O dar butu labai idomu ar as gauciau pinigelius uz vaika, nes man vaiko preziuros atostogos baigiasi geguzes menesi, o pavyzdziui jeigu gimdyciau rudeni, tai kaip man skaiciuotu pinigelius, ar reiketu iseiti i darba tiems keliems menesiams?
Sveikos
O dar butu labai idomu ar as gauciau pinigelius uz vaika, nes man vaiko preziuros atostogos baigiasi geguzes menesi, o pavyzdziui jeigu gimdyciau rudeni, tai kaip man skaiciuotu pinigelius, ar reiketu iseiti i darba tiems keliems menesiams? QUOTE(Bussinkka @ 2010 01 18, 20:31) Sveikos O dar butu labai idomu ar as gauciau pinigelius uz vaika, nes man vaiko preziuros atostogos baigiasi geguzes menesi, o pavyzdziui jeigu gimdyciau rudeni, tai kaip man skaiciuotu pinigelius, ar reiketu iseiti i darba tiems keliems menesiams? laba bijom abi, gal bus drasiau kartu bijoti..as irgi jau noriu antro vaikucio, jei dabar uzkibtu, tai skrtumas tarp mano vaikuciu butu 1metukai ir 10-11 men.as tai labai bijau kad nesusitvarkysiu, kad neturesiu kantrybes, kad veliau neduok Dieve, neturesiu is ko abieju i mokslus isleisti, padeti gyvenime..tiek daug baimiu ir tiek daug noro..ech... del tavo pinigeliu tai bent mano supratimu tau reiketu eiti i darba.bet reiketu gal i sodra pasiskabint pasiklaust QUOTE(vaigrs @ 2010 01 19, 08:47) laba bijom abi, gal bus drasiau kartu bijoti..as irgi jau noriu antro vaikucio, jei dabar uzkibtu, tai skrtumas tarp mano vaikuciu butu 1metukai ir 10-11 men.as tai labai bijau kad nesusitvarkysiu, kad neturesiu kantrybes, kad veliau neduok Dieve, neturesiu is ko abieju i mokslus isleisti, padeti gyvenime..tiek daug baimiu ir tiek daug noro..ech... del tavo pinigeliu tai bent mano supratimu tau reiketu eiti i darba.bet reiketu gal i sodra pasiskabint pasiklaust
sveikutes,ziurekit,kad nebutu kaip man.Vis galvojom galvojom,kad reikia,o pirmajam pavasari jau 10 metu bus
Galiu padrąsinti, laukiam trečio pametinuko - tarp mažylių amžiaus skirtumai - 2 metai
O dėl pinigėlių geriausiai būtų pasitikslinti Sodroje ir ne vieną kartą, o geriausia raštu, nes pas juos galima gauti gana skirtingų nuomonių (asmeniniė patirtis). Skaičiuoja pašalpas iš paskutinių 12 mėn., einančių prieš atostogas. Bet 2008 m. buvo tokia tvarka - jei prieš tai buvai kito vaiko atostogose, gali rašyt prašymą, kad skaičiuotų tokią pat pašalpą kaip ir už pirmąjį vaikelį, bet kai buvo daug pakeitimų, tai mergikės, pasitikslinkit, nebijokit skambint, rašyt į Sodrą, Soc.ministeriją (jie privalo teikti tikslią informaciją), nes dažniausiai tik taip iš jų gali gauti visą ir tikslią informaciją
O ka daryti kai tu nori antro,o vyras ne
sveikos, galvoju apie antrą vaikutį bet bijau visų simptomų, nes su pirmu labai pykino vėmiau ar bus ir antro nieštumo tokie patys simptomai? gal kas turi patirties
Sveikutes mes irgi planuojame antra vaikeli,bet deja pas mus kitos problemos negaliu pastoti 4men
o del pinigeliu jai pasirasei iki 3metu namuose sedeti tai sodroi skaiciuos pagal pirma dekreta,gali ir neiseiti i darbeli tik maziau gausi tai gi skaiciuoja paskutinius 12men.pinigelius QUOTE(misė1 @ 2010 01 24, 18:16) sveikos, galvoju apie antrą vaikutį bet bijau visų simptomų, nes su pirmu labai pykino vėmiau ar bus ir antro nieštumo tokie patys simptomai? gal kas turi patirties Kiekvienas nėštumas gali būti vis kitoks, turbūt priklauso ir nuo vaikučio lyties, ir nuo kraujo grupės (man daug sunkesni nėštumai buvo, ka nešiodavau skirtingos nei mano kraujo grupės vaikiukus), ir nuo hormonų šokinėjimo, ir nuo nusiteikimo, ir nuo aplinkos sąlygų, ir t.t. QUOTE(dafniele @ 2010 01 25, 16:57) Sveikutes mes irgi planuojame antra vaikeli,bet deja pas mus kitos problemos negaliu pastoti 4men o del pinigeliu jai pasirasei iki 3metu namuose sedeti tai sodroi skaiciuos pagal pirma dekreta,gali ir neiseiti i darbeli tik maziau gausi tai gi skaiciuoja paskutinius 12men.pinigelius Mums su antru pavyko pastoti tik į 7 mėn., gydytoja aiškino, kad sveiki žmonės turėtų pradėti nerimauti po 2 metų bandymų QUOTE(DOMINUKE @ 2010 01 23, 16:57) O ka daryti kai tu nori antro,o vyras ne Pas mus ir siek tiek panasi situacija
Sveikutes!
Mes jau irgi planuojam antra ir intensyviai stengiames, bet as dar neskubu tiketis, nes su pirmaja pavyko po puses metu, tai po pirmu bandymu ir nenusimenu. mes svarstem visus uz ir pries, ar mum tikrai taip greit reikia antro, bet... nusprendem kad reik
Labukas
Sveikos!
Kaip tik si dilema ir mane kankina Kasdien mastau, skaiciuoju pliusus ir minusus O bijau sunkaus laiko po gimdymo - to sedejimo namie, amzino streso, kad tik neverktu, kad tik pavalgytu ir pan.
Noriu ir as, ir vyras
nors jau sunui virs 4 metuku. Bet tikriausiai reiks planuot, kai i mokykla prades eiti, tada ir pati namie galesiu pabut su juo, pvz kai atostogos bus pirmokiukam, ar siaip gi anksti grizta is mokyklos jie.
Mes irgi noretumem, bet kazkaip per daug baimes dar... Ar finansai isnes, ar susitvarkysiu su abiem, ar kantrybes uzteks... tas "naminis" laikotarpis po gimdymo... Su pirmu tiek visko buvo, kad dabar jau bijau antro...
Sveikos mergaites,
toms kurios nori ir bijo..pasakysiu, kad 2 vaikai is vienos puses yra lengviau negu 1...nes jie labai daug laiko praledzia zaisdami... o del skirtumo amziaus, manau kad yra daug pliusu (kai skirtumas nedidelis) taip pat ir minusu... Pas mane skirtumas tarp vaikuciu 5 metai...is vienos puses turiu aukle Kai stebiu savo draugiu vaikus, pametinukus, viskas kitaip...nera tokio pavydo! Nors yra kitokie sunkumai O mes dabar galvojam - gal jau 3cia Sekmes visom
auginau du berniukus,tarp kurių skirtumas buvo 2 metai. kol buvo mažyčiai, aišku, visko buvo. ir bemiegės naktys, ir sirgdavo vienas paskui kitą. kai abu paaugo ir pradėjo bendrauti, mačiau ir džiaugiausi, kaip jiems gera kartu. turėjo savo paslaptis, savo žaidimus, draugus. visur kartu. išleisdavau į kiemą ir žiūrėdavau pro langą - kur vienas, ten ir kitas. dabar turiu tik vieną
o sunkumai neturėtų gąsdinti. juk galima suderinti vaikus ir laisvalaikį, pramogas. jei yra seneliai - dar geriau, yra kur palikti trumpam |