgalva vos perdirbt spėja ,nes vyras vis darbuose paskendęs ,kaip ir ne vienos iš čia pasisakiusių matyt dėl nežinojimo darom pagrindinę klaidą- statom ne tik ,kad iš šlapio medžio,bet dar ir prastovėjusio kontrolinio surinkimo lauke vos ne pusmetį QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 09, 09:52) matyt dėl nežinojimo darom pagrindinę klaidą- statom ne tik ,kad iš šlapio medžio,bet dar ir prastovėjusio kontrolinio surinkimo lauke vos ne pusmetį O tai jūs patys matėte kas liko iš jūsų užsakyto namelio po tokių prastovų?
Pas mane, kol rinko ceche (apie mėnesį) spėjo kai kurie rastai pakankamai apaugti pelėsiais.
Mano giliu įsitikinimu reikia impregnuoti antiseptikais kuo greičiau, medi neapdirbtą palikti draudžiama, vėliau sunaudotos chemijos kiekis dauginasi X kartų ... QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 09, 10:52) matyt dėl nežinojimo darom pagrindinę klaidą- statom ne tik ,kad iš šlapio medžio,bet dar ir prastovėjusio kontrolinio surinkimo lauke vos ne pusmetį ne taip tas berzas baisu nu ka pamatysit... atserpetojusi vandens imirkusi medi, kampuose ivairiausio plauko rybukus. ir tiek del pajuodavimu linu semenu alieju jau aisku nepanaudosit, bet jei rinksites kazkokia dazyve su atspalviu ji pades kazkiek uzmaskuoti juodulius bet nepasleps rasto teksturos. as seip - kad spalva grazi buvo - tambbura is vidaus tamsiai rudai nudaziau, blogiausiu atveju tamsesne spalva uzmaskuosit visus juodulius, nes berzas nors ir pasviesins - visiskai neisims. dar as pagalvociau apie tai kai surinkines nameli pas jus kad butu kazkas kas suteptu jau ir spynas (vidu kuris pasislepia) kokia chemija nuo visu grybeliu... QUOTE(Montis @ 2010 09 09, 13:03) vaizdas nepakartojamas,kaip iš Maironio lūpų- "pelėsiaisir kerpėm apaugęs aukštai, mano štai būsimas namas" na jei rimtai pilkas tai konkrečiai ir poroj vietų šviežia pūkuota žaluma -pirštu nubraukiama- įsimetus-kai atvarėm anrasyk- kažkaip jos jau nerasta -matyt berželiu patepliojo,nes tada pastabą davėm.. na žada gerai atšlifuot ir porą kart beržu praeit,bet kas gi vėliau bus? Juk medis 'turi atmintį" kaip pradės juoduliai lyst? Kaip jūs nuo tų pelėsių ir grybų gelbėjotės? ir kur garantija ,kad jie į spynas pasisvečiuot neįlindo Papildyta: QUOTE(Gorada @ 2010 09 09, 14:31) ne taip tas berzas baisu nu ka pamatysit... atserpetojusi vandens imirkusi medi, kampuose ivairiausio plauko rybukus. ir tiek del pajuodavimu linu semenu alieju jau aisku nepanaudosit, bet jei rinksites kazkokia dazyve su atspalviu ji pades kazkiek uzmaskuoti juodulius bet nepasleps rasto teksturos. as seip - kad spalva grazi buvo - tambbura is vidaus tamsiai rudai nudaziau, blogiausiu atveju tamsesne spalva uzmaskuosit visus juodulius, nes berzas nors ir pasviesins - visiskai neisims. dar as pagalvociau apie tai kai surinkines nameli pas jus kad butu kazkas kas suteptu jau ir spynas (vidu kuris pasislepia) kokia chemija nuo visu grybeliu... QUOTE(Montis @ 2010 06 22, 09:44) "Beržas" tai medienos balinimo priemonės pavadinimas. http://www.asepas.lt/index.php?provider=as...amp;page=berzas . Ir "Arlitas baltasis" ir "Beržas" yra panašios sudėties (chloro pagrindu, kvapas riečia nosį) Skirti nužudyti ir išbalinti pelėsį taipogi turėtų suteikti tokį efektą, kokio jums reikia. Pastabos: * Išbalinus medieną šiais preparatais būtinai teks nuvalyti druskas kurios "išlys" iš medienos išdžiuvus. * jei balinti, tai balinti visą plotą, kitaip ryškiai skirsis dažyti/nedažyti plotai. * sako, kad tepti reikia būtinai su teptuku; * poveikis vienkartinis ir priešingai nei antiseptikas išdžiuvus daugiau nebeveikia; * pasirūpinkite apsauga (akys), taipogi drabužius išmetimui. noreciau pataisyti ir ivesti aiskuma. "Beržas" yra ne tik balintojas, bet ir antiseptikas. naikina medienos grybus, pelesius ir tuo paciu ilagam antiseptikuoja medieną (etiketeje parasyta kad antiseptikas, turi biocido numeri). Tai yra du viename. "Baltasis erlitas" tik balina, bet ne antiseptikas. Etiketeje nera biocido Nr. Naudojom "Beržą", statybininkai nepatare "Baltojo erlito", mediena issibalino vietomis sviesiau, bet pastovejo pora savaiteliu, ir ji vel pasidare tamsesne. Dabar reiktu dažyti, tik neissirenkam dažų, QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 11, 17:39) taip juoduliai vel gali isrysketi... sakyciau su bespalviu nieko nebus.... reikia kad koki atspalvi uzdetu. Papildyta: QUOTE(tenerifė @ 2010 09 13, 16:48) Statybininkai siule linu semenu alieju http://www.asepas.lt/index.php?provider=as..._dazai_medienai. Gal kas bandete jais dažyti? tukstantis penki sitmai sesiolikta karta sakome - aliejai +juoduliai=siaubiakas is viso man jie nepatinka, nesudaro apsagines pleveles... ai nebesikartosiu QUOTE(tenerifė @ 2010 09 13, 15:48) ... Statybininkai siule linu semenu alieju http://www.asepas.lt/index.php?provider=as..._dazai_medienai. Gal kas bandete jais dažyti? Ko jūs taip tą ASEP'o produkciją siūlot? Aš iš savo patirties galiu tik pasakyti, kad ir tas ir tas gerai balina. O Beržo etiketėje tikrai parašyta, kad tai ir antiseptikas. Taip, kad ok, ištaisykime šitą istorinę neteisybę. Aliejumi tai aš netepčiau, na nebent tai būtu kokio kietmedžio sodo baldai... Ir šiaip - kiek matėte rąstinių namų nuteptų aliejumi ? |