Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rąstiniai namai 10
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Gorada
user posted image

Sveiki naujoje temukėje smile.gif

Informacija naujokams: yra sukurtas narių namų nuotraukų albumas - jis pasiekiamas apšilus kojas temoje. Todėl į žinutes "labas man patinka/turiu rąstinį namą, kaip patekti į albumą" tiesiog nereaguosime.

Bet nesigąsdinkite smile.gif mes esam draugiški - patariam, dalinamės patirtimi, kartais vieni kitus aplankome, pasidaliname ir kitais gyvenimo džiaugsmais ar rūpestėliais.

9-oji tema čia
Jolanaa
Sveikuciai 4u.gif Siaip ne taip persiritome i nauja temele smile.gif Mes darom pertrauka ir laukiam pliusines temperaturos, dar ieskosim lentuciu lubom, bet taip sunku kazka surasti nzn verysad.gif
Stogdengiai baige savo darba, pritrukom lentuciu pakalimam lauko tai lauksim dar keleta savaiciu kol pagamins,rupus miltai kiek daug ju reikia doh.gif
Nuvaziuosiu ryt pafotkinsiu apsnigta namuka, taip graziai jis ten laukia pavasario
Gorada
na kadangi sita tema jau buvo sukurta, damuskim ja, tik moderatoriu paprasysiu pavadinima i 10 tema pakeisti.

del Bazz paskutines zinutes, man idomu pasidare, o ka architekte sako kokiu "sudetingu proceduru" isvengsite?

nuoteku ir grezinio projektavimo? sutaupot 1000lt, kas dar? bet jei nuotekas darysit vistiek reieks kad kazkas protingas appaisytu kaip daryti, nes jei investuosit didelius pinigus i nuoteku sistema, noresis tikrumo.

dar klausimas kaip bankas i viska ziures jei su paskolom eisit, man pvz koja kisa tai, kad namo naudingas plotas labai mazas, atmetus laiptu plota ir zidini (kas neieina i naudinga plota, ir dar mansardoj palei sienas tas dalis kur i auksti nera 1,6m lieka astuom kazkeli kvadratai, darydama vertinima, vertintoja remiasi ta kvadratura, jeigu ji labai maza - norint gauti didele suma kvadrato kaina turi buti labai didele, siu dienu situacijoje - kai NT kainos nukrite, savaime suprantama kad kvadrato kaina milijono nekainuos. taip kad gerai pagalvokit, ar sutaupydami ka[eikas popieriams neprarasite gerokai daugiau.
nu cia aisku jeigu su paskola statotes.

mes del kvadraturos nebegalim pasiimt paskutines paskolos dalies....
Bazzz
QUOTE(Gorada @ 2010 03 19, 10:51)
na kadangi sita tema jau buvo sukurta, damuskim ja, tik moderatoriu paprasysiu pavadinima i 10 tema pakeisti.
del Bazz paskutines zinutes, man idomu pasidare, o ka architekte sako kokiu "sudetingu proceduru" isvengsite?

nuoteku ir grezinio projektavimo? sutaupot 1000lt, kas dar? bet jei nuotekas darysit vistiek reieks kad kazkas protingas appaisytu kaip daryti, nes jei investuosit didelius pinigus i nuoteku sistema, noresis tikrumo.

dar klausimas kaip bankas i viska ziures jei su paskolom eisit, man pvz koja kisa tai, kad namo naudingas plotas labai mazas, atmetus laiptu plota ir zidini (kas neieina i naudinga plota, ir dar mansardoj palei sienas tas dalis kur i auksti nera 1,6m lieka astuom kazkeli kvadratai, darydama vertinima, vertintoja remiasi ta kvadratura, jeigu ji labai maza - norint gauti didele suma kvadrato kaina turi buti labai didele, siu dienu situacijoje - kai NT kainos nukrite, savaime suprantama kad kvadrato kaina milijono nekainuos. taip kad gerai pagalvokit, ar sutaupydami ka[eikas popieriams neprarasite gerokai daugiau.
nu cia aisku jeigu su paskola statotes.

mes del kvadraturos nebegalim pasiimt paskutines paskolos dalies....
*

na architekte sako, kad nesudetingam statiniui ten kazkaip ar tai nereikia visai ar labai lengvai duoda ir nereikia laukt statybu leidimo. nera ten jokiu 3-4 menesiu jei su normaliu statybu leidimu, visokiu salygu isemimu, derinimu su elektrikais, dujininkais ir pan. nu kazka tokio sneka smile.gif o su bankais as nedraugas. nekenciu situ parazitu. pas mane kaip sako - "alternatyvus" finansavimo saltiniai .
Gorada
QUOTE(Bazzz @ 2010 03 19, 12:05)
na architekte sako, kad nesudetingam statiniui ten kazkaip ar tai nereikia visai ar labai lengvai duoda ir nereikia laukt statybu leidimo. nera ten jokiu 3-4 menesiu jei su normaliu statybu leidimu, visokiu salygu isemimu, derinimu su elektrikais, dujininkais ir pan. nu kazka tokio sneka smile.gif o su bankais as nedraugas. nekenciu situ parazitu. pas mane kaip sako - "alternatyvus"  finansavimo saltiniai .
*

nu kiekvienam savo, man tai nesamone kisti babkes o popieriuje tureti kokia suns buda. jeigu tai bus vasaros rezidencija tai aisku tada, bet jei pagrindinis seimos bustas tai nzn.

mano kaimynai sode state sodo nama, jiem irgi pripasakojo, kad lengvesne procedura, nu tai jie lygiai tiek pat lauke, taip pat geodezinius ir projektus daresi, tik jiem nuoteku ir grezinio nereikejo, ir dar kazkaip projekte nerode kad san mazgai bus, kad tilptu i ta vasarnamio supratima, nzn kaip irisidavines.

bet tas vyko pries keleta metu, ka as zinau, gal dbaa ir pasikeite kas.
Bazzz
QUOTE(Gorada @ 2010 03 19, 11:15)
nu kiekvienam savo, man tai nesamone kisti babkes o popieriuje tureti kokia suns buda. jeigu tai bus vasaros rezidencija tai aisku tada, bet jei pagrindinis seimos bustas tai nzn.

mano kaimynai sode state sodo nama, jiem irgi pripasakojo, kad lengvesne procedura, nu tai jie lygiai tiek pat lauke, taip pat geodezinius ir projektus daresi, tik jiem nuoteku ir grezinio nereikejo, ir dar kazkaip projekte nerode kad san mazgai bus, kad tilptu i ta vasarnamio supratima, nzn kaip irisidavines.

bet tas vyko pries keleta metu, ka as zinau, gal dbaa ir pasikeite kas.
*

uzsirasiau pas seniunijos architekte konsultaciju. ten man tiksliai papasakos kuo skiriasi leidimai normaliam namui statyti ir iki 80 kv.m. Bet jau dabar is keliu saltiniu vis ta pati girdziu kad skiriasi ne tik popierizme bet maziausiai 3 menesiai susitaupo. O vyrai kaip sako kantrybe nepasizymi xe xe xe.
Gorada
QUOTE(Bazzz @ 2010 03 19, 14:02)
uzsirasiau pas seniunijos architekte konsultaciju. ten man tiksliai papasakos kuo skiriasi leidimai normaliam namui statyti ir iki 80 kv.m.  Bet jau dabar is keliu saltiniu vis ta pati girdziu kad skiriasi ne tik popierizme bet maziausiai 3 menesiai susitaupo. O vyrai kaip sako kantrybe nepasizymi xe xe xe.
*

seip as blondine jei ka.... bet visi taip mistiskai "susitaupys laiko" "susitaupys popieriu" - o tegu ivardina realiai kaip tas laikas sutaupytas bus ir kaip popieriai.

derinant statybu leidima, kas daugiausiai laiko uzima?
sakykim jeigu turit tvarkingus geodezinius, topo, nuosavybe. ir aisku jeigu nera su elektra problemu didziausiu

uzsakot projektavimo salygu savada, kiek daba laiko ji rengia? Profas tu turetum zinot
tada klausimas per kiek laiko sutarsit su architektu kad padarytu projekta? ir kitus projektelius kuriu reikia gausite
tada nesat dokus i savivaldybe, ir ten bent jau kauno raj. kiekviena antradieni vyksta posedis kada svarstomi projektai, jeigu randa klaidu, jau antradienio popietej apie tai suzinote ir atsiemes projekta nesat architektui taisyti (vel laiko iki kitos savaites antradienio)
man dar reikejo gauti parasa is higienos, ir dar kazkur, nu tai ten po kelias dienas sugaisau nes reikejo palikineti projektus kad pasirasytu.
suderinus projekta leidimas dar kazkur per savaite pusantros israsomas

nuo tos minutes kai nunesiau projekta i savivaldybe uztrukau gal kelis menesius iki statybu leidimo gavimo. bet ir tai todel, kad architektas baisiai letas...

taip kad jeigu daba nupedintumet projektavimo salygu, vasaros pradzioj dokumentai jau butu sutvarkyti. ar cia tragedija? (klausimas retorinis)
as neikalbineju, tik svarstau garsiai smile.gif
algiswings
Darykit normalų projektą su jums reikiama kvadratūra, nieko tas laikas nesusitaupo, bent iš savo patirties....valdiškose įstaigose žmonės dirba pagal vieną šabloną, nesvarbu ką projektuoji.
Nida0511
QUOTE(Bazzz @ 2010 03 19, 14:02)
uzsirasiau pas seniunijos architekte konsultaciju. ten man tiksliai papasakos kuo skiriasi leidimai normaliam namui statyti ir iki 80 kv.m.  Bet jau dabar is keliu saltiniu vis ta pati girdziu kad skiriasi ne tik popierizme bet maziausiai 3 menesiai susitaupo. O vyrai kaip sako kantrybe nepasizymi xe xe xe.
*

Paskaitykit atidziau

Nesudėtingas statinys – paprastų konstrukcijų pastatas, kurio visų aukštų, rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma yra ne didesnė kaip 80 kvadratinių metrų; paprastų konstrukcijų inžinerinis statinys [4.1].

* visų aukštų, rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma;

Nesudėtinguose statiniuose atstumas tarp konstrukcijų atramų neturi viršyti 4,8 m.
Bazzz
QUOTE(Nida0511 @ 2010 03 19, 15:59)
Paskaitykit atidziau

Nesudėtingas statinys – paprastų konstrukcijų pastatas, kurio visų aukštų, rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma yra ne didesnė kaip 80 kvadratinių metrų; paprastų konstrukcijų inžinerinis statinys [4.1].

* visų aukštų, rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma;

Nesudėtinguose statiniuose atstumas tarp konstrukcijų atramų neturi viršyti 4,8 m.
*

hm, o man sake kad nuo DABAR nebesiskaiciuoja rusys. viska isiaiskinsiu ir jum parasysiu kas ten tauposi ar nesitaupo smile.gif
profas
Manau BAZZ teisus....cia radau info:
http://www.spec.lt/lt/Siuloma_praplesti_ne...statinio_savoka
O kas liecia popierizmo tai Bazz vel teisus ...."Nesudetingo statynio" dokumetu tikrai maziau ir pinigu tai pat
Gorada
2010 sausio 8d isakyme sakoma:

„6.2. Nesudėtingas statinys – paprastų konstrukcijų pastatas, kurio didžiausias aukštis 8,5 m, kurio visų aukštų, antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų suma yra ne didesnė kaip 80 kvadratinių metrų ir kurio rūsys (pusrūsis) yra ne didesnis kaip vieno aukšto; paprastų konstrukcijų inžinerinis statinys.“;

tada galima daryti rusi, tik negalima daryti palepes. tai kaip suprantu reikia nedaryti perdangos, neirengineti mansardos, prisiduot nama, o tada isirengt mansarda?

vistek nesurpantu kame nauda. reikes kazkiek isirengti pirma auksta, kad priduot nama, o tada pridavus vel pradet stroikes ir antra auksta isirengt?
ar nusipirkt pridavima ir viska kartu isirenginet?

o seip tai as ta keistuole, kuriai principo reikalas buvo viska tvarkingai pasiodaryt ir nemoket uz pridavima. bet kol namas priduotas tik 95proc. daugiau nekakrksesiu smile.gif
Aiira
QUOTE(Gorada @ 2010 03 20, 11:20)
2010 sausio 8d isakyme sakoma:

„6.2. Nesudėtingas statinys – paprastų konstrukcijų pastatas, kurio didžiausias aukštis 8,5 m, kurio visų aukštų, antstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų suma yra ne didesnė kaip 80 kvadratinių metrų ir kurio rūsys (pusrūsis) yra ne didesnis kaip vieno aukšto; paprastų konstrukcijų inžinerinis statinys.“;

tada galima daryti rusi, tik negalima daryti palepes. tai kaip suprantu reikia nedaryti perdangos, neirengineti mansardos, prisiduot nama, o tada isirengt mansarda?
vistek nesurpantu kame nauda. reikes kazkiek isirengti pirma auksta, kad priduot nama, o tada pridavus vel pradet stroikes ir antra auksta isirengt?
ar nusipirkt pridavima ir viska kartu isirenginet?

o seip tai as ta keistuole, kuriai principo reikalas buvo viska tvarkingai pasiodaryt ir nemoket uz pridavima. bet kol namas priduotas tik 95proc. daugiau nekakrksesiu smile.gif
*

mes taip darome, tai nesu savo sprendimu patenkinta. Dabar nei normaliu laiptu i antra auksta negalim dar daryti, 2 auksto langai irgi laukia....
Tiesa perdanga yra. Ir antam aukste viskas suvarkyta sviesa, rozetes.
Kita karta taip tikrai nesielgciau.
Jolanaa
Sveikuciai 4u.gif Bukit geri patarkit man is savo patirties...
Ten kur jau padarytos yra lubos galima butu impregnuoti, kada butu geriau tai daryti, dabar ar kai bus susveistos visos sienos. Sienos bus baigtos gal net po poros menesiu ,bijau ,kad lubos nepatamsetu bestovedamos taip paliktos
Pavyzdziui sienau rastai jau patamseje, ir tie kurie nusveisti dabar zenkliai sviesesni g.gif
vikusedo
Sveikutės 4u.gif Radau labai fainą temikę bigsmile.gif

mes planuojam statyt rąstinį namuką, tiksliau svarstom. Norėčiau tų kurios jau turi tokius namelius paklausti, kokia technologija statomi tie namai? turim draugus, kurie stato tokius namus, jau mum pastatytų, bet man kažkaip nepatikimai jų tos statybos atrodo g.gif paprasti rąstai, sukabinami, jokio džiovinimo nieko, apšiltinimo taip pat jokio, eini ir gyveni sau g.gif esu dar visai žalia tam reikale, paaiškinkit man iš kur tos kojos dygusios blush2.gif

girdėjau kad metus laiko reikia palikt be vidaus apdailos kad rąstai susistovėtų, paskui tik rengti pradėt g.gif jie sako kad nesamonė... g.gif
Dumblas
Labas COUNTRY stiliaus megejai.Tai gal klumpes nuo vinies nusikabinkite, paziurekite ar nesuskilo, ir sutrypkit klumpakoji.Viso gero, pasimatysim gal netrukus vel.
garnelis
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 21, 12:31)
Sveikutės  4u.gif  Radau labai fainą temikę  bigsmile.gif

mes planuojam statyt rąstinį namuką, tiksliau svarstom. Norėčiau tų kurios jau turi tokius namelius paklausti, kokia technologija statomi tie namai? turim draugus, kurie stato tokius namus, jau mum pastatytų, bet man kažkaip nepatikimai jų tos statybos atrodo  g.gif  paprasti rąstai, sukabinami, jokio džiovinimo nieko, apšiltinimo taip pat jokio, eini ir gyveni sau  g.gif  esu dar visai žalia tam reikale, paaiškinkit man iš kur tos kojos dygusios  blush2.gif

girdėjau kad metus laiko reikia palikt be vidaus apdailos kad rąstai susistovėtų, paskui tik rengti pradėt  g.gif  jie sako kad nesamonė...  g.gif
*

pas juos tikrai nestatykit, jei tokius dalykus sneka.

o del info.. nu labai daug pasakoti, nieks neims ir vienu laisku neatsakys tikrai.. reik daug ir nuosekliai paskaityti. isimeskite i google rastiniai namai ir viska is eiles skaitykite, o veliau - sita sm tema nuo pradziu. pamatysite visa vvaizda is praktikos.
po viso sito - turesite kazkoki bendra supratima ir zmones gales jau i tikrai dominancius klausimus atsakyti. nes dabar tai butu tas pats, kas darzelinukui pasakoti apie aukstaja matematika.. nepykite, bet tikrai pirma reik daug info perskaityti.
aistuzka
vikusedo, leist pastovėt rąstus sudėjus, mano nuomone, tikrai reikia. Mums pagrindinis sėdimas pasirodė po metų+ .

Kai dėl šiltinimo, tai labai priklauso nuo pačių rąstų apdirbimo, aš asmeniškai neturiu kuo skųstis dėl namo šiltumo. Rąstai 19 cm papildomai nešiltinti.
Proza
QUOTE(Aiira @ 2010 03 20, 11:18)
mes taip darome, tai nesu savo sprendimu patenkinta. Dabar nei normaliu laiptu i antra auksta negalim dar daryti, 2 auksto langai irgi laukia....
Tiesa perdanga yra. Ir antam aukste viskas suvarkyta sviesa, rozetes.
Kita karta taip tikrai nesielgciau.
*

O kaip pavadintas jūsų pastatas? Kiek žinau nesudėtingas statinys gali būti tik ūkinis pastatas. Ar visai neregistruosite jo?
Aiira
QUOTE(Proza @ 2010 03 22, 10:59)
O kaip pavadintas jūsų pastatas? Kiek žinau nesudėtingas statinys gali būti tik ūkinis pastatas. Ar visai neregistruosite jo?
*

Butinai registruosim. Pas mus projekte ukinio pastato rekonstrukcija i pirtele.
vikusedo
QUOTE(garnelis @ 2010 03 21, 21:16)
pas juos tikrai nestatykit, jei tokius dalykus sneka.

o del info.. nu labai daug pasakoti, nieks neims ir vienu laisku neatsakys tikrai.. reik daug ir  nuosekliai paskaityti. isimeskite i google rastiniai namai ir viska is eiles skaitykite, o veliau - sita sm tema nuo pradziu. pamatysite visa vvaizda is praktikos.
po viso sito -  turesite kazkoki bendra supratima ir zmones gales jau i tikrai dominancius klausimus atsakyti. nes dabar tai butu tas pats, kas darzelinukui pasakoti apie aukstaja matematika.. nepykite, bet tikrai pirma reik daug info perskaityti.
*

tai jūs įsivaizduokit, tie kurie stati man tiek tesugebėjo papasakoti kiek aš anam poste parašiau doh.gif vakar su MB skaitinėjom visą dieną ir susidarėm nuomonę kad žvelgiant į rinkos kainas jie daro labai pigiai, bet medienos kokybė neaiški schmoll.gif
Mane labiausiai sudomino Karelijos pušis, aišku kaina 360 lt už m2. Taigi vis dar svarstom.... ieškom info g.gif

QUOTE(aistuzka @ 2010 03 21, 23:12)
* vikusedo, leist pastovėt rąstus sudėjus, mano nuomone, tikrai reikia. Mums pagrindinis sėdimas pasirodė po metų+ .

** Kai dėl šiltinimo, tai labai priklauso nuo pačių rąstų apdirbimo, aš asmeniškai neturiu kuo skųstis dėl namo šiltumo. Rąstai 19 cm papildomai nešiltinti.
*

* Taiva dar vieni sakė tą patį, kad reikia palikt sudėtus rąstus pastovėt. tikriausiai taip ir darysim, nesitikim pasistatyt per metus laiko, nes visgi viskas i finansus remiasi.

** Mum irgi rekomendavo 20cm rąstus. aš dar galvoju gal 30cm šilčiau bus, bet suprantu kad užtenka 20 pilnumoj. Laaaabai jum ačiū už info 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

turim kaimynus netoliese kurie susirentė rąstinuką prieš kokius metus, reiks kaipnors į svečius priblatint, iškamantinėt blush2.gif lotuliukas.gif
Shadow_man
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 21, 11:31)

nesamon4\ė yra tie meistrai, kurietaip kalba. Pas manr iš šlapių statyta ir dar dabar (po 2 metų pastatymo) tebesėda namas ir traška, pokši kasdien. Didžiausias pokšėjimas ir sėdimas buvo pirmų metų pabaigpj. Virš langų/durų buvau palikęs cielus 15 cm, dabar tarpeliai visur ~5/7cm. O jei pasidarysi iš karto apdailą - viską reikės išmes lauk, nes sėdantys rąstai arba sulaužys, arba pasikabins patys rąstai.

Na, kaip pas jus potvyniai? niekas neišplaukėt? biggrin.gif Pas mane tai į kakuliabačką vanduo per viršų pradėjo semtis. Kokius 2-3 kubus pražioplinau, tai teks anksčiau išvežt. Pas kaimyną nebeveikia bio-kanalizokas. - visur vanduo, tai pumpuoja su siurbliu lauk viską... Kvapelis - jomajo jaučiasi, gerai, kad kakulios neplaukioja, o tai būtų nesmagu... g.gif
aistuzka
Mūsų nesemia, bet va apačioje, prie Radikių prisižiūrėjom vaizdų kur vanduo su viduriu pirmo aukšto lango.

Auto išvežinėjo ant platformų....

profas
[quote=Shadow_man,2010 03 22, 21:39]

Shadow , kokios kubaturos dejai kakuliabacka ? ir per kiek laiko vienas asmuo prigamina pvz kuba kakuliu su visais ingredientais ? fuj... smile.gif
Papildyta:
[quote=Proza,2010 03 22, 10:59]
Kiek žinau nesudėtingas statinys gali būti tik ūkinis pastatas.

Jus neteisi.. nono.gif
Pas mus skaitysis ukinis pastatas o proektas toks pats kaip ir gyv. namui. Nesutetingas statinys tas - kuris nevirsija 80kv.m.
Shadow_man
QUOTE(profas @ 2010 03 22, 21:35)
Shadow , kokios kubaturos dejai kakuliabacka ? ir per kiek laiko vienas asmuo prigamina pvz kuba kakuliu su visais ingredientais ?  fuj... smile.gif

Pas mus 10m3 bačka. Į ją bėga viskas: tulikas, kriauklės, duškabinė, indaplovė, skalbiankė. Vasarą skalbiankei išvesiu kitą išėjimą iš namo ir nuvesiu tiesiog į drenažą, nes per 1 skalbimą su papildomu skalavimu išnaudojam apie 60 ltr vandens. Šiek tiek vandens susitaupo plaunant indus ne rankom, o su indaplove, nes indaplovė naudoja tik 12 ltr vandens itin užteržtiems indams plauti, o jei plaunu pats ar žmonelė - tikrai daugiau išbėga. Šiaip primečiau, kad 10m3 galima išvežti 2-3 kartus per metus. Jei būtų mažas vaikas, tai dažniau vežtumėme, nes pas kaimynus analogiška bačka + mažas lialius, tai veža kas 2-3 mėn. Bet jie ir netaupo vandens... Tik vat išvežimas brangokai kainuoja... unsure.gif
Ju'
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 23, 09:06)
Vasarą skalbiankei išvesiu kitą išėjimą iš namo ir nuvesiu tiesiog į drenažą, nes per 1 skalbimą su papildomu skalavimu išnaudojam apie 60 ltr vandens.
*

g.gif Su visom skalbimo priemonėm tiesiai į aplinką?
aistuzka
shadow, prasitrink SM pašto dėžutės laiškus, sako nebepriima SHadow_man, nes persipildžius dėžė.
Shadow_man
QUOTE(Ju' @ 2010 03 23, 08:54)
g.gif Su visom skalbimo priemonėm tiesiai į aplinką?
*

g.gif tiksliai.. Reikės ir savo motinai pasakyti, kad vasarą neskalbtų lauke drabužių, nurašysiu kaimynams pi.z.dziulei, kad plauna mašiną su kercheriu, kad kitas kaimynas tręšia augalus trašomis visokiomis ir t.t. lotuliukas.gif
manau, kad iš vadinamų bio-įrenginių išeinantis skystis irgi nėra jau labai švarus wink.gif jei jis būtų švarus (bent jau 98 proc. kaip deklaruoja), tai nebūtų kvapo jokio ir spalvos. Kvapo ir spalvos nebūna tik kokius puse metų (žinau, mačiau, stebėjau), vėliau atsiranda kvapukas ir spalva. Nesvarbu, ar įrenginys augusto ar traidenio ar kitko. O skalbenkės drenažas bus nuvestas į sklypo kampe esantį užkastą gisoną, ten atsiskies su vandeniu ir bus tvarkinga. Bent jau veiks panašiai kaip visi bio tik už kainą žmoniškesnę...

Aistuzka, prasitryniau smile.gif
sena pažįstama
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 21, 12:31)
mes planuojam statyt rąstinį namuką, tiksliau svarstom. Norėčiau tų kurios jau turi tokius namelius paklausti, kokia technologija statomi tie namai? turim draugus, kurie stato tokius namus, jau mum pastatytų, bet man kažkaip nepatikimai jų tos statybos atrodo  g.gif  paprasti rąstai, sukabinami, jokio džiovinimo nieko, apšiltinimo taip pat jokio, eini ir gyveni sau  g.gif  esu dar visai žalia tam reikale, paaiškinkit man iš kur tos kojos dygusios  blush2.gif

girdėjau kad metus laiko reikia palikt be vidaus apdailos kad rąstai susistovėtų, paskui tik rengti pradėt  g.gif  jie sako kad nesamonė...  g.gif
*

Geriausias patarimas-nuvykite pas tuos zmones, kuriems draugai state rastinuka ir pasiziurekite, pasikalbekite 4u.gif Geriau atsisakyti, nei susipykti mirksiukas.gif
1. Jei is apvaliu rastu ir zaliu-tai keltis negalima, nes medis-gyvas, nuo karscio, salcio raitosi kaip ir gamtoj, atsiranda skyles ten, kur ju buti neturejo. vasara gal ir nieko, nesalta(todel ir sako, kad apvalus rastai be vidines apdailos tinka daugiau vasarnamiams), bet ziema atsiranda salcio tiltai, kampuose vejai kosia.
2. Jei is apdirbtu rastu, t.y. keturkiampiu(nu nemoku ivardinti), isdziovintu iki tam tikro dregnumo, impregnuotu ir kitaip paruostu-sudeda is karto ir eik gyvenk, dek apdaila, langus ir panasiai drinks_cheers.gif Tevu pirtis(na tik ant popieriu pirtis, realiai ten su pokyliu sale) buvo pastatyta ir irengta per menesi, is karto leista i trasa naudojimui, praejo pora metu-jokiu pakitimu, "vaiksciojimu" ir panasiu dalyku, nors kainavo nepigiai drinks_cheers.gif

Noriu paklausti ismananciu 4u.gif Statyti noriu nama pagal KPP, nereikia man didelio, nes tai butu daugiau vila poilsiui, bet kaip ten su tais 80kv? g.gif Jei namas su mansarda, tai i Nesudetingu statiniu savoka ieina, jei pirmas aukstas butu 40kv ir tiek pat antras aukstas? Ar cia turima galvoje isoriniu sienu kvadraturos suma? mastau.gif Ar man leis ji kaip gyvenama nama registruoti?
aistuzka
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 23, 10:35)
g.gif tiksliai.. Reikės ir savo motinai pasakyti, kad vasarą neskalbtų lauke drabužių, nurašysiu kaimynams pi.z.dziulei, kad plauna mašiną su kercheriu, kad kitas kaimynas tręšia augalus trašomis visokiomis ir t.t.  lotuliukas.gif
manau, kad iš vadinamų bio-įrenginių išeinantis skystis irgi nėra jau labai švarus wink.gif jei jis būtų švarus (bent jau 98 proc. kaip deklaruoja), tai nebūtų kvapo jokio ir spalvos. Kvapo ir spalvos nebūna tik kokius puse metų (žinau, mačiau, stebėjau), vėliau atsiranda kvapukas ir spalva. Nesvarbu, ar įrenginys augusto ar traidenio ar kitko. O skalbenkės drenažas bus nuvestas į sklypo kampe esantį užkastą gisoną, ten atsiskies su vandeniu ir bus tvarkinga. Bent jau veiks panašiai kaip visi bio tik už kainą žmoniškesnę...

Aistuzka, prasitryniau  smile.gif
*

Na, nusipirkau bakterijų tableckų seniuose, 1 tabletė kas dvi savaites. Kvapo nėr. Spalva išbėgančio skaidri, nei kvapo nei turinio - vanduo. Ar švarus, nežinau, neragavau. Traidenis stovi.

Ir nerandu niekur ant pakuočių užrašų - tručina bakterijas ar ne.
vikusedo
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 22, 20:39)

nesamon4\ė yra tie meistrai, kurietaip kalba. Pas manr iš šlapių statyta ir dar dabar (po 2 metų pastatymo) tebesėda namas ir traška, pokši kasdien. Didžiausias pokšėjimas ir sėdimas buvo pirmų metų pabaigpj. Virš langų/durų buvau palikęs cielus 15 cm, dabar tarpeliai visur ~5/7cm.  O jei pasidarysi iš karto apdailą - viską reikės išmes lauk, nes sėdantys rąstai arba sulaužys, arba pasikabins patys rąstai.

*

aikšu. Ir MB taip pat paaiškinsiu 4u.gif

QUOTE(sena pažįstama @ 2010 03 23, 09:54)
Geriausias patarimas-nuvykite pas tuos zmones, kuriems draugai state rastinuka ir pasiziurekite, pasikalbekite 4u.gif Geriau atsisakyti, nei susipykti mirksiukas.gif
1. Jei is apvaliu rastu ir zaliu-tai keltis negalima, nes medis-gyvas, nuo karscio, salcio raitosi kaip ir gamtoj, atsiranda skyles ten, kur ju buti neturejo. vasara gal ir nieko, nesalta(todel ir sako, kad apvalus rastai be vidines apdailos tinka daugiau vasarnamiams), bet ziema atsiranda salcio tiltai, kampuose vejai kosia.
2. Jei is apdirbtu rastu, t.y. keturkiampiu(nu nemoku ivardinti), isdziovintu iki tam tikro dregnumo, impregnuotu ir kitaip paruostu-sudeda is karto ir eik gyvenk, dek apdaila, langus ir panasiai drinks_cheers.gif Tevu pirtis(na tik ant popieriu pirtis, realiai ten su pokyliu sale) buvo pastatyta ir irengta per menesi, is karto leista i trasa naudojimui, praejo pora metu-jokiu pakitimu, "vaiksciojimu" ir panasiu dalyku, nors kainavo nepigiai drinks_cheers.gif

*

Taiva dabar žinok kam jei statė, o kam ne g.gif

o dėl rąstų tai čia didelė dilema. MB nori apvalių, o aš vienpusio pjovimo, jam vienaip, man kitaip gražiau doh.gif

dar vienas klausimėlsis.... blush2.gif man, logiškai mąstant iškilo tokia mintis... ar gyvenant rąstinuke viduje nejaučiate specifinio medienos kvapo????? g.gif
Shadow_man
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 12:31)
dar vienas klausimėlsis.... blush2.gif  man, logiškai mąstant iškilo tokia mintis... ar gyvenant rąstinuke viduje nejaučiate specifinio medienos kvapo?????  g.gif
*

po dviejų savaičių pripranti ir nesijaučia. Tik kiti kai ateina sako: oooooooo kaip kvepia medžiu. Man tai iš viso nebesijaučia. Pasijautė tik kai savaitę nebuvom namie (pas tėvus buvom išlėkę), tai grįžus toks malonus prisiminimas aplankė.. Po pusvalandžio vėl išnyko kvapas. Nosis pripranta ir nebesijaučia....
vikusedo
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 23, 12:36)
po dviejų savaičių pripranti ir nesijaučia. Tik kiti kai ateina sako: oooooooo kaip kvepia medžiu. Man tai iš viso nebesijaučia. Pasijautė tik kai savaitę nebuvom namie (pas tėvus buvom išlėkę), tai grįžus toks malonus prisiminimas aplankė.. Po pusvalandžio vėl išnyko kvapas. Nosis pripranta ir nebesijaučia....
*

aišku. O kaip dėl visokių vabaliukų g.gif teko girdėt, kad pavasarį atsiranda visokių mažiukų gyvūniukų, jei pradeda landyt iš visų plyšiukų? ar čia tik "pletkai"? mirksiukas.gif
sena pažįstama
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 13:43)
aišku. O kaip dėl visokių vabaliukų  g.gif  teko girdėt, kad pavasarį atsiranda visokių mažiukų gyvūniukų, jei pradeda landyt iš visų plyšiukų? ar čia tik "pletkai"? mirksiukas.gif
*

Priklauso nuo medienos apdorojimo ir impregnavimo, taip pat nuo svaros namuose mirksiukas.gif Blakes, blusos, uteles atsirasti gali ir plytiniam daugiabutyje, uodai, masalai irgi atskrenda, visi kiti vabaliukai minta augalais zaliais mirksiukas.gif Tai jei medis zalias-didele tikimybe, kad metus sulauksit vabaliuku, kurie keliaus ir i jusu lova paragauti biggrin.gif o jei chemikalais nupurkstas medis, isdziuves, tai ne vienas vabalas chemijos nemegsta biggrin.gif
*Sausutė*
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 23, 10:35)
g.gif tiksliai.. Reikės ir savo motinai pasakyti, kad vasarą neskalbtų lauke drabužių, nurašysiu kaimynams pi.z.dziulei, kad plauna mašiną su kercheriu, kad kitas kaimynas tręšia augalus trašomis visokiomis ir t.t.  lotuliukas.gif

Aistuzka, prasitryniau  smile.gif
*

na cia tai zmogus pavare smile.gif dabar visi pradekime i lietaus kanalizacija leisti skalbimo masinos vandeni,o gal dar ir is toleto blink.gif .
aistuzka
kvapas medžio. Aš nejaučiu, kitiems kvepia. smile.gif

Vabalai: gyvenant pirmam aušte, netikiu, kad įmanoma atsigint, kad neįliptų koks vienas kitas iš lauko.

Pačių rąstų - reik pabelst - kol kas nekramto.

Soduose nuotėkų problema yra ir nemaža. Visų pirma - nori nenori neįtalpinsi apsauginėms zonoms neišeinant už ribų. O 80% sodų pusę metų dergia į duobes ir vargo nemato. Jau nekalbu apie 6x stiprumo chemikalų koncentratus purškiamus. Taip kad nereikia mūsų auklėt.
Shadow_man
QUOTE(*Sausutė* @ 2010 03 23, 12:51)
na cia tai zmogus pavare smile.gif dabar visi pradekime i lietaus kanalizacija leisti skalbimo masinos vandeni,o gal dar ir is toleto blink.gif .
*

nu bet ir tu duodi. Aš į ritinį įmesiu bacilų ir jos išvalgys tuos tavo chemikalus, jomajo. Tu gal tik dabar gimei? Pažiūrėk kas dedasi aplinkui - neveikia pas žmogų bio-įrenginiai - pumpuoja į gatvę su visais kvapais. Plauna tepaluotas mašinas ir t.t. O čia iš skalbiankės nuleisiu į ritinį vandenį, kuris bus skiedžiamas liataus vandeniu ir bakterijomis ir supykdysiu visą lietuvą. Nepyk, bet nėra prasmės ginčytis su tamsta... sleep.gif Kai praeisi ir pažiūrėsi kas dedasi aplinkui, kaip yra įrengti lauko tualetai kaimuose, kaip kaimuose žmonės be bio-įrenginių iš viso am-ius gyvena, tada reikšk savo nuomonę. O, tarp kitko, ar esi girdėjusi, kad visos bio-įrenginių licenzijos LT žemėj yra nupirktos??? Jaučiu, kad net nenutuokei. Labanakt.
vikusedo
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 03 23, 12:47)
Priklauso nuo medienos apdorojimo ir impregnavimo, taip pat nuo svaros namuose mirksiukas.gif Blakes, blusos, uteles atsirasti gali ir plytiniam daugiabutyje, uodai, masalai irgi atskrenda, visi kiti vabaliukai minta augalais zaliais mirksiukas.gif Tai jei medis zalias-didele tikimybe, kad metus sulauksit vabaliuku, kurie keliaus ir i jusu lova paragauti biggrin.gif o jei chemikalais nupurkstas medis, isdziuves, tai ne vienas vabalas chemijos nemegsta biggrin.gif
*

švara tai čia visai kas kitą, aš aišku dėl medienos turėjau omeny lotuliukas.gif

QUOTE(aistuzka @ 2010 03 23, 12:58)
kvapas medžio. Aš nejaučiu, kitiems kvepia. smile.gif

Vabalai: gyvenant pirmam aušte, netikiu, kad įmanoma atsigint, kad neįliptų koks vienas kitas iš lauko.

Pačių rąstų - reik pabelst - kol kas nekramto.

*

aišku 4u.gif

o kaip dėl vidaus apdailos g.gif man vien medis visur gal kiek per daug.... g.gif ar yra pas ką pvz. pertvaros ne medinės, o gipso plokštė ir t.t. blush2.gif
Shadow_man
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 12:43)
aišku. O kaip dėl visokių vabaliukų  g.gif  teko girdėt, kad pavasarį atsiranda visokių mažiukų gyvūniukų, jei pradeda landyt iš visų plyšiukų? ar čia tik "pletkai"? mirksiukas.gif
*

Visur pilna vabaliukų, vienur daugiau, kutur mažiau. Priklauso kokią chemiją naudojai apdirbant medį tokie vabaliukai ir bus. jei nieko nenaudojai - bus kokių tik nori, je apdirbai silpnesne, kuri nesusigeria giliau - bus vienokių, chemija, kuri daugiau geriasi ir dar kelis kartus nuvarei - bus mažiau arba iš viso nebus. O musių, uodų ir kitko ir plytiniam name, ir šlakbetoniniam ir kokiam tik nori name rasi... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 13:08)

o kaip dėl vidaus apdailos  g.gif  man vien medis visur gal kiek per daug....  g.gif  ar yra pas ką pvz. pertvaros ne medinės, o gipso plokštė ir t.t.  blush2.gif
*

Pas mus pirmas aukštas medinis, jame gipsine/osb pertvara atskirtas dušas. Visas antras aukštas bus gipsinis arba iš osb (dar nesugalvojau)....
Gorada
nu chwbra skaitau ir pati netikiu kad i tokias kalbas leidziates.... su toookiais faktais kad pypiec

QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 23, 11:35)
Kvapo ir spalvos nebūna tik kokius puse metų (žinau, mačiau, stebėjau), vėliau atsiranda kvapukas ir spalva. Nesvarbu, ar įrenginys augusto ar traidenio ar kitko. O skalbenkės drenažas bus nuvestas į sklypo kampe esantį užkastą gisoną, ten atsiskies su vandeniu ir bus tvarkinga. Bent jau veiks panašiai kaip visi bio tik už kainą žmoniškesnę...

neskleisk gandu, jeigu tavo vienas kaimynas padare nesamone. as jau metai laiko naudoju augusto irenginius, isleidziamas vanduo neturi jokio kvapo ir spalvos. kadangi ne iki galo sutvarkyta, leidom vandeni kiemo gale - ciuozykla ziema gavosi, grazus baltas ledukas - dabar atitirpo - viska isvaiksciojau ir isuostinejau visiskai jokio kvapo, labiau dumblu nesa nuo tvenkinio kur labai stipri srove viena kranta ardo.

QUOTE(sena pažįstama @ 2010 03 23, 11:54)

as netiksliu ziniu nedrisciau taip rimtai destyti... kas sako kad apvalus vasarnamiam? seip didziausias skirtumas rastu sukirtime, ne tiek nuo formos priklauso.... tekinti - taip piestukai per kuriuos dazniausiai pucia, rankinio sukirtimo
tikslesni.
vejus cia kazkokius rasot doh.gif
as zaliu apvaliu rastu name gyvenu, isirengiau tik pastacius ir isikeliau. nesusiduriau nei su vienu jusu isvardytu dalykyu.

QUOTE(sena pažįstama @ 2010 03 23, 14:47)
Tai jei medis zalias-didele tikimybe, kad metus sulauksit vabaliuku, kurie keliaus ir i jusu lova paragauti biggrin.gif o jei chemikalais nupurkstas medis, isdziuves, tai ne vienas vabalas chemijos nemegsta biggrin.gif
*

kas cia per vejai doh.gif is kur jus tas tikimybes traukiat apie vabalus lovoj????? cia filmu itaka ar ko?
metai laiko gyvenu, ant langu turim tinklelius, vienintelis dalykas - namie kartais randu koki voriuka.
mes nama tik is lauko chemija tepem, viduj tik dazem, kazkaip nesinori kasdien kvepuoti tuo, kad vabalus zudo.

nesuprantu, ar cia pavasaris visus veikia ar kas.... nu bet paskatau tai net rankos nusvyra
vikusedo
QUOTE(Gorada @ 2010 03 23, 13:53)

1. as zaliu apvaliu rastu name gyvenu, isirengiau tik pastacius ir isikeliau. nesusiduriau nei su vienu jusu isvardytu dalykyu.
2. kas cia per vejai  doh.gif is kur jus tas tikimybes traukiat apie vabalus lovoj????? cia filmu itaka ar ko?
metai laiko gyvenu, ant langu turim tinklelius, vienintelis dalykas - namie kartais randu koki voriuka.
mes nama tik is lauko chemija tepem, viduj tik dazem, kazkaip nesinori kasdien kvepuoti tuo, kad vabalus zudo.

*

1. na dėl rąstų susistovėjimo tai skaičiau 2-ąją rąstinukų temą ir ten bildukas666 aiškiai kelis kartus mini kad reikia leisti žaliems rąstams susistovėti, netgi langų ir durų nedėti. čia ir logiškai pagalvojus manau, tikrai džiūvantis medis traukiasi, ir atsiranda plyšiai, o juos kamšyt paskui.... doh.gif

2. Čia, kaip aš supratau, juokais apie tuos vabaliukus lovoj..... mirksiukas.gif
o kaip realiai yra, žino tik tie kurie gyvena 4u.gif
Gorada
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 16:13)
1. na dėl rąstų susistovėjimo tai skaičiau 2-ąją rąstinukų temą ir ten bildukas666 aiškiai kelis kartus mini kad reikia leisti žaliems rąstams susistovėti, netgi langų ir durų nedėti. čia ir logiškai pagalvojus manau, tikrai džiūvantis medis traukiasi, ir atsiranda plyšiai, o juos kamšyt paskui.... doh.gif

1. bildukas yra pardavejas. retorinis klausimas ar visada pardavejo tiesa yra vienintelė tikra ir nenugincyjama, paremta dideliu noru padaryti klientams gera, o ne nauda sau?

as sutinku, kad dziovinti rastai yra gerai, juose uzmusamas grybelis, jie maziau seda. bet mano akimis ju dziovinimo kaina neverta situ privalumu. as jau eriau nukirstus rastus pusmeti po saulyte palaikyciau....

man idomu kaip jus isivaizduojate "rastams susistoveti"? juos atveza sudeda vienaip, o po metu ateinate ir ziurite, kad jie jau guli kitaip?
kazkaip dar nesusidurusiem zmonem tas rastu sedimas daznai atrodo tikras baubas, kuris neduos ramybes. realiai gyvendama name as jokio sedimo nejauciu, jis pasimato tik kai nuimi langu apvadus ir pamatai kad tarpelis sumazejo.
medis yra gyvas - ar dziovintas ar ne jis judes visada. ziema plysiai name issiplecia, o plysiai lauke susitraukia, vasara atvirksciai, viduje plysiai pamazeja, lauke padideja - tai naturalu, ir ne prie ko cia tas kamsymas.
o jei namas nekokybiskas - cia visai kita kalba.
Shadow_man
QUOTE(Gorada @ 2010 03 23, 13:53)
nu chwbra skaitau ir pati netikiu kad i tokias kalbas leidziates.... su toookiais faktais kad pypiec
neskleisk gandu, jeigu tavo vienas kaimynas padare nesamone. as jau metai laiko naudoju augusto irenginius, isleidziamas vanduo neturi jokio kvapo ir spalvos. kadangi ne iki galo sutvarkyta, leidom vandeni kiemo gale - ciuozykla ziema gavosi, grazus baltas ledukas - dabar atitirpo - viska isvaiksciojau ir isuostinejau visiskai jokio kvapo, labiau dumblu nesa nuo tvenkinio kur labai stipri srove viena kranta ardo.

Gorada, su tavimi man nesinori ginčytis tuo labiau.
Pas kaimyną stovi tie patys augustai (jei ką, tai jų bazė šalia mūsų sodų), tai vat jų įrenginiai ir neveikia. Nesiginčykim. Jų įrenginiai veikia ten, kur įra infiltracija. Kur infiltracijos nėra - neveikia. Pas mus molis - infiltracija tik savaitę palaikius lauke +30, kai molis išdžiūna ir vandu išgaruoja. mano tas variantas su ritiniu ir bakterijom toks pats kaip ir už keliasdešimttūkstančiųlitų nupirkti plastmasiniai įrenginiai. Veikimo principas tas pat, tik pas mane ten bėgs paprastas vanduo + kartą į savaitę skalbiankės 60Ltr. nx man mokėti už tai n tūkstančių, jei galiu pasidaryti "perelyvą" iš visno gisono į kita? (na, lietuviškai iš ritinio į ritinį). Vanduo išbėgs toks pats "čiuožyklinis" kaip ir pas tave. Tik jis pas mane ne susigers, o tiesiog stovės žemės pafiršiuj, nes absoliutus molis pas mus.

šiuo klausimu diskusiją baigiau. Pakalbėsim po metetų kelerių, kai pradės strigti augustai, traideniai ir visas kitas gėris. Kažin, Gorada, Ar buvai nunešusi vandenį ištirti, kaip sakei, kad neši... (Iš augusto)...
Papildyta:
QUOTE(Gorada @ 2010 03 23, 14:25)
kazkaip dar nesusidurusiem zmonem tas rastu sedimas daznai atrodo tikras baubas, kuris neduos ramybes. realiai gyvendama name as jokio sedimo nejauciu, jis pasimato tik kai nuimi langu apvadus ir pamatai kad tarpelis sumazejo.

jei pas mane būtų plyšiai užvaryti permačinku irgi taip kalbėčiau mirksiukas.gif kadangi dabar natūralu visur - matosi kiekvienas rąsto pasikėlimas bei kiekvienas mm plyšelis ties rąsto pilvu. biggrin.gif
Nida0511
QUOTE(Gorada @ 2010 03 23, 15:53)
nesuprantu, ar cia pavasaris visus veikia ar kas.... nu bet paskatau tai net rankos nusvyra
*

Cia vis KRIZES itaka... lotuliukas.gif
Gorada
tu mano simpatija ir su tavim as irgi gincytis nenoriu
QUOTE(Shadow_man @ 2010 03 23, 16:37)
Gorada, su tavimi man nesinori ginčytis tuo labiau.
Pas kaimyną stovi tie patys augustai (jei ką, tai jų bazė šalia mūsų sodų), tai vat jų įrenginiai ir neveikia. Nesiginčykim.
1. Jų įrenginiai veikia ten, kur įra infiltracija. Kur infiltracijos nėra - neveikia. Pas mus molis - infiltracija tik savaitę palaikius lauke +30, kai molis išdžiūna ir vandu išgaruoja.
2. mano tas variantas su ritiniu ir bakterijom toks pats kaip ir už keliasdešimttūkstančiųlitų nupirkti plastmasiniai įrenginiai. Veikimo principas tas pat, tik pas mane ten bėgs paprastas vanduo + kartą į savaitę skalbiankės 60Ltr. nx man mokėti už tai n tūkstančių, jei galiu pasidaryti "perelyvą" iš visno gisono į kita? (na, lietuviškai iš ritinio į ritinį). Vanduo išbėgs toks pats "čiuožyklinis" kaip ir pas tave. Tik jis pas mane ne susigers, o tiesiog stovės žemės pafiršiuj, nes absoliutus molis pas mus.

3. šiuo klausimu diskusiją baigiau. Pakalbėsim po metetų kelerių, kai pradės strigti augustai, traideniai ir visas kitas gėris. Kažin, Gorada, Ar buvai nunešusi vandenį ištirti, kaip sakei, kad neši...  (Iš augusto)...
Papildyta:

4. jei pas mane būtų plyšiai užvaryti permačinku irgi taip kalbėčiau  mirksiukas.gif kadangi dabar natūralu visur - matosi kiekvienas rąsto pasikėlimas bei kiekvienas mm plyšelis ties rąsto pilvu. biggrin.gif
*

1. nu pas mane infiltracija nepadaryta. pavirsiuj pusmetris zemes, pusmetris smelio ir toliau molis, tai vasara matyt pakako tokio kiekio kad susigertu viskas nes balos mestovejo.
2. jeigu viskas butu taip paprasta argi ne visi taip darytume, ir nemetytume pinigu specializuotiem irengimam? as kazkaip nusiteikus kad kiekvienam savo morka, tai kiekvienas ir darykim savo darba
3. jeigu buciau turejus babkiu temovizijai manau ir vandens tyrimam babkiu butu atsirade lotuliukas.gif klaiki krize
4. o pa smane tik puse namo uztepta tongue.gif
Nida0511
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 15:08)
o kaip dėl vidaus apdailos  g.gif  man vien medis visur gal kiek per daug....  g.gif  ar yra pas ką pvz. pertvaros ne medinės, o gipso plokštė ir t.t.  blush2.gif
*

Pas mus ir pirmam ir antram aukstuose yra tapetuotu sienu. Nenorejom deti GK, kol dar namas sedasi, kad netrukinetu, nes paskui vargo ten su juo. Dejom OSB plokste, ir ja klijavau tapetais, ateityje, galbut desim GK ir dazysim. Statem is dziovintu apipjautu rastu. Nei jie apvalus, nei jie keturkampiai smile.gif Namas tikrai vaiksto, vat po to vejo, kur cia buvo sekmadienio nakti, tai pradejo vidines durys gerai neuzsidarineti, teks reguliuoti. O siaip truputi kamsem, bet nera ten tu plysiu, kaip cia kiti gazdina, ir vejas tikrai viduj "nestugauja"
Su vabalais tai taip... voru rasta, kelios skurzdelytes pasirode kai atsilo. Daugiausiai pas mus tos "vienadienies" su kuriom vis kovojam. Bet sako, kad jos nepavojingos. Siaip kitu vabalu, kad medi graustu nei is laiko nei is vidaus nepastebejom. Jokia chemija netepem visu rastu, tik kelias vietas, kur rastai buvo pajuode tepem berzu. Daugiau tepta tik giluminiu impregnantu ir dazais.

O apie namo sandaruma ir siluma jame, vat kurem paskutini karta sekmadieni vakare, vakar ryte buvo 20 silumos, grizau po darbo 19, taip ir nekurenom vakar visai. Siandien ryte buvo 17 laipsniu. Nezinau kiek rasiu grizus siandien, bet siaip jau tai pas mus gana silta.
vikusedo
Gal kam burokėlių sriubos su rūkytais šonkauliukais, kad nekiltų pyktis? 4u.gif 4u.gif 4u.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Labau ačiū už išsamią info drinks_cheers.gif nuvat visgi namas "juda" ar džiovinti rąstai ar žali smile.gif Nida, labai gera mintis su tapetais thumbup.gif

o šiaip sudėję visus +- ar tie kurie turi rąstinukus, jeigu vėl reiktų statyt namą vėl rinktųsi rąstinį, ar visgi apgalvotų ir kitokį variantą? ax.gif
Nida0511
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 17:41)
Gal kam burokėlių sriubos su rūkytais šonkauliukais, kad nekiltų pyktis?  4u.gif  4u.gif  4u.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Labau ačiū už išsamią info  drinks_cheers.gif nuvat visgi namas "juda" ar džiovinti rąstai ar žali  smile.gif Nida, labai gera mintis su tapetais  thumbup.gif

o šiaip sudėję visus +- ar tie kurie turi rąstinukus, jeigu vėl reiktų statyt namą vėl rinktųsi rąstini, ar visgi apgalvotų ir kitokį variantą?  ax.gif
*

Norim rūkytų šonkauliukų... thumbup.gif
Tik rastinį statytume, be jokių svarstymų.
Gorada
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 17:41)
Gal kam burokėlių sriubos su rūkytais šonkauliukais, kad nekiltų pyktis?  4u.gif  4u.gif  4u.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Labau ačiū už išsamią info  drinks_cheers.gif nuvat visgi namas "juda" ar džiovinti rąstai ar žali  smile.gif Nida, labai gera mintis su tapetais  thumbup.gif

o šiaip sudėję visus +- ar tie kurie turi rąstinukus, jeigu vėl reiktų statyt namą vėl rinktųsi rąstinį, ar visgi apgalvotų ir kitokį variantą?  ax.gif
*

is vienos puses zinau kad tikrai noriu gyventi rastiniame name, is kitos puses butu idomu save isbandyti murinio namo statyboj. po to dar pastatau viena karkasini ir varau dirbt statybu prarabu
Shadow_man
QUOTE(Gorada @ 2010 03 23, 15:25)
tu mano simpatija ir su tavim as irgi gincytis nenoriu

4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vikusedo @ 2010 03 23, 15:41)

o šiaip sudėję visus +- ar tie kurie turi rąstinukus, jeigu vėl reiktų statyt namą vėl rinktųsi rąstinį, ar visgi apgalvotų ir kitokį variantą?  ax.gif
*

jamu burokėlius mirksiukas.gif

šiaip labai geras dalykas yra kažkokie japoniški tapetai. Kaimynas išsiklijavo sienas jais. Nori ir mano žmonelė juos išbandyti... Kai sužinosiu kas per biesas ten - pranešiu.

taip, kitas būtų tik rąstinis, bet su mažiau kliauzų blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.