Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rąstiniai namai 10
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
MMMUTTTERRR
QUOTE(bildukas666 @ 2010 09 21, 14:26)
patikslinsiu,klijuotame raste gali buti šaku bet jos turi buti sveikos o ne juodos ar krentančios o dar blogiau puvančios.
žemi profiliai buna parinkti su labai mažai šakų išorėje turinčiomis lentomis.
masyvo rastai jau buna naturalus kaip motušė gamta davė taip ir yra,suprantama puvančias ar krentančias šakas visi pasikeičia išgreždami jas lauk o i ju vieta deda uosi,ažuola.
*

kiek žinau gaminate tik iš džiovintos medienos,skaičiau nemažai pasisakymų 4u.gif Smegu būtų išgirst bilduk,ne tik tavo ,o ir kitų nuomones mirksiukas.gif

1,klausimas- ar būtinai iš nedžiovintos žieminės medienos 20 cm rąstai išsisukios netolygiai susės pamėlynuos ,pelys ir pan.O ko laukti iš dar pastovėjusio po lietum ir saule visą pusmetį papilkėjusios bet be mėlynių dėžutės?Po kiek laiko gali išryškėti rimti defektai ir ar jie pataisomi?

2, kokį stogą rekomenduotumėt ar iš betoninių čerpių ,sako žaliuoja po laiko,bet sunkesnės,ar iš beasbesčio šiferio?

3,ar gerai,kad pamatas daromas 4 cm už patį namą mažesnis? Kodėl?

4. ar kaminas būtinai SCHIEDEL geresnis neiiš senovinių plyttų patyrusių meistrų darytas(ŽINOMA BE 30 M. GARANTIJOS,BET DVIGUBAI PIGESNIS.)

5. AR AKRiLAI IR VISI KT. -CHINKAI vienodai anksčiau ar vėliau reikalingai tiek džiovintai jūsų
gaminamai medienai,tiek žieminiai nedžiovintai?
6. Ar taisyklė,kad vitrininiai langai rastinuke rasoja? Kodėl? g.gif Negi būtina apstatyt juos radijatoriais?
Papildyta:
QUOTE(vandenex81 @ 2010 09 21, 15:16)
Tik dėl patogumo, kad nereiktų laipioti laiptais. Bet tai suėda ir sklypo dalį nemažą :)Ir šiaip kiek ieškojau kainų, tai tas rąstinis brangiau nei mūrinukas smile.gif ar aš čia klystu? blush2.gif
*

manau klysti,rąstiniam nereikia vidinės ir išorinės sienų apdailos,o tai sutaupo nemažai pinigėlių smile.gif
nors kaip suprantu-išlaidos prasideda namui sėdant,kova su plyšiais,nesandariais kampais ir pan.
bet..neapsakomas jų jaukumas man asmeniškai viską atperka rolleyes.gif
vandenex81
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 21, 14:41)
manau klysti,rąstiniam nereikia vidinės ir išorinės sienų apdailos,o tai sutaupo nemažai pinigėlių smile.gif
nors kaip suprantu-išlaidos prasideda namui sėdant,kova su plyšiais,nesandariais kampais ir pan.
bet..neapsakomas jų jaukumas man asmeniškai viską atperka rolleyes.gif
*

tai kad kokios storio rąstą reikia dėti kad varža būtų 5 smile.gif blink.gif Reiks vistiek šiltinti, kad praeitum kokybės inspekciją lotuliukas.gif Mūsų namukas turėtų būti 22 sm storio.
MMMUTTTERRR
QUOTE(vandenex81 @ 2010 09 21, 16:43)
tai kad kokios storio rąstą reikia dėti kad varža būtų 5 smile.gif  blink.gif Reiks vistiek šiltinti, kad praeitum kokybės inspekciją  lotuliukas.gif Mūsų namukas turėtų būti 22 sm storio.
*

kiek suprantu max. varža bus 2,bet sako nešalta,jei nekiaura ir liniuotė tarp rastų iš kambario į lauką nelenda biggrin.gif
o priduot ,jei neklystu matyt kaip vasarnamį reiks,arba su šlamančiais cool.gif
Nida0511
QUOTE(vandenex81 @ 2010 09 21, 15:16)
Tik dėl patogumo, kad nereiktų laipioti laiptais. Bet tai suėda ir sklypo dalį nemažą :)Ir šiaip kiek ieškojau kainų, tai tas rąstinis brangiau nei mūrinukas smile.gif ar aš čia klystu? blush2.gif
*

Statem 2a ir ne uz ka nemainyciau i 1 a.
Papildyta:
tai kad kokios storio rąstą reikia dėti kad varža būtų 5 smile.gif  blink.gif Reiks vistiek šiltinti, kad praeitum kokybės inspekciją  lotuliukas.gif Mūsų namukas turėtų būti 22 sm storio.
*

o kam tada rastinis, jeigu nusiteike ji siltinti???
Papildyta:
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 21, 15:41)
6. Ar taisyklė,kad vitrininiai langai rastinuke rasoja? Kodėl?  g.gif Negi būtina apstatyt juos radijatoriais?
[

Pas mus langai vitrininiai visam 1 a, sildymas grindinis. Niekas nerasoja.
Bingo
QUOTE(Nida0511 @ 2010 09 21, 15:19)
Statem 2a ir ne uz ka nemainyciau i 1 a.
Papildyta:

Papildyta:

*

manau, autorius norejo parasyti, kad neapsiltinus rastinuko, oficialiai namo nepriduosiu. Si problema beje labai idomi, panasu kad nedaug kas pridavinejo savo namukus, nes klausimas apie rastinio namo sienos varzos neatitikima minimaliam reikalavimui nelabai keliamas i pavirsiu.
vandenex81
QUOTE(Nida0511 @ 2010 09 21, 16:19)
Papildyta:
*

tai tada kaip parėjot 5 barjerą?Jei statomas kaip gyvenamas namas g.gif
Gorada
*

aha pasistatom rastini, tada apkalam dailylentem ir gipsu ir sakom natur produkt lotuliukas.gif

mano statybu leidimas isduotas nesiltintam papildomai namukui - gyvenamajam namui - ir toki ji as zadu ir priduoti. jau grozio po lentelem tai neslepsiu
vandenex81
QUOTE(Gorada @ 2010 09 21, 17:07)
aha pasistatom rastini, tada apkalam dailylentem ir gipsu ir sakom natur produkt  lotuliukas.gif

mano statybu leidimas isduotas nesiltintam papildomai namukui - gyvenamajam namui - ir toki ji as zadu ir priduoti. jau grozio po lentelem tai neslepsiu
*

tai manai mes norim unsure.gif Tik kad sako nepriduosim...
Čia taip rašei gaudama sąvadas?Kokio storio sienos pas jus?
Gorada
QUOTE(vandenex81 @ 2010 09 21, 18:16)
tai manai mes norim  unsure.gif Tik kad sako nepriduosim...
Čia taip rašei gaudama sąvadas?Kokio storio sienos pas jus?
*

jo ir savada gaudama ir statybu leidima derindama. pas mane ranku darbo sukirtimas, naturalus rastai, tai storiausioj vietoj iki kokiu 40cm turbut, aisku ploniausioj gal 17-20 net nezinau. visi rastai skirtingi.

nenoriu tiketi kad reikalaus kazko ko nera ststybu leidime.
vandenex81
QUOTE(Gorada @ 2010 09 21, 18:03)
jo ir savada gaudama ir statybu leidima derindama. pas mane ranku darbo sukirtimas, naturalus rastai, tai storiausioj vietoj iki kokiu 40cm turbut, aisku ploniausioj gal 17-20 net nezinau. visi rastai skirtingi.

nenoriu tiketi kad reikalaus kazko ko nera ststybu leidime.
*

Ogo kokio storumo blink.gif Ir jei ne paslaptis kiek kainavo vien sienos jūsų namukui?
MMMUTTTERRR
QUOTE(vandenex81 @ 2010 09 21, 19:11)
Ogo kokio storumo  blink.gif Ir jei ne paslaptis kiek kainavo vien sienos jūsų namukui?
*

pas mane irgi ranku darbo ir storis taip pat panasus,bet tai storis i virsu,o plotis kaip ir pas dauguma 20cm. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Gorada @ 2010 09 21, 18:07)
aha pasistatom rastini, tada apkalam dailylentem ir gipsu ir sakom natur produkt  lotuliukas.gif

*

na ir mes siltint ne uz ka nesiruosiam schmoll.gif
vandenex81
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 21, 20:19)
pas mane irgi ranku darbo ir storis taip pat panasus,bet tai storis i virsu,o plotis kaip ir pas dauguma 20cm. biggrin.gif

Taip , plotis lotuliukas.gif
Tai gal kas paslaptį išduos kiek kainavo vienos sienos ir kokie buvo plotai namukų bigsmile.gif
profas
QUOTE(vandenex81 @ 2010 09 21, 20:32)
Taip , plotis  lotuliukas.gif
Tai gal kas paslaptį išduos kiek kainavo vienos sienos ir kokie buvo plotai namukų  bigsmile.gif
*

Isduosiu as biggrin.gif
Namo sienu kvadrato kaina 230 Lt.
Pas mus pirmo auksto sienu yra 200m2.Gaunas kad pirmas aukstas mums kainuos 46t lt. Antras ....mansardinis... jau visai kitaip skaiciuojasi.
Montis
QUOTE(vandenex81 @ 2010 09 21, 15:43)
*

Nelogiška statyti iš 22cm rąstų, o vėliau juos šiltinti. Kaip minimum neekonomiška. Jau geriau tada statyti karkasinį ir iš vidaus susikalti dailylentes ale rąstų imitacija. biggrin.gif
O kas nors yra matęs kaip "kokybės" inspekcija matuoja jūsų namo varžas? Pas mane kaime stovi krūva rastinių namų be jokių papildomų apšiltinimu - juos visus ką, nugriauti? g.gif
Ir namo projekte, kuris suderintas su vyr architektu ir išduotas leidimas statyti, yra aiškiai nubraižyta ir parašyta 20 cm storio rąstai. Tai gaunasi netgi priešingai - jei aš papildomai apšiltinsiu namą - tai jau gali užkliūti "kokybės" inspekcijai - nes būtų ne pagal projektą!
Tad nebekelkit abejonių. drinks_cheers.gif 4u.gif
vandenex81
QUOTE(Montis @ 2010 09 21, 21:59)
Nelogiška statyti iš 22cm rąstų, o vėliau juos šiltinti. Kaip minimum neekonomiška. Jau geriau tada statyti karkasinį ir iš vidaus susikalti dailylentes ale rąstų imitacija. biggrin.gif
O kas nors yra matęs kaip "kokybės" inspekcija matuoja jūsų namo varžas? Pas mane kaime stovi krūva rastinių namų be jokių papildomų apšiltinimu - juos visus ką, nugriauti? g.gif
Ir namo projekte, kuris suderintas su vyr architektu ir išduotas leidimas statyti, yra aiškiai nubraižyta ir parašyta 20 cm storio rąstai. Tai gaunasi netgi priešingai - jei aš papildomai apšiltinsiu namą - tai jau gali užkliūti "kokybės" inspekcijai - nes būtų ne pagal projektą!
Tad nebekelkit abejonių. drinks_cheers.gif  4u.gif
*

Tai kad architektas sako kad negali taip palikti 22 cm.Turi rodyti kad bus apšiltintas ir pasiekta tinkama varža. Jau perdavus projektą t.y. priduodant vyr. tikrina ar tiks ta šilumos varža. Tada aš jau nieko nebesuprantu doh.gif . Su 22 cm sako nepraeisite. Tai ką tada daryti blink.gif O mes tai ir prieš viskakokius apšiltinimus thumbup.gif
bildukas666
apie bilduka....
rekomenduojame iš džiovintu džiovykloje tačiau jei klientas pageidauja statome iš nedžiovintu....
rasoja stiklai ne del rastu ,pas mane asmeniškai rasoja plytiniame daugiaaukštyje nežiurint i tai kad po visais langais yra radiatoriai,bet rasoja tik du langai iš penkiu tad bala žin kur čia paslaptis....matyt languose ir vėdinime
deje del labai karštos vasaros šiemet perdžiuvo ir džiovinti džiovyklose tikslaiu iš pietines puses perdžiuvo perdaug o vakarines puses sedo ir džiuvo normaliai.todel po šios vasaros teks visiems gerokai pasikamšyti namus nes dalis namo sedo pergreitai ir kita dalis nespejo vytis vaizdžiai sakant.tačiau pasikamšius nesunku gauti geru rezultatu.tuo labiau kad tam pakanka siauros špakliuotės ir linu..
ir nesvarbu kasstate ar bildukas ar kitas ukas,gamta padare savo,kviete keli aplankyti kolegu darbo todel žinau kad vaizdas tas pat iš pietines puses teks kamšyti daugumai čia jau kaip sakome naturalios aplinkos kaina...
....................
rastu storis diedukai,tėvai ,mes,musu vaikai užaugo 14-16 cm rečiau 18 cm storio apipjautu rastu namuose.niekas nesušalo...
dabar statomi pagrinde 20 cm tai gana ekonomiški medienos kainos ir šilumos atžvilgiu,20cm rasto varža apie 1,8 reikalaujama apie 5.....
nežinau iš kur aplink vilniu architektai ima tuos22-25 cm,juk varža tebus 2-2,2
žodžiu mediena žymiai pabrangsta o efekto beveik jokio.....
du iš penkiu Vilniškiu projektu tenka perdarinėti i 20cm
projektuose nera numatoma jokio šiltinimo ,pats toki turiu patvirtinta be jokiu šiltinimu....žodžiu jei architektas nesugeba gauti leidimo be jokiu šiltinimu keiskite ji i kita....manau tikrai rasite...
dabar statome 1aukšto šalia Vilniaus 20cm be jokiu šiltinimu,prieš tai velgi Ignalina,Panevežys,Utena ir tt jokiu šiltinimu rastiniams namams numatyta nebuvo leidimai išduoti...o tai reiškia kad ir niekas nereikalaus priduodant jie nera projekte.....

Papildyta:
ps.forumas tskant laisvas kiekvienas galireikšti savo nuomone todel čia ir as ir kiti statytojai laisvai gali rasyti ,tik kad ju tarp forumieciu nedaug tera,tai dar specas raso ir dar kazkas buvo berods...gal todel susidaro ispudis kad tik bildukas cia rasineja is statytoju.

tiesa del rasojimo labai gerai padeda dregmes surinkejai tie apie 20 lt kainuojantys kur plastikinėse dežutese senukuose bauhofe parduodami pastatai ir tereikai kas kiek laiko vandeni išpilti- jokiu elektru rasojo net sienos tad pastačiau kampe ir visos bedos dingo.berods mėnesiui pakako vieno maišelio sorbento... langai ir sienos išdžiuvo
Bazzz
QUOTE(bildukas666 @ 2010 09 22, 08:40)
apie bilduka....
du iš penkiu Vilniškiu projektu tenka perdarinėti i 20cm
projektuose nera numatoma  jokio šiltinimo ,pats toki turiu patvirtinta be jokiu šiltinimu....žodžiu jei architektas nesugeba gauti leidimo be jokiu šiltinimu keiskite ji i kita....manau tikrai rasite...
dabar statome 1aukšto šalia Vilniaus 20cm be jokiu šiltinimu,prieš tai velgi Ignalina,Panevežys,Utena ir tt jokiu šiltinimu rastiniams namams numatyta nebuvo leidimai išduoti...o tai reiškia kad ir niekas nereikalaus priduodant  jie nera projekte.....

*

sveiki, tai dabar jau nesuprantu as... Negi dabar man reiks keist architekta? Visad galvojau jog su rastiniais namais vyksta taip. projekte numatomas apsiltinimas, nes kitaip savivaldybeje netvirtina projekto kaip gyvenamo namo, neleidzia statyti nes neatitinka STR. Neatitinka STR - pazeidziamas istatymas. Na tada pastatai be apsiltinimu ir kai pridavineji - kazkaip priduodi su litu ar be litu pagalbos. Nors projekte buvo numatytas apsiltinimas. Na - o jei projekta nesi derinti be apsiltinimu ir nori statybu leidimo - tai gali tiketis registruot kaip vasarnami, o ne kaip pastoviai gyvenama nama. Taip esu girdejes is daugelio architektu. Tai paaiskinkite man kaip jus sugebat gaut statybu leidimai pazeidziant STR. jei architektas nesa i letena kazkam savivaldybeje kad patvirtintu, tai nematau jokios ksirtumo tarp to, kai dedama i letena priduodant. jei niekas niekam nieko nenesa, tuomet as kazko nesuprantu ir kaip vienas arhitektas yra krutas gaudamas leidima pazeidziant STR ir kaip kitas yra lochas nes nesugeba gaut leidimo. Kame tie sugebejimai pasireiskia? Paaiskinkit man kaip gaut leidima, be siltinimu ir kad taiu butu ne vasarnamio o gyvenamo vienbucio namo statybos projektas. 20 cm rastai be jokiu siltinimu projekte numatytu.
Montis
QUOTE(Bazzz @ 2010 09 22, 16:12)
Tai paaiskinkite man kaip jus sugebat gaut statybu leidimai pazeidziant STR. jei architektas nesa i letena kazkam savivaldybeje kad patvirtintu, tai nematau jokios ksirtumo tarp to, kai dedama i letena priduodant. jei niekas niekam nieko nenesa, tuomet as kazko nesuprantu ir kaip vienas arhitektas yra krutas gaudamas leidima pazeidziant STR ir kaip kitas yra lochas nes nesugeba gaut leidimo.  Kame tie sugebejimai pasireiskia? Paaiskinkit man kaip gaut leidima, be siltinimu ir kad taiu butu ne vasarnamio o gyvenamo vienbucio namo statybos  projektas. 20 cm rastai be jokiu siltinimu projekte numatytu.
*

Tiksliai nežinau, bet kai su architektu dirbome prie projekto nebuvo nė kalbos apie papildoma šiltinimą. Ir kaimyno namas be jokio apšiltinimo ir dar vienas pažystamas stato be jokio apšiltinimo...
Bazzz
QUOTE(Montis @ 2010 09 22, 16:51)
Tiksliai nežinau, bet kai su architektu dirbome prie projekto nebuvo nė kalbos apie papildoma šiltinimą. Ir kaimyno namas be jokio apšiltinimo ir dar vienas pažystamas stato be jokio apšiltinimo...
*

auuu, ar yra cia architektu ?
Gorada
QUOTE(Bazzz @ 2010 09 22, 17:12)
sveiki, tai dabar jau nesuprantu as... Negi dabar man reiks keist architekta? Visad galvojau jog su rastiniais namais vyksta taip. projekte numatomas apsiltinimas, nes kitaip savivaldybeje netvirtina projekto kaip gyvenamo namo, neleidzia statyti nes neatitinka STR. Neatitinka STR - pazeidziamas istatymas. Na  tada pastatai be apsiltinimu ir kai pridavineji - kazkaip priduodi su litu ar be litu pagalbos. Nors projekte buvo numatytas apsiltinimas. Na - o jei projekta nesi derinti be apsiltinimu ir nori statybu leidimo - tai gali tiketis registruot kaip vasarnami, o ne kaip pastoviai gyvenama nama. Taip esu girdejes is daugelio architektu. Tai paaiskinkite man kaip jus sugebat gaut statybu leidimai pazeidziant STR. jei architektas nesa i letena kazkam savivaldybeje kad patvirtintu, tai nematau jokios ksirtumo tarp to, kai dedama i letena priduodant. jei niekas niekam nieko nenesa, tuomet as kazko nesuprantu ir kaip vienas arhitektas yra krutas gaudamas leidima pazeidziant STR ir kaip kitas yra lochas nes nesugeba gaut leidimo.  Kame tie sugebejimai pasireiskia? Paaiskinkit man kaip gaut leidima, be siltinimu ir kad taiu butu ne vasarnamio o gyvenamo vienbucio namo statybos  projektas. 20 cm rastai be jokiu siltinimu projekte numatytu.
*

mano architektas tik pabraize ir atidave segtuvelius man. pati vaiksciojau po savivaldybe derinausi projekta, rinkau reikiamus parasus is higienos centro, zemetvarkininkes man rodos ir skyriaus virsininko. nebepamenu kieno dar ten buvo parasu.
pirma karta mano projekta atmete, nes paaiskejo, kad ten kur turi buti 3 metrai iki sklypo ribos, pas mane iki namo yra tie trys metrai, bet stogas issikisa dar apie pusmetri (namo stogo krastas.... kampas), tada architektas nureze stogo krasta popieriuje, nes pamatai jau buvo toj vietoj padaryti.... antra kart atmete nes nepamate kad mano geodeziniai i byla yra isegti... galvojo nera....
viskas. jokiu kysiu as nedaviau, projekte gyvenamasis namas, rastai be apsiltinimo. nepamenu kokio storio jie ten rodyti, man rodos apvalus 25 gal skersmens.
dabar iregistruotas 95 procentu namo baigtumas, baigtuma registravau jau trecia karta (vis didejo procentai), kadastro bylutej matosi kad namas rastinis, nieko nesiltintas, esu netgi is musu rajono statybu inspektores (nzn kaip i ten vadinasi) pagyrimu gavus kad labai grazus tas mano namas.
todel tikiu kad ir priduosiu as ji be kysiu.
Bazzz
QUOTE(Gorada @ 2010 09 22, 20:53)
mano architektas tik pabraize ir atidave segtuvelius man. pati vaiksciojau po savivaldybe derinausi projekta, rinkau reikiamus parasus is higienos centro, zemetvarkininkes man rodos ir skyriaus virsininko.  nebepamenu kieno dar ten buvo parasu.
pirma karta mano projekta atmete, nes paaiskejo, kad ten kur turi buti 3 metrai iki sklypo ribos, pas mane iki namo yra tie trys metrai, bet stogas issikisa dar apie pusmetri (namo stogo krastas.... kampas), tada architektas nureze stogo krasta popieriuje, nes pamatai jau buvo toj vietoj padaryti.... antra kart atmete nes nepamate kad mano geodeziniai i byla yra isegti... galvojo nera....
viskas. jokiu kysiu as nedaviau, projekte gyvenamasis namas, rastai be apsiltinimo. nepamenu kokio storio jie ten rodyti, man rodos apvalus 25 gal skersmens.
dabar iregistruotas 95 procentu namo baigtumas, baigtuma registravau jau trecia karta (vis didejo procentai), kadastro bylutej matosi kad namas rastinis, nieko nesiltintas, esu netgi is musu rajono statybu inspektores (nzn kaip i ten vadinasi) pagyrimu gavus kad labai grazus tas mano namas.
*

tai jau nieko nebesuprantu. gal cia nuo savivaldybes priklauso ? smile.gif
vandenex81
QUOTE(Gorada @ 2010 09 22, 20:53)
*

Būtų labai malonu pamatyti Jūsų namuką blush2.gif
MMMUTTTERRR
QUOTE(vandenex81 @ 2010 09 22, 22:41)
Būtų labai malonu pamatyti Jūsų namuką  blush2.gif
*

pamatuok koju temperatura lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Gorada
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 23, 11:10)
pamatuok koju temperatura  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

cia mano ar vandenes matuot reikia????
MMMUTTTERRR
QUOTE(Gorada @ 2010 09 23, 12:44)
cia mano ar vandenes matuot reikia????
*

niu tavo ir taip jau nudegusios blush2.gif
gi pati sakei ,kad apsilt kojas naujokams reik ax.gif
Gorada
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 23, 14:16)
niu tavo ir taip jau nudegusios  blush2.gif
gi pati sakei ,kad apsilt kojas naujokams reik  ax.gif
*

as vistik zavinga blondine blush2.gif

seip i AZ imeciau jai fotke. kartais gi reikia savimeile paglostyti blush2.gif
prasau negalvoti apie mane labai blogai wink.gif
vandenex81
QUOTE(Gorada @ 2010 09 23, 13:53)
as vistik zavinga blondine  blush2.gif

seip i AZ imeciau jai fotke. kartais gi reikia savimeile paglostyti  blush2.gif
prasau negalvoti apie mane labai blogai wink.gif
*

Dėkui Gorada :)Blondinė blondinę supras lotuliukas.gif Tikrai gražus namukas wub.gif Ten antras aukštas tais karkasinukas? Telpa du kambariukai ir san mazgas turbūt?
Gorada
QUOTE(vandenex81 @ 2010 09 24, 09:46)
Dėkui Gorada :)Blondinė blondinę supras  lotuliukas.gif Tikrai gražus namukas  wub.gif Ten antras aukštas tais karkasinukas? Telpa du kambariukai ir san mazgas turbūt?
*

jop, ten 12 kvadratu vonia, du kambariai 12 kvadratu ir kitas panasiai, dar plius 6 kvadratu drabuzine. na ir liptine.
vandenex81
QUOTE(Gorada @ 2010 09 24, 09:34)
jop, ten 12 kvadratu vonia, du kambariai 12 kvadratu ir kitas panasiai, dar plius 6 kvadratu drabuzine. na ir liptine.
*

Na ir didumas mansardos smile.gif O aš vėl prie bejonių sugrįžau: vieno ar 2 aukštų smile.gif Turiu planiuką jau, bet kažko nelimpa..
Gorada
QUOTE(vandenex81 @ 2010 09 24, 12:16)
Na ir didumas mansardos smile.gif O aš vėl prie bejonių sugrįžau: vieno ar 2 aukštų smile.gif Turiu planiuką jau, bet kažko nelimpa..
*

nu... as kadangi visada gyvenau bute, tai svajojau apie laiptus.... ant kuriu ziema galima kaledinius papuosimus kabinti, arba tiesiog atsisesti ant pakopos. buna ten ir knyga paskaitau....
user posted image
neradau sviezesnes laiptu fotkes.

toliau norejau kambariu palepeje... nieko nera jaukiau.... aisku miegamajame del stogo konstrukcijos per daug truputi tu plokstumu gavosi... na bet cia ktia istorija.
uztai mielas man tas antras aukstas, i aikstele pire laiptu, ten kokia nedidele tachta ar foteliuka gal pastatysiu nes tiesiai po stoglangiu. ir vinioj stolgangis pasaka. nors velgi aukstokai jis - vel del konstrukcijos smile.gif

kai pavargus, tai kartais tingu i ta virsu lipti.... ta tai prisipazystu, bet tas tingejimas neatperka viso jaukumo.
vandenex81
QUOTE(Gorada @ 2010 09 24, 12:09)
*

Va čia tai tikras rąstinis smile.gif Mes norėtume tokio tiesiom sienom iš vidaus ir išorės blush2.gif Galėčiau savo projektuką parodyti, bet viešai nesinoris...Būtų įdomu sulaukti komentarų ir pastabų smile.gif
MMMUTTTERRR
QUOTE(Gorada @ 2010 09 24, 13:09)
nu... as kadangi visada gyvenau bute, tai svajojau apie laiptus.... ant kuriu ziema galima kaledinius papuosimus kabinti, arba tiesiog atsisesti ant pakopos. buna ten ir knyga paskaitau....
user posted image
neradau sviezesnes laiptu fotkes.

toliau norejau kambariu palepeje... nieko nera jaukiau.... aisku miegamajame del stogo konstrukcijos per daug truputi tu plokstumu gavosi... na bet cia ktia istorija.
uztai mielas man tas antras aukstas, i aikstele pire laiptu, ten kokia nedidele tachta ar foteliuka gal pastatysiu nes tiesiai po stoglangiu. ir vinioj stolgangis pasaka. nors velgi aukstokai jis - vel del konstrukcijos smile.gif

kai pavargus, tai kartais tingu i ta virsu lipti.... ta tai prisipazystu, bet tas tingejimas neatperka viso jaukumo.
*

o kiek pirmas aukstas kvadr.? Labai idomu,kiek sumazeja mansardapagal 1 auksta be terasu plo? ir kiek zmogeliuku name gyvena? Ir ar uztenka vonioj ir koridoriuj stoglangio,ar kambariuose ner poreikio del prislopintos sviesos/
Papildyta:
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 24, 13:42)
va cia tai LAIPtai-tai tai tai.. bigsmile.gif tokie konkretūs,na tiesiog gaudyk balioną nuo trečios  4u.gif blondines lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
sako atėjus rudeniu blondinės  užsilipa ant medžių ir lapus grėbia biggrin.gif
bet matai kitos tuo metu ir namą pastatyt sugeba smile.gif

o kiek pirmas aukstas kvadr.? Labai idomu,kiek sumazeja mansarda pagal 1 auksta be terasu ploto? ir kiek zmogeliuku name gyvena? Ir ar uztenka vonioj ir koridoriuj stoglangio,ar kambariuose ner poreikio del prislopintos sviesos/
*

Gorada
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 24, 13:50)
o kiek pirmas aukstas kvadr.? Labai idomu,kiek sumazeja mansardapagal 1 auksta be terasu plo? ir kiek zmogeliuku name gyvena? Ir ar uztenka vonioj ir koridoriuj stoglangio,ar kambariuose ner poreikio del prislopintos sviesos/
Papildyta:
*

pirmas 50 kvadratu, antras irgi. kur stogas mansardoj jis prasideda 1,2m nuo zemes. tai ta plota laisvai galima isnaudoti, telpa vonioj skalbianke, o po stoglangiu WC stovi blush2.gif
mes gyvenam dviese su ciuciku smile.gif
nelabai supratau kokia ten sviesa kambariuose prislopinta?
stoglandiai pas mane trys - vienas vonioj - nakti net sviesos nejungiu, nes nebuna taip tamsu kaip bute budavo kur be langu, vistiek lauke sviesiau, o jei dar menulis sviecia kaip dabar smile.gif
ir du koridoriuj, tai irgi sviesos daug maziau degu, be ju niuroka butu. degu vakarais nebent kad laiptais nenusiridenciau smile.gif
tai va o kambariuose irgi dideli langai sudeti, tai nzn kur ta prislopinta sviesa. ar cia pirmam aukste? bet pirmam tamsiau nes is pietines puses terasa didele, beveik niekada saule nesviecia tiesiai i langus. bet man nemaiso, terasa to verta wub.gif aisku dar nebaigta... bet vistiek... svarbiausia vizija smile.gif
MMMUTTTERRR
QUOTE(Gorada @ 2010 09 24, 14:57)
pirmas 50 kvadratu, antras irgi. kur stogas mansardoj jis prasideda 1,2m nuo zemes. tai ta plota laisvai galima isnaudoti, telpa vonioj skalbianke, o po stoglangiu WC stovi  blush2.gif
mes gyvenam dviese su ciuciku smile.gif
nelabai supratau kokia ten sviesa kambariuose prislopinta?
stoglandiai pas mane trys - vienas vonioj - nakti net sviesos nejungiu, nes nebuna taip tamsu kaip bute budavo kur be langu, vistiek lauke sviesiau, o jei dar menulis sviecia kaip dabar smile.gif
ir du koridoriuj, tai irgi sviesos daug maziau degu, be ju niuroka butu. degu vakarais nebent kad laiptais nenusiridenciau smile.gif
tai va o kambariuose irgi dideli langai sudeti, tai nzn kur ta prislopinta sviesa. ar cia pirmam aukste? bet pirmam tamsiau nes is pietines puses terasa didele, beveik niekada saule nesviecia tiesiai i langus. bet man nemaiso, terasa to verta  wub.gif aisku dar nebaigta... bet vistiek... svarbiausia vizija smile.gif
*

o plyn.. doh.gif pasisekė ciucikui..
bet klausimas kaip tu su savo ilgom kojom susilankstai i wc 1,20m? lotuliukas.gif
na ,o jei rimtai -pagarba Goradai,va tau ir blonde thumbup.gif
as apie mansardos kambarius-ar juose dideli langai,gal kokios formos įdomesnės? Šiaip jau laikas ,oi laikas būtų atverti savo namelio duris-na bent verandos mirksiukas.gif
Gorada
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 24, 15:20)
o plyn.. doh.gif  pasisekė ciucikui..
bet klausimas kaip tu su savo ilgom kojom susilankstai i wc 1,20m? lotuliukas.gif
na ,o jei rimtai -pagarba Goradai,va tau ir blonde thumbup.gif
as apie mansardos kambarius-ar juose dideli langai,gal kokios formos įdomesnės? Šiaip jau laikas ,oi laikas būtų atverti savo namelio duris-na bent verandos mirksiukas.gif
*

as gal ne taip parasiau - mes dviese (su vyru) IR cucikas smile.gif
radai problema nail.gif virs wc stoglangis:
user posted image
o va namas:
user posted image
langai - nieko ypatingo, tik kad nemazi (lyginant kai buvau pripratus prie tamsaus buto pirmam aukste...)
beja tas turinis stoglangis padidina patalpu erdve
user posted image
cia pietine puse.
vandenex81
QUOTE(Gorada @ 2010 09 24, 14:39)
*

Na gražu tais sakant 4u.gif Kažin kada aš taip rodysiu bigsmile.gif
MMMUTTTERRR
QUOTE(Gorada @ 2010 09 24, 15:39)
as gal ne taip parasiau - mes dviese (su vyru) IR cucikas smile.gif
radai problema  nail.gif virs wc stoglangis:
user posted image
o va namas:
user posted image
langai - nieko ypatingo, tik kad nemazi (lyginant kai buvau pripratus prie tamsaus buto pirmam aukste...)
beja tas turinis stoglangis padidina patalpu erdve
user posted image
cia pietine puse.
*

nu jau seilės varva ,kaip skanu pažiūrėt smile.gif
ale brungus matyt,tas isšsikišimas stoge,kike procentaliai stogas pabrangsta ,gal pameni? ir pasidiina tik lubos,ar kaip is vidaus/
Gorada
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 24, 16:13)
nu jau seilės varva ,kaip skanu pažiūrėt smile.gif
ale brungus matyt,tas isšsikišimas stoge,kike procentaliai stogas pabrangsta ,gal pameni? ir pasidiina tik lubos,ar kaip is vidaus/
*

ai visoj samatoj tai fignia tas stoglangis, tikrai neskaiciavau kiek jis man kainavo... nu ar taip ar taip karkasa reikejo darytu, na padare kiek kitoki ir tiek. juk tame name visa gyvenima praleisiu smile.gif (galejau del daugiau dalyku taip galvoti bet tiek jau to...), o nauda tokia kad kambariai padideja, jei butu slaitas virs to 1,2m tai mazai ka padarytum ten, o daba darbo kambary prie vieno is tu triju langu (is kaires ziurint du langai miegamasis, tada siena ir trecias darbo kambary) stovi rasomasis stalas.
bildukas666
na gal jau metas virsyti puslapiu skaiciu.senasis foto albumas matau veikia reikes ten foto permesti.
Bazzz
labas kolegos.
visu gyvenanciu rastiniuose namuose noriu paklaust. ar daret vedinimo sistemas kokias nors ? ar tai reikalinga rastiniam namui ? ar uztenka jo naturalaus kvepavimo ir keleto kartu per savaite langu atidarymo? Gorada, tu maciau apsisprendei nedaryti, kiti bus nusprende daryti . kokie jusu argumentai . zodziu - rekuperaracine sistema rastiniam name. Uz ar pries ? kodel ?

acius
Bingo
QUOTE(Bazzz @ 2010 09 29, 09:19)
labas kolegos.
visu gyvenanciu rastiniuose namuose noriu paklaust. ar daret vedinimo sistemas kokias nors ? ar tai reikalinga rastiniam namui ? ar uztenka jo naturalaus kvepavimo ir keleto kartu per savaite langu atidarymo? Gorada, tu maciau apsisprendei nedaryti, kiti bus nusprende daryti . kokie jusu argumentai . zodziu - rekuperaracine sistema rastiniam name. Uz ar pries  ? kodel ?

acius
*

Nors nuosavo rastinio dar nepasistatem, bet tenka praleisti nemazai laiko tevu sode esanciame rastinuke, kitose vietose, tai ko jau ko, bet papildomo vedinimo rastinuke tikrai nereikia. Pamenu vienoje sodyboje nakvojom dviese belangiame kambarelyje (rastinis namas) mazdaug 2.5x2.5m po gero baliuko (galit isivaizduot kokie kvapai smile.gif, tai koks buvo nustebimas ryte, ant kiek buvo gaivus oras tame kambarelyje, nors durys per nakti buvo uzdarytos, o langu, kaip minejau, is viso nebuvo.
MMMUTTTERRR
QUOTE(Bazzz @ 2010 09 29, 11:19)
labas kolegos.
visu gyvenanciu rastiniuose namuose noriu paklaust. ar daret vedinimo sistemas kokias nors ? ar tai reikalinga rastiniam namui ? ar uztenka jo naturalaus kvepavimo ir keleto kartu per savaite langu atidarymo? Gorada, tu maciau apsisprendei nedaryti, kiti bus nusprende daryti . kokie jusu argumentai . zodziu - rekuperaracine sistema rastiniam name. Uz ar pries  ? kodel ?

acius
*

na virtuvej ir wc,vonioj-tikrai reiktu element.ventiliacijos isvestos ant stogo,rekuperacines-tikrai ne schmoll.gif visa rastinuko biolauka sujauks,teko gyvent bute su sia sisitema-na nieko gero,jauciasi dirbtinumas ore,bet geriau nei kondiskes.
I tema noreciau visu paklaust darant stoga-ar dare jo viduje(ne anttogo is kambariu isvesta) kazkokia ventiliacija-kad tie visi apsildymo sluoksniai-buterbrodas ventiliuotusi? rolleyes.gif
j.ole
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 29, 14:05)
na virtuvej ir wc,vonioj-tikrai reiktu element.ventiliacijos isvestos ant stogo,rekuperacines-tikrai ne schmoll.gif  visa rastinuko biolauka sujauks,teko gyvent bute su sia sisitema-na nieko gero,jauciasi dirbtinumas ore,bet geriau nei kondiskes.
I tema noreciau visu paklaust darant stoga-ar dare jo viduje(ne anttogo is kambariu isvesta) kazkokia ventiliacija-kad tie visi apsildymo sluoksniai-buterbrodas ventiliuotusi? rolleyes.gif
*

Pas mus ten langai, atidarei ir ventiliuojasi
MMMUTTTERRR
QUOTE(bildukas666 @ 2010 09 29, 09:22)
na gal jau metas  virsyti puslapiu skaiciu.senasis foto albumas matau veikia  reikes ten foto permesti.
*

gal ir ne tik senbuviai pamatys kada ta albuma a?ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif

na va pamatus jau turim,jei pameni bilduk,rasiau apie toki pastovejusi ilgokai lauke musu namuka-dezute-va didelis klausimas- dabar lietuj lyjant jis zinoma perslapes,sake kai tik nelis iskert ves statyt-per 3 dienas pastatys,

KLAUSIMAS-tai kaip permirke rastai atsilieps musu busimam namui,ne vasarnamiui ar pirciai,tik negasdinkit labai doh.gif kokia iseitis gal yra,o kaip nakti,jei lis-ka i pleveles kaip leliukus rastus vystyt?
Ar galima spynas impreguot pries suneriant,esant tokiai situacijai? ar geriau moket lt ir vest tuos rastus dziovyklonjei ne velu aisku????????????????????????????????????/// blink.gif

Papildyta:
QUOTE(fedoska @ 2010 09 29, 15:17)
Pas mus ten langai, atidarei ir ventiliuojasi
*

o ziema prie -30? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Gorada @ 2010 09 24, 16:22)
ai visoj samatoj tai fignia tas stoglangis, tikrai neskaiciavau kiek jis man kainavo... nu ar taip ar taip karkasa reikejo darytu, na padare kiek kitoki ir tiek. juk tame name visa gyvenima praleisiu smile.gif (galejau del daugiau dalyku taip galvoti bet tiek jau to...), o nauda tokia kad kambariai padideja, jei butu slaitas virs to 1,2m tai mazai ka padarytum ten, o daba darbo kambary prie vieno is tu triju langu (is kaires ziurint du langai miegamasis, tada siena ir trecias darbo kambary) stovi rasomasis stalas.
*

vis tik super variantas del to stogelio ir ant velux susitaupo ir erdves prisideda thumbup.gif
pas mus tokia pat kvadratura ir gi mansarda karkasine bus,tad suplanuot kambarius turiu pati doh.gif koks isdestymas kambariu pas tave mansardoj? ar 1 aukste po vonia irgi wc?kaip del garso izoliacijos tarp aukstu ka ten tarp grindu -lubu dejot?
Bazzz
na virtuvej ir wc,vonioj-tikrai reiktu element.ventiliacijos isvestos ant stogo,rekuperacines-tikrai ne schmoll.gif  visa rastinuko biolauka sujauks,teko gyvent bute su sia sisitema-na nieko gero,jauciasi dirbtinumas ore,bet geriau nei kondiskes.
*

va va, as irgi kazkaip manau kad stroikej ir taip bus kuom galva kvarsint, nekalbant jau apie islaidas papildomas tom rekuperacinem nesamonem. bet dar sprendimo nepriemiau. praleidau du gerus vakarus rekuperacininku temoj cia forume, tai jau buvau issigandes, vajazau, ale be rekuperacines sistemos namas kaip be sikinyko. ten viena moteriska papriestaravo, tai buvo aplota is visu pusiu. ale ten toj temoj Gorada tik buvo apsireiksus pries metus, tai dar noriu isgirst is rastiniu namu turetoju ivairiu nuomoniu del sito reikalo.
profas

*

Papriestarausiu.....jokio dirbtinumo ten nera ir negali buti....is lauko oras tiekiamas i patalpas tik pasyldomas iseinanciu oru.Kaip tik - taupymas. As darbe pasidariau rekuperacija...super. thumbup.gif

j.ole
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 09 29, 14:28)

o ziema prie -30? smile.gif

Langu ivairiu siais laikais yra, nebutina atlapot na vsiu katusku biggrin.gif
Bazzz
QUOTE(profas @ 2010 09 29, 15:53)
Papriestarausiu.....jokio dirbtinumo ten nera ir negali buti....is lauko oras tiekiamas i patalpas tik pasyldomas iseinanciu oru.Kaip tik - taupymas. As darbe pasidariau rekuperacija...super.  thumbup.gif
*

kad patalpas vedint reikia cia visiem aisku. ne apie tai. klausimas apie tai kad rastinis kvepuoja ir oras keiciasi. bet jis keiciasi ne tiek kiek reikia turbut ? tai kaip jus rastinikai darot ? atlapojat langus ? ar statot rekuperacines sistemas ? esu isitikines jog su tais oro srautais cia viskas kitaip del rastinio namo savybiu yra nei pas muriniu namu turetojus.
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.